Beregning af ondulin på taget af online-regnemaskinen

Beregning af antallet af ondulinplader på taget

Korrekt udført beregning af tagdæksel gør det muligt at optimere omkostningerne ved opførelse eller reparation af taget, undgå nedetid samt unødige økonomiske omkostninger ved levering af indkøbte materialer. Præcis beregning af mængden af ​​ondulin er særlig vigtig: arkmaterialet fra forskellige partier kan variere i skygge.

Bølget bituminøs skifer er lavet af presset cellulose. Desuden bitumen imprægnering overtræk til tagdækning forsynet med beskyttende og dekorative lag under anvendelse af en termohærdende harpiks og mineral keramizirovannogo granulat eller chips. Ondulins struktur bestemmer bekvemmeligheden ved dens installation:

 • ark har en lav vægt (ca. 6 kg);
 • Euroschlar tykkelse på 3 mm kan nemt skæres med standardværktøjer (træ savsås, elektriske sav);
 • dæk fra bølgepap er fastgjort ved hjælp af tagspåner med tætningspakning eller selvskærende skruer.

Tagmaterialet udviklet af Onduline gør det muligt at skabe en belægning, der perfekt beskytter strukturen mod atmosfæriske påvirkninger. Korrekt monteret tagdækning på taget klare en alvorlig snebelastning, stærke vindstød, passerer ikke fugt under regn. Garantiperioden for belægning fra ondulin er 15 år, den faktiske levetid kan nå 50 år.

I produktionen af ​​Euroshare bruger vi kvalitetskomponenter, der er helt sikre for menneskers sundhed. Udseende af belægningen til en vis grad afhænger af egenskaberne af mineralpigmenter, så forskellige partier af materiale kan afvige noget i skygge. At taget havde samme farve, er det ønskeligt at bruge ondulin fra en part. Det er nødvendigt at foretage foreløbige beregninger korrekt for at præcis bestemme det krævede antal Euro-skiferark.

Principper for beregning af ondulin på taget

Beregning af ondulin på taget begynder med bestemmelsen af ​​det nyttige område af regnearket. Denne figur afhænger af størrelsen af ​​lapping under installationen. Lateral overlapning forekommer i en eller to bølger, mængden af ​​lodret overlap varierer fra 150 til 300 mm.

Hvis hældningsvinklen af ​​taget ikke overstiger 10 grader, er det vigtigt at tage sig af den maksimale styrke af truss byggeri, for at give en kontinuerlig lægte som tagdækning, at have en lille hældning vinkel oplever de maksimale snelast. Til kantning er kantkortet bedst egnet. Tagdækning er monteret med lateral overlapning af to bølger, bør den lodrette længde af overlapningen være mindst 300 mm.

På tage, hvis hældningsvinklen stråler er i området 10 - 15 grader, snelast nedenfor, derfor er det tilstrækkeligt at anvende fra tremme stænger eller plader stablet med en 450 mm pitch (tonehøjde måles langs akserne lægte dele). Euro-sfærens sideskift skal være en bølge, lodret - 200 mm.

Oftest er skridternes skråvinkel mere end 15 grader, i dette tilfælde stiger trinet af den udløbte kasse til 600 mm. Den laterale overlapning er en bølge, og den vertikale overlapning kan reduceres til 150 mm.

Et standard ondulumark, der måler 1,92 kvadratmeter. m har en bredde på 950 mm og en længde på 2000 mm. For at bestemme dets anvendelige område er det nødvendigt at trække størrelsen af ​​overlapningerne ud fra de angivne værdier. Afhængigt af parametrene for hældningsvinklen på taghældningerne er det anvendelige område af arkene af bituminøse skifer ca. 1,3 kvm, 1,5 kvm. m., 1,6 kvm m. m.

Beregning af mængden af ​​plademateriale

Kendskabet til hældningens hældningsvinkel kan du bestemme det nyttige område af Euroshade-plader. Hvis taget har en kompleks form, skal denne indikator beregnes separat for skøjter placeret i forskellige vinkler.

For at beregne, hvor mange ark der kræves til lægning af tagbeklædning, er det nødvendigt at opdele tagområdet i det anvendelige område af et belægningselement. Taggrubet har sædvanligvis form af et rektangel, en trapezoid eller en trekant. For at finde området af en skråning er det nok at bruge matematiske formler. Arealet af det komplekse tag beregnes som summen af ​​arealerne af sine skøjter.

Tagområdet skal beregnes ved hjælp af tagringene, og ikke af strukturens dimensioner!

For at undgå et stort antal stumper, når du lægger et dæksel fra Euroshade, er det ønskeligt at bestemme den optimale mængde vertikale overlapninger for et bestemt tag. De kan overstige de anbefalede parametre for skøjter, der har en eller anden hældningsvinkel. bør ikke gøre den øverste række af stålbånd - den synlige del af serien er nedsat på grund af overlapningen af ​​rygningselementet (ca. 200 mm), og som kan skade det æstetiske udseende af taget.

Af den beregnede mængde af arkmaterialet skal lægges en yderligere 10%, hvis det er en simpel tag, eller 15-20%, hvis ondulin behov for kompleks konfiguration af taget, som er kendetegnet ved et stort antal hjørner, kryds og kryds.

Ved beregning af materialet til installation eller reparation af et tag skal man ikke glemme dale, skøjter og andre elementer, der kræver brug af brandedcoating fra ondulinproducenter. Rundt tagvinduerne fremstilles skorstene og andre strukturer forklæder. Beregningen udføres i overensstemmelse med længden af ​​højderyg, ben, tænger, kryds.

Hvis det er meningen at skabe et originalt låg på taget på arket i euro-sfæren af ​​forskellige farver, bliver beregningerne noget mere komplicerede. Det er mest hensigtsmæssigt at tegne en skala farveskema med at lægge og tælle antallet af ark i hver farve.

Beregning af materialer til tagdækning fra ondulin kan laves uafhængigt eller bruge et særligt program.

Beregning af ondulin på taget: Antallet af plader og yderligere elementer

Før starten af ​​opførelsen af ​​et objekt er det meget vigtigt at lave de rigtige beregninger. Korrekte beregninger vil spare penge på materialer, samt give nok af dem. I denne artikel vil vi tale om, hvordan man beregner ondulin på taget, samt de nødvendige yderligere elementer.

Før du begynder at beregne tagget af ondulin, skal du snakke om dets funktioner. Dette materiale fremstilles på basis af cellulosefibre, der er udsat for bitumen, hvorefter de udsættes for forskellige harpikser og andre specielle sammensætninger.

Ondulin har følgende egenskaber:

 • en acceptabel pris
 • enkel installation;
 • høj ydeevne.

Hvis man skal snakke mere om fordelene ved ondulin, skal følgende karakteristika nævnes.

En betydelig grad af vandtætning. Strukturelle egenskaber af materialet samt bitumenimprægnering beskytter effektivt taget fra virkningerne af regn og optøet vand.

Mulighed for brug under forskellige klimatiske forhold. Dette materiale anvendes med succes i opførelsen af ​​faciliteter i en lang række klimatiske zoner. Den tilladte temperatur varierer fra -40 til +80 grader.

Styrke. Ondulin kan modstå store belastninger, så hverken snefald eller stærk vind kan beskadige taget.

På trods af de høje tekniske egenskaber foretrækker mange mennesker at bruge skifer til tagdækning.

soundproofness. Dette byggemateriale går ikke glip af miljøets lyde og giver komfort i boliger.

Materialets elasticitet. Ondulin kan bruges på arkitektonisk vanskelige tage.

For den korrekte beregning af byggematerialer skal du kende området for et ark. Standardfragmentet af ondulin har følgende dimensioner: længden er to meter, og bredden er 95 centimeter. Efter simple aritmetiske operationer beregner vi arealet af arket, hvilket er 1,9 kvadratmeter.

Det er også nødvendigt at beregne tagområdet ved projektionen. På dette stadium skal du huske skolens geometri kursus og gøre følgende:

 • Først og fremmest skal du betinget opdele arealets omslag i forskellige former, fx firkanter, rektangler osv.
 • ved hjælp af standardformler skal du beregne området for hver figur
 • Det er nødvendigt at tage højde for den lille hældning af taget i forhold til jordoverfladen;
 • så skal du sammenføje de opnåede tal og dermed få det samlede areal af taget.

Eksempel på beregning af et tagtak

Ovennævnte beregning af mængden af ​​ondulin på taget anvendes til komplekse tage, men der er også mindre komplicerede metoder.

I tilfælde af et rektangulært tag er det tilstrækkeligt at måle området af et givet rektangel ved at gange længden med bredden, hvorefter du må multiplicere det resulterende tal ved cosinusen af ​​taghældningsvinklen.

Ved at kende det samlede areal af overfladen, der skal behandles, er det meget nemt at beregne det nødvendige antal ark af byggemateriale. For at opnå den korrekte beregning er det nødvendigt at tage hensyn til materialets fragmenters anvendelige område. Faktisk er det nødvendigt at opdele arealet af den behandlede overflade i det anvendelige område af fragmentet. At runde det er nødvendigt i den store fest.

Et ark af dette materiale vejer ca. seks kilo, men denne parameter påvirker slet ikke beregningerne.

Beregning af materiale til et almindeligt tag

Under denne operation bør du overveje nogle af nuancerne.

 • Dimensioner af ondulinpladen.
 • Dimensioner af overlapningen, som afhænger af graden af ​​hældning af taget. Hvis hældningen er omkring ti grader, skal tilskuddet ikke være over 30 centimeter. For mere betydelige skråninger kræves der ikke en afstand på højst 20 centimeter.
 • Laterale overlapninger. I dette tilfælde afhænger størrelsen af ​​disse elementer direkte af hældningsvinklen. Når vi vælter til ti grader, er der brug for to bølger af overlapning, med en større vinkel kræves en bølge.

Eksempel på beregning af arealet af et enkelthældet tag

Det er også meget vigtigt at beregne overlapningsområdet. Standard ark af byggemateriale har et areal på 1,9 kvadratmeter, behovet for overlapning af 30 centimeter på hver kant i endeområdet af en arbejdsdag stykke kommer omkring 1,6 kvadratmeter. Dette skal tages i betragtning under beregningen af ​​antallet af byggematerialer.

Beregning af ondulinplader til opstilling af taget kan ske ved hjælp af computerprogrammer. Du skal også øge det modtagne beløb med 20%, så du beskytter dig mod mangel på byggematerialer i tilfælde af en fejl.

Længden af ​​onduline skøjten er en meter. Den anvendelige længde af dette element er 85 centimeter, hvilket betyder at den krævede overlapning skal være 15 centimeter.

Dette tal kan findes ved hjælp af samme metode som ved beregning af højderyggen, da deres længde er den samme.

Dette element bruges til at arrangere gavler. Delens længde er 1,1 meter, og den nyttige længde er 0,95 meter.

Beregning af dækslet og forseglingstape

Begge disse elementer bruges til at forsegle leddene af byggematerialer og rør, så det er tilstrækkeligt for dem at lave en beregning. Den anvendelige længde af dækforklædningen er ca. 84 centimeter, og båndets længde overstiger ikke 2,5 meter.

Dette tal kan findes ved hjælp af følgende formel: D = N x 20 + L skøjter x 20 + L pincet x 4 + L abutments til væggen x 10. Men hvis du ikke virkelig vil dyve i beregningerne, kan du bruge en simpel regel - for hver ark af byggemateriale skal bruge mindst tyve negle.

At montere højderyggen på taget kræver 254 negle. Dette tal kan opnås ved at tage højde for længden af ​​ryggen, som er 12 meter, bølgelængden på 9,5 centimeter, og det faktum, at skøjten skal fastgøres fra to sider til hver bølge af byggemateriale.

Installation af undulierede ark ved hjælp af negle

Ved samme princip er det nødvendigt at beregne antallet af negle til dalen.

Spiken er fastgjort på nøjagtig samme måde som skøjten. Det menes at 12 søm er påkrævet for at fastgøre spitzet, det vil sige at 6 søm er påkrævet for hvert ansigt.

De opnåede resultater skal tilføjes, og i hvert fald at købe et par hundrede eller flere fastgørere end nødvendigt. Så beregne de ekstra elementer for ondulin.

Der er også nogle punkter, der bør overvejes, før beregningerne startes. Ondulin er et ark, så det er bedst brugt til hældning af tag. Dette skyldes det faktum, at der for en kompleks tagarkitektur kræves en stor mængde byggematerialer til nedskæringer. En af betingelserne for et vellykket arbejde er pålidelig drejning.

Som allerede nævnt er mængden af ​​materiale påvirket af tagets hældning. For et standard tag med en hældning på op til ti grader, er det nyttige område af et ark ondulin 0,826 kvadratmeter. Det skal imidlertid forstås, at det anvendelige område af materialet til den nederste række vil være forskelligt, da det er nødvendigt at tage højde for takkantenes afskærmningsområde.

Ordren for fastsættelse af ondulinpladen

Standardoverhænget skal være 5 centimeter, hvis der er behov for at arrangere et længere overhæng, så skal der bruges yderligere stænger, da plastikdynaminen eventuelt kan sænke.

Den anden række af byggematerialer skal begynde med halvdelen af ​​fragmentet.

Hver ekstra del, for eksempel en vandforsyning eller anden strømforsyning kræver tilstedeværelse af yderligere elementer.

Den sidste række af byggematerialer skæres meget ofte under højden. Dette sker, når længden af ​​taghældningen ikke tillader brugen af ​​det fulde anvendelige område af ondulinfragmentet.

Du kan ikke forsøge at spare penge på mængden af ​​overlapning, da det er muligt at forhindre lækage af regn og smeltevand.

Fra ovenstående følger følgende fakta. For en hældning på mere end ti grader, skal overlapningen fra enden være mindst 20 centimeter, og på hver side en bølge. Derfor har de centrale fragmenter af byggematerialer et nyttigt areal på 1.216 kvadratmeter.

For store hældninger er overlapningen fra stumpen ikke mere end 17 centimeter, og fra siderne er en bølge, så det nyttige område af byggematerialefragmentet er 1.2616 kvadratmeter. Nu ved du, hvordan du korrekt beregner ondulin og dets tilbehør.

Tilføj en kommentar Annuller svar

Delvis eller fuldstændig kopiering af materialer er kun tilladt med et direkte aktivt link.

Online-regnemaskine til beregning af ondulin til taget samt beregning af skridtet på bjælkerne og bjælkerne afhængigt af bopælsområdet

Tagdækning er ikke en nem og dyr proces. Derfor skal hver af dem, der står over for opgaven med at opvarme taget i deres eget hus, forsøge at gøre arbejdet kvalitativt, for ikke at vende tilbage til dette problem i lang tid.

Og her afhænger alt ikke bare af færdigheden, men også på de anvendte materialer, blandt hvilke et vigtigt sted er besat af tagdækningen. Mange foretrækker den traditionelle skifer, metal eller bølgeplade, men for dem der ønsker at se på deres tag utvivlsomt bølgete ark,

der er en anstændig et mere moderne alternativ - Ondulin, eller som det også hedder euroshow.

Dette materiale ligner skifer i sin form, men det adskiller sig radikalt fra dets struktur. Ondulin er lavet af renset bitumen, cellulosefibre, glasfiber, med tilsætning af harpiks og mineralfyldstoffer.

Desuden tilsætter produktets sammensætning et farvestof, hvilket giver det et mere æstetisk udseende og beskytter belægningen mod at falme i solen. I tekstur ligner materialet fløjl. Sådan beregnes mængden af ​​ondulin (kalkulator tag fra ondulin), denne artikel vil fortælle. Men først en lille foreløbig information.

Beregning af ondolin på taget: online-regnemaskine

Hvordan beregnes ondulin på taget? Før du beregner mængden af ​​materiale, du skal beregne det anvendte område af arket, hvis størrelse bestemmes af mængden af ​​overlapning, når den stables. Den laterale optagelse kan være en- eller tobølge. Lodrette parametre Overlapningen kan være 15-30 cm.

 • På en hældning af et tag op til 10 grader Ondulin er stablet med en bølge i to bølger, og en lodret overlap skal være mindst 30 cm.
 • Hvis gradienten er fra 10 til 15 grader, Stablering udføres ved hjælp af en enkeltbølgelængdes lateral overlapning, den lodrette kvote skal være lig med 20 cm.
 • I de fleste tilfælde er pitvinklen på det hældte tag overstiger 15 grader. Ved konstruktion af sådanne strukturer anvendes en enkeltbølgeoverlapning også, og det lodrette indtag kan reduceres til 15 cm.

Med en arkstørrelse på 0,95x2 m er dens areal 1,9 m2. For at beregne det anvendte område skal du trække mængden af ​​overlap fra denne værdi. Således vil det anvendelige område, afhængigt af takhældningens vinkel, være ca. 1,3 m2, 1,5 m2, 1,6 m2.

Kære læsere, vi foreslår at udnytte online onduline kalkulator på taget. Hvis du ikke ved, hvordan du beregner ondulin på taget, så er dette værktøj din uundværlige assistent i denne sag.

Denne regnemaskine beregner ikke kun antallet af ark til taget, men beregner også kasse- og spæretrinets trin, idet der ikke kun tages hensyn til taghældningen, men også snebelastningen i dit område.

Sådan bruger du regnemaskinen:

 • Ondulum-regnemaskinen på taget er designet til at beregne taget gaveltak, single-pitched roof calculator ved reference.
 • Før du starter beregningerne, i øverste højre hjørne du skal vælge materialet - ondulin.
 • For at finde din vind- og sneområde, se venligst billedet under regnemaskinens form.

Nedenfor er regnemaskinerne til andre typer tag:

Så hvordan beregnes antallet af ondulinsplader på taget? Vi bruger en speciel regnemaskine:

For at beregne mængden af ​​ondulin til montering af tagdækningen, skal du opdele tagområdet i det anvendte område af arkarket.

På hvordan man korrekt skærer ondulin, læs linket.

Taghældningen har normalt en rektangulær, trapezformet eller trekantet form. Hældningsområdet beregnes ved hjælp af matematiske formler. For at beregne arealet af taget med en kompleks konstruktion er det nødvendigt at sammenfatte dimensionerne af arealerne i alle dets skråninger. Tagområdet beregnes ved kanterne af cornice-tagene og ikke i strukturens dimensioner.

Regioner af snebelastninger (vælg figur af bygningsregionen)

Beskrivelse af kalkulatorfelter

For at reducere mængden af ​​affald, når der lægges ondulin, er det nødvendigt at bestemme de optimale parametre for lodrette snit, hvilket kan være mere end de anbefalede størrelser for skøjter med en vis hældningsvinkel.

Sæt ikke smalle elementer i den øverste række, da nogle af pladerne lukker højderammen (ca. 20 cm), hvilket vil påvirke tæppets æstetiske udseende negativt.

At tælle antallet af ark, 10% til den enkle tagkonstruktion og 15-20% til færdiggørelse af taget med en kompleks struktur, skal tilføjes til de resulterende indikatorer.

Det er også nødvendigt at tage hensyn til behovet for at udstyre skøjter, dale og andre lignende områder, for hvilke der anvendes specielle belægninger fremstillet af ondulinproducenter.

I tilfælde af tagudstyr gør den oprindelige belægning af multi-farvede ark ondulin beregningen lidt vanskeligere. Det er bedst at tegne et layoutdiagram over arkene i hver farve og tælle deres nummer.

Roof pie Er en integreret del af tagkonstruktionen, som omfatter et lag af termisk isolering samt vandisolering og dampbarriereisolering. Vandtætning beskytter isoleringen mod kondens i den, og også fra fugt, som kan trænge ind i det udefra (regn, optøet vand). Dampbarrierelaget beskytter varmelegemet mod virkningerne af dampe, der kommer ind fra bygningen.

Det er vigtigt at: Mellem et varmelegeme og en afdækning af et tag er det nødvendigt at forlade et lille interval (ca. 5 sm). Dette vil give ventilation, hvilket forhindrer akkumulering af kondensat i underetagen.

Skema af tagdækning tærte

Tagkage er normalt arrangeret i henhold til følgende skema:

Valget af tagdækningens plan afhænger af takets vinkel:

 1. Ved en hældning af et tag 5-10 grader har du brug for en kontinuerlig kasse, som kan laves af krydsfiner eller brædder.
 2. Hvis rampens hældning er 10-15 grader, Kassen er konstrueret af kantplader eller bjælker med en sektion på 50x50 eller 45x50 mm i trin på 0,45 m.
 3. Ved en hældning, der overstiger 15 grader, Afstanden mellem kasseens dele skal være 0,6 m.

At arrangementet af kasserens dele svarer til teknologien, beregnes trinstørrelsen baseret på afstanden mellem stængernes midterakser. På hvordan man monterer onduline til kassen, læs her.

Ved fremstilling af ondulin er arkets dimensioner næsten ens for alle producenter. kun muligt små fejl på 2-5 mm. Således har alle produkter standardparametre, nemlig:

Korrekt udført beregning giver mulighed for at være forsynet med et tilstrækkeligt antal Euroshade ark, og samtidig undgå overtagelse af overskydende materiale. Derfor er kompetente beregninger - det sparer både penge og tid og kræfter, som kan bruges til køb af manglende elementer i tagdækning. Hvordan tælle ondulin på taget? I dette hjælper du vores regnemaskine.

Stor lommeregner. Virkelig hjælp til at spare på køb af materialer. Men jeg er interesseret i en anden størrelse. I hvilken længde er det tilladt at frigive ondulin langs tarmens omkreds, hvor gardinstangen fastgøres?

Efter min mening, hvis udgangen er for stor, er der en trussel om at bryde kanten af ​​arket, og for lille vil ikke sikre tætheden af ​​denne knude.

Kompetent isolering af et sadeltag indefra med egne hænder - hvad kunne det være lettere?

Professionel teknologi til opvarmning af husets tag: detaljeret ordning og vejledning til varmeisolering af taget med egne hænder

Sammenligning af onduline med andre tagmaterialer: skifer, onduline Smart, ondalux, onduville, ondura og bløde fliser

Installation og reparation af blødt tagdækning om vinteren - hvorfor teknisk muligt, men ikke økonomisk rentabelt?

Online regnemaskine til metal tagdækning til taget - beregne den nøjagtige mængde materiale

Vandtætning og dampspærring under ondulin: hemmelighederne for succesen af ​​høj kvalitet tagdækning

Tagisolering er den nemmeste måde at øge boligareal af et hus med det samme.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 82 = 87