Pvc rør til kloakering

Afløbet plastrør: diametre, priser

Hver vært vil have alt i hans husstand, intet at bryde, det er nemt at vedligeholde og installere. Og kloaksystemet er ingen undtagelse. Det er nødvendigt, at det kræver så lidt opmærksomhed som mulig - meget ubehageligt, hvis det træner, men det er ikke mindre ubehageligt at rense det. Hvis du vil have et problemfrit bortskaffelses system, skal du være opmærksom på plastrørene til spildevand. De er erstatter gradvis støbejern, og alle, fordi de koster mindre, er monteret lettere, har et stort udvalg af produkter - forskellige diametre og længder, på deres glatte vægge næsten ikke danner aflejringer, og selv levetid - omkring 50 år. Alt dette buket af egenskaber bestemmer deres popularitet.

Plastrørledninger er fremstillet af forskellige polymerer og deres sammensætninger

Typer af kloaksystemer af plast

Under det generelle navn "plast" sælges produkter fra forskellige typer polymerer:

 • polyethylen (PE):
  • højt tryk (PVD) - til intern kloakering;
  • lavt tryk (HDPE) - det er muligt at ligge udenfor, i grøfter (har stor styrke);
 • polyvinylchlorid (PVC);
 • polypropylen (PP)

Og en række andre termoplast og deres kombinationer, men de er sjældne - folk foretrækker at bruge allerede kendte materialer.

Materialet i plastrørledninger vælges afhængigt af anvendelsesområdet. For eksempel er polypropylen mere egnet til at distribuere kloakering inde i huset eller i en lejlighed. Den har et højere driftstemperaturområde - overfører normalt medier op til 70 ° C i korte perioder - op til 95 ° C. Hvis der er forskellige husholdningsapparater, der dræner spildevandet i kloaksystemet, vil det ikke være overflødigt. PVC rør med en lavere pris, er mere hensigtsmæssige til udlægning udendørs kloakering - der er vand sædvanligvis allerede blandet affald, således at temperaturen af ​​den nedre og PVC kan gøre dem uden skade (arbejder til + 40 ° C, den forbigående stigning til 60 ° C).

Eksempel på en intern fordeling af spildevand fra plastrør

Afløbsrør er også glatte og bølgede. Desuden kan bølgepapir ikke kun bøjes fra sifoner. Der er profilerede spildevandsledninger med en indre glat væg og et ydre ribberør. De har stor styrke - bedre tolererer kompressionsbelastninger (har øget ringstivhed), kan begraves på stor dybde. Fås i diametre fra 110 mm til 1200 mm.

Afløbsrør, i modsætning til vand og gas, findes i længder på 50 cm, 100 cm, 200 cm osv. - op til 600 cm. Den maksimale længde er 12 meter, men nogle producenter kan lave længere segmenter på forespørgsel. Når man lægger lange ruter, er det praktisk - færre forbindelser, færre mulige steder for forekomst af problemer (lækage eller blokering).

En anden vigtig egenskab ved plastrør er væggenes diameter og tykkelse. Ved mærkning er de sædvanligvis nærliggende: Tallene er 160 * 4,2. Hvad dechifreres: Rørets yderdiameter er 160 mm, vægtykkelsen er 4,2 mm. Her er det værd at huske, at producenterne angiver den ydre diameter af plastrør, og med mange beregninger og planlægning skal man kende det indre. Det er nemt at beregne: fra ydersiden tager vi to gange vægtykkelsen: 160 mm - 4,2 mm * 2 = 151,6 mm. I beregninger og tabeller vises et afrundet resultat - i dette tilfælde - 150 mm.

Parametre af kloaker plastrør

Generelt producerer industrien plastrør til kloakering med en diameter på 25 mm. Det maksimale tværsnit afhænger af typen af ​​rør (glat eller bølget) og det materiale, hvorfra det er lavet. For eksempel kan glatte kloaker PVC-rør være op til 630 mm i diameter, og profilerede tolagsrør - op til 1200 mm. Men disse dimensioner er ikke til brug for boligejere eller boligboere. I privat boligbyggeri anvendes diametre på op til 100-110 mm, sjældent op til 160 mm. Nogle gange, for et stort sommerhus med mange VVS-inventar, kan du have brug for et rør på 200-250 mm i diameter.

Sådan vælges en diameter for tilslutning af VVS-inventar

Ifølge reglerne er det nødvendigt at foretage en beregning, fuldstændig er den registreret i SNiPom 2.04.01085. Dette er en kompliceret sag, det kræver en masse data, så meget få mennesker tror virkelig, som det burde. Gennem årene har den etablerede praksis gjort det muligt for os at udlede gennemsnitlige diametre af polyethylen kloakerør til hver af de sanitære enheder. Du kan sikkert bruge disse udviklinger - alle beregninger koger normalt ned til disse dimensioner.

Som du kan se, er hovedanvendelsen plastrør til spildevand med en diameter på 30-40 mm. Kun til toilettet er der brug for en meget større størrelse - 100-110 mm. Dette skyldes den særprægede funktion - det er nødvendigt at fjerne en stor mængde vand på kort tid. Samtidig skal der være plads til luft i røret, ellers vil det bryde vandlukningerne på den anden VVS og "duftene" fra kloakken kommer ind i rummet.

På enheden er det nødvendigt at huske nogle flere regler:

 • I systemet må du ikke dreje 90 °. Hvis der er et sådant behov, er drejen lavet af to vinkler på 45 °. Skarpe drejninger er problematiske steder, hvor træsko ofte dannes, og også gennem sådanne hjørner passerer kablet til rensning af kloakken ikke godt.

Korrekt udført sving

Det vigtigste - glem ikke noget

Alligevel er det nødvendigt at ikke glemme opvarmning eller opvarmning af en konklusion af vanddrænet i det private hus. Den lodrette sektion, der går fra udløbet til indgangen til grøften, skal være velisoleret. Derudover bruges der ofte varmekabler til rør. I tilfælde af kloakering er de normalt lagt udefra og derefter dækket af varmeisolerende materiale.

Her kan du lide alt. Reglerne er enkle, men hvis du ser dem, vil alt arbejde i lang tid og er pålideligt.

Funktioner ved installation af plastik kloakrør

Plastrør til spildevand på den ene side ende med en klokke, hvori et gummibånd indsættes. Forbind segmenterne simpelthen: En glat kant sættes i stikket. Da dimensionerne strengt normaliseres, er det i princippet tilstrækkeligt til en forseglet forbindelse. I praksis bliver O-ringen ofte smurt med silikoneforseglingsmiddel.

Sammenligning af måder at forbinde forskellige kloakerør med

Ved installering af kloaker plastrør til tider skal de skæres. Gør det behageligt med en håndsav med et metalklæde - små tænder skæres godt og efterlader en næsten lige kant. Du kan også bruge en mølle eller en elektrisk mølle. Under alle omstændigheder skal kanten behandles med sandpapir med fint korn, inden du monterer det trimede stykke. Fjern eventuelle griser, gør det lige. Til udstikkende stykker kan noget fragment af affald fange på. Som følge heraf kan tilstopning forekomme på dette tidspunkt. Derfor glæder vi forsigtigt pladsen ned.

Når man opretter et kloaksystem i et hus eller lejlighed, er det ofte nødvendigt at lave en gren. Til dette er der fittings - adaptere fra en diameter til en anden, tees, vinkler med forskellige rotationsgrader mv.

Beslag til plastrørledninger

Karakteristik og installation af PVC-rør til kloakering

I hver boligbygning er der et spildevand og vandforsyningssystem, de giver dig mulighed for at føle sig godt tilpas i dit hjem. Builderens hovedopgave er i dette tilfælde at udstyre den mest kvalitative kommunikation og derved øge brugsperioden. En stor mulighed for udstyr af disse systemer vil være rør fremstillet af polyvinylchlorid. De er kendetegnet ved høj ydeevne i drift.

Til dato har PVC-rør til spildevand næsten erstattet stål og støbejern. Deres sortiment på byggemarkedet er stort nok, og derfor er det nødvendigt at bekendtgøre egenskaberne, fordele og ulemper af denne type inden købet.

PVC spildevandsledninger til udendørs kloakering er multifunktionelle, derfor er de perfekte til udrustning af et nyt afløbssystem og til udskiftning af en gammel. Denne type er beregnet til transport af afløb, der kommer fra et internt kloaksystem. Du bør vide, at den maksimale temperatur, som rørene kan modstå, er 60 grader.

Blandt designfunktionerne bemærkes det, at et spildevandssystem af en ikke-tryktype er udstyret med beslag. Tilslutning af delene sker ved hjælp af klokke-metoden. Tætning og beskyttelse udføres ved hjælp af tætningsringe af gummi, som skal leveres sammen med rørene.

Rør lavet af polyvinylchlorid - et stykke lavet af en polymerlegering, output er det stærkeste materiale. Og det er igen i stand til at modstå tunge belastninger under transport, installation og brug. I sidstnævnte tilfælde på grund af jordtryk på en dybde.

Produkter fremstillet af polyvinylchlorid er meget modstandsdygtige over for temperaturændringer. Diameteren af ​​produkterne kan ligge i området 11-63 cm, dette afhænger af mængden af ​​afløb drænet. Private huse kræver rør med en diameter på 11 cm. I tilfælde af en gruppe af bygninger og højhuse anvendes de største produkter til intern kloakering og udvendig.

Apropos produktegenskaberne, bør vægtykkelsen bemærkes, at ofte er 3-15 mm og en længde i et stykke, kan det være op til 6 m. Farve pletten VVS rør er orange, grå eller mursten.

Fordele og ulemper ved PVC-rør

Blandt fordelene ved disse produkter bemærker eksperter:

 • Stabilitet under påvirkning af et aggressivt miljø, således at sådanne rør kan transportere blandinger af alifatisk kulstof, oxider, alkali og andre kemiske forbindelser;
 • Billig pris;
 • Modstand mod mekanisk angreb
 • Stor stivhedskoefficient
 • Lav koefficient for lineær ekspansion;
 • Temperatur ekstremer modstå;
 • Lang levetid;
 • Høj grad af beskyttelse.

De vigtigste ulemper ved disse produkter:

 1. Øget skrøbelighed. Denne faktor gør det ret vanskeligt at transportere og lægge rør ved lave temperaturer. Under reparationen kan delen blive beskadiget, når du demonterer forbindelserne.
 2. Manglende evne til at bruge ved høje temperaturer over 60 grader.
 3. Svag modstand over for flere kemiske blandinger, såvel som et organisk opløsningsmiddel. Det virker endog destruktivt i små doser.
 4. Rør lavet af polyvinylchlorid indeholder en stor mængde klor, hvorfor økologer ikke anbefaler at bruge dem i boliger.

Typer af kloakerør

Alle PVC-produkter er klassificeret efter stivhed, størrelse, formål, type af afløbssystemet. Stivhed bestemmer evnen til at lægge delen til en lille og stor dybde. Rør til udvendig kloak er opdelt i tre klasser af stivhed: L, N, S.

Af stor betydning er stivheden under installationen i den oprindelige deformation og sidestøtte. Hvis en langvarig deformation antages, har faktoren ikke meget betydning.

Efter størrelse er polyvinylchloridrør også opdelt i tre typer: lys, medium og tung. Den første type er beregnet til brug i områder hvor transportbelastninger ikke leveres, nemlig under den grønne zone og fortovet. Den anden type anvendes i områder med en gennemsnitlig trafikgrad. Den tredje type bruges til steder med store trafikstrømme. Installation af tunge rør kan finde sted på 8 meters dybde under vejen.

Efter aftale er rørene opdelt i to typer: ekstern og intern. Til udendørs brug er rør fremstillet af den mest holdbare type polymer, som også skal være modstandsdygtig overfor miljøpåvirkninger. Ofte har sådanne produkter tykke vægge.

Ved udledningssystemet er der forskel på tryk og ikke-trykrør. Trykrøret bruges i et system med pumpestationer, som stimulerer rensning af afløb. Ikke-trykrør anvendes i systemer med selvdrænet væsker. Der er også universelle rør, der er perfekt egnet til tryk og ikke-tryk systemer. De kaldes bølgepapir.

Installation af PVC-rør til kloakering tager ikke meget tid og er ikke en kompliceret proces. Installationen udføres i etaper:

 1. Lav opmærkning og pas på alle elementerne i systemet.
 2. For at skære produkterne af de nødvendige parametre, mærker hver af dem, således at de ikke forveksles under samleprocessen.
 3. Under tegningen skal du forbinde alle elementerne i et system.
 4. Ved forbindelsespunkterne skal du bruge en forseglingslim eller specielle gummi ringe.
 5. På slutningen af ​​installationen kontrolleres uigennemtrængelighed af forbindelsesdele og rør.

For et trykvandsanlæg anbefales det at anvende molekylært klæbemiddel til bedre tætning. I ikke-tryksystemer kræves der ingen limning, de gummi ringe, der er til rådighed i forbindelsesarmaturerne, er tilstrækkelige.

Til udendørs kloakering anbefaler eksperter at anvende ekstra beskyttelse, som kan være en lak eller et viklingsmateriale. På grund af dette er det muligt at forlænge levetiden og reducere miljøets negative påvirkning.

PVC spildevandsledninger er en glimrende mulighed for spildevandssystemer udefra og inde i bygningen. Når du vælger produkter, skal du fokusere på formål og anvendelsessted.

Copyright © 2014 SantehKrug - Udvælgelse, installation og reparation af sanitetsudstyr

Sådan vælges PVC kloaksystemer

PVC-spildevandsledninger er beregnet til installation af kloakerings-, dræn- og vandforsyningssystemer. Plasternes popularitet skyldes et stort antal af dets positive egenskaber. Inden du vælger et PVC-spildevandsrør, er det vigtigt at gøre dig fortrolig med deres tekniske egenskaber, fordele og ulemper samt styrkekriteriet.

Rør fremstillet af polyvinylchlorid er yderst resistente over for forskellige alkaliske og syre ætsende medier. Det er denne ejendom, der giver dem mulighed for at blive brugt til kloakinstallation. Tekniske specifikationer omfatter et højt smeltepunkt på 120 ° C, men plastrør anbefales ikke til produktion.

Under husholdningsforhold anbefaler eksperter ikke at overskride temperaturen på drænet væske over 70 grader, så det er værd at være forsigtig, når du dræner kogende vand i kloakken af ​​PVC-rør.

Rør bøjer ikke - brug beslag

Når man overvejer styrkeindikatorerne, er det værd at bemærke en forholdsvis høj koefficient, men samtidig henvises der til sprøde materialer, der er bange for mekaniske skader. Forsøg at bøje rør er ikke det værd, da de kan blive beskadiget om et år eller to efter brug.

Ved brug af PVC-rør til kloakinstallation under vejen skal der anvendes en kasse med mursten eller armeret beton.

Plastets hårdhed bestemmer den eneste betydelige ulempe ved PVC-rør - støj under brug. Dette kan irritere husstanden, men støj kan undgås ved at gøre støjisolering af rørene.

Installation af PVC-rør

Den store popularitet af plastrør til installation af kloaksystemet skyldes tilstedeværelsen af ​​sådanne fordele:

 • lang operationel periode
 • lille vægt af elementer;
 • bekvemmelighed og nem installation;
 • Overkommelig pris.

Ved installation af spildevand fra plastrør er der ingen grund til at bruge specialtjenester, da alle processer er enkle og ikke kræver særlig viden. Alle komponenter i systemet (rør, fastgørelser, overgange) er lette i vægt, så der vil ikke være nogen problemer under transport.

Hvis installationen foregår selvstændigt, er det nødvendigt at vælge de rigtige dimensioner af PVC-rør: diameter, længde, vægtykkelse.

Dimensioner af PVC kloakrør

Moderne producenter af PVC-rør angiver ydre diameter ved mærkning. Hvis det er nødvendigt at beregne den indvendige diameter, fortsæt som følger: Fjern tykkelsen af ​​væggene fra yderdiameteren (det er også angivet i markeringen).

Tøm opvaskemaskinen

Det er den indre diameter, der spiller en vigtig rolle i installationen af ​​kloakerings- eller drænsystemer. For eksempel, når der installeres et dræn til en opvaskemaskine, er rør med en indvendig diameter på 25 mm tilstrækkelige; til badekar, brusere, håndvaske og håndvaske - 32 mm, til ledning af systemet i hele huset (lejlighed) - 50 mm. Hvis kloaksystemet er organiseret udenfor bygningen, er det værd at give fortrinsvis rørene med den største diameter.

Ledningsføring af spildevand fra PVC

Tykkelsen af ​​væggene afhænger direkte af diameteren - jo større den er, desto mindre er tykkelsen, og derfor vil vægten også være lille. Ifølge GOST kan plastrørene være af forskellig længde - fra 1 til 6 m (trin - 1 m). Dette giver kunderne mulighed for at vælge den ønskede rørstørrelse.

Under køb af PVC-rør er det værd at være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​GOST, mærkning, evaluering af indikatorerne efter testene. Der skal også være en originalpakke.

Et andet vigtigt kriterium, der skal overvejes, når man vælger plastrør til tilrettelæggelse af kloakering og spildevand er stivhedsklassen. Så, hver type rør er designet til at udføre en bestemt type arbejde under visse forhold. For at installere et afløbssystem inde i huset kan der anvendes rør med en lavere styrke, og kun de stærkeste rør anvendes udefra.

For at lette udvælgelsen af ​​PVC-rør af forbrugeren bruger producenterne en række farvestoffer. Den indvendige kloakering er malet i grå farver, og den ydre - i brun og orange farve.

Styrketal

Ved ekstern kloakering tages der også hensyn til belastningsgraden, for eksempel for et privat område, er klassen SN2 egnet, hvis der er en bil - SN4, hvis det er en industriel genstand eller en vej - SN8.

For at blive bekendt med alle anbefalinger fra specialister vedrørende valg af rør til kloakinstallation, skal du se videoen:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 + 4 =