PVC laminat

PVC Laminat: Egenskaber, fordele og træk ved styling

Byggemarkedet giver næsten ubegrænsede muligheder for at vælge gulvbelægning: Et solidt bord, parket, linoleum, tæppe og andre. Men mange moderne udviklere foretrækker laminatet. Dens popularitet er først og fremmest forsynet med fremragende æstetiske egenskaber, overkommelig pris og enkelhed til lægning. Måske er den mest populære i dag PVC-laminat.

Dens grundlag er repræsenteret af polyvinylchlorid, som har upåklagelig styrke egenskaber. Innovative udviklinger, som danner grundlaget for produktionsprocessen af ​​et helt unikt materiale, sikrer sin upåklagelige kvalitet, praktisk og holdbarhed. Positiv feedback fra udviklere, som har set meget i historien om deres arbejde, bekræfter kun producentens påståede egenskaber. Inden for rammerne af dette materiale vil vi vurdere PVC-gulvbelægningen til PVC, muligheden for brugen af ​​det, såvel som funktionerne i installationen. Du kan være sikker på, at vi vil give en fuldstændig og maksimal objektiv gennemgang.

Det klassiske laminat er repræsenteret af almindelige paneler. Det har helt sikkert en række fordele, men det lave niveau af fugtbestandighed begrænser stadig sit anvendelsesområde. Konstant kontakt med vand efter en kort driftstid fører til en væsentlig deformation af materialet, så det er simpelthen umuligt at undgå at udskifte panelerne i dette tilfælde.

I moderne byggeforretninger kan du finde en belægning med et specielt beskyttende lag, men selv denne mulighed er ikke i stand til at modstå regelmæssig udsættelse for fugt. PVC-laminat afviger fra den traditionelle version med et højt fugtighedsbestandighed. Nu er han ikke bange for langvarig udsættelse for fugt, moderne husmødre kan vaske det hver dag uden frygt for hævelse og deformation. Dette tillader brugen af ​​plastlaminat i de rum, hvor konventionelle lameller er absolut forbudt at blive lagt.

I mange henseender er de karakteristiske egenskaber og egenskaber ved plastlaminat tilvejebragt af materialets flerlagsstruktur. Grundlaget for designet er et PVC-panel, og på grund af luftkammeret er det muligt at formidle det med fremragende varme- og lydisoleringsegenskaber. Et sådant gulv vil være varmt selv i den koldeste vinter uden yderligere opvarmning.

Stabiliserende lag tjener som et substrat for PVC-laminat, som giver dig mulighed for at opgive brugen af ​​isolone. Det dekorative lag er dækket af en speciel beskyttelsesfilm, normalt med en riflet glidende overflade. Sammen med hovedlagene skal yderligere lag øge materialets ydeevneegenskaber. Så lad os sige, at nogle producenter tilbyder et ekstra lydisoleret lag, beskyttelse mod ultraviolet stråling.

Alle lag er presset sammen, hvilket sikrer konstruktionens homogenitet og den nødvendige længde for materialet.

Det bedste PVC-laminat er det, der er fremstillet i overensstemmelse med de grundlæggende krav. Kun i dette tilfælde vil det være muligt at give sine fordele. Brugere noterer sig sådanne fordele:

 • Vandmodstand. Plastlaminat er ikke bange for fugtighedens indvirkning, men alt takket være en vandtæt polyvinylchloridbase. Det svulmer absolut ikke eller deformeres under indflydelse af fugt, så det passer også til badeværelser.
 • Modstand mod temperaturændringer. En særlig PVC belægning kan klare forskellene fra -20 til +60 grader.
 • Nem installation. PVC-laminat med låsegrænse forenkler installeringsarbejdet meget, hvilket giver den nødvendige tæthed og fugtighedsbestandighed. I dette tilfælde er lamellerne stadig mobile: Om nødvendigt kan gulvet demonteres og flyttes til det ønskede sted.

 • Ekstern æstetik. Paneler fra polyvinylchlorid er på ingen måde dårligere end den klassiske version. Ofte foretrækker moderne købere en belægning, der efterligner et naturligt træark.
 • sikkerhed. Særlig anti-slip belægning er især værdifuld for værelser med høj luftfugtighed.
 • Slidstyrke. Laminat er tildelt 33-34 klasse, som garanterer varigheden af ​​sin drift med bevarelse af det oprindelige udseende.
 • Kemisk neutralitet og modstand mod varme genstande.
 • Nem pleje. At vaske væk snavs, støv, forurening af enhver art fra overfladen af ​​PVC laminat er nu ikke svært.

Er der ulemper ved PVC-laminat? Tilbagemelding fra dem, der har arbejdet med dette materiale, siger, at manglerne stadig er der. Først og fremmest er det en høj pris. PVC-laminat med låsekæde er en størrelsesorden dyrere end den klassiske version, så det er ikke alle, der har råd til det til reparation i en lejlighed eller et hus. For materialet er enhver kontakt med gummi farlig - det kan ændre farven.

Hvis du planlægger at lave et værelse med udsigt over den solrige side, skal du være opmærksom på modeller med særlig beskyttelse mod ultraviolet. Faktum er, at PVC lameller i sig selv ikke er beskyttet mod direkte sollys, så de med tiden kan miste lysstyrken af ​​den oprindelige skygge.

Hvordan laver man PVC-laminat? Dette spørgsmål bliver spurgt af mange. Faktisk kan man på grund af en enkel låsesamling klare erektionen ved erektion - det kræver ikke specielle færdigheder og et dyrt værktøj.

Ikke alle gulve i vores huse opfylder kravene til lægning af laminatkrav, så ofte uden et stabiliserende lag kan det simpelthen ikke gøres. Som det kan bruges rulle materiale - isolon. Dens striber skal lægges i en retning vinkelret på laminatpanelernes fremtidige placering. For at deltage i strimlerne med hinanden kan du bruge almindelig byggetape. For at forhindre deformation af materialet, er det nødvendigt at lægge små kiler 1 cm tykt langs hele rummets omkreds langs væggene.

Den allerførste lamella skal placeres i det fjerne hjørne af rummet. For en jævn belastningsfordeling skal hver efterfølgende række lægges med et let skift på 300-500 mm. Serie for række vil du bruge låsemekanismen til at lægge panelerne. Efter 2-3 timer får du et klargjort effektivt gulvbelægning.

Ydermere adskiller PVC-paneler sig ikke meget fra de klassiske. Derfor er en enkelt regel gældende for deres lægning: For at skjule leddene, i det mindste visuelt, skal du placere panelerne parallelt med lysstrømmene, derfor skal du tage arbejde i dagslyset.

Har du hørt om de fleksible lameller af PVC laminat? Vi vil gerne introducere dig en hybrid, der inkorporerer plastkarakteristiks styrkeegenskaber og linoleums fleksibilitet. Lad os dvæle på de vigtigste egenskaber ved en så nydelig nyhed på markedet for byggematerialer og efterbehandling materialer:

 • Let tykkelse. Lamellernes tykkelse er kun 5-9 mm, hvilket for at skære dem kan du bruge en almindelig byggekniv.
 • Ingen grund til at forberede et fundament. Du behøver ikke grundigt at rette bunden, denne belægning kan lægges direkte på den gamle gulv. De grundlæggende regler for at lægge materialet forbliver ens, men der er ikke længere brug for et substrat.

 • Tilstedeværelse af glutinous smart tape. Den bruges til seriel forbindelse af paneler med hinanden. Den nye lamell skal afholdes i en vinkel på 45 grader til den allerede fastlåste, så forsigtigt sænkning, for at rette.
 • Brug af en gummi rulle. Efter at der er lagt en række af materiale, er det nødvendigt, at der er større pålidelighed at gå gennem leddene med en speciel gummirulle.

Hvis du følger vejledningen tydeligt, kan du få en perfekt flad overflade på kort tid.

PVC-laminat er et moderne materiale, der indeholder fordelene ved et traditionelt laminat og de nyeste innovationer. Hvis du er på udkig efter en spektakulær, pålidelig og praktisk gulvbelægning i dit hjem, ønsker du ikke at stå over for deformation af lamellerne, skal du være særlig opmærksom på panelet af PVC. Man kan håndtere installationen selvstændigt uden at ty til hjælp fra fagfolk. Sørg for at besøge nærmeste byggeforretning og personlig kende det innovative materiale. Vi er overbeviste om, at du vil blive glædeligt overrasket over et sæt indlysende og ubestridelige fordele.

PVC Laminat

Struktur af PVC-laminat

Det sidste vinyllag, der fuldender konstruktionen fra bunden, tjener ikke kun som et link. Det er også en slags kofanger, der slukker chokbelastninger.

Hvor er den mest almindelige PVC laminatgulv?

 1. Vandmodstand gør det muligt at placere det i fugtige og oversvømmede lokaler.
 2. Høj slidstyrke, holdbarhed og plasticitet, hvoraf dets individuelle typer er i stand til at modstå belastningen på op til 100 kg pr. 1 m² uden skader og revner. cm.
 3. Lydabsorberende evner gør det næsten lydløst, når man går, og objektet, som falder på gulvet, vil ikke skabe et højt rumbling.
 4. Helt ikke-glat overflade reducerer til næsten nul risikoen for fald.
 5. Frostresistens, så det ligger i uopvarmede værelser.
 6. Modstandsdygtighed over for alkali og syrer.
 7. Det er uden krav på temperaturændringer. Fantastisk til lægning på det varme gulv.
 8. Nem installation og demontering.
 9. Holdbarhed.
 1. Krævende til jorden. Alle uregelmæssigheder vises på overfladen, og levetiden reduceres væsentligt.
 2. Det er ikke brændbart i luften, men det kan smelte med frigivelse af giftige stoffer.
 3. Små tykkelse - når der lægges på skræftet kræver yderligere isolering. Af samme grund er dets låsearbejde ikke tilstrækkeligt pålidelige.
 4. Når der interagerer med gummi, danner uophørlige pletter.
 5. Kunstigt materiale, svært at genbruge.
 6. Forholdsvis høj pris.

Populære producenter af PVC-laminat

I dag er et ret stort antal virksomheder engageret i fremstilling af denne slags gulvbelægning.

 • FineFloor - Højstyrket kvartsvinylcoating, der er i stand til at modstå alvorlige belastninger, hvilket gør det muligt at anvende det selv til færdiggørelse af gulvfladerne i fabrikker;
 • Holtsplast - Vinyl laminatpanel af denne producent harmonerer harmonisk demokratiske priser og høj kvalitet;
 • Vinilam - Fugtbestandigt laminat fra Belgien, hvis modelområde har et stort antal produkter beregnet til at lægge på det varme gulv;
 • Moduleo - Langsigtet drift, fugtresistens og brandsikkerhed er kendetegnende for dette, efterligner naturligt træarter, laminat;
 • Alpine etage - Høj kvalitet, dyrt, internationalt certificeret gulvbelægning
 • Tarkett - Den mest populære i Rusland producent, hvis sortiment af PVC laminat er i stand til at tilfredsstille en meget bred vifte af forbrugermarkedet.

Vi vælger PVC laminat: fordele, installationsfunktioner

Byggemarkedet giver ubegrænsede muligheder for at vælge gulvbelægninger: massiv bord eller parket, linoleum og andre. Mange udviklere foretrækker laminat, og ikke kun på grund af de store funktioner i materialet: en række forskellige farver, komfortabel størrelse, forskellige egenskaber og omkostninger, men også på grund af enkelheden i installationen.

Et af de mest populære moderne materialer er PVC-laminat, der er baseret på polyvinylchlorid med høj styrkeegenskaber. Innovative udviklinger anvendt i produktionsprocessen giver unikke kvaliteter af PVC-laminat. Anmeldelser af udviklere om det er en yderligere bekræftelse. Gulvet i dette materiale opfylder så meget som kravene til den moderne forbruger.

På markedet for byggematerialer er plastlaminat præsenteret i et stort udvalg af former og farver. PVC-gulvlaminat efterligner ideelt træ og bambus. Selv specialister kan nogle gange ikke skelne mellem et sådant gulv og et naturligt træ.

Dæk fra konventionelle paneler har selvfølgelig mange fordele, men lavt vandresistens begrænser anvendelsesområdet. Kontakt med vand over tid forårsager deformation af panelerne, som skal udskiftes senere.

I salget er der også lameller med en speciel beskyttende belægning, som har vandafvisende egenskaber. Sammenlignet med de sædvanlige er de mere fugtsikre, men selv et sådant gulv under langvarig udsættelse for fugt kan til sidst falde sammen.

PVC-laminat adskiller sig fra det traditionelle med sine ydeevneegenskaber. Fugtmodstanden af ​​denne type belægning når op til hundrede procent. Dette giver dig mulighed for at lægge gulvbelægning af PVC i sådanne områder, hvor det ikke er muligt at lægge husholdningslameller overhovedet.

Ikke-standardpaneler har en flerlagsstruktur:

 1. toplag - tekstureret gennemsigtigt, især riflet korrugeret;
 2. dekorative lag;
 3. en plade af PVC, hvor der er luftkamre, der øger lyd- og varmeisoleringsegenskaberne for hele belægningen. Det vil være varmt nok og uden apparatet under det "varme gulv";
 4. stabiliserende substrat under PVC laminat.

Ud over de vigtigste lag forventes yderligere lag, hvilket forbedrer panelernes ydeevne. For eksempel giver nogle af producenterne et ekstra lydisoleret lag, som er placeret mellem en plade af PVC og et substrat eller beskyttelse mod ultraviolet stråling og andre.

Alle lag er "presset" på specielle maskiner under øget tryk og forseglet med opvarmet voks.

 • PVC gulvbelægning under laminatet er absolut fugtbestandigt, takket være en vandtæt base af PVC. Et vandtæt laminat til et badeværelse eller et køkkengulv af PVC-laminat er ikke ualmindeligt i dag. Det svulmer ikke under indflydelse af fugt, det deformerer ikke, hvilket ikke kan siges om lameller baseret på træfiberplade HDF.
 • PVC belægningen er i stand til at modstå temperaturforskellene inden for minus 20˚ plus 60˚ og ikke deformeres.
 • Låseforbindelser gør det lettere at gulve, og gummitætninger sikrer tæthed og vandmodstand. Dette design er meget mobil: det kan nemt monteres og lige så nemt at demontere.
 • Æstetisk udseende af vinyllaminat er på ingen måde dårligere end den sædvanlige mulighed.
 • Anti-slip overflade, kvalitet, især værdifuld for værelser med høj luftfugtighed.
 • Højt slidstyrke er som regel 34-43 klasse. Disse indikatorer, som materialets slagmodstand, sikrer tilstedeværelsen af ​​mineralsk smul eller kvarts sand.
 • Høj immunitet over for aggressive medier, især kemisk neutralitet og lav adsorptionskapacitet.
 • Øget varmebestandighed, det vil sige varme genstande, der falder på et sådant gulv, det vil ikke forårsage skade på det.
 • Vand- og fugtbestandigt, hvilket gør det muligt at anvende PVC-laminat til badeværelset, køkkenet mv.
 • Det er let at tage sig af en sådan dækning, det er nemt at vaske af forurening og støv fra det.
 • Operationel periode er mere end 25 år.

Vi bemærker nogle ulemper, selv om de ikke er så let at identificere.

 • Først og fremmest er dette prisen på PVC-laminat med låsekobling, hvilket er betydeligt højere end prisen på andre gulvmaterialer.
 • Farveændring ved kontakt med gummi.
 • Over tid er der en præcisering af gulvet, som er udsat for direkte sollys.

Anlægget af et gulv forudsætter brug af et substrat. Strimlerne, der stabiliserer den fremtidige belægning, lægges i en retning vinkelret på panelernes arrangement og fastgøres med tape.

 • Til at begynde med er det nødvendigt at sikre, at der ikke er nogen deformation af belægningen ved temperaturforskelle. For at gøre dette, lægge kiler 1 cm tykt langs væggene langs gulvet.
 • Den første lamella er placeret i det yderste hjørne af rummet.
 • I rækken er de stablet med en forskydning på 300-500 mm. Dette er nødvendigt for en jævn belastningsfordeling.

 • Yderligere operationer til installation af gulvelementer med låsekobling falder helt sammen med teknologien til montering af standardpaneler med låsesystem Klik.

PVC-paneler kan også bruges til gulvvarme.

Fleksibelt PVC-laminat

Dette er en slags hybrid lamellas laminat og PVC linoleum. Installationen af ​​en sådan etage ligner installationen af ​​den første gulvbelægning og fleksibiliteten og tykkelsen af ​​elementerne - på den anden.

 • Materialet har en tykkelse på 5-9 mm, så en normal skarp kniv kan bruges til skæring.
 • Basen til den kræver ikke omhyggelig justering - denne belægning kan lægges på den gamle gulv: træ, parket, keramik og andet. Som allerede nævnt er de grundlæggende installationsregler det samme som ved installation af lignende stive belægninger. I dette tilfælde elimineres behovet for et substrat.
 • Fleksible lameller har et klæbende tape, der stikker ud over det. Når de tilsluttes, bringes de til den allerede lagt i en vinkel på 45˚ og gradvist sænkes, limet til siden af ​​det klare bånd.
 • Efter at have lagt hele rækken, går lamellernes ledd gennem en speciel rulle på steder.

Hvis du følger reglerne for at lægge nøjagtigt, vil den resulterende overflade være ens og solid.

De mest populære mærker

Lad os bemærke en række kendte producenter af den givne gulvbelægning på hjemmemarkedet:

 • FineFloor. En af de bedste samlinger af den nederlandske producent af PVC laminat Best Floor Design. Den mest krævede mulighed er "under træet", efterligner et trægulv. Højstyrke kvarts vinylplader er modstandsdygtige over for fugt. Belægningen monteres let på grund af lamellernes låsende led.

 • Moduleo. Den belgiske producents PVC laminerede PVC-laminat er let moduleret og ligner en ægte bestyrelse. Det er kendetegnet ved lang drift, fugtmodstand og brandsikkerhed.

 • Balterio. At købe disse paneler betyder at købe til en ret demokratisk pris af høj kvalitet gulvbelægning. En stram pasform af lamellerne leveres af ClickXpress vedhæftningssystemet af Balterio knowhow.

Ikke mindre almindeligt er produkter af sådanne berømte producenter som Holzplast, Tarkett, Dumaplast, Alpine Floor, Aqua, Parcolys og andre.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 7 = 12