Binding af kedelvarmekredsløbet

Kvalitativ binding af en dobbeltkredsløbskedel - effektiv økonomi

Hvis en person aldrig har stået over for behovet for at arrangere et varmeforsyningssystem, ved han ikke ordet "binding". Dette begreb betyder brug af en specifik installationsordning, som beskytter udstyret mod mulig overophedning.

Efter eksperternes opfattelse tillader det korrekt anbragte rør af en gasvarmekedel eller en anordning, der opererer på en anden brændstoftype, at varmeanlægget virker mere økonomisk og effektivt.

Elementer af bunden af ​​varmekedlen

At vide, hvilke elementer der indeholder ordningen om at binde gasvarmekedlen, hjælper med at forbinde varmeudstyret til systemet uden problemer:

 1. Varmekedel. Det er en af ​​hovedkomponenterne i varmesystemet, og dets valg afhænger i vid udstrækning af forbindelsesmåden og ordningen for at binde kedelvarmen. Placer ikke varmekedlen øverst på rørledningen. Varmekredsens stang skal være i stand til at udlede luft. For at undgå tilstedeværelse af luftstik, bør der ikke placeres lodret lodret, hvis der ikke er luftventil på kedlen.
 2. Grenrør. Dette element har gasvæg og elektriske apparater designet til opvarmning af varmeoverføringsvæsken (læs også: "Binding af elvarmekedlen: et vigtigt skridt"). Tilstedeværelsen af ​​dyser betyder, at kedlen er udstyret med en automatisk luftudluftning.
 3. Udvidelsestank. Dette membranelement bruges, når en væggaskedel røres, samt et gulvvarmeapparat. På grund af dets tilstedeværelse er varmegeneratoren pålideligt beskyttet mod en vandhammere. Ekspansionsbeholderen består af to hulrum, som er adskilt af en speciel membran. Dette design styrer de mulige trykfald i varmekedlen. Enheden fungerer som følger: Et af hulrummene bevæger varmebæreren, og samtidig er et andet hulrum fyldt med luft.
 4. Radiatorer. Disse enheder giver varmeveksling mellem luften i rummet og varmebæreren (læs også: "Varmeveksling mellem flere kølemidler - gør det rigtigt").

Funktioner af rørledning af gaskedler

Der er flere måder at binde en gas kedel på. Den mest populære var muligheden for at binde varmekedlen med polypropylen. Arbejde med rør fra dette materiale er kendetegnet ved lav pris og enkelhed. På væggene af produkter fremstillet af polypropylen samles ikke plak og faste partikler. Når der anvendes sådanne rør, er det ikke vanskeligt at bruge gasskedlen med egne hænder. Enhver fast ejendomsejer kan klare dette arbejde.

Polypropylen rørledning giver dig mulighed for at skabe en kontur af enhver form. Svejsning af dette materiale udføres på forskellige måder, det vigtigste er samtidig ikke at tillade et stort antal rørledninger, som skal gøres glatte og ensartede. Undtagelsen vedrører placeringen af ​​gasforsyningen til varmekedlen. Tilslutning foretages ved hjælp af en stiv gevindforbindelse, kaldet "amerikansk" (kørsel).

Pakningen er en paronit. Det er forbudt at bruge blyant, skumtape eller tilbehør af gummi. Faktum er, at gummipakninger under indflydelse af høje temperaturer kan indsnævres og som følge heraf praktisk talt blokkerer passagen i rørledningen, og træket kan let antændes.

Tilslutning af dobbeltkredsløbskedler

Dobbelkredsløbskedlen har i modsætning til en enkeltkredsvarmeanordning et universelt formål. Et sådant aggregat til indenlandske behov opvarmer vand og samtidig opretholder det nødvendige temperaturregime i et to-kredsløbsvarmesystem.

Der er endnu en funktion: Hvis en dobbeltkedslingskedel er ledet, kan den naturlige cirkulation af vand ikke anvendes. Mange modeller kommer bundtet med en speciel pumpe, for uden det, efter generatoren ophører med at varme op, standser bevægelsen af ​​kølervæske og installationen begynder at genopvarme, som tager meget mere tid og i sidste ende radiatorer begynder at ujævnt opvarme rummet (læs: "Den korrekte ledningsdiagram af en omfartsvej gas kedel ").

Hvis gasskedlen er ledet på en klassisk måde, bevæger kølevæsken op på forsyningsledningen. Derefter er vandet rettet mod stigerørene, hvor der er specielle anordninger, der ikke tillader dem at åbne.

 • en cirkulationspumpe
 • et termisk hoved eller en reguleringsventil;
 • ekspansionstank;
 • afløbs- og kugleventiler;
 • pass filter;
 • balance kran;
 • retur- og luftventiler;
 • hjørner og tee.

Kredsløbsdiagrammer til gulvkedler

Som foreslået ordning omsnøring udendørs gaskedel, at skabe et varmesystem kræver installation af en cirkulær elektrisk pumpe (læs: "Wiring gasopvarmning kedel eksempler").

Samtidig har ordningen med væggen til gasskedlen negative sider, blandt hvilke:

 • høj pris for komponenter
 • kompleksiteten ved at gennemføre omslaget, som kun kan udføres af en professionel
 • behovet for konstant afbalancering af dele;
 • Dyrt service.

Hvis huset er udstyret med et komplekst varmeforsyningssystem, er der f.eks. Et "varmt gulv" og batterier, så når kølevæsken bevæger sig, kan du se en vis inkonsekvens. For at løse problemet er der derfor en hydraulisk udskiftning inkluderet i strapping-skemaet, som danner flere kredsløb til bevægelse af kølemiddel - fælles og kedel.

Ordninger af vægge af vægmonterede kedler

Omslaget på gulvkedlen og andre typer opvarmningsanordninger kan forenkles, hvis primære sekundære ringe anvendes. Enhver type enheder, der er designet til at styre driften af ​​systemet, vil være mindre, hvis flere ringe af varmesystemet er lavet, og der er installeret en separat cirkulationspumpe for hver af dem. Takket være sådanne foranstaltninger sikres en ensartet tilførsel af varmt kølevæske til slutbrugeren.

Rørledning af varmekedel med polypropylen: diagrammer og fotos

Kedlernes opgaver og formål er klare for alle. Det er bogstaveligt talt "heart9raquo; hele varmesystemet, uden hvilket kølevæsken simpelthen ikke vil varme op til den nødvendige temperatur og give behagelige levevilkår. Men for at alle komponenter i enheden skal kunne fungere fuldt ud, skal varmekedlerens rør være korrekt lavet med polypropylen, hvis ordninger og billeder vil blive præsenteret i denne artikel.

Den oprindelige opgave, med henblik på hvilken der blev udviklet systemer til tilslutning af varmekedlen - beskyttelse af alle komponenter i varmeenheden fra overophedning og dermed fra brud. Dette sikrer udførelsen af ​​alle centrale præstationsegenskaber af varmesystemet.

Forskellige eksempler på ordninger

Kedlerens rørledning, hvis du siger simpelthen, er alt, hvad der er mellem kedel / komfur og radiatorer. Funktionen af ​​hele systemet og den rationelle brug af økonomien afhænger af, hvor godt og i overensstemmelse med de tekniske anbefalinger, det udføres. Vigtigt! Korrekt udvalgt og implementeret system for tilslutning af kedlen, selv en lavt strømforsyningsenhed gør det mere effektivt at arbejde, så energien bliver så varm som muligt.

Men stadig mere rentabelt at udføre rørsystemer varme kedel med sine hænder, fordi der ikke er behov for at ty til specialiserede virksomheder, der leverer ydelser til en sådan plan. Selvfølgelig, hvis du ikke besidder visse færdigheder på dette område og er bange for, at alene ikke klare gennemførelsen af ​​opgaven, er det bedre at overlade tilslutning af varmekedlen. Tro mig, nogle gange er der en følelse i overbetaling, fordi ikke alle personligt kan samle en temmelig stor varme blok uden at lave fejl, der efterfølgende kan føre til et fald i kvaliteten af ​​udstyret og funktionsfejl.

Klassisk omløbsskema

Korrekt udført rør af en gas- eller fastbrændselspedal er en garanti for effektiv drift af hele varmeblokken. I denne proces skal der gives særlig opmærksomhed til et øjeblik som tilpasningen af ​​temperaturregimet ved indløb og udløb af termisk kredsløb. På grund af dette er det muligt at reducere temperaturforskellen til et minimum, hvilket igen medfører brugen af ​​en minimumsmængde brændstof og som følge heraf en reduktion af de økonomiske omkostninger ved deres køb.

For det første, mens vandet i systemet ikke når den ønskede temperatur, vil kølevæsken bevæge sig langs hjælpelinjen. Når temperaturen af ​​den termiske bærer opfylder den indstillede værdi, vil den gå til hovedrørledningen, hvorigennem opvarmningen af ​​rummet vil blive udført.

Hvad er der i boksen

Næsten ethvert system af rørledning af kedlen indebærer brugen af ​​sådanne strukturelle komponenter:

 • bypass tap
 • centrifugalpumpe (cirkulationspumpe);
 • kraner af forskellig udformning og formål (afløb, kugle osv.);
 • ekspansionstank;
 • Enhed til overvågning af trykket i systemet
 • pass filter;
 • tees, koblinger, koblinger, oke;
 • skiver, møtrikker, bolte;
 • et sæt ventiler;
 • Mayevsky kran eller automatisk ventil til udluftning eller varmekreds.

Derudover vil du også have brug for et sæt skrueskruer og en svejsemaskine, som efter ønske nemt kan lejes i en byggeforretning.

Brug af en vægmonteret kedel

Tilbehør, der er forbundet med vægvarmekedlen, står nødvendigvis i ordningen for binding. Du kan konfigurere forbindelsen mellem knuder selv ved hjælp af tre metoder:

 • varmt vandforsyning;
 • gulvvarmesystem;
 • varmekredsen omkring omkredsen af ​​hele huset.

Hvis du planlægger at udstyre dit hus med en enkelt-loop termisk enhed, så bliver det ikke så svært at klare opgaven.

Når du laver kedlerens rørledning med dine egne hænder, er det nødvendigt at følge ordningen foreslået af producenten af ​​dette apparat. Ellers kan selv mindre fejl, der er tilladt under installationen af ​​termisk ledning, reducere effektiviteten af ​​hele anlægget som helhed eller endnu værre for en fejl i varmeenheden!

Der bør lægges særlig vægt på ordningen med binding af en dobbeltkedslet kedel, da det kan være enten direkte eller blandet. Den første mulighed er kendetegnet ved temperaturjustering ved hjælp af brænderen, mens i den anden variant anvendes ikke kun brænderen men også blanderen med sporingsdrevet til disse formål. Og hvis du er langt fra alle disse finesser, er det bedre at overlade processen med at arrangere en sådan knude til fagfolk.

VIDEO: Tilslutning af gaskedlen

Hvad er nødstramning og hvad er deres formål

Uanset hvilken type kedelforbindelse du har valgt at udstyre dit hjem, skal en af ​​dem nødvendigvis suppleres med en nødsituation. Det er takket være den ekstra beslag, at din varmeenhed og hele systemet som helhed kan fungere fuldt ud, hvis der opstår uforudsete nødsituationer. Som regel stopper kedler oftest på grund af strømbrud.

Så i dag tilbyder specialister med lang erfaring inden for dette aktivitetsområde 3 effektive arbejdsmuligheder til installation af nødkredsløb.

Pumpe pumpen fra en uafbrudt kilde

Denne metode til sikring af uafbrudt drift er kendetegnet ved brugen af ​​batterier eller særlige uafbrudte enheder. Denne mulighed er imidlertid ikke altid mulig at gennemføre, fordi ikke alle ejere af sådant udstyr regelmæssigt feeder det med elektricitet. Derfor, hvis du ikke ønsker at komme i en vanskelig situation, skal du ikke glemme at kontrollere batteriets arbejdskapacitet fra tid til anden og oplade dem.

En fremragende løsning vil være en 12 volt cirkulationspumpe, som medens der er strøm, oplades uden at afbryde arbejdet, og når strømnettet ikke virker, kører batteriet. Skiftes automatisk, kræver ikke nogen tvungen justering, det er billigt, det virker i lang tid.

I dette tilfælde suppleres hovedvarmerøret, der drives ved hjælp af en kunstig trykpumpe, af et andet kredsløb, der fungerer ved hjælp af en naturlig cirkulation af varmekilden. Dette system er tilsluttet umiddelbart efter at centrifugalpumpenheden ophører med at fungere. Imidlertid bør det forstås, at den naturlige måde at flytte det varme vand i systemet, vil ikke være i stand til fuldt ud at opvarme lokalerne med et stort område, så bruge det ledningsnet kun i de rum, hvor der er et behov for varme bevarelse.

Speciel nødkreds enhed

Bypass for systemet

Denne mulighed er den mest optimale, men samtidig den mest økonomisk dyre. Efter alt, for hans enhed vil skulle foretage et andet kredsløb, som vil fungere i ikke-standardiserede situationer.

Her i virkeligheden og alle de subtiliteter, der gør forbindelsen mellem varmekredsen sammen med varmeelementet. Vi håber, vores råd vil hjælpe dig med at skabe i dit hjem de mest behagelige temperaturforhold for at leve!

VIDEO: Opvarmning derhjemme - kedelkretsdiagram

Phoenix Sirius er bare en bombe. I regimet af potstil spredes til 4 liter pr. Time. SS modtaget med fæstningen.

 • 01/17/2018 »Selvfremstillet enhed Phoenix - Narodny, Dream, Elegant, Mechanic og andre

  Jeg kører anden gang til Phoenix-elegant. Jeg forstår ikke hvorfor en sådan høj temperatur destillation? Fire.

 • 01.01.2018 »Sådan isoleres en væg i en lejlighed indefra

  I PIR-plader er det fornuftigt, hvis du har brug for et privat hus for hurtigt at vedlægge varmeisolering. Lugt ikke, ikke.

 • 01.01.2018 »Den bedste hjemmelavede enhed - hvordan man vælger og fra hvad

  Hej Hvert år forbedres apparaterne, børns sår elimineres, vi anbefaler.

 • 01.01.2018 »Den bedste hjemmelavede enhed - hvordan man vælger og fra hvad

  Nyttig artikel. Hvis du vil vide min mening, vil jeg dele det. Jeg gør også mit hjemmebryggeri.

 • Ordningen om at binde gasvarmekedlen og dens elementer

  Varmekedlen er en anordning, hvor brændstoffet brændes og varmeoverføringsvæsken opvarmes. Varm stadig nødt til at tjene i vandet kredsløb af radiatorer, gulvvarme, kedel, osv Du absolut brug for en gas varme kedel rør arrangement -. Alle, der forbinder det med enhederne på stedet.

  1. Vedligeholdelse af et stabilt kølevæsketryk i systemet.
  2. Fjernelse af luft fra væsken, som forstyrrer dens omsætning. Ved dannelsen af ​​en luftstop ophører vandgangen gennem dette sted. I den korrekte ordning installeres luftventiler.
  3. Rengøring af kølevæsken mod forurening. Mekaniske urenheder forværrer driften af ​​udstyret. I den forbindelse er det nødvendigt at installere filtre til rengøring.
  4. Kompensation for temperaturudvidelsen af ​​en væske. For at væsken ikke kan ødelægge systemet ved overskydende tryk, er der installeret en reservoirkompenserende ekspansion.
  5. Tilslut et eller flere kredsløb til systemet.
  6. Akkumulering af varmt vand med en tilsluttet kedel.

  Det enkleste kredsløb med et kredsløb

  Den enkleste ordning for at binde gasvarmekedlen er udarbejdet i overensstemmelse med dens egenskaber og krav.

  Omslaget omfatter også tilslutning af gasforsyningen til brænderen.

  Binde gasvarmekedlen: diagram, foto

  Det enkleste system med et kredsløb er lavet i overensstemmelse med dets egenskaber og krav. På forsyningssiden skal der installeres en kontrolventil og kugleventil.

  På retur- eller pumpeøret er der installeret en pumpe for at skabe en væskecirkulation, der sikrer en ensartet fordeling af varmeoverføringsmediet gennem værelserne. Før det er tilsluttet en sil, der ligger nedstrøms bosætteren. Inden væsken kommer ind i kedlen, anbefales det at installere et fint filter.

  Tæt på kedlen er der installeret en ekspansionsbeholder af lukket type. I den er der en membran, der tillader at dumpe overflødigt tryk ved temperaturudvidelse af en væske.

  Efter pumpen strømmer kølevæsken gennem kredsløbet til radiatorerne. Mere moderne er afkoblingen gennem opsamleren - en speciel vandsamler, hvorfra væsken fordeles langs flere konturer. Den er anbragt i et separat skab, hvorfra kølemidlet fordeles gennem rørledninger.

  Ordningen til at binde gasvarmekedlen indeholder en sikkerhedsventil. Når kølevæsken koges fra overophedning, kan ekspansionsbeholderen ikke klare trykfaldet. Konsekvenserne kan være som følger:

  • pauser i rørledninger og lækker af leddene;
  • ødelæggelse af beslag og rør
  • eksplosion af kedelkapaciteten.

  Sikkerhedsventilen installeres så tæt som muligt på kedlen, fordi den begynder at øge trykket.

  Nogle enheder er udstyret med sikkerhedsgrupper bestående af en nødventil, en automatisk luftudluftning og et manometer. Instrumenterne er monteret direkte i kedelens vandkappe, men kan også installeres på rørledninger. På gas- og el-kedler kan disse enheder udskiftes med andre, hvor når væskens kritiske temperatur når brænderne eller elvarmerne er slukket.

  Der er mange muligheder for tilslutning af varmeudstyr til kedler, men grundlaget for klassificering er opdelingen i naturlig og tvungen omsætning.

  Operationsprincippet er baseret på en reduktion af den specifikke vægt af vand, når den opvarmes. Den varme væske tvinges ud kold, passerer gennem varmelegeme, afgiver noget af varmen og vender tilbage til opvarmningen tilbage i kedlen.

  Installationen af ​​tilførsels- og udløbsrørene udføres med en hældning på mindst 3 0, således at den naturlige cirkulation finder sted, og luften i systemet akkumuleres mindre.

  Ved naturlig cirkulation foretages rørledningen til gasvarmekedlen (diagram nedenunder) således, at radiatorerne er placeret over forsyningsrørledningen.

  Returen går fra oven også med en skråning. Ved korrekt installation og udvælgelse af rørdiametre er den naturlige cirkulation af effekt næsten lige så god som den tvungne cirkulation.

  Systemet er egnet til opvarmning af et lille hus med et samlet areal på højst 100 m 2. Ulempene omfatter varigheden af ​​opvarmning af lokaler og manglende temperaturregulering i individuelle rum.

  Gravitationsskema bruges mest i små huse og i landet, med kun en varmekreds. Talrige rør spilder interiøret, hvis de ikke gemmer sig i væggene.

  Metoden er blevet mest almindelig, da pumpen pumper gennem systemet et varmemedium, og varmeffektiviteten øges med 30%.

  Fordele omfatter muligheden for temperaturkontrol og en lille strøm af rør under installationen. Systemet er stadig meget dyrere, fordi det er mere komplekst og kræver flere enheder. De installerede elementer kræver balance, og hele systemet kræver regelmæssig vedligeholdelse. Derudover er en kilde til elektricitet nødvendig.

  Hvis du installerer et kombineret system, vil det kombinere fordelene ved begge tidligere. Det kan skiftes til en hvilken som helst tilstand ved at bruge bypasset installeret med pumpen. I dette tilfælde afhænger opvarmningsarbejdet ikke af forsyningen af ​​elektricitet til huset.

  Plastrør kom for at erstatte metal overalt, også for vandrør. Til opvarmning brug multilagsforstærkede produkter, der tåler højt tryk. Takket være forbindelserne opnås en monolitisk rørledning af gasvarmekedlen med polypropylen. Ordninger er skabt i enhver kompleksitet og på kort tid.

  Vigtigt! Jo enklere opbygningen af ​​varmesystemet er, jo mere pålidelig er det, og produktiviteten er højere.

  I modsætning til kølevæsken er gasen forbundet med kedlen gennem et metalrør med en paronitpakning. Pakningen er forseglet og brænder ikke.

  Binde gulvvarmekedlen: ordningen

  Dimensionerne på en konventionel gulvkedel er små, men det kræver meget plads til at installere det sammen med selen. Alt udstyr, herunder en cirkulationspumpe, albuer, bøsninger, manifold, kraner og indretninger er svært at placere kompakt.

  De fleste modeller er lavet enkeltkreds, og for varmt vand kræves en kedel med alle tilslutninger.

  Varmtvandsforsyningen kræver en separat pumpe (hvis der ikke er nogen central vandforsyning), en ekspansionsbeholder og en termostatblander.

  Gas til kedlen skal være korrekt forbundet. For at gøre dette bestiller du projektdokumentationen, som består af specialister. Indgang i gasrørets hus er lavet i nærvær af en nedlukningsanordning i tilfælde af en nødsituation. Gas forbinder specialtjenester ved hjælp af specielle rør, slanger og andet udstyr.

  Kedler kan hænges på væggen selv i køkkenet. De tager lidt plads. Rørledningen til væggasvarmekedlen (nedenstående diagram) leveres komplet og kan endda integreres i kedlen. Det kompakte arrangement af udstyr kræver mindre plads, men lignende modeller er sværere at vedligeholde.

  Ulempen ved vægmonterede kedler er lav effekt. Desuden arbejder enhederne ikke uden elektricitet, og kølevæskens naturlige cirkulation bruges sjældent til dem. På den anden side er næsten alle kedler allerede udstyret med elektronik og elektricitet er nødvendig for dem. På steder med sin ustabile forsyning er det muligt at levere en uafbrudt strømforsyning.

  I de fleste vægmonterede modeller er der udstyret med en dobbeltkedslet gasvarmekedel, hvis kredsløb gør det muligt for huset at blive forsynet med varmt vand.

  Ulempen ved to-kredsløbsvarianter er afbrydelsen af ​​opvarmningen under forbruget af varmt vand. Dette er især mærkbart, når kedelkapaciteten er lille. Hvis det er nok, falder kølemidlets temperatur med kun få grader om et par timer. Dette gælder huse med højkvalitets termisk isolering og et tilstrækkeligt antal radiatorer med termisk inerti.

  Ordningen med at binde gasvarmekedlen er udarbejdet i overensstemmelse med dens egenskaber og krav. For en sommerophold nærmer systemet af naturlig cirkulation gennem en kontur, og for det store hus - med obligatorisk og многоконтурной.


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  6 + = 13