Steam rengøringsmidler til hjemmet husstand hvordan man vælger

Damprensere til husstanden - hvordan vælges den bedste model? Vurdering af top 10 damprensere

I dag er en bred vifte af damprensere til husstanden på salg i en bred vifte. Hvordan man vælger en bestemt model fra en bred vifte, kan du bestemme, at du er blevet bekendt med de karakteristika, som først og fremmest anbefales at være opmærksomme på.

Den beskrevne enhed blev oprindeligt brugt til desinfektion i medicinske institutioner. Designet af denne enhed er ret simpelt, indeni er der en dampgenerator, som pumper damp gennem en dyse under tryk. Hvis overfladen skal slippe af med allergener, støv, snavs, bakterier og bakterier, er damprenseren perfekt til dette.

Hvis du er interesseret i damprensere til hjemmet husstand, hvordan du vælger den rigtige løsning, skal du selv bestemme, før du handler. For at gøre dette skal du forstå typerne af sådanne enheder, som er repræsenteret ved håndmodeller, kompakte damprensere og enheder, der kombinerer en støvsuger og damprens funktioner. I det første tilfælde taler vi om en enhed, der er nem at bruge og gemme, og i drift tillader det at behandle vanskelige at nå frem til steder. En ekstra fordel er den overkommelige pris. Der er dog også ulemper, som udtrykkes i produktets imponerende vægt, kan enhedenes masse nå op på 2 kg. At holde sådant udstyr i hånden i lang tid vil være ret svært.

I betragtning af damprensere til husstanden, hvordan man vælger den rigtige løsning, vil du helt sikkert tænke. Den gyldne midten er en kompakt damprens, som er midten mellem en støvsuger og en håndholdt enhed. For at behandle overfladen behøver værkstedet ikke at holde udstyret i hænderne. Ulempen er den lille længde af ledningen, som alle fabrikanter af sådanne enheder synd. Hvis du kan lide at holde huset rent, men bo i et sommerhus af imponerende størrelse, er det bedst at vælge en damprens i form af en støvsuger. Denne model giver høj ydeevne, men det vil koste mere.

Valget af model for tankens kapacitet og volumen

Når forbrugerne overvejer damprensere til husholdninger, hvordan vælger man en bestemt mulighed? Den første ting du bør være opmærksom på er strømmen. Hvis du ikke vil have rengøringen til at vare i lang tid, så er det bedst at foretrække en model, der har den nævnte parameter over 1000 watt. Tankens volumen bestemmer, hvor længe du kan bruge enheden uden at fylde den igen med vand. I en times rengøring skal der være 2 liter væske. Dette er volumenet, der skal overholdes, når man køber en model af en damprens. Det er også vigtigt at være opmærksom på materialet i tankens bund, aluminiumsrummet var dem, der viste sig bedst under drift.

Valg af en model til damptryk og tilgængeligheden af ​​yderligere funktioner

Steam cleaner husstand skal nødvendigvis have en vis funktionalitet, kun denne rengøring vil være effektiv. Hvis du forventer et positivt resultat, er det vigtigt at kontrollere, om modellen har en dampstyringskontrol. Med denne tilføjelse kan du vælge dannelsen af ​​tør damp, som er praktisk, når du skal håndtere det ydre tøj eller polstrede møbler. Efter rengøring forbliver overfladen helt tør.

Som ekstrafunktioner kan du overveje beskyttelse fra børn. Hvis der er en sådan tilsætning, vil damprenseren koste mere. Hvis du har brug for en sikkerhedsventil og damplåsefunktion, er det vigtigt at læse produktpaset før du køber. Hvis du vil vælge den bedste damprens, er det vigtigt at overveje, at hver model er præget af et bestemt tryk. Forbrugere, der ikke skal engagere sig i professionel rengøring, er det bedst at opgive de muligheder, der giver ud på omkring 6 barer. Men til husholdningsbrug vil udstyr med en ydeevne på mere end 3 bar være perfekt. Lad være med at blive fristet af lave omkostninger ved at vælge modeller med mindre pres, da de er uholdbare, når du fjerner snavs og forarbejder gamle pletter.

Vurdering af de 10 bedste modeller af damprensere

Hvis du har brug for en damprenser til dit hjem, skal tilbagemeldingen, hvis pris helt sikkert interesserer dig, så du skal være opmærksom på de mest populære modeller, der er valgt af forbrugerne. Salgslederen er Karcher SC 2 Premium, hvis omkostninger er 11 000 rubler. Ved udgangen er denne enhed i stand til at levere et damptryk på 3 bar. Inde i sagen er en liter vandtank, strømmen af ​​enheden er 1500 watt. For nemheds skyld kan du bruge en af ​​de syv lokkemad.

En mere kraftfuld model af denne producent er SC 4 Premium, som har en mere imponerende pris - 25 000 rubler. Producenten øgede damptrykket til 3,5 bar, vandtankens volumen forblev det samme. Effekten er 1800 watt, som en tilføjelse er et jern.

Høj kvalitet og overkommelig pris for et damprens mærke Philips

Hvis du vælger en damprenser til hjemmet, reelle pris, som du skal undersøges forud for køb, kan du være opmærksom på den version af Steam Plus FC7020 / 01, hvilket ville have til at betale 7.500 rubler. Producenten leverede enheden med et vandbeholder, hvis rumfang er 0,45 liter. Inde i sagen er indbygget støvsuger, og enheden er 1300 watt. Under driften af ​​udstyret kan du bruge en af ​​de to dyser. Denne damprens, ud over alle ovennævnte fordele, har en yderligere, som udtrykkes i et attraktivt udseende. Sagen er malet i hvid og blå.

Forbrugere, der ønsker at spare penge, kan købe FC7012 / 01 MultiSteam, hvis pris er 4900 rubler. Tankens volumen er lille - 0,06 liter. Enheden er imidlertid ganske imponerende, den er lig med 1200 watt. Udstyret er udstyret med seks dyser. Salg præsenteres i hvid og blå.

Budget og funktionalitet

Damprens "Kitfort KT-&089raquo; kan tilskrives budgetmidler. Denne model koster 5700 rubler, men det er en universel enhed, som du kan desinficere og gøre modstandsdygtig over for overfladetemperaturen. Samtidig skal kemiske midler ikke bruges. Enhedens strømforbrug er 1500 watt, tankens volumen er 1,5 liter. Damprens "Kitforth9raquo; vil kunne klare delikate og tætte væv.

En anden model af den nævnte fabrikant er KT-903, som også kan kaldes en populær mulighed. Dette skyldes primært det faktum, at denne enhed har den tilgængelige værdi, som er 10 500 rubler, dette apparat adskiller alsidighed og kan erstatte detergenten renere, vinduesvisker, desinfektionsmaskine damper og væv. Opvarmningstiden er kun 3 minutter, og enheden er 2000 watt. Udstyret har et arbejdstryk på 4 bar, damptemperaturen ved udløbet er 145 grader. Kapaciteten på en kedel på 1,5 liter vil tillade rengøring uden at fylde tanken i lang tid. I det komplette sæt leveres kapacitet på den udskiftelige tank i volumen på 1 liter. Hvis du er interesseret i Kit-producenten, vil damprenseren af ​​ovennævnte mærke være en glimrende løsning.

Hvis du vil følge flertals erfaringer, kan du vælge følgende modeller: Redmond RSC-2010 Blue til en pris på 4.500 rubler; Zelmer VC1260, som har en pris svarende til 6500 rubler; eller Vitesse VS-330, betale for hvilke vil have 3800 rubler. Men damprenser Endever, på trods af den høje pris, har opnået de mest positive anmeldelser, fordi det giver høje damptryk på 3,5 bar, opvarmningstiden for kun 3 minutter, samt en imponerende strøm af damp, hvilket er 17 gram per minut.

De bedste damprensere til købernes anmeldelser

Vil du have dit værelse til at skinne med renhed? Så er det nok at bruge penge på husholdningskemikalier og næppe gnide snavs! En moderne enhed - en damprens, har længe vundet hjernerne hos millioner af brugere. Med hjælp fra en sådan enhed desinficerer du svært tilgængelige steder, og takket være den varme damp - slippe af med vira, bakterier og allergener. Forestil dig, ideel renhed, og selv med sundhedsmæssige fordele. Som det er svært god enhed til at købe, og ikke alle ved, hvad man skal kigge efter, vil vi hjælpe dig til at forstå og beskrive i detaljer i artiklen, hvordan du vælger en damprenser til hjemmet og rangeret det bedste i 2017!

Damprensens enhed og driftsprincip

Vær opmærksom, producenterne forbedrer kun deres produktionsteknologi hvert år. Og selvom damprenseren ikke er en ny enhed, er den nye generation af modeller den ideelle assistent i alle hjem. Designet af den moderne damprenser består af:

 • Dyser og tilbehør
 • Element til opvarmning af væske
 • Vandtank
 • Trigger af pistol type
 • Fleksibel slange

Før du begynder at arbejde med denne enhed, skal du fylde dampkedlen med vand. Først derefter tilsluttes lysnettet. Efter et par minutter vil det være mærkbart, hvordan vandet koger og bliver til damp. Bemærk, at udløsermekanismen indeholder knapper og tilstande, der kun tillader efter tryk at frigøre en dampstrøm, der når op til 100 grader Celsius. Du kan ikke engang bekymre sig om, at varm damp vil skade dit helbred! På grund af udløbets løse struktur vil du ikke forbrænde dig selv og være helt sikker.

Se også - Hvilken dampmop er den bedste rating for 2017

Damprenseren betragtes som en af ​​de mest effektive og universelle enheder i vores tid. Indretningen blev i første omgang brugt på hospitaler og medicinske institutioner til desinfektion af kønsorganerne, men i forlængelse af tiden udvide anvendelsesområdet sine horisonter. Nu hjælper du med at rengøre ikke kun lokalerne, men også ved rengøring af bilinteriør eller husholdningsapparater. Den valgte damprens bruges ofte til rengøring af badeværelset, men der er mange andre anvendelsesmuligheder, blandt hvilke:

 • Rengøring af glasflader
 • Fjernelse af frosset snavs fra redskaber og husholdningsapparater
 • Desinfektion og rengøring af polstrede møbler
 • Rengøring af sengetøj fra flåter og allergener

I betragtning af alle ovenstående muligheder er enheden stolt af at blive kaldt universel og praktisk i brug. Det eneste, det anbefales ikke at bruge en damprenser på voks- og lakoverflader, og også at rense koldbriller i vinterperioden (ved et temperaturfald er glaskrakning mulig).

En bred vifte af husholdningsapparater til hjemmet vil glæde både dyre og budgetmodeller. Afhængigt af præferencerne og anvendelsesområdet skelner fagfolk de tre vigtigste typer damprensere:

 1. Støvsugere. Enheder af denne type er bedst egnet til professionel brug. Blandt analogerne er indretningen kendetegnet ved højeffektegenskaber og effektivitet. På grund af den høje kvalitet af samling, holdbarhed og udstyr anses det for dyrt. Vil du vælge en assistent ikke i et årti? Så er det bedre at bruge tid end at spilde dine nerver og penge til reparationer.
 2. Compact. Bjerget af popularitet er optaget af modeller af kompakt type. På grund af tankens placering på gulvet kan de sammenlignes med støvsugere. Denne fordel, fordi du ikke behøver at holde enheden i lang tid i balancen. Før du vælger, vil du være godt bekendt med det komplette sæt og en lang slange og kabel. Det skal huskes, at denne type model skal have en slange længde på mindst 3 meter, og ledningen - jo længere jo lettere den skal bruges. Som regel er kompakte damprensere udstyret med dyser til rengøring af forskellige overflader.
 3. Manual. Mange vil spørge: "Hvilken damprenser er bedre at købe til et hus til en overkommelig pris og med gode parametre? - Selvfølgelig, manuel. Denne unikke opfindelse giver dig mulighed for hurtigt og nemt at rengøre overflader. Den lette vægt og det kompakte design er let at betjene og bekvemt at gemme.

Hvordan vælger du den bedste damprens til dit hjem?

Ved du stadig ikke, hvilken damprens er bedre? For at gøre dette behøver du ikke at genlæse et ton af oplysninger, du skal blot bestemme omfanget af applikationen. Den bedste damprens er en, som helt tilfredsstiller kundens præferencer, og det er derfor nødvendigt at være opmærksom på sådanne parametre:

 • Strøm. Blandt de fleste parametre betragtes det som det vigtigste og vigtigt ved valg af husholdningsapparater. Jo højere effekten er, desto højere er dampforsyningens hastighed, og jo mere effektiv er rengøringen. Den bedste damprenser til anmeldelser af kunder er en, hvis strøm er over 1000 watt. Vær opmærksom, gulv støvsugere har en effekt fra 1300-2300 W, men manuel i sin tur - fra 700-1600 watt.
 • Volumen dampkedel. Denne indikator varierer fra 0,5 til flere liter. Vær opmærksom, jo ​​mindre kapacitet, jo oftere skal du fylde det med vand. I betragtning af omfanget af arbejdet vælger du den rigtige løsning. Så kapaciteten i 1 liter med et hoved vil være tilstrækkeligt i 30-40 minutter arbejde i en mode non-stop.
 • Deklareret vægt. Hovedsagelig til manuelle damprensere og varierer fra 1-6 kg (normalt målt i tom form).
 • Dyser og deres funktion. Når du køber dyrt udstyr, skal du være opmærksom på komponenterne, blandt hvilke der skal være: en punktdyse, dyse til rengøring af gulve og fliser, en lige og hånddyse, en børste til rengøring, en dyse til rengøring af vinduesflader. Det mindste antal ekstra komponenter skal være mindst 3 stk.
 • Ledningens længde. Det er bedst at vælge enheden med den maksimale længde af ledningen (4-6 m). Det er også værd at overveje kabelwinderfunktionen. Dette er meget praktisk, og du behøver ikke at rave og slappe af ledningen manuelt.
 • Længde af fleksibel slange. Som den langsigtede praksis viser, har slangens længde ikke altid en god indvirkning på kvaliteten og effektiviteten af ​​arbejdet. Hvis du tager højde for graden af ​​damprensere, har næsten alle modeller en gennemsnitlig lang slange. Dette ledsages af det faktum, at ved lavmagter, dampen der passerer gennem hullet - køler ned. Som følge heraf forekommer hyppige vandstryk, hvilket ikke er ønskeligt til behandling af sarte overflader.
 • Dimensioner af strukturen. I gennemsnit kommer hånd- og mobilstøvsugere i størrelsen 20x15x25 cm, men allerede gulvanordninger, for eksempel: Karcher SC 1702 (som er inkluderet i rating af damprensere), har en størrelse på 50x33x33 cm.
 • Opvarmningstid og maksimal temperatur. Bemærk, afhængigt af effektens egenskaber og volumen er den gennemsnitlige opvarmningstid fra 10 sekunder til 10 minutter. Hvis den hurtigste opvarmning er påkrævet, er det muligt at fylde tanken med forvarmet vand. Når den er fuldt opvarmet, når vandtemperaturen 140 ° C, damptrykket er ca. 3,5 bar. På grund af de høje temperaturindekser øges kvaliteten af ​​rengørings- og bakteriedræbende egenskaber.
 • Damptryk. Vurdering af damprensere viste, at moderne modeller har et damptryk på 2-6 bar. I egenskaber kan du ofte se nøjagtigt disse indikatorer, men det er vigtigt at forstå, at dette tryk er inde i tanken, ikke fodringsdampen. Dampstrålen afhænger også af den anvendte dyse og slangens længde. Hvis du har et tab i spørgsmålet om, hvilken damprens der er bedre at købe til huset, vil brugerens feedback guide, og vil især give råd.
 • Type opvarmning. En vigtig parameter, der kan være ligeflydende eller med dannelse af damp i selve kedlen. Den anden mulighed betragtes som den mest krævede og anbefales til køb, da dampens kraft og temperatur vil være meget højere.
 • Fremstillingsmaterialet. Høj kvalitet konstruktion - garanti for holdbarhed og bekvemmelighed. Det er bedst at købe en teknik, hvis bund er lavet af varmebestandig plastik. Professionelle anbefaler at tage en damprens med en vandtank fra aluminium. På grund af metallets gode termiske ledningsevne opvarmes vandet hurtigere, og skalaen sidder ikke på overfladen.
 • Yderligere bekvemmeligheder. Mange dyre modeller har en udvidet funktionalitet, der gør det muligt at overvåge væskestrømmen, justere strømmen osv. Men for at forstå, hvilken damprens der er bedst, vil anmeldelser af rigtige købere gøre det rigtige valg.

Vurdering af damprensere til hjemmet i 2017

Rækkevidden af ​​damprensere er bred nok, men det er værd at huske på, at en højkvalitets og holdbar enhed kun kan købes hos kendte producenter, herunder Karcher, DeFort, Smile, Kifort, Endever, Grand Master, Philips.

 • Grand Master GM-Q1 Multi Elite er den bedste damprens til huset i 2017. Multifunktionel model hjælper ikke kun med at rense gulvet, men også for at bringe den krøllede ting i orden. Der er mulighed for at forbinde jernet (inkluderet i kittet). Strømmen på 1950 watt og en 2,3-liters kapacitetstank giver mulighed for rengøring med maksimal effektivitet og komfort.
 • Kitfort KT-903 - en af ​​de bedste modeller i forholdet mellem pris og kvalitet. Har en bred vifte af anvendelser, da den er udstyret med højeffektegenskaber - 2000 watt. En lille og stilfuld damprenser vil supplere ethvert interiør og vil langsomt arbejde op til 60 minutter.
 • Damprensere vurderer bedst til rengøring af møbler og gulve - Endever. Model Odyssey Q-410 - det bedste blandt sine kolleger. Enheden er udstyret med en stor vandtank (1,5 liter), der opvarmes bogstaveligt om et par minutter til 130 ° C. Sættet indeholder også en række dyser, så du kan rengøre og rengøre en række forskellige genstande.
 • Hvilken damprens har den i sin funktionalitet "beskyttelse mod børn"? Selvfølgelig, Karcher SC 2! Modellen har en lille kapacitet, men det er ikke en hindring for kvalitativt at klare rengøringen. Tankens kapacitet på 1 liter kan varmt opvarmes efter 6,5 minutter. Der er også beskyttelse mod skalaer og regimer til justering af dampforsyningen.
 • Vaskes ofte vinduer og glasflader, men ved ikke, hvilken damprens er bedre? Så vær opmærksom på Smile ESC-modellen. En lille og overkommelig assistent med en effekt på 1000 W og en reservoirkapacitet på 220 ml. Bemærk venligst, at modellen har en ret lang ledning, som er praktisk til store rum. Den er udstyret med to dyser til vaskeglas og rengøringsstofprodukter.
 • DeFort DSC-1200 er en kompakt model med en gennemsnitlig effekt på 1200 watt. Damprenseren er lavet af højkvalitets termoplast med en kapacitet på 300 ml. Enheden er udstyret med en målekop og forskellige dyser.
 • Hvis du har brug for en multifunktionsenhed til strygning og dampning, vil det bedste i din virksomhed være Philips GC660 / 05. Damprenser, den bedste placering tager flere år i træk. Fabrikanter tog sig af den maksimale bekvemmelighed og udstyret med en aftagelig vandtank. Der er også en automatisk tilbagespolingsfunktion. Glem ikke om præstationsegenskaberne - de er maksimale. Produktet er udstyret med dyser, en rackhanger og en beskyttelsesmuffe.
 • Smile ESC 924 er en moderne model med små dimensioner, med en effekt på 800 W og en vandtank på 250 ml. Med ham vil du glemme, hvad forkrøblede ting og beskidte lokaler er. Et anstændigt resultat for dine penge!

Vær opmærksom og husk at lektier, der bruger en damprens, kræver særlig opmærksomhed. Følg alle instruktioner og følg sikkerhedsreglerne, og resultatet vil overstige alle dine forventninger.

Vi håber, at du nu ikke har nogen spørgsmål, og du ved præcis, hvordan du vælger en damprenser til dit hjem i 2017!

Hvordan vælger man husholdningsapparater til hjemmet - typer af apparater og udvælgelseskriterier

Den første brug af damprensere er rengøring og desinfektion af medicinske anlæg. Men i de senere år har disse enheder flyttet ind i kategorien husholdningsapparater. De giver dig mulighed for at klare rengøringen af ​​forskellige overflader i huset uden kemikalier. For at enheden skal vare længe nok og effektivt klare de funktioner, der er tildelt den, er det vigtigt at gøre sit køb bevidst. Vi finder ud af, hvordan man vælger husholdningsvaskeapparater til huset, og overvejer også beskrivelsen af ​​nogle populære modeller.

Formål og princip af enheden

Før du finder ud af, hvilken en til at vælge en damprens til dit hjem, lad os definere, hvilke funktioner denne type husholdningsapparater udfører. Damprenser (dampgenerator) er en enhed designet til rengøring af forskellige overflader ved hjælp af varm damp.

Mekanismen i hans arbejde er følgende. Vand, fyldt en tank med et varmeelement, under påvirkning af elektrisk energi koger og bliver til damp. Den kommer ind i slangen og går ud gennem dysen. På grund af tilstedeværelsen af ​​ventiler akkumuleres dampen, hvilket danner et overtryk. Når du trykker på knappen, der åbner bolten, forlader luften med stor hastighed og i en betydelig mængde.

Rengøringsoverflader skyldes befugtning af forurenende mikroskopiske dråber af varmt vand såvel som på grund af den mekaniske virkning af dampstrømmen, som "slår" affaldet. Forstærkning af effekten opnås ved hjælp af forskellige børster og dyser.

Hvilke muligheder har husstandens rengøringsmiddel til rengøring af huset eller lejligheden? Dens funktioner:

 • fjernelse af snavs fra enhver overflade modstandsdygtig over for fugt og høje temperaturer, - keramiske fliser, vinduer, spejle, kølelegemer, toilet, badekar, håndvaske, køkkenmaskiner (ovn hætte).
 • rensning af vanskelige steder - riller, revner, smalle huller, sammenflettede sømme;
 • ødelæggelsen af ​​støvmider, bedbugs, nits, lice;
 • pleje møbler, tæpper, gardiner, tøj (ikke alle modeller).

Rengøring af møblerne med en damprens

Varm damp klæber godt med urenheder, der består af fedtstoffer, olier, paraffin, voks, lim, sukker og glycerin uden ekstra vaskemidler. Men om nødvendigt skal du fjerne kalkskalaen, rusten eller urinstenen på overfladen, det er nødvendigt at anvende et rengøringsmiddel og derefter behandle det med damp.

Bemærk: Dampgeneratorens desinfektionsvirkning er ikke universel. Mold, samt nogle vira og bakterier, der er mindre stabile i miljøet, dør, falder under en dampstrøm med en temperatur på ca. 100º. Men for ødelæggelsen af ​​mange andre patogener kræves en langvarig kogning.

Design og udstyr af enheden

I betragtning af hvordan man vælger en damprens til rengøring af huset, er det vigtigt at vide, at enhederne kan variere i designfunktioner og et sæt tilbehør. Grundlæggende udstyr omfatter:

 • dampkedel (kedel) - vandtank;
 • elektrisk varmeelement;
 • En fleksibel slange med en ventil, der modtager damp fra kedlen;
 • udløser pistol med en dampknap;
 • dyse.

Nogle modeller har en vandabsorptionsfunktion, hvor forurenende stoffer opløses. Gennem sprækken i dysen går den ind i en separat tank. Derudover er en del af det professionelle apparat udstyret med en injektor og en pumpe til at forsyne detergent til dysen. Disse muligheder letter rengøringsprocessen, men øger omkostningerne for damprenseren betydeligt.

Enhedens funktionalitet bestemmes af antallet af tilbehør. Typer af dyser:

 • børster af forskellig størrelse til fliser, sten, polstrede møbler, tæpper;
 • En metalskraber til overflader, der ikke er ridset;
 • klud af terry klud;
 • et tip til vask vinduer;
 • dyse med en smal næse til rengøring af revnerne;
 • punktdyser til kromdele, afløbshuller, vandhaner;
 • jern til strygning ting;
 • et dampstrygejern
 • en dyse til pleje af tekstiler;
 • en turbo børste, som desuden roterer og tørrer af vedvarende snavs;
 • en sprøjtepistol til forfriskende planter.

Forskellige dyser til damprens

Når du beslutter dig for at vælge den bedste damprens til dit hjem, skal du tage højde for, at de er manuelle, gulv og multifunktionelle.

En moderne håndholdt damprenser til hjemmet er en kompakt enhed i form af en el-kedel. Det kan bruges til overfladisk rengøring af et lille rum. Funktioner af enheden:

 • relativt lav pris;
 • lille strøm - fra 600 til 1600 W;
 • en lille vandtank (op til 0,5 liter), der sikrer kontinuerlig drift i 15-20 minutter;
 • vægt ca. 1 kg - efter lidt drift bliver hånden træt.

Sættet af funktioner i en håndholdt enhed afhænger af trykket. Nogle modeller klare kun med forfriskning af polstrede møbler, andre - er i stand til at rense fliser og VVS.

Rengøring af ruderne med en manuel damprenser

Tænk på, hvordan man vælger husholdningsapparater til et stort hus, er det værd at være opmærksom på gulvmaskiner. Ved design ligner de støvsugere. Deres krop ligger på gulvet og bevæger sig med hjul. Under arbejdet skal værtinden kun holde en slange med en dyse i hendes hænder. Særlige egenskaber ved enheder:

 • høj effekt - fra 1500 til 2300 W;
 • en kondenseret tank (1,5-3,2 l), som gør det muligt at arbejde i 30-60 minutter uden at tilsætte vand;
 • flere dyser, der giver mulighed for at rengøre forskellige overflader;
 • høj pris.

Gulv apparater er mere bekvem og alsidig

Multifunktionelle modeller er en avanceret version af gulvet. Til dampgeneratorens legeme kan du vedhæfte forskellige tip til rengøring af overfladerne samt et strygejern til udjævning af ting med damp. Sådanne indretninger er karakteriseret ved høj effekt, signifikant damptryk og et stort reservoir. De tilhører den dyreste kategori af damprensere.

Sådanne enheder kombinerer damprensens funktioner til rengøring af huset og damperen for at passe til sneen

En husstandsstøvsuger til hjemmet, som valgt i artiklen, har flere fordele:

 • Hurtig rengøring, som kræver et minimum af indsats;
 • ødelæggelse af patogener og parasitter
 • muligheden for at opgive husstandskemi, som er særlig værdifuld for familier med småbørn og allergier;
 • fjernelse af ubehagelige lugte
 • rensning af belægninger og polstrede møbler fra pletter, herunder i vanskelige steder;
 • forfriskende af tæpper;
 • Bekæmpelse af fedt og lime skala på køkkenmaskiner og VVS.

Damprenseren er i stand til at klare rengøring af emhætten

 • høje omkostninger ved multifunktionelle enheder af kendte mærker;
 • På mange overflader, efter dampbehandling forbliver pletter, de skal tørres med en mikrofiber klud;
 • Det er nødvendigt at gøre en indsats for at fjerne uaktuelle urenheder, og derudover kan brug af husholdningskemikalier være påkrævet;
 • Håndter ikke plastik, delikat stof, lakeret overflader;
 • Det er muligt at beskadige møbelfibre af polstrede møbler og tæpper, hvis de samtidig behandles med damp og intensivt gnides;
 • Enheden klare ikke spor af faste farvestoffer, nogle typer lim, gips, cement og andre.

Vigtigt: Ved indflydelse af høj temperatur kan forurenende stoffer, der indeholder animalske proteiner, "konserveres", dvs. bliver inaktive. Dampgeneratoren kan ikke håndtere pletter fra blod, æg, mælk, saucer.

Når du vælger en damprens, er de vigtigste kriterier effektivitet, holdbarhed og brugervenlighed. I betragtning af forskellige muligheder skal du være opmærksom på:

 • magt;
 • tryk, strømningshastighed og damptemperatur;
 • tankens volumen og det materiale, hvorfra det er fremstillet
 • slange og ledning dimensioner;
 • yderligere funktioner.

Strøm påvirker den tid, for hvilken vand i enheden bringes til gasform, såvel som niveauet for forbrugt elektricitet. Optimal indikator:

 • til manuel - 700-1600 W;
 • til gulv - 1300-2300 watt.

Tryk, strømningshastighed og damptemperatur

Rengøringenes kvalitet afhænger af dampens parametre. Ved husholdningsvaskemidler varierer trykket fra 1,5 til 5 bar. Jo højere det er, jo hurtigere og mere bliver den varme luft dysen. Tilstrækkeligt niveau til rengøring - fra 3 bar. Det giver damp med en hastighed på ca. 200 gram pr. Minut.

Temperaturen af ​​dampen skal være mindst 110-140 ºC. Det skal tages i betragtning, at det er lavere ved stikkontakten end i kedlen. Hvis indikatoren er mindre end 110 ºC, vil det ikke være muligt at slippe af med skimmel, fedt og andre stærke forureninger.

Vandtankens kapacitet påvirker tidspunktet for opvarmning og kontinuerlig drift. Tilstrækkelig mængde til rengøring af lejligheden inden for 30-40 minutter er 1,5-2 liter. Gulv apparater med en kapacitet på 5 liter er produceret, men de opvarmes i lang tid.

Når du vælger en manuel damprens, skal du ikke sigte mod for stort reservoir. Når det er fyldt med vand, vil vægten af ​​enheden være meget høj. Optimal variant - 0,3-0,5 l.

Kedelens materiale kan være stål eller aluminium. Den anden mulighed er at foretrække, da den giver hurtig opvarmning og er mindre modtagelig for aflejring.

Den korte længde af damprensens slange gør det umuligt at rengøre overfladerne i højden, da det er svært at løfte gulvdelen. Denne parameter skal nå 1,5-3 m. Men det er værd at overveje, at dampen køler og kondenserer under passagen gennem slangen. I damprensere med lav effekt skal slangen ikke være for lang.

Dimensionerne af ledningen bestemmer enhedens manøvrerbarhed. Den optimale længde er 4-6 m. Den er praktisk, når der er mulighed for automatisk vikling.

På baggrund af et svar på spørgsmålet, hvilken damprens er bedre at købe til huset, hjælper anmeldelser med at bestemme valget. Ejere angiver, at enheden skal være forsynet med følgende yderligere funktioner:

 • regulator, som gør det muligt at vælge temperatur og intensitet af dampforsyningen, såvel som dens mætning med fugtighed;
 • aftagelig tank - det er mere bekvemt at fylde det med vand;
 • en ventil, der ikke tillader åbning af tanken, hvis der er overtryk i det;
 • beskyttelse mod børn - en knap, der blokerer for udslip af damp;
 • betjeningsknapper på håndtaget;
 • mulighed for kontinuerlig dampforsyning, som er praktisk til store overflader.

Tip: Når du køber en damprens, er det vigtigt at afbalancere balancen mellem alle parametrene og vælge enheden med et sæt nødvendige funktioner. Jo mere magtfulde enheden er, desto større volumen af ​​den tank, som den har brug for til kontinuerlig drift.

Den vurdering, der er udviklet af specialister til hjemme damprensere, omfatter produkter af så berømte mærker som Philips, Karcher, Ariete, Clatronic, MIE, som producerer enheder i forskellige priskategorier. Overvej egenskaberne ved flere populære modeller.

Grand Master GM-Q7 Multi Elite er en multifunktionel damprens, der indeholder forskellige rensedyser og et jern til udjævning af ting. På grund af høj effekt kan du fjerne kalkskalaen i badeværelset, justere kappen af ​​tæt stof, rense stenbunden og så videre. Udstyret med en vandret strippefunktion.

Karcher SC 2 er en udendørs damprens med nyttige yderligere funktioner: dampregulering, børnebeskyttelse, anti-skala system. Det adskiller sig i kompakte dimensioner og lette vægt (ca. 3 kg). Sættet indeholder flere vedhæftede filer: børster, dyse, servietter fra mahry. Enheden er klar til at fungere i 6,5 minutter efter tilslutning til netværket. Mekanismen til at skære ledningen er ikke særlig praktisk.

MIE Bello er en kraftfuld multifunktionel enhed. Pakken indeholder en gulvmop, en dyse til briller, et tip til rengøring af møbler, børster, et fladt jern til lodret dampning og et strygejern til vandret strygning. Brugeranmeldelser viser, at enheden håndterer alle opgaver perfekt. Minus - plasthjul i bunden af ​​kroppen, som banker, når man flytter på et hårdt gulv.

En højkvalitets og langvarig damprens er en pålidelig assistent i husholdningsforhold. Behandling af forskellige overflader med varm damp giver dig mulighed for hurtigt at slippe af med snavs uden aggressive kemiske stoffer og stor indsats. Men høj temperatur og fugtighed kan ødelægge nogle materialer. For at undgå dette er det vigtigt at følge enhedens driftsvejledning.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 3 = 4