pushonka

Lime slaked (puff), som anvendt i haven

Nøglen til at opnå en god høst fra enhver frugtafgrøde er at beskytte plantager mod skadedyr og sygdomme. Til dette formål anvendes en række kemiske produkter, hvoraf de mest populære blandt sommeren beboere og gartnere nyder lime pushers. Behovet for dets anvendelse skyldes tilstedeværelsen af ​​mange negative faktorer, hvorfra det er nødvendigt at beskytte planterne i haven.

Det er en slagtet kalciumkalk, som kan opnås fra hurtiglime. Det vigtigste er ikke at bruge varmt vand under blanking processen. Høje temperaturer kan neutralisere nyttige egenskaber. Begge typer lime er sikre for både mennesker og planter, hvis du følger de grundlæggende regler for brug af dette middel.

Skaff kalciumkalk ved behandling af kridt, kalksten og andre carbonatforbindelser. Dens vigtigste komponenter er dolomit og calcit. Kalkens sammensætning er fuldstændig organisk. Dette er grunden til, at der ikke er fare for plantager. Slutproduktet er i form af et pulver af hvid farve. Det er opløseligt i vand.

Kittens sammensætning indbefatter oxid, og følgelig let assimileres af planterne af kalium, såvel som magnesium og calcium. Alle disse komponenter er vigtige til fodring af frugtafgrøder. Tilstedeværelsen af ​​calcium i jorden kan forbedre rodsystemet, øge modstanden fra grønne plantager til skadedyr, sygdomme og andre negative faktorer.

Den vigtigste evne af posen er faldet i jordens surhed, hvilket gør det muligt at forbedre jordens tilstand og neutralisere sådanne giftige metaller som aluminium, mangan, kobber. Slaked lime reducerer jordens flydeevne, gør det mere klumpet, det vil sige normaliserer den kemiske sammensætning.

Pushers anvendes både uafhængigt og for at forbedre jordens kemiske sammensætning. Det kan ikke kun udføre en beskyttende funktion, men også tjene som en top dressing.

Pushenka bruges oftest til at neutralisere jordens surhed. Hyppigheden af ​​anvendelse af dette produkt på jorden afhænger af driftsbetingelserne. Hvis de er intense, anbefales kalkning hvert tredje år. Under normale forhold udføres proceduren hvert fjerde år.

Behovet for at indføre skubber i jorden skyldes det faktum, at syrejord er et gavnligt miljø for at hæmme gavnlige mikroelementer mod baggrunden for udviklingen af ​​patogene svampe og bakterier. I en jord med høj surhed kan et godt rodsystem ikke udvikle sig. Derfor bliver planterne ikke godt og ofte dør, og ukrudtet taler imod godt og vokser.

At befrugte sådan jord er ubrugelig. Den øgede koncentration af hydrogenioner, der reagerer med gødninger, neutraliserer deres virkning. For at deoxidisere jorden tillader kun slagt kalk.

Bestem surhedsgraden kan bruge papirindikatorer. De sælges i specialbutikker. Hvis der ikke er nogen, er det muligt at lære om jordens tilstand fra ydre tegn.

På forsuring af jorden viser:

 • spiring af malurt, ledum, kløver, horsetail, buttercup, sorrel;
 • grøn mos på jordens kant;
 • synligt askelag på jorden.

Hvis beets er plantet i haven, som vokser dårligt, er dette også et tegn på et forhøjet pH-niveau.

En overdosis hydratiseret kalk er skadelig. Hvis jorden er overmættet med væske, kan planten ikke absorbere helt hverken calcium eller andre mikroelementer.

Pestens norm afhænger af jordens sammensætning:

 • til sandy - 0,25-0,45 kg / m2;
 • til aluminiumoxid, let, lammende - 0,4-0,6 kg / m2;
 • for tung, ler - 0,5-0,75 kg / m2.

Jo højere surhedsgrad, jo mere kalk er tilsat. Hvis du holder fast i en sådan dosis, vil kalkning ske korrekt, planterne bliver godt og bærer frugt.

Kalken pulveriseres i pulver, fugtes med vand, blandes med jorden og indføres i jorden under grave, normalt i efteråret. Marken er gravet efter høstning, fjernelse af toppe og rødder. Det vigtigste er, at det strukturelle nedre lag skal være på overfladen, og det sprøjtede lag kommer ned. Det anbefales ikke at knuse klumper og komprimere jorden. Ellers vil det meste af fugtet forlade jorden.

Jordens bearbejdning udføres med en dybde på 25-30 cm. For stauder er den 10 cm dybere. Indførelsen af ​​skubber med gødning i områder med et lavt jordskikslag udføres samtidigt med grave:

 1. det frugtbare lag fjernes, podzol løsnes med 2 cm;
 2. For hver kvadratmeter tilsættes 150 g kalk;
 3. jorden blandes med det løsnede lag;
 4. gødning anvendes
 5. Foden er dækket.

I foråret udføres kalkning en uge før plantning af løg, radiser, kål og andre afgrøder, der ikke tolererer høj surhed. Perekopku gør det nemt, og puschku laves i små doser.

Vildmarken konfronterer effektivt ukrudt, især træorm. Denne plante er kendetegnet ved høj overlevelsesevne. Hvis det ser ud, skal det konstant udvindes. For at slippe af med lus, skal du skabe uudholdelige betingelser for sin vækst.

Til dette formål gøres jorden mindre syrlig ved at tilføje lime, aske eller kridt til det om efteråret. Når der anvendes 200 g bomuldsgræs pr. Kvadratmeter, undgår dette ikke blot udseendet af en fejl, men også andre ukrudt.

Udseende af en wireworm truer tabet af afgrøder fra rodafgrøder. Skadedyret reproducerer i sur jord. Et fald i pH tillader ikke hunner at lægge æg. Dette giver dig mulighed for helt at fjerne haven af ​​denne ubudne gæst.

For at bekæmpe en wireworm i jorden, tilsættes et pund kalk pr. Kvadratmeter. Behandlet jord er vandet. Perekopku med fugtgivende gentages efter et par dage. Det anbefales at tilføje lidt aske til hvert hul.

Lime pulver: Anvendelse i haven, i haven

For at opnå en god høst i en have eller en have er det ikke nok at plante frø og plante frøplanter eller frøplanter. Både plantager og jord under dem skal sørge for passende pleje. Erfarne gartnere og lastbilbønder til gødning af jorden eller med henblik på at bekæmpe skadedyr sammen med andre midler, bruger en række kemiske præparater. En af de mest populære er lime pushenka. I haven og køkkenhaven er der mange faktorer, der gør det nødvendigt at bruge dette produkt.

Hvad er en lime puschka? Hvordan kan det være nyttigt at sikre den normale vækst i haven og havenafgrøder? Hvad er funktionerne i dens ansøgning? Lad os prøve at finde ud af dette i denne artikel.

For haven og køkkenhaven, hvor ejerne praktiserer det naturlige landbrug, anvendes kalciumkalk (et stof af organisk oprindelse), som er opdelt i to typer:

Begge arter er sikre for mennesker og planter (underlagt brug og rimelig håndtering).

Calciumkalk anvendes som tilsætningsstof i fødevareindustrien (mærkning E-529). Det er et produkt af behandling af kridt, kalksten og andre mineraler af carbonatgruppen. Ydermere er et hvidt pulver, der opløses i vand. De vigtigste stendannende elementer er dolomit og calcit.

Disse stoffer er velkendte som effektive midler til gødning af have- og haveafgrøder. De er meget udbredt i storskala (felt) landbrug og i private gårde.

Både uafhængigt og som bestanddele af kalk er de vant til at behandle planter for at beskytte dem mod skadedyr og bekæmpe sygdomme og forbedre jordens kvalitet.

Pushonka er slagt lime, som er let at få hjemme fra den sædvanlige quicklime.

Quenching processen er en reaktion mellem et kalkholdigt pulver og vand, hvis varighed er kun få minutter. Under samspillet mellem disse komponenter, en slags "melting9raquo; kalk - forarbejder det til en form mere bekvemt til brug og sikkert for dyrkede planter. I dette tilfælde skal man tage højde for en nyansering: Når du laver slugt kalk, kan du ikke bruge varmt vand, da væskens høje temperatur hjælper med at neutralisere produktets nyttige egenskaber.

På funktionerne i ansøgningen og brug af lime til haven og haven

Ifølge Vishnyakov klassificering indeholder lime sådanne stoffer som calcium, kalium og magnesium. Kaliumformen er oxid, som let kan sammenlignes med planter. En stor del af kalksten er calcium.

Det vides, at mange planter ikke kan tolerere en overflod af calcium. Ikke desto mindre er det uundværligt i vigtige livsprocesser, der forekommer i planteorganismer. Tilstedeværelsen af ​​calcium i jorden er nødvendig: den bevarer hydrogenioner, som bidrager til at tilvejebringe et gunstigt niveau af mediumets reaktion.

 • beskytter kulturelle planter mod sygdomme, styrker deres immunitet
 • aktiverer aktiviteten af ​​knuderbakterier, der bevarer kvælstof i jorden, kommer til rødderne fra luften under løsningen, hvilket forbedrer plantens ernæringskvalitet, øger deres modstand over for forskellige skadelige faktorer;
 • forbedrer transporten af ​​kulhydrater i væv;
 • favoriserer bedre opløsning af elementer i vand;
 • fremmer en mere kvalitativ og aktiv udvikling af rodsystemet.

Ingredienser af lime komponenter er afgørende for plantens ernæring.

I den henseende er uundværlig lime puschka, ansøgningen i haven, som er beskrevet i artiklen, når kompostering. Calcium er en katalysator, der aktiverer aktiviteten af ​​gavnlige mikroorganismer, der frigiver nitrogen fra organisk materiale og mineraliserer det. Derudover hjælper det til at fremskynde nedbrydningen af ​​organisk stof og dannelsen af ​​humus.

Evnen til at reducere jordens surhed er en af ​​de mest nyttige egenskaber, som kalk har. Dens anvendelse i haven og køkkenhaven bidrager ikke kun til normalisering af reaktionen af ​​det øvre jordlag, men også til forbedring af dets kemiske sammensætning. Det neutraliserer virkningerne af giftige metaller - mangan, jern og aluminium.

Plough lime, anvendelse i haven og også i haven til normalisering af jordens kemiske sammensætning er kendt for alle gartnere, har en positiv indvirkning på jordens struktur, hvilket gør den mere klodset og mindre løs.

Hvor ofte kalkning?

Lime anvendes aktivt i landbruget til forskellige formål. Den mest egentlige af disse er neutralisering af jordens surhedsgrad. Til denne procedure anvendes lime. Ansøgning i haven (ansøgningsfrekvensen er vist nedenfor) sker under overholdelse af sådanne vilkår:

 • sædvanligvis kalkning udføres hver gang 4-5 år;
 • på jorden udsat for intensiv udnyttelse - en gang om 3 år.

Hvordan man bestemmer jordens øgede surhed?

At bestemme graden af ​​"souring9raquo; senge (øget surhed af jorden) er værd at være opmærksom på nogle eksterne tegn, som jorden "signalerer 9raquo; om ændringer i dets kemiske sammensætning:

 • Udseendet af grøn mos på jordens kanter;
 • spiring af hestetail og malurt, kløver, ledum, lyng, sorrel, hvid, krybende buttercup.

Tilstedeværelsen af ​​disse ubudne gæster på grunden er et tegn på, at kalk er nødvendigt her, ansøgningen i haven er lavet i overensstemmelse med den etablerede dosering.

Derudover er et karakteristisk tegn på surhed:

 • Det er hvidligt, som om et asfaltlag ligger på overfladen;
 • dårlig vækst af rødbeder, hvede.

Bestem den øgede surhed kan bruge papirindikatorer, der sælger i specialbutikker.

Hvorfor kæmper med jordens surhed?

Syrejord er et paradis for patogene bakterier og svampe. Nyttige mikroorganismer i sur jord er repræsenteret i utilstrækkelige mængder.

På sur jord vokser der sædvanligvis en masse ukrudt. Kulturelle sorter danner ikke rod godt i et sådant miljø. Deres rodsystem udvikler sig svagt, hvilket ofte fører til planters død.

Et højt pH-niveau indikerer et øget niveau af hydrogenioner i jorden. Når der indføres gødning, reagerer hydrogen med dem, som omdanner deres sammensætning, hvilket gør dem ubrugelige til planter. At udføre jord deoxidering i efteråret eller foråret hjælper med at reducere niveauet af mangan og aluminium. Magnesium, nitrogen, molybdæn, fosfor, calcium vil blive præsenteret i den krævede mængde.

Normerne for indførelse af kalk i jorden

For at øge udbyttet skal kalkens lime korrekt påføres. Anvendelse i haven, dosering skal overholde sådanne ansøgningshastigheder:

 • tunge ler ler: 450-800 g / kvadrat. m;
 • let jord, loam, aluminiumoxid: 350-600 g / m2. m;
 • De letteste, sandede jordarter: 250-500 g / kvm. m.

Overskydende applikationshastigheder er skadelige for planter. For alkalisk jord fører til en reduktion i planteoptagelsen af ​​de fleste essentielle sporstoffer, især calcium. På den anden side kan den dårlige kvalitet af kalkning skyldes indførelsen af ​​kalk i jorden samtidig med gødning. Dette fører til dannelsen af ​​uopløselige forbindelser, som er ubrugelige for planter. Grøntsagsafgrøder begynder at mangle de nødvendige næringsstoffer og giver ikke en god høst.

Det anbefales at slukke lime hurtigt. For at gøre dette, er det jordet i et pulver og fugtet med vand. Pulverlakket lime blandes med jorden.

I efteråret er kalkens kalk (anvendelse i haven beskrevet i artiklen) indført i jorden under grave for fuldt kalkning af den.

Efterårsgravning (pløjning) af jorden er mere foretrukket, især når man forbereder sig til såning af tidlige grøntsager. Det bør startes umiddelbart efter høst og fjernelse af rester af rødder og blade. På stedet spreder gødningen jævnt. Jordlagene skal drejes med en skovl, så det mere sprøjtede toplag er i bunden, og det strukturelle bundlag er på overfladen. I efteråret anbefales det ikke at bryde klodderne og niveauere overfladen - så fugtigheden i jorden bliver bedre bevaret.

Hovedforarbejdningen udføres til en dybde på 22-30 cm, til flerårige vegetabilske afgrøder - 35-40 cm.

Områder med et lavt jorddyrlag kræver en udgravning af undergrunden med samtidig anvendelse af kalk og organisk gødning:

 • et frugtbart lag fjernes fra diggeren, og podzol (undergrunden) løsnes til en dybde på 1-2 cm;
 • Lime tilsættes der (150 g / m2);
 • Det løsnede lag blandes med frugtbar jord;
 • organiske gødninger introduceres (8-10 kg / kvm);
 • Fyren er dækket af jordens øverste lag.

Gennemførelsen af ​​en årlig løsgørelse og befrugtning af jorden fremmer stigningen i det frugtbare lag.

At kende ejerne er værdsat af kalk af push. Anvendelse i grøntsagshave om foråret er også mulig. Den indføres i jorden i små mængder for nem at grave, hovedsagelig til de afgrøder, der er særligt følsomme over for jordens surhed: løg og hvidløg, salat, sennep, rogn, radise, kål. Fremgangsmåden udføres en uge før plantning af frøplanter og såning af frø.

Om foråret er det meget vigtigt at holde jorden fugtig. Behandlingen påbegyndes, når jorden stadig er fugtig, men ikke længere til skovlen, men er i stand til at smuldre i små klumper.

Om anvendelsen af ​​kalk sammen med gødning

Lime kan blandes med organiske gødninger. Du bør dog overholde visse begrænsninger:

 • Det anbefales ikke at blande kridt, cementstøv, lime, marl, lime, dolomit tuff;
 • Med naturlige gødningsstoffer må man udelukkende blande kalciumorganiske stoffer (jordkalksten).

Effektiv beskyttelse mod ukrudt er kalkens kalk. Brug af ukrudt i grøntsagshave er tilrådeligt, hvis jorden er for sur. Det vokser normalt en græsindikator, som mocrica. Det er meget vedholdende, så det er svært at bekæmpe det med mekaniske midler (ukrudts). En effektiv måde at bekæmpe lus på er at skabe uudholdelige betingelser for ukrudtet. Til dette, når man graver i efteråret, skal kridt, ask eller kalk indføres i jorden. Med et fald i jordens surhed vil mocrica forsvinde.

Brugen af ​​lime (200 g / m2) er dødelig for mange ukrudt, herunder hvedegræs og hestetail.

Wireworm (larve af billebladet) er havenes farligste skadedyr. Bekæmpelse af det indebærer en obligatorisk kombination af forskellige metoder i forbindelse med forebyggende foranstaltninger. At slippe af med denne ubehagelige gæst vil betydeligt forbedre kvaliteten af ​​rodafgrøder: rødbeder, gulerødder, radise, kartofler. At ignorere hans tilstedeværelse på stedet kan føre til et fuldstændigt tab af afgrøden.

En gunstig betingelse for udbredelse af larver af wireworm er den øgede surhed af jorden. Fald i surhedsgrad fører til, at kvinder ophører med at lægge æg i et sådant medium, og i fremtiden vil dette redde stedet fra skadedyret.

Et effektivt middel til dette er lime pushenka. Brugen af ​​wireworm i grøntsagshave giver mulighed for introduktion af en lille mængde (0,5 kg / sq M.) i jorden, vanding, gengrave i et par dage og genvinding. Ask er også tilføjet (en håndfuld pr. Brønd).

Pushenka er uerstattelig i havearbejde. Den bruges både som en deoxideringsmiddel til kalkning af jord og til hvidvaskning af træer og buske.

Hvidvaskning er et effektivt og billigt middel til at beskytte træer mod skadedyr.

Foråret hvidvask beskytter stammen fra brændende sollys, såvel som fra de vågen vinterende insekter i landet. Træer, der regelmæssigt behandles hvert år med lime, er ikke bærere af skadedyr.

Mange gartnere blancher træer til vinteren. Efterårslam ler og hvidvaskning bidrager til at beskytte stammen af ​​træet fra pludselige temperaturudsving. Påvirkningen af ​​det samme regn (regn, sne) gør hvidvasketlaget utilstrækkeligt til at beskytte mod insekter og sol overophedning, især farligt for unge plantager. Derfor anbefales det at blegge træerne trods alt om foråret.

Før hvidvaskning er det nødvendigt at forberede bagagerummet - for at fjerne det øverste døde lag i cortexen, i hvis aksler larver og voksne skadedyr kan blive hylsteret. Barken skal brændes. Derefter behandles træet med en forberedt opløsning.

Sådan fortyndes kalk til hvidvaskning?

Komponenterne blandes grundigt:

Opløsningen efterlades for at svulme. Du kan begynde at behandle træer efter 2-3 timer. Garanti for en positiv effekt er kun mulig, hvis opskriften er nøje overholdt.

Brugen af ​​kalk lim til kalkning af jord samt til bekæmpelse af skadedyr og ukrudt bidrager til at opnå en høj kvalitet og rig høst.

Kalkpulver - egenskaber og anvendelse

Pløjekalk - dette er det samme materiale, anvendelsen af ​​hvilke og overvejer i artiklen, det vil sige, hvordan man korrekt slukker og anvender. For det oprindelige halvfabrikata er obligatorisk blanking obligatorisk. Det er nødvendigt, at den færdige struktur ikke falder fra hinanden under kontakt med fugt. Lad os prøve at forstå fremstillingsprocessen og funktionerne i dette materiale.

Pusher lime (slaked lime)

Lime-pushenka er et yderst fint hvidt pulver, hvis kvittering er forbundet med udryddelsen af ​​kalk.

Kalk er i sin oprindelige form rotte klumper, kalk slukker oftest på fabrikken ved at blande med en lille mængde vand.

Når du får slakket lime (pushers), øges volumenerne betydeligt (ca. 100% stigning). Det resulterende materiale har en bulkdensitet på ca. 400 kg / m³ og et fugtindhold på ikke mere end 5%.

Produktet af blanking kan udføres under opførelse og kan centraliseres. Under centraliseret quenching kombinerer de med de uforurenede vådslibende partikler, idet denne proces forbedrer kvaliteten og øger udbyttet.

Under konstruktionen slukkes kalk ved hjælp af specielle installationer, der kaldes kendte hydratorer. Disse enheder belastes klumpet kalk med ca. en tredjedel (værdien af ​​den gennemsnitlige tykkelse af kalklaget skal være ca. 10 cm), da kalk er slukket, vil mængden af ​​materiale stige med omkring halvdelen.

Derudover hældes hurtig lime (puschku) med relativt store mængder vand, da slukning foregår i løbet af kort tid. Dette gøres for at undgå overophedning af kildematerialet og kogende vand. Men hvis blandingen afbrydes gradvist, tilsættes vand i små doser, og en samtidig observation gøres, at kalk ikke afkøles.

Kalkmængden i et kilogram omdannes til kalkdej med et volumen på 2 liter. Dette er imidlertid en gennemsnitlig indikator, og meget afhænger af kalkens kvalitet. Resultatet af slukning af kalk kaldes "exit test". Derfor er lime-pusher den eneste astringent, der passerer ind i en pulverform, ikke gennem en slibeproces, men når vand slukker.

Lime whitewash (hvordan man laver mad)

Endnu for nylig blev der brugt kalk eller kalksten hvidvask til boliger. I dag er disse materialer forskudt fra lokalerne ved vandbaseret maling, men hvis du ikke ønsker at betale for meget, eller du har brug for en hvidvaskning af en industriel facilitet, er kalk hvidvask en fremragende løsning.

Kalk hvidvask anvendes normalt til hvidvaskning af facader eller produktionsfaciliteter. Finishing overfladen med det er en billig og enkel metode.

Calcareous whitewash vasker ikke væk regnen. Dette materiale er fremragende til værelser med høj luftfugtighed, men det er bedre at holde det i at bruge i kældre til opbevaring af grøntsager, idet fugtigheden holdes ved 10% -20%.

Kalk hvidvask kan påføres over beton, mursten, puds og træoverflader.

Før kalkblødvask skal udføres, skal overfladen være tilberedt, støv, snavs og let tilladt områder fjernes, hvis facaden har revner, skal de være cementeret med cementmørtel eller cementkittet.

I selve lokalet er tætningen af ​​store revner bedst udført ved hjælp af en limemørtel og små ved hjælp af kitt.

Lime whitewash desinficerer også bakteriedræbende egenskaber, dette er grunden til fraværet af svampe, bugs, bedbugs og forskellige bakterier. Af denne grund anvendes det ofte på træstammer.

Hvis du køber ikke lime slaked, skal det tilbagebetales. For at gøre dette hældes kalk i en metal eller emaljeret beholder fyldt med koldt vand og blandet. I forbindelse med quenching er kalkopløsningen boblende og stænk, derfor skal beskyttelsesbriller, åndedrætsværn og gummihandsker bæres under dette arbejde.

Calcareous whitewash fremstilles i et forhold på en til tre med vand. For at gøre hvidvask stærkere, tilsæt bordsalt i et forhold på 1 g pr. 10 liter, tørringsolie (3 spsk). For at give hvidvask den rigtige farve, brug ultramarine, jernvoks eller ovar. Færdig kalk hvidvask er filtreret ved hjælp af en sigte, gasbind eller kapronstrømpe.

Lime hvidvask anvendes med en børste med makrel, en pelsrulle eller ved hjælp af en sprøjtepistol. Hvis der anvendes en sprøjtepistol, skal kalk hvidvask filtreres gentagne gange. Tætheden af ​​hvidvask er kontrolleret med en træpind, hvis det kalkholdige hvidvaskemiddel ikke bliver på pinden, betyder det at hvidvaskning er sjældent og kræver tilsætning af kalk. Hvis der er et tykt lag af hvidvask tilbage på pinden, så er det for tykt og kræver tilsætning af vand. En indikation af den normale sammensætning af whitewash er den fuldstændige afdækning af pinden med langsomt strømning af opløsningen.

Inden der påføres kalk hvidvask, skal substratet være vand-gennemblødt. Hvidvaskning sker i to faser, anvendelsen af ​​det andet lag kan laves oven på den stadig ikke tørrede først. Hvis hvidvaskningen påføres med en sprøjtepistol, skal du i færd med at udføre en cirkulær bevægelse med en fiskestang.

Hvis en pensel eller rulle bruges til at anvende hvidvask, anvendes det første lag ved vandrette bevægelser, og den anden ved lodrette bevægelser. Når kalk hvidvask anvendes på loftoverfladen, påføres det første lag vinkelret på lyset, og det andet lag er parallelt med lyset.

Husk at du kan brænde dig selv med kalk. Brug beskyttelsesbriller, åndedrætsværn, gummihandsker.

Tja, med kalkstenens visdom kalkner alt.

Loft af loftet med kalk (anvendelse af hydreret kalk)

Afslutning af denne type er kendetegnet ved en lang levetid og anvendes på forskellige overflader. Af denne grund, når man vælger metoden til afslutning af loftet, stopper mange mennesker på limeovertrækningen.

Pas på! Lime whitewash bør ikke anvendes på rustne og fedtede overflader.

Overvej trin for trin, hvordan hvidvaskningen af ​​loftet udføres ved hjælp af en limemørtel:

 • Forberedelse af basen til lime finish. Overfladen af ​​loftet skal primeres og pudses. Før lime mørtel anvendes, er det nødvendigt at sikre overfladens renlighed og styrke.
 • Fremstilling af kalkmørtel. For at forberede en mørtel for to og en halv kvadratmeter plads, skal du have slagt kalk (0,4 kg) og vand (0,6 l). For at gøre opløsningen stærk og vandfast, bør den suppleres med linolie (0,3 spiseskefulde) og bordssalt (5 g). Desuden bør den resulterende blanding blandes godt i en metalbeholder og filtreres gennem en sigte for at slippe af med klumper og urenheder. For at give opløsningen en blålig nuance tilsættes ultramarin (20-25 g) til den.
 • Anvendelse af kalk til loftet. Overfladen af ​​loftet skal være lidt fugtet, og påfør derefter 2 lag hvidvask. Påføringen af ​​det andet lag udføres oven på den stadig ikke tørrede første. Disse tiltag vil gøre hvidvaskning mere holdbar.

Et vigtigt punkt! Anvendelsen af ​​kalk hvidvask til loftet i forhøjede temperaturer er ikke ønskeligt, derfor er det bedre i varme at lime loftet med kalk.

Nu et par ord om de øjeblikke, der påvirker hvidvaskekvaliteten af ​​loftet.

Kalk hvidvask kan gøres stærkere, hvis det carboniseres (mættet med kuldioxid). For at skabe de nødvendige betingelser for denne proces i hvidvask skal fugt forblive et stykke tid. Af denne årsag er en obligatorisk betingelse for påføring af kalk hvidvask luftfugtigheden på loftets overflade. Desuden skal sammensætningen for at sikre normal krystallisation af hvidvaskningen omfatte bordsalt, som muliggør akkumulering af yderligere fugt fra omgivelserne i kalkfilmen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

27 − = 20