PVC film til møbler

PVC film til møbler facader. Karakteristika og typer

PVC film er lavet af vinylchlorid og termoplastisk polymer og anvendes som indretning til overflader af møbeldele.

Det bruges også som dæksel til vindueskarmet, soklen, vinduesprofilerne og dørene.

Til dato er der tre hovedmåder til at stå over for MDF-dele med PVC-film.

laminering - processen med at indpakke billets fra MDF under høj temperatur og tryk, de såkaldte papir-harpiks materialer. Ved anvendelse af denne metode opnås et ensartet overfladelag, og produkterne opnås ved højstyrke og vandtæt, og er heller ikke bange for høj temperatur.

Laminering. Ved anvendelse af denne metode påføres et lag lim på delen på forhånd, hvorefter den fastgøres tæt til MDF-facaden ved hjælp af en vakuumpress under temperatur og tryk.

formbare. Her anvendes et lamineret laminat eller plastik, som er i stand til at modstå visse belastninger. Denne metode til foring giver maksimal beskyttelse og holdbarhed af møbelproduktet.

Lad os analysere hele processen med laminering af møbler facader trin for trin:

 1. Forberedelse af emnet. Skæringen af ​​den uslebne MDF-plade udføres, så males det givne mønster på emnet og enderne behandles, hvorefter facaden er jorden og støvsuget.
 2. På emnet påføres et lag lim og tørretiden opretholdes. Derefter anbringes detaljerne på maskinen på specielle puder, hvis produkterne vælges flere gange, den optimale teknologiske frigivelse til trimning.
 3. Yderligere på hele bordet af maskinen rulles filmen ud og fastgøres med en spændebjælke.
 4. Derefter opvarmes materialet over hele området til temperaturer på 140-160 grader Celsius.
 5. Derefter fjernes luftlaget mellem filmen og overfladen af ​​bordet, hvorefter det efter 2-3 minutter klæber tæt på facaden.
 6. Efter at produktet er helt afkølet, afbrydes alt overskud konturen, og det kan antages, at facaden er klar.

For at dette materiale ikke kan "exfolieres" og ikke "vælges" og der ikke er skarpe kanter, gnides de med fintkornet sandpapir.

 1. For at påføre en belægning på relieffladerne på MDF-produkter, skal fræsede bordplader samt andre panelflader anvende en maskine med en vakuumpresse og en PVC-tykkelse på 0,3-0,5 mm, sjældent 0,25 mm.
 2. Til laminering bruger MDF-produkter en film, hvis tykkelse er 0,3-0,5 mm, og hele lamineringsprocessen er lavet på en speciel foringsmaskine. Denne proces anvendes også til lineære produkter fremstillet af materialer som plast, træ eller metal.
 3. Til laminering af flade overflader, der ikke har mønstre, anvendes en film, hvis tykkelse er 0,25-0,3 mm, ikke mere.
 • Stort udvalg af blomster og decors (glans, matte, glat, prægede osv.)
 • Slidstyrke (modstandsdygtig over for mekaniske og kemiske virkninger, temperaturændringer eller farveforløb og forringes ikke af vaskemidler)
 • Miljøvenlig (så siger producenterne 🙂

PVC-film har en række fordele, men den største fordel er, at den er i stand til højkvalitetsforing af bulk- og reliefflader af dele, som faktisk er dens hovedopgave.

Kopiering af materialer er kun tilladt med angivelse af kilden.

Materialer udgivet uden forfatterskab eller henvisning til kilden

Møbelfilm

I løbet af de sidste årtier har møbelproduktionen gennemgået en række kardinale ændringer. På markedet var der en enorm mængde forskellige træplader, der kom til at erstatte et naturligt træ. Derfor var der behov for passende modstående materialer. Den eksisterende papirmagasin var forældet og erstattet med en dekorativ møbelfilm.

Film til møbler er et af de mest populære materialer i denne branche. Den bruges til en lang række overflader, med undtagelse af:

 • Arbejde;
 • Den termiske kontakt med som overstiger 80 grader;
 • I kontakt med et kemisk stof
 • Kræver en særlig hård belægning.

Møbelfilmen giver i øjeblikket mulighed for at stå over for komplekse og dybe profiler ved vakuumpressning. Sortimentet af dette materiale gør det muligt at vælge præcis de dekorative, teknologiske og operationelle kvaliteter, der kræves til en bestemt type møbler.

Den vigtigste type dekorative film til møbler er et efterbehandling materiale lavet med brug af polyvinylchlorid (PVC film). Mindre almindelige er produkter til fremstilling af hvilke polystyren, acrylpolymerer og lignende materialer anvendes.

PVC film har flere fordele, hvis vigtigste er:

 1. Modstandsdygtighed over for sollys;
 2. Høj plasticitet;
 3. Fugtbestandighed;
 4. Damp- og varmebestandighed;
 5. Immunitet mod lave temperaturer;
 6. Mulighed for nem rengøring;
 7. Forskellige tekstur og farve;
 8. Lav primærkostnad;
 9. Lang levetid;

Desuden er det vanskeligt at antænde, har en svær at miste tekstur, er resistent over for mekaniske skader (chips, ridser osv.) Og også giftfri og ufarlig ved genbrug.

PVC-folien kan være gennemsigtig, mat, blankt. Ved at anvende denne type materiale til møbler, er det muligt at skabe en efterligning af naturligt træ, marmor, natursten, både i udseende (visuel opfattelse) og berøring (taktil følelse), der opstår, når du rører overfladen. Samtidig er ikke kun møbler facader foret, men også indvendige overflader af møbler produkter. Derfor er møbler lavet med dekorativ film praktisk og holdbar.

Den modstående film har et meget andet formål og er opdelt i flere kategorier:

Membran-vakuumpressning

Denne type møbelfilm anvendes i foringen af ​​en panelet (relief) overflade: en tredimensionel facade af møbler, et dørblad, dekorelementer. Til udførelse af udvendige værker anvendes der i dette tilfælde en vakuumpresse. Den her anvendte film har en tykkelse på 0,3 til 0,5 millimeter og kan enten være monofonisk eller mønsteret;

I dette tilfælde er indvendig (indpakning) af profil træ, plast eller aluminium produkt dækket af en møbler film. Dette gøres ved hjælp af en speciel maskine, der omslutter profilstøbningen. Til profilen af ​​dørbladene anvendes en to-lags PVC-film, som har et øvre akryllag, der beskytter mod direkte sollys.

Denne type film bruges til at dække en flad overflade, for eksempel et panel af PVC eller MDF, et spånplader. Dette gøres ved hjælp af lamineringsmaskiner; I dette tilfælde er den anvendte film noget tyndere - fra 0,25 til 0,3 mm i tykkelse;

Det beskytter møbeloverfladen mod mekaniske skader (buler, ridser, pletter og pletter). I dette tilfælde kan beskyttelsesfilmen påføres både i fremstillingen af ​​produktet og under drift. Det øger møblernes levetid betydeligt og forbedrer udseendet. Kan bruges uafhængigt til at opdatere gamle produkter;

Afslutning af kanterne af fragmenter af møbler

Kanten af ​​MDF-panelet eller spånpladen er trimmet med en speciel film (tape) med en tykkelse på 0,3 til 3 millimeter. Den kommer i form af et bånd, som har en meget høj fleksibilitetskoefficient. Denne indikator gør det muligt at bruge det til forskellige former for produkter. Tykkelsen af ​​kanten er valgt afhængigt af typen af ​​møbler og under hensyntagen til, at det ikke kun beskytter produktet mod tidlig ødelæggelse, men også folkene, der bruger det fra skade.

Moderne teknologier gør afslutningen af ​​kanterne af møbelprodukter en ret simpel proces. Båndet anbringes simpelthen på den ønskede overflade, opvarmes til de specificerede parametre og sendes om nødvendigt under trykaggregater, hvilket øger pålideligheden af ​​de opnåede forbindelser.

Processen med fremstilling af en møbelfilm

Møbelfilmen fremstilles på samme måde som produktionen af ​​polymerprodukter. En specielt valgt pulverblanding anbringes i en blander og tilsluttes det ønskede farvestof. Endvidere opvarmes stoffet og tilføres til en ekstruder, hvori en film med en given tykkelse, bredde og længde fremstilles.

Den næste fase af produktionen er tegningen af ​​mønsteret på den ydre overflade af PVC-folien. I dette tilfælde er bagsiden af ​​kantbåndet også dækket med en særlig limkomposition. Senere, når det opvarmes, vil det skabe stærke forbindelser til overfladen af ​​møbler lavet af ethvert materiale. Færdige produkter rulles ind i bugter og sendes til lager eller direkte til kunden.

Enhver form for moderne PVC-film gennemgår antifungal og antibakteriel behandling, som ikke kun gør dem hygiejnisk sikre, men udvider også deres liv.

Hvad er filmen lavet til aquaprint?

 • Polypropylenfilm

 • Produktion af polypropylenfilm

 • © ProPolyethylene.ru 2014 - 2018

  Kopiering af materialer er kun tilladt med angivelse af et aktivt link til kilden

  Typer af selvklæbende film til møbler facader

  Over tid kan møbler måske ikke blive så attraktive som det var efter købet. I dette tilfælde vil den selvklæbende film til møbler komme til undsætning og bidrage til at opdatere udseendet.

  Facader til møbler er altid dekoreret af producenten. Den eksterne skønhed af kabinemøbler er lige så vigtig som dens kvalitet og værdi. Det er denne parameter, som mange vælger selv den mest egnede mulighed. Men selv de smukkeste køkken sæt og garderobeskabe til børns og stuer kan forkæles med tiden. Når alt kommer til alt i driftstilfælde, sker det bare ikke med dørene på kabinetter og natborde! Og mange, desperate, bare få nye møbler. Men denne beslutning kan kaldes forhastet, da der er muligheder for at rette op på situationen. Det vil bidrage til at fjerne alle manglerne i en simpel PVC-film, som er billig og meget nem at bruge.

  Næsten alle typer film til møbler varierer i attraktivt udseende og helt acceptabel værdi. Forskellen ligger som regel i kvaliteten og nogle nyanser af brug.

  PVC-film til møblerfacader tjener til dekorative formål, så det er meget vigtigt, at de er af tilstrækkelig kvalitet og bevarer deres æstetiske egenskaber i lang tid. I mange henseender afhænger det af fremstillingsteknologien.

  Af budgettet indstillinger kan identificeres hemmelig film. Materiale fremstillet ved hjælp af denne teknologi kan ikke kaldes den mest foretrukne på grund af den utilstrækkelige holdbarhed, men det er billigere end andre. Clandirovannaya film er meget udbredt, når det er nødvendigt at afslutte et stort område.

  Den dyreste, men også den mest høje kvalitet er en støbt selvklæbende. Dens ekstra fordel er en fuldstændig mangel på krympning, så denne coating vil vare meget lang tid uden at kræve periodiske opdateringer.

  Injektionsfilmen er den mest plastiske og kan bruges til at skjule skruer og andre typer fastgørelsesanordninger. En sådan kapacitet til strækning kan ikke prale af en hemmelig film.

  I vores tid er valg af PVC film i butikker simpelthen enorm. Sortimentet af belægninger er i stand til at opfylde kravene til selv de mest krævende forbrugere. Et udvalg af hundredvis af farver er til rådighed. Hvis det ønskes, kan du købe en holografisk eller tekstureret film.

  Selvklæbende film på møbler varierer i kvaliteten af ​​deres limbase. Nogle af dem har en gummisammensætning, mens andre består af akrylbelægninger af forskellige tykkelser. Materialet der skal behandles med en glat overflade skal være dækket af et tykt lag lim. Til bøjninger og uregelmæssigheder er det bedre at vælge en mulighed med en lille mængde limbase.

  Film til forskellige typer af møbler

  Møbelfilm fås i forskellige versioner. For nogle typer møbler kan der anvendes en belægning med en holografisk effekt, som oversvømmes, når synsvinklen ændres. Tekstureret dekorative film til møbler er lavet ved ekstrudering af overfladen. Denne mulighed er helt i stand til at skjule nogle fejl i møbelfasaden. Hvis det er nødvendigt, kan du finde en film, der efterligner natursten, træ eller stof. Også belægninger med spejloverflade er populære. Til glasfacader er transparent film også velegnet, men den matte version skal kun bruges på de steder, hvor belysningen er god nok.

  Især anvendes ofte PVC-film til møbler i børnenes værelser. Du kan vælge et omslag med billeder af dyr eller tegneseriefigurer. En stor popularitet er nydt af en enkeltfarve selvklæbende, som kan males til din smag. Gør det helst med farveblyanter eller specielle markører, hvis spor nemt kan slettes.

  For køkkenet er det bedre at vælge et omslag med billedet af frugt, grøntsager eller nogle retter. Lyse blomster vil også være passende. Men for at dekorere stuen er det bedre at vælge noget mere klassisk - for eksempel en film til et træ, en natursten eller en hud.

  Hvis vi taler om et opvarmet rum, så er der i dette tilfælde mulighed for selvklæbning. I rum, hvor meget lave temperaturer og høj luftfugtighed er mulige, vil den støbte film blive bedre. Denne mulighed vil være relevant for stærkt beskadigede facader, da filmen kan skjule alle uregelmæssigheder.

  Eksperter anbefaler at vælge PVC-produkter, selv om polyethylenbelægninger er billigere. Velprøvede muligheder med beskyttelse mod ultraviolet, hvilket mindre falmer. Med holografiske film til møbler skal du være forsigtig, da de er for modtagelige for mekaniske skader.

  Producenter producerer selvklæbende film i ruller med en bredde på 45 til 120 centimeter. Rullens længde er som regel 2 meter. Sådanne dimensioner gør det muligt at vælge den passende mulighed, som vil bidrage til at dække facaden i et trin - med andre ord uden yderligere sammenblanding. Dette er meget vigtigt, da sømme med nogle tegninger ser helt uinteressant ud.


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  80 + = 82