Skruetrækkerstik

Hvad er patronerne til en boremaskine og hvordan man vælger dem korrekt

En patron til en boremaskine er klassificeret som en spændehulschuck. Collet chucks bruges til at fastgøre en bor, en kold stang eller en metal arbejdsstykke klemme i en kold tilstand. Den klassiske patron består af en hærdet klemmehylster og 3 identiske kronblade (cams).

Kraven er den centrale bøsning af stærkt hærdet stål. I patronens enhed er det installeret i midten. Der er 3 snit i den, som danner helt ens spændefløjter (cams). Når diameteren falder, presses kronbladene mod hinanden.

De første patroner til mekaniske øvelser var en cylinder med et justeringshjul på overfladen. Derefter blev justeringsmuffen føjet til indretningen.

Cylinderen er stadig fastgjort til akslen på en boremaskine eller en skruetrækker. På bagsiden er "dysen" allerede dysen.

I chucken til boret er det bedst at rette boringer, skær og kraner med små skanker. Dette værktøj inde i patronen er fastgjort af en hylse, der presser sine næver indad.

Følgende varianter er typiske for kameraerne:

En patron til en mekanisk og elektrisk boremaskine kaldes også en boremaskine. Den største fordel ved borekronen er diameterområdet for dyserne.

En kvalitet borekonstruktion tillader brugen af ​​borekroner fra 1 til 2 millimeter til 20 til 25 millimeter. I dette element af borren er der ingen signifikante ulemper bortset fra prisen på selve patronen.

Til husholdnings- og professionelt boreredskaber skal du bruge en hurtig-chuck til en boremaskine, der fungerer uden en nøgle.

Med denne klemme i et par sekunder kan du ændre boringen uden at ty til hjælp fra den improviserede nøgle. Øget trykning af håndfladen svækker mekanismen, som frigiver skæreværktøjet fra patronen. På samme måde løser boreren til videre arbejde. Denne type patron fungerer ved hjælp af en bølgepappemuffe og en låsespindel.

Minussen af ​​hurtig-action-chucken omfatter ustabil klemning. Den allerede slidte hurtig-action-chuck reparerer ikke kvalitativt borerne med stor diameter, hvilket fører til cranking. Karakteristisk for runde skaft.

Nøglekameraholderen skal løsnes og fastgøres med en speciel nøgle, som nemt kan gå tabt i arbejdssituationer over tid. Det er interessant, at de mere erfarne brugere af boreværktøjet foretrækker patronen til nøglen, da boret eller kutteren kan klæbes fast, for eksempel selv i en skruestik.

Når du køber en boremaskine, en skruetrækker eller en puncher med en nøglekamerachuck, skal du straks fastsætte nøglen fra sættet på kablet med et isolerende tape eller binde det til en stærk ledning. Problemer med boreændringen opstår aldrig.

Meget populær blandt minikassetter til radio amatører til øvelser. Sådanne elementer somme tider anbringes på en boremaskine eller mini boremaskine. Kan installeres på ethvert værktøj, der er egnet til boring. For eksempel kan smykkemestere ikke udføre arbejde uden dette fastgørelsesmiddel.

Oftest anvendes mini-patroner til lette øvelser eller husholdnings skruetrækkere. Den optimale diameter af en boremaskine til en minipatron er fra 0,1 til 4,5 millimeter.

Det er meget bekvemt at bore en mikrochip, mini-modeller og smykker.

Mini-patronen har det enkleste design af en hurtigspændingsbøsning. Oftest er den lavet af messing.

Sådan fjernes og ændres en patron med en gevindforbindelse

Den gevindskårne patron til boringen er monteret på værktøjets aksel og fastgjort af venstre skruetråd. Fjern den beskadigede patron fra denne vedhæftning, men tag i betragtning den ikke-standardiserede gevindforbindelse.

Ovennævnte skrue er inde i patronen, ifølge logikken er det nødvendigt at skrue cams så meget som muligt, med andre ord at "drukne" til grænsen. Så denne handling ser på et billede:

Hvordan kan jeg videre adskille patronen til boret? Indenfor kan du se den samme skrue fjernet med en Phillips skruetrækker. Når du har adgang til det, skal du skrue en god skruetrækker helt med uret. Der er modeller af værktøjer, hvor denne skrue ikke er installeret. I dette tilfælde er patronen helt vridd fra akslen uden forberedende arbejde.

En skrue med en venstre tråd vil efterhånden miste sin skarphed på grund af en skødesløs ændring af skæreværktøjer. For nemheds skyld kan du slå skruen gennem den indsatte skruetrækker med en hammer. Denne handling gør det muligt at uddybe rillen uden at beskadige instrumentet.

Når du afskriver, kan du bruge nøglen til 14 for nemheds skyld.

Hvordan skal man så fjerne patronen fra boret? Det er meget enkelt at skrue skruen eller spindlen med den venstre udskæring, med hænderne skrue selve patronen ud for udskiftning eller reparation.

Yderligere udskiftning af borekronen

Intet svært - at få en passende patron til boringen og at installere med en lignende sekvens på tråden.

Sådan fjernes patronen hurtigt fra boret vist i denne korte video:

Ved ændring er tilslutningstypen taget i betragtning. Der er to:

Den gevindskårne chuck er fastgjort til værktøjet som beskrevet ovenfor.

Det er vigtigt at vide, at den gevindskårne patron er mærket med to typer:

1,5 - 13 - mærkning af minimale og maksimale diameter for skæringsværktøjet, der skal installeres i chucken.

Ved udskiftning skal denne mærkning overholdes. Hvis patronen viser en værdi fra din boremaskine, f.eks. 1,5 -13 M12, skal du skifte den til patronen med samme mærkning.

Den koniske type forbindelse er lidt enklere. Ved udskiftning af patronen plantes der simpelthen. Der er følgende sorter:

Interessant nok betyder enhver patron i værktøjsbutikken mærket "B" præcis den koniske bund af fastgørelsen. Tallene på markeringen (fra 10 til 18) er diameteren af ​​bundhullet.

Sådan fjernes en patron med en konisk forbindelse fra en boremaskine? Den nemmeste måde. Patronen demonteres med en konventionel hammer, der banker ud af stiften.

Hvad skal man købe en skruetrækker

På nogle værker er det nødvendigt at vride mange samorezov. Det kan du selvfølgelig gøre manuelt med en skruetrækker, men det tager meget arbejde og tager lang tid. For at fremskynde processen skal du vælge en skruetrækker. Der er meget billige modeller - husstand - hvilket dog i høj grad letter installation og demontering af skruer. Og nogle kan arbejde i boremodus.

Som du ved, er professionelle skruetrækkere dyrere, men det er ikke tilfældigt. De er lavet med en stor sikkerhedsmargen, for hvilken der anvendes højere kvalitet og dyre materialer. Derudover har de mere strøm, hvilket gør det muligt at skrue længere selvskærende skruer og / eller arbejde med mere stive materialer.

Forskellen mellem en professionel og husholdnings skruetrækker i en ressource

For at løse en husstands- eller professionel skruetrækker du har brug for skal du vurdere, hvor meget arbejde der skal udføres. Hvis du starter byggeri eller større reparationer, har du sandsynligvis brug for en professionel eller semi-professionel model. Hvis værktøjet er brug for regelmæssigt - noget at skrue / spinde fra tid til anden, er husstanden mere end nok. Med dette arbejde vil ressourcen af ​​pro-værktøjet simpelthen ikke være efterspurgt. Så det er ikke meget svært at vælge en skruetrækker ved dette kriterium.

Efter at have besluttet med klassen, er det nødvendigt at afgøre, hvilket netværk du har brug for en skruetrækker eller et batteri. Ulemperne og værdien af ​​begge er indlysende: Batterikapaciteten er højere end mobilitet, og ledningen forstyrrer ikke driften, men den vejer mere. Netværket afhænger ikke af tilstedeværelsen af ​​batteristrøm, men strømforsyningen er slet ikke på byggepladsen. Generelt er valget ikke let. Afgørende kan være det øjeblik, at en trådløs skruetrækker med et godt batteri koster anstændigt dyrere end en lignende model, der opererer fra netværket. Forskellen skyldes tilstedeværelsen af ​​et batteri - gode muligheder er ikke billige.

Ved en netværksskruetrækker er længden af ​​ledningen vigtig

Hvis du vælger en netværksskruetrækker, skal du være opmærksom på længden af ​​kablet. Jo længere det er, desto mere praktisk vil det være at arbejde - du behøver ikke at bære en bære.

For at vælge en skruetrækker korrekt på batterier skal du være opmærksom på batteritypen. På dette afhænger varigheden af ​​arbejdet på en afgift, såvel som rækkefølgen for stabling til opbevaring.

 • Litiumion (Li-lon). Betyder et gebyr i lang tid, hurtigt afgifter, har et stort antal genopladninger, er næsten ikke afladet under opbevaring. Generelt, en god mulighed, men dyrt. Fordi det sandsynligvis oftere findes på professionelle modeller, hvor varigheden af ​​arbejdet på en afgift er vigtig. Manglerne omfatter frygt for kulde, hvilket er vigtigt i vores land.

Lithium-ion-batterier har lang levetid, er ikke genstand for selvudladning, men er dyre

Nickel-metalhydrid-batterier er en god mulighed, men de har ikke et meget langt liv

Den billigste type batteri er nikkel-cadmium, men de har en "charge memory"

Så hvis du vælger en trådløs skruetrækker til periodisk arbejde, vil nikkel-cadmium-batteriet også gå godt. Hvis du bruger det omhyggeligt, tjener det lang tid. Hvis du starter et stort arbejde, er det bedre at bruge andre batterier - der vil være mindre nedetid, arbejdet vil bevæge sig hurtigere.

Skruetrækspatronen kan være af to typer: nøgle og hurtigspænding. Bystrozazhmnoy (normalt har tre lapper) tillader dysen at ændre sig i løbet af sekunder - patronen roteres lidt med hånden, ændre dysen, hvorefter det var igen lidt krank i den modsatte retning. Derudover er der et andet positivt punkt: i denne holder er det moderigtigt at installere en dyse af enhver tykkelse. Det vigtigste er, at skaftet kommer ind i holderen.

Typer af patroner til en skruetrækker

Den samme funktion med en nøglepatron kræver en speciel nøgle. Den sættes i en speciel stikkontakt, drejes, indtil dysen frigives. Efter udskiftning skifter nøglen i modsat retning. Ulempen er åbenlys: Du skal have denne nøgle handy.

Ved konstruktion kan hurtigboksene have en eller to koblinger. Hvis der er to koblinger, løser en af ​​dem patronen, den anden - akslen. Hvis koblingen er en, så er der en aksellåseknap på kappen.

Vælg en skruetrækker for denne parameter er let - normalt konvergerer du hurtigkobling. De giver dig mulighed for at lave dyser af store størrelser, selvom de står for en smule dyrere, andre ting er ens.

Når du først har besluttet på typen skruetrækker og strøm, skal du fokusere på de tekniske specifikationer. De bestemmer hvilke skruer og hvilket materiale du kan skrue.

Et eksempel på de tekniske egenskaber ved en skruetrækker

Rotationshastighed og drejningsmoment

Den effekt, som skruetrækkeren kan dreje skruen på, bestemmes af drejningsmomentet. Det kan være ret lille i husstandsmodeller - 10-15 Nm, og kan nå 130-140 Nm til professionel. Fordi skruerne til profferne nemt og hurtigt kan vride store skruer og arbejde med hårde materialer.

Men et stort drejningsmoment er ikke altid nødvendigt, og ikke med alle materialer, derfor i skruetrækkere er det muligt at justere den påførte kraft. Der er en begrænser til dette. Den er lavet i form af en bevægelig ring, som er placeret bag chucken.

Jo højere hastighed jo stærkere drejningsmomentet

På ringen er der et mærke, der sætter det modsat et bestemt tal, sætter du den maksimale indsats, som værktøjet kan udvikle. Når denne værdi er nået, rulles patronen til tomgang - skruen vil ikke spinde. Opnåelsen af ​​denne værdi kan tydeligt spores - spærringen aktiveres.

Mange modeller af skruetrækkere kan arbejde kan arbejde i to tilstande: faktisk vride fastgørelser og boring. Sådanne modeller kaldes en skruetrækker-boremaskine, men de er nu størstedelen. For at skifte til boremodus er omskifteren indstillet til ekstrem position (udskiftning af dysen). Samtidig er maksimale omdrejninger tændt, hvilket gør det muligt at bor selv hårde materialer.

Både drejningsmomentet og omdrejningshastigheden er en konsekvens af elmotoren. Derfor må vi også se på denne parameter. Men her skal du holde styr på blot tre værdier: skruetrækkeren til nettet med en high-speed parametre. Den kraftfulde model med god ydelse kan findes i mange producenter, men ligesom Metabo (Metabo), Bosch (Bosch) og Makita (Makita), og andre kendte prisen er virkelig for høj. Der er andre mærker med lignende egenskaber, men mere overkommelige priser. For eksempel, RYOBI (Ribi). Mærket er endnu ikke kendt, men ifølge anmeldelserne er det ikke værre end de ovennævnte kendte mærker. For at kunne sammenligne de vigtigste specifikationer og prismodeller omkring en magt, men forskellige mærker, vi reducere dem til bordet.

Der er et par flere ord at sige om antallet af arbejdshastigheder. Forveksles ikke med antallet af rotationshastigheder. Disse er de to driftsformer, der bruges, når du arbejder med forskellige størrelser af skruer eller øvelser. Når du arbejder med små skruer / øvelser, kan du vælge en højere hastighed, med større skruer eller større huller - mindre.

For at vælge en skruetrækker korrekt med batterier skal du udover batterityperne vælge deres driftsparametre:

 • Kapacitet. Reflekterer mængden af ​​energi, der kan lagres. Det er klart, at jo mere denne parameter er, jo bedre (men også dyrere).
 • Spænding. Batteriet til skruetrækker er 10V, 12V, 14.4V. Med sådanne parametre går husstandsmodeller normalt. Et mere seriøst værktøj arbejder med en spænding på 18 V og 24 V.

Hvad er egenskaberne ved en skruetrækker?

At vælge en skruetrækker til brug i hjemmet eller professionelt og ikke fortryde, skal du se disse parametre nødvendigvis. Hvis du har valgt flere modeller, skal du sammenligne dem med disse egenskaber, fordi det afhænger af dem, hvor længe vil være kløften mellem ladningerne på skruetrækkerbatterier.

Som normalt er disse funktioner ikke obligatoriske, men de øger brugbarheden betydeligt. Nogle priser, hvis de hæves, er slet ikke signifikante, og nogle er ganske mærkbare. At vælge den billigeste skruetrækker, kan du gøre med et minimum - en omvendt og tilstedeværelsen af ​​arbejdspladsbelysning. Resten er selvfølgelig nyttig, men mere egnet til fagfolk.

Nogle ekstra funktioner er meget nyttige

Tilstedeværelsen af ​​denne mulighed gør det muligt at skrue skruen eller fast i materialet. Ændring af rotationsretning sker, når strømforsyningens polaritet ændres, hvilket udføres via en speciel knap. Det er normalt installeret nær starthåndtaget.

Eksempler på placeringen af ​​backstop-knappen i skruetrækken

Knappen til omskiftning af kørselsretningen har oftest tre positioner: i gennemsnit er instrumentet spærret. Dette øger sikkerheden: Hvis du ved et uheld ramte armen, skruetrækker bare stopper og begynder straks at rotere i den modsatte retning.

En meget bekvem løsning, som ikke har stor indflydelse på skruetrækkers pris - arbejdspladsbelysningen. Med god belysning er det meget lettere at styre instrumentet.

Belysning af arbejdsområdet er en nyttig ekstra funktion af skruetrækker

En lysdiode indbygges i håndtaget eller værktøjshuset tæt på patronen, som lyser, når startknappen trykkes. Hvis du vil vælge en skruetrækker, som er praktisk at arbejde med, skal du se, at der var en højdepunkt på arbejdspladsen.

Hvis du vælger at vælge en skruetrækker med et batteri, ville det være rart at have en batteriindikator. Dette lyser i forskellige farver - grøn, gul, rød, som er placeret på kroppen. Hvis lyset er grønt, er opladningen fuld, hvis rød er næsten tom.

Batteriladningsindikator

Beliggenhed indikator afhænger af firmaet, men typisk er på fortykkelse af håndtaget på det samme sted, og LED-belysning, eller i toppen af ​​huset.

Automatisk tilførsel af selvskærende skruer

Sådanne skruetrækkere kaldes også butikskruer. Denne mulighed er nyttig for fagfolk, især dem, der arbejder med gipspap, hvor fastgørelsesanordninger skal installeres med et lille trin. Selvdrejende skruer monteres på et specielt bånd, fylder styrene, der automatisk tilføres holderen.

Skruetrækkere med automatisk fastgørelse

Denne mulighed kan implementeres på to måder: Der er præcis butikskruetrækkere (billedet til venstre), og der er vedhæftede filer til en konventionel skruetrækker. Til brug i hjemmet er den anden mulighed at foretrække, da værktøjet kan fungere som et bor eller på en omvendt. Den samme skruetrækker er et højt specialiseret udstyr til professionel brug.

Sådan fjerner du skruetrækkerpatronen hurtigt og uden problemer med og uden hjælp af et ekstra værktøj.

I vores land viste skruetrækkere som husholdnings- og produktionsværktøj ikke så længe siden. For første gang begyndte de at blive brugt i rumbranchen, og derefter fandt skruetrækkere anvendelse i almindeligt menneskeliv.

Blandt de grundlæggende detaljer i dette udstyr er det muligt at skelne mellem en mekanisme bestående af en cylinder med hul form, en justeringshylster og klemkæber. Denne mekanisme blev kaldt en patron.

Tilslutningen af ​​patronen udføres ved hjælp af gevind på værktøjsakslen og returgarnet i patronen eller keglen på de samme dele.

I dag er to hovedtyper af patroner til salg:

De hurtige actionchucks har endnu en klassificering:

Denne type dele kan strammes eller skrues af med begge hænder, fordi en kobling holder, og den anden vender, når rigget fjernes.

Arbejde med dette produkt giver de samme handlinger, kun de udføres med den ene hånd. Dette er muligt på grund af, at konstruktionen af ​​sådanne produkter giver mulighed for automatisk låsning af akslen, når riggene fjernes.

De hurtige handlinger er kendetegnet ved, at de kan bruges til at indsætte værktøjer til at arbejde med værktøjet, og der er ikke behov for at bruge et ekstra værktøj, såsom en nøgle.

Disse patroner er fremstillet af to typer materiale:

Anvendelsen af ​​et plastikprodukt er en god mulighed for at reducere vægten af ​​det anvendte udstyr, men dette materiale er ikke tilstrækkeligt pålideligt og har ikke modstandsdygtighed over for belastningsbelastninger. Quick-release chucks kan bruges til både husholdnings- og professionelle opgaver.

Cam-opererede patroner er mere pålidelige, holdbare og i stand til at modstå en stor belastning, det er ikke uvæsentligt for en skruetrækker med tilstedeværelsen af ​​en stødfunktion.

Der er flere måder at fastgøre patronen på. Blandt dem er:

 • tråd;
 • Morse kegle;
 • Fastgørelsesskruen som et supplement til ovenstående;

En af de enkleste og mest pålidelige metoder er keglen, som blev brugt i det 19. århundrede. Akslen er specielt skærpet for parametrene af keglen, som er i patronen. Når to elementer er tilsluttet, opnås en stærk forbindelse.

Hvis vi overvejer en gevindforbindelse, så består hele meningen i at påføre gevind på chucken og akslen. Ifølge teknologien, for at forene detaljerne skal du blot skrue produktet.

Ikke sjældent blev der anvendt en fikseringsskrue, som virker som en yderligere fastgørelse. Hovedet er som regel lavet i form af en Phillips skruetrækker, og tråden skæres til venstre. Du kan se skruen, kun hvis du maksimerer patronens cams.

Det er let nok til at bestemme hvilken fastgørelsesmetode der bruges på skruetrækkeren, du skal blot inspicere den. Hvis dette er en Morse-kegle, vil den blive skrevet ca. 1-6 V10 på patronen.

En sådan indskrift står for skaftets diameter fra 1 til 6 millimeter og B10 - keglens dimension, som kan findes i en hvilken som helst mappe af maskinbyggeren.

Der er ikke noget svært ved at skrue skruetrækkerens patron ud. Dette kræver en sekskantet nøgle til 10

 • Nøglen er fastspændt i chucken ved en kort ende
 • Slår skruetrækkeren på i et stykke tid, nok at dreje, nøglen rammer bordet

Som følge af denne indvirkning skal patronen være tændt på den venstre tråd, med hvilken den er fastgjort til akslen.

Dette er en af ​​måderne, men det er ikke den eneste.

 1. Patronernes krummer skal være helt fri, hvis der er en skrue i bunden af ​​patronen, så er dette en yderligere fastgørelse til drivakslen
 2. Drej skruen med uret
 3. Klem hexagonen og prøv at dreje den mod uret
 4. Patronen skal bevæge sig, men hvis dette ikke sker, skal du påføre en stærk hammerblæse i slutningen af ​​nøglen

Det sker, at ingen af ​​disse metoder ikke hjælper, så den eneste vej ud er at helt adskille værktøjet og trække ud af dens design en spindel med en chuck og en reducer. Dette design er installeret i skruen og kun efter at patronen fjernes med en nøgle.

På nogle modeller af skruetrækkere er der specielle riller, der hjælper med at forenkle opgaven. For et moderne instrument er det desværre en stor sjældenhed.

Problemet med patronen kan opstå, hvis instrumentet er overophedet, så du skal hvile fra tid til anden med en skruetrækker.

Principper for at vælge et nyt produkt

Hvis den gamle patron skal udskiftes, er det tid til at vælge en ny. Det er værd at huske på, at designet kan bruge forskellige typer nøglepatroner, værktøjet er fastspændt med en nøgle og nøglefri eller hurtigspænding.

Fordelen ved nøgleproduktet er, at klemmen på den udføres mere kvalitativt, men de hurtigklemme dem indrømmer heller ikke i denne parameter, men de skal ændres oftere på grund af klæbemekanismens slid.

Hvis der under udførelsen af ​​den tildelte opgave er nødvendigt at skifte udstyr ofte, er det bedre at vælge en hurtigspændingsfunktion, hvilket vil spare lang tid. Men når du bruger en snap-in med stor diameter, bør du give nøglepatroner.

Patroner, der er fastgjort i en skruetrækker med en kegle, kan fremstilles med hurtigkobling og en nøgle, valget er altid for forbrugeren.

Hvis der efter alle ovennævnte spørgsmål er spørgsmål, råder vi dig til at se videoen, alt er det samme der, kun lidt tydeligere.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + 5 =