Arbejdsområde i køkkenet

Hvordan tilrettelægge og arrangere arbejdsområdet i køkkenet korrekt?

Udstyret i arbejdsområdet i køkkenet medfører mange spørgsmål blandt personer, der har tænkt sig en reparation. Valget af materiale til efterbehandling, arbejder selvstændigt eller med bistand fra eksperter, indstilling af budgettet, design definition og den generelle baggrundsfarve, arbejdsområde belysning, konstruktion og installation af de nødvendige udstyr og tilbehør - alt dette er et emne for diskussion, og ofte på dette område er der megen polemik . Det er klart, at en tvist på en sådan kan blive født sandheden, og i dag, efter at have læst vores anbefalinger på enheden af ​​en komfortabel arbejdsområde i køkkenet, kan du finde ud af hvilken side sandheden.

Faktisk fører sådanne spørgsmål ofte til ægtepar til en blindgyde, og ensomme mennesker generelt demotiverer endda noget at gøre. Og til køkkenet renovering foregår, og indretning af arbejdsområdet er afsluttet, og korrekt udført, anbefaler vi, at du lytter til råd fra professionelle værksteder, som vi nu er samlet i en enkelt artikel.

Hvad er arbejdsområdet i køkkenet?

Måske til sjældne indbyggere i køkkenet, og det er ikke kendt, hvad det er, så vi vil forsøge at forklare dette begreb detaljeret fra flere sider på en gang. Arbejde køkken område - er et sted, hvor vores værtinde kogte os frokost og middag, og behageligt arbejdsområde - en specielt udstyret rum, ønsket om at arbejde på, som vores mødre, søstre og hustruer aldrig forlader. Det er dette rum, som vi bør oprette efter at have læst dette materiale.

Arbejdet skal opdeles i etaper, hver af dem skal være fuldt ud forstået og implementeret. Kun på denne måde får du et konkret resultat. Vi råder dig til at starte med planlægning og projekt. Lad det ikke være et professionelt projekt, men i det skal du registrere et budget, beslutte design, fastsætte vilkårene for arrangementet, købe de nødvendige værktøjer og materialer. Det sidste punkt, vi diskuterer i næste afsnit.

Materialer til efterbehandling af arbejdsområdet

Området for arbejde i køkkenet indeholder mange forskellige elementer, som hver især har en funktionel belastning, og i kombination danner de et behageligt sted til madlavning. Vi starter måske med et forklæde, det vil sige en arbejdsvæg i køkkenet og et valg af materialer til færdigbehandling

Arbejds væg i køkkenet af keramiske fliser

Vi vil ikke beskrive alle fordelene ved dette materiale, for det er ikke værd at gentage. Vi vil bare gerne minde om, at keramiske fliser i køkkenet er virkelig praktisk og pålideligt materiale, der ikke medfører unødige bekymringer og perfekt supplerer designet, uanset hvilken stil du bruger i dekoration.

I princippet er der ingen stor forskel fra fliserne i mosaikken, undtagen æstetiske indikatorer og udpræget evner til perfekt at understøtte køkkenets design.

Ganske godt, men meget dyrt valg. Besidder bemærkelsesværdige tekniske egenskaber og positive eksterne data, en sten kan blive et materiale "i århundreder". Faktisk er udsmykningen af ​​køkkenets vægge med en sten med ordentlig pleje meget lang, så det er den rigtige investering.

En misundelsesværdige af eksternt data materiale, der nemt giver et glimrende syn på ikke kun arbejdsområdet, men også køkkenet som helhed. Man bør kun være opmærksom på omkostningerne ved materialet og eventuelle mangler.

Ja, det er det virkelig. For nylig er kobber, stål, jern og messing meget anvendt i design. Med den rette tilgang kan dette materiale tjene i lang tid, hver dag glædeligt øjet med dets udseende.

De færdiggørelser, som vi nævner, er de mest egnede til køkkenet. Du kan også vælge tapet, plastik, MDF, lamineret spånplader og andre materialer, men du skal være opmærksom på, at ikke alle passer til dine lokaler med deres egenskaber. Selv om denne kendsgerning ikke forstyrrer den oprindelige og interessante udsmykning af væggene i køkkenet, er det vigtigste, at alt blev gjort professionelt og smagfuldt.

Efter at have behandlet de materialer, der er beregnet til efterbehandling på arbejdspladsen i køkkenet, ønsker vi at flytte til sit mest behagelige arrangement. Dette kræver meget, men alt i orden.

Her har vi simpelthen ikke ret til at diktere din mening til dig, da alle har deres egne præferencer og tæller på et bestemt budget. Af disse grunde afhænger valget af køkkenets arbejdsflade kun af dig, vores kære læsere. Vi har lige ret til at give dig nogle råd, baseret på hvilke du vil være i stand til at udstyre overfladen korrekt.

Arbejdsfladen på køkkenet og arbejdsområdet skal være forsynet med et solidt, slidstærkt og slidstærkt materiale, der ikke er bange for temperatur, fedt, fugt, kemi og andre eksterne stimuli. For dette er materialer som keramiske fliser, behandlet træ eller spånplader, naturlig eller kunstig sten, plast, marmor, kvarts og granit de mest egnede. Disse materialer er i stand til behageligt arbejde, holdbarhed i brug samt et minimum af nerver under plejen.

Belysning af arbejdsområdet i køkkenet

For at fortælle dig sandheden, glemmer mange mennesker et sådant element af komfort og design som belysningen af ​​køkkenets arbejdsområde, hvilket er meget forkert. Hvis du allerede har arrangeret et arbejdsområde, investeret penge og tid i det, skal det optimalt optimeres til rationelt arbejde. Det er belysning, der kan sætte en stopper for dette spørgsmål.

Køkkenbelysningen skal opdeles i zoner - en oversvømmelse af centralt lys, belysning af mad eller spiseplads samt korrekt belysning på arbejdspladsen. Dette giver dig mulighed for at spare elektricitet, herunder kun belysningen af ​​køkkenet, der er brug for i øjeblikket, og også skabe hygge og bekvemmelighed i arbejdet.

LED belysning af køkken arbejdsområde

Efter at have etableret en arbejdsgruppe køkkenbord til den ønskede placering, organisering af arbejdsområdet ved sig selv, udstyret køkken praktiske og pålidelige efterbehandling materialer og fremhæve hvert område køkken, er du nødt til at tænke på at forbedre arbejdskraft rationalitet. Enig, det er ikke særlig bekvemt at lave mad i en del af køkkenet, skære ingredienserne ind i en anden, få knive og gafler fra kantstenen, installeret på den modsatte væg osv. For at reducere tabet af tid og energi foreslår vi, at du tænker over køkkenets hygge på forhånd. Dette kan gøres ganske enkelt:

  • Organiser en arbejdsplads for dig selv eller for kravene til den person, der forbereder sig - dette er det vigtigste krav;
  • Gør det så enkelt og bekvemt som muligt - ikke placere på et par kvadratmeter af et stort antal hjælpeposter og tilbehør, bør kun være det mest nødvendige;
  • For at optimere arbejdet skal alt være til stede, men det bør ikke forstyrre, det vil maksimere brugen af ​​skabe og sengeborde i nærheden. Lad dem indeholde knive og bestik, en sigte og en scabbard, en saks til at skære kød og padle til at dreje pandekager. Arbejdspanelet i køkkenet kan også bruges til at placere de nødvendige apparater. Prøv ikke at kaste arbejdspladsen med tallerkener og kopper - alt dette er i spisestueområdet;
  • Vær opmærksom på, at ofte brugte husholdningsartikler også bør være tætte, så en mikrobølgeovn, en mixer, en kødkværn, en fødevareprocessor og hvad du ellers bruger bør være i nærheden;
  • Husk at vasken og komfuret også skal være i nærheden af ​​arbejdsområdet.

I princippet har vi stadig nyttige råd, men allerede udstedt vil være nok til at gøre vores arbejde i køkkenet hurtigt og enkelt. En sådan tilrettelæggelse af et sted for arbejde og en klar fordeling af tilbehør og køkken tilbehør vil spare madlavning i køkkenet op til 30-40% fritid, hvilket betyder, at det vil spare sin styrke og godt humør.

Læs anbefalingerne fra fagfolk og gøre det rigtige, du kender detaljerne i højden af ​​den arbejdende overflade af køkkenet, om tilrettelæggelse af arbejdsområdet køkken vinduet eller i et hjørne af lokalet, om design af faciliteter til bekvemmelighed eller det rigtige lys, huske dem og indse. Dette vil hjælpe dig i den nærmeste fremtid til at blive en ægte proffesion og ikke tiltrække dyre mestere til arbejde og til at dekorere køkkenet i dit hjem stilfuldt, praktisk og meget bekvemt.

Arbejdsområde i køkkenet og dets sorter

Organisation af køkkenområdet er den vigtigste fase i arrangementet af køkkenet. I interiørterminologien er arbejdsområdet køkkenforklædningen, som omfatter trekantens "toppe", der består af tre hovedområder - opbevaring, madlavning og vask. Enkelt sagt er køkkenets arbejdsområde et område bestående af genstande, der er nødvendige for madlavning og opretholdelse af orden i rummet. Det er i arbejdsområdet, at køkkenet elektriske apparater, bordplade, håndvask, hylder og skabe er placeret, så bekvemmeligheden og stilenheden i hele rummet afhænger af organisationens rigtighed. I dag besluttede vi at overveje de vigtigste regler og nuancer af arrangement af køkken arbejdsområde og find ud af hvilket layout der vil være optimalt til store og små værelser.

Dette layout er egnet til små og aflange værelser. Det lineære arbejdsområde indebærer, at alt køkkenmøbler er langs en længde af væggen. For en mere bekvem anvendelse af det eksisterende område i midten af ​​arbejdsområdet er der en vask og rundt om kanterne - et køleskab og en komfur. Det skal dog tages i betragtning, at afstanden mellem vasken og komfuret skal være tilstrækkelig til en bekvem betjening, ellers er det bedre at tage køleskabet til en anden del af rummet og i stedet for at flytte vasken. Da husmødre som regel skal ofre en opbevaringszone, skal multifunktionelle rækningssystemer, rummelige tilbagetrækningshylder, kasser mv. Udstyres i ledningshovedet.

Det lineære arbejdsområde er også egnet til at arrangere køkkener kombineret med stuer.

Parallelt køkken arbejdsområde

Layoutet, hvor arbejdsområder er placeret langs parallelle vægge, bruges ofte i professionelle køkkenfaciliteter. Dette arrangement af møbler giver dig mulighed for rationelt at bruge det ledige rum, samtidig med at alle de vigtigste arbejdspunkter holdes på den bedst mulige afstand fra hinanden. Det parallelle arbejdsområde er mere egnet til udlejning af mellemstore og rummelige køkkener. Som regel er der på en linje en vask og en komfur og på den anden - et køleskab og andre køkkenapparater. Hvis der ikke er plads eller ønske om at tage et spisebord i midten af ​​rummet, kan det arrangeres på en linje med et køleskab. Da der i dette tilfælde er mange flere steder til opbevaring af køkkenattributter, redskaber, dagligvarer mv., Bruger designere ofte et parallelt arbejdsområde til at organisere køkkener uden toppe.

Desuden er et sådant arrangement af arbejdsområder ideelt til gennemkølingskøkkener.

Hjørnearbejdsområdet, der har et L- eller L-formet layout, refererer til de universelle varianter af arrangementet, som er velegnede til både små og ret rummelige værelser. Den eneste nuance er, at det rum, hvor hjørnearbejdsområdet er udstyret, ikke bør være for smalt, fordi dette arrangement reducerer visuelt rummet.

For at bevare det anvendelige område er vasken i et L- eller L-formet køkken placeret i et hjørne, og en plade og et køleskab er anbragt på de vinkelrette sider, mellem hvilke der dannes en kogezone. Lagringsobjekter i dette tilfælde er som hængende skabe og hylder og indbyggede skabe.

Køkkenets U-formede arbejdsområde dækker tre vægge og skaber mange ekstra pladser til placering af udstyr, frysere og hylder samt dekorative elementer. Sættet i dette køkken i sig selv er ret voluminøst og stort på grund af, hvad denne placering kun er hensigtsmæssig i rummelige værelser. Vasken, komfuret og køleskabet i det U-formede arbejdsområde anbefales at placeres i de centrale punkter på hver side. Da en af ​​parterne som regel ligger ved vindueskarmen, er det mere hensigtsmæssigt at organisere en vask eller ved at flytte køleskabet tættere på det ekstreme punkt, placere et spisebord eller bordtæller her.

Øen og halvøen køkken arbejdsområde

Udformningen af ​​køkkenets øarbejdsområde indebærer, at et af hovedpunkterne ikke er på linjen, men i midten af ​​rummet. Det centrale punkt kan være en plade kombineret med en bordplade eller et spisebord samt en håndvask med indbyggede hemmelige skabe. Da et sådant arrangement kraftigt reducerer køkkenets areal, kan det kun organiseres i rummelige og aflange værelser.

Det peninsulære arbejdsområde er et mindre overordnet alternativ til det foregående layout. Dens funktion er, at fri punkt ikke føres til midten af ​​rummet, men headsettet er forbundet til en af ​​siderne. Dette punkt kan bruges til at organisere et spisebord, bar tæller eller arrangement af yderligere opbevaringssteder.

Organisationen af ​​det cirkulære arbejdsområde udføres på samme måde som organiseringen af ​​parallelplacering. Den eneste forskel er, at en af ​​siderne ikke er i en lige linje, men langs en bue. Fra rationel udnyttelse af området er det kun praktisk i meget rummelige køkkener eller køkkener kombineret med stuer, tk. I disse tilfælde er den bueformede arbejdsside et element af zonering. Med hensyn til placering, så er den cirkulære del af headsettet som regel udstyret med en vask og en komfur, og endda - med køleskab og andre elektriske apparater.

Læs også

Forfatter af artiklen - Julia Iskova 1. august 2015

URA! Reparation © Kopiering af oplysninger til andre ressourcer er kun tilladt, hvis der er et aktivt link til kilden.

At være på siderne på webstedet accepterer du for din del brugeraftalen, og du accepterer at overholde den.

MySQL: 0.0031 s, 7 anmodning (er), PHP: 0.0061 s, total: 0.0092 s, dokument hentet fra cache.

Arbejdsområde i køkkenet: ideer til design

Hvad tror du, at forener 99% af alle køkkener? Det er rigtigt, arbejdsområdet! Uanset hvordan møblerne og udstyret var placeret: I en U-formet, L-formet, lineær måde eller med en ø er køkkenarealet stadig til stede i hver af dem. For dem der har glemt, siger vi at dette er området for køkkenpladsen, hvor madlavningsprocessen finder sted direkte. Typisk er denne zone har et standard sæt af køkken møbler og apparater, og det omfatter en hængslet frysere, gulv kabinetter, komfur og vask - kort sagt alt, hvad der er nødvendigt for processen med udarbejdelse af kulinariske mesterværker.

Som du kan se, er køkkenet meget begrænset, så du kan sprede arbejdsområdet på to måder:

  • Skift skrivebordets placering og tag det ud med komfuret og synk til midten af ​​rummet eller til et andet sted;
  • At anvende forskellige materialer til møbler og skabe for at gøre situationen for dit køkken eksklusive.

Arbejdsforklæde i køkkenet kan kaldes det mest levende og ekspressive element. Og alt takket være moderne materialer, der kombinerer pålidelighed, funktionalitet og skønhed. Tag for eksempel skinned - dette er et dekorativt panel, som er installeret i forklædeområdet og udfører både en beskyttende og dekorativ funktion. Det er lavet af slagfast modstandsdygtigt hærdet glas og med værdighed modstår temperaturfaldet, som ofte findes tæt på pladen. Desuden er dette panel resistent over for dråber vand og varmt fedt.

Skinali til køkken arbejdsområde

Smukt design af køkkenets arbejdsområde

Men ikke dette mest interessante! Det er bemærkelsesværdigt, at du på glaspanelet kan sætte et hvilket som helst billede du vil have - et hav med palmer, en chic rose eller et akvarium. At overføre billedet på en væg af arbejdet, gør ikke. På grund af den storformatprint og avanceret teknologi billede overføres til bagsiden af ​​glasset, og dens ender er forseglede, så der ikke kunne få fugt og dermed trække er ikke forkælet. Apropos fugt, skinali fordel i forhold til konventionelle keramiske fliser er bare et enkelt stykke monolitisk glas og fraværet af leddene med cementmørtel, som det er tilfældet med fliser, så svampen ikke synes der, det er helt sikkert! Og at passe på en jævn og jævn overflade er meget lettere.

Længden af ​​glaspladen kan være op til 3 meter, men hvis du vil dække det meste af væggen, skal du kombinere 2-3 paneler og forsegle leddene. Men hele arbejdsvæggen i køkkenet under de hængende skabe vil have et originalt udseende. Og hvis du stadig organiserer der LED-belysning, vil akvariet "komme til liv" foran dine øjne i lyse farver og tegne en fantastisk undervandsverden.

Skinali til køkken arbejdsområde

Det var så jævnt og langsomt vi kom til den anden metode til at dekorere arbejdsområdet - dets belysning.

Belysning af arbejdsområdet i køkkenet

Fremhævning arbejdsområdet i køkkenet har to funktioner - på samme tid, det tjener som belysning og udsmykning, og om natten kan endda tjene som en nat lys, som det svage glød er nok til at drikke vand eller spise ved sengetid skive ost. Enig lysekrone, der ligger midt i loftet, vil ikke være nok, fordi det vil skabe en skygge i arbejdsområdet.

Der er mange forskellige muligheder for belysning af arbejdsområdet i køkkenet. For eksempel er en praktisk løsning et spotlight på loftet, der ligger rundt om arbejdsområdet. Det er stadig muligt at lave en kasse fra gipsplader på loftet og gentage et arrangement af hængslede sager, og i det til at montere armaturer.

Bordplade til køkkenbordet

Også en interessant mulighed er at installere stedet (armaturer med retningslys) på de hængende skabe og under dem. Sådan belysning kan betragtes som grundlæggende, og det er ret nok til at udføre hele processen med madlavning. Og hvis du vælger roterende lamper, så hjælper du med at oplyse ikke kun arbejdsområdet, men hele køkkenet.

Belysning af køkkenets arbejdsområde

Arbejde forklæde i køkkenet foto

Belysning af arbejdsområdet i køkkenet

En række belysningsmuligheder åbner en LED stripe. Sammen med den standard hvide glød kan farvemodulets baggrundsbelysning udstråle en farve eller glitre med alle regnbuens farver, der skifter jævnt fra den ene skygge til den anden. På denne måde kan fremhæve noget - køkken forklæde, køkkenbordet, overskabe, kælder eller køkkenelementer til at belyse hele køkkenet som helhed, "tom" dekorative bånd på omkredsen af ​​loftet.

Smuk LED belysning af køkkenets arbejdsområde

LED arbejdsområde belysning

Moderne design af køkkenets arbejdsområde

Original fremhæver køkkenets arbejdsområde, og du kan bruge moderne vedhængslamper og lysekroner, der er fastgjort direkte over skrivebordet eller køkkenøen på en sådan måde, at de ikke forstyrrer madlavningen.

Ø - køkken arbejdsområde

Belysning af køkkenets arbejdsområde ved hjælp af vedhængslamper

Designe et køkken arbejdsområde

Arbejdsområde i køkkenfotoet

Bordplade i udformningen af ​​køkkenets arbejdsområde

Arbejdstabellen til køkkenet er det element af det, uden hvilket der faktisk ikke vil være et helt arbejdsområde. Enig, selv for at skære brød eller ost, du har brug for på en eller anden overflade, for ikke at nævne madlavning, når du hele tiden har brug for noget at skære, gnide og male. Hvis vi ikke taler om eksklusive materialer, som granit, marmor, sten eller glas, er den mest almindelige måde at gøre køkkenbordet unikke på at vælge en "munter" farve til dette element i køkkenet.

Fremragende ser mørk arbejdsflade til køkkenet mod et let interiør. For eksempel ser en sort eller grå bordplade indrammet i elfenbenskabe lige stor ud.

Design af køkken arbejdsområde

Andre varianter af kombinationen slipper også bagud i visuel opfattelse, for eksempel ser den blå bordplade i kombination med sorte kabinetter eller en lilla bordplade med hvide skabe frisk ud. Eksperiment og vælg farver, som du kan lide, og for flere opfindsomme kunder er det muligt at bestille bordplader af eksotiske blomster, der efterligner træ eller sten.

Arbejdsområde køkken ved vinduet

Og selvfølgelig vil bordplader lavet af kunstig og natursten, marmor eller granit altid være i høj grad. Disse ædle materialer modstår ikke kun stød, ridser og temperaturændringer (som er særlig vigtige nær pladen), men har også et præsentabelt udseende.

Arbejdsområde køkken ved vinduet

Af de nyeste resultater er det også nødvendigt at notere bordplader af hærdet glas, som kombinerer både styrke og elegance. Farven på denne overflade kan vælges absolut som helst, så præcist som muligt ind i køkkenets indre.

Bordplade hvidglans

Ved at fortsætte temaet for køkkenbordplader, skal du dvæle på arbejdsområdet i rummet. Det kan ikke kun findes i nærheden af ​​en blindvæg omgivet af en vask og en komfur, men også nær vinduesåbningen. Arbejdsområdet i køkkenet er lavet ved vinduet simpelthen elementært - vindueskarmet er fjernet og et bordplade er installeret på plads. Hvis du vil, kan du også overføre køkkenvask sammen med komfuret. Denne variant af tilrettelæggelse af arbejdstiden plads i køkkenet kan vedtages ikke kun til ejerne af små lejligheder (trods alt, denne metode kan i høj grad udvide grænserne for arbejdsområdet), men også de landsteder, der er sikker på at drage fordel af et stykke jord på den anden side af vinduet, og arrangere det smukke blomsterhave. Tro mig, at beundre i færd med at lave en blomstrende blomst, og bier, der arbejder på dem, er en uforlignelig fornøjelse, som endvidere tilpasser sig en vis harmoni.

Arbejdsområde køkken langs vinduet

Arbejdsområde køkken langs vinduet

Som du kan se, på trods af at køkkenets arbejdsområde er en integreret del af en lejlighed eller et privat hus, er det muligt at henvende sig til sit design på forskellige måder og tiltrække en række moderne materialer og al fantasi til denne kreative proces.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

53 + = 59