Beregning af kubisk kapacitet

Sådan tæller kubikmeter

Det skal starte med det faktum, at alle måleenheder, der anvendes i moderne fysik og i hverdagen, er intet andet end resultatet af forskere i omhyggeligt arbejde i hundreder af år. For at lede alle tommer, miles og pund til en fællesnævner besluttede de at flytte til en fælles måleenhed. På grundlag af det moderne metriske system blev der lagt kilo og meter. Alle andre måleenheder er afledt, herunder kubikmeter. Denne artikel fortæller dig, hvordan man tæller kubaturet af forskellige byggematerialer.

Kubisk meter kaldes måleen af ​​volumenet af enhver krop eller stof. Den kubiske kubikmeter er volumenet af en kuboidformet figur med ribben, der er nøjagtig en meter lang. Formlen til beregning af kubikmeter er meget enkel og ser sådan ud: 1m3 = 1mx1mx1m.

Målinger i kubikmeter er underlagt faststof stoffer (for eksempel tømmer, armeret betonblokke), og flydende (vandstrøm i et beboelsesområde, forbrug af beton), og gasformig (måling af husholdningsgas i kommunale bosættelser).

Selvfølgelig, hvis de oprindelige oplysninger præsenteres i relaterede måleenheder (for eksempel i liter eller kubikcentimeter), vil deres oversættelse til volumen enheder ikke tage meget tid. Men hvis oversættelsen er underlagt masse eller område, vil der være behov for yderligere oplysninger, og beregningen er mere kompliceret.

Beregning af mængden af ​​savet savet træ:

Ved beregning af kanten af ​​kantkortet skal du anvende den viden, der er erhvervet i geometriske lektioner. Ved kantet tømmer multiplicerer du blot tre standardværdier. Imidlertid tages der hensyn til et ikke-integerbundt af bestyrelsen (bar). Det er nødvendigt at tælle kubusen først af et element, og efter at have talt det samlede antal bestyrelser (søjler) i bunden, multipliceres dette tal med den resulterende værdi af lydstyrken.

Ved beregning af kubisk kapacitet i dette tilfælde nødt til at arbejde med de samme måleenheder, dvs. at oversætte alle dimensioner af brættet til meter (centimeter). Målinger skal udføres i henhold til parametrene: længde, bredde, tykkelse.

Beregning af kuberne på det ubehandlede bord:

Beregning af kubatur i dette tilfælde kræver også måling af længde, bredde og højde. Forskellen er, at beregningen af ​​den ene korts kubik bliver umulig, så vi sætter brædderne i et bundt og måler det ved hjælp af forskellige koefficienter.

For at beregningerne skal være mere pålidelige, anbefales det at lægge brædderne i en bunke og derefter tage gennemsnittet af de tyndeste og bredeste brædder, tilføje de to resulterende indikatorer og del dem i halvdelen. Således måles gennemsnitsværdien af ​​bredde, bredde og længde traditionel metode.

I næste trin multiplicerer vi bredden af ​​stakken, længden og bredden og anvender reduktionsfaktor. I overensstemmelse med GOST er denne koefficient for tømmer og for ubehandlede plader henholdsvis 0,5 og 0,63. For at forenkle beregningerne producerer tømmerfabrikanter ofte et materiale med en koefficient på 0,7.

Efter beregningen af ​​en stak savet tømmer, kan du gå til den anden, tredje og så videre.

Varianter af kælderen og kubisk kapacitet

 • kolonneformat;
 • bælte;
 • plade.

Det er klart, at beregningen af ​​kubatur i hvert enkelt tilfælde er individuel. Lad os starte med kolonnefundamentet:

 1. Vi beregner mængden af ​​armeret betonunderlag (hver for sig). Derfor multiplicerer vi siderne og bundelementets højde.
 2. I tilfælde af et cirkulært tværsnit af søjler multiplicerer vi firkantet af deres radius med antallet af elementer.
 3. Resultatet multipliceres med støtteens højde.
 4. Det resulterende tal multipliceres med antallet af søjler, der er nødvendige for at konstruere fundamentet. Som følge heraf får vi total mængde beton.
 5. I tilfælde af et bundt af basiselementer skal der anvendes en betongrill den parallelepipedale formel og beregne dens lydstyrke.

Ved beregning af kubaturet af strimlens fundament bestemmer vi først sit tværsnit. Hvis det er ens, bør der ikke være nogen problemer med beregningen af ​​kubatur. I så fald formere strukturens omkreds med dens tykkelse og bredde. Følg derefter vejledningen til beregning af:

 • for eksempel har vi et design med sider 10 * 10 meter. Bredden af ​​basen er 0,4 meter, tykkelsen er 0,7 meter;
 • Derfor er omkredsen af ​​strukturen 40 meter (10 * 4). Efter multiplicering af værdierne får vi 11,2 meter. Dette er dog kun volumenindikator baser til vægge udenfor;
 • For eksempel har huset to skillevægge (længden af ​​en af ​​dem er 10 meter, længden af ​​den vinkelrette første er 5 meter, begge sider er 0,3 meter, tykkelsen er 0,7 meter);
 • Multiplicer parametrene for en af ​​sektionerne (10 * 0.3 * 0.7 = 2.1), så den anden (5 * 0.3 * 0.7 = 1.05). Endvidere tilføjer vi blot de opnåede værdier og opnår total mængde beton, nødvendigt til installation af et strimlingsfundament (11,2 + 2,1 + 1,05 = 14,35 m3).

Pladsfundamentets kubik beregnes simpelthen. For at bestemme kabletten af ​​pladematerialet skal du kun multiplicere pladens længde, bredde og tykkelse.

For eksempel har den følgende data: 10, 0.4 og 10 meter. Beregn lydstyrken, multiplicer indikatorerne og få 40 m3 - mængden af ​​den nødvendige beton.

Det skal dog bemærkes, at for at øge styrken af ​​pladestrukturen, er det ofte at udstyre pladerne med stivningsribber. Hvis du har at gøre med dette særlige projekt, skal du beregne den krævede mængde materiale beregne separat pladens volumen og kanterne og tilføj de resulterende værdier.

Så indikatoren er forbundet med pladen, vi ved allerede. Det er fortsat at beregne kubikkapaciteten af ​​stivnerne.

Antag, at basen i vores tilfælde har fire forstærkede elementer med indekser på 10, 0,25 og 0,3 meter. Tydeligvis er volumenet af en stiver 0,75 meter. Det samlede indeks for alle ribben er 3 kubikmeter (0,75 * 4). For at beregne den samlede mængde af opløsning, der kræves for anordningen af ​​pladestrukturen, Tilføj værdierne (40 + 3) og få 43 m³.

Hvis det rum du er interesseret i har en simpel form, så er det ikke svært at beregne sin kubik: det er nemt multiplicere indikatorer bredde, længde og højde af rummet.

Hvis du ikke har et eller flere rumkarakteristika, måler du dem målebånd eller afstandsmåler. For at forbedre målingernes nøjagtighed kan du måle højden og bredden af ​​de modsatte vægge to gange, så fold og divider værdien i halvdelen (find gennemsnittet).

Lad os sige, at du kender rummet i rummet. For at finde kubaturet skal du multiplicere denne figur ved højden.

Hvis rummet har urolig form, For det første opdeler rummet betinget delvist i enkle tal og beregner volumenet af hver af dem ved hjælp af geometriske formler, og tilføj derefter værdierne.

Hvis stoffets masse er kendt, for hvilken det er nødvendigt at beregne volumen (kubatur) præcisere densiteten af dette stof. Denne indikator kan måles uafhængigt eller findes i tabellen af ​​stoffets massefylde.

For at kende antallet af kubikmeter er det nødvendigt at opdele masseindekset for et stof, der er kendt for os i dens tæthed. I dette tilfælde måles massen i kg og densiteten i kg / m3.

Ikke-standardmetoder til beregning af kubatur

Hvis du behandler enhver form for uregelmæssig form og samtidig kender densiteten af ​​det materiale, hvorfra kroppen er lavet, kan du bruge alle de kendte Archimedes lov. For at gøre dette skal du bare slippe kroppen i vandet og måle mængden af ​​vand, der er forskudt fra fartøjet - dette vil være en indikator for volumenet af kroppen nedsænket i vand.

Der er en anden måde at beregne kroppens kubik på. det ret besværlig, Men i nogle tilfælde er den eneste vej ud af situationen. Så skal du måle kubikmeter materiale. Dette kan gøres med en spand. Hvis det er en standard spand, er dens kapacitet 10 liter eller 0,01 m3. Derfor vil et hundrede spande af materialet af interesse for os være en kubikmeter.

Som du kan se beregning af kulden i hvert enkelt tilfælde er meget individuel. Meget afhænger af hvilke indikatorer der allerede er kendt, og mængden af ​​hvad der præcist skal beregnes. Under alle omstændigheder beregnes kulden af ​​et stof (beton, vand, sand osv.) Eller lokaler meget vigtigt ikke kun inden for fagområdet, men også i hverdagen. Det vil imidlertid ikke være vanskeligt at foretage de nødvendige beregninger for en person, der er helt uden forbindelse med matematiske videnskaber.

Beregning af volumen i kubikmeter af størrelsen af ​​en produktionsenhed

Beregning af volumen i kubikmeter i forhold til størrelsen af ​​en produktionsenhed (på brugerens anmodning).

"Beregning af en: Hvor mange kubikmeter i et bord; i almindelighed beregningen af ​​skovens kuber »

Nå, hvad kan jeg sige - alt er klart, længde bredde højde * antal brædder og konvertere til kubikmeter.

Jeg redder en person fra at trykke på unødvendige knapper, og jeg laver en simpel lommeregner

Beregning af brædder og tømmer i en kubikmeter - formler, beregningseksempler, tabeller

Ved udførelse af byggearbejde ved opførelse af et boligbyggeri skal en specialist udføre et stort antal forskellige opgaver, hvoraf den ene er: kompilering og beregning af den anslåede pris til slutbygningen af ​​lejligheden. Uden at undlade at beregne den krævede mængde af forskellige byggematerialer, hvilket er vanskeligt at gøre. Derfor er sådan viden - hvor mange brædder der er i terningen - meget vigtig for en specialist, der har travlt med at opbygge et boligbyggeri og ønsker at udføre arbejdet så kvalitativt og hurtigt i tide.

Indkøbsklub: eksisterende typer af brædder

For at beregne, hvor mange stykker af kubiktallet bestyrelser har brug for at vide, ikke kun hvad det betyder kubiske bestyrelser, og bør forstå det vigtige punkt, at der findes forskellige typer af bestyrelser og hvad der er muligt at købe på markedet i dag til en række forskellige anlægsarbejder. Det skal bemærkes, at terningen af ​​næsten alle materialer, uanset materialets mangfoldighed, beregnes på samme måde, det vil sige ifølge en bestemt metode. Den slags plader har ingen effekt på beregningen af ​​kubaturet af dette byggemateriale.

Den uspecificerede type savet tømmer er: tømmer, forskellige kantplader og også ubøjlede brædder (de er en undtagelse ved beregning af kubaturet, fordi denne proces er lidt anderledes). Shpuntovannymi arter (som har specielle riller til fugen) omfatter: moderne foring, blokhus, gulvmateriale samt efterligning af naturligt tømmer. Når du vælger at købe et groovt billede af byggematerialet, skal du være opmærksom på det, når du beregner, at kun bordets arbejdsbredde uden toning anvendes. Hvis vi taler om blokhus (efterligningstømmer), så skal vi ved beregning af terninger kun tage tykkelsen på sit højeste punkt.

Hvor mange i 1 terning af brædder: beregning udførelse

Til enhver person er det klart, hvordan beregningen af ​​kubatur er lavet siden skoledagen. For denne procedure skal du beregne værdierne, såsom: længde, bredde og højde. Et lignende princip bruges også til at beregne kubik 1 af brættet. Det anbefales at udføre sådanne beregninger for at oversætte alle tilgængelige værdier til målere. Kubatur 1 af brættet, som har en sektion på 150x20 mm. og længden på 6 m., beregnes som følger: 0,15 er multipliceret med 0,02 og med 6, således at kubaturet af dette bræt bliver 0,018 kubikmeter.

Vi anvender volumenformlen V = L * h * b (hvor L er længden, h er højden, og b er bredden).

L = 6,0; h = 0,02; b = 0,15.

Således V = 6,0 * 0,02 * 0,15 = 0,018 m 3.

For at bestemme hvor mange brædder i en terning: 1 m 3 fordeler vi os i kubatur (mængden af ​​et bræt).

1 m 3 / 0,018 m 3 = 55,55 stk.

Antallet af brædder i en terning er således 55,5 stk.

For at finde ud af prisen på en bestemt type bræt, når værdierne af dets lydstyrke er kendt ganske let: 0,018 multipliceres med prisen på 1 kubikmeter. Når 1 kube af en bestemt type bræt har for eksempel en pris på 5500 rubler, så koster det 99 rubler. På dette tidspunkt i beregningen er der noget trick af sælgere og ledere i byggeforretninger, fordi materialets kumulation afrundes til nogle heltalsværdier.

Sådan afrunding kan føre til et øjeblik, at prisen på 1 bord (når 1 kube koster 5500) vil være helt forskellige værdier. Ud over alt dette, skal det bemærkes, at forskellige bestyrelser for byggeri, som udgør en nominel længde på 6 meter, i virkeligheden, længden på 6,1 - 6,2 m, hvilket er gennemførelsen af ​​byggeriet materiale er ikke taget højde for .. Dette gælder for erhvervelsen af ​​et betydeligt antal bestyrelser. Dette er tydeligt synligt, hvis man f.eks. Bruger et bord på 150x20 mm. Antallet af plader i en terning er en værdi på 55,5 stk. Men i terningen tæller 55 stykker, som ved beregning af værdien vil være 0,99 kubikmeter. Faktisk følger det af et sådant øjeblik, at overbetaling for 1 kubikmeter af dette populære byggemateriale kan udgøre 1% af den reelle pris. For eksempel 5500 i stedet for 4995 rubler.

Et par andre metoder bruges til at beregne kubaturen til den ikke-skærebrætstype. Når man taler om at købe 1 bord, så måles tykkelsen såvel som den samlede længde udføres på samme måde som ved valg af kantkonstruktionsmateriale. I dette tilfælde beregnes bredden for beregninger i gennemsnit - mellem en stor værdi og en lille.

For eksempel når bredden af ​​brættet er 25 cm, og på den anden 20 er gennemsnitsværdien ca. 22 centimeter. Når det er nødvendigt at beregne mængden af ​​et betydeligt antal af sådanne plader til byggeri, så er du nødt til at arrangere dem, så havde store forskelle at indsnævre mere end 10 cm. Det vigtigste længde af materialet i udfoldet stak skal være omtrent lige. Efter dette ved at bruge en regelmæssig roulette måles højden af ​​hele stakken af ​​plader nøjagtigt, og bredden måles (omtrent i midten). Det resulterende resultat skal derefter multipliceres med en speciel koefficient, der varierer fra 0,07 til 0,09, i direkte forhold til det eksisterende luftgab.

Hvor mange brædder i 1 terning: specielle tabeller

For at beregne præcis hvilket antal brædder af en vis bredde, længde i 1 kubikmeter, anvendes forskellige tabeller. Nedenstående er nogle af disse specialiserede tabeller, der viser kubaturet af de fremherskende og populære typer af dette materiale. Beregn volumen af ​​forskellige brædder, der har forskellige størrelser, for eksempel materiale til hegnkonstruktion på deres websted, er der en mulighed uafhængigt ved hjælp af den tilgængelige formel, som er præsenteret ovenfor.

Bord af antallet af kantplader i 1 kubikmeter

Tabel over antallet af barer i 1 kubikmeter

Udækket bordtabellen i 1 kubikmeter

Mængde af 1. bord (m 3)

Antal brædder i 1m 3 (stk.)

Form for online beregning af antal brædder og tømmer pr. 1 m 3

For tilbagemelding skal du udfylde formularen på Kontakter-siden.

Alle materialer på webstedet er copyright. Kopiering uden et aktivt link er strengt forbudt!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 + 1 =