Pvc paneler til fliser

Plast PVC paneler til fliser: efterbehandling badeværelser og køkkener

Flise betragtes som den mest optimale mulighed for at vende mod badeværelset eller afslutte køkkenforkladen. Det var i det mindste sådan, det var indtil for nylig. Flise har mange fordele, men der er også ulemper. Blandt dem er den høje pris og kompleksiteten af ​​finishen. Vi kan ikke gøre det selv. Kvalitativt lægge keramiske fliser kan kun en professionel.

Siden udseendet af PVC paneler under flisen, er problemet med at afslutte badeværelset til en budgetpris næsten forsvundet. Attraktivt udseende, nem og nem installation, og vigtigst af alt, lave omkostninger gør dette materiale meget konkurrencedygtigt.

Resultatet ligner meget på den oprindelige flise

PVC paneler til fliser - sammensætning og egenskaber

Paneler lavet af PVC (polyvinylchlorid) er et efterbehandling materiale lavet af højstyrkeplast med det mest moderne udstyr. De nyeste teknologier giver dig mulighed for at anvende ethvert mønster til dette materiale og give det nogen tekstur. På toppen af ​​figuren er beskyttet af en speciel film, så det er garanteret ikke at miste sit udseende de næste 10 år. Blandt fordelene ved denne finish kan identificeres følgende:

 • fugt modstand;
 • høj styrke;
 • modstand mod temperaturændringer;
 • miljøsikkerhed
 • lave omkostninger;
 • forskellige teksturer og farver;
 • enkel installation;
 • hygiejne;
 • modstandsdygtighed overfor svampe og skimmel.

Det plejede at være den opfattelse, at plastikplader er skadelige for helbredet, da de frigiver skadelige stoffer. Til dato har produktionen af ​​sådanne produkter nået et niveau, hvor det kan siges med 100%, at de er praktisk talt ufarlige. Farlige stoffer frigives kun under forbrænding af PVC.

Du kan vælge en farve og en mosaik

Som du kan se, har denne trimme nok fordele til at stoppe sit valg på det.

Sådan installeres paneler under flisen

Imitering af fliser med plastpaneler er en simpel proces. For at afslutte denne vej er badeværelserne på to måder:

Placering af paneler direkte på væggen ved hjælp af speciel lim

Denne installationsmetode er kun egnet, hvis badeværelserne er helt flade. Og det sker, du ser, ikke så ofte. Til limning skal du vælge en kvalitetslim. Brug ofte "Moment" eller flydende negle.

De overflader, der holder sammen, skal være tørre og rene. Det er nødvendigt at omhyggeligt studere de instruktioner, som limfabrikanterne tilbyder, og følg omhyggeligt det. Så bliver resultatet fint.

Fremgangsmåde til fastgørelse af plastpaneler til lathing

Denne metode har flere fordele:

 • behøver ikke at justere væggene perfekt
 • du kan skjule forskellige kommunikationer;
 • Du kan selv gøre kassen.

For at installere plastpaneler under fliserne ved denne metode, er det bedre at vælge en metalprofil for bjælkerne.

Fastgørelse på en drejning

Træplader er ikke egnet til værelser med høj luftfugtighed, hvilket er badeværelset. De kan deformere fra fugt, hvilket vil påvirke belægningens kvalitet. Når du installerer bjælkerne, er det vigtigt at følge flere regler:

 • Fastgør profilen gennem 40-50 cm;
 • Strimlernes retning er altid vinkelret på målretningen;
 • Det er bedre at vælge den lodrette retning af båndene, så vandet forbliver ikke i leddene

Fastgør plastpladerne under flisen til badeværelset ved hjælp af små skruer eller negle. Efter installationen af ​​beklædningen er der installeret yderligere elementer - hjørner, lister, baguetter.

Paneler til køkkenforklæde

Badeværelset er ikke det eneste rum i huset, hvor disse produkter kan bruges. De er perfekte til reparationer i køkkenet.

Nem vedligeholdelse og praktisk gør dette materiale til et godt valg for køkkenet. Eksperter siger, at med en passende pleje kan et forklæde vare mere end 10 år.

Til køkkenforkladen er panelerne monteret på samme måde som på badeværelset. Du kan lægge panelerne diagonalt - dette vil give en ekstra dekorativ effekt.

Sådan vælges PVC-paneler til keramiske fliser

Et par vigtige punkter at passe på, køber PVC-paneler under flisen til badeværelset og køkkenet:

 • Det er nødvendigt at kontrollere lotnummeret omhyggeligt. Når du køber produkter fra forskellige partier, kan du få paneler, der er lidt forskellige i farve. Dette vil fange dit øje, fordi de er monteret ende til ende.
 • Sørg for, at de købte produkter er fri for fejl.
 • Ved bøjning må panellåsen ikke deformeres.
 • Det er bedre ikke at købe de billigste produkter - de er bestemt lavet af genbrugspapir, og deres levetid vil være kort.
 • Vær opmærksom på afstanden mellem skillevægge inde i arkene. Den må ikke overstige 5-10 mm. Ellers vil et sådant produkt være meget følsomt for eventuelle stød.

Som du kan se, PVC paneler til badeværelser og køkkener under fliserne praktisk og holdbar finish materiale, og et godt alternativ til fliser.

Video til installation og udvælgelse af paneler til fliser

Det rigtige valg af kvalitetspaneler er også en kunst. Derfor anbefaler vi at se en video om panelerne til badeværelser og køkkener:

Paneler til badeværelse fliser - foto efterbehandling

Alle dekorative vægpaneler, der anvendes til indvendig beklædning af værelser med høj luftfugtighed og temperaturforskelle, er repræsenteret af forskellige typer:

 • polyvinylchlorid fugtbestandige paneler;
 • træfiberplader med vandafvisende belægning;
 • sammensatte træ-chip lamineret brædder.

Plastudgaven er den mest billige og absolut fugtbestandig, men er kendetegnet ved utilstrækkelige styrkeindikatorer.

Vandfaste væg MDF paneler er dyrere end PVC, men de er kendetegnet ved deres høje styrke. De tilhører kategorien populære lydisolerede og varmeisolerende materialer, der er kendetegnet ved høj brandmodstand og hygiejne. En sådan finish vil være miljøvenlig og helt sikker for andre.

PVC paneler i badeværelset efter installationen

Når du vælger et efterbehandling materiale i form af fugtighedsbestandige paneler, skal du bestemme elementernes dimensioner:

 • Rackpaneler har en bredde på 12,5-30,0 cm med en længde på ikke mere end 370 cm;
 • fliser har en maksimal sidelængde på 98 cm;
 • plader gør det muligt at bruge et element til at gøre området mod 2,44 x 1,2,2 m.

Det er fliserne, der bedst efterligner den keramiske overflade, så de er et værdigt alternativ til traditionelle fliser og moderne porcelænfliser.

Til firkantede fliser er kendetegnet ved en stram form, der passer til forskellige layouter, herunder skiftende nuancer eller dannelsen af ​​et usædvanligt mønster, som giver dig mulighed for at sprede badeværelset.

Afslutning af badeværelsespanelerne bliver mere populær, fordi det er billigt, foruden materialet er holdbart. Vandfaste vægpaneler til badeværelset - hvordan man vælger? Læs nyttige tips.

Vil du male loftet i badeværelset? På hvordan man vælger den rigtige maling, læs videre.

Alt om fordele og ulemper ved støbejernsbade med hydromassage læses i denne tråd.

Badeværelset er et rum, indretningen og udsmykningen deraf skal ikke kun være æstetisk, men også praktisk og praktisk med hensyn til regelmæssig drift.

Det er derfor, at nogle egenskaber og egenskaber ved materialer, der anvendes til vægbehandling, bliver prioriterede:

 • Indhold af fugtighedsbestandighed. Vægbeklædning på badeværelset udsættes for for høj fugtighed, så det færdige materiale skal ikke gennemblødes eller opsvulmes ved kontakt med vand.
 • Modstandsniveau for temperaturændringer. Overfladen af ​​væggene oplever regelmæssigt en negativ ændring i mikroklimaet, herunder pludselige temperaturændringer. Derfor kan utilstrækkeligt stabile efterbehandlingsmaterialer deformeres.
 • Hygiejniske indikatorer. Overfladen af ​​væggene i badeværelset kommer direkte i kontakt med rummets ejere under deres vandprocedurer, så andres sundhed afhænger direkte af evnen til at opretholde renheden af ​​finishen.

Højkvalitetsforingsmateriale tåler hyppig vask og regelmæssig rengøring ved hjælp af kemiske reagenser. Den anvendte finish skal ikke udgive giftige eller allergifremkaldende stoffer, som kan forårsage forgiftning, samt forårsage irritation på slimhinderne eller huden.

Paneler på væggene

Når du vælger materialer, skal du desuden omhyggeligt inspicere panelernes overflade i en ret vinkel, hvilket gør det muligt at opdage tilstedeværelsen af ​​lige mindre defekter eller ruhed.

Den vandafvisende film på overfladen må ikke have gul farve, da dette kan indikere forkert opbevaring af paneler eller anvendelse af en defekt beskyttende sammensætning i fremstillingsprocessen.

Vægplastikplader, der anvendes til at vende mod et rum med højt fugtindhold, har mange ubestridelige fordele, der præsenteres:

 • Enkelhed af selvmontering. Plast efterbehandling paneler er nemme og hurtige nok til at installere sig selv, uden at involvere dygtige og dyre mestere i at udføre det vendende arbejde. Plastik kan monteres på enhver overflade uden nogen arbejdskrævende forberedelse.
 • Overkommelige omkostninger ved efterbehandling af materialer og komponenter. På grund af den lave pris på plast er en af ​​de mest populære og mest budgetmæssige paneler til badeværelset.
 • Pålidelighed og garanteret praktisk. Plastoverfladen er karakteriseret ved modstandsdygtighed mod fugt og svampelesioner. PVC paneler under flisen til badeværelset er velegnede til gentagen installation og demontering, hvilket er praktisk til genanvendelse. Overfladen er modstandsdygtig over for brænding på grund af sollys og bevarer det oprindelige æstetiske udseende i lang tid.
 • Stort udvalg af tekstur og farver. En række forskellige farver og nuancer giver mulighed for nemt at implementere de mest originale designs og fed dekorationsløsninger. Den mest moderne plast efterligner perfekt tekstur af træ og sten, stof eller læder;
 • Øget fugtmodstand. Wall PVC-paneler er beskyttet mod deformation og blødgøring under hyppig vandpåvirkning.

På trods af et stort antal fordele ved at vælge plastik som en finish til vægge, skal du tage højde for ulemperne ved dette modstående materiale:

 • PVC paneler er ikke blandt miljøvenlige materialer, hvilket skyldes sammensætningen af ​​råmaterialerne. Ved brænding af et sådant materiale kan man få stærk forgiftning, så brugen af ​​plast i boliger er i det mindste uønsket.
 • Plastplader af lav kvalitet fra dårligt dokumenterede producenter kan producere specifikke ubehagelige lugte og har heller ikke tilstrækkelig modstand mod temperaturændringer.

Plastvægspaneler, der efterligner traditionelle fliser, tjener som et glimrende alternativ til keramikbeklædning i badeværelser og toiletrum. Standard dimensioner af de fleste vandtætte dekorative PVC paneler til vægge:

Paneler, der efterligner en flise, kan bruges til både væg og loft. Elementer er monteret ved hjælp af flydende negle eller specielle plastikstyringer.

Efterbehandling - efterligning under flisen

De vigtigste fordele ved moderne plastik til badeværelser er:

 • højt niveau af farveoverførsel;
 • realisme af billedet på overfladen af ​​paneler
 • øget modstandsdygtighed mod direkte sollys;
 • bredt udvalg af farver, mønstre og mønstre;
 • visuel udvidelse af et lille rum.

Badeværelse interiør - et interessant valg af paneler

Niveauet af anvendelighed og højkvalitetsegenskaber ved moderne afskærmning af plastpaneler giver ikke anledning til tvivl, og deres anvendelse i forhold til lokaler med højt fugtighedsniveau har følgende positive øjeblikke:

 • den ubetydelige vægt af PVC-paneler letter og accelererer installationen med hånden;
 • installation af efterbehandlingselementer ledsages ikke af akkumulering af en stor mængde byggepladser eller snavs;
 • Beskyttende ydre lag beskytter den færdige overflade mod ridser;
 • pleje af dekorative efterbehandling i forbindelse med drift udføres ved hjælp af de enkleste og mest almindelige vaskemidler.

Traditionelle fliser til væggene på badeværelset - ikke den eneste mulige mulighed for at vende mod væggene. PVC paneler til badeværelset - et overkommeligt alternativ til flisen, og hvad angår design er lidt ringere end dyrere materiale.

Hvis det ikke er muligt at installere et selvstændigt bidet i dit badeværelse, vil det elektroniske bidetdæksel tage alle funktioner på sig selv.

Omkostningerne ved plastbehandling er tilgængelige for en bred vifte af forbrugere. Med et kompetent valg af materiale og overholdelse af installationsteknologien kan plastpaneler, der efterligner belægningen med fliser, vare næsten ubestemt og bevare den oprindelige eksterne appel.

Badeværelse design alternativ

Paneler til fliser - design option

PVC paneler: Vi forbereder et dække til en flise

Fordelene ved PVC-paneler omfatter sådanne egenskaber:

 • fugt modstand - Materialet kan installeres i badeværelset, det er forseglet, absorberer ikke fugt og passerer det ikke selv ved krydset af panelerne. Ved høj luftfugtighed bevarer materialets selvklæbende bund sin klæbeevne;
 • brandmodstand - som fliser, understøtter paneler ikke brænding. Smeltende PVC begynder kun ved en temperatur på ca. 400 grader;
 • Stabilitet til statiske og dynamiske belastninger - Materialet bruges til at afslutte gulvet, fordi det har en øget tæthed, tolererer godt mekaniske virkninger;
 • kemisk inertitet - Paneler interagerer ikke med aggressive kemikalier. Fliserne af PVC er ikke bange for kaustiske rengøringsmidler og hårdt vand;
 • fremragende lydisolerende egenskaber - paneler absorberer strukturel støj, forbedrer lydisoleringen af ​​gulv og vægge;
 • hygiejne og miljøsikkerhed - PVC indeholder ikke skadelige stoffer til mennesker, og forhindrer også reproduktion af bakterier, skimmel. Endnu bedre antiseptiske egenskaber har gulvfliser, der er forarbejdet med specielle stoffer.

Gulvfliserne af PVC er præsenteret i forskellige farvevarianter. Materialet kan males i enhver farve, på panelet anvendes også et vilkårlig mønster. Takket være denne selvklæbende flise har et lyst design, der er fantastisk til lægning på gulv og vægge.

Hovedtyperne af fliser er 3000 x 250 mm, 3000 x 500 mm, 2700 x 250 mm, 2700 x 500 mm, 1035 x 500 mm, 300 x 300 mm. Tykkelsen af ​​materialet varierer mellem 4 og 8 mm. Men panelerne er tykkere, så de er mere holdbare.

Selvklæbende PVC fliser passer til kombination med andre efterbehandling materialer. For eksempel på gulvfladen kan den bruges på lige fod med linoleum eller laminat og på væggene - med MDF paneler, træ, gips.

Det anbefales at installere fliser fra PVC i nye bygninger. I de første års drift er bosættelsen grundet, hvilket fører til deformation af gulv og vægge. I badeværelset, entreen og andre værelser vil selvklæbende fliser være et glimrende alternativ til dyrere materialer. Når bygningen afregner, kan den udskiftes.

PVC-paneler er også uhøjtidelige. Deres installation udføres på kortest mulig tid, og levetiden måles i årtier selv i badeværelset og i køkkenet.

Forberedelse til installationsarbejde

Montering af PVC-trimmen udføres på en flad, tør og rengjort gulv eller væg. For det første fjernes ujævnhederne med kittet, der påføres et lag af akrylprimer ovenpå det, så det selvklæbende flise kan fastgøres fast. Til brug anbefales blandinger godkendt af panelproducenten.

På badeværelset er det nødvendigt at tørre alle overflader, da selvklæbende side af flisen under påvirkning af vand kan tabe klæbrighed. Det skal også sikres, at luftens temperatur i rummet ikke er under 15 grader, når du lægger materialet. Ellers forbinder gulvfliserne ikke godt med gulvfladen. Hvis materialet er fastgjort ved hjælp af selvdrejende skruer, betyder det ikke, at temperatur-fugtighedsreguleringen betyder noget. Men mere acceptabelt er selvklæbende flise: Selvklæbende skruer vil ødelægge belægningens udseende.

Montering af paneler i badeværelset kan udføres oven på en trækasse. Denne mulighed bruges, hvis der er betydelige ujævnheder på væggene. Til fremstilling af kassen anvendes træbjælker med en sektion på 10x30 mm, hvis installation foregår i en afstand af 30 cm fra hinanden. I stedet for søjlerne bruges en metalprofil nogle gange. Hvis der er installeret en selvklæbende gulvflise, kan basen være enhver - en beton eller tørreplade, et "flydende" gulv.

Før PVC-fliser er fastgjort til overfladen af ​​vægge eller gulve, er det nødvendigt at forberede markeringerne. Til montering af paneler på væggenes overflade i badeværelset og andre rum anvendes styrestifter - de fastgøres til væggene ved hjælp af skruer og skruer. Lejer normalt tre - under loftet, midt på væggen og ved siden af ​​gulvfladen. Hæftene er U-formede, de holder fast panelerne og er umærkelige under finishen. Hvis flisen er selvklæbende, anvendes styrene ikke.

Der er heller ikke behov for beslag til at installere panelerne på gulvet. I dette tilfælde anvendes selv selvklæbende gulvfliser på badeværelset. For det første påføres en indledende gulvmærkning, hvorefter belægningen af ​​belægningen begynder fra det fjerne hjørne af rummet. Panelerne skal være så tæt forbundet som muligt og ikke efterlade huller. Hvis gulvelementerne har et mønster, skal du sørge for at mønsteret på dem matcher. Da PVC let kan skæres med en kniv, kan formen af ​​fliserne til lægning i nicher og ved siden af ​​fremspringene ændres.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + 4 =