Bygninger af tømmer

Hus lavet af tømmer uden erfaring med konstruktion

Du kan bygge et hus fra en bar med egne hænder fra sådanne sorter af træråvarer som:

- Sliced ​​finertræ (billig, enkel i brug, har standardparametre, men dog altid kræver en omhyggelig tørring er ikke anderledes perfekt flad overflade og geometrisk nøjagtig samme dimensioner);

- formet bjælke (har sit eget system af lukninger "fjer og not" eller bølget "kam", men for den perfekte æglæggende denne type træ er bedst at købe en aktie - det vil være mere sandsynligt, at fastsættelsen af ​​de forskellige partier vil nærme sig hinanden);

- lamineret finér tømmer (ideel til opførelse af huset med ingen erfaring med byggeri, på grund af lille svind arbejde med ham på samme tid gør det muligt at udføre andre bygge opgaver, men i indkøb af råvarer, der er nødvendige for at overvåge dets kvalitet, tæthed og ensartethed af lamellerne).

Generel rådgivning om selvstændig opførelse af et hus fra en bar.

1. "Gylden standard" til en stang er en sektion på 100x150 eller 150x150 mm.

2. Træ årlige ringe bør placeres jævnt langs hele bjælkens længde, helst i centrum.

3. Barrer af træarter er de ubetingede ledere blandt leverandører af råvarer til fremtidige bjælker.

4. Alle brugte stænger skal være ens i længde, bredde, bøjning, tykkelse og så videre.

Dernæst giver vi en enkel guide til begyndere, hvordan man hurtigt og nemt kan bygge et hus fra strålen med egne hænder.

Først lav tegninger af det fremtidige hus, lav mål på jorden og de tilsvarende beregninger. Husets projekt fra en bar kan skitseres uafhængigt eller henvende sig til eksperter. Efter oprettelsen af ​​projektet bestemmer vi mængden af ​​det krævede materiale, vi køber det og kan begynde at arbejde direkte på huset.

Inden du vælger hvilken type fundament du vil lægge under husets fundament, skal du svare på spørgsmål som:

- Hvad bliver den samlede belastning på fundamentet?

- Hvilke funktioner i strukturen kan påvirke fundamentet?

- Hvilken type jord råder i dit område og hvor langt fra overfladen er grundvandet?

Det vil også være nødvendigt at tage hensyn til en række ønskelige anbefalinger til fondets arrangement:

- Hvis der anvendes bunker under arbejdsprocessen, anbefales det, at grillen anvendes, så der ikke er huller mellem jorden og huset.

- bundkronen skal være placeret over jorden i en afstand på mindst 50 cm

- Når man bygger fundamentet forstærkning vil blive anvendt, er dets bindingssteder i skarpe sving kun tilladt med metalbeslag i hånden, men svejsningen, når det er bedre ikke at bruge - det kan ødelægge selve strukturen i materialet.

Flere populære versioner af stiftelsen til barens hus er bælte, lavvandede og bunke. Båndet er godt for bygninger med kældre og kældre, lavt - til sandjord, bunke - til løs og alle andre jordtyper.

Den første krone er normalt placeret på ekstra brædder for at undgå mulig fugt i baren. Disse plader er imprægneret med antiseptika og fungerer som en slags forbindelsesforbindelse mellem fundamentet og den nederste krone. Under dem kan du også lægge en vandtætning - dette vil give en anstændig beskyttelse mod fugtighed fra jordens overflade.

Også den første krone kan lægges på krydsskinnerne, så de giver små huller imellem dem for at sikre korrekt ventilation af bunden. På grund af dette anses denne mulighed for mere rationel.

Et vigtigt punkt - når du lægger kronerne, skal du konstant overvåge bygningens højde og ved hjælp af bygningens niveau - for at spore flatheden af ​​at lægge bjælken og hele overfladen som helhed.

Kronerne er fastgjort sammen med specielle nagler, riller eller kamme, og hjørneforbindelserne er lavet i en halv række / i bue / pote / varm vinkel (at vælge imellem). Derudover skærer den første eller anden krone bygningens lag til gulvbelægningen på fremtidens gulv. Mellem alle kroner skal et fugemasse (f.eks. Jute) lægges.

Samtidig skal alle sømme og samlinger forsegles og vægge - gennemblødt med brandsikre løsninger under læggelsen af ​​kronerne.

Opret åbninger til vinduer og døre.

For at skabe åbninger kan du prøve følgende valgmulighed: På steder med planlagte døre og vinduer kan stængerne udlægges mere kort i den afstand fra hinanden, hvor dit vindue eller fremtidige dør passer. Ved brug af denne teknologi på begge sider af åbningen skal monteres nail.

Hvis denne metode virker for besværligt, ville den anden mulighed være at skære ud passende huller i den faste væg konstruktion af træ, men i dette tilfælde vil du have en ekstra byggemateriale, der oprindeligt kunne anvendes til bedre fordel. Mens der på den anden side vil brugen af ​​denne metode mere præcist at beregne parametrene for vinduer og døre, som savning kan producere på stadiet for fuldstændig tørring af træ og købe dem endelige udseende efter svind.

Gulvene i hjemmene af tømmer accepterede at gøre det samme som i enhver træbygning - i form af pyntede på strøer eller særlige bjælker, der tjener som gulve. Vi sætter det hårde og færdige gulv med ekstra isolering og isolering. Gulvbelægningen er overladt til fantasien, og værten, og loftet er allerede på finish, i komplekset afsluttende arbejde - det kan sheathe sidespor, clapboard og så videre, og kan efterlades hængende bjælker og ekstra overlapning som dekoration.

Hvis du ikke behøver det, er det bedre at ikke finde et bedre gaveltak. Denne type tag forudsætter stiv fastgørelse af bjælker og arrangement af yderligere rammepediments. Selve taget kan også laves af træ - det er samlet fra stængerne på jorden, løftes derefter opad og fastgøres i form af en enkelt stråle. Over et sådant rafter system er monteret en kasse, på hvilken det direkte materiale til tagdækning er fastgjort - fliser, skifer, ondulin, metal flise.

Under den endelige tørring af det træ, hvorfra huset blev rejst, er dannelsen af ​​revner i strukturen altid næsten uundgåelig, hvorigennem værdifuld varme vil gå tabt. I denne henseende er det bedre at beskære alle sømme, led og formodede svage punkter ved hjælp af jute selv før dette stadium.

Det vil være nyttigt at male husets vægge fra træet - udover ekstern skønhed vil lak og maling beskytte træet mod UV-stråler og nedbør. Før det males, vil det naturligvis være overflødigt at polere hele overfladen af ​​væggene.

Men som for sådanne populære finish, som anvendelsen af ​​sidespor, sandwichpaneler og lignende, så er der ingen tvivl om, det er værd at overveje - log huse overvejende god i sig selv (se foto) og kræver ikke yderligere dekorationer. Den maksimale tilladelse her er brugen af ​​lakker og maling. Men dette aspekt af problemet er altid på foranledning af ejeren af ​​sådanne faciliteter.

Det mindste sæt af værktøjer, der skal være ved hånden:

- søm, skruer, skruer, nagel

- jute eller andet termisk isoleringsmateriale

- Bygningsniveau og målebånd

- Elektrisk bor og elektrisk sav.

Om hvad der ellers vil være nyttigt at lære at bygge et hus fra en bar, se videoen.

Byg et hus fra en bar med egne hænder

Da det ikke lyder overraskende, men at bygge et hus fra en bar af egne hænder, er opgaven ret ægte og kan gøres af mange. For at gøre dette skal du passe på køb af byggematerialer: først og fremmest træ. Det kan limes eller profileres materiale. Fremgangsmåden til fremstilling af disse to typer adskiller sig fra hinanden, men processen med at opføre et hus er praktisk talt uændret. Hvis dette er vigtigt for dig, vil bygningen give dig mulighed for at spare på lønomkostninger, da det ikke kræver et stort hold - kun 3-4 personer er nok.

Med hensyn til at tiltrække specielt udstyr, vil det heller ikke være nødvendigt. Alt der er brug for er en betonblander, en pumpe til det, en vinsch, en elektrisk eller motorsav, og en række andre værktøjer, der altid er til rådighed. Og hvordan man bygger et hus fra en bar, vil du lære videre.

Bemærk venligst, at bjælken primært anvendes i lavkonstruktion, hvis konstruktioner ikke har mere end tre etager. Hvad kan du få i sidste ende?

 • For det første adskiller alle stråleegenskabernes egenskaber sig i positive egenskaber.
 • For det andet vil dets miljøvenlighed skabe et mikroklima af høj kvalitet i rummet.
 • For det tredje ser huset fra baren meget flot og stilfuldt ud.

Enig at alt dette er meget vigtigt. Hvis en sammenligning af tømmer og træstammer, kan det bemærkes, at det første, som det har en rektangulær form vil være mere nyttigt. De samme vægge, der er rejst af den, har en flad overflade. Derfor vil du ikke have yderligere problemer forbundet med indvendig og udvendig dekoration.

Derudover kan du ikke bekymre dig om, at der ved opbygningen af ​​et hus fra en bar kan opstå såkaldte koldbroer som følge af vægmontering. Dette skyldes den tætte pasform af komponentdelene, igen relateret til deres form. Hvordan man opbygger og hvordan man opvarmer et hus fra en bar, hvad man skal bruge til forarbejdning og andre nuancer, vil blive overvejet yderligere.

Nogle generelle oplysninger

Ved hjælp af en bar kan du nemt indse alle de fedeste fantasier og drømme. Det kan bruges til at bygge et sommerhus af imponerende størrelse, til et typisk hus i en etage, til et lille sommerhus eller et eventyr.

Ved opførelsen af ​​bygningen kan du tilføje elementer som en balkon, terrasse eller veranda. Alle af dem vil være helt passende og elegant passe ind i den overordnede stil.

Huset, som har store dimensioner, kan indrettes med et flertallet tag. Denne version ser meget flot og elegant ud.

Hvis du kontakter en professionel til at oprette et projekt, får du et resultat, der tager højde for alle funktionerne. Især jordens kvalitet og egenskaber vil der blive taget højde for beregningen af ​​de nødvendige materialer og teknologiske egenskaber. Men hvordan man bygger et hus ud af en bar - det andet spørgsmål, skal man først tage sig af et pålideligt fundament.

Læg fundamentet under barens hus

Da strålens struktur har en tilstrækkelig stor vægt, vil det kræve, at du har en stærk og pålidelig base.

 • Hvis dit projekt indebærer installation af en kælder eller en kælder, er det bedst at vælge en båndoption.
 • I tilfælde af detektion af våd og mudret jord er fundamentet på skruehuller bedst.
 • Hvis husets areal ikke er meget stor, kan du bruge et grundpladetegn. Denne mulighed vil skabe et fundament, der samtidig udfører funktionerne i det hårde gulv på første sal.

Har du valgt indstillingen med et bunkefundament med grill? Dens teknologi sørger for montering af betonpæle i hulrummet. Den mest optimale løsning for sin enhed er løs jord, der har en høj grad af frysning.

Med hensyn til båndfundamentet omfatter dets positive kvaliteter evnen til at modstå høje belastninger såvel som dets erektion uden brug af specialudstyr. Derudover skelnes det af en ret simpel udførelsesteknik. Denne form for fundament er den mest almindelige og ideel til private huse. Derfor vil hans enhed blive betragtet som yderligere.

De første handlinger omfatter markering af hele bygningen af ​​den fremtidige bygning. Det er nødvendigt at bemærke placeringen af ​​væggene inde i huset, som vil være luftfartsselskaber.

 • Yderligere på de markerede markeringer er skyttegravene arrangeret. Deres bredde skal overskride bredden af ​​fremtidens vægge med ca. 10 cm.
 • Hvis planen angiver en kælder, så skal du lave grøften (for kælderen er det nok at grave en pit). Minstedybden af ​​grøften under fundamentet skal være mindst 60 cm, mens jordens frysepunkt overskrides.
 • I bunden af ​​grøften er der installeret en sandpude, efterfulgt af et gruslag. Begge disse lag skal ikke være mindre end 10 cm. Der skal også tages hensyn til at omhyggeligt niveauere dem.
 • En anden obligatorisk procedure er at fugte og derefter tampe sandet for at opnå den ønskede tæthed. Det næste lag vil være en konkret blanding. Normalt er 5 cm nok.

Formeringsteknologi, forstærkningsprocedurer og efterfølgende betonering

For at lave et aftageligt forskalling skal du have et bord på 25 mm. Fra det skal du skyde ned skjoldene. Deres højde over den øvre kant af grøften skal svare til en værdi på 40 cm. For at sikre, at beklædningen ikke bevæger sig, er det nødvendigt at installere specielle afstandsstykker.

Med hensyn til forstærkningsproceduren vil det kræve metalstænger med et tværsnit på 10 mm. Rammen af ​​dem er placeret både langs og på tværs. Steder, der forbinder stængerne, placeret i forskellige retninger, er fastgjort ved hjælp af en strikningstråd. Vær opmærksom på, at forskallingen og stængerne ikke er i kontakt med hinanden. Afstanden mellem dem skal svare til en indikator på 5 cm.

 • Betonblanding til hældning af fundamentet fremstilles på en af ​​to måder. For eksempel kan du bruge en del cement og sand 1: 3, cementmærket skal i dette tilfælde være M400. En anden variant af betonblandingen fremstilles 1: 4: 4, hvor den første komponent er cement, den anden er sand, og den tredje består af specialiserede additiver. Cementmærket i denne andel er også M400.
 • Blanding af beton udføres ved anvendelse af en betonblander, og hældning udføres ved anvendelse af en pumpe. Det vigtigste er at forhindre forekomst af luftbobler i selve blandingen. Vibratoren hjælper dig med dette.

Som med andre typer arbejde med beton, skal overfladen være fugtet, før den tørrer helt. Dette vil gøre det muligt for betonen at tørre ikke for hurtigt, og det vil derfor forbedre kvaliteten. Efter at have hældt fundamentet, vent ca. 28-30 dage, og fortsæt til de næste faser af arbejdet.

På hvilken af ​​samlingsmetoderne for det træhus du vælger, vil det afhænge af forbruget af byggematerialer samt mængden af ​​brugte penge. Det billigste er rammekonstruktionen. Men i dag ikke på dette. Dernæst vil vi overveje den klassiske metode til at samle et tømmerhus.

Den mest optimale træart er følgende: gran, lærk og fyr. Enhver af dem er temmelig enkel at behandle og har en overkommelig pris. Hvordan sættes baren korrekt? Svaret på dette spørgsmål er bedst rettet til professionelle bygherrer.

 • At lægge den allerførste krone er lavet på isoleringslaget. Meget godt, hvis det er to lag.
 • Mellem lagene påføres varmt bitumen. Enkelt sagt er det første lag bitumen, så tagmaterialet, igen bitumen og igen ruberoid. Bemærk, at isolationsstørrelsen (bredden) skal være større end fundamentet med ca. 35 cm.
 • Følgende trin udføres udelukkende med linjen. I løbet af disse værker er der et retfærdigt spørgsmål: hvordan man behandler stangen? Til disse formål er det nødvendigt at anvende en antiseptisk forbindelse. Dette gøres på forhånd. En sådan behandling vil give pålidelig beskyttelse mod fugt, bakterier og skadedyr.

Ud over det antiseptiske til behandling af stangen anvendes en sammensætning med egenskaberne af brandbeskyttelse. Den bedste måde at behandle er at anvende formuleringerne på hver enkelt stang individuelt, da den allerede monterede bygning ikke kan behandles fuldstændigt, forbliver dockingspunkterne upåvirket. Men end at behandle et hus fra en bar, er det op til dig. Det vigtigste er, at de anvendte materialer er af høj kvalitet og opfylder de nødvendige krav.

 • Den første del, der ligger på fundamentet, skal have en fast fastgørelse til bunden, der passerer gennem vandtætningslaget. Til det vil blive lavet fastgørelsen af ​​ebben, hvis funktion er at beskytte væggene mod mulige nedbør. Den første krone kan lægges på flere måder. Den første af dem indebærer brugen af ​​en beklædningsgenstand, den anden - af tværgående skinner.

Hvad angår den anden mulighed, vil brugen give os mulighed for at få et ekstra mellemrum, det vil sige ventilation. Fastgørelsen af ​​skinnerne (10 mm) sker i trin på 30 cm. På dette stadium skal det horisontale arrangement af alle dele kontrolleres omhyggeligt. Det mest egnede til dette formål er laserniveauet.

Tværsnittet af profileret eller limet træ er normalt 140x140 mm eller 90x140. Den forreste del kan være flad, men kan have en konveks karakter.

 • Fabriksfremstilling betyder applikationen på dets øvre og nedre sider af specielle led af typen spikespor. Denne mulighed gør det muligt at udføre sammenhængen mellem dele af huset og hinanden med det samme.
 • Mellem barens rækker skal du have en jutevarmer specielt designet til dette formål. Kronforbindelsen er lavet ved en metode til at tilslutte nagel med ca. 30 cm. Trinnet af denne fastgørelse er 1 m.

Ovenstående isolering fra jute vil hjælpe dig med at undgå dannelsen af ​​kolde broer om vinteren. Det vil også forhindre kondens, hvilket betyder, at det reducerer chancerne for svampen, der forekommer inde i træet, hvilket igen vil udvide bygningens levetid betydeligt. Jutevarmeren er fastgjort med en byggestifter.

Det sker ofte, at det er nødvendigt at forbinde to søjler for at få længden svarende til størrelsen af ​​huset på væggen. Denne type forbindelse skal udføres korrekt og præcist. Oftest anvendes metoden på dressingen, hvor sømmen af ​​den lodrette karakter i den næste række forskydes lidt i forhold til den foregående.

For at øge styrken af ​​stødforbindelsen er det nødvendigt at gennemføre en savning i halvtræet i retningen langs stangen. For at øge pålideligheden brug nageli.

En kortere bar bruges til at dekorere vinduer og døråbninger. Til disse formål behøver du kun at bruge hele byggematerialet, forbindelser er ikke tilladt. Anvendelsen af ​​en anden metode indebærer udførelsen af ​​skæret i den allerede samlede log. Til denne procedure anvendes der sædvanligvis en motorsav.

Generelt er processen med erektion ret simpel, hvis man i det mindste observerer fra siden af ​​byggeprocessen. Selvfølgelig er der mange nuancer (mærkning, døre, vinduer osv.), Men hvis du vil bygge et hus ud af linjen, er det ret realistisk. Held og lykke!

Kategorier af artikler:

Da det ikke lyder overraskende, men at bygge hus fra tømmer hans hænder opgaven er meget reel og kan gøres af mange

tidsfordriv i sommerhuset eller i landet hus helt sikkert skal der være et bad. Du kan bygge det fra forskellige materialer, men især

maskine med åben dør. Kælder til garage fra tømmer garage fra tømmer Teknisk er en beskeden byhus

konfiguration af taget, dets stejlhed, design formål (bolig hus, bad) og en række andre træk ved konstruktionen. Uanset hvad

Forbereder fundamentet til væggene fra Valget af fundament for luftbeton hus afhænger også af en række lokale aspekter

Situationen, når det er nødvendigt at udvide boligområdet for en privat hjemme. Årsagen til dette kan være forskellige omstændigheder

Sådan bygger du et hus fra en bar: teknologi + foto rapport + video

Beslutningen om at bygge et hus fra en bar accepteres ikke straks og ikke pludselig. Denne teknologi med en enklere montering af vægge gør det nemt at opnå gode egenskaber for boliger. For Moskva-regionen er en tykkelse på 195 mm tilstrækkelig. Med denne tykkelse af de ydre vægge bliver det varmt, men for at spare på opvarmning er det bedre at varme det (uden for 10 mm mineraluld) og få facaden til at blive regenereret. Så vil der være en besparelse ved opvarmning.

Plasticitet i forarbejdning er en af ​​fordelene ved træ

Til opførelse af huse brugt normalt træ af nåletræer. Der er flere grunde. For det første er det forøgede indhold af harpikser, som er naturlige konserveringsmidler og antiseptika. På grund af deres tilstedeværelse trækker træet i lang tid sammen. For det andet en overkommelig pris. Du kan selvfølgelig opbygge et hus med bøg eller egetræbjælker, men prisen vil simpelthen være høj. For det tredje er træet blødt, nemt at behandle.

Af alle nåletræer, oftest et hus lavet af fyrretræ. Med gode egenskaber er det forholdsvis billigt. Lærk og cederhus er sjældent indstillet: for dyrt. Fra gran er det endnu sjældnere, men af ​​en anden grund: Det er den hurtigste af alle ødelagte, og endda svært at behandle. Så med hensyn til skovarten er der intet valg i virkeligheden. I 95% er det en fyr. Men med den type træ skal du forstå.

Ved metoden til behandling kan strålen være:

 • Almindeligt eller solidt, ikke-planet træ. Skåret fra en solid log, tværsnittet er en firkantet (firkant eller rektangel).
 • Profileret bar. Den er også savet ud af en enkelt log, men efter at den er forarbejdet: Mølle og riller er dannet af fræsere, profiler, med hvilke en stråle forbinder en anden. Også behandlet og sideflader. Fra maskinen kommer de allerede udad. Sektion - en kompleks form. Sidefladerne kan være lige, afrundede, krøllede - med flige, formen på "lås" - mange skæg og indhak.
 • Limede bjælker. Udadtil ligner profileret, men samlet (limet) fra flere brædder.

Vi vil analysere funktionerne i hver af de typer af træ i forhold til opførelsen af ​​huset.

Hvis før de sagde, at de besluttede at bygge et hus ud af en bar, forstod de klart den sædvanlige rektangulære bar. Den anden simpelthen eksisterede ikke eller var for dyr: Den blev bragt fra udlandet. Den sædvanlige bar - den mest overkommelige for prisen, hvis du tager prisen pr. Kubikmeter. Men som følge af alle de krævede foranstaltninger kan omkostningerne ved byggeri være højere end fra den profilerede. Det handler om materialets egenskaber. De fører til betydelige meromkostninger, selv på byggestadiet: Når man bygger et hus fra ufrosne bjælker, skal man nødvendigvis bruge en interventionsvarmer. Geometri er ikke ideel, og hvis du ikke gør det, vil det være sååååå stærkt at blæse gennem revnerne mellem kronerne. Den anden funktion - overfladen af ​​væggene er ujævn og uden færdiggørelse inde og ude kan det ikke gøres.

Det ligner en almindelig stang

Udover at lægge mellemlagslaget, er logrammen caulked og forsegler yderligere sømme. Konopatka behøver ikke en, men mindst - to, nogle gange - mere. Og alt sammen fordi det er lavet af træ med naturlig fugt. I praksis har dette følgende konsekvenser:

 • Et foldet hus skal forsvares i lang tid uden at afslutte. Den ønskelige aldringstid er omkring to år. Og det første år taget er taget ikke anbragt eller opstillet rafter system, dækket af en membran og tilbage i denne form. I andet år spredes tagmaterialet. I løbet af denne tid vil træet tørre, væggene "sætter sig" og du kan begynde at afslutte arbejdet.
 • Ved tørring sprækker baren af ​​naturlig fugt stærkt. Nogle gange dannes der meget dybe og brede revner, som derefter også skal sænkes. I værste fald kan tværskæringen fremstå. Der er også et andet problem: baren kan "føre": skrue i en eller anden retning. Alle disse processer er naturlige for træ, men de skal holdes i tankerne.

Sprækker kan være dybe

En anden funktion i huset fra en konventionel stråle: væggene er ujævn. At give dem en "anstændig" slags eller trimmet med efterbehandling materialer eller poleret. Men slibning er en kontroversiel ide: En inter-mortar-tætning gør det næsten umuligt. Selvom du kan sande strålen, hvor skal du sætte sømmen?

Så det viser sig, at omkostningerne ved huset som følge heraf kan være mere: til kostprisen af ​​baren tilføj en interventionsvarmer, materialet til kælkning og selve arbejdet (og det er ikke billigt), omkostningerne ved udvendig og indvendig dekoration. Vær også opmærksom på, at du bringer et stykke træ til dine sidebjælker af den ordnede længde. Skåle er skåret på plads. Det betyder, at tømrernes kvalifikationer skal være høje. Fra hvordan skæringen er færdig, afhænger det af, hvor varmt hjørnerne er. Og i tømmerhuset er nøjagtig hjørnerne det mest problematiske sted.

Egenskaber af profileret bar

I betragtning af en profileret stråle er den første ting, der fanger dit øje, praktisk talt perfekt geometri og glatte overflader. Under alle omstændigheder bør det være sådan. Med god kvalitet af overfladen er ikke nødvendig: væggen bliver straks glat og glat, i det mindste umiddelbart under maleriet.

Det andet, også ret indlysende, er, at ansigterne, der går ind i to profilerede bjælker, har udsparinger og fremspring (låse) af gennemspalter, ikke kan være. Fabrikanter af profilbjælker siger, at det er muligt at lægge vægge uden en isolationsisolering: det bliver så varmt. Men meget få mennesker lytter til dem. De sætter mindst en tynd, men en varmelegeme. Nogen bruger et tyndt underlag under laminatet, nogen selvudvidende tape til montering af plastikvinduer samt jutebånd og lignende materialer.

Mellem bjælken lægges substratet til laminatet

På billedet er forresten den mest almindelige profil blandt bygherrer for nylig "kammen". Det kan have en "tand" af forskellige højder og bredder, men er elsket af alle for det faktum at det er umuligt at blæse det. Alligevel forsikrer de sig selv ved at lægge en varmelegeme.

Et par typiske profiler af strålen (de to ekstreme til højre er den limede bar, men netop den samme profil er lavet profileret fra arrayet)

Generelt er der mange profiler. Nogle af dem er på billedet. Når du vælger en leverandør, skal du være opmærksom ikke kun på låsens form, men også hvordan de udføres. Match i ethvert par skal være maksimalt.

Efter at have besluttet at bygge et hus fra en stråle med en profil, skal du bestemme dens fugtighed. Profilt bar kan være naturlig fugt (billigere), det sker - kammertørring med et fugtindhold på ikke mere end 14-16%. Funktioner tømmer af naturlig fugt er allerede blevet overvejet, lad os nu tale om kammertørring. Virksomheden installerer store tørreovne, hvor den færdige profilerede bar er indlæst. Der, i tilfælde af høje temperaturer, mister den overskydende fugt. I dette tilfælde finder alle de processer, der normalt ledsager tørringen af ​​træet, sted i kammeret: det bryder, det snor sig. Følgelig går delen i ægteskab, og resten sælges til en højere pris. Årsagerne er ligesom.

Hvis du beslutter dig for at bygge et hus fra en kammertørring, kan du begynde at færdiggøre tidligere. Rammerne skal stadig overleve, men det vil tage 9-12 måneder. I dette tilfælde dannes nye revner sjældent, kun de eksisterende bliver udvidet. Men det skal huske på, at på grund af de høje omkostninger ved tørring, reducerer man oftest kun fugtigheden til den operative en - 16-18%, mens kammertørring anses for at være træ 8-12%.

Under alle omstændigheder er påfyldning af slots påkrævet. Konopatka er nødvendig i meget begrænsede mængder: I første omgang skal du gennemse alle hjørner og stiklinger, hvis der er (såkaldte steder for vedhæftning af bryggerne). Selv en velsmagende skål med en krympe er måske ikke ensartet, på grund af hvilken der kommer et hul frem. Stangen kan også udvises, hvilket også fører til udseendet eller udvidelsen af ​​spalten. Så den periodiske revision af hjørnerne er også nødvendig under drift. Træ er levende materiale, og hele tiden vil der være noget at ændre sig. Også efter et år med slam skal det repareres for store revner i baren (uden fanatisme, så slæbebroen ikke bryder revnen).

Rammen er samlet fra nummererede emner med en støbt skål (tallene er blå i enderne)

Det kan også være enklere med forsamlingen. Hvis du kun bestiller tømmeret, kan du skære hjørnerne fra den profilerede stang, som fra det almindelige tømmer, på stedet. Men mange virksomheder, hvis der er et projekt, tilbyder en del af arbejdet at overtage. Ved hjælp af et specielt program laver de et layout til baren: de laver en liste over "reservedele", hvorfra huset skal samles. Derefter skæres arbejdsstykkerne og med de formede tykninger ifølge denne liste. Billets er nummereret og klar til at blive bragt til det sted, hvor huset er tilbage til at blive foldet som en konstruktør: ved at folde stængerne på tallene markeret på planen.

Dette er praktisk, især hvis du vil koste huset med dine egne hænder uden oplevelsen af ​​konstruktionen. Det er klart, at tjenesten ikke er gratis, men du kan spare på at betale snedkere: at indsamle en sådan designer af høj kvalifikation er ikke påkrævet. Kun i dette tilfælde, om dit hjem vil være varmt eller ej, afhænger af, hvor præcis skåle er lavet i produktionen. Nogle gange er der virksomheder, der gør meget substandard nedskæringer. Flere af disse ses i billedet.

Utilstrækkeligt lavede skåle - blæset vil være utroligt, og caulk sparer dårligt

Generelt er der minus og plus, men i forhold til den konventionelle stråle er profilen mere praktisk i konstruktion, og til en pris kan det endda være billigere, hvis man tæller det med efterbehandling.

Ved navn er det klart, at det består af limede dele. Første lameller er savet, de behandles med antiseptika, tørres til en vis luftfugtighed og limes sammen. På grund af den komplicerede fremstillingsproces er prislappen for dette materiale omkring 2,5-3 gange højere end den konventionelle og 80-90% end den profilerede.

Hvad er dens fordele? Korrekt lavet, det knækker ikke, det fører ikke til: krympning af tørt materiale kan ikke være, og limet perler skal have et fugtindhold på ikke mere end 12-15%. Derfor kan færdiggørelsesprocessen med tilstrækkelig varme til at kompensere for bjælkens bredde kun ske ved maling eller lakering, da den beskyttende imprægnering udføres hos virksomheden (i hvert fald).

Hvordan ser det limede træ og dets profiler ud?

En anden konsekvens af manglen på krympning er, at en foldet ramme kan placeres under taget om et par uger, og efter et par uger er det muligt at begynde at afslutte. Denne gang er nødvendig for skrumpning af skåle, og de geometriske dimensioner af den limede stråle bør ikke variere. Det betyder, at du får en betydelig tidsbesparelse - alt, herunder efterbehandling, kan ske i en sæson.

Men er den limede perle så god? Med hensyn til konstruktionens hastighed - ja. Men han har alvorlige mangler. Først: det er limet. Hvad der krydses er en af ​​de vigtigste fordele ved træ - økologisk kompatibilitet. Den anden er, at den har lav dampgennemtrængelighed. Mange sætter træhuse netop på grund af deres evne til naturligt at regulere fugtigheden i rummet. Limet bar på grund af tilstedeværelsen af ​​lag af lim dette er berøvet. Af alle fordelene ved træ er der kun et attraktivt udseende, men et hus af beton, færdig med en foring af den passende profil eller blokhus, ser ud til det samme. Fordi brugen af ​​limede bjælker til opførelse af et hus - et meget kontroversielt problem.

Faser af at bygge et hus fra en bar

Træhuset har flere fordele:

 • Væggene er lette, hvilket betyder, at belastningen på fundamentet er lav, hvilket betyder, at omkostningerne ved installationen bliver lavere.
 • Træ - materialet er elastisk og små bevægelser af fundamentet kompenserer det uden at gå på kompromis med bygningens integritet. Og dette - igen giver dig mulighed for at lave godt drænet fundamenter på godt drænet jord.

Valg af type fundament afhænger i høj grad på jorden, men de fleste gør en strimmel fundament, hvis der ikke er behov i kælderen, kan du sætte de søjleformede (små midlertidig indkvartering bygninger - villaer, bade, etc.) eller pol (med eller uden en tømmerflåde). Valget bør baseres på resultaterne af geologiske undersøgelser. Processen er beskrevet detaljeret her.

Mens fundamentet "greb", forberede træet. Alle bar og nail behandles med antiseptika og brandhæmmende midler. Brug forbindelser, der ikke danner en film på logens overflade. De vil ikke blande sig i tørringsprocessen. Efter forberedelsen af ​​tømmeret begynder den egentlige erektion af huset:

 • Afskærmning af vandtætning. Til træet fra fundamentet trækker ikke fugt, er det nødvendigt at lægge et lag af hydrofob materiale. Tidligere blev der under den første krone lagt to lag tagbeklædning. I dag er der mere moderne materialer - belægning og rulle. Du kan bruge dem, og i kombination: til frakke, lim rullen.
 • Lægning af en foldet krone. Strålen er valgt uden tegn på blueness med et minimum antal knuder. Det er ønskeligt - fra den midterste del af træet - med den maksimale tæthed af årlige ringe. Det behandles desuden med imprægneringer beregnet til træ i direkte kontakt med jorden. For at sikre en bedre bevarelse af kronen af ​​det første, der er et trick: på imprægnering er lagt bred bord imprægneret med asfalt mastiks med at arbejde. På den lagter de et andet lag af vandtætning og på toppen - allerede den første krone. Alle disse lag er forbundet med fundamentet med studs, som er indlejret i fundamentet.
 • Det hårde gulv. Til den første krone er sikrede gulvlag - en stangsektion 150 * 100 mm. Fra stakken med et trin på ikke mindre end 70 cm. For at gøre arbejdet mere bekvemt skal du lægge plankerne på det hårde gulv på bjælkerne uden at spike dem.
 • Montering af vægge fra en bar. Hvis et vægsæt med forberedte skåle ikke er bestilt, bliver de "stukket". Skær mønsteret ud. Et mønster er tegnet af et stykke krydsfiner, det spores, så skåret ud. Brug oftere en motorsav, men kræver en ret stor besiddelse af værktøjet: Præcisionen af ​​ydeevnen afhænger af, hvor varmt huset vil være. Formerne for at tilslutte træet - på billedet.

Måder at forbinde træet med

Om mezhventsovogo æglæggende isolering allerede sagt, når der anvendes konventionel tømmer det er nødvendigt, under den profilerede - er ønskelig i skåle, og resten - som ønsket. Mellem kronerne er forbundet nageljami - lang runde stænger, bearbejdet ud fra et enkelt stykke træ, shkantami - rektangulær eller hårnåle - metalstænger. Under alle omstændigheder bores et hul i samlingen, i hvilket forbindelseselementet er fastgjort.

 • Montering af rafter system. Arbejdsordren afhænger af hvilken type tag der vælges. Når et simpelt gaveltak er installeret, er benene fastgjort, rækkefølgen af ​​loftet er forskelligt. På det samlede monteringssystem er en vindtæt membran rullet ud og sikret. I denne form lades huset i lang tid at tørre.
 • Dør- og vinduesåbninger. For hurtig krympning og krympning er det muligt at skære vindues- og døråbninger, sæt et vindue eller fastgørelsesstænger. Dør- og vinduesklokke sættes ikke inden afslutningen af ​​hovedkrympningen.

Efter et år eller to kan du begynde at afslutte arbejdet. Hele tiden, indtil logrammen er afgjort, er det nødvendigt at spore de processer, der forekommer i træet. Umiddelbart at inspicere hjørnerne og om nødvendigt beskytte dem. Så spore deres tilstand, såvel som leddene af strålen. Hvis naglerne blev kørt ind med stor indsats, kan de, når de krymper, hænge på dem, på grund af hvilke sprækker der dannes. Jogging kan løse problemet: tage en stor hammer og bankede på væggene, der forårsager hurtigere svind. Den samme teknik bruges, hvis huset sidder for langsomt.

Videoen viser de vigtigste faser af, hvordan man bygger et hus fra en bar. På trods af de lyriske udgraderinger er der en masse værdifulde oplysninger.

Sådan bygger du et hus fra en stråle: foto rapport

De byggede et sådant hus.

De bestilte et vægsæt til projektet, en stribefundament blev hældt under den.

Færdiglavet fundament med slag

Bragte emner med savede skåle. De blev omhyggeligt losset, mens de undersøgte fejl. Problemet var en, men han var midt i et ligament og kvalt - dækket af en svamp. Han blev sat på en separat "behandling". Resten blev dækket med imprægnering (Valti Pahjusta) og stablet i bunker.

Arbejd mere bekvemt med en bred pensel

For at undgå problemer med svampen under hver lagt pakning - brædder ligger på tværs.

Strålen er foldet i ventilerede bunker, så det er muligt undervejs

Der blev også købt ruller af isolering og nagel. Neglene blev sendt til bad i imprægnering. I det gamle bad hældte de imprægneringen og forlod dem i en halv dag, så kom de ud og tørrede.

Isolering i bugter og nagler

På den vandtætning, der blev lagt på fundamentet, blev det første krone-halve lagt ud. Han har ingen riller i underdelen.

Lægning og justering af den første krone

Til fundamentet blev han trukket af ankre til studsene hældt i betonen.

Under møtrikkerne skæres overfladiske huller ud

Vi lagde den første krone. Den, der tidligere blev fastgjort på fundamentet, kaldes ofte "nul".

Ved nul er den første krone lagt

Vi måler diagonalerne. For at sikre, at kopperne passer uden problemer og ikke blev skævt, skal de være lige. Acceptabel skew - et par millimeter.

Vi måler diagonalerne, om nødvendigt flytte

Juster diagonalerne, bor huller til dowels. At der ikke var huller mere / mindre end nødvendigt langs længden, blev en borekrone anbragt på boret.

Borlængdebegrænser))

Under bjælken lægger vi en varmelegeme, men på finskernes anbefaling kan dens kanter ikke nå frem til barens kant. Så han vil ikke trække fugt fra gaden.

Varmelegeme allerede end skrå

Væggene vokser gradvist. I forskudt rækkefølge er de fastgjort med nail.

Generelt er baren mere eller mindre normal, men der er problemer med fejlplacerede kopper. Når vi lægger baren, får vi en stor chink. Kæmp det - just manuelt justere kopperne for at lægge alt glat.

Sprækker bør ikke være. En stråle skal ligge på den anden uden et hul

Det tager lang tid at fjerne disse uoverensstemmelser, men efterhånden bliver alle væggene lagt ud.

Væggene i den profilerede stråle uddrives

Vi begynder at samle raftersystemet. For det første er der to ekstrem gårde etableret, som det er almindeligt, så er alt andet under projektet.

Montering af spærre

Den færdige kasse var beklædt med en tagdækning. Så lad os forlade huset tørt.

Indvendigt skal du lægge de sorte gulvbrædder ud og spike hver femte. De bliver tørret sammen med huset.

Det grove gulv er lige lagt

Fejl, der er tilladt i opførelsen af ​​huse fra profilerede bjælker, beskrives detaljeret og analyseres i denne video. Meget nyttigt. Kig.

Mange tak. Bare for de dumme som mig. Efter at jeg har samlet gennem selskabet godt oooooochen problematisk bytolvku (allerede investeret i det næsten hendes egen regning), har besluttet at bygge et hus, "hun" og en god podgotovitsya.Vse ponyatno.Idealno. Det er stadig at finde dem, der stadig er gode til dette klare. Og kontrol. kontrol .... Her er et andet video look og - hold på, skrabere!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

62 − = 54