Afslutter huset fra træet udenfor

Udvendig efterbehandling af tømmerhus

Husets udvendige finish fra træet dekorerer ikke bare facaden, men beskytter også det naturlige materiale mod sollys, vindbelastning, sne, regn og mekaniske påvirkninger. Rammen er miljøvenlig, men den er sårbar mod fugt og ultraviolet, og foringen kan blive et pålideligt skjold mod et aggressivt miljø. Du kan vælge materialet efter din smag og rigdom. Det vigtigste er, at det er egnet til sådanne formål og korrekt installeret på ydervæggene.

Arbejdsprocessen kan omfatte flere faser, som vil diktere valg af dekorative finish:

Oftest bygger bygherrer en kælder med naturlig eller kunstig sten og vægge - sidespor eller foring. Moderne materialer passerer kvalitetskontrol og opfylder alle krav til denne kategori af varer. Fagfolk rådes til at udøve valg på modstående af bygningen projekteringsfasen, især hvis det er en rammekonstruktion, der er ikke lang tid til at forlade åben, så meget desto mere, hvis du installerer isoleringen og de klimatiske forhold er forskellige overflod af nedbør, kan vi ikke udskyde en anden dag.

Lad os starte med den dyreste indretning, og omkostningerne her er både økonomiske og midlertidige. Af hensyn til retfærdighed er det værd at bemærke, at der også er mange fordele i dette tilfælde:

 • lang driftstid
 • Modstand mod skarpe temperatursvingninger;
 • lavt niveau af fugtabsorption
 • bredt valg i salgsnetværket;
 • beskyttelse af vægge mod stød og friktion;
 • brandmodstand.

Ulemperne omfatter en kompleks installation, som usandsynligt vil blive implementeret uafhængigt uden visse færdigheder. Materialet og arbejdet er også dyre, så ikke alle har råd til dette materiale. I de fleste tilfælde købes fliser og sten til færdiggørelse af socle, men der er løsninger til vægge udenfor.

Denne udsmykning er blevet brugt i mere end et årti, og i klimaforholdene i vores land har det vist sig at være fremragende. På gaden er det bedre at lægge keramisk granit eller klinker. Den første mulighed er lavet på basis af syntetisk granit, så det efterligner pålideligt det naturlige minerals tekstur. Klinkeren er et af de nyeste populære materialer, der ligner teglsten både i konfiguration og farve. Modstandsdygtig mod lave temperaturer, men kræver streng overholdelse af installationsteknologien.

Den ydre finish af huset fra baren kan være lavet af naturligt eller kunstigt produceret sten. Det naturlige mineral er ikke bange for lave og høje temperaturer, det deformerer ikke under mekanisk indflydelse, men det har meget vægt og er ret dyrt. Med hensyn til den kunstige beklædning er den ikke mindre end dens prototype for dens holdbarhed og tekstur, og den vejer også meget mindre, er billigere og kan installeres på facadevæggene selvstændigt.

På husets ydervægge kan en dekorativ sten installeres på to måder. Først overveje en simpel fixering, hvis dit hus har en monolitisk eller mursten base.

 1. Overfladen rengøres fra støv og snavs, primer.
 2. Installer gipsnet og pudset med en opløsning udarbejdet i overensstemmelse med instruktionerne på pakken.
 3. Når gipset er helt tørt, slibes det og en sten lægges ovenpå.

Princippet om fliser på gips

Hvis dit hus har en openwork base (stabel fundament), er følgende metode egnet:

 1. Lathen er lavet af træblokke (50x40 mm) eller metalprofiler. Trinet mellem kratens elementer er normalt 40 - 50 cm.
 2. Når rammen er klar, placeres en varmelegeme mellem bjælkerne.
 3. På toppen af ​​isoleringen trækker du dampspærren, som beskytter den mod fugt og fylder også skærmen.
 4. En flise eller en sten på et plan af en facade fikseres på selvbånd eller lim ved hjælp af en speciel profil. Denne metode er velegnet til letvægtsbeklædning, da vægten af ​​en naturstenskonstruktion ikke kan modstå.

Både fliser og sten kan fastgøres enten baglæns eller med en bar, med andre ord med et hul, som yderligere behandles af trowel. Varianten med prægningen er mere kompliceret med hensyn til lægning, men det ser meget mere interessant ud, selv om det hele afhænger af smag af husets ejere. Under alle omstændigheder starter lægningen i retning fra hjørner og åbninger. Stonesegmenter er bedre at rette, vekslende store og små prøver, så får vi et naturligt kaotisk mønster.

For arbejde uden for træhuset brug en speciel cementklæbende underlag. Limen påføres de modstående dele og væggen, og dens overskud fjernes med en spatel. Hele processen skal udføres ved en temperatur på +5 - + 10C, som med andre kvaliteter af termometeret hærder limen ikke. Efter installationen behandles sten og fliser med et hydrofobt middel. På samme måde udføres fodens foring.

Siding og lameller, der simulerer tømmeret, har både positive og negative sider, som snarere karakteriserer ikke klædningsprocessen, men de byggematerialer, hvormed det udføres. Begge versioner af beklædningen kan være lavet af træ (for det meste en blok af huse), vinyl eller metal. Til fordelene ved dette står overfor, installeret uden for huset, kan du henvise til:

 • enkel installation;
 • overkommelig pris;
 • en bred vifte af materialer og komponenter til det;
 • stabilitet før nedbør og vind;
 • lang levetid (mindst 40 år)
 • farvefasthed selv under solen.

Den væsentlige fordel ved sidespor er dens ubegrænsede dekorative egenskaber, fordi her kan du kombinere forskellige nuancer af lameller på individuelle elementer i facaden og dermed få dem til at skille sig ud. Hovedbetingelsen for montering af sidespor og husenheden er skabelsen af ​​en ventileret facade og isolering. Der er også svagheder i denne beklædning, selvom der ikke er så mange af dem. For eksempel kan vinylprodukter briste med en hård mekanisk virkning, træblokken af ​​huset er tilbøjelig til at ild, og metalforingen ryster under regnen.

Eksempel på færdiggørelse af facaden med metal sidespor

Udenfor udføres installationsarbejder med en sådan foring ved enhver temperatur, og de udføres i henhold til følgende skema:

 1. Overfladen af ​​væggene rengøres af snavs og behandles med antiseptisk, som kan bruges som tjæreolie.
 2. Monteret kasse. Rammens bjælke tykkelse afhænger af tykkelsen af ​​isoleringsmaterialet med en kant på 1 cm. Afstanden mellem kasseelementerne er 40 - 50 cm.
 3. Monter en vandtætningsfilm med en overlapning på 10-15 cm. Hver ledd skal limes med tape.
 4. Installeret termisk isolering.
 5. En beskyttende film er monteret oven på varmeapparatet.
 6. Kontrolcellen er pakket, som tjener som grundlag for montering af sidesporingen og samtidig retter varmeapparatet.
 7. Forlad jorden 15 cm, start fra bunden opad for at montere sidesporet. Lamellerne er låst med hinanden ved en lås og skrues til kassen ved selvdrejende skruer.
 8. Hvis en træblok hus blev brugt udenfor facaden, åbnes den desuden med et antiseptisk og lakeret.

Ordning af facade dekoration med sidespor

Nu ved du, hvad sheathe hjem fra en bar udenfor, så han var ikke kun smukke, men også fået gode varmeisolering kvaliteter, der kan hjælpe beboerne spare på opvarmning af lokaler.

Kappe af huset fra tømmeret udefra: Vi vælger materialet

Efter opførelsen af ​​en træhusbygning er afsluttet, bliver ejeren spurgt: hvad skal man gøre for at klippe huset ud af tømmeret på ydersiden? Når alt kommer til alt, skal du hente materiale, som ville være kvalitativt, korreleret med budgettet, så attraktivt og tjent mere end et dusin år.

Du bør se på disse muligheder:

 • facader lavet af naturligt træ;
 • kunstige materialer;
 • pudsning;
 • opmuring.

Efter en detaljeret undersøgelse af egenskaberne ved ovenstående materialer vil de fleste ejere være meget nemmere at bestemme husets finish. Når alt kommer til alt, virker struktur, farve, udseende og andre faktorer afgørende, før de køber.

Det eneste, der skal huskes før arbejdet starter, er krympningen af ​​træstrukturer. På trods af at baren allerede sælges tørret, er kvaliteten af ​​dens forberedelse vigtig.

Under alle omstændigheder vil der være minimal krympning på grund af strukturens store vægt og selve træets struktur. Så udvendig afslutning af huset fra tømmeret bør udføres ikke tidligere end 2-3 år efter færdiggørelsen af ​​konstruktionen.

Bemærk også, at mens væggene uden for bygningen ikke er lukket, vil det i de fleste tilfælde være nødvendigt at arbejde på isolering af facaden. For at skabe komfortable forhold i de koldeste vintre skal materialets tykkelse være mindst 40 cm.

Afslutning af tømmerhus med naturligt træ

Træmaterialer gør allerede udvendig af huset attraktivt og originalt, men endnu mere effekt opnås, når elementer fra andre teksturer blandes her. For eksempel natursten, metal, dekorative gips osv.

De mest almindelige varianter af træbyggematerialer er foring og blokhus. De er lavet af naturlige råvarer: Til dette formål anvendes specielt behandlet lærk, gran eller fyr.

Afslutning af tømmerhuset med træforing eller blokhus har flere fordele:

 1. Et pålideligt, slidstærkt materiale.
 2. Relativ simpel installation.
 3. Ved hjælp af et af disse materialer er det nemt at skjule både ekstern og intern kommunikation.
 4. God varme og lydisolering.
 5. Disse er naturlige materialer, der skaber en speciel og behagelig atmosfære.

Efterbehandling huset blokhus giver dig mulighed for at varme huset udenfor

Både blokhuset og foringen kan bruges til udvendig eller indvendig arbejde. Men da sidstnævnte har lighed med et naturligt tømmerhus, er de mere tilbøjelige til at lave husets ydre beklædning. Derudover vil blokhuset give dig mulighed for at udføre vægopvarmning, og med skader er det meget nemt at udskifte dets individuelle elementer.

Afslutning af træhuset med kunstige materialer

I dette tilfælde er valget fantastisk:

 • sidespor af forskellige strukturer: vinyl, metal, træ mv.
 • termopaneler baseret på polyurethan;
 • fibercementplader mv.

De vigtigste fordele ved kunstige materialer omfatter relativt lave omkostninger, nem installation og efterfølgende pleje, pålidelighed og holdbarhed.

Den mest almindelige metal og vinyl sidespor. Blandt fordelene ved sidstnævnte - lette vægt, høj styrke, modstandsdygtighed over for virkningerne af eksterne miljømæssige faktorer (.. Regn, sne, frost, etc.), bevarer udseendet af solen og praktisk talt ikke brænde. Derudover er det ret nemt at montere, næsten alle vil klare denne opgave.

Siding bruges ofte i udvendig udsmykning af huse, på grund af den nemme installation og modstand mod indflydelsen af ​​eksterne naturlige faktorer

Da bunden af ​​metalbeklædningen er galvaniseret stål, har den en masse vægt. Dens anvendelse er kun berettiget i tilfælde af et pålideligt fundament og opførelse af en stærk ramme af et tømmerhus. Men det er den sikreste i forekomsten af ​​ild blandt alle materialer til ydre beklædning.

En af de interessante sorter af almindeligt forekommende vinyl sidespor er dekorative PVC paneler. Med deres hjælp opnå høj kvalitet imiteret murværk, natursten, granit, marmor, og så videre. N. Desuden sådanne paneler er resistente over for de negative virkninger af miljøet og kræver ikke nogen særlig pleje.

Termopaneler baseret på polyurethan og fibercementplader

I det første tilfælde får du et meget pålideligt materiale, toppet med klinkerfliser. Dette giver dig mulighed for samtidig med yderbeklædningen at udføre opvarmning af træhuset. De beskrevne klinkerfliser er holdbare, praktisk taget ikke genstand for burnup, deformation og kan have mange forskellige strukturer.

Paneler lavet af fibercement er produceret i forskellige farveskalaer, og modstår de negative miljøpåvirkninger, er praktiske og holdbare.

Plastering af tømmerhus

En anden type arbejde kaldes en "våd" ydre foring. At gennemføre dem vil kræve oprettelse af en særlig ramme med forstærket mesh, som forhindrer frigørelse af materiale fra væggene.

Gipset kan være af flere typer:

Materialet baseret på akryl har fremragende fugtafvisende evne, og den er modstandsdygtig over for mekaniske skader og produceret i forskellige farver. På grund af dette er det ikke nødvendigt at male huset ud af stangen efter påføring af gipset.

Mineral gips er fantastisk til byggearbejde udenfor bygningen, men er lavet af portlandcement baseret på plastificerende hydrofobe komponenter.

Mosaikgipset indeholder kvarts eller marmorflis, hvilket giver facaden et dekorativt udseende og pålidelig beskyttelse mod det ydre miljø.

Afslutning af mursten med murværk

Ved hjælp af facade klodser er det nødvendigt at huske krympningen af ​​strukturen, som varer fra et til flere år - afhængigt af de anvendte materialer. Derudover øger murens store vægt væsentligt kravene til grundlæggelsen af ​​bygningen: den skal være stærk nok.

De vigtigste fordele ved at planlægge tømmerhuset er mursten udenfor:

 1. God varme og lydisolering.
 2. Høj brandsikkerhed.
 3. Relativ hurtig installation af murværk.
 4. Forøg styrken af ​​huset og forlænge dets levetid;
 5. Evnen til at give strukturen et mere æstetisk udseende.

Da den høje fugtighed af træelementerne i huset før eller senere vil føre til forringelse, er det nødvendigt at tage vare på oprettelsen af ​​et velindrettet ventilationssystem på forhånd. Mellemrummet mellem murstenen på ydersiden og træstrålen indefra skal være ca. 3-5 cm afhængig af de specifikke teknologiske krav.

Ordningen med mursten foring mursten hus

Som regel overlades små huller i anden række af murværk ved hjælp af slidsede mursten eller installering af ventilationsgitter. Deres samlede areal skal være inden for 35-45 kvadratmeter. cm for hver 10 kvadratkilometer. m med et trin på ca. 2-3 meter. Ventilationen skal også være på toppen, under kanten af ​​bygningen.

Bemærk at hullerne skal laves eller dækkes med stænger for at beskytte mod gnavere.

Sammenføjning af trævægge og murværk

Konstruktionens holdbarhed sikres kun ved korrekt fastsættelse af murværk i træhusets trævægge. For at gøre dette skal du bruge specielle metalelementer, hvis ene ende er fastgjort til stangen, og den anden er cementeret. For at opnå pålideligheden af ​​konstruktionen anbefales det at lave 5 forbindelsesled per kvadratmeter.

Hvis arbejdet er udført korrekt, bliver bygningen næsten monolitisk. Et sådant hus kan nemt modstå indflydelsen af ​​negative miljøfaktorer i lang tid.

Bemærk venligst at murværket giver mulighed for isolering af træhuset udefra. Derefter vil de varmeisolerende egenskaber holde ejeren i mange år fremover.

 • Indvendig finish
  • loft
  • vægge
  • Paul
  • Døre, buer
  • vinduer
  • Komfur, pejs
 • Afslutning af lokaler
  • køkken
  • Badeværelse, toilet
  • Korridor, entré
  • Balkon, loggia
  • Andre værelser
 • Afslutning af bygninger
  • Sommer og private huse
  • Træhuse
  • Badehuse, saunaer
 • Efterbehandling materialer
  • gips gipsplader
  • Facing paneler
  • Baggrund, kork
  • flise
  • Laminat, linoleum
  • Dekorative gips
 • Afslutningsarbejde
  • gips
  • underuld
  • caulking
  • Maling, hvidvaskning
 • Udvendig finish
  • facade

Ved hjælp af tekstureret gips kan du skabe et unikt reliefmønster på væggene og loftet. Til dette.

De fleste tror, ​​at plastering af trævægge ikke er den bedste idé, som der nu er.

Under færdiggørelsen opstår der ofte et dilemma: jo bedre er justeringen af ​​væggene under tapetet? Business.

Ekstern og intern efterbehandling af huset fra en bar med egne hænder

Afslutningen af ​​huset fra tømmeret er et af de afsluttende faser af bygningen, hvorefter møbler er placeret i boligen, og andre indretningsarbejder udføres. Den udvendige finish af træhuset er lavet i overensstemmelse med den enkelte vision af ejeren af ​​hans bygning i landskabet af plottet. Og før du er færdig med huset ud af baren indenfor, er det normalt den fremtidige udsmykning af værelset, fordi vægge, gulv og loft vil være i harmoni med interiøret.

Boligindretning hjem fra en bar antage vægge og lofter, æglæggende laminat gulve, fliser eller linoleum, pudsning og så videre. D. De er ikke blot tillade opførelsen at give et attraktivt udseende, men også bidrage til at forbedre kvaliteten af ​​byggeriet tilstand.

Da træet er beregnet til at skabe den nødvendige mikroklima i træhus fra barer, afsluttende arbejder det kun udføres med henblik på at beskytte træ materiale fra de negative virkninger af atmosfærisk fugtighed, samt forskellige former for skadedyr.

Der lægges meget mere vægt på at færdiggøre gulvene i trærammehuse. Væggene står over for forskellige moderne materialer (for eksempel modstående paneler). Rammehuse er økonomiske i konstruktion, for at udføre ekstern termisk beskyttelse og facadeindretning, er det tilladt at anvende en række forskellige midler, som omfatter paneler, maling og lakmaterialer.

Variant af ydre efterbehandling af tømmerhus med facade mursten

Der er to hovedmåder til udvendig efterbehandling af et hus fra en barvendt og maleri. Det skal huskes, at hver af de måder at stå overfor har sine fordele med hensyn til dekorative muligheder. Derfor er valget af den ene eller anden variant ydre finish af træ Huset er lavet afhængigt af det ønskede resultat: skal være en glat overflade af væggene, eller er det bedre at gøre et volumen, der består af separate hængslede dele.

Der er to typer overfor facade af huset fra en bar - våd og rumligt-volumetrisk. Overfladebehandling af den første type er kendetegnet ved, at foringsmaterialet er klæbet med forskellige slags løsninger og klæbemidler.

Rumlige volumetriske facader af bygninger laves ved at installere modstående materialer på en vis afstand fra væggene, ofte med brug af ekstra stativer.

Vådt beklædning af trævægge udføres kun i usædvanlige tilfælde på grund af forandringen i tømmeret af dets geometriske dimensioner, fordi det absorberer fugt intensivt. Oftest, der vender mod husets vægge fra bjælkerne, udføres med implementering af ventilationsgab, hvilket forbedrer de termiske egenskaber af strukturer.

Ubegrænsede muligheder har alle de kendte teglværker. Da valget af mursten på det russiske marked er rigtigt bredt, kan den samme facade stå over for materiale af forskellige former, nuancer og med forskellige overfladestrukturer. Den lille størrelse af murstenen gør det muligt at anvende flere kombinationer af dets position under drift.

Husets facade kan gøres unik og original selv ved at udføre den sædvanlige formede murværk fra standard rødbagt mursten.

Se på billedet - når du udsmykker huse fra tømmeret udefra for at dekorere cornices, samt dør og vinduesåbninger, kan du bruge en afrundet mursten:

Dette materiale giver dig mulighed for visuelt at "blødgøre" facaden.

Facing facade mursten kombinerer fordelene ved et brostensbelagt hus og en mursten struktur. Dette materiale forbedrer ikke kun varmebesparende egenskaber, men reducerer også brandfare i huset.

Facade mursten er fugt og frostbestandig, det giver strukturen styrke og pålideligt beskytter træfacaden mod ødelæggelse. Fra almindeligt mursten er dette materiale anderledes, fordi det ikke indeholder vysokolov. Derudover giver mange forskellige former for udsmykning facaden i en individuel stil.

Facaden mod facade mursten, når færdiggørelse af facaden af ​​huset fra strålen er udført efter den sidste krympning og krympning af træstrukturen. Man må huske på, at strukturens samlede vægt samt belastningen på jorden og fundamentet efter murværkets ydeevne er øget. Grundlaget for et sådant hus skal derfor være yderst pålideligt.

Som et hjælpefastgørelsesmateriale anvendes klemmer under udførelsen af ​​murværk. De tillader at fastgøre mursten foring til væggene og er lavet af metal (galvaniseret) strimler, foldet på midten og har en bredde på 4 cm. Nogle gange er de fremstillet af plademetal, hvorefter klemmer dækket med flere lag af olie maling.

I tilfælde af at murens udvendige murværk er fremstillet af træ, er mursten produceret på mursten, klemmerne monteres i hver tredje række. Hvis mursten er lavet i en halv mursten, er metalpladerne fastgjort hver 5-6 rækker.

Til væggene klemmes klemmerne i en afstand af ca. 50 cm fra hinanden. De anbringes i murværket under udførelsen.

Facing facaden af ​​huset med en sidebjælke

Enkelhed af installation og lave omkostninger er besat af sidespilsplader lavet af polyvinylchlorid og har sædvanligvis en tykkelse på 1 mm. Bygningen, færdig med sidespor, ser pænt og ryddeligt ud. Udseendet af en bygning kan opnås ved at anvende konstruktive efterbehandlingselementer.

Der er flere sorter af sidespor. En populær er vinyl sidespor. Når man udsmykker huset fra tømmeret udefra, er det muligt på en pålidelig måde at beskytte huset mod de ødelæggende virkninger af naturlige faktorer, såsom betydelige temperaturændringer, nedbør. Dette materiale kan være af forskellige nuancer, det brænder ikke ud i solen og undergår ikke korrosion. Den færdige belægning kræver ikke næsten vedligeholdelse, det er let, det er nemt at vaske med almindeligt vand.

En anden form for sidespor er PVC-facadepladerne. Yderfladen af ​​dette efterbehandlingmateriale imiterer overflader lavet ved brug af marmor, mursten, granit, natursten osv.

Brug af PVC-paneler er nøglen til den originale stilistiske løsning af bygningens facade. De behøver ikke særlig pleje, de er modstandsdygtige over for forskellige slags kemikalier. Desuden er disse paneler resistente over for mekanisk belastning.

Som du kan se på billedet, udføres huse fra træet ved installation af facadepaneler på rammen, som igen er fastgjort til bygningens vægge:

Således skabes en facade med fuld ventilation, forudsat at varmeren er færdigmonteret og ventilationsgabet udføres.

Facade fliser på en cement-sand base, samt PVC paneler, efterligne efterbehandling med brug af dyre materialer - natursten, marmor eller mursten.

Ved indretning af tømmerhuset med egne hænder fastgøres facadefliserne ved hjælp af klæbemidler. En nødvendig betingelse for betydelige dynamiske og statiske belastninger på træbeklædningen er anvendelsen af ​​en kasse.

Andre varianter af færdiggørelse af væggene i facaden af ​​et hus lavet af tømmer

For samtidig gennemførelse af modstående og isolering af facaden af ​​huset, undgå de vanskeligheder ved installation, brug termopaneler med klinker fliser.

Montering af paneler med denne mulighed for at afslutte huset fra baren udføres på en sømløs måde, som gør det muligt at slippe af med leddene. Keramisk belægning på ydersiden af ​​foringsmaterialet giver ikke kun slagstyrke, men også beskyttelse mod skimmelsvamp og svamp.

Flisen mangler ikke og har et glædeligt udseende. En række forskellige farver og typer gør det muligt at skabe en unik facade, som har en rent individuelt indretning.

De, der ønsker at bevare alle de positive egenskaber ved deres trævægge i deres hjem og samtidig tilrettelægge yderligere husly for bærende strukturer, anbefales det at bruge blokhuset til udvendig efterbehandling.

Det er en indhylningsmaterialet fremstillet af træ, ligner en væg af rundtømmer eller bakker med en flad inderside (støder til væggene). Et blokhus er lavet til færdiggørelse af væggene i et hus lavet af tømmer fra velforberedt, tørret træ.

For at give holdbarhed behandles det med en speciel imprægnering. Denne efterbehandling materiale gør det muligt for en lang tid til at vedligeholde den naturlige udseende brosten hus og har alle de fordele, der ligger i de facader: muligheden for at placere isoleringslaget, fraværet af vanskeligheder under samlingen, garanterer pålidelig beskyttelse af væggene.

Vær opmærksom på billedet - Når du færdiggør træhuse fra bjælken med dette materiale, er elementerne forbundet med sidefladerne ved hjælp af "spike-groove" -metoden:

Samtidig er det muligt at opnå både dekorative og varmeisolerende effekt, hvilket gør det muligt at anvende forskellige savet tømmer som det modstående materiale.

Under installationen af ​​panelerne skal der træffes alle nødvendige forholdsregler for at forhindre skrælning og forvridning, således at strukturernes overordnede arkitektur og varmeisoleringsegenskaber bevares. I dette tilfælde skal det modstående materiale være tilstrækkeligt "diffust" - i stand til at fjerne fugt fra væggene.

Montering af paneler af alle slags, når træhusene færdiggøres med egne hænder, udføres på en speciel kasse. For at sikre, at den atmosfæriske fugt ikke forbliver på trævæggenes overflade, tilpasses designet tæt. Enklere installation tillader systemet med hjælpelinjer og profiler, og brugen af ​​yderligere dele giver bygningen et komplet udseende.

Maling med eksternt trimmet tømmerhus med egne hænder (med foto)

Ved hjælp af farvning kan du beskytte træfacaden mod atmosfærisk fugt såvel som skadedyr. Ikke behandlet med en hvilken som helst sammensætning og umalet overflade af væggene i huset barer kortvarigt opretholder tiltrækningskraft sit udseende: det bliver mørkere med tiden, kan blive dækket med mos. Designet bliver skrøbeligt og falder gradvist sammen.

For at forhindre dette skal du male træfacaden. Udvalget af lakker og maling, der præsenteres på markedet i dag, er ekstremt omfattende. Og de operationelle egenskaber af maling og lak materialer til udvendig efterbehandling af træhuset er direkte afhængige af kvaliteten af ​​de kemikalier, der udgør deres sammensætning.

Når man vælger en maling til facadebehandling, er det nødvendigt at tage højde for dets evne til at modstå påvirkning af atmosfæriske faktorer. En vigtig betingelse for pålideligheden af ​​belægningen er dens evne til at forblive resistent over for sollys, med høj luftfugtighed og temperaturændringer.

Efter at have valgt det rigtige valg af malings- og lakemateriale til maling af husets vægge fra træet, er det muligt at forlænge husets træstruktur.

At miste antiseptika modstår ikke revner af træmateriale, de passerer fugt og udgør ikke en kontinuerlig film. Derfor har overfladerne, der behandles af dem, brug for 3-6 år ved gentagen farvning. Coating maling har en langt længere levetid - 8-12 år.

Før du afslutter huset fra baren ved farvning, er det nødvendigt at udføre forberedelsesfasen - at rengøre overfladen af ​​væggene mod forurening, samt alle former for losninger (hvis nogen).

Som vist på billedet, inden tømmerhusene færdiggøres, er støv og ruhed sandblæst med sandpapir:

Derefter bliver overfladen formalet, igen slibet med sandpapir og genoprettet.

Primer er tilgængelig i enhver specialbutik, overlejrer den bedst med en normal børste. Dette er gjort for at sikre, at overfladen er helt glat, ellers vil efterfølgende påføring af malingen gøre defekterne synlige.

Ved dekoration af et træhus fra en stråle er det muligt at give dekorative overflader en dekorativ overflade, der tillader brug af lakker, som desuden øger styrken og holdbarheden af ​​den påførte maling.

Forskellige muligheder for afslutning af huset fra baren er præsenteret i videoen:

Sådan trimmer du et hus fra en bar inde: maleri vægge og loft (med foto)

Opbygningen af ​​bjælker eller afrundede træstammer har næsten ingen indvendig dekoration, undtagen farvning. Dekorer træhuset indeni hjælper trappen, afslut gulvet og kvalitetsmøbler. Interiør, udført på et fagligt niveau, vil gerne huske ejeren af ​​huset, hans familie og gæster i mange år.

Der bør lægges særlig vægt på maleri af vægge og loft. Når man begynder at male, er det nødvendigt at huske at loftet først er malet og derefter væggene. Efter gentagen priming skal overfladen efterlades i 24 timer for at tørre.

Kig på billedet - i efterbehandling huse af træ inde under farvning loftet, du har brug for at bevæge sig langs dens bredde, og malestrøg skal rettes vinkelret på vinduet:

Maleri vægge i et hus fra en bar indeni er lavet ved at flytte fra top til bund.

For at male loftet, er en rulle med en lang bunke samt enhver maling egnet. Normalt har en malbank brugsanvisninger. Maleringen af ​​nogle arter giver fortynding med vand, mens andre ikke kræver fortynding - de behøver kun at blandes.

For at opnå ensartet farve ved udsmykning af huset fra loggen med egne hænder, er det bedst at bruge et specielt trug eller mesh. Rullen dyppes i en spand maling. Det er nødvendigt at opnå en jævn fordeling af malingen på overfladen. Til dette rulles rullen let ud på bunden af ​​trug eller rist. Efter fordeling af malingen begynder farvningen.

Loftet skal males hurtigt, da malingen tørrer hurtigt og falder ujævnt. Det er ønskeligt, at der ved afslutningen af ​​tømmerhuset inde i nogen hjalp, med jævne mellemrum at inspicere loftets overflade fra forskellige vinkler. Pointepunktet er, at uberørte steder kun kan ses fra nedenunder.

Hvert lag maling skal gives tid til tørring, hvilket i gennemsnit er ca. 12 timer. Hvis det efter færdiggørelsen viste sig, at mørke pletter er synlige, er det bedre ikke at fortryde tid og kræfter for at male loftet helt, da behandling af et lille område vil forværre udseendet af overfladen.

Efter at have malet loftet begynder de at fjerne de tørrede dråber af maling fra overfladen af ​​væggene og gulvet. Sprøjten fjernes let med en spatel. Væggene er normalt malet i to farver. Til cornice bruges hvid maling, og til væggen - maling af en anden nuance. I gangen, badeværelse eller køkken består væggen af ​​to dele. Den nederste del, som ligger 1,6 m over gulvniveauet, er malet med emalje og den øverste del - med lim eller vanddispersionsmaling.

Når man pynter huset fra tømmeret indeni, males væggene og anvender to lag maling. Det første lag udføres af streger i vandret retning, og den anden - i lodret retning. Du kan male vægge ved hjælp af en rulle samt et loft.

Som vist på billedet, når man maler et hus ud af en bar inde i olie maling påføres med en børste, der dyppes i maling kun op til halvdelen af ​​børstehår:

Overskydende belægninger fjernes ved at trykke børsteens del af arbejdet mod kanten af ​​beholderen.

Når væggene i rummet er malet, skal du fjerne lille spray fra malingen, som kan komme på vinduesrammerne og soklen. Dette kan gøres ved hjælp af en fugtig klud eller en kludfloss, gennemblødt i et opløsningsmiddel.

Intern efterbehandling af træhuset: maleri af vinduer og døre

Før du begynder at male døre og vinduer af træ, skal overfladen være forberedt på at sikre, at malingen ligger liggende og forbliver på skoven i længere tid. For at kvalitativt udføre det forberedende arbejde kan du få brug for hjælp fra en specialist.

For det første kontrolleres overfladen, der skal behandles, fejlene opdaget og elimineres. I tilfælde af at vinduer og døre lukker dårligt eller er i utilfredsstillende tilstand, skal strukturen repareres, før de påbegynder deres maleri. Derefter rengøres overfladen af ​​støv, slibes med sandpapir. Tilgrænsende dele, der ikke skal males, skal forsegles med et beskyttelsesbånd.

Ved maling af indvendige døre i et tømmerhus behandles overfladen først med en børste, der styres i vandret retning, og derefter slettes stregerne og bevæger børsten lodret.

Når tømmerhuset er indvendigt, varierer malingsbelægningen af ​​døren afhængigt af om den er glat eller paneleret. Påføringen af ​​et lag maling på paneldøren begynder med farvningen af ​​rillerne og uddybningen af ​​dets bane. Dette gælder en smal børste eller en konventionel maling, der udføres i en vinkel. Efter forarbejdningen går skårene til sektionerne mellem hakene og derefter til dørens lameller (øverste og nederste). Lodrette stænger er farvede sidst. En glat dør begynder at male i øverste venstre hjørne. Så gå til højre hjørne, hvorefter de gradvist går ned.

For tærskelværdien skal du vælge en modstandsdygtighed mod slibemaling. For at male dette element anvendes en bred pensel.

Til maling af vinduer og dørrammer er det bedre at købe emaljer på en alkydbase. Arbejde med disse belægninger er nødvendigt om morgenen, så i løbet af dagen er duften fra malen forsvundet.

Farvning af vinduer er en ret arbejdskrævende opgave, da der under behandlingen af ​​dem må undgås maling på glasset. Vinduebindinger males langs de ujævne stænger. Det er nødvendigt at være opmærksom på hjørnerne, da det er på disse steder, at udeladelser ofte forlades. Først er bevægelige vinduer malet, så kommer det stationære bladets gitter. En vindueskarm og en ramme er sidst malet.

Dørkarme samt vinduesrammer er dækket af samme maling som vinduer eller døre på ydersiden. Til den endelige tørring af malingen er vinduerne og dørene åben i to dage. Dette sikrer sin komplette tørring, og giver dig også mulighed for at slippe af med lugten.

Døren kan være lakeret. Men før du fortsætter til denne proces, skal du bestemme hvilken type lak der bedst bruges til indvendige og indgangsdøre. Da indgangsdøren konstant udsættes for påvirkning af atmosfæriske ændringer i miljøet og temperaturændringer, bliver dens dækning ubrugelig hurtigere. Derfor er det nødvendigt at bruge en lak, der har en høj slidstyrke. Den indvendige dør er bedst malet med en vandtæt lak designet til parket.

Før malingen fjernes døren fra hængslerne og lægges på en flad overflade, hvorefter den omhyggeligt forarbejdes af sandpapir. Slibning udsættes for både dørets sidevæg og dens lærred. Det dannede støv fjernes forsigtigt med en børste og tørre overfladen, som skal behandles med en fugtig klud og derefter påføre en primer.

Efter at primeren tørrer, døres døren igen med sandpapir, der påføres lak. Det kan være farvet eller farveløst. Hvis der anvendes en farveløs lak, så er døren på forhånd dækket af plet. Påfør lakken på overfladen ved hjælp af en børste eller rulle - først det første lag, og efter det er helt tørt - det andet.

Efterbehandling af træhuset inde i egne hænder: lakering af gulvet

Når du tømmer træhuset inde i egne hænder, udføres gulvbelægningen for at beskytte overfladen mod skader og give den et æstetisk udseende. Dæk gulvet anbefales lak, som ikke lugter og er lavet på vandbasis, da det tørrer hurtigt. Antallet af overlays varierer fra tre til fem. Uanset hvilken fabrikants lak der anvendes, skal rummet ventileres fra tid til anden.

Forberedelse af gulvet til lakering indebærer at vaske det med en sæbevand. Derefter primeres overfladen med en spatel. For at anvende lak kan du bruge en lille rulle eller børste.

Princippet om at anvende lak er det samme som metoden til påføring af et lag af maling. Børste dyppet i lakken op til halvdelen, overskydende er fjernet, trykke det til kanten af ​​dåsen. I tilfælde af at en rulle anvendes i arbejdet, skal den rulles ud før lakering. Smears anvendes let, langsomt, en efter en. Hvis der er bobler på overfladen, efter tørring af belægningen er det nødvendigt at skygge med deres lakpapir.

Sammenlignet med anvendelsen af ​​lak, er gulvbelægningen mindre tidskrævende. De mest populære er laminat, linoleum og tæppe.

Materialer i form af paneler og arkene har mange fordele, blandt hvilke nedsættelsen fugt (dette kan ikke opnås ved anvendelse af traditionel gips), og yderligere isolering (på grund af flerlagsstrukturen iboende førerværns) og reduktion af arbejdstiden for afsluttende arbejder. Pladerne er normalt lavet af polymermaterialer, komprimeret savsmuld.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

78 − 76 =