Størrelsen af ​​arket osb 9 mm

Hvor meget koster OSB 2500x1250 med en tykkelse på 9 mm

OSB-pladen er allerede brugt i ca. 35-40 år i byggearbejder. I Rusland viste denne type materiale sig for nylig for nylig, så nogle herrer i det "gamle temperament" refererer til det med fordomme, idet man foretrækker at anvende et klassisk spånplade. Og fagfolk, der holder trit med teknologiske fremskridt, bruger aktivt OSB til vægbeklædning, gulvarrangementer, fremstilling af aftageligt forskalling og mange andre processer.

Amerikanerne kaldte pladen med chips placeret vinkelret lag, Oriented Strand Board. Derfor er forkortelsen på engelsk skrevet som OSB, og i russisk - OSB. Men den bogstavelige oversættelse af navnet vil lyde "orienteret spånplade", det vil sige OSB. Udtrykket "OSB krydsfiner" bruges også. Derfor bør russiske forbrugere vide, at dette handler om det samme materiale.

Der er 4 grundlæggende typer. Klassificering udføres ved to kriterier: styrke og fugtighedsbestandighed.

Af disse kategorier af plader er OSB-3 den mest populære. De kan kaldes universelle. Anvendelsesområder:

 • ydre og indre vægge
 • tag arrangement;
 • "Grovt gulv";
 • Genanvendeligt forskalling;
 • containere til transport;
 • oprettelse af udendørs reklametavler;
 • fremstilling af indkøbsstativer
 • Skæring af børne- og sportspladser.

Fordelen ved pladen er dens relativt lave pris. Køb et ark OSB kan være meget billigere end tilsvarende i parametrene for spånplader eller krydsfiner.

OSB plader fremstilles i flere grundlæggende dimensioner. 2500х1250х9mm - en af ​​de mest populære arter. Sådanne brædder vejer 18 kg, har en densitet på 650-670 kg / m³, som kan sammenlignes med nåletræarter. Arkene i andre størrelser er fremstillet, varianterne på 2440x1220, 2500x1250 eller 2800x1250 i tykkelsen 9, 12, 15 og 18 mm er de mest præsenterede på markedet.

Engroskursen starter ved 360 rubler stykke. Omkostningerne til pladen afhænger af producenten. Så budgettet er OSB fra Kronoshpan. Produktet af 2500x1250x9mm sælges fra 520 rubler. Det er meget dyrere at købe en Egger-plade. OSB med samme dimensioner tilbyder 700 rubler og mere.

Anbefalinger, når du køber OSB-3

Da arkmaterialet 2500x1250x9mm og også har en anden tykkelse, bliver mere populær, skal du afsløre nogle af hemmelighederne.

1. Udtrykket "fugtighedsbestandigt" påføres ikke skivepladerens fyldstof, men til limen. Dette betyder, at harpiksen ikke mister sine bindingsegenskaber, når den interagerer med fugt. Tilladt en let kort befugtning, men direkte kontakt med vand til OSB-3 bør udelukkes.

2. Materialets standarder for nordamerikanske og europæiske virksomheder er forskellige. For Europa er det tilladt at svulme med 15% efter et dagligt ophold i vand og for USA og Canada - 25%. Derfor opfylder de fleste amerikanske og canadiske ark de europæiske kriterier OSB-1 og OSB-2. Kun nordamerikanske produkter med udvendig bindemiddellim overholder den europæiske mærkning af OSB-3 i henhold til EN 300.

3. Moderne produktion af plader har nået et højere niveau af miljøindikatorer. Mange virksomheder bruger ikke længere skadeligt formaldehyd som bindemiddel, og procentdelen af ​​træ i pladen når 95%. Derfor kan du købe denne type OSB til intern beklædning. Til udvendigt arbejde er en plade med formaldehydlim egnet, hvilket har en lavere pris.

4. I Rusland er der en vis inkonsekvens i GOST og TU på OSB, som er forskelligt fortolket af producenterne. Købsmateriale skal kunden bede sælgerne om certifikater, der angiver de nøjagtige egenskaber (hydrofobe egenskaber og formaldehydemissionsklasse).

Priserne for OSP-3 2500х1250 9mm (upoleret, standard EN300):

Det ældste byggemateriale anses traditionelt for at være naturligt træ. Det er brugt op til vores tid til byggeri.

Træspånplade er et populært udvalg af moderne naturmateriale, som har fundet anvendelse i byggeri og efterbehandling.

Handelsnetværket af byggevarer tilbyder mange forskellige måder at installere et gulv i huset. Henholdsvis.

OSB ark: tykkelse og dimensioner, priser, tekniske data

OSB ark anvendes i vid udstrækning til opførelse af skillevægge, tagdækning til tagdækning, til vægmontering samt til foring og emballering af andre materialer. Med tekniske egenskaber overstiger de betydeligt det allerede kendte spånplader og fiberplader. Vælge og købe OSB ark: Tykkelse og dimensioner, priser - er afgørende faktorer. For at erhverve egnede materialer vil du blive bekendt med klassificeringen, egenskaberne for hver produktgruppe og sfæren af ​​deres anvendelse.

Det omvendte orienterede spånplader er et glimrende alternativ til træ

Klassificering af OSB ark og metoder til deres produktion

Forkortelsen OSB står for "orienteret spånplade". Materialet til dets produktion er flis eller chips. I produktionsprocessen komprimeres flere lag af sådanne chips i gensidigt vinkelrette retninger. Til dette gøres et særligt polymermateriale tilsat på basis af harpiks og andre bindende additiver.

Fremstilling af OSB-plader

Afhængigt af produktets finesser, de opnåede egenskaber og den tilsigtede anvendelse af OSB, kan de opdeles i fire grupper:

 1. OSB-1 - bruges til at skabe produkter designet til drift under forhold med lav luftfugtighed. For eksempel anvendes sådanne plader til fremstilling af møbler, eller som en træpakke.
 2. OSB-2 - anvendes til konstruktion af indre lejestrukturer. Denne produktgruppe kan kun anvendes i tørre rum.
 3. OSB-3 - bruges til at skabe vægge, hovedskillevægge og bærende konstruktioner under forhold med høj luftfugtighed.
 4. OSB-4 er den mest holdbare og vandtætte gruppe. Anvendes som specialbyggemateriale. Sådanne brædder kan modstå betydelige belastninger.

Fordele ved at bruge OSB i konstruktion

Det skal bemærkes, at ca. 90% af alle produkter på markedet er OSB-3 plader. Da disse ark har de mest universelle karakteristika, som tillader at bruge dem i en lang række værker, herunder opførelse af lavhuse.

Tykkelsen og dimensionerne af krydsfinerpladen: priser, sorter og anvendelser. Egenskaber ved produktion, egenskaber, grundlæggende typer, fordele og ulemper. Gennemgangen af ​​markedet for byggematerialer.

Karakteristika og standardstørrelser af OSB ark

I de post-sovjetiske lande anvendes dette materiale relativt for nylig, men i USA og Europa er OSB-pladerne meget udbredt i byggeriet på grund af en række unikke egenskaber:

 • Praktiske slabestørrelser. Standardparametrene er 1,22 x 2,44 m;
 • enkel anvendelse og behandling. OSB-plader er helt modtagelige for mekaniske påvirkninger, såsom savning. Ved hjælp af et manuelt eller elektrisk værktøj kan du nemt afskære den nødvendige del, så du undgår udbrud af revner eller chips og opnår den ønskede størrelse på OSB-arket.
 • styrke af materialet. Orienterede spånplader kan klare tunge belastninger. Samtidig gør deres stivhed det muligt at montere eventuelle fastgørelseselementer i dem, for eksempel negle, skruer, skruer. På grund af dette er de let forbundet med hinanden og danner en integreret struktur. Ved denne indikator er OSB-pladerne ikke dårligere endda til et massivt træbræt;

Hovedkarakteristika for OSB boards

 • lys finish. Efter afslutningen af ​​installationen kan pladerne simpelthen være malet eller brugt til at afslutte alle modstående materialer;

Nyttig rådgivning! Før påføring på OSB-pladen skal plaster nødvendigvis eliminere alle ydre defekter på overfladen og grundigt primer hele planet.

 • let vægt. Med en standard OSB-størrelse på 9 mm er vægens vægt kun 18 kg. Dette gør det nemt at transportere materialet og løfte det til enhver ønsket højde;
 • lav pris. OSB-plader er et billigt byggemateriale, og prisen pr. Kvadratmeter er i gennemsnit 150 rubler.

Omfanget af orienteret spånplade

Ovennævnte egenskaber ved denne slags byggemateriale gør den anvendelig på mange arbejdsområder. Brug OSB plader ikke kun til bygningskonstruktion, men også til fremstilling af møbler og emballage samt til færdiggørelse af indersiden af ​​lastbiler, skibe og tog.

OSB-plader er et af de vigtigste byggematerialer under konstruktion

Typer af arbejde, der bruger det største antal OSB-plader, der produceres:

 • installation af lofter og skillevægge, opførelse af både indre og ydre vægge i lavhuse. Til dette benyttes plader af den anden og tredje klasse med en tykkelse på 9 til 12 mm. Sådanne paneler kan installeres både lodret og vandret;

OSB-plader anvendes i rammehuskonstruktion

 • gulv efterbehandling. I dette tilfælde lægges pladen vinkelret på de specielle lags, der tjener som basis. Til dette anvendes plader af større tykkelse - 18-22 mm, hvilket gør det muligt at levere yderligere varme og vandtætning;

OSB-plader anvendes som et substrat til parket, laminat

 • kontinuerlig kasse tag. Bedste af alt for dette passer i størrelse og tykkelse af fugtbestandige plader OSB-3. Pris og kvalitet opfylder alle de nødvendige krav. Fra toppen kan du arrangere et tag af skifer, metal eller rulle materialer;

OSB som en kontinuerlig kasse til fleksible bituminøse helvedesild, sømt tagdækning

 • opstilling af midlertidige hegn. Fugtmodstand af OSB-3-paneler gør det muligt at anvende dem til indretning af hegn eller beskyttelsesstrukturer.

Nyttig rådgivning! Hvis du planlægger at belægge vægge ved hjælp af OSB-plader, er det nødvendigt at installere specielle metalprofiler korrekt, hvilket vil tjene som grundlag for fastgørelse. I dette tilfælde skal lagets eller skævhedens trin ikke være mere end 400 mm.

Vælg OSB ark: Tykkelse og dimensioner, priser

Ved at bestemme med hvilke formål pladerne skal bruges, kan du fortsætte til valg af tykkelse og størrelse af OSB ark. Prisen afhænger ikke kun af disse indikatorer, men også på den valgte producent. Hidtil varierer prisen pr. Ark OSB 3 og størrelsen 2440x1200x9 mm mellem 500-650 rubler per stykke. Omkostningerne ved et tykkere ark er højere, og OSB-prisen på en plade med en størrelse på 1250x2500x18 mm er ca. 1000 rubler.

OSB har høj pålidelighed, bekræftet i praksis af konstruktion og reparation

Derfor er det ikke nødvendigt at købe plader af en højere klasse end nødvendigt. Dette vil medføre økonomiske omkostninger, hvor der ikke er behov for det. Det er bedre at tage en passende til størrelsen, prisen og tykkelsen af ​​arket krydsfiner OSB, anbefales til denne type arbejde fra en kendt fabrikant.

Nyttig rådgivning! Hvis du er amatør i byggebranchen, er det bedre at købe plader af standardstørrelser. Så det bliver lettere for dig at beregne det rigtige beløb. Og der, hvor det bliver nødvendigt, kan du i øvrigt altid skære arkene. Derudover er de fleste af vejledningen på internettet fokuseret på standardpladestørrelser.

Kreativ interiørløsning med OSB

Efter at have kendskab til det foreslåede sortiment af størrelser og priser på OSB-plader, vil du opdage, at dette er et billigt og alsidigt byggemateriale, der giver dig mulighed for nemt at udføre mange forskellige job. Og med alt dette er sådanne ark sikkert for miljøet og dit helbred.

Tekniske egenskaber, størrelser og priser på skumblokke

DSP boards: dimensioner, priser og materialegenskaber

MDF vægpaneler: priser, katalog af fotodidéer og grundlæggende tekniske egenskaber

Dimensioner af slaggeblokken og dens tekniske egenskaber

Tykkelsen og dimensionerne af krydsfinerpladen: priser, sorter og anvendelser

Vandtæt laminat 12 mm 33 klasse, Tyskland: specifikationer, producenter og priser

Hvad er OSB komfur, størrelse og pris

I dag er der sandsynligvis ingen, der aldrig har hørt noget om OSB, hvilket på engelsk lyder som et orienteret strandbord (OSB) og oversættes som et orienteret spånplader. Dette materiale, der produceres i form af plader, kan anvendes til stelkonstruktion, tagarbejde, reparation af lejligheder mv.

Sådanne paneler kaldes forskelligt: ​​både OSB, OSB og OSB. Dette hedder alle de samme plader.

Da pladerne kaldes orienteret, har chipsene i dem en vis orientering: tværgående i den indre og langsgående i ydersiden.

Den første OSP dukkede op for mere end 30 år siden. Dette blev lettet ved den massive konstruktion af præfabrikerede præfabrikerede huse, hvor millioner af borgere i Europa, USA og Canada nu bor.

Repræsentativ OSB plader tre-lags komprimeret materiale, til fremstilling deraf brugte langstrakte chips af nåletræ. Længden af ​​chips er 60-90 millimeter. Stoffet, der binder chipsene sammen, er lim, hvis hovedkomponent er formaldehydharpikser og voks.

Tekniske egenskaber ved OCP og dimensioner

OSB boards har følgende specifikationer:

 • Tætheden er 640-700 kg / m³.
 • Swellingskoefficienten (indekset bestemmes ved at nedsænke materialet i vand i en dag) - 10-22%.
 • Bøjningsstyrken (tværgående og langsgående) er 10 Newton pr. 1 mm² og 20 Newton pr. 1 kvm, henholdsvis i henhold til den europæiske standard.
 • Bindbarhed og farvelighed. Materialet er godt for klæbemidler, lak og maling.
 • Bearbejdelighed. OSB'er er hurtigt og nemt monteret, kan skæres, bores, de kan skæres, slibes og spidses.
 • Beholder mekanisk evne. Der er ingen digital definition af denne materielle egenskab. Øvelse bekræfter at pladen pålideligt indeholder negle og skruer.
 • Brandsikkerhed. OSB paneler er helt brandfarlige og tilhører gruppen af ​​brandbarhed G4. For at reducere brændbarheden af ​​materialet og gøre den acceptabel til boligbyggeri, skal den behandles med specielle flammehæmmere.

På markedet tilbyder forskellige producenter en bred vifte af OSB, som gør det muligt at vælge udviklere og ejere af huse og lejligheder, der gør reparationer til at vælge de mest egnede løsninger.

De mest populære størrelser af plader, der kan findes i detailhandelen, er:

Tykkelsen kan variere mellem 6-22 mm.

Forskellige materialer og pris

Hidtil er det almindeligt at skelne mellem 4 typer OSB, som afviger i deres tekniske egenskaber og anvendes i forskellige brancher:

 • OSB 1 er kendetegnet ved lav densitet og kan anvendes til møbelproduktion. Denne type plade er modtagelig for fugt.
 • OSB 2 har en højere styrke, men er også modtagelig for fugt. Vi anvender denne type plade til boligindretning af lokaler.
 • OSB 3 er modstandsdygtig over for fugtighed (det er ikke meningen at vare i lang tid) og er meget slidstærkt. Det er denne slags materiale, der er mest efterspurgt og egnet til udvendig udsmykning af bygninger. I dette tilfælde skal pladerne desuden være imprægneret og malet.
 • OSB 4 er egnet til brug i fugtige omgivelser og kan modstå alvorlige mekaniske belastninger. Materialet af denne type er dyrt, så det bruges ikke så ofte som OSB 3. De tekniske egenskaber ved OSB 4 gør det muligt at bruge det gentagne gange til formgivning uden yderligere behandling.
 • Der er plader allerede, lakerede på den ene side lamineret (velegnet til forskalling), og rillede, hvor enderne er forarbejdet med fer og not, til udlægning på et stort område.

De mest populære er pladerne med klasse 3. Tilnærmede priser for forskellige størrelser af plader er:

 1. OSB-3 2500x1250x6 mm - $ 7,9
 2. OSB-3 2500х1250 × 8 mm - $ 8.4
 3. OSS-3 2500x1250x10 mm - $ 9
 4. OSS-3 2500x1250x12 mm - $ 11
 5. OSS-3 2500x1250x15 mm - $ 13.7
 6. OSS-3 2500x1250x22 mm - 20 dollar

Også omfanget af OSB afhænger af tykkelsen af ​​pladen. Tynde plader er velegnede til beklædning af genstande, der ikke lægger OSB-arket (en ramme til bløddækning, beklædning af trægulv, vægge osv.). Plader med større tykkelse kan bruges til genstande med en tilstrækkelig høj belastning på pladen (gulvbelægning på gulvet, strukturerne på hvilke der vil stå tunge genstande mv.).

På grund af de fremragende tekniske egenskaber hos OSB'en er styrene anvendelige på mange områder af konstruktion:

 • Opførelse af vægge af rammeboliger;
 • Oprettelse af indvendige skillevægge;
 • Installation af gulvbelægning;
 • Nivellering af gulvfladen til efterfølgende installation af overtræk;
 • At skabe grundlag for nogle tagmaterialer (bitumen helvedesild osv.);
 • Oprettelse af SIP paneler;
 • Lofts lofter
 • Skæring af trapper;
 • Forskallingsformwork;
 • Oprettelse af stativ og stande;
 • Opret hegn af byggepladser mv.

På alle anvendelsesområder er OSB fastgjort med selvdrejende skruer til både en træramme og en metalramme.

Populariteten af ​​dette materiale vokser hvert år, for med sin hjælp kan du hurtigt og samtidig bygge kvalitet pålidelige rammehuse med lang driftstid.

Spørgsmålet om skadelige OSB-plader for menneskers sundhed er kontroversielt. Producenter garantere uskadelighed af pladerne, men eksperter er skeptiske om dette spørgsmål og mener, at deres hygiejneniveau er ikke egnet til privat brug.

Årsagen til denne polaritet af meninger er tilstedeværelsen af ​​klæbematerialer indeholdende formaldehyd i gipsammensætningen. I en kemisk bundet tilstand er OSB helt sikkert. Men under indflydelse af temperaturen, når man trykker pladerne ud af dem, frigives der gasformigt formaldehyd, som de molekylære kæder af limpause.

Men for eksempel er moderne spånplader fremstillet ved hjælp af den nye teknologi, den svarer til E1-klassen - den højeste med hensyn til miljøsikkerhed. Og til fremstilling af OSB-3-plade kræver meget mindre bindemidler, hvilket indikerer en endnu mere økologisk og sikkerhed for dette materiale. Samtidig er OSB-3-produktion en moderne proces. OSB-3 boards er ikke træbearbejdningsaffald, men modificeret træ. Teknologien for deres produktion ved omkostninger og processer ligner opbygningen af ​​krydsfiner eller limede bjælker.

Forskellige typer harpiks anvendes i forskellige lag af pladen:

 1. til ekstern - melamin-formaldehyd eller carbamid-formaldehyd;
 2. til intern-phenol-formaldehyd eller urea-formaldehydharpiks.

Det er nødvendigt at forstå, at formaldehyd i en lille koncentration ikke er farlig, men hvis antallet af molekyler i luften er højt, vil det virke som en gift. Det accepteres at skelne fire klasser OSB med hensyn til indholdet af formaldehydharpikser:

 1. E0 - 3-5 (op til 6,5) mg pr. 100 g. stoffer
 2. E1 - 10 mg / 100 g.
 3. E2 - 10-20 mg / 100 g.
 4. E3 - op til 30 mg pr. 100 gr.

Certifikatet for hvert parti indeholder oplysninger om, hvordan analysen udføres, de maksimalt tilladte værdier og de endelige resultater. Klasseemission af giftige stoffer bestemt ved europæisk standard DIN EN120.

Leverandørerne af sådanne orienterede chipboards er det østrigske firma Egger, Canadian Norbord og German Glunz.

Den maksimalt tilladte mængde formaldehyd i atmosfæren er 0,003 mg / m³, og i husholdningsvand er det 0,05 mg / l.

For at bestemme byggematerialets skadelighed anvendes en anden indikator som toksicitetsindekset. OSB-plader har et toksicitetsindeks på 70-120%, hvilket indikerer at de er giftfri i henhold til hygiejneklassifikation.

For et andet toksicitetssystem i ppm ser klasserne anderledes ud. Den amerikanske Construction Association of SIP-paneler anfører, at OSB er tildelt ikke mere end 0,1 ppm, det vil sige dele per million. Dette er et ekstremt lavt niveau - meget lavere end tilladt i boligbyggeri. Klasser af strålingsformaldehyd: E1 (op til 0,1 ppm), E2 (op til 1,0 ppm), E3 (op til 2,3 ppm). Fra materialer i klasse Е1 er det ikke kun muligt at bygge huse, men også at lave børnemøbler. For eksempel tilhører konventionel krydsfiner klasse E2.

Generelle anbefalinger om brug af OSB

For at beskytte boliger mod formaldehydemissioner er det nødvendigt at overholde nogle anbefalinger:

 • Erhverve OSB klasse ikke højere end E1;
 • Før udførelse arbejde indendørs med anvendelsen af ​​OSB plader skal først stå 3 måneder (mindst 2 dage) i halvtag (koncentration formaldehyd i denne periode vil falde et par gange), hvor der mellem pladerne skal fastlægges stænger 5-10 cm;
 • Til den interne efterbehandling af pladen er det først nødvendigt at behandle en særlig detox med en primer;
 • Værelser med OSB-foring skal ventileres dagligt;
 • Overophed ikke rummet (over +30);
 • Forøg ikke fugtigheden i rummet over 70%.

Ved at følge ovenstående anbefalinger fra koncentrationen i emission af formaldehyd dampe vil ikke overstige acceptable standarder, og følgelig ikke vil være skadelige for menneskers sundhed.

Som allerede nævnt kan OSB-plader bære mange former for efterbehandling. De kan males, pudses, lakeret og meget mere.

Maling er bedst med OSB olie maling. Passer også til maling af vandbaseret maling, alkyd emaljer og alle former for imprægnering. Du kan anvende farverige materialer med en børste, rulle eller spray.

Malinger og limmasser er også fremragende til behandling af OSB-plader.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

65 + = 74