Bygning stilladser

Byggeplads: sorter. Vi laver platformen selv

I forbindelse med bygning eller reparation af et hus er der altid behov for at udføre værker på højde. Når det ikke er nok af sin vækst, begynder folk at tænke op for sig selv strukturer, der giver dem mulighed for at klatre højere. Dette kan være et normalt gammelt bord eller afføring med et topmonteret dørblad.

Denne enkle tilpasning er intet mere end konstruktion geder. Forresten har designet et andet navn - en byggeplads eller en stillads. Og hvor man skal tage en sådan konstruktion, beslutter alle. Nogle foretrækker at købe færdige geder i butikken, andre vil gøre dem ud af improviserede materialer. Begge måder er gode på deres egen måde.

En bygningshjælp er et design bestående af adskillige separate moduler designet til at udføre arbejde på ubetydelig højde. På boksen kan du endda lægge byggesten. Bygningen af ​​stilladserne har en ret omfattende arbejdsplatform. Dette giver ikke kun mulighed for at rumme den arbejdende person på den, men også at lægge materialer og værktøjer til rådighed for arbejde. Den største forskel mellem geder fra skove er, at de første ikke har hegn.

De mest nemme at bruge aluminium byggepladser. Deres lette vægt giver dig mulighed for at transportere strukturen om nødvendigt til det rette sted og samle det uden yderligere anstrengelse. En brugervenlig mulighed er et bevægeligt byggemaling, der kan flyttes fra sted til sted og bruges i komplekse områder. Individuelle varianter er udstyret med hjul, hvilket gør bevægelsesprocessen endnu nemmere.

Platens højde kan være anderledes. Men i gennemsnit bruges sådanne strukturer til at arbejde i en højde på 3 til 9 meter. Hvis vi taler om træ stilladser, anbefales det af sikkerhedsmæssige grunde at bruge i en højde på højst 7 meter.

Konstruktion geder, solgt i butikken

Stilladserne, der sælges i butikkerne, kan variere i højde, størrelse, samlingsmetode, materiale, der anvendes til fremstilling og andre detaljer. Men generelt kan alle varer opdeles i to typer:

  1. Konventionel. Repræsentere et gulv lagt på siden. Sidevægge udgør en slags trappe, på linterne, hvor gulvet er lagt. På grund af dette er højden af ​​hele strukturen reguleret. De fleste af sidemodulerne er lavet af sort metal, som gør det muligt for dem at modstå vægten af ​​flere bygherrer. Derfor bruges aluminium ikke til sådanne platforme. Typiske dimensioner for denne type: bredde - 70-80 cm, længde - 150-200, højde - 180. Denne type platform adskiller sig kun fra skove i mindre størrelser.
  2. Transformers. De foldes let og kan tjene ikke kun som byggestil, men også som en almindelig trappe. Dette er den mest bekvemme indstilling til indendørs brug. De har en lille størrelse og vægt, er praktisk i transport og arbejde. Arbejdsfladen er altid i vandret stilling, selvom platformen er monteret på en stige. Dimensioner af et lignende design: Bredde - 50 cm, længde - 160, højde - 100.

Opførelse af træ stilladser med egne hænder

Trægeder, der fremstilles uafhængigt, kan kaldes en engangsopsætning. Efter arbejdet er de ofte demonteret og kasseret. Eller brug separate dele til andre formål. Til opførelse af træ stilladser skal du have en bar og en træplade (spånplader, krydsfiner, OSB). Det kan også laves af separate brædder.

Fra baren skæres fire identiske stykker til benene. Længden er valgt baseret på den ønskede højde. Derefter skæres fire hoppere i bredde og fire langs længden af ​​platformen. Derefter samles hele strukturen. Det er mere bekvemt at starte fra den større side. Benene er forbundet ovenfra og nedenfra, så de ikke kryber under arbejdet. Du får to emner. Desuden er de forbundet med korte tværsnit, såvel som af lange. På dette fundament er klar. Det er kun at vedhæfte et skjold på toppen.

Bygningsmetallbygningen (med egne hænder)

Konstruktionen af ​​metal stilladser er den samme som i træ stilladser. Den eneste forskel er, at de kan demonteres og bruges gentagne gange. Side dele er lavet i form af et enkelt modul. Og længehoppere er fastgjort til dem med skruer, som i fremtiden kan løsnes. For et gulv forberede en metalramme, hvor træbasis er fastgjort. Skærmen skal være forsynet med fastgørelsesdele. Ofte er de lavet i form af stifter. De vil hvile mod de korte lænder af sidedelen. Den færdige bygnings stillads fra metal skal udfyldes med hjul købt i butikken. Naturligvis kan du undvære dem.

Hvordan man laver stilladser

Ved bygning, reparation og service af et privat hus eller sommerhus skal der arbejdes på højde. Ved hjælp af en stige kan ikke alting gøres, og ikke særlig bekvemt. Det er meget mere bekvemt at bruge stilladser.

Ladestigen er ikke så praktisk at arbejde

Hjemmelavede stilladser af træ

Metal stilladser er selvfølgelig pålidelige og holdbare, men oftest er de lavet af træ. Alt kan arbejde med træ, og alt hvad der er nødvendigt - så, negle / skruer, hammer / skruetrækker / skruetrækker. Et sæt værktøjer er ukompliceret, hvilket kan findes af enhver ejer, og hvis der ikke er noget til erhvervelse af mange penge, er det ikke nødvendigt. Metal i denne henseende er mere kompliceret. Det kræver i det mindste en vis færdighed i håndtering, tilstedeværelsen af ​​en svejsemaskine og i det mindste en ide om, hvordan man korrekt svejser sømme. Derfor stiller stilladser med egne hænder i de fleste tilfælde træ.

Alle forstår, at stilladser eller stilladser er nødvendige i en kort periode. Men til brug for deres fremstilling har du brug for et godt kvalitets træ med et minimum af knuder. Nogle mestere rådgiver at lave skove udelukkende fra gran. I modsætning til fyren er knuder i den placeret enkeltvis, og styrken af ​​bordet er næsten ikke påvirket.

Men granbrædder er sjældent tilgængelige, men fyrretræer er normalt nok. Fra fyrretræsplanker kan stilladser også gøres, men hver af dem skal kontrolleres (under alle omstændigheder, som går til reoler og gulve). For at gøre dette skal du tilføje to kolonner (tre eller fire klodser oven på hinanden, et par byggesten, to klodser osv.). Ved kontrol af de tre meter brædder er afstanden mellem dem 2,2-2,5 m. Brættet er anbragt på stolpen og et par gange hopper på det i midten. Hvis der er svagheder, vil brættet bryde eller knække. Modstået - du kan bruge.

Styret for skovene bruges godt, uden knob

På tykkelsen af ​​brættet burde være specifikt bundet til byggeri af stilladser, afstanden mellem stativerne og den planlagte belastning. Det eneste der kan siges er, at bord og gulvbrædder normalt bruges med en tykkelse på 40 mm eller 50 mm til slibning - 25-30 mm. Et sådant bord kan bruges i de mest detaljerede byggearbejder, hvis det ikke bliver beskadiget under nedtagningen af ​​skovene.

Kontroversen om, om negle eller skruer er bedre, er altid, men i dette tilfælde forværres det af, at arbejdet udføres i højden, og der kræves større pålidelighed fra designet. Fra dette synspunkt er negle bedre. De er lavet af blødt metal, og hvis der er en belastning, bøjer de, men bryder ikke. Selvskærere er lavet af hærdet stål, og det er skørt og i nærvær af stød eller variable belastninger pause. For stilladser er dette kritisk - der har været tilfælde, hvor de kollapsede. Men dette er et spørgsmål om "sorte" skruer. Hvis de stadig er anodiseret - gulgrøn - er de ikke så skrøbelige og kan fuldt ud modstå alle belastninger. Hvis du er alvorligt bekymret for pålideligheden af ​​skove, er det bedre at bruge negle. De kan ikke lide dem, fordi de ikke kan adskille forbindelsen hurtigt og uden tab - det vil ofte beskadige træet.

Selv anodiserede skruer går i stykker

Med den uafhængige fremstilling af stilladser kan du gøre dette: først saml alt på anodiserede skruer. Hvis designet er bekvemt og korrekt, hæv det ved at hamre to eller tre søm i hver ledd. For at undgå at beskadige træet ved demontering, er det muligt at lægge tynde plader under neglene. Det er muligt at bruge hele brædder, men med en lille tykkelse over et forlænget spænd. Ved demontering kan den opdeles, og de fremspringende negle kan let fjernes.

Til forskellige typer arbejde anvendes forskellige byggepladser og stilladser. For at arbejde med lette materialer er der ikke behov for for stor bæreevne. I sådanne tilfælde skal du stille stilladser eller stillads konvolut.

Bygning stillads konvolut. På trods af den tilsyneladende usikkerhed er det praktisk at arbejde med dem

Til arbejde på gavlerne eller ved udsmykning af et lavhus med en etagers hus anvendes der byggekupper på de tværbjælker, hvor gulvet er lagt.

Hvis du ikke kan læne sig mod væggene, kan du bruge bygningsbambus med plankerne af gulvet lagt på tværbjælkerne

Til murlægning af mursten, skal alle byggepladser til færdiggørelse af facaden med mursten eller sten kræve fuldskala stilladser.

Træstilladser til styrkelse af stivheden forstærkes med stop og afstivning

Som regel er alle disse strukturer ikke knyttet til bygningens vægge, men er fastgjort af de stop, der støder op til stillingerne. Lad os tale mere om hver af disse konstruktioner.

De kaldes så, fordi de normalt ikke vedhæfter væggen, men bare læner sig imod det. De holdes på bekostning af stop. Jo mere denne form for stilladser er lastet, desto stærkere står de. Der er to designs, de er begge lavet i form af bogstavet "G", der kun anvendes i forskellige retninger.

Tegninger af vedhæftede stilladser (to typer)

Figuren til højre viser en simpel og pålidelig konstruktion af stilladser. Deres eneste ulempe er, at de ikke er reguleret i højden. Praktisk, hvis du f.eks. Har brug for at sy tagoverhæng, skal du montere eller rense drænet, alle de arbejder, der har en lille spredning i højden. Nogle tilpasser endda sådanne stilladser til at bygge et hus fra logs (tømmer). På kanten af ​​stopene er det praktisk at rulle op eller hæve logfiler.

På tegningen til venstre er der en stillads konvolut eller armenske stilladser. Designet er enkelt og pålideligt, selv om det ikke virker så. Men det er allerede testet på tusinder af huse under opførelse. Attraktivt fordi det kræver et minimum af byggematerialer, at montere / demontere / flytte dem kan være i minutter. Det vigtigste er at lave trekanter, og for en given tid indstiller højden en lille smule: hæv en trekant, tag en skrå bjælke op, som i jorden for at ordne.

Triangulære stop for armenske skove

At producere trekanter er en pladetykkelse på 40-50 mm, en bredde på 100-150 mm. Den vertikale del kan være lang - det er bekvemt at løfte stilladserne til en given højde. Den øvre tværstang er lavet af 80-100 cm din, og gulvbrædderne er lagt på den. De forresten også 50 mm tykke og bredden - jo større, jo bedre, ideelt også 150 mm.

Ved hjørner skal samlingen placeres således, at det vandrette bord er på toppen. For at forbedre pålideligheden af ​​denne enhed kan du bruge metalpletter i form af et hjørne. Men hvis hjørnet bliver fastgjort ved hjælp af tre skråninger, der er fastlåst fra to sider, behøver det ikke noget.

Triangler af armenske stilladser er installeret hver meter

Sådanne trekanter er etableret omtrent hver meter. Hvis facaden tillader det, bliver de spikret, hvis ikke - kun ved tyngdekraften. Hovedbelastningen i dette design falder på et hårdt bord - et der lægges i en vinkel, og den ene ende hviler mod jorden, den anden - øverst i trekanten. Disse understøtninger er fremstillet af en stang, plader med en tykkelse på mindst 50 mm, rør med fast diameter (ikke mindre end 76 mm) eller sektion (til profilerede rør på mindst 50 * 40 mm). Ved installation af stopet sættes det nøjagtigt i et hjørne, der slagtes i jorden, derudover er fastgjort, kører i kiler.

Stopper sætter præcis i hjørnet

Dræbningerne er drevet ind i jorden, der desuden er fastgjort med kiler

For at udelukke muligheden for lateral forskydning fastgøres de faste stop ved flere jigre, der forbinder dem med en stiv struktur. Her kan du bruge et ubøjet bord til disse skråninger, hvis det er, men af ​​tilstrækkelig tykkelse og bredde.

De faste stop er slået ned

Hvis der er behov for stædige brædder at vokse (hvis de har brug for mere end 6 meter i længden), lægges der yderligere vægt på et sådant bræt. Den hviler omtrent i midten af ​​hovedet og fjerner noget af belastningen.

Hvordan man laver armenske stilladser på det ydre hjørne

Nu lidt om gulvet af disse vedhæftede stilladser. Den er lavet af et bredt bord med en tykkelse på 40-50 mm. I dette tilfælde er det ønskeligt at fastgøre dem til trekanterne i det mindste for selvlukkende skruer. Dette design giver ikke tilstedeværelse af håndlister, og de mindste forskydninger under fødderne vil medføre øget ubehag. Derfor er fiksering meget ønskeligt.

Træ stillads: tegninger og fotos

Ovenstående muligheder er gode, hvis jobbet ikke indebærer tilstedeværelse af tunge materialer. Der er heller ikke altid mulighed for at læne stilladset på væggen - enhver ventafasad eller flerlags væg - og du kan ikke lægge et lignende design. I dette tilfælde gør de værdifulde skove. Deres konstruktion er heller ikke kompliceret, men en god mængde tømmer er påkrævet.

Skema af stilladser fra planker

For deres enhed også bruge brædder af betydelig tykkelse - 40-50 mm. Racks monteres først. Disse er to lodrette stænger eller tykke brædder, fastgjort med tværstænger. Dimensioner på tværs -. 80-100 cm De har brug for at gøre baseret på det faktum, at den mindste er mere eller mindre komfortable dæk bredde - 60 cm, men meget mere sikker vil føle, hvis du vil-mindst 80 cm for at gøre designet mere sidestabilitet .. Racks kan gøres aftagende.

For at forhindre stilladserne i at falde på husets mur, kan korsdelene laves med et udløb på 20-30 cm. De vil ikke lade konstruktionen falde ind i huset

Racks sat i en afstand på 1,5-2,5 meter. Afhænger af spændvidden af ​​tykkelsen af ​​de plader, du vil bruge til gulvbelægning - det er nødvendigt, at de ikke bøjer. Stander installeret i den ønskede afstand er fastgjort sammen med stængler. De vil ikke lade designet sidelæns. Jo flere tværstænger og skråninger jo mere pålidelige er stilladserne.

At stilladserne ikke falder, understøttes de af brædder / stråle, hvor den ene ende er fastspændt på stængerne (negle), den anden - begravet i jorden

Krydsbjælker tillader ikke at danne sidelæns, men der er stadig mulighed for, at løs træ kan falde fremad. For at forhindre dette sker bjælkerne af bjælkerne. Hvis skovens højde er 2,5-3 meter, kan dette ikke gøres, men hvis du skal arbejde på niveauet på anden eller tredje etage, er en sådan fiksering nødvendig.

Træ stilladser med egne hænder kan gøres om et par dage

Hvis arbejdet skal udføres i høj højde, er det ønskeligt at lave rækværk. De kan laves af et ikke meget tykt bræt, men knuder bør ikke være, såvel som revner. Håndlisterne hjælper dig med at føle dig mere selvsikker på toppen af ​​dem der er bange for højder.

Der er stadig en måde at lave lys mobile stilladser på - for at bygge de samme konstruktionsgeder, fyldning med et bestemt stregkryds, som både er en stige og en støtte til gulvbrædder.

På tværs af medlemmerne lægger planke

Denne mulighed for stilladser er godt, for eksempel når huset sidder med sidespor. Panelet går fra bunden til toppen, højden skal ændres hele tiden, den læner sig mod eller er fastgjort til væggen, der er ingen mulighed. Derfor er denne mulighed den bedste til denne sag.

Konstruktion geder - muligheder

Nogle gange er en af ​​stativerne på den ene side opretstående, uden at vippe. Dette giver dig mulighed for at installere dem tættere på væggen, gulvet ligger så tættere på væggen. I nogle tilfælde er det praktisk - for eksempel med kalkning, maling, forebyggende behandling.

Typer og komponenter i stilladser fra metal

Når man bygger et stenhus, er byggestenene, metalskove mere egnede. De er i stand til at tolerere enhver belastning. Mindre populære er de kun af den grund, at træ i mange regioner stadig er den billigste type byggematerialer. Det andet punkt, som ofte er af afgørende betydning, er, at efter at pladen er demonteret, kan pladerne tages i brug - der bruges til videre konstruktion. En del af metallet skal samles i skuret.

Men metal stilladser har fordele. I adskilte tilstand tager de ikke meget plads. Ejere af træhuse skal stadig lejlighedsvis bruge dem: loghuset kræver pleje, så en gang om to eller tre år er skovene nødvendige. Mere praktisk i dette tilfælde, metal, ikke træ. De er nemmere at montere, holdbare og holdbare.

Alle metal stilladser har samme form - lodrette stænger forbundet med tværbjælker og stiklinger. Den eneste forskel er vejen til fastgørelse af dele til hinanden:

  • Pisk træ. De kaldes så fordi tværstænger med indlæg er forbundet ved hjælp af stifter. Stifter af rør eller skiver med perforeringer er svejset på stolpen og bøjede stifter på tværbjælkerne. Et sådant system er meget nemt at montere, modstå tunge belastninger. Det er meget nemt at implementere stift stilladser til bygninger af simpel form, omgå karmvinduer og ledges - meget vanskeligere.

Princippet om tilslutning af pin woods

Klemme træ - Hurtig montering / demontering

Indrammet stilladser - princippet om fastgørelse af tværstænger og rygsække

Vognskinner af et stativ og tværstykker er forbundet ved hjælp af kiler og låse af specialformen

Når selvfremstillede metal stilladser er oftest lavet stifter. De er nemmest at implementere, men de er kun gode på rektangulære facader, for at omgå mere komplekse former, vi skal samle yderligere rør.

Klemmer er en væsentlig del af metal stilladser, der anvendes til byggeri og reparation. Afhængigt af designet skelnes der klammer af drejning og ikke-roterende type. Produkterne varierer også i produktionsmetoden. Klemmerne præsenteret i dag på markedet er fremstillet ved smedet eller stemplet metode. For at beskytte mod rust behandles produkterne med et lag zink.

Standard klemme er en klembeslag med en skrue, som pålideligt kan reparere jernrørene. Produktets design er implementeret på en sådan måde, at den modstår de multidirektionelle belastninger, der opstår ved arbejde på stilladser. Klemmer kan betjenes mange gange.

Alle typer og konstruktion af stilladser og stilladser, udnævnelse og rådgivning om valg

Ved udførelse af bygge- eller reparationsarbejde i højden er brugen af ​​udstyr som stilladser eller stilladser den bedste løsning. De giver bekvemmelighed i arbejde i højden, og øger effektiviteten af ​​arbejdet. I denne artikel vil vi overveje, hvilke former for stilladser og stilladser der findes, for hvilke stillinger der skal anvendes stilladser, og for hvilke skove.

Typer af stilladser og deres egenskaber

Hovedtyperne af stilladser er:

  • Lagerbeholdning.
  • Universal batch.
  • Panel.
  • Hængslet panel.
  • Mobil præfabrikeret sammenklappelig.

Inventory bærbare stilladser

Sådanne stilladser ligner stigen, og de er egnede til arbejde på en trappe.

Universal pakke stilladser

Denne form for stillads anvendes hovedsagelig til byggearbejde, hvor der er lagt en mursten eller forskellige blokke. De kaldes også stenmænd. De er meget bekvemme for mureren selv, og for effektiviteten af ​​hans arbejde - kan du rette til den ønskede højde efter installationen. Naturligvis skal du vide, at højden kun kan fastsættes til de maksimale grænser, der er angivet i enhedens egenskaber.

Denne form for stilladser ligner meget hængslede paneler, men der er kun forskel på dem i form af understøtninger. De leddelte panelstøtter er trekantede i form, og i universalbatchet er understøtningsformen rektangulær.

Denne type har en paneludvidelse. De er nødvendige for at hæve platformen til en højde på 1 til 2 meter. Sådanne stilladser har øget lastkapacitet, såvel som universelle, og byggematerialer og værktøjer kan placeres på dem.

De leddestænger ligner universalpanelet og panelpladerne. Denne type er forskellig i dens design, og nogle tekniske egenskaber, der skal specificeres fra producenten.

Denne type er meget praktisk og giver mulighed for at bruge dem til byggeri og reparation arbejde udenfor og inde i lokalerne. Byggeri arbejder selvfølgelig med et bestemt lokalområde. På store byggepladser er denne form for stilladser bedst brugt i værker, der produceres indendørs, eller når man arbejder i lave højder og med en lille mængde materiale.

Flytbare præfabrikerede demonterbare stilladser er lette i vægt, de er aluminium og kan flyttes fra sted til sted, takket være hjulene, der er monteret på den ene side. De kan indsamles og demonteres, fastgøres til den ønskede højde og kan også bruges som en stige afhængigt af modellen.

Denne type tilpasning til byggearbejder er hovedsagelig brugt til eksterne værker. På stilladset og på stilladset er det praktisk at arrangere arbejderen og placere det nødvendige materiale til arbejdet. Stilladserne har også forskellige strukturer og er i denne forbindelse opdelt i forskellige typer. Lad os se nærmere på dem.

Typer af stilladser, deres egenskaber

Stilladserne er opdelt i følgende typer:

  • Rørskovene er boltede og boltløse.
  • Skove lavet af tredimensionale elementer.

Rørformet stillads, bolt og bezboltovye

Bezboltovye rørformede skove er samlet fra to rækker af stativer, der er indsat i skoene og tværstænger, der er lavet af rør. I enderne af tværstængerne er der bøjede stænger, dette fastgøres ved at klæde sig i rør, der er svejset til stolpen. Derefter lægges de faste bolte brædder, den såkaldte strandpromenade. I samme rækkefølge indsamles den næste række skove,

Fægtning og gulv af brædder er lavet i den rigtige højde.

Boltede rørformede stilladser adskiller sig kun i forbindelse med sammenføjning og fastgørelse af søjler og tværstænger. De er forbundet ved hjælp af klemmer på bolte. Denne type fastgørelse gør det muligt at bygge stilladser af kompleks form, der kan bruges, når man arbejder med facader i en kompleks bygning. En ulempe af denne art er kun i en besværlig forsamlingsproces.

Woods lavet af tredimensionale elementer

De behøver ikke indsamles og demonteres - alle elementer er allerede klar til installation. Denne type skov er lavet til en bestemt type arbejde, som gentages gentagne gange under hensyntagen til samme højde. I sammensætningen af ​​voluminøse stilladser er der hylder og vandrette paneler. Denne type er kun sat ved hjælp af kraner.

Efter at have undersøgt de generelle egenskaber ved stilladser og stilladser, har læseren af ​​denne artikel allerede en ide om hvad og hvordan. For at købe dette udstyr er det naturligt at ansøge om en specialiseret virksomhed, hvori alle egenskaber ved de produkter, de fremstiller, skal specificeres.

Det er alt sammen. Og som altid foreslår jeg, at du ser en tematisk video:

Byggemaskiner - frontlæsser og dets tekniske egenskaber

Funktioner af typer skraldespogne med forskellige belastningsmetoder

Fræsemaskiner til beton og træ - princippet om drift og egenskaber

Alt er tilgængeligt og forståeligt, med normale billeder og fotografier. Tak til forfatteren til artiklen. en særlig tak - for at præcisere forskellen mellem stilladser og skove.

Meget nyttig artikel! Ved sin aktivitet (bygherre) er det meget ofte nødvendigt at støde på sådanne byggeskove. God til indendørs og udendørs arbejde, men ikke mere end 3-4 meter. Det, der ikke kan siges, er meget kompakt og simpelt både i installation og drift.

Artiklen er virkelig kognitive. Jeg er selvbygger med mere end 10 års erfaring, og jeg ved af min egen erfaring, at de rigtigt udvalgte stilladser og stilladser primært er din sikkerhed og selvfølgelig kvalitet og tid på arbejdet.

Takket være forfatteren til den detaljerede artikel, den detaljerede beskrivelse og billedet. Interesseret i universelle stilladser. Tak.

Kognitiv artikel. Tak til forfatteren for den klare og velordnede præsentation af oplysningerne.

Meget praktisk, kompakt hurtig installation, som for artiklens materiale, jeg synes, det er kort og tilgængeligt.

god tid på dagen, først og fremmest var jeg interesseret i at flytte stilladser sammenfaldende. Jeg skal leje noget som dette, men det er det. Jeg stødte på denne artikel, jeg begyndte at vide mere om stilladserne generelt og især på mit spørgsmål. ATP


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

64 − = 55