Digitalis rusten

Digitalis rusten

Digitalis rusten er en flerårig urteagtig plante med stærke rødder. Det vokser nær bjergene i Urals og Alperne. Denne plante bruges i medicin, da det forbedrer hjertets funktion.

Til medicinske formål opsamles de nederste blade, der findes ved rødderne. De samles om foråret, når planten er 1-2 år gammel. Digitalis rustne blomster med børster, som på grund af deres egen vægt er vippet. Det mest interessante er, at bladene er af forskellig størrelse. Den laveste kan nå en længde på 40 cm, deres bredde er lille - 1-3 cm. Blomsterne er små, 4 cm lange. De samles i blomsterstand på en stor børste. Foxglove blomstrer i juli og august. Høstning af medicinske blade udføres om foråret. Det er på nuværende tidspunkt i plantens råmaterialer de fleste glycosider.

Farmakognosi har ikke studeret planten tilstrækkeligt. Det er kendt, at denne urt indeholder hjerte glycosider, som anvendes til behandling af hjertesvigt og hjertefejl. Planten er giftig, på trods af dens naturlighed er det nødvendigt at holde sig nøje til de terapeutiske doser, der er specificeret i instruktionerne.

Våd gul foxglove

Nu er stoffet "Digalen-neo" på salg i apoteket på basis af digitalis rusten. Lægemidlet er realiseret i form af tinkturer og injektioner. Normalt anvendes stoffet oralt, bruger sjældent lys eller mikroclyster med stoffet. Ved akut hjertesvigt anvendes stoffet i ampuller. Injektioner udføres intramuskulært.

Voksende foxglove rusten i haven

Denne smukke plante er temmelig uhøjtidelig. Vand er det nødvendigt sjældent. Du kan plante planten i svag skygge eller i solen. Blomster er orange eller rød. Det er på grund af farven på knopperne, at planten fik sit navn.

Hvad angår jorden, kan digitalis lide lys og løs jord. Det vokser godt i loam, hvor de fleste blomster udvikler sig dårligt. Normalt plantes rævglove langs haven stier eller nær arbours. Det skitserer perfekt pladsen på grund af dens højde. Smukke blomster kan dekorere komplekse blomster sammensætninger i blomsterbed. Dette kan ses på billedet.

Fordele ved digitalis rusten:

Gød plante 2-3 gange per sæson. Komplekse gødningsstoffer anvendes til dette formål. Græder regelmæssigt planterne.

Voksende digitalis rusten fra frø

Planten vokser godt fra frø. Hvis du har en masse frø, så er der ikke behov for at dyrke frøplanter. Frø er sået på det åbne område i juni. Hvis du vil såre tidligere, skal du bruge koldt husly til husly. Tegn linjer på jorden i en afstand af 40 cm fra hinanden. På disse linjer frø frøene. Jorden skal sprøjtes med bare en lille smule. Det er muligt at anvende sand til sandet. Fugt jorden og dække området med uvævet vådt materiale. Dette forhindrer fordampning af fugt.

Frøplanter vises efter 7-14 dage. Derefter skal du i nogle uger tynde rækkerne. Forlad de stærkeste spirer 5 cm fra hinanden. Om en måned igen, fortynd rangerne. Denne gang skal afstanden mellem skudene være 12 cm. Ved unormal fjernelse af svage planter vil digitalis rusten have tynde og lange blade og små blomster. Det er derfor klart, at den første dag optrådte, for ikke at glemme at udrydde planterne.

Hvis du ikke beslutter at så eller ikke digitalis, så kig

Hvis du ikke beslutter at så eller ikke digitalis, så kig

Digitalis. GROWING CARE, POLISH ,, Digitalis-

Digitalis. GROWING CARE, POLISH ,, Digitalis-

Længe ventet på nogle videoer om blomstring

Længe ventet på nogle videoer om blomstring

Digitalis fik sit navn på grund af klokken

Digitalis fik sit navn på grund af klokken

Bare et par minutter for at få en detaljeret instruktion om

Bare et par minutter for at få en detaljeret instruktion om

Forfatter og førende kolonne designer "Komsomolskaya PI

Forfatter og førende kolonne designer "Komsomolskaya PI

Jeg har længe afsluttet showet "Digitalis 9quot; (punkt 1629)

Jeg har længe afsluttet showet "Digitalis 9quot; (punkt 1629)

53. Broderi med et kryds. Oversigt over sæt Riolis 1629 Thimble

53. Broderi med et kryds. Oversigt over sæt Riolis 1629 Thimble

Såning frø i kasser er nødvendig, ikke sprinkler dem med jorden. Efter fremspring af spirer hældes de med mineralske gødninger. Hærdede frøplanter overføres sædvanligvis til åben grund om efteråret. Det næste år vil foxgloven blomstre. For at beskytte planten og beskytte mod frost kan du dække digitalis med tørre blade eller andet dækmateriale.

Digitalis rusten

Rustik strækning - Digitalis ferruginea L

Familien af ​​corymba - Scrophulariaceae Juss.

Digitalis rusten er en flerårig urteagtig plante med en højde på 40-70 (120) cm med en kort lignifying rhizome. Stængler er lige, i nederste del er fraværende håret, i den øvre er glabrous. Blade aflang-lancetformede, 7-15 cm lang, 1-2,5 cm bred. Radical og lavere cauline forlader basen strakt i bladstilk og bund med udtalt bueformede pubertære vener. Mellem- og øvre caulineblade er sessile, uklar og gradvist omdannet til skovle. Blomster gulbrune, campanulate, samlet i en flerfarvet tæt børste. Frugt er en ægløsning, bare kapsel, 0,7-1 cm lang med talrige gulbrune frø.

Den vokser i det østlige og sydlige transkaukasien.

Dyrkning, der ikke danner en kontinuerlig krat i skovrydninger, kanter bøg, bjergene, fyr, gran og granskove, er mindre udbredt blandt de egeskove, buske, på kalkholdig, humus-rig jord i de mørke og fugtige jord eller dårlige kalk sandjord, hovedsageligt på mørkede og fugtede skråninger. Til medicinske formål, høst basal roset blade første og andet år af udvikling og stængel blade af blomstrende planter. Tør bladene hurtigt ved en temperatur på 50-60 ° C, der ligger et tyndt lag. Blade er officielle råvarer, som er en del af den indenlandske farmakopé 7-10 udgaver.

Anlægget omfatter cardenolider (i%) A lanatozid 0,104-0,177, lanatozid I 0,018-0,31, 0,06-0,01 lanatozid C, D og E lanatozid, strospezid, verodoksin, gitorozid (monodigitoksozid gitoksina).

Luftdelene findes iridoider (katalpola derivater), phenol carboxylsyrer (kaffesyre, ferulic, p-coumarinsyre), flavonoider (diosmetin, akatsetin, 5,7,3-trigidroksin-betametoksiflavon, 5,7-dihydro-4 ~ ca, 6- dimetoksiflavin) Stilkene indeholder phenol kulsyre, flavonoider (luteolin glycosider og atgenina). Bladene af steroider fundet (i hydrolysatet tigogenin, gitogenin) cardenolider 0,8% (X-atsetildigitoksin, lanitozidy A og B, B-atsetildigitoksin, glyukodigifukozid, neoglyukozidigifukozid, lanatozidy C, D, E, verodoksin), nitrogenholdig forbindelse (cholin acetylcholin), phenol carbonsyrer (p-hydroxybenzoesyre, vanillinsyre, p-cumarinsyre, koffeinsyre, ferulic), flavonoider (luteolin, gispidulin (dinatin) tsirsimaryutin), anthraquinoner (digitoemodin, digiferrol, ferrugenol). Blomsterne af steroider fundet (i hydrolysatet gidrogenin, tigognenin), phenol carboxylsyrer og deres derivater (derivater af kaffesyre), flavonoider (kaempferol, quercetin, derivater og luteolin diometina). Frø indeholder steroider (i hydrolysatet tegogenin, digitogenin, gitogenin) cardenolider 0,33-0,42% (lanatozidy A, B, C og E, A og B purpureaglikozidy, dezatsetillanatozid C glyukoevatromozid, glyukogitorozid, glyukolanadoksin, odorobiozid, digitalitsin- verum, glyukoverodoksin, glyukodigifukozid, glyukogitofukozid, glyukolitilozid, glyukodigitoksigenin, digitoksigenina glucosid), en fed olie, i sin sammensætning 2,5% af phenolforbindelse, i syrehydrolysatet: palmitinsyre, stearinsyre, oliesyre, linolsyre.

Bladene af digitalis rustne benyttes som råmateriale til fremstilling novogalenovyh - Digalen neo - på effekten på hjertet og diurese, indikationer og kontraindikationer for brug af narkotika ligner digitalis lilla. Det ordineres til kroniske former for kredsløbssvigt i I, II og III grader. Digalen-neo (Digalen-neo) er et vandigt ekstrakt fra bladene af digitalis rusten, renset fra ballaststoffer. Gennemsigtig, lidt gul væske, bitter til smag, med skakning skummende. Digalen-neo administreres subkutant i en dosis på 0,5-1 ml 2 gange om dagen eller inden for 10-15 dråber pr. Modtagelse 3 gange om dagen. Udgave i ampuller på 1 ml og flasker på 15 ml til oral administration. Højere doser: inden for en enkelt 20 dråber, dagligt - 60 dråber, subkutant enkelt - 1 ml, daglig - 3 ml.

Bladjuice, infusion og også fremstilling af saturin blev anbefalet som et middel. I folkemedicin er infusion af blade brugt til hjertesvigt, såvel som for ascites, lungebetændelse, som en salve - Til tumorer og scabies. Infusion af rødder blev brugt til miltbrand.

naperstyanok forskellige lægemidler forskellige grader af elimination (desinfektion) i kroppen, hvilket kan føre til deres ophobning og forårsage forgiftninger og endda være årsag til patientens død. Derfor bør præparater af digitalis kun ordineres af en læge. Symptomer på overdosering - en sjælden puls, arytmi forekomst Polytone, bigemia, kvalme, opkastning, nedsat urinproduktion, pludselig forværring af den generelle tilstand. Opgaven kræver særlige pleje præparater i laster aorta, koronar aterosklerose, atrioventrikulær blok, akut myokardieinfarkt, er det bedre at erstatte de blødere præparater, der indeholder hjerteglykosider andre planter (lilje, Adonis). Digitalis-præparater er kontraindiceret i lunge ændrer hjerter med degeneration af hjertemusklen og alvorlig atherosclerosis, akutte infektionssygdomme.

Fremgangsmåde til fremstilling og anvendelse:

Infusion fra bladene af digitalis med en hastighed på 0,5-1 g blade pr. 200 ml vand. Tag 1 tsk, dessert og en spiseske 2-4 gange om dagen.

Digitalis rusten

(Digitalis ferruginea L.)

Russiske navne: digitalis rusty, digitalis rusten shishkin.

Ukrainsk: digitalis rusten.

Digitalis ferruginea -. Flerårig urt af familien figwort (Scrophulariaceae), 1,5 m i højden og korte jordstængler. Stængler enkle, oprejst i den øverste del nøgne, i nederste del - fraværende-hårede. Blade radikal og nedre spindeldel længde på 30 cm, aflang-lancetformede, spidse eller stumpe, basen aflang i bladstilken nedenfor med særskilte årer diffust-pubertære, især vener og ved kanten. De mellemste og øvre cauline blade er sessile, akutte, og gradvist bliver til skovle. Blomster er gulbrun eller grønlig-gul med brun eller lilla skimmeldannelse eller flecked, opsamles i de tætte-strede børste længde 15-70 cm Frugt -. Ovale kasser, akut, lang tud opspringende, fordelagtigt dividers. Frøene er gulbrune, talrige, uregelmæssige, prismatiske, finmasket, op til 1,8 mm lange. Blomstrer i juni - august, frugter modner i august - september. I CIS-landene findes den kun i Transkaukasien og i den vestlige del af Ciscaucasia. Den vokser i bjergene i en højde af 1200-1800 meter over havets overflade, langs skov lysninger, kanter bøg, bjergfyr, gran og gran skove, i det mindste blandt de egeskove, busk på kalkholdig jord rig på humus, fugtig og skyggefulde på pisterne.

Indsamling og tørring af råvarer. Til medicinske formål anvendes rosette rosette blade af det første og andet år af udvikling og stamme blade af blomstrende planter. Tør hurtigt ved en temperatur på 50-60 ° C.

Kemisk sammensætning. Ifølge indholdet af kemikalier, denne type anlæg er tæt på de lilla digitalis. Bladene indeholder en hjerteglycosid 31, hvis sum er 0,33-0,42%. Bladene er fundet lanatozid A (0,218%), lanatozid B (0,132%), lanatoeid C (0,278%), lanatozid D, lanatozid E atsetildigitoksin A, B, atsetilgitaloksin, verodoksin, gitozid, tigonin et al. Blomsterne detekterede steroider phenol-carboxylsyrer og deres derivater, flavonoider (kaempferol, quercetin, derivater og luteolin diosmetin); i frø

- steroider, lanatosider A, B, C og E.

Farmakologiske egenskaber. Af karakteren af ​​den farmakologiske virkning er digitalis rusten næsten ikke forskellig fra digitalis lilla.

Ansøgning i medicin. Rødder. I folkemusikinfusion - med miltbrand.

Blade. Råmaterialer til forberedelse "Digalen neo9quot;, som anvendes i form af kronisk cirkulatorisk insufficiens I, II, III grad og tahiaritmicheskoy atrieflimren. I folkemedicinen - i hjertesvigt, samt ascites, lungebetændelse; i form af salver - til svulster og skorper.

Doseringsformer, indgivelsesvej og dosering. Digalen neo (Digalen-neo) - vandig opløsning af digitalisglykosider mængde rustne ryddet for ballast stoffer. En klar, let gullig væske bitter smag, neutral eller svagt sur reaktion. Den har en karakteristisk for digitalis narkotika virkninger på det kardiovaskulære system. Tildel under huden og indeni. I 1 ml af injektionsvæsken indeholder 2,7-3,3 ICE; i 1 ml Digalen neo orale - 5,4-6,6 ICE Inside indgives fordelagtigt i milde former for hjerteinsufficiens 10-15 dråber at modtage 2-3 gange om dagen. Under huden er voksne og 0,5-1 ml 1-2 gange om dagen for børn op til 1 år af 0,05-0,1 ml, fra 2 til 5 år - 0,25-0,4, fra 6 til 12 år - 0,4-0,75 ml. Højere doser til voksne inde: single 0,65 ml (20 dråber), den daglige 1,95 ml (60 dråber); under huden: enkelt 1 ml, daglig 3 ml. En stærkere virkning Digalen neo giver, når de administreres parenteralt, men det bør ikke anvendes til behandling af akut hjertesvigt. Før Drug Administration kan forekomme symptomer på mavesurhed (kvalme, opkastning). Sammensætning: 1 ml ampuller til injektion, ravgule glasflasker indeholdende 15 ml af præparatet til oral indgivelse. Opbevares med forsigtighed på det mørke sted. Kontraindikationer: bradykardi, krænkelse af atrioventrikulær ledning, ekstrasystol af medicinsk oprindelse (især bigemi).

Saften fra bladene af Digitalis ferruginea (succus fol. Digitalis ferrugineae), sukkudifer (Succudifer). Tildel 10-15 dråber 2-3 gange om dagen.

Kontraindikationer og mulige bivirkninger: da planten er giftig, skal der tages særlig forsigtighed, når du bruger rustfrit stål.

Giftig for alle slags dyr!

Ansøgning på andre områder. Dekorative.

© katalog, medicin, sygdomme, medicin. Citing kun med et hyperlink til webstedet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 1 =