Bad dækker akryl med dine hænder video

Belægning af badekar med akryl. Essensen af ​​metoden og grundlæggende anbefalinger

Dække badet med akryl med dine hænder er en af ​​de mest tilgængelige metoder til selvreparationsbelægning. Takket være denne metode kan du fjerne ruhed, revner og chips på overfladen af ​​sanitetsartiklerne. Og vigtigst af alt, det vil ligne en helt ny.

Få en blank belægning, der gør det muligt for badet at blive malet med akryl. Den betragtede metode kaldes "bulk". I dette tilfælde anvendes flydende akryl, hvilket skaber en pålidelig og skinnende belægning.

Hjælp: For at udføre restaureringen selv, behøver du ikke børster eller ruller. Akrylbadet males ved at hælde materialet på overfladen af ​​sanitetsartikler. Samtidig skal den fordeles jævnt i hele belægningen, først da vil restaureringen være af høj kvalitet.

Hvad er flydende akryl og er det muligt at male et akrylbad? Der er flere sorter af dette materiale, de omfatter stakril, såvel som epoxy. De omfatter epoxyharpiks, hærder og andre tilsætningsstoffer. Alle disse stoffer forbedrer kvaliteten af ​​belægningen betydeligt. Stakril består af to hovedkomponenter: en hærder og faktisk akryl. Derfor betegnes denne type materiale som tokomponentforbindelser.

Sådanne forbindelser betragtes som universelle, fordi de med deres hjælp kan genoprette VVS med emalje og akrylbelægning. For eksempel kan akrylprodukter ikke males med emalje, men det er endda muligt at stakrilom.

Men før du dækker skrifttyper med akryl, skal du sørge for, at det generelt kan genvindes.

Hvornår kan jeg genoprette VVS?

Anvendelse af akryl på bad er tilrådeligt i sådanne tilfælde:

 • belægningen blev grov;
 • Sprækker og fliser dannet på overfladen;
 • Emalje ændret farve og pletter optrådte på den.

Du kan kun behandle badet med akryl i disse tilfælde. Hvis VVS har dybe buler eller lige huller, skal du gå til butikken for et nyt produkt.

For at dække et bad med akryl med dine egne hænder kvalitativt, skal du overveje sådanne grundlæggende nuancer:

 • Malingbad med akryl er kun muligt på overflader uden fedt. Hvis dette ikke er gjort, vil den nye belægning meget snart blive ubrugelig;
 • Det vil også være nødvendigt at rense de gamle lag af emalje;
 • Dæk det gamle bad med akryl, så der ikke dannes bobler;
 • Hvis VVS har dybe chips og revner, skal de rengøres og en primercoat påføres;
 • Dæk akrylbadeværelset forsigtigt, så væskemassen fordeles jævnt over overfladen.

Teoretisk kan belægningen af ​​badet med dit eget akryl ikke kaldes en arbejdskrævende proces, men praktisk talt er alt meget mere kompliceret. Kvaliteten af ​​belægningen og produktets levetid afhænger af nøjagtigheden af ​​det udførte arbejde.

På grund af manglende overholdelse af nogle af anbefalingerne er der ofte negative anmeldelser af personer, der er skuffede over denne metode. Men det hele afhænger af dig. Hvis processteknologien er opfyldt, vil du være tilfreds med resultaterne.

Sådan forbereder du overfladen til maling?

Emaljering af bad med akryl er kun mulig efter en særlig forberedelse af belægningen. For at fjerne den gamle emalje, fortsæt som følger:

 • Hvis der er pletter og gule pletter på VVS, slip det godt. Som værktøj kan du bruge sandpapir;
 • Før overfladen er overfladen dækket med et slibende rengøringspulver;
 • For mere alvorlige typer skader: dybe chips og revner, er det nødvendigt at bruge en bulgarsk med en speciel metal dyse. Som et resultat af dette arbejde dannes støvskyer, så vær sikker på at bære en beskyttende maske;
 • Nogle gange er det ikke let at rense den gamle emalje i hjørnet af sanitetsartiklerne, og i dette øjemed er det muligt at anvende stærke syrer, der kan opløse emaljen;
 • Når arbejdet er færdigt, skal du grundigt vaske snavset ud af rørets overflade;
 • Behandling af badet med akryl er kun muligt efter affedtning. Tværtimod vil materialet interagere bedre med en grov overflade. Som affedtningsmiddel kan du bruge acetone eller alkohol. Hvis du ikke har disse værktøjer til rådighed, skal du fortynde sodavand med vand og behandle overfladen;
 • Hvis du ikke klarede helt at slippe af med skraberne, skal du bruge autoskin som primermateriale, især da det tørrer temmelig hurtigt;
 • Glem ikke at fjerne sifonen, så glasset ikke kommer ind i kloaksystemet. Samtidig skal du sætte en beholder under hullet, hvor overskydende materiale vil strømme;
 • Coating gamle badekar med akryl er muligt efter en god overflade opvarmning. For at gøre dette skal du fylde VVS med varmt vand i 15 minutter;
 • Tør badet med en klud, så der ikke bliver tråde eller villi på overfladen.

På dette forberedende trin slutter du nu akrylbelægningen af ​​badet med dine egne hænder.

Hvordan korrekt sammensætning på overfladen?

Akryl bademaling er mulig efter blanding af alle komponenter i emulsionen. På emballagen skal nødvendigvis være skrevet instruktion, forklarer, hvordan man korrekt forbereder sammensætningen. Når blandingen er klar, skal noget af det hældes i en beholder, hvorfra det vil være bekvemt at dække badet med akryl.

Arbejdsstadier:

 • Belægning af badeværelset med akryl begynder med siderne af produktet. Hvis du ikke kan hælde sammensætningen under kanten af ​​flisen, skal du styre akryl med en spatel;
 • Hæld ikke glasset med en rigelig spray. Denne proces kræver tålmodighed og grundighed. Hæld sammensætningen, så den flyder glat selv til midten af ​​væggene i VVS;
 • Du skal lede strålen på en sådan måde, at den bevæger sig langs produktets omkreds, indtil cirklen lukker
 • Direkte akrylbelægning af gamle bade bør ikke tage meget tid, ellers vil materialet begynde at hærde;
 • Derefter styres strømmen fra midten af ​​badet på samme måde som beskrevet ovenfor, i. E. indtil cirklen lukker. I dette tilfælde finder belægningen af ​​det gamle bad med akryl sted i en spiral;
 • Alt overskydende blanding vil dræne ind i afløbshullet. Hvis du ser at et for tykt lag dannes på bunden, skal du fjerne overskydende stakriel med en spatel i hullet.

Videoen viser detaljeret, hvordan du dækker badet med akryl.

Vigtigt! Hvis du ikke straks bemærker dannelsen af ​​rushes på væggene af VVS, må du ikke forsøge at rette dem. Dette vil kun forværre situationen. Derudover er der mulighed for at forsvinde under tørreprocessen.

Når arbejdet er færdigt, vent indtil belægningen tørrer helt. Dette kan tage 25-48 timer. Selvfølgelig skriver producenterne ofte på emballagen, at materialet tørrer op på bare 5-6 timer, men i denne situation er det bedre at ikke tage risici.

Når VVS er klar til drift, skal du installere en sifon. For at gøre karret mere attraktivt, er det bedre at tilslutte en ny afløbsventil. Denne metode til genopretning af VVS kan naturligvis ikke kaldes enkel, men hvis du gør alt i henhold til anbefalingerne, vil det renoverede badekar holde dig i mindst otte år.

Kopiering af materialer er kun mulig med en indikation af den aktive, ikke lukket fra indekseringsforbindelser til kilden.

Sådan dækker du et bad med flydende akryl: hælde og restaurering

Det er overraskende, at badeværelset traditionelt er forbundet med upåklagelig renlighed og friskhed, er det mest "beskidte" sted i en lejlighed eller lejlighedskompleks. Da VVS-inventar bruges flere gange hver dag, udsættes de for øget slid og intens forurening.

Lad ikke passere denne skæbne og bad, der efter 2-3 års drift mister sin glans, renhed og glathed, bliver dækket af revner, bliver gul. For at genoprette det oprindelige udseende til produktet uden at erstatte det, bliver badene restaureret med flydende akryl. I denne artikel vil vi beskrive, hvad en "badtank" er, og også hvordan den adskiller sig fra genanvendelse.

Sammensætning og egenskaber af flydende akryl

Restaurering af badet med flydende akryl udføres, når hygiejnenes overflade bliver grov, gul, kedelig, dækket af et gitter med små revner, men har ingen gennemgående huller. Processen består i at erstatte fabrikken emalje belægning med en mere holdbar og stabil akryl belægning. Væske akryl til bad er en hvidfarvet polymer med en flydende, viskøs konsistens, som efter udglatning bliver glat og skinnende. Der er 2 typer af forbindelser, der anvendes til restaurering af bade:

 • One-komponent. En-komponent akryl er en brugsklar maling og lak belægning, der indeholder store ikke-flygtige komponenter.

Vigtigt! Badet kan genoprettes ved hjælp af flydende akryl eller stakryla, der består af akryl fra epoxyharpiks, "Epoxin", "Plastalla". Farven af ​​sammensætningen kan presses med en farvestof, som er den tredje bestanddel af blandingen til genopretning af sanitetsartikler med akryl med hånden.

Tidligere blev reparationer af gamle VVS-produkter fremstillet af støbejern eller stål udført ved at re-indsamle produktet derhjemme. Imidlertid viser emaljen på denne måde at være ustabil og skrøbelig. Akrylbelægningen af ​​badet adskiller sig i sin højere styrke og levetid. Fordele ved denne metode til genopretning af skålens udseende er:

 1. Holdbarhed. Belægning med akryl, når den anvendes korrekt, bevarer hvidhed, glans og glathed i mere end 15 år, hvilket er 3-4 gange længere end levetiden for den mest holdbare emalje.

Vær opmærksom! Det flydende bad af flydende akryl er meget hygiejnisk, da den glatte, ikke-porøse overflade af denne polymer ikke absorberer snavs, men afviser det, hvilket gør det lettere at passe på produktet. Denne egenskab af akrylbelægning kaldes "selvrensende effekt".

For nylig anbefaler mange erfarne herrer ikke at købe nyt VVS-udstyr, men at anvende flydende bade med flydende akryl, da de kan genoprette støbejern og stålprodukter, hvis skader er overfladiske, men ikke gennem. For restaureringen skal være holdbar og bæredygtig, er det nødvendigt at omhyggeligt forberede det restaurerede bad til arbejde ved hjælp af følgende teknologi:

 • Først og fremmest bliver badets overflade rengjort med et stærkt alkalisk rengøringsmiddel, og skylles grundigt med varmt vand.

Bemærk venligst, at kvaliteten af ​​det endelige resultat af maling af VVS-armaturet med flydende akryl afhænger direkte af grundigheden af ​​forberedelsesteknologien. Mere end 80% af tiden på badetilrettelsesprocessen er på det forberedende stadium af arbejdet.

Efter færdiggørelsen af ​​forberedelsesfasen til restaurering af badet kan du fortsætte med anvendelse af flydende akryl. Denne polymer kan påføres med en børste, rulle eller spray, men det bedste resultat opnås ved anvendelse af det ved hjælp af påfyldningsmetoden. Teknologien ved at hælde et bad med en forbindelse er som følger:

 1. Før du dækker badet med akryl, skal du korrekt forberede blandingen. Til dette er det nødvendigt, at bestanddelene af forbindelsen sætter sig i 1-2 timer ved stuetemperatur.

Det er vigtigt at følge tørreteknologien i flydende akryl, så resultatet bliver længere. Vandbadet hærder 36-48 timer, så den første dag efter hældning er det bedre ikke engang at åbne badeværelsesdøren, så støvet ikke afregner på det bløde akryl. På den anden dag kan du komme ind i lokalerne, men du kan bruge vand i skålen efter to dage.

Sådan dækker du badet med akryl og 4 fordele ved materialet

Brug af akryl kan nemt returnere badets oprindelige udseende. Emaljeapplikationen anses for en ret kompleks proces, der kræver nogle erfaringer og færdigheder i at arbejde med et sådant værktøj. Derfor er det bedst at dække badet med flydende akryl i hjemmet. Det er akryl anerkendt som det mest enkle og pålidelige materiale, hvis anvendelse ikke kræver visse færdigheder, viden og brug af specialværktøjer.

Sådan dækker du badet med akryl

På grund af konstant drift, badet hurtigt nok til at miste sin appel.

På overfladen af ​​badet kan dannes:

Alt dette gør hende gamle, beskidt og grimt. Udskiftning af badet vil medføre betydelige kontantomkostninger, så ofte er det nødvendigt at også ændre VVS.

Akryl kan købes i en byggeforretning eller på internettet

Vigtigt! Der er ganske enkle og økonomiske måder, hvormed du kan opdatere badet, for eksempel en metode med brug af flydende akryl.

Væske akryl, når hærdning er særlig stærk, modstandsdygtig over for mekanisk belastning og temperaturændringer, så denne belægning er ikke kun let at påføre overflade på badet, men vil også vare meget lang tid.

Akrylbelægning anvendes i vid udstrækning til badgendannelse, da dette materiale har en enkel anvendelse og er karakteriseret ved særlig styrke, pålidelighed og holdbarhed. I sammenligning med mange materialer, der anvendes til badgendannelse, har acrylbelægning mange fordele.

Mange foretrækker akrylbelægningen til badet, da dette stof:

 • Hurtigt tørrer;
 • Serverer mange år;
 • Har ingen ubehagelig lugt;
 • Det påføres jævnt, og der dannes ingen bobler.

Akrylbelægning til bad, med korrekt brug, kan vare i 15 år. Flydende akryl har næsten ikke en ubehagelig lugt, hvorfor det er muligt at arbejde med dette materiale uden brug af specielt beskyttelsesudstyr.

På grund af materialets høje kvalitet opnås der ved blanding af akryl og hærder en homogen formulering, som efter påføring ikke efterlader pletter, og denne egenskab undgår dannelsen af ​​bobler. Dette sikrer en blank og endda blank finish.

Flydende akryl fryser meget hurtigt, bogstaveligt i 36 timer, som følge af en meget glat og glat overflade. Derfor er dette materiale meget mere foretrukket end dets analoger i badets restaurering.

Moderne akryl baddæksel

Absolut noget, selv det mest moderne og højkvalitetsbad med tiden, taber sit lyse og attraktive udseende, da der er et slid på den ydre belægning. For at genoprette det, anvend en bred vifte af materialer og teknologi, men den mest optimale løsning er brugen af ​​akrylbelægning.

Akrylbad har lang levetid og fremragende æstetiske kvaliteter

Dette materiale viste sig kun for nogle år siden, men fortjente straks særlig opmærksomhed, da han:

 • Sikrer et fremragende slutresultat
 • Har en acceptabel pris;
 • Nemt at udføre restaureringsarbejde.

Ved brug af flydende akryl er der absolut ingen grund til forberedende forberedelse, inden reparationsarbejdet udføres. Hvis badet er gul, så er det absolut ikke nødvendigt at fjerne det, før der påføres akrylbelægning. Hvis badets overflade er skåret og beskadiget, skal du først forsegle dem med bilens kittelse inden du udfører restaureringsarbejdet.

For at gøre det meget nemmere at anvende akrylbelægning på badets overflade, er det ønskeligt at forbehandle overfladen med sandpapir.

Som følge af brugen af ​​akrylbelægning er produktet særligt stærkt, da der dannes et lag på 6 mm tykt, således at selv de stærkeste mekaniske påvirkninger ikke efterlader chips og skader.

Det lave niveau af termisk ledningsevne er garanteret at tillade opretholdelse af høj vandtemperatur i lang tid, hvilket i høj grad forbedrer komforten af ​​vandprocedurer. Akrylbelægningen er kendetegnet ved god farvestabilitet, hvorfor den mættede skygge af badet forbliver lang, hvilket ikke ændrer sig selv ved brug af kemiske vaskemidler.

Kan jeg hurtigt dække badet med akryl med mine egne hænder?

Anvendelsen af ​​akrylbelægning kan nemt gøres uafhængigt, da dette ikke kræver særlige færdigheder og specielle anordninger.

Før du begynder at dække badet med akryl, er det værd at se træningsvideoen

For at dække badet med akryl selv, skal du forberede visse materialer og værktøjer, såsom:

 • Akryl og hærder;
 • Opløsningsmidlet;
 • spatel;
 • Kværn til fjernelse af gammel maling;
 • Oxalsyre til fjernelse af rust;
 • Bil kitt at fjerne chips.

Før du belæger badet med akryl, skal du grundigt overflade det. I første omgang skal du rense det gamle lag med sandpapir. For at accelerere denne proces væsentligt kan du tage en boremaskine med en speciel dyse. Når alt er klar, skal du rengøre badet af den resterende belægning og støv. Alt dette skal gøres for at sikre, at akrylbelægningen er flad, og der var ingen fejl.

Badets overflade er helt dækket med et opløsningsmiddel, og vent til det tørrer. Hvis du ikke forbehandling badet, vil den påførte acrylbelægning afkorte overfladen efter kort tid.

Efter forberedelsen af ​​overfladen kan du begynde at blande akryl og opløsningsmidlet. Tilsæt små mængder opløsningsmiddel i akryl, konstant omrøring det. Det er meget vigtigt at sikre, at blandingen er homogen. For at forberede blandingen skal du bruge instruktionen. Hvis blandingen er forkert kogt, vil belægningen efter et stykke tid begynde at knække og afskalning.

Hvis det ønskes, kan du tilføje et farvestof og lave et bad af absolut hvilken som helst farve. Mætningen af ​​skyggen afhænger stort set af mængden af ​​tilsat farve. Før du anvender blandingen på overfladen af ​​badet, skal du forlade det et stykke tid. Hvor meget blandingen skal opretholdes afhænger i høj grad af luftens temperatur i rummet. Jo højere temperaturen er, jo kortere tid er det nødvendigt at holde akrylblandingen inden påføring.

Tips: Sådan dækker du et bad med akryl derhjemme

Akryl er et billigt materiale af høj kvalitet, der anvendes til badgendannelse.

Dæk badet med akryl fra top til bund

At give et bad er en ny og smuk udsigt mulig på flere måder, nemlig:

 • Brug af en akrylforing
 • Brug af bulkmaterialet;
 • Påfør en akryl belægning på den beskadigede overflade.

Fortrinsvis størkner massemængden, som det er let at bruge, hurtigt og, hvis det er korrekt påført, er i stand til at vare længe nok.

Coating badet med akryl med dine hænder (video)

Afslutningsvis tilføjer vi, at dække badet med akryl gradvist og hælde det omkring badets omkreds. Væsken spredes over badets overflade og danner en jævn, ensartet belægning. Væsken opsamlet i bunden af ​​badekarret skal udjævnes med en spatel, og resten drænes i afløbshullet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

85 − = 79