Beregn kubaturet af brættet

Hvordan beregner man det krævede volumen af ​​brættet?

En af måderne med rimelige besparelser er køb af byggematerialer i den krævede mængde, ikke mere og ikke mindre. En privat udvikler ved meget godt, hvor mange og hvilke typer af prøver han skal købe for at udføre et bestemt job. Men sværhedsgraden er, at brædderne med en sjælden undtagelse ikke sælges - kun i partier (pakker). Og til opførelse af ingen køber nogle stykker. Hvordan man bestemmer, hvor meget m3 af træ skal købes?

Hvordan vælger tømmer?

1. Forstå de typer af krævede emner, baseret på specifikationerne for deres videre anvendelse. Produktet er klassificeret som kantet bord, obapol og unedged. Hvis begge er nødvendige, skal mængden af ​​indkøb beregnes separat for hver type produkt.

2. Bestem de ønskede lineære parametre for produkterne og oversæt dem til en dimension. Da kubisk kapacitet er m 3, skal længden, bredden og tykkelsen registreres i meter for at blive betragtet lettere.

3. Beregn antallet af emner af hver type og størrelse.

I byggeprocessen er der krævet bestyrelser af forskellig længde. Hvis denne parameter er meget anderledes, skal du beregne kubaturet for hver gruppe separat - så du kan reducere affaldet ved skæring. Det er ønskeligt, før man tæller, at finde ud af, hvor længe produkterne sælges på byggematerialemarkedet. Faktum er, at hver producent kan have sine egne standardstørrelser. Her skal du ved disse værdier gruppere produkterne og derefter beregne, hvor mange og hvilke brædder der kræves. Hvis du opretter et bord til dig selv og tænker det godt, vil det spare dig meget.

Specifikationer for beregning af mængden af ​​savet træ

Der er typiske tabeller designet til at bestemme mængden af ​​forskellige emner (logs, brædder, tømmer). Du kan også tælle med regnemaskiner, der er tilgængelige på tematiske websteder. Men i praksis, i "field" -betingelserne, skal vi arbejde i en "manuel" tilstand. Det er, betragter kubaturet af brættet, kun ved hjælp af et målebånd, da stakken ikke stabler på præcis 1 m 3 på markedet.

1. Edged bord.

Eksempel (for dem der glemte skolen).

 • Vi beregner en omtrentlig (da målinger fejl er uundgåelige) rumfang "sorokovke" 6 m lang og 200 mm bred. Vi gør oversættelsen, det viser sig: bredde - 0,2; tykkelse - 0,04 (m).
 • Følgelig er kubaturet 1 af kantkortet med de angivne parametre 6 x 0,2 x 0,04 = 0,048 m 3. Teknikken er enkel, det vigtigste er ikke at glemme alle dimensioner oversat til "m".
 • Hvis du skal beregne, hvor mange brædder der er i "terningen", bliver der lavet en aritmetisk effekt - 1 m 3 er opdelt i kubisk kapacitet.
 • I vores eksempel er 1 / 0,048 = 20,83. Vi afrunder til hele nummeret - 21 stk.

2. Udækkede produkter.

Sideflader behandles ikke. Produkter i bundter lægges som regel ved omklassificering. Det betyder, at både træet kan være af forskellige racer, og størrelsen (især bredden af ​​emnet) er anderledes. I dette tilfælde er det ret vanskeligt at beregne stakvolumenet. Det burde være:

 • Kontrollér forsigtigt pakken. Opgaven er at vælge de 2 mest glatte boards. Og den ene - den smaleste, den anden - den bredeste.
 • Fjern alle dimensioner fra hver og beregne gennemsnitsværdierne for længde, bredde og tykkelse.

Et eksempel. Bredden på et stykke er 15 cm, den anden er 35. Vi folder og deler den i halv - (15 +35) / 2 = 25 cm. For yderligere beregninger oversætter vi til meter - 0,25. Ved samme metode bestemmes andre gennemsnitlige lineære parametre.

Hvad er egenskaben af ​​beregninger for ubearbejdet savet træ? De har ujævn sideflader. På grund af krumning er montering af prøverne således ikke så tæt på hinanden. Som et resultat - huller og hulrum. Derfor tages der en korrektionsfaktor, som i høj grad afhænger af fugt og træarter. Dens minimumsværdi er 0,62, maksimum er 0,7.

I praksis bestemmes kvaliteten af ​​materialer "med øje", så korrektionen er taget i gennemsnit - 0,66. For at opnå det endelige resultat er det nødvendigt at formere den resulterende kubatur med den angivne koefficient.

Hvis du arbejder med en stor stak, øges sandsynligheden for fejl i beregningerne dramatisk. For ikke at overbetale, er det tilrådeligt at opbevare brædder i bundter af 10 stykker. For hver af dem foretages der målinger med efterfølgende beregninger af kubatur.

På samme måde foretages der beregninger for obapolen (pladen). Forskellen er kun i koefficienten. Dens værdi ligger i området 0,48 - 0,74.

Orienteret strand bord, forkortet OSB eller OSB (fra engelsk orienterede strand bord), er designet til.

Krydsfiner er et af de mest anvendte materialer. Dens eksisterende sorter tillader brug af plader både indeni.

På trods af overflod af efterbehandling materialer, som er helt egnet til intern foring alle lokaler i saunaen.

Sådan tæller kuben af ​​et bord korrekt og hurtigt

Evnen til at beregne en kubiks kubi er en obligatorisk færdighed for ethvert erhverv på en eller anden måde i forbindelse med produktion og brug af træ. Det er ikke nok at vælge og købe tømmer korrekt, det er nødvendigt at være i stand til at udarbejde de relevante beregninger kompetent - dette er det grundlæggende trin før køb af brædder og påbegyndelse af byggeri eller reparationsarbejde.

Kvalitet, og dermed omkostningerne til tømmer implementeret afhænger af mange faktorer: træfugtighed, overfladeegenskaber (tilstedeværelse eller fravær aftage, revner, skår og deformation) og mulighed for at nedbringe logs. Der er to måder til langsgående skæring - radial og tangential. I det første tilfælde går skæreplanet gennem kæden af ​​bagagerummet i umiddelbar nærhed af radiierne af de årlige lag af træet. I det andet - passerer skæreplanet langs tangenten til de årlige lag.

Det skal også forstås, at begrebet savet tømmer er kollektivt og omfatter forskellige typer produkter:

 • Strålen er et firkantet savet tømmer, hvis tykkelse og bredde er mere end 100 mm.
 • Baren er et savet tømmer af en firkantet sektion, hvis tykkelse og bredde ikke overstiger 100 mm.
 • Obapol er tømmer, hvor kun indersiden er savet.
 • Spytet er en sidedel af en log, hvor den ene side er propylen, og den anden er ikke propylen eller delvist forarbejdet.
 • Brættet er et savet tømmer af rektangulært snit, hvis tykkelse ikke overstiger 100 mm, og bredden er to gange eller mere end tykkelsen.

Bestyrelsen, der sælges på byggemarkedet, kan kantes (pænt udskåret og savet, bark fraværende) og ubearbejdet (der er en anmeldelse). Beregn rumfang unedged bord mere kompliceret end kantet, selvom mængden af ​​alle tømmer beregnes på den sædvanlige skole formel V = abc, hvor a er bredden, b - højde, med - i længden.

Så for at beregne, hvor mange brædder i en terning, skal du først beregne kubaturet på et bræt. Til dette benyttes standardformlen til beregning af kubatur. De tre derivater, der kræves til denne beregning, er længde, bredde og højde. Som regel oversættes alle parametre til meter i forbindelse med sådanne beregninger - dette er den mest hensigtsmæssige måleenhed i dette tilfælde. Så skal man opdele efter det modtagne volumen.

Lad os give et eksempel. Lad os sige, at længden af ​​det eksisterende bord er 6 meter, bordets del er 150x25 mm. Vi bringer alle parametre til en enkelt metrisk måling og får følgende: 6 * 0,15 * 0,025 = 0,0225m³. Således vil 1 m³ indeholde 1 / 0.0225 = 44.44444, eller afrunding, 44.4 brædder med de angivne størrelser. Med denne beregning kan du allerede regne med hvor mange kubikmeter af dette tømmer du skal købe.

Sådan beregnes kubaturet af kantet bord

Faktisk ved at kende ovennævnte formel tæller kuben af ​​brættet ikke svært. Det er kun nødvendigt at forstå, huske algoritmen, og så vil du nemt kunne beregne bordets kubik og bestemme antallet af brædder, der passer ind i en kubikmeter af det købte tømmer.

For at beregne arealet af væggen eller gulvet, der dækker et kubikmeter savet tømmer, er der et specielt bord kaldet kubaturnik. Et sådant bord vil i høj grad lette beregningsprocessen, da det indledningsvis angiver arealet og antallet af plader af en bestemt sektion i 1 m³.

Sådan beregnes kubaturet af et ubøjet bord

Når det kommer til ubearbejdet tømmer, er det noget sværere at beregne bordets kubik. Hovedproblemerne i tilfælde af ubøjet bord er, at bredden og tykkelsen i de forskellige ender af brættet er forskellige. Det er således nødvendigt at beregne det aritmetiske gennemsnit af disse parametre. Til dette måles maksimale og minimale bredder, foldes og opdeles i to, det samme sker med maksimale og minimale tykkelsesværdier.

Generelt vil formlen til beregning af lydstyrken se sådan ud: V = (a1 + a2) / 2 * (b1 + b2) / 2 * c. Den største ulempe ved sådanne beregninger er behovet for at beregne volumenet af hvert bræt, da indikatorerne for forskellige ikke-formede brædder ikke falder sammen.

Således er det ikke svært at beregne mængden af ​​tømmer, hvis du kender formlen, har du scrupuløst sorteret det og husket algoritmen. Under alle omstændigheder er det nødvendigt at nærme beregningerne med maksimal ansvar for at undgå mulige fejl. Forsøger at udføre beregninger, efter et par gange bliver du meget nemmere at navigere. At vide, hvordan man beregner kubik i brættet og antallet af nødvendige brædder til en kubikmeter, vil være meget nemmere for dig at beregne det samlede antal trænger, der er behov for, og dets endelige pris.

Beregning af brædder og tømmer i en kubikmeter - formler, beregningseksempler, tabeller

Ved udførelse af byggearbejde ved opførelse af et boligbyggeri skal en specialist udføre et stort antal forskellige opgaver, hvoraf den ene er: kompilering og beregning af den anslåede pris til slutbygningen af ​​lejligheden. Uden at undlade at beregne den krævede mængde af forskellige byggematerialer, hvilket er vanskeligt at gøre. Derfor er sådan viden - hvor mange brædder der er i terningen - meget vigtig for en specialist, der har travlt med at opbygge et boligbyggeri og ønsker at udføre arbejdet så kvalitativt og hurtigt i tide.

Indkøbsklub: eksisterende typer af brædder

For at beregne, hvor mange stykker af kubiktallet bestyrelser har brug for at vide, ikke kun hvad det betyder kubiske bestyrelser, og bør forstå det vigtige punkt, at der findes forskellige typer af bestyrelser og hvad der er muligt at købe på markedet i dag til en række forskellige anlægsarbejder. Det skal bemærkes, at terningen af ​​næsten alle materialer, uanset materialets mangfoldighed, beregnes på samme måde, det vil sige ifølge en bestemt metode. Den slags plader har ingen effekt på beregningen af ​​kubaturet af dette byggemateriale.

Den uspecificerede type savet tømmer er: tømmer, forskellige kantplader og også ubøjlede brædder (de er en undtagelse ved beregning af kubaturet, fordi denne proces er lidt anderledes). Shpuntovannymi arter (som har specielle riller til fugen) omfatter: moderne foring, blokhus, gulvmateriale samt efterligning af naturligt tømmer. Når du vælger at købe et groovt billede af byggematerialet, skal du være opmærksom på det, når du beregner, at kun bordets arbejdsbredde uden toning anvendes. Hvis vi taler om blokhus (efterligningstømmer), så skal vi ved beregning af terninger kun tage tykkelsen på sit højeste punkt.

Hvor mange i 1 terning af brædder: beregning udførelse

Til enhver person er det klart, hvordan beregningen af ​​kubatur er lavet siden skoledagen. For denne procedure skal du beregne værdierne, såsom: længde, bredde og højde. Et lignende princip bruges også til at beregne kubik 1 af brættet. Det anbefales at udføre sådanne beregninger for at oversætte alle tilgængelige værdier til målere. Kubatur 1 af brættet, som har en sektion på 150x20 mm. og længden på 6 m., beregnes som følger: 0,15 er multipliceret med 0,02 og med 6, således at kubaturet af dette bræt bliver 0,018 kubikmeter.

Vi anvender volumenformlen V = L * h * b (hvor L er længden, h er højden, og b er bredden).

L = 6,0; h = 0,02; b = 0,15.

Således V = 6,0 * 0,02 * 0,15 = 0,018 m 3.

For at bestemme hvor mange brædder i en terning: 1 m 3 fordeler vi os i kubatur (mængden af ​​et bræt).

1 m 3 / 0,018 m 3 = 55,55 stk.

Antallet af brædder i en terning er således 55,5 stk.

For at finde ud af prisen på en bestemt type bræt, når værdierne af dets lydstyrke er kendt ganske let: 0,018 multipliceres med prisen på 1 kubikmeter. Når 1 kube af en bestemt type bræt har for eksempel en pris på 5500 rubler, så koster det 99 rubler. På dette tidspunkt i beregningen er der noget trick af sælgere og ledere i byggeforretninger, fordi materialets kumulation afrundes til nogle heltalsværdier.

Sådan afrunding kan føre til et øjeblik, at prisen på 1 bord (når 1 kube koster 5500) vil være helt forskellige værdier. Ud over alt dette skal det bemærkes, at de forskellige brædder til konstruktion, som udgør en nominel længde på 6 meter, er længden 6,1 - 6,2 m, der ikke tages i betragtning ved gennemførelsen af ​​dette byggemateriale. Dette gælder for erhvervelsen af ​​et betydeligt antal bestyrelser. Dette er tydeligt synligt, hvis man f.eks. Bruger et bord på 150x20 mm. Antallet af plader i en terning er en værdi på 55,5 stk. Men i terningen tæller 55 stykker, som ved beregning af værdien vil være 0,99 kubikmeter. Faktisk følger det af et sådant øjeblik, at overbetaling for 1 kubikmeter af dette populære byggemateriale kan udgøre 1% af den reelle pris. For eksempel 5500 i stedet for 4995 rubler.

Et par andre metoder bruges til at beregne kubaturen til den ikke-skærebrætstype. Når man taler om at købe 1 bord, så måles tykkelsen såvel som den samlede længde udføres på samme måde som ved valg af kantkonstruktionsmateriale. I dette tilfælde beregnes bredden for beregninger i gennemsnit - mellem en stor værdi og en lille.

For eksempel når bredden af ​​brættet er 25 cm, og på den anden 20 er gennemsnitsværdien ca. 22 centimeter. Når det er nødvendigt at beregne mængden af ​​et betydeligt antal af sådanne plader til byggeri, så er du nødt til at arrangere dem, så havde store forskelle at indsnævre mere end 10 cm. Det vigtigste længde af materialet i udfoldet stak skal være omtrent lige. Efter dette ved at bruge en regelmæssig roulette måles højden af ​​hele stakken af ​​plader nøjagtigt, og bredden måles (omtrent i midten). Det resulterende resultat skal derefter multipliceres med en speciel koefficient, der varierer fra 0,07 til 0,09, i direkte forhold til det eksisterende luftgab.

Hvor mange brædder i 1 terning: specielle tabeller

For at beregne præcis hvilket antal brædder af en vis bredde, længde i 1 kubikmeter, anvendes forskellige tabeller. Nedenstående er nogle af disse specialiserede tabeller, der viser kubaturet af de fremherskende og populære typer af dette materiale. Beregn volumen af ​​forskellige brædder, der har forskellige størrelser, for eksempel materiale til hegnkonstruktion på deres websted, er der en mulighed uafhængigt ved hjælp af den tilgængelige formel, som er præsenteret ovenfor.

Bord af antallet af kantplader i 1 kubikmeter

Tabel over antallet af barer i 1 kubikmeter

Udækket bordtabellen i 1 kubikmeter

Mængde af 1. bord (m 3)

Antal brædder i 1m 3 (stk.)

Form for online beregning af antal brædder og tømmer pr. 1 m 3

For tilbagemelding skal du udfylde formularen på Kontakter-siden.

Alle materialer på webstedet er copyright. Kopiering uden et aktivt link er strengt forbudt!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 71 = 73