Dimensioner af metal tagdækning til tagdækning

Dimensioner af metaltag til tag: pris og valgparametre, materialinstallation

For nylig er markedet for tagmaterialer blevet mere og mere populært med metalfliser. Installationen af ​​taget fra den er forholdsvis enkel, og ydeevnen er på et højt niveau. Når man vælger dette materiale, er en vigtig parameter dimensionerne af tagplademetalpladen. Prisen kan også afhænge af en række andre faktorer, såsom typen af ​​plader, deres form og mange andre.

Metal Tagdækning - den mest populære type tagdækning

Hvad du skal overveje, når du vælger en arkstørrelse

Ved standardstørrelser er prisen på et tag af metal tagdækning til et tag lidt højere end for skifer eller tagplader, men dette kompenseres af materialets høje ydeevneegenskaber. Når du vælger et ark, er det værd at forstå, at dets område kan være fuld eller nyttigt. Den samlede længde og bredde er afstanden fra den ene kant til den anden. Normalt varierer længden fra 40 cm til 8 m, og bredden er 1,16-1,19 m.

Standard ark af metal tagdækning til tagdækning

Den anvendte størrelse af arket skal svare til takets størrelse, men ikke for stor, ellers kan processen med at installere taget blive meget mere kompliceret. Den mest hensigtsmæssige til monteringsbredde er 1,16 m og længde - 4,5 m. Det skal tages i betragtning, at arkene overlappes, det vil sige kanten af ​​et ark er overlejret på den tilstødende. Dette gøres for at eliminere muligheden for lækage og forlænge hele belægningens levetid.

Den optimale størrelse af metal tagdækning til taget er den fulde størrelse minus overlapningen. I standard tilfælde er overlapningsstørrelsen fra 6 til 8 cm i tværretningen og fra 10 til 15 - i længderetningen. Mængden af ​​overlap afhænger også stort set af mærket af det materiale du vælger.

Hvilke parametre skal overvejes ud over størrelsen af ​​pladen

Ud over længden og bredden af ​​pladen af ​​tagmateriale skal der tages højde for en række vigtige parametre ved valg af:

 • tykkelse af arket. Denne parameter varierer fra 0,45 til 0,5 mm, idet sidstnævnte er den mest populære. Tykkelse er angivet i de parametre, som fabrikanten hævder, men det er bedre at tjekke det manuelt, når de køber. Hvis du køber for tyndt metal, vil det være svært at transportere og montere, og belastningen det tåler en lille;

Parametre og dimensioner af et metalark

 • profil højde. Standardhøjden er 1,8-2,5 cm, hvis du har brug for et ark med større eller mindre højde, så kan produktionen bestilles individuelt;
 • trinbølge. For standard modeller er fra 35 til 40 cm, men under ordren kan der laves profiler med andre egenskaber.

Den mest populære blandt købere er metalpladen med en lille bølgehøjde - op til 50 mm. Dette skyldes, at det er billigere end andre typer profil og lettere at installere. Hvis bølgehøjden overstiger 50 mm, betragtes sådanne ark som elite og er dyrere end konventionelle.

Nyttig rådgivning! Profilbølgen kan også være asymmetrisk eller symmetrisk. Den første mulighed er mere almindelig og er billigere. Ark med symmetrisk bølge produceres ikke af alle producenter og er flere gange dyrere.

Afhængighed af størrelser og priser på plader af metalfliser på funktionerne i modeller

Et af funktionerne i materialet er tilstedeværelsen af ​​tydeligt udtalt top og bund på arkene. Det betyder, at du ikke kan vende dem rundt. Hvis dit tag er en kompleks form, og du bruger en kompleks konfiguration til taget, komplicerer denne funktion meget installationen og øger også omkostningerne på grund af en stor mængde affald.

Hvis du vælger en model med en kompleks bølgekonfiguration, er det værd at forstå, at det ikke kun koster mere end standarden, men installationen vil tage mere tid og kræfter fra dig. Derfor, hvis du ikke har faglige færdigheder inden for tagdækning, er det bedre at stoppe med en enklere og billigere løsning. Billeder af taget lavet af metal viser, at det ser godt ud, selvom du monterer det mest almindelige tagmateriale uden dikkedarer.

Hvis du vil forstå, hvad det allerede monterede materiale vil se ud på dit tag, så er det værd at besøge de specialiserede stande, hvor producenterne viser de allerede færdige stykker af taget.

Forskellige farver af metal

Funktioner og funktioner af forskellige lag af materiale

Når man vælger størrelsen af ​​et metal tagplade til et tag, er det værd at overveje, at materialet selv består af flere lag, der hver især har sit eget specielle formål:

 • zinklag - beskytter metalplader mod korrosion, høj luftfugtighed og andre former for negativ påvirkning;
 • Polymerlag - giver materialarket den nødvendige farve, fungerer som en ekstra beskyttelse mod ydre påvirkninger. På billedet af metalfliserne afhænger farverne af den øverste polymerbelægning.
 • passiverende lag - tillader ikke at akkumulere på ark af tagmateriale til statisk elektricitet;
 • Primeringslag - tjener som grundlag for påføring af en polymercoating.

Ved at vælge et tagmateriale med en polymercoating får du en garanti for holdbarhed i 10-15 år og med korrekt installation og vedligeholdelse og i længere tid.

Dimensioner plademetak til taget: prisen og funktionerne i forskellige belægninger

De almindelige størrelser af plader af metalfliser er opsummeret i tabellen:

Forskellige producenter af tagmaterialer bruges til at skabe et øverste lag af fliser med forskellige materialer:

 • Pural er en relativt ny belægningsvariant baseret på polyurethan. Med en tykkelse på kun 50 μm har materialet et højt niveau af modstand over for temperaturændringer, mekanisk spænding og korrosion. Fliser belagt med Pural bruges normalt i tilfælde hvor taget skal modstå meget høje eller meget lave temperaturer;
 • Polyester - baseret på polyesterglans maling, karakteriseret ved en tykkelse på 25 mikron. Fra dens fordele er det muligt at allokere en stabil, mættet farve, der ikke brænder ud i solen, og muligheden for installation og drift under alle miljøforhold. Desuden er polyestercoating karakteriseret ved den laveste pris på metalfliser pr. Kvadratmeter;
 • mat polyester - det samme som forrige version, men forskellig matglans og lidt større tykkelse - 35 mikron. Også kendetegnet ved farvestabilitet, og at den opretholder et højt niveau af ydeevne under alle miljøforhold. Hvis du vælger mellem mat og glansmetal - hvilket er bedre, afhænger valget her helt af dine individuelle præferencer med hensyn til tagdesign.

Selvdrejende skruer anvendes til metalfittings

 • PVDF er en blank belægning bestående af 80% polyvinylfluorid og 20% ​​akryl. Dens tykkelse er 27 mikron, og den største fordel er et højt niveau af modstand over for ultraviolette og aggressive medier. En flise med en sådan belægning er god at bruge ved montering af tag på et hus, for eksempel på havkyst. Desuden er PVDF belægningen selvvaskende, og den kan monteres ikke kun på taget, men også på væggene. Oftest fremstilles metal med sådan belægning i metallisk farve og kan prale af farvestabilitet og holdbarhed;
 • Plastisol er den tykkeste version af polymerbelægningen, dens tykkelse er 200 μm. Materialet er baseret på polyvinylchlorid, og dets største fordel er det højeste niveau af modstand mod mekaniske og atmosfæriske påvirkninger i sammenligning med andre. Den eneste ulempe ved plastisol er, at det ved opvarmning kan falme og brænde ud, så det anbefales at anvende lysfarvede plader til installation i varme klimaer.

Nyttig rådgivning! Hovedkriteriet for at vælge en variant af polymerbelægningen af ​​ark er miljøbetingelserne.

Prisen på en kvadratmeter metal tagdækning af Ruukki:

Typer af taghældninger og deres virkning på størrelsen af ​​metalplader

Valget af størrelsen af ​​metal tagdækning til taget påvirkes også af typen af ​​rampe. Det kan være som følger:

Forskellige metoder til lægning af metalplader

One-run-optionen er den enkleste med hensyn til design og er kendetegnet ved det mindste antal detaljer. Et enkeltdækket tag har ikke en højderyg, ekstra ventilationselementer og andre unødvendige dele. Ved beregning af metalbelægning på et enkeltpit tag er det muligt at regne med den minimale mængde affald. Derudover påvirker dette prisen på arbejdet.

Hvor meget koster det at dække taget med et metal tag? Betydeligt billigere end andre tagdækning. Men holdbarheden af ​​et sådant tag vil være i højden, selvom du bruger den tyndeste løsning, da belastningen på sadeltaket er mindre end ikke taget af en anden konfiguration.

Til et tagtak er metalplader af standardstørrelse også velegnede. Med et tagtak af metal, ser billedhuse sig meget attraktive uanset fabrikanten af ​​tagmaterialet eller typen af ​​polymercoating. Med hensyn til økonomien med hensyn til det anvendte materiale er denne mulighed lidt dyrere end i tilfælde af et tagtak, men kræver heller ikke store økonomiske omkostninger.

For boarding-apparatet anvendes plader med en tykkelse på 100 mm

Hip tag - en af ​​de mest vanskelige og dyre i forhold til at bruge tagmaterialer til tagdækning. Hvilket er bedre at bruge metalfliser i dette tilfælde afhænger kun af dig, men det er værd at overveje, at en tilstrækkelig stor mængde materiale kan gå i spil på grund af den komplekse konfiguration af strukturen.

Montering af et tag fra metal

Uanset pladens størrelse udføres prisen for et metalark, installation af taget af dette materiale i en bestemt rækkefølge og overholdelse af en række vigtige nuancer.

Når du har besluttet på metalfliserne - hvilket er bedre at vælge for taget, skal du sørge for, at selve overfladen af ​​taget selv er jævnt. Alle konstaterede fejl skal elimineres, ellers risikerer man at få et kortvarigt design med dårlig kvalitet på hydro- og varmeisolering og andre ydeevneegenskaber.

Metal fliser bruges til både nybyggeri og rekonstruktion

Når alle fejl i taget er elimineret, er det nødvendigt at måle hver af skøjterne og hele taget som helhed. Størrelsen og prisen på metalfliserne afhænger af dette.

Nyttig rådgivning! Metal tagmateriale som tagdækningsmateriale bør vælges i tilfælde af, at taghældningen ikke er mindre end 14 grader. Ellers anbefales det at give præference til et andet materiale.

Hvis taget allerede har en slags tagdækning, skal den demonteres. Også før arbejdet begynder, skal alle de foreslåede ventilation, skorsten og andre gennemtrængninger fjernes gennem taget. Det anbefales stærkt, at materialet ikke installeres parallelt med beklædningsarbejdet.

Plader af metalflise af standardstørrelse skal lades 10 cm. Hvis længden af ​​hældningen overstiger 6-7 m, skal pladen opdeles i 2-3 dele.

Arkene kan monteres fra enhver kant

Foringen er bunden af ​​taget lavet af metal. Dens installation skal udføres i overensstemmelse med følgende anbefalinger:

 1. Pladsen mellem spærrene må ikke overstige 900 mm. Ved brug af standardmetalfliser anbefales det at tage spærre med et tværsnit på 150x50 mm, plader - 100x25 mm.
 2. Battens første bord bør slås strengt forbi overhænget. I dette tilfælde skal den ikke stikke ud over corniceen, og dens tykkelse skal være 10-15 mm større end de andre bestyrelser i systemet.

Teknologi af tagdækning fra metal.

Beskrivelse af teknologien til montering af metal tagdækning på taget. Funktioner ved installation af metal på et komplekst tag, enheden af ​​et tag.

Størrelsen af ​​skruer til metalfliser vælges afhængigt af materialets tykkelse, typen af ​​polymercoating og andre parametre.

Skema af taginstallation ved hjælp af en belægning af metal og endeplader

Arrangement af yderligere elementer

Et obligatorisk element i taget er vind- og cornice bar, skate, rende og andre ekstra elementer af strukturen. Prisen på en højderyg for metal og andre elementer afhænger af producenten og modellen valgt af dig, og installationen af ​​disse elementer indeholder nogle nuancer.

På siderne af højderammen skal du sømme kasserens ekstraborde, hvilket vil sikre større pålidelighed af fastgørelsen ved enhver arbejdsstørrelse på metalpladen.

Vindbrættet skal monteres over kasseplanet med en mængde svarende til højden af ​​pladen. Denne parameter, som størrelsen på metalbølgen, afhænger udelukkende af producenten. Svaret på spørgsmålet om hvilken producent af metalfliser er bedst at vælge afhænger af dine økonomiske evner og æstetiske præferencer.

For et tag af metal kan en tinkanal bruges

For at udstyre afløbet før stablet tag dækket til de nederste board kasser har brug for at knytte særlige beslag, som derefter vil blive monteret trug. Den optimale afstand mellem beslagene er 50-60 mm, og trækets hældning er 5 mm pr. Løbemåler.

Skæreark og lægning af metal

Materialematerialer skæres ved hjælp af speciel skærende elektrisk ledning. Det anbefales ikke at bruge en kværn til dette, da arkoverfladen på den beskedne placering overophedes, hvilket fører til deformation og flakning af beskyttelseslaget.

Nyttig rådgivning! Hvis du planlægger at lægning af fliser på taget med en kompleks konfiguration, de ark, der skal skæres, er bedre til at ansætte en kvalificeret person, som du vil reducere mængden af ​​affald til et minimum.

Valget af metal og flisens farve og form er rent individuelle faktorer

Lægningen skal starte fra kanten af ​​rampen, fra den højre ende af taget. Fastgørelser skal altid udføres i fordybningerne mellem bølgerne, og på steder, hvor arkene overlapper hinanden, fastgøres der i hver rille. Det er nødvendigt at tage hensyn til arkets dimensioner. For eksempel er dimensionerne af metalhuset i Monterrey egnede til definition af standard og kræver ikke særlig indsats under installationen.

På billedet af metal tagdækning til taget ser farve og styling altid perfekt ud, men i virkeligheden for at opnå denne effekt er det nødvendigt at udøve en betydelig indsats. Dette omfatter ikke kun den korrekte installation, men også valget af arkets størrelse og model.

Fiberplade: Tykkelse og dimensioner af arket, prisen på materialet. Hvad påvirker prisen på produktet?

Bølgepappegulv: arkstørrelse og pris, funktioner af forskellige typer

Spånplade: Størrelsen og tykkelsen af ​​arket, prisen på produkter fra førende producenter

Gipsvæg: pris pr. Ark, størrelser og sorter af materiale

Montering af metalflise: trin for trin instruktion til selvstændig tagdækning

Dimensioner af ondulinpladen. Instruktioner til installation af ondulin

Dimensioner af metal tagdækning: længde, tykkelse

Metal fliser i dag er det mest populære tagdækning materiale til sommer beboere og ejere af landhuse. Dens vigtigste fordele er lave omkostninger, lang levetid og attraktivt udseende. Dimensionerne af metal tagdækning til taget er standard, hvilket gør det nemt at beregne mængden af ​​tagdækning, der kræves til enhver tagkonfiguration og arkområde.

Fremragende præstationsegenskaber ved metal tagdækning på grund af sin usædvanlige struktur. Den er lavet af stålplader 0,4-0,6 mm tykt ved koldstempelmetoden. Fra toppen er hvert ark først dækket med et zinklag, der giver en pålidelig beskyttelse mod vand og dermed fra rustning af metal. Derefter påføres et passiveringslag, og derefter et primerlag. På det sidste trin er pladerne belagt med en særlig polymersammensætning, som har en farve og tekstur. Dette lag beskytter ikke blot metalet mod ugunstige klimatiske og mekaniske påvirkninger, men giver også taket æstetisk appel og udtryksevne. Dets navn var ikke tilfældigt. Fra en afstand ligner tagpladerne af denne sort faktisk dyre lerfliser.

Dimensionerne af metaldækningen til taget i mærkningen er obligatoriske. Mængden af ​​materiale, der kræves til huden, vælges, idet den primært fokuserer på bredden af ​​arkene. Samtidig er opmærksomheden ikke trukket på den generelle, men til den nyttige. Sidstnævnte er altid mindre end den første, da metal tagdækning er lagt på tagets lath med en overlapning.

Den samlede bredde af metalpladen kan ligge i intervallet fra 1,16 til 1,19 m. Omgange typisk have en længde på 0,06-0,08 m. Nyttig bredde af metalplade er det typisk 1,1 m. Dog arkene kan findes, ved 100 cm, 105, 118 og så videre. D.

Størrelsen af ​​metal tagdækning til taget på denne indikator kan variere meget. Til salg er der plader med en længde på 80 til 800 cm. Derfor kan du om ønsket nemt opsamle et materiale, der er ideelt til absolut ethvert tag. Længden af ​​metalfliserne er altid et flertal på 5.

Ved køb af plader til taget skal der tages højde for det faktum, at størrelsen af ​​overhænget af metaltaget ikke må overstige 40 mm. Ellers kan metalmet bøjes eller rynke senere. Hvis skridternes længde overstiger 7,5 m, skal metalpladen lægges i to rækker. Rampens vinkel for dette tagmateriale bør ikke være mindre end 14 g.

Så hvad er standardstørrelserne af metal tagdækning til taget, vi har fundet ud af. Lad os nu se, hvad tykkelsen af ​​dette materiale kan være. Som allerede nævnt kan 0,4-0,6 mm stål anvendes til fremstilling af metalfliser. Materialets tykkelse afhænger også af tykkelsen af ​​det polymerlag, der påføres derpå. Denne værdi er normalt 25-50 mikron. Således kan tykkelsen af ​​plader af metalplader variere inden for ret brede grænser. Den største efterspørgsel efter ejere af landhuse bruger materiale på 0,5 eller 0,45 mm.

Det dekorative beskyttende lag af metalflise kan derfor have en anden tykkelse. Følgende typer af polymercoating kan påføres arkene:

Purana'erne. Denne polymer betragtes som en fremragende beskyttelse mod korrosion og kan modstå temperaturer fra -15 til +200 g. Af alle typer polymerovertræk er dette den tykkeste - 50 μm.

Polyester. For folk med gennemsnitlige indkomster er dette det mest egnede metal tag (tag). Prisen pr. Ark (dimensionerne af denne slags materiale kan være forskellige), dækket af dette lag, er den laveste. Den har dog en tykkelse mindre end arkene dækket med en ren - 25 μm. Metalfliser med et sådant beskyttende lag kan monteres på tag af huse bygget i regioner med det sædvanlige klima uden ekstreme temperaturer. I dag på salg kan du finde sådanne plader af en lidt anderledes sort - dækket af polyester i kombination med Teflon. Polymerlaget af denne type er mere modstandsdygtigt mod forskellige former for mekanisk skade. Tykkelsen af ​​Teflon-polyestercoatingen er 35 μm.

Polidiftorid. Dette er den dyreste form for polymercoating. Dens fordele omfatter først og fremmest høj modstandsdygtig over for udbrændthed. Derfor er ark med sådan beskyttelse mest egnet til tagdækning af huse i sydlige varme områder. Fordelen ved polydifluorid er dens modstand mod mekaniske skader og en meget lang levetid. Tykkelsen af ​​PVDF-laget er 27 μm.

Plastisol. Plader af metalplader med en belægning af denne type er sjældent tilgængelige ved salg. Faktum er, at polyvinylchlorid, der anvendes til fremstilling af plastisol, betragtes som miljømæssigt ikke for sikkert. En vis popularitet af metalfliser af denne art anvendes kun på grund af det faktum, at denne polymer er karakteriseret ved forøget styrke og tjener i meget lang tid. Tykkelsen af ​​plastisolen er 200 μm.

Omkostningerne ved metal afhænger af typen af ​​belægning kan variere mellem 150-250 rubler. pr. kvadratmeter (for 2015).

Tagdækning af metalplader, hvis standarddimensioner er meget bekvemme, kan også variere i bølgens højde. Værdien af ​​denne indikator afhænger primært af profilens geometri, som kan være anderledes. De mest populære former for metalflisebølger er:

Monterrey. Dette er den mest almindelige sort. En profil af denne type efterligner lerfliser. Bølgens højde i sådanne ark er normalt 39 mm. Der er også supermarked ark på tilbud. Dette materiale har en lidt højere bølge - 46 mm.

Cascade. Metal fliser af denne type ligner en chokolade bar. Profilens højde er 25 mm. Dette er en meget smuk art, men det er også ret dyrt. Især ser brune kaskadark ud spektakulært.

Dune. Fordelene ved denne sort er først og fremmest muligheden for at bruge skjulte fastgørelsesdele. På taget ser dette materiale meget solid ud, og i sammenligning med andre typer er det helt originalt. I metalpladen af ​​denne sort er bølgehøjdeindekset 46,5 mm.

Metalfliser til komplekse tage

Til det ødelagte tag i dag kan du bestille et komplet sæt lagner med tilbehør. For at gøre dette skal du ringe til en medarbejder fra firmaet, der har specialiseret sig i udbuddet af dette materiale. Den professionelle vil inspicere taget med bestilling. Dette vil tage højde for sådanne parametre som kompleksiteten af ​​konfigurationen, funktionerne i raftersystemet og dimensionerne af taget. Metal fliser (og tilbehør til det i tilfælde af et opkald fra eksperten til at søge det er ikke nødvendigt - det er meget bekvemt) - taget i installationen meget enkel. Men at placere det på ødelagte tage af usædvanlig konfiguration hos mennesker uden erfaring kan stadig forårsage visse vanskeligheder. Virksomheder med speciale i levering af metal, leverer normalt tjenester til installationen. Derfor er det i dette tilfælde værd at tænke på betaling for montering af arkene.

Størrelserne af metal tagdækning til taget vælges af producenterne på en sådan måde, at det er så behageligt som muligt i installationen. Ved skæring med installationen på taget er dette materiale næsten ikke nødvendigt. Men nogle gange er det stadig muligt at skære det. Før du udfører denne operation, skal du beslutte dig for valget af instrumentet. Faktum er, at det øvre polymerlag af arkene er meget let beskadiget. Derfor kan en bulgarsk for eksempel ikke klippe dem under alle omstændigheder. Dette værktøj opvarmer overfladen, der skal opvarmes for meget. Derudover fra cirklen, når der skæres metalgnister, flyver også polymerlaget. Skær metalfliser normalt med elektrisk saks. Du kan også bruge et elektrisk stiksav eller et bor med en "cricket9raquo;

Skåret materiale skal derfor være korrekt, uanset metalets størrelse. Til tagdækning (prisen på dette materiale afhænger primært af dets længde), skærer en kompleks konfiguration undertiden arkene både i længde og bredde. I det andet tilfælde skal du, når du skærer, være opmærksom på profilens retning. Hvert metalark har top og bund. Det er ikke muligt at dreje materialet under installationen.

Metalets længde kan skæres ved hvert punkt. Så for eksempel skal skærelinien under ingen omstændigheder passere gennem bølgeforskellen. Hvis skæret ikke er gjort korrekt, vil pladen simpelthen ikke blive installeret på taget efterpå, da det bliver deformeret.

Dimensionerne af standardfliserne (længde, tykkelse, bredde) er nemme at lægge på alle typer tag. Dette kombineres med billighed og relativ enkelhed at skære og gør materialet så populært. At vælge den metalliske flise, der er mest egnet i dette eller den pågældende sag, er helt ukompliceret. I ekstreme tilfælde kan du henvise til specialister, som vil foretage præcise målinger.

Hvad er dimensionerne af metalfliserpladen - standardbredde, længde, materialets højde

Da du skal dække taget, skal du beregne mængden af ​​materiale, du bør kende standarddimensionerne samt en række parametre, der kan påvirke tagets levetid og bekvemmeligheden af ​​tagarbejde. I denne artikel vil vi tale om, hvad der er dimensionerne af tagdækning af metalbelægning, og hvordan de påvirker den endelige vægt af hele konstruktionen.

Hvilke data tages i betragtning ved beregning af materialet

Metaltegler er et tagmateriale, som i udseende ligner en standard finkornet lersten, men er lavet af stål. Takket være specielt udstyr tager stålet den nødvendige form og størrelse.

Da produktionen af ​​tagmaterialer i øjeblikket håndteres af både store og små virksomheder, kan metalpladens egenskaber og dimensioner afvige lidt, så du skal være forberedt på, at produkter af forskellige mærker måske ikke sammenlægges. Selvfølgelig fremstilles alle produkter i overensstemmelse med de parametre, der er angivet i de tekniske standarder. Store industrivirksomheder kan dog give større produktionsnøjagtighed, mens små virksomheder ofte bruger billigere brugt udstyr, hvilket ikke altid tillader præcise målinger.

Således kræver forskellen i størrelsen af ​​tagfliser til tagdækning en detaljeret undersøgelse, inden man køber sådanne egenskaber af materialet:

 • bredde og længde af lærredet;
 • værdier af nyttig længde og bredde;
 • bølgehøjde;
 • afstand mellem profiler.

Nyttig og faktisk bredde af metalfliserne

Forskellen i den faktiske bredde af metal tagpladen til taget fra forskellige producenter er ret lille, da materialet er lavet af galvaniseret koldvalset stål, som produceres over hele verden i overensstemmelse med samme standarder for tilsvarende udstyr.

Som følge heraf kan der i salget findes metalplader med den faktiske bredde inden for området 1115-1190 mm, men standardstørrelsen på tagliften er 1180 mm bred. Det skal bemærkes, at en sådan start kun er tilladt af russiske GOST'er, som i modsætning til den internationale ISO-standard ikke pålægger strenge restriktioner.

Beregningen af ​​materialekonsumtionen afhænger dog mere af metalets anvendelige størrelse, som som regel er 1100 mm bred.

Installation af metalplade skal udføres med overlapning af et ark til et andet. Det er størrelsen af ​​denne overlapning og bestemmer oprydning mellem det faktiske og anvendelige område af pladen. Denne form for lægning gør sømmen forseglede, forbedrer materialets modstand mod sne og vindbelastninger og beskytter den mod fugt.

Standardstørrelsen på den lodrette overlapning er mellem 60-80 mm, hvis taghældningen er mere end 15 °. Hvis taget er mere skrånende, øges overlapningen til 100-120 mm - dette reducerer materialets nyttige område, hvilket er vigtigt for beregningerne.

Arklængden af ​​tagmaterialet

Det er værd at bemærke, at størrelsen af ​​plader af metal tagdækning til taget kan enten væsentligt lette sin installation eller skabe nogle vanskeligheder. Især fra parameteren som længden af ​​nettet afhænger antallet af søm langs lodret. Fra produktionslinjerne til salg kommer plademetal med en længde på 400 mm til 3650 mm.

Den mest acceptable er længden af ​​arket, hvilket svarer til størrelsen af ​​strålerne - i dette tilfælde opnås en monolitisk og pålidelig belægning med et mindste antal ledd. Desuden er der praktisk taget intet affald med denne tilgang, og forbrug af fastgørelseselementer til montering af tagmaterialet er minimalt.

Bemærk venligst, at hvis der findes metalfliser fremstillingsvirksomheder i din region, kan du bestille ark med en længde på 6 m eller endog 8 m. Men når du vælger et materiale med en længde på mere end 4,5 m, vil du uundgåeligt støde på nogle komplikationer.

Der kan være sådanne vanskeligheder:

 • for lange plader er vanskelige at transportere
 • Når man klatrer i en højde, kan tagmaterialet skade og beskadige bygningens vægge.
 • Mulig deformation eller mekanisk beskadigelse af metalplader under transport og løft til installationsstedet.

I tilfælde hvor dockning af individuelle stoffer vil ske langs længden, for at beregne materialekonsumtionen vil det være nødvendigt at beregne den anvendelige længde. Denne indikator afhænger af bølgens tone, da overlapningen normalt sker i en bølge.

Derfor er det fornuftigt at bestille fra leverandøren af ​​skæremateriale langs rampernes længde kun i tilfælde, hvor metalpladens størrelse vil være inden for 4 meter.

Når det kommer til størrelsen af ​​metal tagdækning til et tag, har værdien en så vigtig parameter som højden af ​​bølgerne og afstanden mellem dem.

I forskellige mærker af materiale fra forskellige producenter kan højden af ​​metal tagdækning for taget ligge fra 12-80 mm.

Der er tre grupper af produkter i denne parameter:

 1. Bølgehøjde - 12-28 mm - økonomiklasse.
 2. Profilhøjde på 30-50 mm - produkter fra middelklassen.
 3. Bølger med en højde på 30-50 mm - for produkter af eliteklassen.

Bemærk venligst, at tagdækningsmateriale med en profilhøjde på mere end 50 mm betragtes som den mest pålidelige og stærke - det giver dig mulighed for at fjerne en stor vandstrøm fra taget under kraftige vind og regn. Derudover ser det meget imponerende ud.

Under banen betyder bølgerne den afstand, på hvilken der er to tilstødende øvre punkter i profilen. Acceptabelt anses for at være et trin på 183-185 mm. Produkter med sådanne parametre kan godt tolerere standardvind og snebelastninger og modstå også vægten af ​​en person, der bevæger sig på dækslet under reparation eller vedligeholdelse af taget.

Materialer med et længere trin er mindre stive. Desuden forkortes denne form for arbejdspladens arbejdsflade, hvilket kan medføre yderligere omkostninger, hvis der anvendes korte arkmaterialer.

Det er værd at bemærke, at det er yderst vigtigt at kontrollere kvaliteten af ​​stempling af profilark, før de køber. Hvis bølgerne ligger tæt på hinanden, betyder det at taget vil være af høj kvalitet. En løs pas kan skyldes erhvervelse af materialer fra forskellige producenter samt brugen af ​​forældet udstyr. Sådan materiale kan ikke pålideligt beskytte taget.

Tykkelsen af ​​metalfliserne påvirker primært materialets styrke og holdbarhed. Som regel produceres produkter med en standardtykkelse af galvaniseret jern i 0,4-0,6 mm. I nogle tilfælde kan du dog finde produkter fremstillet af stål, der er tyndere end 0,4 mm eller tykkere end 0,6 mm.

I processen med at vælge det rigtige materiale er det værd at tage højde for sådanne nuancer:

 • Metalfliser af stål med en tykkelse på 0,35-0,4 mm kan beskadiges under transport, installation og under brug af taget. Derudover vil et sådant stål hurtigt oxidere og ruste, så det er næppe værd at forvente en lang levetid, især hvis den ydre belægning også er meget tynd.
 • Tilstrækkeligt stærke og højkvalitetsmetalfliser er lavet af rullet galvaniseret stål med en tykkelse i området 0,45-0,6 mm. Levetiden på et sådant tag vil være omkring 15 år. Hvis du vurderer materialet fra forholdet mellem pris og kvalitet, er det den mest foretrukne løsning.
 • Metalstøbning er fremstillet af stål med en tykkelse på 0,7-0,8 mm. Det er en meget pålidelig tagdækning, dog vejer den næsten dobbelt så meget som den foregående kategori og har en betydelig belastning på raftersystemet. Derudover vil sådanne produkter koste meget mere, og deres lægning er vanskeligere.

I sidste ende vil tykkelsen af ​​tagdækningstallaget til taget være lidt anderledes end de indledende værdier af det galvaniserede stål, da der påføres et beskyttende polymerbelægning på materialet. Tykkelsen af ​​dette lag forresten afhænger af tagmaterialets kvalitet og dens holdbarhed og dermed prisen.

Bemærk venligst at i kvalitetsprodukter er tykkelsen af ​​den dekorative belægning den samme på tværs af hele metalpladens område.

Forholdet mellem dimensioner og vægt af tagmaterialet

Selvfølgelig vil takets samlede vægt ikke kun afhænge af størrelsen på tagpladen - længden og bredden af ​​pladen, men også på tykkelsen af ​​det anvendte metal. Da en af ​​hovedkomponenterne af lasten på tagstangen er præcis takmaterialets masse, skal de indsamlede data tages i betragtning ved udformningen af ​​bygningen.

Det er værd at bemærke, at på grund af den forholdsvis små metalmængde, anvendes den med succes til reparation af tag med skifer eller tagbelægning.

Korrekt bestemme den samlede vægt af strukturen, baseret på metalpladens størrelse, er det vigtigt for dem, der er involveret i selve taget.

Materialets samlede størrelse bestemmer:

 • niveauet af kompleksitet af arbejdet med at lægge materialet;
 • muligheden for at løfte til højden uden hjælp eller specielt udstyr
 • enkelhed og lave transportomkostninger til byggepladsen - hvis lærredens længde ikke overstiger 5 meter, passer den frit på campingvognen.

Hvis taginstallationen er lavet af små metalplader, vil det tage længere tid at arbejde, materialet forbrug er højere, og fastgørelserne vil blive meget mere på grund af stigningen i antallet af langsgående og lodrette samlinger. Imidlertid er involvering af specialister eller teknologi ikke påkrævet - alt kan gøres selvstændigt.

Således afhænger ikke kun arbejdets kvalitet og bekvemmelighed af udvælgelsen af ​​metalpladens optimale størrelse, men også omkostningerne ved materialerne.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

63 − 60 =