Sengstørrelse euro størrelser

Komplette sæt sengelinned euro størrelser

I det indre og design af soveværelset spiller en særlig rolle ved sengetøj. Det er derfor, at det er værd at diskutere i detaljer, hvordan man vælger dem korrekt. At vælge kvaliteten af ​​sengelinned kan også påvirke nytten af ​​en persons søvn. Du kan stå over for problemet med det rigtige valg, fordi deres mangfoldighed og antallet af fremstillingsvirksomheder vokser årligt. Nu i butikkerne kan du se et stort udvalg af muligheder for dit soveværelse. Lad os se nærmere på et sådant sæt sengelinned, som er karakteriseret som europæisk standard.

Når du vælger sovende tilbehør, skal følgende punkter overvejes:

 • Kvalitet af materiale, hvorfra vasken er lavet;
 • Design og farve. Farvning bør vælges fra indretning og soveværelse design, som det er valgt til;
 • dimensioner. Før du begynder at vælge sengetøj, er det værd at måle parametrene i sengen på forhånd. Her kan du finde ud af størrelsen på et sengelinned.

Den større præference bør gives til de naturlige væv, hvorfra det fremstilles. Det vil således være muligt at undgå uønskede konsekvenser forbundet med dårlig søvn, mulige allergier og tab af farve efter mange vaskninger.

For at lave et dynebetræk "sidde" på tæppet, er det nødvendigt, at det er 5 cm større end selve tæppet. Og når man vælger pudebetræk, er det bedre at give præference for de produkter, der er 3 cm flere puder.

Det moderne marked tilbyder køberen et stort udvalg af sengesæt. Dette gælder for deres størrelse. Ofte kan oplysninger om et bestemt sæt ses direkte på etiketten. Nu kan du finde sovende tilbehør, som er opdelt i typer:

 • til dobbeltsenge
 • for en og en halv senge
 • familie suiter - designet til dobbeltsenge (normalt med to pudebetræk);
 • seng "europæisk standard".

Når man vælger tøj fra udenlandske producenter, er det værd at være opmærksom på størrelsen angivet af dem, hvilket kan afvige meget fra den indenlandske. Sådanne sæt kaldes europæiske standarder. På etiketter af sådan linned kan størrelsen variere lidt. Sædvanligvis skyldes sådanne forskelle producentlandet. Dimensioner kan angives i centimeter eller tommer, som skal kontrolleres hos distributøren, inden du køber.

Sengelinned "eurostandard" er nu i høj efterspørgsel. Dette skyldes, at udenlandske producenter i fremstillingen af ​​sådanne sengetøj overvejer alle parametre i moderne senge. Parametrene for euro-standarden gælder også for ortopædiske madrasser. Størrelser og former af pudebetræk findes fra 2 til 5 enheder og kan tilfredsstille enhver smag fra køberen.

Her kan du se de omtrentlige priser for rullegardiner på plastikvinduer.

Sættene i henhold til den europæiske standard kan variere med:

 • Antallet af pudebetræk i sættet (i sovjet, normalt to pudebetræk);
 • parametre af pudebetræk
 • størrelsen af ​​arket og dynebetræk.

Nu kan du også møde mulighederne for sengetøj som "euro-maxi". Dette er ideelt til brede senge. Den eneste forskel i dette sæt er størrelsen på dynebetræk og lagnerne. Størrelserne af pudebetræk forbliver de samme som i de sædvanlige sæt af "europæisk standard".

Når du køber, skal du være opmærksom på, hvilken etiket der er angivet på etiketterne. I sætterne af euro-standarden kan markeringen være forskellige:

Sæt mærket "euro 2" er mere populært blandt købere, da de har mere universelle parametre til pudebetræk, lagner og dynebetræk. Denne version af sættet kan købes både til en dobbeltseng og en en og en halv seng.

Sætet af linned europæiske standarder kan omfatte:

 • to, fire eller seks pudebetræk af forskellige parametre;
 • et dynebetræk omkring to meter bredt;
 • ark (normalt bredde og længde - 220x240 cm).

Hvad er forskellene mellem den europæiske standard og den indenlandske?

 • Dynebetræk. Ifølge de indenlandske producenter af standardstørrelse produceret dynebetræk - det 175H210 cm 180H210 cm 180H215 cm henhold til europæiske standarder parametre er som følger: 200H220 cm 220H240 cm, må også sige, at i Amerika er udbredt linned model, hvor dynebetræk fastgøres ved hjælp af knapper eller .. lyn til pladen. Her finder du oplysninger om, hvilke strandsækker der er euro.
 • pudevår. For den indenlandske producent er følgende størrelser af de producerede pudebetræk karakteristiske: det er 60 æk 60 cm eller 70 70 70 cm. For den europæiske standard er målene 50 Х70 cm oftest karakteriseret. Der er også muligheder, hvor pudebetræk kommer i firkantet form. Det er værd at bemærke, at der i Tyskland og Frankrig ofte udstedes kun firkantede pudebetræk, og Spanien og Italien skelnes ved frigivelse af rektangulære pudebetræk. Hvis du ikke kender dimensionerne af dine puder, så er der ved reference standardstørrelser af sovepuder skrevet.
 • ark. I Rusland, de mest almindeligt tilgængelige i følgende størrelser ark: 175-240H215, 240, 260 cm vestlige størrelse ark - 220H250 cm 215H240 cm 240H260 eller 280 cm .. Ifølge europæiske standarder kan du ofte finde kits, hvor arkene har specielle elastikbånd, som de kan bæres på madras eller seng. Den eneste ulempe ved denne model er, at det er meget svært at stryge dem. Men når de bruges, er de meget bekvemme, fordi de er fastmonterede og derfor ikke glider af sengen. Standardstørrelser på en dobbeltmadras er beskrevet her.

Sengelinned Europæiske standarder kan fremstilles af materialer som satin, linned, bambus eller naturlig silke. Derudover er der nogle kombinationer af forskellige råmaterialer til materialet. Eurostandard af sovende tilbehør kan tilfredsstille enhver anmodning i kvalitative, i dimensionelle og design forhold. Hvis du også har brug for et tæppe, skal du være opmærksom på de italienske sengetæpper på sengen 240x260. Linket beskriver standardstørrelsen af ​​sengetøj 1.5.

 1. SerG1k13

I betragtning af at meget tid vi bruger i seng, så er du nødt til at nærme udvælgelsen af ​​sengetøj meget omhyggeligt. Jeg havde en sag om, at allergien startede på grund af sengetøj, så nu vælger jeg omhyggeligt det materiale og præferencer, jeg giver til naturlige væv. Jeg vil gerne takke artiklens forfattere for den koncise, men kvalitative præsentation af oplysningerne. Alle strukturerede og fremhævede vigtige punkter.

Størrelserne af sengetøj

Forkert matchede sovende elementer forårsager ofte dårlig søvn på grund af kroppens ubehagelige position. Når arkets parametre er mindre end sengens størrelse, samles stoffet uundgåeligt i folder, hvor madrassen udsættes. Det er vigtigt, at alle sengens komponenter er korrekt udvalgt og arrangeret for dig.

Typer og størrelser af sengetøj

Bestem, hvilken type soveværelse sæt er egnet til dig, det er ikke svært: nogle af dem kaldes ligner sengens størrelse. For en behagelig hvile af en person er designet enkelt sæt, med ikke-standard dimensioner af sengen kræver et og et halvt sæt. Alle dobbeltsenge går som regel store størrelser, for dem er der valgt et passende sæt sengetøj, hvor der kan være en stor pudebetræk eller to små.

Denne type soveværelsessæt forekommer nu ved salg sjældent på grund af spredningen af ​​større senge og andre typer puder. Men hvis det er nødvendigt, kan du finde dem. I modsætning til halvanden er der ingen variationer i parametre her. Sættet er præsenteret af et låg til en smal pude med siderne 50 og 70 centimeter. I dette sæt måler arket 110x200, ideelt til en standard enkeltseng. Komplet kombinationen af ​​dynebetræk med parametre 135x200.

Variationer i størrelsen af ​​de produkter, der er inkluderet i sættet, er noget anderledes. Som regel, producenter af jakkesæt sesquicarbonater sætte to pudevår længde 70 og bredde 50 af 70 cm. Med hensyn dynebetræk, betyder deres længste side ikke overstige 220, men kan være en smule kortere. Tilladte bredde varierer fra 145 til 160. Den minimale værdi af en seng ark sæt sesqui - 150x200.

Dobbelt tilbehør er specielt designet til par, der kan lide at gemme sig under et tæppe. Sengesæt dobbelt bredde ikke allerede 180 cm, højden af ​​produktet er mindst 210 cm. Dimensionerne af dobbeltseng sengelinned bestemmes, må det nøjagtigt passer til målene på madrassen, eller være lidt større. Mere almindeligt er rektangulære dimensioner, for eksempel 175x210 eller 210x230. Standarder for pudebetræk: 50 til 70 og 70 til 70, men i separate sovesæt findes 60 til 60.

Europæiske standarder for sovende tilbehør er populære i vores land. Størrelsen af ​​euro sengelinned i cm har ikke nogen variation. Sengetøjet kan bestå af to typer: 200x240 eller 240x280. . Evropododeyalnika standardlængde 220 og bredden 200 cm Der er to varianter, hvor disse tal steg med 5 eller 25 cm Sættet omfatter to identiske pudevår:., Rektangulær eller kvadratisk.

Et familie sengetøj sæt er egnet til de par, der er mere komfortable at sove under separate tæpper. Hvis parametrene i pudebetrækningerne ikke adskiller sig fra de standardværdier, der findes i andre sæt, har dynebetræk parametrene 150x210. Minimums længden af ​​sengen er 200, og den maksimale længde er 260 cm. Bredden varierer fra 180 til 250 cm.

Det særlige ved valg af tilbehør til børn er, at pladen ofte har elastikbånd til fastgørelse til madrassen. Størrelsen af ​​børns sengelinned er standard. En pude dæksel har en rektangulær form, men ikke mere end 40x60 cm plade var længde varierer størrelsen af ​​madrassen: minimum tal bestemt bredde 138 cm - mindre end 120 cm fra tæppe cover Parametre 135h120 cm og mere baseret på alder af barnet ....

Sengelinned til nyfødte

Vælg sengetøj til den baby du har brug for, med fokus på størrelsen på barneseng. Pladens bredde er ofte længere end længden, der er bekvemt at fylde. Der er begge ark med parametre 110x140 og 150x120. Dynebetræk i sæt til nyfødte er som regel 10 centimeter kortere i længden. Pudebetræk er et rektangel 35x45.

Standardstørrelser af sengetøj - bord

70x70 eller 50x70

70x70 eller 50x70

Sådan vælger du sengetøj efter størrelse

Blandt de forskellige muligheder for at sove tilbehør er det nemt at vælge den rigtige. Størrelserne på en dobbeltseng samt en anden type varierer afhængigt af sengens størrelse. Lav målinger af madrassen og puderne, og tilføj et par centimeter til gatewayen. Orientering på parametrene vil hjælpe bordet:

fra 145x210 til 160x220

fra 150x200 til 230x250

fra 180x210 til 200x220

fra 175x210 til 240x260

fra 200x220 til 225x245

fra 200x240 til 240x280

fra 180x200 til 260x260

fra 100x140 til 120x150

fra 100x138 til 120x160

100x135 eller 150x110

110x140 eller 150x120

Hoved og nakke under søvn bør placeres korrekt og bekvemt. Puden er valgt af hver person individuelt. Nogen er mere behagelig at sove på rektangulær og smal, så nakken er lige under hovedet, mens andre foretrækker firkantede puder. Producenter af soveværelsessæt går for at møde begge typer mennesker: Standardpudebetræk til voksne er tilgængelige i størrelser 50 til 70 og 70 til 70 cm.

Tæppet til tæppet skal ideelt set passe, fordi et indpakket tæppe eller tværtimod en hængende klud forsinker ubehag ved hvile. Størrelsen på den russiske quilt er den største, designet til to personer og lig med 180x210. Bredden af ​​dette tilbehør, der findes i familie kits, er 30 centimeter kortere. Europæiske standarder fastsætter parametrene 200x220.

Konstant krybende ud under madrassen, et ark, der snuble i folder, kan ikke hjælpe med at irritere, fordi at sove på det ikke er for bekvemt. Dette skyldes ukorrekt udvælgelse af produktet. Til madrassens størrelse skal du tilføje 10-20 centimeter. Længden af ​​lagnen for en voksen er 220 centimeter, og bredden kan variere fra 145 til 225.

Find ud af, hvordan den attraktive seng til to børn ligner, hvordan man vælger den korrekt.

Størrelserne af sengetøj

Størrelsen af ​​pudebetræk med importfremstilling svarer ofte ikke til størrelserne af husholdnings puder. Hvert land har sine egne standarder for sengetøjets størrelse. Lad os prøve at forstå dem.

På billedet:

Sengetøj er ikke forgæves kaldet "undertøj": at se smukt ud på puder eller tæpper, det skal være af passende størrelse.

Jeg er imod færdige sæt sengelinned. Selve udvalgte ensembler er mere individuelle. Det er kun vigtigt at undgå variationer; En ting at vælge er en-farve, den anden - med en diskret tegning, og den tredje - for at fremhæve. For eksempel et almindeligt ark, en coverlet i et bur og pudebetræk med store blomster. Særligt egnede er sådanne eksperimenter i det indre af landets stil, Provence.

Jeg er imod færdige sæt sengelinned. Selve udvalgte ensembler er mere individuelle. Det er kun vigtigt at undgå variationer; En ting at vælge er en-farve, den anden - med en diskret tegning, og den tredje - for at fremhæve. For eksempel et almindeligt ark, en coverlet i et bur og pudebetræk med store blomster. Særligt egnede er sådanne eksperimenter i det indre af landets stil, Provence.

I butikken med et målebånd. Ved at købe et importsæt, f.eks. Euro sengetøj, skal man huske på, at hvert land har forskellige størrelsesstandarder. Almindelige betingelser for os (enkelt eller dobbelt sæt) virker ikke i tilfælde af importeret linned. Familie sengetøj i sæt af russisk og udenlandsk produktion er meget forskellige i størrelsen af ​​dynebetræk og lagner.

Såfremt udenlandske sengetøj tilbyder os følgende muligheder: Enkelt sæt - Enkelt (eller dobbelt), Halv-dobbelt - Ekstra lang Single, Dobbelt-dobbelt (eller fuld) og større størrelser - Dronning (stort set lig med vores "Euro") og King size på en meget bred seng). dvs. kategorien "sengelinned eurostandard" er ret vilkårlig. Til babyer er der kits babby seng.

Glem ikke, at i forskellige lande forskellige standard pudebetrækstørrelser. For eksempel er de mest almindelige puder i Frankrig 65x65 cm, i Tyskland 80x80 og i Italien 50x70. Mål din pude, inden du køber pillowcases!

På billedet:

Eksempler på sengetøjssæt fra Belgien, Danmark, Tyskland og Italien.

Uden et ark. Indenlandske GOST blev lavet med forventning af ægtepar: Familie sengetøj i et standard sæt - et ark, et dynebetræk og to pudebetræk. Men i udlandet sælges aktivt og ufuldstændige sæt sengetøj (uden et ark, for eksempel). Eller der er et ark, men det er ikke-standard - på et elastik. Strækark er bekvem, fordi de ikke krøller og ikke glider, fordi de er fastgjort på madrassen. Men under strygning skal du tinker med dem: Tilstedeværelsen af ​​gummibånd og sidepaneler komplicerer processen. Hvis dette ikke skræmmer dig, så kig efter linnedetiketten på de monterede plader.

. eller uden et dækslåg Amerikanere i stedet for et almindeligt dynebetræk bruger ofte snap-on ark (på knapper eller lynlås) eller foldeark på kanten af ​​tæppet i sengens overflade. Som følge heraf skal du ved at købe et sæt amerikansklavede sengelinned være forberedt på, at i stedet for et dynebetræk vil der være et ark, der skal fastgøres til noget tæppe.

På billedet:

Et eksempel på et husholdningssæt, ud over et sæt sengetøj, indeholder andet tilbehør - flere dekorative puder og et tæppe.

Varianter af kits til vinter og sommer. Sommersæt består som regel af et ark og to pudebetræk. I et sæt sengelinned indeholder euroen sædvanligvis et dynebetræk og to pudebetræk, og pladen kan være helt fraværende. Det skal købes separat. Nogle gange i headsettet kan der kun være fire pudebetræk - to standard og to med kant, sidstnævnte mere elegant og gentag billedet af dynebetræket, og de firkantede - monofoniske, falder sammen med arket.

På billedet:

Sengelinned fra Italien luksus.

Russiske størrelser af sengetøj

Europæiske størrelser af sengetøj

Amerikanske størrelser af sengetøj

Hvem og hvorfor skal du måske sy sengelinned

Har du en ikke-standard seng, et tæppe eller puder? Og købet svarer ikke til deres størrelse? Bare rolig - sengetøj kan syes til ordre. Vi vil finde ud af, hvor og hvordan det kan gøres.

Ikke-standard sengetøj sæt

Hemmeligheden om behagelig hvile og søvn ligger ikke kun i madrassen, tæppet og puden, men også i usædvanlige og samtidigt nyttige tilbehør. Læs mere om dem i vores anmeldelse.

Polsk seng med baldakin: hvad er det?

Møbler fra reklame Himmelsengen beskyttet mod kladder, holdt personlige rum og demonstreret ejerens natur. Vil "antikviteter" passe ind i et moderne interiør?

Hvor meget koster den nemmeste duvet? Hvad hedder dronningen af ​​Storbritannien? Hvad laver miljømæssige tæpper af? Fortæl det nu!

Mange-faced bomuld: "læs" etiketten af ​​sengetøj

Bomuld er det mest populære materiale til sengetøj: sund, komfortabel i pleje, demokratisk i pris. Og alligevel - mangesidet: En anden sammenfletning af bomuldstråde giver stoffer med forskellige egenskaber.

Eksperter siger, at årsagen til dårlig søvn ikke kun er stress og kronisk træthed, men også forkert valgte sengetøj. Der er ingen små ting her: Linens kvalitet er vigtig, og dens farve og mønster.

Hvad skal du vide om puden til søvn?

Den korrekte pude skal være moderat elastisk, hypoallergen og "luftig". For at du altid sover godt skal du overveje materialernes egenskaber og studere instruktionerne om pleje.

Hvad skal du vide om sengetøj?

Valget af sengelinned er en hel videnskab. Før du køber, skal du bestemme antallet af varer i sættet, kontrollere kvaliteten af ​​sømene, vælg materialet og en holdbar metode til farvning af stoffet.

Vi lærer at vælge de rigtige størrelser for sengetøj, farver og stoffer.

Hvilke puder er bedst, hvordan man vælger en god pude? Hvad skal du være opmærksom på, når du køber?

Før du køber, bør du forsigtigt prøve det på. Vi studerer kriterierne for valg af en ortopædisk pude.

For ikke at begå en fejl ved valg af et tæppe, skal du på forhånd bestemme, hvilken størrelse du har brug for, og hvilket materiale der passer dig mest. Hvordan laver man det rigtige valg?

Sortimentet af sengelinned i butikkerne i dag er enormt. Linned, fra hvilke stoffer passer til daglig brug, og hvilket sæt er bedre at købe som gave? Beskrivelse af forskellige typer vævshjælp

For at skabe en hyggelig babys seng, har du brug for en passende pude og et tæppe. Hvad skal jeg gøre, når jeg vælger et tæppe til en nyfødt? Hvilken slags barnpude at vælge og har du brug for det overhovedet?

Et behageligt tæppe til en varm sæson er måske vanskeligere at vælge end en vintervariant. På kølige dage skal det varme, men samtidig "ånde", være lys og ubehagelig i omhu.

Dekorative puder kan genoplive interiøret, og undertiden helt ændre det. Afhængigt af form, fyldstof og dækning, bruges de til dagtidssøvn, blødgør den hårde ryg eller sæde.

Er enig eller ej med moderne teorier om børnelæger? Hvilken slags madras er der brug for: med eller uden fjedre? Vi besvarer de vigtigste spørgsmål vedrørende køb af madrass til nyfødte.

Hvordan kan jeg lave en barneseng og hvad skal jeg tænke på, når jeg køber en baldakin, kofanger og andet tilbehør til tekstil?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

37 − 34 =