Uldtøj

Filtningstøj lavet af uld - ret arbejdskrævende, men fascinerende proces og eksklusivt resultat

Det er usandsynligt, at når du ser en usædvanlig og smuk ting i magasinet, der blev droppet med hånden og ikke ejer denne teknik, vil du straks tage et sådant arbejde op. Du overbeviser dig selv om, at du først skal forsøge at lave et lille og enkelt produkt - tøfler eller tørklæde. Og kun derefter fortsæt med at filtre tøjet af uld.

Faktisk er dette sandsynligvis korrekt. Vi er nødt til at føle materialet, forstå dets egenskaber, vide, hvad de skal forvente, for at fylde, så at sige hånden. Nogle needlewomen er bange for en så lang måde at få erfaring på, og deres drømme om et filtskjørt eller jakke lavet af egne hænder bliver aldrig realiseret. I mellemtiden skal det bemærkes, at teknikken med våd filtning af en lille ting eller hele beklædningen er identisk. Ja, der er nogle nuancer og nogle hemmeligheder, og selvfølgelig er der behov for mere tid og fysiske udgifter. Med sidstnævnte konsulterer assisterende herrer succesfuldt - alle slags fittings: fra en konventionel rullestift til en slibemaskine. Og funktionerne ved at lave en komplet garderobe kan omhyggeligt studeres ved at læse råd fra navnebørn og se på masterklassen på video, som vi faktisk tilbyder dig.

Da vores anbefalinger er til nybegyndere, vil vi ikke overveje at lave et nederdel af en kompleks stil eller en frakke til en voksen. Vi stopper på en vest uden fastgørelse (som det mest enkle på et mønster) og et børns frakke (det er at vise, hvordan man flytter fra simpelt til mere komplekst). Farveopløsning og tegning vil også i starten ikke være svært og kræver ikke særlige kunstneriske færdigheder.

Et sæt af emner, der er nødvendige til våd filtning, er i ethvert hus.

 • En film eller et substrat til et laminat til et mønster.
 • Filmen er et pimply, stort stykke.
 • Saks.
 • Vand og sæbe.
 • Mesh: gamle tyll eller myggenet.
 • Roller, træmassager, mølle (hvis nogen)
 • Ulden er ca. 200gr af grundlæggende farve, uldtråd og en smule uld af forskellige nuancer til tegning, viskose.

vest

1). Meget vigtigt er det korrekte mønster. Det kan findes på internettet eller købes i en butik. Men du kan også bygge dig selv, overføre film eller substrat konturerne på din yndlings vest og øge mønsteret proportionalt over alle linjer, så det viser sig mere end 30 procent. Ulden ved filtning giver en betydelig krympning. Vi valgte en simpel tegning, den kan betegnes som et vanvittigt slør eller en skør tråd, det vil sige udfoldning af farvede tråde og stykker uld i kaotisk rækkefølge. Ud fra dette, selv for begyndere foreslår vi at bruge det såkaldte "omvendte layout".

2). Nu vil du forstå, at det ikke er svært.

På tapestriben skal du lægge mønsteret af bagsiden af ​​vesten og cirkulere håndtaget. Vi fjerner mønsteret og begynder at lægge de farvede tråde, som vi kan lide - en komplet fantasiflug. Fra oven ligger trådens tråde langs konturen (lidt udragende til det!) Mønstre langs taljen.

Derefter udfyld det tomme rum i diagonal retning og krydsvis. Vær opmærksom på, at tykkelsen var så ensartet som muligt, og der var ingen huller. Fra oven på samme måde spredes viskose - det vil være den forkerte side af vores produkt.

3). Vi laver en sæbeopløsning (varm så snart hænderne tolereres) og fugter billeten rigeligt, dækker den med et net og klemmer det flere gange over hele området hver gang mere kraftigt, men omhyggeligt for ikke at flytte lagene. Det er her hvor vibratoren kommer til. Hvis du bruger det korrekt, må du ikke køre på nettet og omarrangere fra sted til sted, holde i et par sekunder, så svejses du hurtigt, sparer tid og ikke lægger dine hænder.

4). Så snart du føler, at lagene ikke bevæger sig, skal du fjerne masken, lægge et mønster af ryggen, hylder og bøje hårets tråde, der rager ud over ryggenes konturer. Nu laver vi uldens layout på hylden i omvendt rækkefølge: viskose, uld, mønster.

Tegning kan gøres kaotisk på tværs af hele hylden, men kan være på brystet, bøjlen og bunden. Vi gentager processen. Våd sæbeopløsning, mesh, lapping. Så sætter vi et mønster af den anden hylde og derefter gentages alt normalt. Mønsteret er ikke længere nødvendigt, vi tager det ud af tøjet.

5). Hele vesten er stablet, men det er kun første fase, men nu skal vi arbejde hårdt: rul ind i en rullestang og rulle, og uden en rullestift og en massager. Nødvendigt i forskellige retninger. Vi følger vandet - det skal ikke være lille, men der er heller ikke meget til det. Når man trykker på processen med at fyre tøjet, skal vandet ikke strømme af ulden, det er optimalt, hvis skum kommer ud med tryk. I processen skal du jævnligt udglatte alle rynker og folder, rette og følge ensartetheden af ​​rumpen over hele området.

6). I slutningen skyl skylden i rent vand, du kan gøre det i skrivemaskinen i ca. 15 minutter og med lav spinhastighed (400). Tør det. Selvfølgelig er det bedre på en mannequin, men det er muligt og simpelthen i retret form.

Lad os kun dvæle på de funktioner, der ikke blev beskrevet i det første eksempel.

Så et mønster af enkle ting, selv med en ærme, kan gøres på basis af egnede færdige tøj.

Hvis tegningen er vanskeligere, og du finder det svært at sprede det "tværtimod9raquo;, så fortsæt som følger. På mønsteret på bagsiden lægger du pelsen på lag, sæt billedet på toppen, sæt alt ind og omhyggeligt vend med mønsteret og med hylderne det samme.

Ærmer ruller separat og bedre begge parallelt, konstant sammenligner dem med hinanden. Så det bliver lettere for dig at få de samme ærmer.

Frakke og ærmer skylles og tørres, og kun derefter sutter du manuelt med "nålen". Teknikken gør det muligt at producere helt sømløse produkter, men det er bestemt ikke for begyndere, men for mere erfarne uldnere.

Se igen på mesterklassen på videoen og prøv dig selv at føle dig fri af uldtøj.

Frakke af filt uld

Filtet uld - et af de ældste materialer til tøj. Produkter fremstillet af denne uld er meget varme, sokker og komfortable. Ved fremstilling af frakker anvendes kun naturlige materialer, som skyldes sådanne særlige forhold ved en særlig økologisk karakter.

Filtet tøj er holdbart, det kan vaskes og rengøres uden frygt for, at det vil miste sin oprindelige form. Blandingen af ​​filt uld tiltrækker blandt andet et stilfuldt og moderne udseende.

Begge hovedtyper af uldfiltning, tør og våd - er baseret på naturen af ​​naturlige uldfibre sammenflettet med hinanden og tykkere og danner en enkelt klud.

Tørfiltrering gør uldens fibre til et færdigt produkt ved hjælp af specielle fyldningsnåle med små griser. Som følge af en masse punkteringer med nåle bliver fibrene sammen, bliver tættere og giver ender med den nødvendige form til enden.

Denne form for filtning hedder fyldning eller filtning. Ved hjælp af tørt filtning kan tøj give et "twist" - alle slags tegninger og mønstre.

Til fremstilling af store genstande, såsom frakker, anvendes våd filtning. Det er nødvendigt at bruge en sæbeopløsning i sin proces. Uldens spredte fibre fugtes først med varmt vand og sæbe.

Så begynder processen med krympning gennem mekanisk handling: friktion, rullning og presning. Denne teknik giver dig mulighed for at få meget stærke produkter.

Produkter fremstillet af filtuld er kendetegnet ved en relief struktur og plasticitet, hvilket giver designere et omfattende felt for fantasi. Yderbeklædning fremstillet af filt uld er meget forskelligartet i stil.

Hvis du har brug for at oprette et virksomhedsbillede, skal du vælge en lang eller forkortet filtfrakke med lige snit. Denne mulighed med lakonisk stil og kvalitetsarmaturer giver dig en seriøs og målbevidst arbejdstager.

For at danne en mere feminin løg, er den perfekte frakke af en monteret silhuet med lang ærme ideel. Elegant krave og knap fastgøring vil understrege modelens tradition og overbevise andre i din upåklagelige smag.

Fra filtformede ulddesignere kan der skabes topiske militær-stil frakker. De er dekoreret med store skinnende knapper, skulderstropper, stropper med spænder og andre militære attributter.

Et kort monteret frakke lavet af filt uld, flared nedad - en populær mode blandt unge mennesker. Sådanne modeller er normalt malet i saftige farver og er dekoreret med et bredt bælte og store knapper.

Cape, coat-poncho, coat-capes og coat-cardigans

For lavsæsonen er modeller af filt uld af følgende stilarter relevante: kasketter, ponchoer, frakker og frakker-cardigans. Disse modeller bruger normalt ikke en foring.

Hvis du har på vinter om vinteren, kan du hente et hættetrøje med en hætte, der beskytter dig mod dårlige vejrforhold - nedbør eller vind. Der er modeller med hætter eller krave trimmet med pels.

Udvidede versioner af et lag filt uld i gulvet, dekoreret med alle former for mønstre og mønstre af kontrasterende uld, skabt til kvinder, der kan præsentere sig selv i det bedste lys og imponere andre.

Nyligt kalvekåber-veste med nedadgående kraver bliver populære. Disse ærmerøse jakker er fastgjort med knapper eller hemmelige knapper, de ser også godt ud uden fastgørelseselementer.

Præcise overheadlommer gør tøjet mere funktionelt. Denne frakke vil være passende både på gaden og i et køligt rum.

Håndlavet dekorativ indretning af modeller fra filt uld er populær, det gør en ting eksklusiv, unik og helt unik. For at skabe spektakulære fakturaer på filtbeklædning bruger ikke kun uldfibre af kontrastfarve, men også silke, linned, bomuld, viskose og lige alger.

Blandt producenterne af højkvalitets pels af filt uld vil jeg gerne fremhæve:

 • Italienske mærker - Tensione In, MOSCHINO, Aurora Firenze;
 • Polsk mærke E.Levy;
 • Ukrainsk - TM Raslov og Fionastyle TM;
 • Russiske mærker - Maria Velada, Diway, J-Splash, Verso TE, Argent og designer Larisa Balunova.

For komplette kvinder sys den originale model med mærket "EE-style".

Filtede ting ser ofte meget yndefuld og blid, men deres tilsyneladende skrøbelighed og sprødhed er meget vildledende, de er meget veltolereret af alle former for stress og eksponering. Hvad angår krympningen af ​​filtprodukter, observeres denne virkning ikke her.

Et godt slidt frakke er allerede en ordentlig produkt, fordi det er i den krympning, at det meste af filtningsprocessen består. Derfor kan et lag af filt uld vaskes sikkert.

Men hvis dit produkt er dekoreret med en del indretning, så er det bedre at anvende en håndvask:

 1. For det er værd at købe specielle pulvere eller flydende produkter med lanolin.
 2. Det er nok at suge kappen i en opløsning med et middel i et par timer, og skyll derefter grundigt. Vandetemperaturen må ikke være over 40 grader, især hvis ting er farvet.
 3. Det er nødvendigt at vride kappen uden at vride den, og den bør tørres i udfoldet form på en vandret overflade væk fra varmekilder. Det er bedre at stryge lidt fugtigt produkt ved medium temperatur.

Hvis du er bange for at vaske din frakke alene, så er det bedre at tage en tørrenser.

Anmeldelser af kappen af ​​filt uld er som regel ret positive. Glade ejere bliver ikke vant til produktets vidunderlige opvarmning egenskaber, når selv en fin filt frakke kan bæres til meget kolde og sne.

Ofte i en bedømmelse af ejeren rapporterede en vidunderlig lethed, blødhed og hygge af sin nye frakke, og bemærk dens ejendom, der skal kombineres med en artikel af tøj - beklædning, fodtøj og tilbehør. Ofte roste frakker af filtet uld, fordi det sidder perfekt på en figur og ser stilfuld og dyre.

Alle rettigheder forbeholdes, 14+

Kopiering af webstedsmaterialer er kun mulig, hvis du installerer et aktivt link til vores hjemmeside.

Uld tøj filtning

En afskåret frakke af merinould, meget varm og praktisk

Uden mode forbliver tøj lavet af egne hænder. Kvalitetsfremstilling, eksklusivt design, naturlige materialer og anvendelighed er de grundlæggende værdier af håndværkskompetencer. En af disse typer af håndarbejde, der får stadig større popularitet i vores dage - fyldning af uld. Tøj er varme, behagelige at røre ved, behageligt og praktisk, da det bliver snavset og næsten ikke bliver vådt.

Filtning ud af uld (filtrering eller filtrating) - en måde at gøre ubeklædt uld til en stærk filt.

Hvis du allerede brænder med ønsket om at genopbygge garderobeskabet med sådan en ting, skal du ikke skynde dig for at tage på en kompleks model af et frakke eller nederdel. Prøv at starte med et lille tilbehør til at erhverve færdigheden i at arbejde med materialet, for at forstå dets funktioner og at vælge den teknik, der passer dig.

Der er to måder at gøre filtede beklædningsgenstande fra seks: tør og våd.

Ved tør filtning er hovedværktøjet en speciel nål i en vådt såpopløsning. Helt forskellige teknikker fører til samme resultat - sammenfletning af uldfibre.

Enhver form for filtning kræver meget tid, arbejde og tålmodighed. Hvis du allerede er klar til dette, så samler vi materialerne.

Original nederdel lavet af uld, egnet til enhver fashionista

Først og fremmest har du brug for ubearbejdet uld. Til tøj anvendes en grov kam eller et bånd, en halvfuld uld og meget tynd for at skabe et mønster.

Til tørt filtning:

 • Nåle af tre typer (tykt, medium og tyndt) med specielle serifs.
 • Underlag af tæt skumgummi, filt eller gummi.
 • Garn af forskellige farver (hvis der er et billede).
 • Attributter til indretningen af ​​det færdige produkt.

Materialer og værktøjer til tør filtning

Til våd filtning:

 • Sæbeopløsning (vand og sæbe).
 • Tæt myggenet.
 • Et klæbemiddel til et mønster.
 • En film med pimples.
 • Vand, sakse, håndklæder.
 • Værktøjet til rullning ned (en rullestift, en træmassager eller en bambusmåtte).
 • Viskose til underlaget.

Materialer til våd filtning

Det er en besværlig proces at udglatte en uldet klud i et sæbevandskum, der gør det til en filt.

Forskellige kjoler lavet af uld dyppet i våd mode

De vigtigste trin i fremstillingen af ​​uldtøj er som følger:

 • Det første skridt er at forberede et mønster, alt efter din størrelse. Vi overfører det til filmen og tilføjer på konturen 30-40% fra alle sider, da ulden vil krympe. Vi fjerner mønsteret.
 • Det andet trin er uldets layout. Små stykker uld ligger i forskellige retninger, helst i skakbrætmønster. Vi laver coatlaget det samme på alle sektioner, hvilket ikke tillader mellemrum. Tykkelsen er justerbar, baseret på det faktum, at håret i processen med filtning vil blive reduceret med 2-3 gange. Uld nedbrydes til et bestemt mønster eller helt i en fri ordre, som din fantasi fortæller.
 • Dæk det hele med en maske og våd det med en tætte, sæbevandende opløsning. Tryk så godt sammen med dine hænder på oliekluden, så pelsen er helt gennemblødt. Vi gør alt omhyggeligt, så lagene ikke bevæger sig, og tegningen forbliver intakt. Vandet skal ikke være for meget, dets overskud skal rengøres med et håndklæde, kun skum skal skille sig ud, når man trykker på.

MK på fyldning af en dobbeltsidet nederdel del 1

MK på fyldning af en dobbeltsidet nederdel del 2

Nu begynder filtningsprocessen, nemlig håndens arbejde. Lige her kan du komme til hjælp af en rullestift eller en træmassager. Hvert afsnit af produktet glattes jævnt, vendes, glattes og gnides igen, indtil lagene holder op med at bevæge sig. Skal få et solidt lag uden fremspringende tråde og faldende stykker.

Master klasse på filtbluser

Skyl det færdige produkt i rent vand, det er muligt i en vaskemaskine ved lave omdrejninger. Tør kun i retret form eller på en mannequin.

Den består i den hurtige gennemboring af ulden, som følge heraf fibrene bliver indviklet, komprimeret og omdannet til filt.

Først og fremmest garnet er lagt i et mønster, der danner et mønster, hvis det er. Og vi begynder at piercing, jævnt passerer alle dele af produktet, hele tiden vende det over, behandle lige omhyggeligt både kanterne og midten af ​​kluden.

Frakke uden ærmer med røde roser, dumpet på tør teknik

I første omgang bruges der kun en tykk nål, hvilket gør dybe punkteringer. På dette stadium fjernes fluffiness og ulden falder af.

Som fortykkelse skifter den tykke nål til en tynd og fuldender filtningsprocessen. En tynd nål skaber en lindring ved ujævn piercing. Til filtning er dette ikke nødvendigt, stoffet skal være fladt, så piercing skal ikke gøres dybt.

I løbet af arbejdet kan uldstykker tilsættes, og produktets mønster og form kan justeres. Et vigtigt punkt: Ved dumping nedsættes mængden af ​​uld tre til fire gange. Hvis du først vælger at fælde, skal du huske dette, når du køber materialet.

En ting kan betragtes som klar, hvis den:

 • tæt, holder en form, skinner i lyset;
 • homogen, uden tuberkler og dunkler, det ser ikke ud;
 • glat, ikke absorberende vand;
 • tynd, flere gange mindre end den oprindelige tykkelse;
 • Det er umuligt at bestemme retningen af ​​fibrene, det er umuligt at trække en enkelt streng ud;
 • næsten hele lærredet ser på ovenlyset.

Imponerende feltede jakker med egne hænder

Smukke feltede ting skabes kun på grund af utroligt flid, fysisk arbejde og meget tid. Men vær ikke bange. Processen med filt tøj er ganske enkel, interessant og tilgængelig for alle. Så ned med tvivl og din begyndelse vil blive kronet med succes!

© EthnoBoho, 2016-2017 Kopiering af byggematerialer er kun mulig med tilladelse fra administrationen og med et aktivt link til kilden


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

38 − 33 =