Pvc rør og fittings til vandforsyning

Hvad er beslagene til plastrør eller hvad du skal købe til et vandrør

Ved første øjekast er installationen af ​​PVC-rørledningen ikke så svært - det er rørene og enhederne til deres forbindelse, det er vigtigt at bare samle denne "designer". Det er sådan en fejlagtig mening og bliver årsagen til unødvendigt affald, irritation og andre problemer. Faktisk skal det rigtige valg af komponenter, rør og "tilslutninger", som er behørigt kaldt beslag, tage højde for en række faktorer.

Hvordan skal man bestemme, hvad der skal bruges til installation af en plastrørledning?

For at bestemme antallet og typen af ​​beslag, der er påkrævet, er det bedst at tegne en nøjagtig plan for den fremtidige rørledning i overensstemmelse med skala og forankring til terrænet. Så hvis der er nogen hindring i stedet for lægning, hvorfor det er nødvendigt at ændre rørledningens retning, skal det også placeres på planen.

Ifølge den færdige ordning vil det være let at bestemme antallet af døde ender, rørets skæringspunkter med forbindelsen og ind i bypassen, og forgreningen af ​​rørledningen vil være synlig. Til hver af disse tilfælde er specialdesignede konstruktioner designet, som vi senere vil diskutere mere detaljeret. Nå, hvis du på planen opdeler den fremtidige rørledning i segmenter, baseret på standardlængden af ​​PVC-rør, der er tilgængelige på markedet.

På denne måde kan du se de områder, hvor der kræves direkte forbindelser. For eksempel er rørets længde 3 meter, og den lige sektion på diagrammet er 3,5 meter. Det er selvfølgelig nødvendigt at opbygge røret ved at vedhæfte et ekstra segment til det. Til sådanne forbindelser anvendes den enkleste type montering - koblingen. Separat skal det noteres de steder, hvor det er nødvendigt at ændre rørledningens diameter. For at forbinde rør med forskellige diametre er der specielle beslag.

 • Dette materiale er afsat til udvælgelse og installation af plastrør til spildevand.
 • På brugen af ​​metal-plast rør til opvarmning er huset fortalt her.
 • Og dette link indeholder oplysninger om kobberrør til opvarmning.

Ud over designet er armaturerne forskellige i materiale og tilslutningsmetode (lodning, indvendig gevind, udvendig gevind).

Typer af beslag til plastrør

Vinkel til tilslutning af plastrør

Vinkel eller knæ er en af ​​de mest almindelige typer af beslag. Med sin hjælp udføres omdrejningerne af motorvejen. Der er behov for Vinklerne for installation af PVC-rør af enhver størrelse - fra vandbadet i lejligheden til vandforsyning af boligblokke.

For nem installation er bøjninger med forskellige rørforbindelsesvinkler tilgængelige - 30, 45 eller 90 grader, så du nemt kan montere en sving af kompleksitet.

Albuerne til plastrør er uden gevind og er forbundet til rørene ved lodning. Gevindede albuer anvendes til rør af metal-plast.

Stikkene er installeret i enderne af rørledningerne, hvilket begrænser de endelige grene. Om nødvendigt kan proppen være koblet til en anden type fittings, såsom det kan bidrage til at vende edderkoppen tee (krydskoblingen knudepunkt i at kombinere tre rør), hvis der er et sådant behov.

Stikkene anvendes ikke kun til installation af rørledninger, men også til beskyttelse af rør under transport i tilfælde af, at der er risiko for at støv eller snavs kommer ind i rørets hulrum.

Tværstykket er et tilbehør til tilslutning af flere vandforsyningssystemer eller separate dele af et stort system. Hver gren af ​​korset er placeret i en ret vinkel med hensyn til de to tilstødende. Således er tværstykket en samlende forbindelse af indbyrdes vinkelret rørledninger. Forbindelsen mellem systemer og dele af systemet er ofte forbundet med behovet for sammenføjning af rør af forskellig diameter eller fra forskellige materialer. I så henseende er frøerne tilgængelige med loddetråd eller gevindforbindelser. Der er modifikationer, som samtidig fungerer som adaptere mellem rørledninger med forskellige diametre.

Teer er installeret på steder med forgrening af rørledninger, og for nemheds skyld er det muligt at vælge en tee, hvor den centrale gren er placeret i en vinkel på 90, 45 eller 30 grader. Ligesom krydsstykker er tees tilgængelige til forskellige forbindelser, og der er også adapter modeller.

Skitseene er en speciel slags beslag, som gør det let at omgå den forhindring, der findes på kørebanen uden at bruge flere knæ eller et andet sæt beslag. Konturerne anvendes også på steder, hvor to rørledninger skal krydse uden tilslutning.

Støtterne bruges oftest til installation af store varmtvandsforsyninger, fordi de er konstrueret til at fastgøre de rør, der er nødvendige for deres termiske udvidelse. Graden af ​​udvidelse af en lille del af rørledningen inden for badeværelset i en almindelig lejlighed er ikke så stor, at brugen af ​​en støtte var en forudsætning. I hjemmet kan understøtninger være nyttige ved installation af varmt vand i et hus eller sommerhus med fjernbetjening af en vandvarmekedel.

Kobling - rørforbindelseskonstruktion metode, der kan spare selv i tilfælde, hvor den normale lodning ikke kan bruges til at eller andre årsager. Med hensyn til funktionalitet skelnes der således fire typer koblinger:

 • For at forbinde rør med samme diameter fra et materiale. Sådanne koblinger har ingen gevind og er forbundet til rørene ved lodning.
 • Til sammenføjning af rør af forskellige materialer. Disse fittings kan have forskellige variationer af forbindelserne, især en af ​​de mest almindelige typer er en kobling, hvis ene side er beregnet til tilslutning til et plastrør og fastgøres dertil ved slaglodning, og den anden har et gevind og er forbundet med et metalrør med en skrue. Blandt koblinger til at forbinde rør af forskellige materialemodifikationer findes designet til sammenføjning af plastrør med fleksible korrugerede ledninger, men de er oftest bruges ved installation kloaksystemer.
 • Koblinger-overgange, der forbinder rørledninger med forskellige diametre. Blandt sådanne koblinger eksistere som varianter til sammenføjning af plastrør, beregnet til tovejs forbindelse ved lodning, og modifikation til at forbinde et plastrør til en anden type rør, der har den ene side tråd.
 • Til hermetisk tætning. Sådanne koblinger kan installeres på steder af rørledningsforbindelser, hvor enhver belastning kan virke og vanskelige forbindelser - i tilfælde hvor forbindelsens stramhed og den høje pålidelighed er vigtige. Sådanne koblinger har specielle silikone ringe, som, når de er fastgjort, er fastspændt på begge sider med specielle møtrikker.

"En amerikansk kaldes en universal sammenklappelig og hermetisk forbindelse, som bruges til at forbinde VVS eller når den generelle rørledning går til problemområdet. Ofte før "amerikansk" er der installeret en ventil, hvilket gør det muligt om hurtigt at afskære det krævede område og fjerne VVS-armaturet til reparation eller udskiftning.

Når du påbegynder installationen af ​​en rørledning af plastrør, skal du ikke glemme behovet for at installere en lukkeventil. Især i ethvert system eller på dens websted er det vigtigt at installere en lukkeventil, hvorved det er muligt at afbryde vandforsyningen ved at afskære en del af rørledningen til revision eller reparation.

Som beslag, kan ventiler har forskellige typer af forbindelser ( "slaglodning-lodning" eller "lodde-tråden") med de tilsvarende krav til montering. For at gøre det lettere at installere rørledninger fremstilles lige og vinkelventiler, ventiladaptere, der forbinder rørsektioner med forskellige diametre. Det er vigtigt at tage højde for ventilens funktion, når der vælges en lukkeventil. Der er således ventiler til PVC-rør, beregnet til montering på gastilførselsledningerne, fjernvarmerør for varmt og koldt vand, og de ikke bruges, fordi de har forskellige ressourcer tæthed og modstandsdygtighed over for høje temperaturer.

Oversigt over sorter af PVC beslag

Plastrørledninger dominerer i dag inden for vandforsyningsledninger. Rør fremstillet af polymere materialer har næsten helt fordrevne stålanaloger på grund af en række driftsfordele - holdbarhed, lav pris og nem installation med beslag, som vi vil diskutere i denne artikel.

Du vil finde ud af, hvilke plastrørstykker der findes, og hvordan de adskiller sig fra hinanden. Plastikbeslag til lodning og limning vil blive overvejet, og der gives anvisninger til deres installation med hånden.

Omfang og funktion

PVC beslag - formede elementer anvendt til installation af vandledninger til:

 • Tilslutning af separate sektioner af vandforsyningssystemet med hinanden;
 • Overgang mellem rør med forskellige diametre;
 • arrangement af filialer fra vandforsyningssystemets hovedkreds
 • installation af drejeområder.

Anvendelse forbindelseselementer fremstillet af PVC (polyvinylchlorid) tillades på vandsystemer, kølevæsketemperatur på højst 60 grader (tilladelig temperaturstigning af det cirkulerende medium til 100 0 i et tidsrum på ikke over 2 minutter med det forbehold, at produktiviteten af ​​akvædukten på mindre end 30 l / min) . I rørledninger til varmtvandsprodukter fra dette materiale anvendes ikke, fordi den maksimale temperatur på PVC er 120 grader, når den når deformationspunktet.

Plastbeslag kan bruges til montering af både interne og eksterne rørledninger. Ved udendørs kommunikation anvendes formede strukturer fra en særlig modifikation af plast - PVC (uplastificeret polyvinylchlorid).

Et karakteristisk træk ved ikke-plastificerede PVC fittings er forøget mekanisk styrke og dermed evnen til at modstå den større tryk af det transporterede medium, der tillader deres anvendelse i under tryk vandsystemer.

Klassificering af polymere forbindelseselementer udføres i overensstemmelse med følgende parametre:

Afhængigt af fremstillingsteknologien kan plastfittings være støbt eller segmenteret. Støbte strukturer er monolitiske, de har ingen led, fordi de fremstilles ved at hælde smeltede polyvinylchloridformer af en given konfiguration. Segmentbeslag er fremstillet af PVC rørstykker svejset sammen under industrielle forhold - deres konstruktion har sømme, hvilket betyder, at produktets mekaniske styrke er noget lavere. Alle NPVC armaturer er støbt, mens produkter til indlandsvandstilførsel kan segmenteres.

Ordningen med anvendelse af PVC-beslag

På grund af formen er følgende typer plastbeslag kendetegnet:

 1. Kobling - forbinder to parallelle sektioner af vandrøret med hinanden, længden af ​​produkterne varierer inden for 5-33 cm.
 2. Adapter (reduktion) - En kobling designet til at forbinde rør med forskellige diametre. Der er også koblinger brugt til at forbinde plastrør med støbejern eller metal.
 3. Tee - designet til at installere en gren fra de vigtigste vandledninger, produceres ved vinkler på 90, 65 og 45 grader;
 4. Krydset, som kan være to-planet (adskiller to rør vinkelret på hinanden) eller et plan (udfører en parallel gren). Vinkler af dysernes placering - 45 og 90 0.
 5. Tilbagetrækning - det bruges, når det er nødvendigt at installere vandrørets drejende dele, det gør det muligt at dreje i en vinkel på 90, 40 og 30 0.

Ved installationsmetoden er alle forbindelseselementer til PVC-vandrør opdelt i lim og beslag til lodning. Limbeslag er det foretrukne valg med hensyn til nem installation. Denne forbindelse kræver ikke brug af specialudstyr (et loddemetal, som kræver konstruktion til lodning) og erfaring med det.

Men med hensyn til pålidelighed og holdbarhed af de fælles fittings fordel Solder - diffusion forekommer, når tilslutning kontaktfladerne ind i hinanden, og efter hærdning danner en monolitisk, modstandsdygtig over for mekanisk belastning og højt tryk design. Denne metode bruges til at installere eksterne trykvandstilførselssystemer fra NPVC.

Binding af PVC-rør og fittings (video)

Selvklæbende binding kaldes også kold eller kemisk svejsning. For at implementere denne metode skal du have et specielt klæbemiddel, som er en emulsion af opløsningsmidlet og polymermolekylerne opløst i det. Koldsvetsning af vandrøret giver en all-in-one-forbindelse, efter hærdning har den limede ledning egenskaber svarende til forbindelsen til rør og fittings.

Det anbefales at bruge lim "Tangit"Fremstillet af den tyske bekymring Henkel, og en affedtningsmiddel fra samme firma. Limen sælges i beholdere på 120, 250 og 500 gram. Prisen på et 125 gram rør er 200 rubler.

Arbejdsteknologien er som følger:

 1. Røret er skåret vinkelret på sin akse ved hjælp af en speciel rullerørskærer. Du kan bruge en fintandet hacksav eller en mølle, men du skal følge glatheden af ​​klippet, da pålideligheden af ​​forbindelsen er direkte afhængig af den.
 2. Ved hjælp af en ansigtsskraber dannes en afskærmning på endefladen i en vinkel på 15 grader. Dette er en obligatorisk fase, hvis ignorering øger risikoen for at skrabe klæbemidlet fra kontaktfladerne.
 3. Ved hjælp af et målebånd måles dybden af ​​beslagets krop, ifølge hvilken markeringen af ​​indgangsgrænsen er markeret på røret.

Størrelse af overfladebehandling til limning

Dernæst er det nødvendigt at forlade den tilsluttede samling for at lugen skal tørre. Tørretiden afhænger direkte af omgivelsestemperaturen: 5-10 minutter - hvis den er over 10 0, 15-20 minutter - ved en temperatur under 10 0.

Fejl i rørlimning

Til lodning af PVC-rør og fittings har du brug for et specielt loddejern. Det er nødvendigt at vælge et værktøj med dyser svarende til diameteren af ​​de tilsluttede produkter. Alle loddejern til husholdningsbrug har en dyse til rør med en diameter på 16-43 mm. Om nødvendigt kan de købes separat.

Lodning af PVC-rør og fittings

 1. Loddejernet er installeret på en flad overflade og udstyret med dyser af den fornødne størrelse. Enheden er tilsluttet til elnettet og opvarmes til en temperatur på 280 grader. Opvarmningstiden afhænger af apparatets effekt, i gennemsnit 10-15 minutter. Det skal bemærkes, at det er nødvendigt at udføre lodning af PVC-rør ved stuetemperatur, og frostbeskyttelse er ikke tilladt.
 2. Med en rullerørskærer skæres røret i sektioner af den krævede længde i en ret ret vinkel. Rørets ender og indvendige vægge behandles med et affedtningsmiddel og tørres i 2-3 minutter.
 3. Tilslutningselementerne sættes på opvarmede loddejernspidser, hvor de holdes i en forudindstillet periode. Opvarmningstiden afhænger af diameteren og tykkelsen af ​​væggene af produkterne, de specifikke data er angivet i tabellen.

Svejkningstidspunkt for plastrør

De mest almindelige fejl i installationen af ​​fittings til lodning forsømmer rengøringen af ​​forbindelsesfladerne fra forurening, hvilket medfører forringelse af svejsesømens kvalitet og forkert placering af delene under dockning.

Det skal bemærkes, at tilstrømningen af ​​smeltet plast dannet ved spalten kun kan fjernes, når forbindelsen har størknet. Gør dette umiddelbart efter at røret er sat ind i beslaget, da du risikerer at deformere leddet. Det er også nødvendigt at nøje overholde den nødvendige opvarmningstid. Hvis røret er overophedet, skyldes materialets forøgede blødhed en indre tilstrømning, som vil reducere vandrørets diameter og forværre strømningskapaciteten.

PVC-rør til vandforsyning: applikations- og installationsfunktioner

For nylig anvendes PVC-rør til VVS, oftere, fordi der ved oprettelsen af ​​et vandforsyningssystem spiller en holdbarhed, økonomi og styrke en særlig rolle. Det er disse kvaliteter, der skelner mellem PVC-rør. Enhver vandrørs opgave er levering af ikke kun teknisk vand til vanding, men også drikkevand. Derfor skal vandet, der passerer gennem rørene, forblive frisk og rent, så det er så vigtigt at vælge det rigtige materiale til fremstilling af rør.

PVC-rør anvendes i vid udstrækning til installation af forskellige vandforsyningssystemer

Tekniske egenskaber ved PVC-rør til vandforsyning

PVC-rør (polyvinylchlorid) er en polymerkonstruktion, der væsentligt overstiger andre analoger hvad angår applikation og tekniske data. Den komplekse struktur af polymeren gjorde det muligt at forbedre kvaliteten af ​​rørene betydeligt, for eksempel for at forbedre slagstyrken og frostmotstanden. Ved fremstilling af rør anvendes ikke giftige materialer, de har ikke en særlig lugt, derfor er de ideelt til drikkevandsforsyning og skaber et forurensende vandrør fra plastrør.

Plastrør er ikke giftige og miljøvenlige

De vigtigste kendetegn ved PVC-rør

Moderne virkeligheder af livet kræver nye løsninger og tilgange inden for byggematerialer. Miljøproblemer tvinger folk til at udvikle flere og flere forstæder. Sommerhuse vokser lige før vores øjne. Og hvis beslutningen om at bygge eller købe et bærbart hjem er let, så er det næste presserende problem vandforsyning. Det skal tages i betragtning, at du skal forsyne både vand til drikke og regelmæssig vanding.

HDPE rør til vandforsyning, deres sorter og installationsmetoder. Hvad er det, hvor de anvendes, hvad er sorterne. Fordele og ulemper ved polyethylenrør og forbindelsesmetoder.

Valg af materiale til rørledningen er meget omfattende (jern, plast, polyethylen). Og blandt alt dette sortiment er særligt kendetegnet ved deres uovertrufne tekniske egenskaber ved PVC-rør. De vigtigste kendetegn ved denne type rør er som følger:

 • lave omkostninger;
 • lang levetid
 • Må ikke ødelægges fra vandstrømme og ultraviolette stråler;
 • er ikke bange for forskellige alkalier og syrer;

PVC-rør er nemme at installere og har lang levetid

 • nem montering af en fælles vandforsyningsstruktur
 • Kollaps ikke, hvis vandet inde i fryser;
 • er ikke bange for små jordskælv (liggende i jorden).

Ved at vælge PVC-rør kan du være sikker på deres styrke og pålidelighed. En sådan højkvalitets rørledning vil tjene dig mere end et dusin år.

Klassificering og dimensioner af PVC-rør

Der er følgende klassificering af PVC-rør:

 • tryk;
 • unconfined;
 • tjener til destillation af sjældne medier.

Sommetider på rørens ender er der monteret stikkontakter til en mere intim forbindelse med hinanden. Montering af et hus eller tilførsel af plastrør til et vandrør uden et sådant element sker ved montering af alle dele med en speciel lim.

PVC-rør fås i diametre fra 12 til 630 mm

Rørene varierer i størrelse:

 1. Længde: 1, 2, 3 og 6 m.
 2. Tværsnit: Diameteren af ​​plastrøret til vandrøret kan variere fra 12 til 630 mm.
 3. Tykkelsen af ​​væggene.

Drift af PVC-rør finder sted ved tre trykaflæsninger: 6, 10 og 16 atmosfærer.

Vigtigt! Selv om PVC-rør kan modstå temperaturer på op til 60 ° C, anbefaler eksperter, at de begrænser sig til det maksimale mærke ved drift ved 45 ° C.

Fordele og ulemper ved plastrør

Som alle andre byggematerialer har brugen af ​​PVC-rør sine fordele og ulemper.

Plastrør modstår temperaturer op til 60 grader

Fordele er som følger:

 • ikke eksplosiv
 • lav toksicitet
 • øget modstand mod forskellige kemiske påvirkninger;
 • let vægt;
 • fremragende gennemgang;
 • miljøsikkerhed
 • fravær af ætsende formationer;
 • tænd ikke;
 • lang levetid (over 55 år)
 • god tolerance for hydrauliske chok;
 • enkel installation;
 • fremragende termisk ledningsevne.

Anvendelse af materialer af dårlig kvalitet under installationen af ​​et vandrør kan medføre lækager

Men selv med alle utvivlsomme fordele er der nogle ulemper, såsom:

 • frygt for høj temperatur;
 • behovet for grundig isolering ved en lav temperatur regime;
 • kompleksitet af genbrug.

Ved udvælgelse af PVC-rør til opførelse af et vandforsyningssystem skal der tages højde for alle punkter fra boligområdet til diameteren af ​​plastrørene til vandforsyningen.

Sommer vandforsyning ved hytten lavet af polypropylenrør

Enhver ejer af en sommerbolig vide, at uden regelmæssig vanding, bør du ikke vente på en god høst. Derfor er problemet med permanent vandforsyning for hver sommerbeboer en af ​​de første, når der etableres et forstæderområde.

For et midlertidigt sommervandsrør kan røret lægges på jordens overflade

Eftersom bringe vandet i spande af den tilstødende kolonne eller reservoir er meget generende og vanskeligt fysisk, den mest effektive løsning er forbedringen i landet af polypropylen vandrør. Selvfølgelig vil installationen have brug for de relevante økonomiske omkostninger og små fysiske færdigheder. Men som følge heraf får du mulighed for systematisk at vandre din have og have.

Nyttig rådgivning! Før du begynder at lægge et vandrør, skal du sørge for at trække en foreløbig ordning på grund af placeringen af ​​frugttræer, bærbuske, rækker med grøntsager.

Tilslutning af plastrør ved hjælp af kobling

Hvis du har en brønd eller en artesisk brønd på stedet, kan du give dig selv og det reneste vand til drikke. Der er to typer af forstæder vandforsyning:

 1. Sammenklappelig. Rør er lagt på jordens overflade og er forbundet på en sådan måde, at vandet nemt kan demonteres og fjernes indtil næste år i slutningen af ​​sæsonen. Fordelen er minimal vedligeholdelse, evnen til at forbinde til enhver vandkilde og øjeblikkelig lækage detektion. Ulempen er den årlige demontering af strukturen for vinterperioden.
 2. Permanent. For at oprette denne type vandrør lægges rørene i gravgrave, der er dækket af jord fra oven. Fordelene ligger i muligheden for at bruge dette vandforsyningssystem selv i den kolde sæson. Tilstedeværelsen af ​​rør under jorden garanterer deres sikkerhed mod tyve. Ulemperne omfatter en mere arbejdskrævende måde at finde og eliminere lækager på.

Ordning montering sammenklappelig forstæder vandrør 1 - Område gevindskårne, 2 - kobling gevindskåret, 3 - adapter 4 - kobling af overgangen, 5 - tee 90 grader, 6 - kobling overgang, 7 - vandhane 8 - adapter 9 - beløb Pipe 10 - tætningsring, 11 og 12 - klemmer, 13 - dyse til kunstvanding, 14 - rør 25 mm

Før du begynder opførelsen af ​​sommervandforsyningen, skal du på forhånd bestemme udseendet for at korrekt beregne omkostningsopgørelsen.

Udlægning af en forurensning af vandrør fra PVC-rør

At leve komfortabelt i et hus på landet, er i stand til at nyde naturen, ren luft, ro og velholdt lokalområde, er du nødt til at tage sig om vilkårene for de akvatiske livsbevarende systemer. Vandforsyningen skal derfor arrangeres på en sådan måde, at dens ydeevne og funktionalitet ikke afhænger af vejrforholdene (sne, hagl, regn, varme). Korrekt udvalgt materiale og kvalificeret placering af rørledningen er en garanti for et holdbart og pålideligt vandforsyningssystem.

Et eksempel på et indsats af et PVC-rør til en sommervandsledning i et stålrør af central vandforsyning

Du skal starte med projektet. Ingen grund til at være en professionel ingeniør og præcist plot linjer afspejler korrekt nok på papiret placeringen af ​​huset, en sommer køkken, haven blomst, have. Det vil sige de steder, hvor den regelmæssige vandforsyning skal udføres. Efter dette, kan du tage målinger, og en lidt bedre Nabawi længde, fordi en del af røret vil blive brugt på beskæring og tilslutning.

Ved at tegne en generel oversigt over vandrøret, tæl forsigtigt alle røromdrejninger for at kende det nødvendige antal tilslutningsdele. Bestilling udføres bedst en gang, så rør, fittings og koblinger er fra samme parti.

Inden der lægges et underjordisk vandrør op, opstår spørgsmålet altid: Hvilken dybde skal rørene blive begravet? Ejere af private tomter bør ikke glemme at frost kommer, og en del af vandet vil stadig forblive i rørene. Ifølge tekniske data er minimumsniveauet for lægning af alle undergrundskommunikationer 1,6 m.

Et eksempel på arrangementet af et forstæder vandrør med lægning af et rør under jorden

Denne parameter blev beregnet ud fra forskellige målinger af jordfrysning. Derfor er det bedre ikke at risikere og grave en grøft af denne dybde. Dette garanterer driften af ​​rørledningen under alle vejrforhold. Hvis du ikke har mulighed for at lave en sådan dybgrave, er det bedre at søge hjælp fra en lokal byggeri. Eksperter med en nøjagtighed på en centimeter vil fortælle dig niveauet for indefrysning af jorden i din region. Naturligvis for denne service skal du betale.

Vigtigt! Jorden i en dybde på 1,6 m fryser aldrig, temperaturen på dette niveau er altid positiv.

Hvis naturlige forhold ikke tillader at gøre en sådan dyb grøft (klipper, ler), så er det nødvendigt at lave en foreløbig varmeisolering af rørene. Du bør dog ikke også begrave PVC-rør for dybt. Da trykket kan være meget højt, og vandrøret ikke kan stå, vil det knække og lade det strømme.

Røret til vandrøret skal lægges under jordens frostniveau eller endvidere isoleret

Efter hele installationen af ​​hele landet vandforsyning, er det nødvendigt at tjekke det. Dette skal ske, før skytten er dækket af jorden. Drej vandet først til en lille strøm, og derefter gradvist øge hovedet. Pas nøje på, at vand ikke graver overalt og frit passerer ind i rørene. Vær ikke for doven for at omgå rørledningen langs hele længden, idet du især lægger vægt på tætningen af ​​leddene. Hvis du ikke har bemærket nogen afvigelser fra normerne, skal du begrænse dræbt grøften. Behandlingen af ​​vandrøret er afsluttet.

PVC rør og fittings til vandforsyning

Anvendelsen af ​​denne ramme polyvinylchlorid forøgede signifikant holdbarhed og praktiske af rør og fittings til vandforsyning, derved dramatisk øge efterspørgslen efter et sådant byggemateriale blandt ejerne af sommerhuse. Beslag er de nødvendige dele til PVC-rør. De har også høje tekniske egenskaber, såsom:

 • høj kemisk resistens;
 • tæthed;
 • på lang sigt.

For rør med forskellige diametre anvendes forskellige typer armaturer

Vigtigt! PVC-rør og fittings er så miljøvenlige, at de er blevet certificeret af de fleste europæiske lande.

Fittings er fortjent det mest alsidige sammenkoblingsdesign. De er meget brugt til installation, det vigtigste er at vælge dem i overensstemmelse med diameteren af ​​PVC-rør til vand. Da materialet i fremstillingen har ret ubetydelig vægt, kan sådanne rør let transporteres selv til fjerntliggende bopæl.

Yderligere fordele omfatter nem installation, hvilket kan være absolut nogen. Det er også værd at bemærke er de betydelige budgetbesparelser. Efter at have brugt et minimum af midler, får du dit eget vandforsyningssystem af høj kvalitet i din hjemhave.

Tilslutning af metal- og plastrøret med en gevindadapter

Sådan tilsluttes plastrør til vandforsyning

Der er flere grundlæggende måder at forbinde plastrør til at skabe et vandrør.

limning. Før du starter processen, skal du kontrollere forbindelseselementerne for kompatibilitet. For at gøre dette skal du sætte røret ind i beslaget - indgangen skal være to tredjedele. For præcis rørskæring, brug en kniv eller rullefræser. Derefter slibes endeafsnittet med sandpapir eller en almindelig fil. Fjern forsigtigt spånerne og blæs røret. Den rensede overflade bliver affedtet.

Limen påføres på indersiden af ​​forbindelseselementerne. Først efterfølgende indsættes røret forsigtigt i beslaget og drejes med 1/4 omdrejning. Dette sikrer ensartet fordeling af klæbemiddelsammensætningen. Derefter fastgøres forbindelsen i manuel tilstand til tørring (ca. 25-35 sekunder). Rester af lim fjernes med en serviet.

Limning - den nemmeste måde at forbinde plastrør på

Koblingsforbindelse. Denne type forbindelse anvendes, hvis rørdiameteren overstiger 50 mm. Et stykke rør er fastgjort til koblingen, hvilket gør passende markeringer. Limen påføres rørets indvendige overflade og koblingen og forsigtigt fastgøres i henhold til mærkerne.

Flangeforbindelse. Denne metode anvender en gummipakning, som forbinder støbejernsflangen med boltene.

I klokken. For det første smøres alle dockingpunkterne med en siliconeforbindelse (tætningsmiddel, rump), og derefter sættes røret i stikket til det passende mærke.

svejsning. Den mest pålidelige metode til installation. Rørene skal være meget jævnt trimmet. Ved hjælp af specielle svejsemidler opvarmes rørenderne til den ønskede temperatur og derefter fast tilsluttes. Denne forbindelsesmetode bruges ofte til at lægge rørledningen under jorden.

Koblingsmetoden anvendes til sammenføjning af rør med en diameter på mere end 5 cm

I vandforsyningssystemet er det muligt at anvende en af ​​de ovennævnte metoder til fastgørelse af rørene. Men før begyndelsen af ​​hver er det nødvendigt at udføre forberedelsesfasen. Det omfatter skærelængder af den nødvendige længde (sørg for, at alle diametre af plastrør til vandrøret er de samme), afskæring, afstrygning af rørets ender og deres affedtning.

Opførelsen af ​​et vandrør i en have lavet af plastrør kan betydeligt forbedre levevilkårene for sin ejer. Ved hjælp af PVC-rør skaber du et stærkt og holdbart vandforsyningssystem, der muliggør rationel udnyttelse af vandressourcerne.

HDPE rør til vandforsyning, deres sorter og installationsmetoder

Vandforsyning af et privat hus fra en brønd: installationsfunktioner i systemet

Afløbsrørledning: Funktioner og specifik anvendelse

Manuel snowplow: design og applikationsfunktioner

Mal til tapet til maling og funktioner i dens anvendelse

Tekstureret maling til vægge og funktioner i dens anvendelse


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

45 − 39 =