Brændeovne til boliger og huse

En komfur til at give på træ. Typer og klassificering af brændeovne til opvarmning

På trods af at nyere moderne teknologier udvikler sig meget intensivt, ophører ovnen ikke med at være relevant.

En brændeovn kan installeres i et privat landhus. Hvis du vil vælge en model af en sådan enhed, skal du vide, at enhederne er opdelt i mursten, støbejern og metal. Hver art har sine egne ulemper og fordele.

Støbejernsovnen bruges som en nødsituation eller en ekstra varmekilde. Sådanne enheder er kompakte, de kan installeres i nogen del af huset. For at sikre udgang fra forbrændingsprodukter anvendes en speciel muffe eller skorsten, der har en bølgepappestruktur. Hvis du vil opvarme lokalerne så hurtigt som muligt, så er det værd at vælge denne type konstruktion, da skorstenen stadig holder opvarmning i lang tid, når ovnen er færdig.

Hvis du har brug for en brændeovn, så kan du vælge en metalversion af den, som er kendetegnet ved varmebestandighed og hurtig opvarmning af rummet. Man må dog ikke forvente, at et tilstrækkeligt tyndt metal vil holde varmen i lang tid. Hvis denne parameter er en af ​​de vigtigste for dig, så skal du vælge en rustfrit stålkonstruktion. Udsæt ikke apparatet for hurtig opvarmning, da svage led kan knække.

Når ovnen anses for vedbrænding, foretrækker forbrugerne ofte murstenstrukturer, da de er mest pålidelige. De er meget dyre, de har en serpentin skorsten, der opvarmer rummet og holder varmen i lang tid. Hvis man sammenligner med metalovne, er opvarmning af rummet med en mursten struktur meget langsommere, men dette kompenseres ved opvarmning af varmen, efter at apparatet er færdig med at arbejde. En murstensovn til vedbrænding kan bruges til madlavning. Det kan blandt andet udnyttes som en pejs.

Sådanne indretninger kan opdeles i tre kategorier. Som de første servere komfurer, som kan bruges til rumopvarmning. Apparaterne har en plade, og selve apparatet kan opvarme flere rum på en gang. Brick hjemmesko på træ kan også være klassisk russisk, som leveres med liggestole. De kan også bruges til opvarmning og madlavning. Men meget store enheder bruges til tørring af æbler og svampe.

Ved udførelse af ovne-pejse anvendes ikke kun mursten, men også metal. Sådanne anordninger er ikke kun beregnet til opvarmning af huset, men også for æstetisk nydelse.

Indstillinger til opvarmning af ovnen

Du har sikkert hørt om pyrolyse eller gasgenererende ovne. De mest almindelige blandt dem er enheder kaldet "Bulerjan9raquo;. En sådan komfur på lang brændende brænde sikrer varmeforsyningen på grund af brændstofreserven i tanken. Et unikt design giver dig mulighed for at lægge brænde i et øget volumen, og efter indstilling af mode, som sørger for brænding af den første del af brænde, mens den anden del er i standbytilstand. Brugeren kan levere dette værk af enheden ved at overlappe spjældet. I dette tilfælde vil træet ikke brænde, men vil smoldere.

En sådan komfur på lang brændende brænde kan bruges som en komponent i luftvarme. Det giver hurtig opvarmning, som værdsættes af sommerens beboere. Effektiviteten ved det kan nå 85%, men der er også ulemper. De er udtrykt i ekstremt høje krav, som ikke alene pålægges brændstofkvaliteten, men også på skorstenarrangementets teknologi.

Hvordan komfuret brændeovnen er kendt for alle, men det er ret svært at forstå de forskellige modeller, der er på markedet. En anden type gasgeneratorsæt er ovnen "Stropuva9raquo;. Enhedsformen ligner et indisk lys, og principperne for drift kræver behovet for at lægge brænde i en metalkolonne. Det er bemærkelsesværdigt, at ovnen kan arbejde på grundlag af briketter såvel som kul. Brændstoffet lægges næsten i fuld højde, og derefter udføres tændingen. Ovnen lukker, og derefter begynder arbejdet. Forbrændingszonen bevæger sig lavere, når brændstoffet gradvist brændes. Luftrøret falder bagved det.

Du kan justere intensiteten af ​​forbrænding med en flap. En sådan ovn virker uden genopladning til 48 timer, men hvis du bruger kul, stiger tiden til næsten en uge. Sikkerheden ved enheden i højden, såvel som effektivitet, samt økonomi og muligheden for at fungere sammen med et vandvarmesystem. Ovnen af ​​Stropuva9raquo; installeres i huse, hvor det frie rum er meget begrænset, da de adskiller sig i kompaktitet.

Konstruktioner med automatisk belastning

Ovne-burzhujki på brænde er ofte lavet af mastere uafhængigt, da deres køb er uhensigtsmæssigt på grund af designens enkelhed. Sådanne indretninger kan fremstilles af improviserede materialer, hvilket reducerer deres kostpris. Under driften er sådanne enheder ikke præget af øget brandsikkerhed, men efter fremstillingen og under installationen skal du sørge for et værelse, der er beskyttet mod brandoverflader, der ligger tæt på.

Mere moderne udstyr er et design, som giver mulighed for automatisk at indlæse brændstof. Enheden arbejder under intensive forbrændingsforhold, da ovnen selv er kompakt i størrelse. Brændstofforsyningen leveres ved en kompliceret procedure, og det nye parti leveringsteam vil afhænge af temperatursensoren. Når niveauet begynder at falde, kommer brændstof ind i ovnen.

Vanskelighederne kan opstå ved, at brænde skal fremstilles i form af diske, hvis tykkelse er mindst 10 centimeter. Men der er mange fordele. Blandt dem bør man især understrege muligheden for at regulere forbrændingsintensiteten i en automatisk tilstand. Dette sker ved hjælp af et dæk og et askespjæld.

Mini-ovne på brænde er lavet selvstændigt, da det er ret nemt at lave. Men hvis der skal tildeles mere alvorlige opgaver til designet, kan der bruges en enhed med et vandkreds. Varmeveksleren i sådanne anordninger er indbygget i skorstenen eller røret. Opvarmede gasser afgiver varme i vandet. For at øge effektiviteten er det muligt at levere en sådan ovn med flere tanke på en gang.

Mange modeller af brændeovne er præsenteret på markedet for de tilsvarende varer i dag. Her kan du inkludere "Teplodarraka", "Thermophore9raquo ;, såvel som" Ermak9raquo;. Sortimentet går også uden de finske brændeovne, der er kendetegnet ved deres høje omkostninger, kompaktitet, holdbarhed og pålidelighed.

Brændeovne til dachas: Traditionelle muligheder og moderne fabrik modeller

Bybeboere, der foretrækker at slappe af i naturen, og om vinteren nyder deres tid i deres sommerhuse. Nogle flytter til landhuse og huse på permanent basis for at nyde stillheden og frisk luft hele dagen lang. I begge tilfælde er der et spørgsmål om opvarmning af hjemmet. På trods af effektiviteten af ​​moderne varmesystemer med autonome kedelrum er brændeovnen stadig populær og elsket. Om mangfoldigheden af ​​varmeinstallationer og apparater - flere detaljer i denne artikel.

Formål og design af dacha ovnen

Hovedfunktionen af ​​enhver opvarmningsanordning er at gøre lokalet egnet til beboelse, opvarmning af luften til den optimale temperatur, som normalt kaldes stuetemperatur (18-20 ° C). For at øge varmeffekten skal du vælge installationsstedet, så varmen spredes i alle retninger og fanger så meget indendørs rum som muligt. Økonomiske ejere foretrækker de mest sikre modeller med et forsigtigt brændstofforbrug (i vores tilfælde - brænde).

Moderne brændeovn til et stort sommerhus med permanent bopæl

Æstetikere være meget opmærksomme på deres udseende, så hellere vælge strukturen "antikke" med fliser og smedejern elementer, i stedet for den grimme stål "komfur" på fire ben. Indretning er en anden funktion af dette fantastiske emne.

Det tredje formål er nyttigt i hverdagen, fordi det giver dig mulighed for at lave mad. Selv med midlertidige strømafbrydelser vil den varme jernoverflade give mulighed for at servere varm suppe, stegt kylling og pandekager til bordet. Ikke alle produkterne er udstyret med kogeplader, så når du køber, bør du nævne dit ønske om at få denne behagelig tilsætning.

Opvarmning og madlavning prøve til sommer brug

Typiske sten- og støbejernsovne på træ til opvarmning af hytter eller hytter har lignende mønstre, som består af følgende elementer:

 • ovn - hovedkammeret, hvor brændeprocessen af ​​brænde eller andet brændsel (kul, briketter) finder sted
 • Risten er bunden af ​​ildkassen, hvorved brænde er lagt;
 • askeskål - et lille kammer under ovnen, hvor der opstår aske;
 • skorsten - et rør, der fjerner gasformige forbrændingsprodukter (carbonmonoxid);
 • røgflapper dækker skorstenen for at spare varme.

Afhængigt af formålet eller designet kan der forekomme strukturelle forskelle, for eksempel tilstedeværelsen af ​​en støbejernsplade eller en yderligere brandkasse.

Skemaet af indretningen af ​​en opvarmningskogeovn

Ovntyper ved fremstilling af materialer

Fra materialet afhænger udseendet, og omkostningerne og de funktionelle funktioner af modeller. Metaloptioner er for eksempel kompakte, mens murstenstrukturer tager meget mere plads. Strukturen adskiller semi-åbne pejse, smukke, men giver mindre varme. Alle listetyper er beregnet til opvarmning af træ.

Brick brændeovne er en hyldest til tradition

Mursten, lavet af naturmateriale - ler, er godt til opvarmning af lokaler. Det opvarmer hurtigt fra en åben ild, akkumulerer varme i det og køler ned i lang tid, idet der opretholdes en behagelig temperatur i rummet. Dette er en variant af en sten enhed, der tog hold århundreder siden og skuffede stadig ikke sine fans.

En stor kategori af brændeovne til bungalows af mursten kan opdeles i 3 typer:

Den første mulighed er ideel til små huse, hvis ejere lejlighedsvis forlader byen. En kompakt model installeret i hjørnet af rummet kan hurtigt opvarme rummet til en gennemsnitstemperatur og holde varmen i 24 timer. Det er økonomisk i brændstofforbrug og refererer til de strukturer, der er enkleste at bygge med egne hænder.

Brick ovn til opvarmning af et stort rum

Pejsfunktionen udfører også en ekstraordinær opvarmningsfunktion, men det kan ikke holde en vis temperatur i rummet i lang tid. Rummet bliver varmt, kun når ilden brænder, og når den går ud, begynder luften at køle ned. Pejsen bruges oftest som en ekstra varmegenerator og spiller samtidig rollen som en stilfuld indretning.

Hvis du har brug for mulighed for at lave mad, skal du stoppe ved ovnen med kogeplader. Den har en anden struktur, ligner en stor plade og er installeret henholdsvis i køkkenet. Du kan lave mad, mens processen med brændende og smolende logs. Muligheden er god til miniatyr sommerhuse, lille i området, dets interne layout ligner et studieværelse.

Den enkleste variant af en mursten opvarmningskogeovn

Den bedste løsning anerkender kombinerede faciliteter, kraftfulde fra et opvarmningspunkt og tillader om nødvendigt at lave mad. Ud over den sædvanlige madlavning gør de det muligt at tørre grøntsager og frugter dyrket på baghaven, bage kød og kartofler, bage tærter.

Et glimrende eksempel på en kombineret løsning er en russisk komfur, bevaret i gamle landsbyhuse. Det fungerer i modsætning til analoger som en ekstra seng.

Støbejernshuse - stil og komfort

Fremragende varmeledende støbejern er egnet til opvarmning af et lille hus eller et rum, hvis det er et sommerhus. Stilfulde støbtovne er den originale dekoration af dacha og har en lang levetid under en betingelse - overholdelse af termisk regime. Tungt støbejern er et overraskende sprødt metal: Hvis en varm overflade ved et uheld spildes ud af koldt vand, vil det knække.

Kompakte modeller kan installeres i nogen del af rummet. Den eneste betingelse for at vælge et sted er en solid base (støbejern har stor vægt), og gulvet er færdigt med et materiale, der ikke brænder. Produktet af tungmetal kan ikke fremstilles uafhængigt, så du skal vælge mellem varianterne på markedet. Nogle af dem er udstyret med en lille madlavning, andre har en storslået udvendig dekoration, den tredje ligner en pejs.

Støbejernsovn - pejs - nyttig indretning

De mest kraftfulde muligheder er udstyret med et automatisk system og kan effektivt opvarme et værelse på op til 100 m². Temperaturfølere overvåger intensiteten af ​​forbrændingen og redder træ. Derudover foretager automatiseringen sig med nattevagterens funktion - det styrer processen med brændende logfiler, mens alle sover.

Den bedste løsning blandt støbejernsmodellerne er langbrændeovne, der har den højest mulige varmeafledning, der er i stand til at opretholde det optimale temperaturregime og være økonomisk. Valget skal foretages mellem konvektions- og gasgeneratorer med langvarig brænding, som afviger i design og metode til varmeforsyning.

Stålprodukter - budgetmulighed

Mange er tilbøjelige til at vælge stål, mens billige og praktiske enheder har flere fordele:

 • har tilstrækkelig høj effektivitet, egnet til opvarmning af et lille hus eller bryggers;
 • Er sikkert forudsat at gulvet og det omkringliggende rum er ordentligt færdige;
 • er pålidelige, da de er lavet af et stærkt, varmebestandigt metal;
 • mobil, praktisk til transport og installation på ethvert sted;
 • kræver ikke særlig træning efter en lang periode med inaktivitet.

Den hurtige køleproces refererer til manglerne - enheden afkøles og ophører med at give varme i 2 timer. Den anden ulempe er risikoen for at blive brændt, da metaloverfladen er meget varm og ikke har nogen yderligere hindringer. Afflicts og et kort liv - op til 15 år, men på grund af lave omkostninger, kan du hurtigt finde en erstatning.

Den enkleste udførelse af standarden "burzhuyki"

Moderne stålprodukter er ikke kun primitive "burzhujki". Blandt dem kan du finde enheder med et originalt design, dekoreret med stempling eller udskæring.

Originale løsninger til brug uden for byen

Svenskerne er blevet populære siden det 18. århundrede. På det tidspunkt lignede de en pejs med en stor skal, opvarmning og opvarmning i op til 20-24 timer. Moderne analoger er ikke meget forskellige fra de gamle prøver, og de har desuden mange designs fra forskellige materialer. Du kan stoppe på en metalrund model af simpelt design eller vælge et rektangulært design, dekoreret med udsøgte fliser. Særligt godt er forfatterens mesterværker, dekoreret med håndmalede.

Svensk i det indvendige hus

Den hollandske krave af mursten ligner en svensk med et lodret arrangement. Det har et flerkammer design, hvilket giver lang tid at holde varmen. Overfladetemperaturen når 60 ° C, det er nok til opvarmning i lavsæsonen. Kogepladen har ingen madlavning, den tjener udelukkende til opvarmning.

Dachnikov, der besøger byen lejlighedsvis, er interesseret i mini-enheder - unikke "weekend" muligheder, der ikke kræver ekstra pleje, praktisk til brug. Brickovne er ikke egnede, fordi ler i standbytilstand er i stand til at dæmpe og miste sine kvaliteter. Det er bedre at bo på metal modeller, i et stort antal tilbydes af indenlandske og udenlandske producenter.

Kompakt ovn af Thermofor mærke

Vær opmærksom på følgende mærker:

 • "Thermophore" - Brandbatteri, Professor Butakov, Tunguska;
 • "Vesuvius" - Komfort, mini burzhuyka;
 • Harvia - Harvia 20 ES Pro S (til formålet);
 • "Teplodar" - Matrix, Vertikal, Top Model;
 • "Tsar-ovne" - Zlata, Matryoshka, Zolovka.

De listede enheder adskiller sig i kompaktitet, hurtig opvarmning, lav pris.

Sådan laver du en murstenovn selv

Masonry mursten opvarmning ovn for at give deres egne hænder på kræfterne af ikke alle. For selvstændigt at udarbejde en sikker struktur med effektiv varmeoverførsel er det nødvendigt at have erfaring og viden om mange nuancer, så vi vil kun fokusere på de generelle bestemmelser i byggeprocessen.

Murværk i en mursten

Det er bedre at vælge et materiale, der kan modstå høje temperaturer:

 • ildsted mursten (Ш8) til ildsted;
 • rød mursten (brandsikker) til hovedstrukturen;
 • færdige blandinger og mastik (f.eks. "Garant +");
 • elementer fremstillet af støbejern (døre, rister, låse, kogeplade).
 • Fremstillingen af ​​et solidt fundament, der er i stand til at modstå en stor vægt (selv med beskyttelse mod tænding - galvanisering);
 • opførelse af et fundament - den nederste del;
 • skrogets murværk i henhold til den valgte ordning (der er mange af dem);
 • en skorstens anordning
 • installation af yderdel - rør.

Lægning af murværk kan nemt findes på internettet, men selv den mest nøjagtige tegning er ikke nok til at installere en virkelig nyttig struktur.

En af mulighederne for at lægge en opvarmning og madlavning svensk

For at skabe en effektiv enhed er det nødvendigt at tage højde for mange små ting - fra placeringen af ​​ventiler til askanordningen med mulighed for hurtig rengøring. Hvis du beslutter dig for at opbygge en hjemmeovn selv, så prøv at indhente støtte fra en erfaren komfur og lære ikke kun det grundlæggende, men også alle de gode tricks.

Tematiske videoer vil hjælpe dig med at vælge den rigtige model til din villa.

Design muligheder for støbejernsovne

Brick ovn med egne hænder - en master klasse på lægning

Keddy K1000 pejsovn - en prøve af villa modellen

Et stort udvalg af brændeovne til dacha-brug giver dig mulighed for at købe en model med optimale tekniske egenskaber og dekorative design til specifikke driftsforhold.

 • Alle spørgsmål og forslag, du kan sende til vores kontakter

  Brændeovne: En række forskellige strukturer

  Moderne teknologier har gjort et betydeligt fremskridt i arrangementet af boliger, men ovne til hytter på brænde har ikke mistet deres relevans. Forstæder og landejendomme i opvarmning af stuer ligger meget bagud på lejlighederne. Effektiv støtte til komfort i denne type rum er hjulpet ved opvarmning af brænde ved brug af træ som brændstof.

  Stilfuldt design af en brændeovn i et moderne interiør

  Ovne til brændeovne: Klassificering og generelle træk

  Gamle ovnkonstruktioner af den klassiske type blev fremstillet af mursten. Med fremkomsten af ​​nye teknologier er sortimentet af produkter blevet udvidet betydeligt. De vigtigste fordele, der er erhvervet af moderne ovne til træbrænding, er mobilitet og kompakte dimensioner. Materialet til at gøre sagen er også ændret. I de fleste tilfælde anvendes metal eller støbejern.

  Vær opmærksom! I metalstrukturer er ydervæggene dækket af et specielt farvestof, som har varmebestandige egenskaber til beskyttelse. I nogle tilfælde udføres en stenbeklædning.

  Moderne brændeovn med en klassisk type placering

  Fordele ved moderne modeller:

  • simpelt operativsystem;
  • kompakthed;
  • Hurtigt og nemt installationsprogram (ingen grund til forberedende arbejde);
  • alsidighed (flere brændstofmuligheder kan anvendes: træ, kul, affald fra træindustrien);
  • mulighed for at arbejde i regimet med lang brænding
  • høj effektivitet;
  • økologisk kompatibilitet
  • økonomi.

  Enheden af ​​en standard komfur til at give på træ

  Hvis du ikke dykker ind i specifikationerne for hver producent og egenskaberne ved de enkelte modeller, er strukturen i en standardovn til at give metal eller støbejern i de fleste tilfælde det samme.

  Frembringning af brændeovn i en sektion

  • brændstofkammer (ovn) - det område, hvor brændstofforbrænding finder sted
  • askekammer - et kammer med en lille kapacitet, hvor der opstår aske;
  • en rist - et element lavet af støbejern og indeholdende kul;
  • komfur - bakke med sten (bruges i ovnkonstruktioner installeret i bad);
  • Skorsten - et element designet til at fjerne forbrændingsprodukter og kulilte.

  Den eneste måde at orientere sig om i forskellige metal- og støbejernsovne til at give på træ er specialist. Mange af dem har yderligere funktioner, som følge af, at funktionaliteten er udvidet.

  Oversigt over ovne til huset på lang brændende brænde. Princippet om drift af ovne til et hus på lang brændende brænde. Typer af brændeovne. Installation og drift af ovne.

  Yderligere elementer omfatter:

  • efterkredsløbet (der kan være flere);
  • komfur til madlavning;
  • røgudsugning til ekstra opvarmning;
  • modul, hvis hovedformål er generering af elektrisk energi (cryotherm).

  Brændeovn med komfur

  Installation af strukturer er ikke kun mulig i hytter, men også i badehuse, hytter, drivhuse. Det er endda muligt at installere udendørs komfurer til dachas beregnet til både opvarmning og madlavning.

  Klassificering af komfurskonstruktioner på brænde

  Klassificering af strukturer udføres på basis af forskellige egenskaber. Som en af ​​dem er det materiale, hvorfra væggene er lavet, taget i betragtning. Der er mange variationer af metal, mursten og støbejernsovne til dacha på træ.

  Tip! En moderne vifte af produkter giver dig mulighed for at vælge design af en universel modifikation. Du kan købe en ovn, der vil fungere på stort set enhver energibærer. Du kan bruge forskellige brændstofmuligheder, ned til savsmuld, pellets og endda gummi.

  Brændeovn til opvarmning af værelset

  Efter aftale er ovnen opdelt i følgende typer:

  • Opvarmning - produkter bruges til at varme værelser i huset;
  • opvarmning og madlavning (fra den tidligere version skelnes de af tilstedeværelsen af ​​ekstra udstyr i form af plader beregnet til madlavning eller opvarmning af mad);
  • tørreovne - de har ekstra udstyr (ovn, tørretumbler, skorsten til sommersæsonen, samovar, vandvarmeboks);
  • Ovnkedler er et vigtigt element i varme- og vandforsyningssystemet i huset, saunaen eller badet (der er vandkreds).

  Vifte af ovne til brænde ved lang brænding

  Komplet forbrænding af brænde i en konventionel ovn tager 3 timer. Designet af langvarig forbrænding har justerbar lufttilførselstilstand. På grund af dette kan en fyrkasse med en enkelt brændefane understøtte forbrænding i 12 timer. Takket være denne funktion bliver det muligt at udføre en fuldvarig opvarmning uden konstant genopfyldning af brænde i ovnen.

  Ordning med brændeovn med luft og vand opvarmning

  En stor mængde brændstof hældes i ovnen. Brænde er fyret fra oven. På grund af dette brænder energibæreren ikke, men er udsat for forfald. Som resultat heraf er perioden for fuldstændig udbrænding signifikant øget. Forøger effektiviteten af ​​opvarmning.

  De vigtigste egenskaber, der anvendes ved udvælgelsen af ​​produkter, er effektivitet, ressource, niveau af miljøvenlighed samt designkapacitet. Modeller produceret af forskellige virksomheder kan have betydelige forskelle i installationsproblemer.

  I henhold til indkvarteringstype kan komfurskonstruktioner være:

  • klassisk - installeret under væggen
  • ø - installation foregår i den centrale del af rummet
  • symmetrisk - alle elementer i ovnen overholder princippet om streng symmetri;
  • vinkel - har en vinkeltype placering.

  Brændeovn med øen type indkvartering

  Den gennemsnitlige effektivitet er 90%. Betjeningen af ​​lang levetid ovne er sikker, udseendet af strukturer er attraktive. De er ikke udsat for forringelse på grund af temperaturændringer og korrosion.

  Egenskaber i støbejernsovne til hytter

  Ovnen støbejern til hytter kan ikke bruges som den vigtigste form for opvarmning. I landhuse tjener de som yderligere kilder til varme eller betragtes som en nødsituation. Med deres hjælp løses problemet med manglende adgang til en gasledning eller elnet.

  Skadelige produkter, der frigives under forbrænding, skal nødvendigvis udtages. Til dette formål er der tilvejebragt en ærme eller skorsten. I dette tilfælde har den en korrugeret struktur.

  Støbejern med skorsten

  Vær opmærksom! Opvarmningen af ​​lokalerne med støbt ovn er meget hurtig. Dette er en af ​​de vigtigste fordele. Blæser hjælper med at holde varmen i lang tid.

  Dimensionerne af støbejernsovne til brændebrænding, der er langvarig brænding, er meget kompakte. Deres arbejde ledsages af en høj effektivitetsgrad. Sådanne produkter har ulemper. De er få, men de skaber visse ulemper. Disse ulemper omfatter høje krav til brændstofkvalitet, såvel som nogle funktioner ved skorstensforseglingen.

  Ovnen strukturer, komplet med en komfur, er uhøjtidelige i omhu. De kræver meget mindre opmærksomhed end to separate designs, hvoraf den ene er madlavning, og den anden er opvarmning af rummet.

  Ildfast metalovne på en glasholder

  Karakteristik af metalprodukter

  Metalovne er fremstillet af varmebestandigt stål. Egenskaberne af dette materiale bidrager til hurtig opvarmning af rummet. Samtidig er dens tykkelse lille, så varme kan ikke holdes i rummet i lang tid.

  For at opnå en langvarig effekt bruger producenterne rustfrit stål. På basis heraf er metalprodukterne opdelt i tynde vægge og tykvæggede ovne. Den første af disse anvendes som permanent opvarmning strukturer, sidstnævnte er installeret til periodisk brug efter behov.

  Rustfrit stålprodukter har ulemper. Området for placering af sømme i dem er det svageste punkt. Det anbefales ikke at opvarme ovnen hurtigt. Dette kan medføre revner i sagen.

  Metalovn dækket med specialmaling

  Højtidene for produktion af ovn af burzhuy til dacha på brænde stod for første halvdel af det 20. århundrede. De var forløberne for moderne metalprodukter. Spredningen af ​​gasovne og centralvarmesystemer fordrev gradvist burzhuyki fra listen over offentlige goder. Men forstæder og sommerhuse er stadig afhængige af ovne, hvis strukturer er helt lavet af metal sammen med skorstenen.

  Funktioner af murstenovne til hytter

  Brickovne er blandt de mest pålidelige og dyre versioner af produkter. Skorstenen i dem har en speciel serpentisk form, takket være, at varmen i det opvarmede rum holdes længe nok. En murovn kan ikke sammenlignes med en metalstruktur i form af hurtig opvarmning af rummet. Denne ulempe kompenseres af muligheden for at holde varmen i lang tid.

  Tip! Teglkonstruktion kan bruges til madlavning. Installationen af ​​en grillovn til at give i gården er et glimrende valg. Produktets alsidighed gør det muligt at bruge det i en mere kvalitet: pejsen vil godt supplere det indre af rummet.

  En klassisk muret udgave

  Brændeovne af mursten har deres egen klassificering, inden for rammerne af den er der strukturer:

  • opvarmning og madlavning type - de er udstyret med en komfur, der kan give effektiv opvarmning af flere værelser og madlavning;
  • Pejsetype - materialer til fremstilling af dem er mursten og metal (ud over den fulde opvarmning af lokalerne kan de æstetisk forbedre interiøret);
  • Russiske typer - faste produkter, suppleret komfur bænk (undtagen til rumopvarmning og madlavning store konstruktioner kan anvendes til andre formål, såsom tørring urter, svampe, æbler, de er egnede selv til fremstilling af vand behandling).

  Hvad er mere rentabelt: køb eller opstilling af en komfur til træ på egne hånd

  Korrekt organisering og efterfølgende drift af ovnen til mursten med egne hænder kan give en ideel balance mellem rummets varmetab, som er uundgåelig og selve opvarmningen. Derfor er det samme temperaturregime næsten altid vedligeholdt i et rum, hvor et sådant design er installeret.

  Brændeovnen bringer trøst til huset

  De vigtigste krav til ovne:

  1. Værelset skal give en normal temperatur, mens forbruget af træ ikke skal være for højt.
  2. Ovnens overflade skal opvarmes jævnt, herunder husets nederste zone.
  3. Varmeproduktionen i løbet af dagen skal udføres jævnt.
  4. Det maksimale tilladte temperaturindeks for overfladeopvarmning er 90-95 grader Celsius.
  5. De vigtigste kriterier for komfort - sikkerhed i drift, dens enkelhed.
  6. Byggeri er nødvendigvis lavet af materialer af høj kvalitet, der sikrer styrke og holdbarhed.
  7. Det må ikke afvises, at i tilfælde af revner, der bidrager til indtrængen af ​​røggasser ind i lokalet.

  Opvarmning af metalovn til hytter

  Vær opmærksom! Ekstern æstetik er også vigtig. Ukorrekt design er i stand til at ødelægge udseendet af rummet. Derfor er det bedre at overdrage opførelsen af ​​ovnkonstruktionen til fagfolk eller til at købe et færdigt produkt fra et andet materiale.

  Priser for køb og opførelse af ovne

  Køb en komfur til at give på træ kan være meget billigere end at bygge det selv.

  Priser for færdige produkter:

  Som et resultat af opførelsen af ​​ovnen kan du opnå optimale parametre og et passende udseende. Dette design kan tilpasses perfekt til rummets dimensioner. Det samme gælder for de tilfælde, hvor opførelsen af ​​ovnen håndteres af en specialiseret virksomhed.

  Citater til opførelse af en murstenovn:

  Den endelige pris afhænger af prisen på forbrugsvarer, deres mængde. Stenstrukturernes udnyttelsesgrad er indlysende, men de giver mange fordele. Valget af ovnen afhænger af forbrugernes ønsker og hans budgetmuligheder. Med færdige produkter fremstillet af metal eller støbejern er besværet meget mindre. Men her er det meget vigtigt at vælge den optimale model og en kvalitetsproducent.

  Ovne til træopvarmede bade med vandtank: generelle bestemmelser

  Oversigt over ovne til et hus på lang brændende brænde

  Ovnen til langvarig brænding: skab varme og hygge i et landhus

  Kedler med lang brænding på træ til huset: Enheden og sorterne

  Kedler af lang brænding på brænde med egne hænder, lastning 24 timer

  Børns gade svinger til hytter og funktioner i deres strukturer


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  − 5 = 2