Beskæring af drue i efteråret til begyndere i billeder

Regler for beskæring druer i efteråret for begyndere

Hvad du behøver at vide om efterår beskæring

I det første år er vinen normalt ikke skåret, undtagen når den er klart deformeret. Stærkt strakt flugt er bedre bare bundet. Form kronen begynde med det andet år.

Der er to metoder til trimning: fan og stamme. Ventilatoren giver dig mulighed for nemt at dække kronen til vinteren, så den bruges oftest i de nordlige og tempererede breddegrader af Rusland og Hviderusland. Det består i dannelsen af ​​flere slanger, der vokser lodret i forhold til hovedstammen og danner en ventilator.

Shtambovy forudsætter oprettelsen af ​​en stærk og høj hovedstamme. Det er velegnet til sydlige regioner i buede og ulydede vinmarker. Spørgsmålet "Hvordan kan du klippe druer korrekt?" Kan virke svært for begyndende landmænd. Imidlertid er enhver form for trimning på internettet, og i billeder, hvor alle faser er visuelt vist.

Beskæring af druer til vinteren af ​​erfarne vinavlere foregår i to faser. Den første, sanitære, udføres efter høst, når bladene begynder at blive gule. Samtidig fjernes gamle skud, som sluttede frugtperioden, toppe, svage og syge spirer. Den anden fase, som danner eller understøtter kronens nødvendige form, udføres i gennemsnit 2 uger efter efterårets efterår.

Ved brug af beskyttelsesmetoden skal efteråret beskæring og ly for vinteren gå næsten umiddelbart efter hinanden. Det er ønskeligt, at vejret er relativt varmt - ved en temperatur under -5 ° C kan vinen bryde. Nogle eksperter anbefaler beskæring efter den første frost. Sidstnævnte vil afsløre svage skud, som stadig vil blive ødelagt af vinterforkølelse.

På hvordan man skærer druer til vinteren, afhænger meget: udbyttet, størrelsen af ​​bær og endda frostbestandigheden af ​​planten.

Ved første øjekast kan beskæring af druer i efteråret til begyndere være svært, men overholder den valgte ordning og overholder reglerne, du kan få et glimrende resultat. Beskæring af unge druer er at fjerne overskydende skud i henhold til det valgte vækstmønster. Overvej den mest populære fan metode.

I det andet år af dyrkning, inspicere frøplante og bestem de 2 stærkeste skud. Den der er placeret under, skal beskæres, så mindst to knopper forbliver. En anden 1-3 kan laves reserve.

Hvis alle overlever, forlader vi foråret de 2 største, resten nipper. På den anden (øverste) skydning skal forblive 3-5 øjne plus et par i reserve. Alle andre skud fjernes fuldstændigt.

I det tredje år skyder skuddene på ærmer. De er skåret, således at hver med 2 af de mest kraftfulde proces, således igen lavere kim forkortet til 2nd øje (såkaldt knude udskiftning), og toppen - til 7. eller 8. øje. Twig substitution indeholder altid mindst 2 knopper: man udvikler frugt skud, der giver vin høsten; fra den anden - erstatning, som vil give stærke spirer. I efteråret frugtsætning skud skæres fuldstændigt, og i substitution forlod igen to stærke skud, hvoraf den ene vil bære frugt, og det andet klippet på 2 nyrer, vil være den nye knude substitution. Cyklen gentages gang for gang.

Afhængigt af sorten, størrelsen af ​​vingården og en række andre forhold, kan antallet af spire tilbage være større. Under alle omstændigheder bør nyrerne overlades med en margen. Ved hjælp af beskæring kan du forynge planten i tilfælde af kraftigt fald i udbytte.

For at gøre dette, er du nødt til helt at afskære kronen og bole at grave i en dybde på 15 cm. Derefter er stammen skæres i en dybde på 10 cm, mens de resterende 5 cm foretage flere snit. Steder skive dækning med ler, og derefter drys dem med jord. I foråret vil planten give unge vinstokke, hvorfra du kan danne en ny busk.

Hvis du gik til uomskårne vingård, skal det bringes i orden på følgende måde: i begyndelsen af ​​september, skæres væk alle de skud, der vokser på de gamle floden armene til en højde på 50 cm fra jordoverfladen, mens de resterende 10%, forkorte og ren fra siden stedbørn. Efter lukningen løvfald vælge to mest udviklede flugt i en højde af 50-80 cm, hvoraf en standard form mønster mote substitution (som skal forblive fra 2 af 4 nyrer) og frugt vinstokke (5 til 12 nyrer). Derefter udføres beskæringen i henhold til det fælles system.

Beskæring af druerne i efteråret udføres ved hjælp af en pruner (hvis vinstokken er tyndere end 3 cm) eller hacksaw med små tænder (hvis den er tykkere). Værktøjerne skal være skarpe, da revnede eller overførte skiver kan føre til infektion eller svækkelse af planten.

Skiver anbefales at skære ved 45 ° til indersiden af ​​bushen. Endelig skal planten være skjult: fjern de resterende grene fra trelliset, læg dem i retning af vinstens vækst og fastgør dem på jorden. For at beskytte mod kulde skal du dække dem med presenning eller tyk film.

Beskæring druer i efteråret har flere fordele. For det første letter det plantens overvintring betydeligt - uden at kronen simpelthen ikke passer under visse typer af ly. For det andet kan stalkens afskæring i foråret stærkt strømme ud med saft, hvilket nogle gange fører til et fald i udbyttet og endda plantens død.

Om sommeren kan druer af samme grund kun gå i seng, klip og mynte. Denne beskæring på dette tidspunkt er uacceptabel. I efteråret stopper saften, og udskæringerne heler meget hurtigere. For det tredje stimulerer efteråret beskæringen knopper i det kommende forår. Derfor fremskynder dette modningen af ​​afgrøden, hvilket er særlig vigtigt for kolde områder.

Ulemperne omfatter mulig frysning af skæringsstedet, hvis beskæring udføres i det sene efterår. Dette fører til tørring af den øvre del af skydningen. I tilfælde af tilbagevendende frost kan tidlig nyreudvikling også blive et problem.

Video "Efterår beskæring af druer"

Fra denne video vil du lære at klippe druer korrekt i efteråret.

Beskæring af druer til begyndere

Druer beskæring - En af de mest komplekse hændelser i dacha. Nogle gange er det svært at forstå, hvordan man korrekt klippe druer og hvornår

Beskæring af en drue buske er reduceret til beskæring 90 procent af vinen, forlader det nødvendige antal øjne (nyrer).

Lad os overveje i detaljer hemmeligheder for korrekt beskæring af vinstokken, fra det første år af plantning.

Druer kan beskæres om forår og efterår. Ved beskæring i efteråret er det ønskeligt at dække busken til vinteren og beskytte mod frysning. Hvis der er svære vintre i din region, så beskær i foråret eller dække vinen til vinteren. Forresten tolererer uomskårne druer bedre vinter.

Funktioner af strukturen og navne på dele af vinstokken

Basen af ​​stammen, der er under jorden, kaldes hæl, rødder vokse fra det.

shtamb - En del af stilken før den første lateralskydning, som i alle træer. Ved druer er en del af stilken placeret under jorden, ender med en hæl.

hoved - Fortykkelse på hovedstammen, hvorfra sideskuddene forlader.

Ærmer (skuldre) - Dette er de laterale skud, der afgår fra hovedstammen. Og øjnene på dem, det er de samme nyrer.

Der er betingelser, der skal huskes: frugtpilen og udskiftningsknappen.

Frugt pil - en langærmet ærme, hvorpå der efter afskæring er 8-12 nyrer tilbage.

Udskiftning knude - En kort ærme, efter at der er skåret, er der 2-4 øjenlår.

Frugtforbindelse - Et par skud, der består af en knude-substitution og en frugtpil. Vi har demonteret alle navne, lad os gå videre til hemmelighederne ved beskæring af druer.

Der er mange muligheder for dannelsen af ​​vinstokken. Lad os dvæle på den enkleste og mest forståelige form: skud må ikke få lov til at vokse lodret, men horisontalt.

Dannelse af druer i det første år

Om foråret er de to laveste knopper tilbage på den centrale skyde, resten er afskåret. Af dem vokser 2 skud og binder dem skråt i forskellige retninger.

Sent på efteråret, når alle blade falder, før dette ikke kan gøres, ellers vil druerne løbe tør for saft, forkorte skudene. Vi forlader en kortere, forlader 2 nyrer, forlader den anden skud lang og forlader 4 nyrer. For vinteren skal du fjerne vinranken fra traljen og gemme den.

Dannelse af druer i andet år

I foråret, efter at trusselen om stærke frost passerer (i begyndelsen af ​​april), skal du fjerne beskyttelsen og binde vinet til trellis bundledning, toppen i forskellige retninger.

Stængler, der vokser fra nyrerne, tillades lodret eller med en lille hældning væk fra bushens centrum.

I efteråret, efter faldende blade, er en lang ærmet afskåret og forlader 2 skud. Ermer vil være de samme. Derefter skæres de lodrette stængler: dem, der er tættere på midten og lavere langs hovedstænglen, afskåret forlader 2 knopper. Det vil være en tæve substitution.

Lodrette stængler placeret yderligere, afskåret forlader 4 nyrer - disse vil være frugtpile. Vi fjerner vinstokken og gemmer om vinteren.

Dannelse af druer til det tredje år

Om foråret, efter frysning, fjern husly fra vinstokken. Langfrugtspile knytter sig til bundstængerne vandret, spidserne i modsatte retninger.

Erstatningsknopper vi forlader for at vokse lodret. Om sommeren vil alle nyrerne vokse stammer. I begyndelsen af ​​august bruger jagter - beskæres stilke på 10-20 cm på grund af dette øger kvaliteten og mængden af ​​bær.

Tidligere i august, tilbringer ikke jagt, ellers ses der en spiralmasse på vinet.

Om efteråret, Efter efterårets fald trimmer du de sidste 4 lodrette skud med en del af ærmet.

Som følge heraf vil der på hver skulder være et link med to lodrette skud. Deres beskæring er også produceret som i andet år. Undslippe det nærmere til midten af ​​de beskårede forlader 2 nyrer, fjernt forlader 4 nyrer.

Alle efterfølgende år med vækst af druerbusken udfører beskæring på samme måde som i det tredje år.

Opmærksomhed: For større pålidelighed og sikkerhed, kan du lade flere nyrer på skudene, men ikke mere end 10 på hver. Dette sker i tilfælde af frostskader.

For eksempel er det optimale antal 3 nyrer på knoglerne af substitution og 6-7 nyrer på frugtpilene. Om foråret, hvis alle nyrer overlever, kan overskuddet skæres.

Video - Beskæring af druer trin for trin

Her er de vigtigste hemmeligheder ved beskæring af druer i efteråret, hvis overholdelse vil blive et løfte om at opnå en høj kvalitet og stor høst af bær.

Trimming Grape i efteråret: Regler og tips til begyndere

Fra den rettidige fjernelse af skud afhænger af plantens tilstand, dens immunitet og evnen til at tolerere kulde. Regelmæssig beskæring øger mængden og kvaliteten af ​​bær i den næste sæson. Beskæring af druer i efteråret kan virke svært for begyndere, det vigtigste er at lære begivenhederne og gøre alle de gode råd i praksis.

Druer vokser meget hurtigt. Han er i stand til at klatre på træer, tage og vægge.

På vinen er der dannet mange nyrer, der hver især vokser. For en årstid vokser et stort antal grene.

Samtidig fastgøres frugtfrugtbørster med små bær. Druer kan ikke miste overskydende æggestok, ligesom andre haveafgrøder, så det vil trække alle bunkerne så vidt muligt.

Beskæring øger børstens størrelse, forbedrer bærernes kvalitet og forenkler høsten. Den formede busk er lettere at gemme sig om vinteren, den er pæn og ryddelig.

Proceduren udføres i resten af ​​planten, det vil sige i den kolde årstid. Druerne overfører stiftets dannelse uden tab: alle processer i ovennævnte del er allerede stoppet. Anlægget træder i hvile efter faldende blade, med begyndelsen af ​​den første frost.

Afslutningen af ​​hvileperioden er i foråret, når temperaturen når + 10 ° C. Der er en opfattelse af, at vinstokken kan skæres til enhver tid på året. Gartnere arbejder ofte med en vinstok enten i det sene efterår eller det tidlige forår.

 1. Hvis klimaet er varmt, og sorten kan opbevares i en uluided kultur, er det bedre at trimme om foråret;
 2. Hvis klimaet er voldsomt, og buskene skal beskyttes godt om vinteren, bør efteråret beskæring udføres: efter det er det lettere at lægge buske.

Du kan ikke skynde dig, da udstrømningen af ​​organiske stoffer skal passere fra det unge træ. Efter dette begynder anlægget en hvileperiode, og den er klar til at fjerne frøplanterne.

I de første par år efter plantningen skal den unge buske danne ærmer med frugtforbindelser.

På hvert skud tidligt om sommeren bryder grønne lavvækstgrene ud.

På ærmernes grene skæres spidserne af. Sideskridtene fjernes for at efterlade 2-3 blade på hver.

I midten af ​​efteråret dannes efter pilens efterår en pil og en knude af substitution. Escape fra den ydre del af ærmet er afskåret og efterlader 2 øjne. For en knude-substitution for et stærkt skud, der er placeret på den modsatte side, afskæres et stort antal øjne, der danner en frugtpil.

Efter beskæring forbliver stærke skud på bøsningen, der udvikler sig vinkelret på dækslet og ærmet, hvorfra vin og børster stimuleres.

Der er 3 slags træ: frugtskyde, frugtvin og gren. I efteråret lægger busken flere knopper eller øjne. Næste forår vil hver af dem vokse op med en flok.

Gartnerens opgave er at forlade det optimale antal nyrer og danne en busk med en tilstrækkelig mængde ung træ.

Skel også adskillige former for beskæring.

Længden er valgt ud fra sorten, formationssystemet og bushens tilstand:

 • Kort beskæring - Vinen er fjernet til 2 øjne, oftest anvendt på unge planter;
 • Gennemsnitlig beskæring - årlige skud afkortes med 5-8 øjne, der anvendes på frostbestandige sorter;
 • Lang beskæring - 15 øjne fjernes fra skudets basis (kun 60 øjne er tilbage på bushen, egnet til sorter med højt frugtbærende materiale;
 • Blandet beskæring - på en plante del af skudene fjernes kort, og en del er lang, proceduren sikrer frugtagning i indeværende sæson.

Beskær øjnene i efteråret, du har brug for med en margen, for om vinteren kan nogle af dem dø.

Antallet af venstre nyrer afhænger af de klimatiske forhold, tilstanden af ​​busken og sorten. Til arbejde brug en snegler eller en særlig sav; begge værktøjer skal være godt skærpet.

De holdes så den skarpe del er fra den afskårne del af skyderen, og stop er med den del der fjernes.

Det er vigtigt at få glatte udskæringer. Pruner kan ikke fastspændes med begge hænder. Filialen tippes med venstre hånd væk fra instrumentet. De tykke skud er skåret med en glidende bevægelse.

Før frost er begyndt, er det nødvendigt at fjerne grene fra trellis og lægge dem på jorden grundigt. Små buske er dækket af halm og lapnika.

For tætte plantager, presenninger, dækningsmaterialer eller gamle varme tøj kræves. Druer er begravet oven på jorden. Vinen er altid snoet i retning af vækst.

I begyndelsen af ​​næste sæson fjernes buskene fra buskene, og ærmerne er bundet til spalterne. Anlægget åbnes efter en trussel om tilbagevendende frost. På grønne skud lader du på blomsten, som bliver til bunker. Alle andre skud er brudt lige før blomstringen.

I begyndelsen af ​​sommeren er grønne skud bundet til piedestallen. På substitutionens knude danner den fremtidige frugtforbindelse. Til dette er der 2 spikes tilbage på det og fjerner alle de andre. Frugtpilen skæres lige efter efterårsløvet. Proceduren gentages hvert efterår.

Mængden af ​​høst afhænger af dannelsen af ​​buske. Formularen er givet i de første tre år af livet. Du skal vide, hvordan man korrekt skal designe en plante, dette afhænger i fremtiden af ​​buskernes ventilation, deres belysning og sygdomsbestandighed.

Når man vælger formularen, er det nødvendigt at tage højde for de klimatiske forhold, jordens kvalitet, mængden af ​​gødninger, der indføres og kulturens metoder. Hvis territoriet er koldt vintre, er det bedre at anvende formularer, der støder op til jorden. I de sydlige regioner, hvor jorden er meget varm, dannes forme.

I andet år efter plantningen af ​​frøplanterne skæres skuddene i 3 øjne. Næste forår skæres et skud til fruiting, og det andet - for en knude af substitution. Årligt er der omkring fire fedtskud skudt, de fjernede pile fjernes.

Med denne formular øges mængden af ​​høst betydeligt. Med en årlig beskæring og overholdelse af landbrugsmaskiner, forbliver 20 nyrer på bushen, selv efter en kold vinter.

Anlægget har en flerårig bagagerum. På den øverste del er der udviklet ærmer med frugtpile. Komfort er, at busken ikke har brug for ekstra støtte: klyngerne hænger over bushens omkreds. Formularen er egnet til neukrovnyh afgrøder.

Busken skal krølle op på trellis, flere ærmer strækker sig opad. Dannelsen giver dig mulighed for at dække buske godt til vinteren uden at reducere udbyttet i næste sæson. Æsker er dannet i det første år efter plantning.

Busser spredes ud på støtter med et tag. Konstruktionen udgør en slags net. Druer efterligner en grøn tunnel, bunkerne hænger ned.

Ordningen er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​flere slanger, med frugtforbindelserne placeret på dem. Der er vandrette og lodrette ledninger. Med denne formation dannes mange flerårige skove.

Disse er de vigtigste typer af dannelse, faktisk er der mange flere. Nybegynderen skal løse lysproblemerne om vinteren og afstanden mellem buskene. For gartnere fra de nordlige regioner anbefales det at vælge mellem en blæser og en vandret cordon.

For at få fat i frugten i den korteste tid efter plantningen, skal du foretage den rigtige beskæring. Gartnere gør ofte fejl i forbindelse med buske. Her er de mest berømte af dem:

 1. Forkert udformning. Busken vokser unødvendige skud, bruger deres styrke og næringsstoffer. Druer skæres hvert år, efterlader det rigtige antal ærmer.
 2. Beskæring toppe. Hvis kun de øvre skud fjernes, vil buskene blive tykkere med tiden, skud vil sænke væksten, mindske størrelsen af ​​bærene. Hvert år er det nødvendigt at skære mere end halvdelen af ​​væksten.
 3. Fjernelse af de forkerte skud. Nogle begyndere mener, at det er nødvendigt at skære unge tynde skud, og tykke skud skal efterlades. Andre mener, at fjernelse af stærke skud vil føre til foryngelse af busken. For normal udvikling af druer i efteråret skærer skuddene og de uberørte grønne grene af. Efter beskæring på trellis er der ærmer og lag, der er vokset i indeværende sæson.
 4. Tid til trimning. Du skal vide, om druesortet er frostigt. Varmelivende sorter skæres og høstes et par uger efter efterårets efterår. Det er umuligt at stramme med trimning under alle omstændigheder: På en beskadiget vin formes revner.
 5. Stedbørn. Skud, der er udviklet fra nyrerne i løbet af sæsonen, kan ikke efterlades. De tykner busken, hæmmer udviklingen af ​​hovedvinen.

De bedste metoder til behandling af druer til forebyggelse og behandling af sygdomme;

Ved beskæring af druer på bagagerummet forbliver stubben, skridtene afskæres ikke ved roden, fordi sårene tørrer op og ikke trækker ud. Der er andre nyttige kommentarer:

 • For knap af substitution skal du vælge de lag, der er tættest på hovedskyddet;
 • Til fruiting skal du vælge pilene uden synlige fejl, deres diameter er 12 mm;
 • Afsnit er lavet på en sådan måde, at de vender inde i bushen. Så helbreder sårene hurtigere;

I de nordlige regioner kan antallet af øjne, der kan efterlades, øges med 1-2. Sterke frost kan ødelægge mange lag.

Efter at have plantet nye sorter besluttede vi at give dem en toarms form. På denne måde kan du lave en lille vingård på stedet. Efterår beskæring er velegnet til ensomme buske.

De gamle druer er dannet i vores multi-hornede krone. Den har tre stilke: den ene strækker sig opad, mens de andre løber parallelt med jorden. På alle tre afgrøder er godt dannet. Efter trimning forbliver kun rammegrenene. På alle buske i sæsonen er der dannet mange bunker.

Bresser af druer beskæres altid om efteråret. Hovedmålet er at skære skudd, der ikke kan overvinde. På bushen er der omkring ti nyrer. I foråret skar jeg de frosne dele ud. På hovedarmen forlader jeg 8 nyrer. I et barsk klima kan du ikke springe beskæring, ellers vil bushen stoppe med at bære frugt efter nogle få år.

Om sommeren afskærer jeg skridt og blade, der dækker bunterne. Fra busken efterlader mindst ni liter druer.

Det menes, at det er svært at dyrke en sund og frodig vingård, der giver en rigelig høst af store og søde bær.

For at dyrke en god høst af druer skal du arbejde hårdt. Trods alt skal haven og haven ikke kun behandles mod sygdomme og.

Druer er tilbøjelige til mange svampesygdomme, hvorfor det ikke er muligt at opnå en stor afgrøde. Bekæmp infektion med gartnere og landmænd.

Druer. Ordan er effektiv til druer. . Forbruget til druer er 6 liter pr. Hundrede kvadratmeter.

Et middel til forebyggelse, behandling og et immunstimulerende middel i en flaske er en drøm eller virkelighed? Multifunktionelle præparater "3-i-1" henviser til.

Efterlad en kommentar Annuller svar

Det menes, at det er svært at dyrke en sund og frodig vingård, der giver en rigelig høst af store og søde bær.

For at dyrke en god høst af druer skal du arbejde hårdt. Trods alt skal haven og haven ikke kun behandles mod sygdomme og.

Druer er tilbøjelige til mange svampesygdomme, hvorfor det ikke er muligt at opnå en stor afgrøde. Bekæmp infektion med gartnere og landmænd.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

37 − 33 =