Pvc rør til vandforsyning

Typer af PVC-rør til vandforsyning - fordele og ulemper, installationsmetoder

Levetiden for et vandforsyningssystem er bestemt af kvaliteten og pålideligheden af ​​de elementer, der udgør det under installationen. Artiklen vil omhandle en sådan sort som PVC-rør til vandforsyning: egenskaber, tekniske indikatorer, fordele / ulemper mv.

Varianter og træk af PVC-rør

Polyvinylchlorid er en kompetent kombination af kulstof, hydrogen og chlor samt forskellige urenheder tilsat i produktionsfasen. Materialet er ugiftigt, giver mulighed for fælles anvendelse med væsker: fra drikkevand til syrer og olier.

Til dato er der to typer af sådanne rør:

 • PVC - bruges til at transportere koldt vand
 • CPVC - På grund af det forøgede chlorindhold virker de også godt med varmt vand (for flere detaljer: "Funktioner af CPVC-rør og regler til brug").

Når det kommer til transport af industrielle væsker, drift ved forhøjet tryk og i ikke-standard miljøforhold for at bruge særlige stabilisatorer, stigende resistens og slagstyrke til lave temperaturer rør. Standard vandrør er samlet fra tryk PVC-produkter, da deres største fordel er evnen til at arbejde med et højt tryk i netværket.

I betragtning af mærkning af PVC-produkter kan du finde følgende sorter:

 • efter størrelse: stort, medium, lille;
 • ved bøjningsradius: stiv, fleksibel, meget fleksibel;
 • ved hjælp af installation: ekstern, intern;
 • efter arbejdstrykstype: tryk, ikke-tryk, for sjældne væsker.

Funktioner af nogle af disse sorter:

 • Vandrør af ekstern type monteres fra rør med en sektion på 9-63 centimeter med et maksimalt tilladt tryk på 6-10 atmosfærer;
 • Til ikke-tryk systemer egnede PVC-rør med et tværsnit på 11-63 centimeter, der arbejder ved et tryk på ikke mere end 0,16 MPa.

Ifølge standarden er længden af ​​PVC-produkter 1, 2, 3 og 6 meter, og diameteren er fra 1,2 til 63 centimeter. Ved køb er det meget vigtigt at inspicere rørene for forskellige uregelmæssigheder af væggene, øget ruhed osv. Røret skal være helt fladt hele sin længde.

Tekniske egenskaber ved polyvinylchlorid rør

Ved udvælgelse af produkter fra PVC er det nødvendigt at omhyggeligt inspicere deres mærkning. På internationalt plan blev det antaget, at der vises en stregkode på rørene, der viser oplysninger om produktets hovedkarakteristika.

Oplysninger vist på stregkoden:

 • SDR - værdien af ​​forholdet mellem rørets ydre diameter og vægtykkelse og også disse to værdier separat fra SDR;
 • betinget patency af røret;
 • nominelt holdtryk
 • stivhed af rørringen;
 • maksimalt tilladeligt tryk i rørledningen.

Hvis du omhyggeligt studerer reguleringsdokumentationen, kan du finde mange forskellige parametre og krav, der skal opfyldes af PVC-vandledninger, men de kan alle reduceres til en liste over fælles standarder.

Følgende parametre betragtes som standard:

 • levetid - 50 år
 • Materialets massefylde er 1,4 gram pr. kubikcentimeter;
 • brandsikkerhed;
 • værdien af ​​termisk ledningsevne er fra 0,15 til 0,25 (watt / (meter * grad celsius));
 • den beregnede lineære ekspansion er 0,07 (millimeter / (meter * grad celsius));
 • dynamisk ændring i rørdimensioner ved opvarmning - op til 5 procent;
 • grænseværdien af ​​fluiditet med en stigning i rørets længde med en diameter på mere end 1,2 centimeter - fra 49 MPa;
 • den relative værdi af forlængelse ved en ruptur af et rør større end 1,2 centimeter - fra 25 procent;
 • Materialets opacitet er op til 0,2 procent. Læs også: "Varianter af PVC-rør, fordele og anvendelsesmuligheder".

Moderne PVC-rør til vandforsyning har en sikkerhedsmargen på henholdsvis 1,25 / 1,75 enheder for kold og varmt vandforsyning. Ekstern vandforsyning leveres ved hjælp af rør med en værdi på SDR 41-17 og et tryk på 16-6 bar. Produkterne har en grå farve, og fra kloakledningerne varierer i form af en klokke. Også på markedet findes sort rør PVC-rør med samme egenskaber og kvaliteter (for detaljer: "Applications af sorte plastrør, især produkter").

PVC-produkternes positive og negative egenskaber

Trykrørene af deres PVC har en lav vægt og en lav pris sammenlignet med andre typer rørledninger. En særlig ring er monteret på stikkontakten for at forsegle leddet, hvilket gør det muligt at undgå brugen af ​​tætningsmateriale. Produkterne samles indbyrdes ved hjælp af svejsemaskiner og specialværktøjer. At udføre arbejde er normalt manuelt, og der kræves ikke særlige færdigheder til dette.

PVC-røret til vandforsyning rotter heller ikke og er ligeglade med ætsende effekter, hvilket gør det til et ideelt produkt til organisering af drikkevandstilførsel. Materialet, der anvendes til fremstilling af rør, giver ikke anledning til intens forbrænding. Inde i rørene har en glat overflade, som ikke fremkalder akkumulering af forskellige faste stoffer, saltindskud mv. Alt dette giver dig ret til at modtage den maksimale driftsperiode på et halvt århundrede som angivet ovenfor.

Hvis en drikkevandsforsyning kan tilvejebringes en så vigtig ressource i nogen del af bygningen på grund af de multiple koblingselementer til montering lige og til drejning af systemet i en vinkel. Hvis vi sammenligne produktet med PVC-plast rør, derefter en anden væsentlig fordel er, at inden for drikkevand forsyning af PVC skaber et ugunstigt miljø for bakterievækst. Overfladestrukturen af ​​polyvinylchlorid er modstandsdygtig over for direkte sollys og direkte til ultraviolet.

Ulemperne ved PVC-rør er ikke mange, men nogle af dem er signifikante:

 • De kan ikke anvendes i varmt vand og varmeanlæg. Begrænsningstemperaturen for opvarmning (kortsigtet) kan nå 65 grader Celsius, og den optimale værdi må ikke overstige 45 grader Celsius;
 • hvis miljøet kan reducere temperaturen under -10 grader Celsius, så er det værd at tage sig af kvaliteten af ​​isoleringen af ​​PVC-rørledningen;
 • Ved genbrug behøver ikke PVC-rør at brænde, fordi Ved forbrænding frigives chlor
 • Den vanskeligste fase af deres installation kan være docking med rørledninger fra andre materialer.

Installationsreglerne for PVC-produkter

Det købte PVC-rør til vandforsyning kan installeres på følgende måder:

Adhesive monteringsmetode kræver, at medarbejderen forudbestemmer de elementer, der skal tilsluttes (læs: "Sådan installeres PVC-rør - instruktioner for at lægge dig selv"). Rør er simpelthen indsat i korrekt montering, hvis de holder sammen normalt uden at klæbe, så kan du fortsætte til deres skæring. Når produktets længde er indstillet, skal du rengøre enderne med en fil og en særlig kniv, der afskæres. Så blæser og affedtes produkterne, og limede områder smøres med lim.

Rørene føres ind i beslaget med en drejning på ca. en fjerdedel af diameteren for at fordele limen jævnt. Derefter fastgøres de sammenføjede elementer i ca. et halvt minut, og den ekstra lim fjernes hurtigt, inden den størkner. Hvis rørets diameter overstiger 5 centimeter, er det nødvendigt at købe på forhånd stærke bånd til skræftet.

Hvis rørens diameter er fra 5 til 11 centimeter, skal der anvendes en kobling. Analogt med beslaget måles produkterne først ved at indsætte dem i koblingen og mærkning og derefter skære ud. Forberedte produkter og en ærme er smurt med lim med efterfølgende fixering. Rør er indbygget i koblingen med 2/3.

Hvis vi taler om fastgørelse gennem stikkontakten, betyder det at bruge et specielt silikoneklæbemiddel. Røret sættes i stikkontakten på en præ-mærket afstand. Det er vigtigt samtidig at placere elementerne på samme akse, så der ikke er nogen forvrængning under dockingen.

Sådan installeres et enkelt vandrør

Hele vandforsyningssystemet kan indsamles i etaper. For det første skal der udvikles en layoutordning under hensyntagen til placeringen af ​​hovedudstyret og systemkomponenterne. Det er vigtigt at tage højde for størrelsen og antallet af alle objekter. Diagrammet viser også vejen og rørretningen.

Hvis det drejer sig om at udskifte det forældede vandforsyningssystem, er det nødvendigt at slukke for vandforsyningen og afmontere alle rørene. Så udover PVC-rør er det nødvendigt at forberede sakse med et skærevinkelsystem, en rengøringsmiddel til led, klæbemiddelsammensætning og børster til den.

Hvis PVC-røret har en stor diameter, skal du bruge en rulleskærer. Efter at rørene er blevet skåret og tværsnittet af enderne er placeret vinkelret på væggene, skal de behandles med en kniv for at fjerne fliser eller en fil.

Inden rørlimeforløbet startes, er det nødvendigt at bruge en rengøringsmiddel og behandle dem med leddene. Kun en kombination af renere og lim vil give den maksimale fiksering, da disse forbindelser danner en monolitisk ledd, der er meget holdbar og hermetisk. Rest af lim fra udenfor røret skal fjernes. Valget af lim skal ske under hensyntagen til anbefalingerne fra producenten af ​​PVC-produkter.

Hvad er beslagene til tryk PVC rør

Formede trykdele PVC-rør er repræsenteret af et stort antal modeller og dimensioner.

Hver del udfører en bestemt funktion og vælges efter egenskaberne af en bestemt rørledning:

 • koblinger, installeret på lige linjer, er en dobbeltklokke, der giver en høj kvalitet docking af glatte rør og grenrør;
 • reparér glidebøsning - Dette er en unik modifikation, som har omkring kanterne af fordybningen til at lægge gummitætningsringen. Koblingsstrukturen gør det muligt at glide gennem rørledningen, hvilket letter reparationsprocessen i vanskelige områder.
 • tees De er vant til at omdirigere rørledningen til forskellige enheder, eller at afgrene en anden linje. I tryknetværk er tees repræsenteret af en struktur med en trevejsbælte;
 • grenrør Det er nødvendigt at forbinde PVC-rør med lukkeventiler eller vandforsyningssystemer, hvor der anvendes rør fra andre materialer. Til tilslutning af rør med forskellige diametre er overgangsforbindelser nødvendige;
 • hvis det er nødvendigt at ændre retningen af ​​vandtransport, så bøjer og bøjer. Udadtil er disse produkter glatte på den ene side, og på den anden side har de en klokke. Sadelgrenen bruges til at indsætte PVC-rør i andre rørledninger.

Af det ovenstående kan det konkluderes, at PVC-rør er meget rentable og praktisk at betjene. En række forskellige metoder til deres installation og et stort antal hjælpeprodukter gør det muligt at implementere en række vandforsyningssystemer. Materialets høje kvalitet og pålideligheden af ​​installationen gør den ultimative levetid ekstremt lang.

Af alle slags plastrør, for første gang til et vandforsyningssystem, brugte en person et PVC-rør. Det første vandrør fra dette materiale blev bygget i Tyskland i 1934. Hidtil er rør fra dette materiale relevant i udendørs vandforsyningsnet. På denne side vil vi se på PVC-rørets egenskaber og omfang.

Polyvinylchlorid er verdens første syntetiske materiale, som begyndte at blive udbredt i opførelsen af ​​vandrør i byggeri. I de fleste tilfælde fremstilles dette materiale til fremstilling af kloakerør.

PVC-rør har et stort antal positive kvaliteter, når de anvendes til vandforsyning på væggene, er der ingen blokeringer, opbygninger, de har god korrosionsbestandighed.

I slutningen er der en klokke, som forenkler processen for sammenføjning af rørene sammen. Til installation anvendes kold svejsning med et specielt klæbemiddel, hvis basis skal være et opløsningsmiddel.

Installation af vandrør fra PVC-rør

Før du installerer vandrøret, skal du lave et diagram over, hvordan rørene skal placeres. Du skal tænke på, hvor badekar, vandhane, toiletskål, vaskemaskine installeres. Du skal også finde ud af, hvor du kan købe PVC-rør til vandforsyning. Dimensioner og priser kan findes direkte i butikken eller på hjemmesiden.

Det næste trin er planlægningen af ​​den nødvendige længde af rør, overgange, fittings samt stopcocks. Du kan planlægge to muligheder for routing af rør: intern og ekstern. Til ekstern vandforsyning er det nødvendigt at købe separate fastgørelsesdele, for eksempel - klip. Ved intern ledning skæres et rørhegn med en stor diameter på armaturerne.

Vær opmærksom på, at fastgørelsesanordningerne til rør med koldt vand skal installeres i en afstand på ca. 0,5 meter. Til varmt vand - oftere, som ved opvarmning har røret en egenskab, der let kan udvides. For at svejse rørledningen skal du købe en speciel svejsemaskine.

Det mest rationelle er at gøre PVC-vandrør fra indsættelsespunktet til stigrøret. Den sidste ledd er det nødvendigt at gøre det muligt at fortynde et rør og en indretning på ikke mindre end 0,1 meter til praktisk indføring af loddejern.

Fordele og ulemper ved PVC-rør

Fordelene ved dette materiale er:

 • god kemikaliebestandighed
 • Inde i røret er der ikke dannet forskellige former for indskud;
 • må ikke rådne og ikke yde sig til korrosion
 • levetiden når 50 år
 • rør i seismisk farlige zoner anvendes i vid udstrækning;
 • har høj brandmodstand

Men intet er perfekt, PVC har også sine ulemper:

 • Ved tilslutning kan du ikke bruge gevind, dette materiale har en lav modstandskoefficient mod mekanisk skade;
 • Når lufttemperaturen falder under nulgrader, reduceres plastikfladen af ​​PVC-røret, det kan briste;
 • Hvis røret passerer en temperatur på mere end 150 grader, skal den desuden være isoleret.

Producenter producerer rør med forskellige diametre, den ydre tykkelse kan være fra 12 til 1000 mm. Længden varierer fra 56 centimeter til 6 meter. Derfor skal du foretage målinger, og bestemme, hvilken størrelse der passer til dig.

Når du vælger diameteren, skal du starte fra brugsstedet, for eksempel i huset vil belastningen på røret være meget mindre end i skolen. Hvis røret skal betjenes på industriområdet, skal dets diameter være ca. 300 mm. Skoler, hospitaler og andre offentlige steder bruger PVC-rør med en diameter på 200 mm. For et hus skal den maksimale størrelse være 150 mm, det vil være mere end nok.

Rør af kvadratisk type anvendes kun til kunstvanding af private tomter.

Priserne på PVC-rør afhænger af mange faktorer, såsom:

 • producent;
 • diameter;
 • længde;
 • til intern vandforsyning eller eksternt.

I betragtning af de gennemsnitlige indikationer er prisen på det mindste rør med en diameter på 56 centimeter ca. 100 rubler. Rør gennemsnitsdiameter på 100-150 millimeter, længde på 3 meter har en pris på ca. 500 rubler per stykke. De dyreste rør, der anvendes i store industrielle virksomheder, koster mere end 10 tusinde rubler til 6 meter.

Rør fremstillet af polyvinylchlorid anvendes i vid udstrækning i alle typer bygninger. De kan variere i diameter, længde, tykkelse, fabrikant, men de har en fælles funktion - pålidelighed. Sådanne rør vil tjene deres herrer i årtier, de skaber ikke forskellige blokeringer inde i dem, de er ikke udsat for korrosion.

PVC-rør til vandforsyning: applikations- og installationsfunktioner

For nylig anvendes PVC-rør til VVS, oftere, fordi der ved oprettelsen af ​​et vandforsyningssystem spiller en holdbarhed, økonomi og styrke en særlig rolle. Det er disse kvaliteter, der skelner mellem PVC-rør. Enhver vandrørs opgave er levering af ikke kun teknisk vand til vanding, men også drikkevand. Derfor skal vandet, der passerer gennem rørene, forblive frisk og rent, så det er så vigtigt at vælge det rigtige materiale til fremstilling af rør.

PVC-rør anvendes i vid udstrækning til installation af forskellige vandforsyningssystemer

Tekniske egenskaber ved PVC-rør til vandforsyning

PVC-rør (polyvinylchlorid) er en polymerkonstruktion, der væsentligt overstiger andre analoger med hensyn til applikation og tekniske data. Den komplekse struktur af polymeren gjorde det muligt at forbedre kvaliteten af ​​rørene betydeligt, for eksempel for at forbedre slagstyrken og frostmotstanden. Ved fremstilling af rør anvendes ikke giftige materialer, de har ikke en særlig lugt, og de er derfor velegnede til drikkevandstilførsel og skaber et forstadsspids fra plastrør.

Plastrør er ikke giftige og miljøvenlige

De vigtigste kendetegn ved PVC-rør

Moderne virkeligheder af livet kræver nye løsninger og tilgange inden for byggematerialer. Miljøproblemer tvinger folk til at udvikle flere og flere forstæder. Sommerhuse vokser lige før vores øjne. Og hvis beslutningen om at bygge eller købe et bærbart hjem er let, så er det næste presserende problem vandforsyning. Det skal tages i betragtning, at du skal forsyne både vand til drikke og regelmæssig vanding.

HDPE rør til vandforsyning, deres sorter og installationsmetoder. Hvad er det, hvor de anvendes, hvad er sorterne. Fordele og ulemper ved polyethylenrør og forbindelsesmetoder.

Valg af materiale til rørledningen er meget omfattende (jern, plast, polyethylen). Og blandt alt dette sortiment er særligt kendetegnet ved deres uovertrufne tekniske egenskaber ved PVC-rør. De vigtigste kendetegn ved denne type rør er som følger:

 • lave omkostninger;
 • lang levetid
 • Må ikke ødelægges fra vandstrømme og ultraviolette stråler;
 • er ikke bange for forskellige alkalier og syrer;

PVC-rør er nemme at installere og har lang levetid

 • nem montering af en fælles vandforsyningsstruktur
 • Kollaps ikke, hvis vandet inde i fryser;
 • er ikke bange for små jordskælv (liggende i jorden).

Ved at vælge PVC-rør kan du være sikker på deres styrke og pålidelighed. En sådan højkvalitets rørledning vil tjene dig mere end et dusin år.

Klassificering og dimensioner af PVC-rør

Der er følgende klassificering af PVC-rør:

 • tryk;
 • unconfined;
 • tjener til destillation af sjældne medier.

Sommetider på rørens ender er der monteret stikkontakter til en mere intim forbindelse med hinanden. Installation af et hus eller en dacha til plastrør til et vandrør uden et sådant element sker ved montering af alle dele med en speciel lim.

PVC-rør fås i diametre fra 12 til 630 mm

Rørene varierer i størrelse:

 1. Længde: 1, 2, 3 og 6 m.
 2. Tværsnit: Diameteren af ​​plastrøret til vandrøret kan variere fra 12 til 630 mm.
 3. Tykkelsen af ​​væggene.

Drift af PVC-rør finder sted ved tre trykaflæsninger: 6, 10 og 16 atmosfærer.

Vigtigt! Selv om PVC-rør kan modstå temperaturer på op til 60 ° C, anbefaler eksperter, at de begrænser sig til det maksimale mærke ved drift ved 45 ° C.

Fordele og ulemper ved plastrør

Som alle andre byggematerialer har brugen af ​​PVC-rør sine fordele og ulemper.

Plastrør modstår temperaturer op til 60 grader

Fordele er som følger:

 • ikke eksplosiv
 • lav toksicitet
 • øget modstand mod forskellige kemiske påvirkninger;
 • let vægt;
 • fremragende gennemgang;
 • miljøsikkerhed
 • fravær af ætsende formationer;
 • tænd ikke;
 • lang levetid (over 55 år)
 • god tolerance for hydrauliske chok;
 • enkel installation;
 • fremragende termisk ledningsevne.

Anvendelse af materialer af dårlig kvalitet under installationen af ​​et vandrør kan medføre lækager

Men selv med alle utvivlsomme fordele er der nogle ulemper, såsom:

 • frygt for høj temperatur;
 • behovet for grundig isolering ved en lav temperatur regime;
 • kompleksitet af genbrug.

Ved udvælgelse af PVC-rør til opførelse af et vandforsyningssystem skal der tages højde for alle punkter fra boligområdet til diameteren af ​​plastrørene til vandforsyningen.

Sommer vandforsyning ved hytten lavet af polypropylenrør

Enhver ejer af en sommerbolig vide, at uden regelmæssig vanding, bør du ikke vente på en god høst. Derfor beslutter problemet med permanent vandforsyning for hver sommerbeboer en af ​​de første, når der etableres et forstæderområde.

For et midlertidigt sommervandsrør kan røret lægges på jordens overflade

Da det er meget besværligt og svært at bringe vand i spande fra en nærliggende søjle eller en dam, er den mest effektive løsning at arrangere et vandrør fra polypropylenrør. Selvfølgelig vil installationen have brug for de relevante økonomiske omkostninger og små fysiske færdigheder. Men som følge heraf får du mulighed for systematisk at vandre din have og have.

Nyttig rådgivning! Før du begynder at lægge et vandrør, skal du sørge for at trække en foreløbig ordning på grund af placeringen af ​​frugttræer, bærbuske, rækker med grøntsager.

Tilslutning af plastrør ved hjælp af kobling

Hvis du har en brønd eller en artesisk brønd på stedet, kan du give dig selv og det reneste vand til drikke. Der er to typer af forstæder vandforsyning:

 1. Sammenklappelig. Rør er lagt på jordens overflade og er forbundet på en sådan måde, at vandet nemt kan demonteres og fjernes indtil næste år i slutningen af ​​sæsonen. Fordelen er minimal vedligeholdelse, evnen til at forbinde til enhver vandkilde og øjeblikkelig lækage detektion. Ulempen er den årlige demontering af strukturen for vinterperioden.
 2. Permanent. For at oprette denne type vandrør lægges rørene i gravgrave, der er dækket af jord fra oven. Fordelene ligger i muligheden for at bruge dette vandforsyningssystem selv i den kolde sæson. Tilstedeværelsen af ​​rør under jorden garanterer deres sikkerhed mod tyve. Ulemperne omfatter en mere arbejdskrævende måde at finde og eliminere lækager på.

Ordning montering sammenklappelig forstæder vandrør 1 - Område gevindskårne, 2 - kobling gevindskåret, 3 - adapter 4 - kobling af overgangen, 5 - tee 90 grader, 6 - kobling overgang, 7 - vandhane 8 - adapter 9 - beløb Pipe 10 - tætningsring, 11 og 12 - klemmer, 13 - dyse til kunstvanding, 14 - rør 25 mm

Før du begynder opførelsen af ​​sommervandforsyningen, skal du på forhånd bestemme udseendet for at korrekt beregne omkostningsopgørelsen.

Udlægning af en forurensning af vandrør fra PVC-rør

At leve behageligt i et landhus, have mulighed for at nyde naturen, ren luft, ro og velholdte husområder, du skal tage vare på betingelserne i vandlivsstøttesystemet på forhånd. Vandforsyningen skal derfor arrangeres på en sådan måde, at dens ydeevne og funktionalitet ikke afhænger af vejrforholdene (sne, hagl, regn, varme). Korrekt udvalgt materiale og kvalificeret placering af rørledningen er en garanti for et holdbart og pålideligt vandforsyningssystem.

Et eksempel på et indsats af et PVC-rør til en sommervandsledning i et stålrør af central vandforsyning

Du skal starte med projektet. Ikke vær en professionel ingeniør og nøjagtigt tegne linjer, det er nok til korrekt at reflektere på papiret placeringen af ​​huset, sommer køkken, blomsterhave, have og have. Det vil sige de steder, hvor den regelmæssige vandforsyning skal udføres. Derefter kan du foretage målinger, og det er bedre at tilføje en lille længde, fordi en del af rørene vil gå til beskæring og limning.

Ved at tegne vandrørets overordnede opfattelse skal du omhyggeligt tælle alle rørets sving for at kende det nødvendige antal tilslutningsdele. Bestilling udføres bedst en gang, så rør, fittings og koblinger er fra samme parti.

Inden der lægges et underjordisk vandrør op, opstår spørgsmålet altid: Hvilken dybde skal rørene blive begravet? Ejere af private tomter bør ikke glemme at frost kommer, og en del af vandet vil stadig forblive i rørene. Ifølge tekniske data er minimumsniveauet for lægning af alle undergrundskommunikationer 1,6 m.

Et eksempel på arrangementet af et forstæder vandrør med lægning af et rør under jorden

Denne parameter blev beregnet ud fra forskellige målinger af jordfrysning. Derfor er det bedre ikke at risikere og grave en grøft af denne dybde. Dette garanterer driften af ​​rørledningen under alle vejrforhold. Hvis du ikke har mulighed for at lave en sådan dybgrave, er det bedre at søge hjælp fra et lokalt byggefirma. Eksperter med en nøjagtighed på en centimeter vil fortælle dig niveauet for indefrysning af jorden i din region. Naturligvis for denne service skal du betale.

Vigtigt! Jorden i en dybde på 1,6 m fryser aldrig, temperaturen på dette niveau er altid positiv.

Hvis naturlige forhold ikke tillader at gøre en sådan dyb grøft (klipper, ler), så er det nødvendigt at lave en foreløbig varmeisolering af rørene. Du bør dog ikke også begrave PVC-rør for dybt. Da trykket kan være meget højt, og vandrøret ikke kan stå, vil det knække og lade det strømme.

Røret til vandrøret skal lægges under jordens frostniveau eller endvidere isoleret

Efter hele installationen af ​​hele landet vandforsyning, er det nødvendigt at tjekke det. Dette skal ske, før skytten er dækket af jorden. Drej vandet først til en lille strøm, og derefter gradvist øge hovedet. Pas nøje på, at vand ikke graver overalt og frit passerer ind i rørene. Vær ikke for doven for at omgå rørledningen langs hele længden, idet du især lægger vægt på tætningen af ​​leddene. Hvis du ikke har bemærket nogen afvigelser fra normerne, skal du begrænse dræbt grøften. Behandlingen af ​​vandrøret er afsluttet.

PVC rør og fittings til vandforsyning

Anvendelsen af ​​en sådan base som polyvinylchlorid øgede signifikant styrken og anvendeligheden af ​​rør og fittings til vandforsyning og derved kraftigt øget efterspørgslen efter sådant byggemateriale blandt ejerne af dacha-steder. Beslag er de nødvendige dele til PVC-rør. De har også høje tekniske egenskaber, såsom:

 • høj kemisk resistens;
 • tæthed;
 • på lang sigt.

For rør med forskellige diametre anvendes forskellige typer armaturer

Vigtigt! PVC-rør og fittings er så miljøvenlige, at de er blevet certificeret af de fleste europæiske lande.

Fittings er fortjent det mest alsidige sammenkoblingsdesign. De er meget brugt til installation, det vigtigste er at vælge dem i overensstemmelse med diameteren af ​​PVC-rør til vand. Da materialet i fremstillingen har ret ubetydelig vægt, kan sådanne rør let transporteres selv til fjerntliggende bopæl.

Yderligere fordele omfatter nem installation, hvilket kan være absolut nogen. Det er også værd at bemærke er de betydelige budgetbesparelser. Når du har brugt et minimum af midler, får du dit eget vandforsyningssystem af høj kvalitet i din hjemhave.

Tilslutning af metal- og plastrøret med en gevindadapter

Sådan tilsluttes plastrør til vandforsyning

Der er flere grundlæggende måder at forbinde plastrør til at skabe et vandrør.

limning. Før du starter processen, skal du kontrollere forbindelseselementerne for kompatibilitet. For at gøre dette skal du sætte røret ind i beslaget - indgangen skal være to tredjedele. For præcis rørskæring, brug en kniv eller rullefræser. Derefter slibes endeafsnittet med sandpapir eller en almindelig fil. Fjern forsigtigt spånerne og blæs røret. Den rensede overflade bliver affedtet.

Limen påføres på indersiden af ​​forbindelseselementerne. Først efterfølgende indsættes røret forsigtigt i beslaget og drejes med 1/4 omdrejning. Dette sikrer ensartet fordeling af klæbemiddelsammensætningen. Derefter fastgøres forbindelsen i manuel tilstand til tørring (ca. 25-35 sekunder). Rester af lim fjernes med en serviet.

Limning - den nemmeste måde at forbinde plastrør på

Koblingsforbindelse. Denne type forbindelse anvendes, hvis rørdiameteren overstiger 50 mm. Et stykke rør er fastgjort til koblingen, hvilket gør passende markeringer. Limen påføres rørets indvendige overflade og koblingen og forsigtigt fastgøres i henhold til mærkerne.

Flangeforbindelse. Denne metode anvender en gummipakning, som forbinder støbejernsflangen med boltene.

I klokken. For det første smøres alle dockingpunkterne med en siliconeforbindelse (tætningsmiddel, rump), og derefter sættes røret i stikket til det passende mærke.

svejsning. Den mest pålidelige metode til installation. Rørene skal være meget jævnt trimmet. Ved hjælp af specielle svejsemidler opvarmes rørenderne til den ønskede temperatur og derefter fast tilsluttes. Denne forbindelsesmetode bruges ofte til at lægge rørledningen under jorden.

Koblingsmetoden anvendes til sammenføjning af rør med en diameter på mere end 5 cm

I vandforsyningssystemet er det muligt at anvende en af ​​de ovennævnte metoder til fastgørelse af rørene. Men før begyndelsen af ​​hver er det nødvendigt at udføre forberedelsesfasen. Det omfatter skærelængder af den nødvendige længde (sørg for, at alle diametre af plastrør til vandrøret er de samme), afskæring, afstrygning af rørets ender og deres affedtning.

Opførelsen af ​​et vandrør i en have lavet af plastrør kan betydeligt forbedre levevilkårene for sin ejer. Ved hjælp af PVC-rør skaber du et stærkt og holdbart vandforsyningssystem, der muliggør rationel udnyttelse af vandressourcerne.

HDPE rør til vandforsyning, deres sorter og installationsmetoder

Vandforsyning af et privat hus fra en brønd: installationsfunktioner i systemet

Afløbsrørledning: Funktioner og specifik anvendelse

Manuel snowplow: design og applikationsfunktioner

Mal til tapet til maling og funktioner i dens anvendelse

Tekstureret maling til vægge og funktioner i dens anvendelse


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

78 + = 84