Dampisolering til væggene i et træhus

Dampisolering til væggene i et træhus

Boligets komfort afhænger af temperatur og luftfugtighed i rummet. I et træhus kan dette opnås ved opvarmning og højkvalitets termisk isolering. Desuden er det nødvendigt at styre graden af ​​dampspærre for at reducere den negative virkning af fugt på vægge, gulve og tag, og denne opgave er vanskelig.

Overdreven fugt har en negativ indvirkning på træets træstruktur. Isoleret når du bruger brusebadet, madlavning, vask, vådrensning, er damp på udkig efter en vej ud af rummet. Da trykket langt overstiger atmosfærisk tryk, presser damp på loftet, vægge, gulv, som sammen med temperaturforskellen fremmer dannelsen af ​​kondensat. Ved langsomt imprægnering af træstrukturen og sælerne deformerer og ødelægger vandet dem: materialerne rotner, bliver mugne, deres præstation falder.

Hvis man i færd med at forberede bjælkerne til tag og vægge har udført damp og vandtætning af materialerne, har pladerne til bjælkerne og gulvet ikke sådan beskyttelse. Derudover er gulvbelægningen på første sal af huset arrangeret på jorden, hvilket øger den negative virkning af fugt på den. For at undgå processen med at ødelægge opførelsen af ​​et træhus skal man sørge for at sikre en pålidelig dampspærre. Det beskyttende lag tjener som varmelegeme og forhindrer fugt i at kontakte træet og frigiver luft fra rummet til gaden. Takket være dette vil husets driftstid stige betydeligt.

Fordele ved dampisolering af træhuse

Træ (selv ubehandlet) har en høj grad af varmeisolering og god permeabilitet. Naturen i dette materiale gør det muligt at bygge huse uden frygt for, at skadelige dampe vil blive frigivet i rummets luft. Ud over fordele har træet betydelige ulemper. Evnen til at opsamle fugt forårsager et fald i niveauet af modstand over for varmeoverførsel og fremkalder nedbrydning af træ. Udseendet af en svamp på væggene og andre dele af huset forværrer de æstetiske egenskaber ved boligen og kan forårsage forskellige sygdomme hos beboerne.

Som følge af regelmæssig fugtning og tørring af træstrukturen forringes tætningen af ​​leddene, som følge heraf de bliver renset. Hvis dampspærren til træhusets vægge ikke er tilvejebragt, lader materialerne fugtige luft gennem dem og holder nogle af fugtigheden fra den. For at forbedre arbejdsvilkårene for vægge og andre elementer lavet af træ, er det nødvendigt at placere en vandtæt barriere ved krydset af varmluft og koldt omslutningsstrukturer.

Markedet for byggematerialer tilbyder forskellige typer vanddampbarriere, som har fremragende egenskaber. Åndedrætsmembraner og film bruges som regel til at beskytte træhusens vægge mod fugt, men der findes andre typer vandtætning. Hvilke materialer er egnede til isolering af et hjem og en dampspærre:

 1. Tagdækning. Fordelen ved denne type materiale til vandtætning er lav pris, men tagmateriale er mere egnet til at lægge på taget i udhusene end til at beskytte træhuse. Derudover er det mere hensigtsmæssigt at anvende et sådant værktøj ikke som hoveddampbarrieren, men i rollen som et ekstra lag til mere effektive materialer.
 2. Aluminiumsfolie. Filmen er belagt på den ene side med metal, på den anden har en forstærket mesh. En sådan anordning hjælper med at skabe en indendørs dampbarriere og et lag, der afspejler varme. For at isolere et træhus er folie dampspærren dækket af en metalliseret belægning udenfor. Det er nødvendigt at placere sådant materiale omhyggeligt på væggene for ikke at skade dets integritet. Hvis du beslutter at folie dit hus, vil boligen ikke kun være beskyttet mod korrosion, men også isoleret.
 3. Diffusionsmembran. Det dampgennemtrængelige materiale beskytter boligen mod fugt, regulerer mængden, takket være evnen til at passere luft (fra to eller en side). Dampbarriamembranen har en høj dampfugtighedskoefficient, hvilket skyldes materialets mikrostruktur. En væsentlig fordel ved den diffuse film er fraværet af et ventilationsgab mellem varmeisoleringen og membranen, hvilket sikrer den mest rationelle udnyttelse af rummet. En sådan dampbarriere til en træhusvægge giver god opvarmning af rummet. I modsætning til andre typer dampspærre har membranen en høj pris - dette er den eneste ulempe.
 4. Polyethylen eller polypropylenfilm. I sammenligning med polyethylen er polypropylen mere stabil, resistent over for atmosfæriske fænomener. Ikke desto mindre plejede dampspærrefilmen fra dette materiale at have en betydelig ulempe - på varmeisoleringssiden dannede kondens på den, hvilket førte til et hurtigt tab af ydeevneegenskaber ved en sådan dampbarriere til vægge. En moderne type materiale har et særligt lag viskose med et celluloseindhold. Det absorberer en stor mængde fugt, der efterhånden tørrer ud under luftventilationens virkning. De vigtigste fordele ved film til vægge af trækonstruktioner er deres demokratiske værdi, styrke, enkelhed af lægning.

Funktioner ved installation af en dampspærre til vægge i et træhus

En dampspærre er fastgjort ikke kun for at beskytte boligens vægge mod fugtighed, men også med det formål at opvarme rummet. Teknologien for materialeinstallation afhænger af anvendelsesstedet. Bygherrer kan sætte en dampbarriere på ydersiden eller indersiden af ​​væggen afhængigt af bygningens tilstand, typen af ​​logfiler og andre faktorer. Der er visse funktioner ved montering af dampspærren, når du lægger materialet inde eller ude.

Hvis husets vægge er lavet af runde bjælker, må ventilationsgabet måske ikke overlades: deres funktion udføres ved huller i bjælkets knudepunkt. Hvis strukturen består af glat træ med et rektangulært eller firkantet tværsnit, er det umuligt at sætte en dampspærre direkte på væggene - dette vil medføre en sværhedsgrad i dampens flugt. I dette tilfælde er logfilerne først fyldt med skinner på 2,5 cm (steget mellem dem er 1 cm). Efter at kassen er installeret, hvorpå den termiske isolering er placeret. Over vandtætningsfilmen er strakt, og først efter det er det muligt at begynde at dekorere væggene.

Ved korrekt udførelse af værker i rummet opretholdes et normalt mikroklima, hvilket er ideelt ikke kun for tømmerhuse, men også til rammekonstruktioner. Den beskrevne metode til ekstern installation af dampspærreisolering til vægge er enkel, så den kan udføres uafhængigt uden involvering af dygtige bygherrer.

Når intern isolering af et træhus

Den første fase af den indre placering af dampspærringen involverer rengøring af væggens overflade med deres efterfølgende behandling med et antiseptisk middel. Yderligere, ifølge instruktionen, er stativkassen installeret. I hylderens lumen er der placeret en varmelegeme (for eksempel en mineraluld), på hvilken et lag af dampspærre er fastgjort med negle eller en hæftemaskine. Hvis der vælges en diffusionsmembran til dette formål, placeres den direkte på det termiske isoleringsmateriale eller efterlader et mellemrum på 5 cm mellem varmeisoleringen og dampspærren. Filmen skal strækkes godt, ellers vil beskyttelsesegenskaberne være lave.

Hvor skal man bestille og hvor meget er væggeens dampspærre

Materiale til isolering og dampspærre af trævægge kan købes i bygningsforretninger. Det bredeste valg er tilgængeligt i specialiserede hypermarkeder. Derudover kan du bestille en parobarrier på internettet, men sørg for kvaliteten af ​​de varer, du kun kan, når du modtager et køb. Hvor meget er dampspærren til træhusets vægge? Nedenfor er en tabel med eksempler på priser for materialer fra forskellige producenter.

For hvad og hvordan er dampspærren af ​​væggene i træhuse lavet

Dampisolering til træhusets ydre vægge er nødvendig, når der isoleres med mineraluld. Denne varmer er meget modtagelig for fugt. På grund af sin høje hygroskopicitet er det i stand til at akkumulere vand. Samtidig reduceres materialets varmebeskyttende egenskaber signifikant. For at undgå ubehagelige konsekvenser er det nødvendigt at beskytte mineraluld mod fugt fra alle sider.

For beskyttelse mod vand udenfor anvendes vind og vandtætning. Det forhindrer vejrtrækning af isoleringen og atmosfæriske nedbør. Et luftventileret lag på ca. 50 mm tykkelse er sædvanligvis tilvejebragt, hvilket gør det muligt at fjerne farligt kondensat fra isoleringens overflade.

Udnævnelse af vægdampbarriere

Men når man designer en huskage, er det nødvendigt at tage højde for, at fugt kan komme fra indvendig i bygningen. Dette gælder især for en træstruktur eller enhver anden konstrueret af dampgennemtrængelige materialer (for eksempel wireframe). For at beskytte mod fugt indefra, brug en dampspærre. Det er nødvendigt for at forhindre dampens bevægelse inde i husets vægge og tillader ikke mineralulden at samle fugt.

På byggemarkedet er der et bredt udvalg af materialer til opførelse af en dampspærre i et træ- eller ramhus. Alle er inddelt i to store grupper:

Der er også et nyt materiale, som er en isolerende belægning. Det er en flydende gummi. Opløsningen består af polymerer og anvendes i flydende tilstand. Efter påføring af overfladen, lad det tørre. Resultatet vil være en film, der er uigennemtrængelig for damp eller væske. Men for vægge i et træ- eller stelhus er en sådan dampbarriere ikke anvendelig. Det bliver et moderne alternativ til de sædvanlige materialer i opførelsen af ​​en bygning af mursten og beton.

I den foreliggende sag er der brug for traditionel isolering med rullematerialer. Før arbejdet begynder, er det nødvendigt at finde ud af, hvad filmene adskiller sig fra membranerne, og hvorfra det er bedre at gøre en barriere for damp ved opvarmning med mineraluld.

Anvendelsen af ​​materialer af denne type er blevet populær i lang tid. Som den enkleste løsning bruger bygherrer den sædvanlige polyethylenfilm. Polyethylen i dette tilfælde kan være glat eller perforeret. Specialister anbefaler brug af den første type til en parobarrier. Tykkelsen af ​​materialet skal være mindst 0,2 mm. Til dampbarriere af husets vægge anbefales det at vælge tolagsfilm.

Montering af polyethylenfilm

Polyethylenmaterialer har et ret stort antal ulemper. Ulemperne er:

 • lav trækstyrke, materialet er let beskadiget under installationen;
 • lav levetid
 • forebyggelse af luftbevægelse (skaber drivhuseffekt), er det nødvendigt at øge opmærksomheden på bygningens ventilation.

Hvis huller eller revner optræder i filmen under installationen, reduceres beskyttelsesevnen betydeligt. Af denne grund er det nødvendigt at udføre arbejdet præcist selv med forstærkede film. fordel af polyethylen - lav pris og høj tilgængelighed (du kan købe den i næsten enhver byggeværksted).

Den anden variant af filmene er polypropylen. De ligner udseende og egenskaber med polyethylen, men mangler en række ulemper:

 • øget styrke;
 • forlænget levetid
 • modstand mod overophedning
 • reduceret risiko for revnedannelse.

Polypropylenfilm

Ulemperne omfatter en højere omkostning og den samme lave permeabilitet for luft, som i propylen.

Dampisolering af væggene i et træhus lavet af polypropylen kan have en speciel anti-kondensbelægning. På den ene side har materialet en grov overflade. Fugtigheden her er forsinket og inddampes derefter. Når du bruger en sådan film, er det nødvendigt at skabe et mellemrum mellem væggen og beklædningen af ​​huset indefra.

I rum, hvor der kræves højere termisk effektivitet, anvendes der ofte film med et aluminiumlag. Sådanne materialer kan reflektere varme tilbage i bygningen og derved tilvejebringe en høj varmeisolering. En sådan dampbarriere er egnet til væggene i et bad eller en sauna.

Den bedste mulighed for at beskytte isoleringen mod fugt indefra er en dampbarriere membran. Det er vigtigt ikke at forveksle det med andre materialer med lignende navne:

 • parodiffusionsmembran;
 • superdiffusionsmembran.

Disse materialer anvendes kun til vandtætning og monteret udenfor varmeapparatet. De er designet til at forhindre, at fugt kommer ind i isoleringen, men forhindrer ikke dampbevægelsen. En sådan mulighed er nødvendig for at den dampformige væske ikke akkumuleres inde i mineralulden. Ved installation af vandtætningen i stedet for dampspærren kan der være alvorlige problemer i bygningen.

Dampisoleringsmembran beskytter ikke kun varmeapparatet mod fugt, men tillader også huset at "trække vejret"

Mange virksomheder beskæftiger sig med produktion af dampspærre membraner. Ofte findes de inden for rækkevidde af produkter fra virksomheder, der beskæftiger sig med fremstilling af mineraluld eller vandtætningsbeskyttelse. Materialet er et ikke-vævet stof og har følgende positive egenskaber:

 • en pålidelig barriere, der er farlig for varmeapparatparret
 • god luftgennemtrængelighed, fører ikke til drivhuseffekt i bygningen;
 • sikkerhed for menneskers sundhed
 • miljøvenlighed.

Ulemperne er relativt høje omkostninger. At vælge hvilken membran der er brug for, er det værd at være opmærksom på dens styrke. Der er arter, der ikke har god modstand mod ruptur, de skal monteres med særlig forsigtighed.

Ved lægning er det vigtigt at nøje overvåge, hvilken side af materialet der står over for varmeren. Strengt følge fabrikantens anbefalinger.

Når man bygger et træhus, er dampspærren fastgjort indefra, og vind- og vandtætningen er udefra. Undtagelsen kan være i de tilfælde, hvor varmeren er fastgjort fra siden af ​​rummet. Men denne mulighed for nybyggeri er uønsket. Dette skyldes det faktum, at det varmeisolerende materiale, ifølge reglerne, skal fastgøres fra siden af ​​kold luft. At afvise denne kun, hvis der er tvingende grunde.

Layout af lag af en træhusmur

Før arbejdet på isolering af træhusets vægge er det nødvendigt at rengøre overfladen fra ydersiden af ​​snavs og støv. For at fastgøre dampbarrierematerialet er det nødvendigt at forberede metalklammer eller negle. Alle fastgørelsesanordninger skal beskyttes mod korrosion ved zinkbelægning.

Til limning af leddene på de materielle baner er der brug for et specielt tape. Når du installerer film for at spare penge, bruges bygningsbånd ofte.

Tætningsledninger med scotch tape

Ved montering af film og membraner på ydersiden og inde i lokalet skal der overholdes flere regler:

 • til en kludvæg fastgøres i enhver retning og trækker på sig selv;
 • Overlapning af et lærred på den anden skal være mindst 10 cm;
 • båndets bredde til limning af leddene - mindst 10 cm
 • i nærheden af ​​vinduesåbninger er det nødvendigt at tilvejebringe en lille bestand under hensyntagen til deformationer (det er en fold);
 • Ved siden af ​​hestene skal materialet være pålideligt beskyttet mod sollys (polyethylen er særlig ustabil for dem).

Dampisoleringen af ​​husets vægge er fastgjort i parentes til den rensede overflade. Derefter installeres materialet på skelettets skeletter til beklædning og montering af isoleringen. Korrekt beskyttelse af mineraluld fra alle typer fugt vil forlænge hele bygningen.

Dampisolering til vægge i et træhus: materialer og installationsfunktioner

Moden til opførelsen af ​​miljøvenlige boliger gav forudsigeligt den tidligere popularitet til huse af træ. Dette naturlige materiale har ubestridelige fordele: Det er økonomisk, holdbart, æstetisk tiltalende, karakteriseret ved lav varmeledningsevne og giver mulighed for at skabe et meget specielt mikroklima i rummet. Dog kan svamp, skimmel og fugt negere alle disse fordele. Vejen ud af situationen er dampspærren til træhusets vægge.

Dampbarrierefilmen er fastgjort til trærammen ved hjælp af beslag

Hvorfor har jeg brug for en dampbarriere til væggen i et træhus?

Et af træets kendetegn er dets evne til at "trække vejret". I enkle træhuse bygget på gammeldags måde var dette nok til at sikre tilstrækkelig cirkulation af dampen mellem de indre rum og gaden.

I moderne hjem spilles en vigtig rolle ikke kun af miljøvenlighed, omkostning og skønhed, men også overholdelse af energibesparelsesstandarder. På grund af dette er den sædvanlige trævæg faktisk blevet til en flerskikskage lavet af træ, isolering, vandtætningsmaterialer og efterbehandling.

Dette flerlag forhindrer fri omsætning af damp. Som et resultat, det ophobes i isoleringen, deformerer den og mindske de varmeisolerende egenskaber, og kondensatet gradvist ødelægger træet, der forårsager dannelse af mug og svampe, ændring i form af kævler, provokere udvikling af revner og samlinger tætte. Således blev det nødvendigt at tilføje et andet lag til vægkagen - dampspærret.

Eksempel på isolering og isolering af væggene i et træhus

Men selv i et moderne træhus er dampspærren ikke altid påkrævet. Blokvarer, polulafet, hakket med en økse eller en hånd-savet tømmer fra dets iboende naturlige høj fugtighed kan tørre i mange år, ikke lov til at flytte til de indre funktioner. I dette tilfælde indstilling dampspærren gør det muligt at spare betydelig byggetid, beskytter materialet fra rådner og meldug, som isolering - ophobning af fugt.

Nyttig rådgivning! Limet eller CYLINDRISK træ selv i produktionsleddet mister det meste af fugten, fabriksstandardværdierne størrelser og riller gør det muligt at opnå betydelig tæthed ved montering vægge, som tillader ikke at bruge en dampspærre.

Alle udvendige vægge i rammeboligen skal beskyttes mod indtrængen af ​​fugt

Vær også opmærksom på det materiale, der bruges som varmelegeme. For eksempel mineraluld, en af ​​de mest almindelige isoleringsmaterialer absorberer fugt, begynder gradvist at sætte sig, deformeres, og dens beskyttende egenskaber falde. Dette indebærer den obligatoriske anvendelse af dampspærre laget. I modsætning til mineralulden, er skumplast placeret på en sådan måde, at samlingerne er tætte, og dampspærren materiale fuldstændigt uigennemtrængeligt for fugt.

De vigtigste typer af materialer, der anvendes til dampisolering af et træhus

Valget af materiale til dampspærre væggen afhænger af mange faktorer: hvordan du planlægger at isolere huset - udefra eller indefra, fra betingelsen af ​​bygningen, om den finansielle kapacitet, den type isolering.

Forstærket film har en forøget tæthed

Den mest demokratiske type dampspærre er polyethylen (bedre forstærket) film. Det er overkommeligt, men har ikke styrke og holdbarhed. Den største ulempe er den fulde luft- og vandmodstand, hvilket fører til akkumulering af fugt på overfladen og reducerer dets dampbarriere egenskaber betydeligt.

Nyttig rådgivning! Polypropylenfilm er blottet for nogle ulemper, der er forbundet med polyethylenfilm. Det er stærkere, og cellulosefibre, der kommer ind i det, forhindrer kondensering.

Dampbarrieren er tilgængelig i ruller, hvilket gør det nemt at arbejde med

Den laminerede plastfilm overtrukket med aluminium eller aluminiumfolie (tykkelse over 0,02 mm) ikke kun give en dampspærre, men også afspejle varmen inde i huse, der sikrer et optimalt niveau af energibesparelser.

Isolering til husets vægge udenfor under sidespor: Vi vælger materialet og metoden til installation. Vælge typen af ​​isolering. Egenskaber af materialer, deres fordele og ulemper. Grundlæggende faser af installationen.

Kombiner damp- og varmeisoleringsegenskaberne af skumpolymerer (skum polypropen og penofol) og glasfiber.

Til dampisoleringen af ​​træhusets vægge udefra anvendes tagmaterialet også ofte, og valget bør stoppes på en bituminøs, dobbeltsidet belægning.

Kagehus væg tærte

Diffusionsmembranen har fremragende præstationsegenskaber. Dette åndbare, holdbare materiale kan have flere lag, er ensidet og tosidet og giver desuden hydro- og termisk isolering. Til sine minusser er det muligt at bære en høj pris. Desuden er det ikke egnet til dampbarriere ydre vægge.

Vigtigt! Forsæt ikke dampspærren med vandtætning. Vandtætning forhindrer indtrængning af vand, og dampbarrieren tillader ikke dannelse af kondens og fremmer normal luftcirkulation.

Kanten af ​​dampspærrefilmen overlappes

For nylig er dampspærren til vægge af træhuse med isospan stadig mere populær - højkvalitets dampgennemtrængelige membraner og film med forskellig styrke og densitet. Enkle og klare instruktioner i instruktionerne for anvendelsen af ​​isostan dampspærre gør det nemt at installere dem selv for den uerfarne bygherre.

Funktioner ved installation af en dampspærre til vægge i et træhus

Dampisolering - en vigtig fase af arbejdet med isolering af huset. Teknologien for dens installation afhænger af, om det er en ekstern eller intern isolering af huset, som igen afhænger af bygningen, typen af ​​logfiler osv. Så hvis det er nødvendigt at isolere det gamle træhus og forbedre dets udseende, et varmelegeme monteres udefra. Hvis huset er nyt eller scenen for ekstern efterbehandling er afsluttet, er huset isoleret fra indersiden.

Paro-isolering supplerer isoleringens egenskaber og forlænger hele strukturen

Installation af dampspærre ved ekstern isolering af træhus

Når man lægger dampspærren på husets udvendige væg fra runde tømmer, kan der være huller i ventilationen. Deres rolle er at udføre hulrum ved krydset af logerne selv. Hvis huset er rejst fra en glat stang med et kvadratisk eller rektangulært tværsnit, så er det umuligt at lægge dampspærrelaget direkte på træet. Dette vil forstyrre dampens cirkulation. På tømmer er det nødvendigt at lægge slats 2,5 cm tykt med et trin på 1 m. Og først efter det er det muligt at lægge dampspærrematerialet ved at fastgøre det ved hjælp af en byggemateriale.

Beskyttelsesfilm forhindrer vanddamp i at komme ind i varmeren

Derefter installeres kassen, på hvilken isoleringen er lagt, vandtætningsfilmen trækkes på toppen, og endelig slutter den ydre efterbehandling.

Denne mulighed giver dig mulighed for at opretholde et specielt mikroklima i rummet på grund af at træet inde i huset ikke skjuler under finishen. Det er ikke kun egnet til bjælkehuse, men også til rammeboliger, der er karakteriseret ved tilstrækkelig enkelhed, som gør det muligt for dampspærren af ​​vægge uden for træhuset med egne hænder.

Hvis membranen er korrekt installeret, forlader fugt rummet og trænger ikke tilbage

Der er dog visse ulemper. Træ skal helt tørre ud, hvilket kan tage mange år. Derfor er denne mulighed ikke særlig velegnet til nye bygninger. Derudover skal leddene behandles med tætningsmiddel, rillerne skal presses fra to sider, og som varmelegeme kan kun hydrofobe materialer anvendes. Livet af en sådan struktur er ikke kendetegnet ved holdbarhed.

Installation af dampisolering til indvendig isolering af et træhus

Der er også mulighed for at lægge en dampspærring til vægge i et træhus indefra. Til dette formål bliver væggene grundigt rengjort og behandlet med en antiseptisk forbindelse. Fra oven skal du installere en lath fra stativer. Mellem lamellerne er der lagt isolering, og over det er et dampspærre lag monteret. Den er fastgjort ved hjælp af hæfteklammer af en byggestifter eller negle med brede hatte.

Eksempler på opførelsen af ​​en dampbarriere til en rammevæg og en væg af træ

Hvis en diffusionsmembran anvendes som dampspærre, lægges den direkte på varmeren. Ellers er det nødvendigt at forlade en afstand på ca. 5 cm mellem varmeisoleringen og dampspærren. Filmen skal være godt strakt, ellers vil dens beskyttende egenskaber falde. På dampspærren fastgøres huden og er allerede påført den færdige indvendige finish. Afstanden mellem huden og filmen bør ikke være mindre end 3 cm, ellers vil fri omsætning blive forstyrret, og fugtigheden, som akkumuleres på filmen, vil ikke fordampe.

Generelle regler for at arrangere en dampspærre for vægge i et træhus

Der er flere generelle regler, der giver dig mulighed for at vælge det rigtige materiale og installere det korrekt.

Det anbefales at fastgøre dampspærrearket med metalliseret tape eller hæfteklammer

For at forhindre fugt i at komme ind, fastgøres filmen med en overlap på mindst 2 cm. Den kan lægges i flere lag, men det samlede lag af dampspærre må ikke overstige 4 mm. Samlinger skal forsegles med en speciel tape. Hvis der anvendes folie til dampspærren, anvendes der metalliseret scotch.

Det er også meget vigtigt at forstå hvilken side for at lægge dampspærren. Med andre ord bestemme hvilken side af dampspærren til træhusets vægge er intern, og som er ekstern. For eksempel skal filmen lægges med en lysere side til varmeren. Tilsvarende passer den glatte side af dampspærren altid til varmeapparatet, og den fleecy er udenfor. Inde altid er den lyse side af dampspærren, herunder aluminiumlaget, lagt. Når de ydre vægge er isolerede, skal den glatte side af materialet ligge imod væggen, og det grove skal altid stå over for gaden.

Den metalliserede rude side af nettet skal rettes til rummet

Således fandt vi ud af, hvor vigtigt det er at forhindre dannelse af svampe, skimmelsvamp og for høj luftfugtighed i et træhus. Dampisolering til vægge, forudsat at udstyret er ordentligt arrangeret, vil ikke blot forlænge bygningens levetid, men tillader heller ikke at ødelægge dets æstetiske udseende.

Isolering til husets vægge udenfor under sidespor: Vi vælger materialet og metoden til installation

Klinker fliser til indretning af vægge. Typer og funktioner ved installationen

Isolering til husets vægge inde i lokalerne og egenskaberne ved valg af materialer

Efterbehandling træhuset inde. Billeder af originale interiører

Opvarmning af træhuset udefra: Valg af materiale og teknologi

Vandforsyning af et privat hus fra en brønd: installationsfunktioner i systemet


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

44 − 39 =