PVC membran til tagdækning

PVC membraner

Det moderne marked for byggematerialer tilbyder et stort udvalg af polymermembraner. De vedrører materialerne i den nye generation, og deres værdighed er allerede blevet værdsat af tømmermænd. Så hvad er en PVC-membran?

Plasticiseret polyvinylchlorid (PVC) er et materiale, der anvendes i tagkonstruktion for at skabe effekten af ​​termisk og vandtætning.

PVC produceres i ruller på 50-55 m² (men der er andre størrelser). Kan have en række farver (og gennemsigtige, blandt andre).

PVC membraner har høj brandmodstand, elasticitet, styrke og frostbestandighed. Dette materiale bruges både til opførelse af nye bygninger af forskellige typer og til genopbygning.

Den mest effektive og pålidelige måde at montere en PVC-membran på er anvendelsen af ​​varmluftteknologi, som kommer fra en speciel svejsemaskine (det kan være manuelt eller automatisk). Svejseprocessen foregår under påvirkning af en høj temperatur på 600 ° C. Sømene er meget stærke, så du behøver ikke bekymre dig om, at de på en eller anden måde bryder sammen.

Det skal bemærkes, at disse membrans karakteristiske træk er deres store bredde, hvilket igen gør det muligt at vælge de mest optimale dimensioner for taget på et hvilket som helst område. Dette reducerer antallet af sømme til et minimum.

værdighed

Vi har allerede nævnt nogle af fordelene ved dette tagmateriale, men det er ikke alle plus.

 • økonomi. Det er kun naturligt, at konstruktionen er en meget dyr forretning, men ved at bruge PVC-membraner reduceres omkostningerne ved tagdækning. Et membranrulle erstatter ca. 8 ruller af det sædvanlige bituminøse materiale. Også PVC er lettere end traditionelle flerlags tagsystem. Det er vigtigt, at hvis patch reparation er påkrævet, kan membranpletter anvendes. Det tager kun et par minutter, og du kan udføre et sådant arbejde uanset årstiden.
 • Brandsikkerhed. Membranets brandsikre egenskaber er allerede blevet noteret. Dette skyldes primært, at materialet i sammensætningen har sådanne elementer, der ikke tillader flammen at spredes over overfladen.
 • Økologisk kompatibilitet. Princippet om miljøvenlighed er et mærkbart plus på membranen, fordi materialet er giftfri og nem at bruge i genbrug.
 • æstetik. En anden fordel er membranens æstetik. PVC er velegnet til enhver form for tag, under installation, sømmene er glatte og pæne.
 • Lang levetid. Og selvfølgelig er plusserne levetiden for materialet - det er mere end 30 år. En vidunderlig indikator.
 • Ulemperne kan tilskrives det faktum, at brugen af ​​sådanne materialer kun kan omfatte arbejdstagere med høje kvalifikationer.
 • En bemærkelsesværdig mangel er også manglende evne til at kombinere PVC med materialer, der indeholder olier, tjære, fedtstoffer, bitumen, opløsningsmidler.
 • Og den sidste minus: Lysembranerne er let snavset. Og det bryder tæstets æstetik.

Tekniske egenskaber af materialet

PVC tag reagerer godt på termiske og hydrauliske belastninger. Deres styrke i dette tilfælde ændres ikke, og tætningen forbliver på samme niveau.

Ved sine egenskaber, installationsmetode, brandsikkerhedskrav og vægt er PVC-membraner bedst egnet til bygning af tag.

Karakteristika, der tilbydes i tabellen, kan variere afhængigt af producenten, vi sender denne mulighed (tabel 1).

1 (ikke formerende)

1 (ikke formerende)

Materialet blev oprindeligt udviklet til at udstyre lige tage, men i dag kan membranen også bruges til konstruktion af komplekse tagflader. Dette blev muligt på grund af PVC's høje plasticitet.

Membranen er ideel til reparationsarbejde, da der ikke er behov for at demontere den gamle coating, hvilket forenkler forberedelsen.

Det er også værd at bemærke, at PVC-membranen har en bred vifte af applikationer. Materialet anvendes til vandtætning af tag, fundamenter, terrasser, broer, tunneller, grønne tag samt gulve i brusere og pools.

Montering af taget fra PVC-membraner skal udføres udelukkende i tørt vejr, og selve basen skal også være tør.

I tilfælde af at en PVC-membran anvendes på et fladt tag, skal dens bane fastgøres til bunden mekanisk. Derefter opvarmes leddene ved hjælp af udstyr, der er specielt designet til sådanne formål, med en varm luftstrøm, som forårsager svejsning. Strimlerne af materialet overlappes. Som følge heraf er materialet sikkert fastgjort til bunden, hvilket giver de nødvendige vandtætningsegenskaber til tagdækningen. Da det ikke passer for tæt, opnås derved ventilation af taget uden nogen efterfølgende kondensering. På steder, hvor belægningen lægges på katwalkerne og parapeterne, samt i hjørneforbindelserne og ved forarbejdning af vanskelige steder, anvendes en speciel varmepistol.

Når bundpladen er bølgepapet, som ofte findes i industrielle og industrielle bygninger, selv før PVC-membranerne lægges over bølgepappet, påføres et lag af mastik eller bitumen-gummiemulsion. På grund af sådanne handlinger erhverver taget yderligere vandtætning.

Installationsprocessen kan betingelsesmæssigt opdeles i flere komponenter i sine faser:

 • Forberedende arbejde. Rengøring af unødvendige strukturer (antenner, skilt osv.), Snavs og rensning af taget;
 • Delvis demontering (efter behov). Fjernelse af gammelt tagdækning, fjernelse af fugt og udjævning af tagfladen, patching af enkelte sektioner;
 • Arrangement af drænlag, bestående af geotekstiler
 • Tagisolering med ekstruderet polystyrenskum eller basaltisolering med en densitet på mere end 180 g / m 2;
 • Montering af selve PVC-membranen.
 • Mekanisk fastgørelse af materialet til bunden af ​​taget ved hjælp af speciel "roksov";

Mulige måder at fastgøre PVC-membranen og monteringsmulighederne på

 • Fastgørelse af membranen med limopløsninger;
 • Ballastmetode, udført ved at fylde membranen med et lag af knust sten, grus og andre egnede materialer.

De mest populære producenter af PVC membraner

 • Alkor Draka, Alcorplan belægning;
 • Protan AG - Protan;
 • Sarnafil International AG - Sarnafil;
 • Sica Trocal - Zykaplan.
 • Technonikol - Longjukruf;
 • Brandsikker - Brandsikker;
 • Stroyplastpolimer - Krovlelon.

Afslutningsvis tilbyder vi dig en video om installationen af ​​PVC-membranen

Tagdækning PVC-membran: egenskaber og fordele, teknologi til tagdækning

Tagdækning pvc membran til idag er et materiale, der gradvist genvinder sin andel af markedet i mere traditionelle tagmaterialer. Som undersøgelser viser, vokser procentdelen af ​​tag udstyret med membranteknologi stadigt - hvilket betyder, at både bygherrer og kunder fra byggefirmaer sætter pris på fordelene ved membrantagning.

Tagdæmper: egenskaber og fordele

Og alligevel - hvorfor er et tag lavet af en pvc membran og lignende materialer så populære? Der er flere forklaringer til dette:

 • For det første kendetegnes tagene fremstillet af membranteknologi af deres høje holdbarhed. Den anslåede levetid, der er angivet af de fleste producenter (op til 60 år med hensyn til konstruktionsteknologi og fravær af mekanisk skade) kan betragtes som en smule undervurderet. Tagdæmpningsmembraner på grund af deres struktur giver taget med fremragende stabilitet og dermed - garanterer holdbarhed.
 • For det andet, PVC tagmembran (og også lignende det egenskaberne af membranen og EPDM TPO) produceret af mange producenter i en bred vifte af størrelser. Længden af ​​membrancoatingen af ​​banen er op til 60 meter, og bredden kan ligge i området fra 0,9 til 15 m sådan en bred vifte af membranmaterialer passer udvælgelsen af ​​det materiale, som er fremstillet tag væsentlige -. PVC-membran nøje afstemt "til størrelse" kræver ikke trimning. Følgelig på udgangen vi opnå et tag med en i det væsentlige monolitisk coatet med et minimum af sømme og fremragende vandtætnende egenskaber.
 • For det tredje har polymertakmembranen høj ydeevne. Membraner til tage væsentlige ikke-brændbare (høj brand) bevarer deres egenskaber over et bredt temperaturområde (kulderesistens) ikke ødelægges ved udsættelse for ultraviolet stråling, hvilket er meget vigtigt, især for tagdækning. En vigtig fordel er også høj trækstyrke og punktering, som spiller en vigtig rolle i udførelsen af ​​tætningsmembraner.

Tag, udstyret med membranteknologi

Desuden kan du fremhæve bekvemmeligheden ved at arbejde med tagmembraner. En lille masse (ca. 1,3 kg / m 2 membranbelægning) med en membrantykkelse på 0,8 til 2 mm gør det lettere at løfte materiale til og manipulere objektet.

En ubestridelig fordel er også den relativt enkle teknologi til at arrangere taget fra membranmaterialer.

Hvis membranprojektet har et membrantag, kan membranen bruges meget anderledes.

Sammen med traditionelle PVC membraner anvendes EPDM og TPO membraner også i dag. Dernæst betragter vi alle tre typer med deres egenskaber, fordele og ulemper.

PVC-membranen er fremstillet af blødgjort polyvinylchloridpolymer.

At give styrke PVC tagfolien forstærket med en maskestørrelse på polyesterfiber, og membranen at være mere fleksible - en sammensætning til fremstilling af PVC blev sat til 40% blødgørere med høj flygtighed.

På grund af elasticiteten, som på grund af blødgørerne får PVC-membranen, bliver taget mere stabilt og modstandsdygtigt overfor temperatur og andre deformationer.

For at forbinde PVC-membraner til en enkelt tagdækning, kan der anvendes specialudstyr, som svejser PVC-plader med en varmluftstråle.

Hvad er fordelene ved polyvinylchloridmembraner over andre membrantagningsmaterialer? Først og fremmest er disse høje indekser af elasticitet, modstandsdygtighed mod ultraviolet stråling og også god brandmodstandsdygtighed for membraner.

En ekstra fordel er en bred vifte af farver (naturligvis til membranmaterialer!) - PVC-membraner til tagdækning er lavet i 9 farvevarianter.

Den største ulempe ved sådanne membraner er deres lave modstand overfor opløsningsmidler, olier, bitumenbaserede materialer. Du bør også være opmærksom på den miljøvenlighed, som PVC-membran "ikke går glat": de indeholder en høj procentdel af flygtige stoffer, der gradvist frigives i miljøet.

Blandt de populære på byggemarkedet kan membranmaterialer fra PVC identificeres Krovlelon, Alcorplan, Sarnafil, Brandsikker etc.

EPDM membraner er en hel gruppe af membrantagmaterialer, hvorunder der er et syntetisk gummiark. Forstærkning af nettet med polyesternet øger membranets mekaniske egenskaber væsentligt, hvilket gør den mere modstandsdygtig over for rivning.

Fordele ved membraner baseret på EPDM - lave omkostninger, høj elasticitet, lang levetid. I modsætning til PVC-membraner er de absolut økologiske og ufølsomme over for bituminøse materialer.

Den væsentligste ulempe ved sådanne membraner er behovet for klæbende binding og som følge heraf reduktionen (i sammenligning med den svejsede søm) af styrken ved membranets grænseflade tæt.

Den mest efterspurgte på hjemmemarkedet af membranen sådanne udenlandske producenter som Firestone, GenFlex, Trelleborg, samt indenlandske mærker Epikrom, Elon og andre.

En separat gruppe består af kompositmembraner baseret på EPDM, der har en flerlagsstruktur.

Det øvre lag af sådanne kompositmembraner er lavet af syntetisk gummi klud, og bundlaget er lavet af et polymermateriale baseret på bitumen. Komposit EPDM membraner er forstærket med et glasfibernet.

Fordelene besat af den sammensatte polymermembran tagdækning, indlysende - når klæbet EPDM membran som det klæbende lag kan anvendes smeltet bitumen. De mest populære EPDM membraner er fremstillet af Foenix.

Grundlaget for TPO membraner til tagdækning er termoplastiske olefiner. En væsentlig del af membranerne baseret på TPO er forstærket med et netværk af glasfiber, polyester eller glasfiber, men der kan også findes en uforstyrret membran.

Fordele ved TPO membraner er først og fremmest økologisk kompatibilitet (membraner indeholder ikke flygtige komponenter), holdbarhed, bevarelse af elasticitet ved lave temperaturer. Forbind TPO membraner ved svejsning med varm luft, hvilket øger styrken af ​​stødsvejsninger.

For selvets elasticitet er TPO membraner imidlertid ringere end membraner baseret på EPDM og polyvinylchlorid.

Ofte i detailnetværket kan du finde membraner Genflex, Sarnafil osv.

Teknologi af tagdækning fra membranmaterialer

Tag understøttet af ballast

Når taget er monteret - fungerer PVC-membranen som et vandtætningsmateriale, og der er derfor ikke behov for yderligere vandtætning.

Som regel udføres taginstallationen alene ved brug af membranmaterialer ganske hurtigt - og dette er et andet argument til fordel for deres anvendelse.

Bunden til membrantaget kræver ikke særlig forberedelse undtagen tørring. Hvis der anvendes en pvc-membran til belægningen, behøver taget ikke engang at fjerne laget af gammelt vandtæt.

Der er tre vigtigste måder at installere tagmaterialer på en membranbase på:

 • Ballastmetoden kan anvendes til tag med en hældning på ikke over 10 0. Ved montering af membranen tagdækning ballast måde stablet membran frit på hele overfladen af ​​taget, og kun fastgjort langs omkredsen og på steder, hvor membranen er tilstødende til lodrette flader (aftræk struktur, skorstene, brystninger, etc.). For at fastholde membranforingen på taget, presses den med ballast. Mindstvægten af ​​ballast er 50 kg / m 2 tagdækning. Som ballast, grus, grus, betonblokke, belægningsplader kan anvendes.

Vær opmærksom! Ved justering af membrantaket med ballastmetoden skal man tage højde for tagens bæreevne og under ingen omstændigheder overbelastes.

 • Hvis loftet på pvc-membranen sætter sig på taget med en stor hældning, anvender vi mekanisk fastgørelse af membranen. Den mest almindelige metode er svejsning med varmluft - denne metode sikrer maksimal styrke af leddene. Længdekanterne på lærredet svejses med en særlig svejsemaskine. Smeltning, membranmembranen til taget er sikkert fast, og vi får en praktisk taget monolitisk tagdækning - uden spændingspunkter, hvor lækager er mulige.
 • Til tag med kompleks geometri bruger vi en klæbemetode. Fastgørelse af et tag fra en membran klud på basis af et tag er lavet ved hjælp af specielle dobbeltsidede klæbebånd. Imidlertid kan ikke alle membranmaterialer fastgøres på denne måde - og derfor er anvendelsen af ​​for eksempel PVC-baserede membraner til tagarrangementet af komplekse former begrænset. For at dække sådanne tag skal der anvendes EPDM membraner eller andre tagmaterialer.

Vær opmærksom! Samlingerne mellem tagbanematerialerne, forbindelsespunkter til lodrette overflader og overlappende kanter af taget skal limes med den bedste kvalitet.

Således, når et epdm eller pvc tag er oprettet, fungerer membranen som et vandtætningsmateriale, som forhindrer lækage.

PVC membran til tagdækning Technonikol: egenskaber, installationsanvisninger

Tagdækning anses for at være det vigtigste strukturelle element i enhver bygning. Strukturens pålidelighed og graden af ​​komfort indvendig afhænger af kvaliteten af ​​dens enhed. Ikke mindst rolle i dette tilfælde er valget af tagdækning. Konstruktionsmarkedet i dag sammen med traditionelle udviklingsmetoder giver udviklere også nye mere moderne højteknologiske muligheder for membrantagning.

Membranteknologi gør det muligt at opnå en sømløs belægning. Denne metode er universel, den er lige så effektiv til fladt, telt eller andet tag. En anden fordel ved denne teknologi i mangel af behovet for yderligere fugtbeskyttelse. En af de bedste muligheder for sådanne belægninger er PVC membranen til Tehnonikol tag.

PVC-membranen, som erstattede den ret krævede version af EPDM i sin tid, er et elastisk tag lavet af polyvinylchlorid. Det er særlig stærkt og pålideligt.

Tagdækning pvc membraner technonikol: fordele ↑

Dette materiale giver mulighed for at give tagkonstruktionen og elementerne den nødvendige grad af beskyttelse. Opførelsen af ​​et sådant tag har mange fordele:

 • der er ikke behov for yderligere vandtætning af overfladen af ​​strukturen samt speciel beskyttelse af "farlige" områder;
 • enkel installation;
 • brug af sømløs vandtætningsteknologi gør det muligt at opnå en enkelt hel overflade;
 • biologisk og kemisk neutralitet, det vil sige overfladen behøver ikke at være konstant beskyttet mod dannelse af svampe, skimmel og ødelæggelse;
 • modstand mod et stort antal pludselige temperaturændringer under driften;
 • mulighed for at ligge på et hvilket som helst niveau og højde af det opførte hus
 • Den resulterende belægning giver samme grad af beskyttelse både på overflader med forskellige hældningsvinkler og ved kryds.
 • de er dampgennemtrængelige, så akkumuleret fugt kan let fjernes fra underetagen. Det betyder også, at hvis der opvarmes en varmelegeme i tagkagen, bliver den ikke våd og opsamler ikke fugt i den.

PVC-membran til tagdækning er således en af ​​de mest pålidelige konstruktive løsninger, der fuldt ud opfylder de moderne kriterier, der pålægges tagmateriale.

Derudover er prisen på PVC-membranen til Tehnonikol-taget ekstremt attraktivt, derfor kan dette materiale anses for at være den mest populære på det indenlandske byggemarked.

Ekstraordinære kvaliteter af dette materiale tillader brug af dette materiale med:

 • Arrangement af fladt tag af enhver art, herunder udnyttet. PVC membranen fra Technonikol til det udnyttede tag af typen "grøn plæne" indeholder fungicide tilsætningsstoffer;
 • udførelse af reparationsarbejde
 • restaurering af gamle tage.

Materialet består af tre lag, som sikrer sin pålidelighed og giver elasticitet. Rullende elementer kan spredes over enhver overflade og fast placeret i en eller anden retning.

 • Den øverste er en fleksibel base på basis af PVC, et materiale, der er fleksibelt for at modstå alle former for påvirkninger. Ud over polyvinylchlorid har dets bestanddele kemiske elementer, som følge af, at dets modstand mod høje temperaturer stiger. De understøtter ikke forbrænding og forhindrer indtrængning af direkte ild i efterfølgende lag. I overfladelaget er en høj koncentration af UV-absorberende stoffer.
 • Medium forstærkende. Det har en kompliceret struktur - vævede fibre og filamenter af polymerer danne en fast gitter, som er i stand til at modstå en lang periode belastninger fra vægten af ​​sne eller store mængder af væske.
 • Det nedre gråt lag af polyvinylchlorid er nødvendigt for at begrænse virkningen på belægningen af ​​overflader eller strukturelle elementer i kontakt med den.
 • ECOPLAST V-RP. Anvendes til enheden af ​​vandtætning tagkonstruktioner. I dette tilfælde anvendes en mekanisk metode til fastgørelse af basen. På overfladen er der en speciel skridsikre stempling, som det er meget sikrere at arbejde i regnen, og når sne falder ud. Desuden gør det muligt at udstyre taget med en hældningsvinkel på over 10 procent.
 • ECOPLAST V-GR. Anvendes til installation af vandtætningslag til ballastede flade tage og betjente. De har en øget punkteringsmodstand takket være forstærkningen af ​​glasfiber. Materialet er UV-resistent og indeholder antifungale additiver. Det mister ikke elasticitet selv ved temperaturer under nul.

 • LOGICROOF V-RP. Dette er et premium-grade materiale forstærket med et polyesternet. Den er beskyttet mod ultraviolet stråling. Det omfatter brandhæmmende stoffer og stabiliserende komponenter. Har en øget elasticitet, hvilket i høj grad letter opbygningen af ​​taget ved lave temperaturer.
 • LOGICROOF V-SR. Denne ikke-forstærkede væv anvendes til sammenhæng med alle former for konstruktioner til tag, såsom rør, tragter, parapeter og forstærkningselementer. Materialet er inkluderet i det komplette sæt af taget.
 • LOGICROOF Arctic - designet til brug i kolde områder. Det har en trelags struktur, forstærket med polyester polyester net. Det er præget af absolut biostabilitet.

PVC membran til tagdækning Technonikol: pris

Arbejdet udføres i henhold til installationsmanualen for technonikolens PVC-membran (se i slutningen af ​​artiklen). Vi noterer de vigtigste kriterier og stadier af opførelsen af ​​sådanne strukturer.

 • Materialets overflade rengøres forsigtigt af snavs og fugt, fjern skarpe hjørner og elementer som afskæringsforstærkning og metalelementer, der kan beskadige belægningen;
 • Det er også nødvendigt at rengøre de svejste overflader af selve materialet fra forskellige forurenende stoffer:
 • til støv bruger snavs en fugtig klud;
 • til bitumen, olier, limrester eller andet - en rengøringsmiddel til PVC membraner technonikol.
 • nettet spredes jævnt og gradvist fjerner luften mellem kontaktfladerne;
 • udlægge hvert afsnit og individuelle elementer i en enkelt struktur
 • PVC-membranen er termoplastisk, så varmlufts loddeteknologi bruges til tilslutning og docking. Dette gør det muligt at udføre installationen temmelig hurtigt i hele området;
 • Belægningen skal sikres rundt hele konturen såvel som i de tilstødende områder.

Til pletfastgørelse af membraner uden en bærer fra fleece påføres et klæbemiddellag på en PVC-membran af anordningen af ​​sammenhæng. Dens forbrug, på grund af sin særlige konsistens, er lille. Så snart det stærkt flygtige opløsningsmiddel fordamper, ophører klæbemidlet at klæbe til hænderne. Dette forenkler i høj grad løbet af installationsarbejdet. En gennemsigtig søm dannes på bindingsstedet. Kvaliteten af ​​bindingen fortsætter i en betydelig periode.

Sådan passer du PVC-membranen til taget - video:

Manuelt om design og anordning til rovell af polymere membraner. TechnoNICOL Corporation (31,2 MiB, 203 hits)

Teknisk dokumentation. Polymer membraner Technonikol (7,6 MiB, 782 hits)

Installationsvejledning til et enkeltlags tag lavet af en polymermembran (15,5 MiB, 203 hits)

Læs mere om emnet:

Billederne offentliggjort på vores hjemmeside er taget fra åbne kilder. Hvis du er forfatter til billedet, så kontakt os via kontaktformularen, og vi vil forsøge at løse dette problem hurtigt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 15 = 22