Dimensioner af vægplader til vægge

Gipsfiberark - analyse af materialegenskaber og sammenligning med gipsplader

Gipsvæg er blevet en del af vores liv. Den bruges til udjævning af vægge og skaber forskellige strukturer indendørs, såsom buer og nicher. Materialet har imidlertid en alvorlig ulempe - det modstår ikke meget vægt, og for at hænge en tung genstand på den, skal du udstyre yderligere fastgørelsesdele. Men meget få mennesker ved, at dette problem er let at løse, fordi GKL har en analog, der er i stand til at modstå tunge belastninger - det er et gipsfiberark. Hvad er fordelene ved GWL og hvordan den bruges - om alt dette i vores artikel.

GWL - sorter og hovedkarakteristika

Ligesom gipsplader består dette færdigmateriale af gips, der optager ca. 80%, mens de resterende 20% er de cellulosefrie fibre. Denne blanding presses, hvilket resulterer i et gipsfiberark. I modsætning til GCR har den ikke en papirkappe, men er en plade med en homogen struktur. Gipsfiber er et miljøvenligt materiale. Desuden er den cellulose, der anvendes i produktionen, fremstillet af affaldspapir, hvilket ikke kun giver mulighed for at tage vare på miljøet, men også at spare på produktionsomkostningerne. Fiberen spiller en bindende rolle, der giver styrke til materialet.

Gipsfiberplade har en homogen struktur

Til salg kan du finde to typer gipsfiberplader. Den første er standard GVL. Den anden er vandtæt, hvis anvendelse anbefales i værelser med høj luftfugtighed, såsom et køkken eller et badeværelse. Dens fugttætte GVL opnår sine egenskaber på grund af en særlig hydrofob imprægnering. Det forhindrer indtrængen af ​​vandet indvendigt, hvilket ikke tillader at ødelægge gipsstrukturen, da du som bekendt optager fugt meget godt. Det er vigtigt at bemærke, at fugtsikker GVL kan anvendes selv i værelser med normal luftfugtighed, især da omkostningerne praktisk talt ikke afviger fra prisen på et standard gipsfiberplade.

Der er også gipsfiberark af typen af ​​kant:

 • GVL med en lige kant, der bruges til at arrangere tørt skræl;
 • GVL med søm kant, bruges til at skabe hegn, vægge og skillevægge.

Standardtykkelsen af ​​arkene er 10 og 12 mm, længde - 2500 mm, bredde - 1200 mm. Vægten på standardarket er 17 kg. Nogle gange på salg er det muligt at møde de reducerede plader med parametre 1500 × 1000 mm. Materialet har en god tæthed, hvis parametre varierer indenfor 1200 kg / cm3, og det er igen næsten dobbelt så meget som rød mursten! Kompressionsstyrken er 100 kg / cm2, og varmeledningsevnen er mellem 0,20-0,36 W / m ° C og afhænger af tykkelsen af ​​arket. Værdsætter gipsovolokno og god lydisolering. I nedenstående tabel kan du sammenligne indikatorerne for fælles materialer, der anvendes til arrangement af skillevægge:

Hvad er fordelene ved materialet og er der ulemper?

Gipsfiberark, som alle andre byggematerialer, har sine ulemper, hvoraf den største er dens pris. I øjeblikket er det dyrere end gipsplader, krydsfiner, plader af spånplader og OSB-plader. Derudover vejer GWL mere end gipsvæg og er mindre modstandsdygtig over for bøjning. Som vidnesbyrdene vidner om, risikerer produktionen af ​​russisk produktion lidt, i modsætning til importerede analoger. Her, måske og alle ulemperne ved pladerne GVL, som skal tages i betragtning ved køb.

Disse mangler bliver ubrugelige i forhold til de fordele, som vi nu forsøger at fremhæve. Gipsovolokno har en række fordele, så materialet kan bruges næsten overalt. Da gipsplader, som gipsplader, hovedsagelig består af gips, som ikke kun er et naturmateriale, anses det også for at være allergisk, det kan bruges sikkert i børns værelser og sundhedsfaciliteter.

Den største ulempe ved GVL er den høje pris

GWL har en mikroporøs struktur, hvilket betyder at materialet "trækker vejret". Luft cirkulerer frit gennem det, hvilket forhindrer former og svampe i at formere sig.

Materialet er hygroskopisk, så det er i stand til at regulere fugtigheden i rummet. Med øgede indekser i rummet absorberer GWL det, og i tilfælde af overtørring giver det tilbage. Det er også værd at bemærke, at GWL er brandhæmmende og praktisk talt ikke brænder, og giver dermed et minimum af røg. Arbejde med materialet og forarbejdning det er også meget enkelt - det smelter ikke og er let skåret med en sav i træ. GVL-pladen er modstandsdygtig over for temperaturændringer, derfor anbefales det at bruge det til afslutning af kolde og uopvarmede rum.

Gipsfiber er et holdbart materiale, der modstår en anstændig vægt, så den kan bruges til at konstruere strukturer med forskellig funktionel orientering, såsom nicher, podier og andre. Det kan hænges tunge genstande uden at anbringe yderligere bælter og brug af specialværktøj, da det er nok at skrue skruen uden en dowel, som det er gjort med træoverflader.

Hvad skelner gipsovolokno fra gipsvæggen

Vi undersøgte de vigtigste fordele, ulemper og egenskaber ved ark af GVL. Ved første øjekast kan det virke som om materialet praktisk talt ikke adskiller sig fra sin "yngre bror" - gipsvæg. Derfor giver vi en sammenlignende analyse af gipsholdige produkter for at forstå, om det er værd at betale mere for GWL, eller du kan sikkert få det ved at bruge en billigere gipsvæg.

Da GWL har en fremragende modstandsdygtighed over for stød og modstår en tung belastning, anbefales det at anvende det, hvor der kræves en høj slidstyrke (fitnesscentre, produktionsfaciliteter). Ellers kan du nemt gøre med standard væggipsplader. Men hvis du har brug for at skabe komplekse former, skal fordelene gis til gipsfiber. Materialet er perfekt skåret og bevarer glatheden af ​​skæret, i modsætning til gipsvæggen, som let smuldrer og hovedsagelig bruges som hele plader.

For at skabe buede strukturer anbefales det at tage gipsplader. For at gøre dette er der endda en speciel version af GKL til rådighed - en buet en, som har en mindre tykkelse i forhold til et standardark. Gipsvæg er gennemboret, så gipsen er lettere at absorbere vand, og derefter bøje sig til den ønskede radius. Derefter fastgøres den og får lov til at tørre. Efter tørring mister den ikke den form, der blev givet til den og ikke knækker. Gipsfiber i denne henseende er meget ringere end gipsplader, fordi den har dårlige egenskaber til bøjning, så når du forsøger at give den en halvcirkelform, bryder den let.

Gips fiber plader er perfekte til dekoration vægge eller nivellering vægge i uopvarmede rum, hvilket ikke er produktionen af ​​gipsplader. GVL ifølge producenten er i stand til at modstå op til 15 fryse og tø-cykler, mens GCR - højst 4. Desuden gipsovolokno brandmodstand, selvom produceret og brandsikrede gips. Den har en lyserød skal og er imprægneret med en speciel forbindelse. Desværre er det kun i stand til at modstå direkte flammeangreb et stykke tid, da det indeholder en papirskal.

Ved opførelse af skillevægge i uopvarmede rum er gipsplader bedre end gips

Gipsfiberark med en lige kant bruges ofte til at arrangere tørre plade, da de har anstændige kompressionsegenskaber. De er ikke engang bange for kvindernes hæle, og det siger meget. Om gipspap kan det ikke siges, derfor er det umuligt at bruge det til disse behov under alle omstændigheder. Som du kan se, hvert materiale har sine egne fordele, så når du vælger finish, bør fokusere på de ovennævnte indikatorer, så kan du ikke bare gøre det rigtige design, men også spare penge, fordi udgifterne til GVL er næsten det dobbelte af prisen på gipsplader lignende parametre.

Anvendelsesområder og installation

På grund af sin alsidighed bruges materialet til at skabe vægge og skillevægge. For at gøre dette skal du opbygge en ramme af træstænger eller en aluminiumsprofil, på hvilken materialet er fastgjort. Inde i sådanne skillevægge kan du desuden arrangere lyd- og varmeisolering, hvis standardegenskaberne ved gipsfiber ikke er nok for dig. Derudover kan du i kaviteterne lægge ledninger og kommunikation.

Gipsfiberark anvendes ofte som et groft gulvbelægning

På grund af deres ildfaste egenskaber anvendes GVL ark i lokaler, hvor der er pålagt særlige brandsikkerhedskrav. Det kan være kedelhuse, elplader, elevatorskakter og korridorer. Påfør materiale til arrangement af nødudgange og brandtrappe. GVL plader er egnede til plating af træflader som beskyttelse mod brand.

Alle disse kvaliteter gør det også muligt at bruge gipsgips som en grov belægning til gulve og at bruge materialet som et element i et tørt skræl. Denne metode er især relevant, hvis nødvendigt arrangement gulv så hurtigt som muligt, fordi det ikke behøver at vente på tørring, som det er tilfældet med et betongulv nivellering mulighed. Endvidere disse overtræk har mindre vægt sammenlignet med våd spænder, og dette er yderst vigtigt i regenerering af svage gulve på træbjælkelag eller overlapper på anden sal i en privat husholdning. Det eneste, der anbefales, er at bruge en fugtbestandig version af gipsfiberplader.

Som du kan se, er anvendelsesområderne af gipsfiber ekstremt forskellige, men for at materialet skal vare så længe som muligt, er det nødvendigt at tage hensyn til nogle af nuancerne i dens installation. Gipsfiberplader kan fastgøres på to måder: skelet og rammeløs. I det første tilfælde anvendes der specielle selvlukkende skruer, som kan passere gennem tykkelsen af ​​materialet, da de ikke er egnede til gipsvæg. Ved tilslutning af GWL til klæbemidlet anvendes en særlig forstærket forbindelse, som er i stand til at modstå en betydelig vægt af materialet.

Når man lægger gvl på gulvet, er det nødvendigt at gøre gulvet i to lag, og det andet lægges over den første retning, så sømmen af ​​de to plader ikke falder sammen, dvs. med forskydning. Ved stabling af materialet er det vigtigt at forlade huller mellem pladerne, hvis tykkelse er lig med halvdelen af ​​pladens tykkelse. Det er vigtigt at vide, at i modsætning til gipsplader fjernes flappen ikke fra pladen, og sømmen er forstærket og forseglet med specielt fyldstof beregnet til gipsplaster. Du kan også lægge GWL på et trægulv for at rette bunden til at lægge et nyt gulvbelægning, såsom linoleum, laminat, parketbræt.

Fuld eller delvis kopiering af oplysninger fra webstedet uden at angive et aktivt link til det er forbudt.

Sheet GVL: dimensioner, egenskaber, anvendelse

GVL er et gipsfiberark, der som gipsplader anvendes til indvendig efterbehandling. Disse materialer har en lignende sammensætning, men forskellige egenskaber og anvendelser. I nogle tilfælde er de udskiftelige, og i nogle tilfælde komplementerer de hinanden. Gipsovolokno har ikke modtaget en sådan bred fordeling som GKL, men på de separate karakteristika overgår det væsentligt, og nogle mestere nægter derfor sædvanlig gipsokartona til fordel for GVL "Knauf".

GVL: Hvad er det, og hvordan adskiller det sig fra GCR? Gipsfiberarket stammer fra to materialer, hvoraf det fremstilles - gips og cellulosefibre. Som et resultat af pressning af denne blanding opnås et højstyrke-byggemateriale.

 • Styrke, sejhed og tæthed (tåler op til 100 kg pr. 1 m²).
 • Fremragende varmeisoleringsegenskaber på grund af lav varmeledningsevne.
 • Gode ​​lydisoleringskvaliteter, direkte afhængig af tykkelsen af ​​arket.
 • Brandsikkerhed. Materialet kan ikke selvantændes og spredes ikke flammen. Derfor bruges det i overensstemmelse med GOST ofte til efterbehandling af industrielle lokaler og brandbeskyttelse af strukturer.
 • Frostresistens. På grund af denne kvalitet kan den bruges til afslutning af uopvarmet loggia.
 • Økologisk kompatibilitet. Materialet udsender ikke skadelige stoffer, det er ideelt til boligområder.
 • Vandtæt ark GWL anvendes med succes i køkkenet og i badeværelserne.

Når luftfugtigheden i rummet er høj, absorberer gipsfiberen sit overskud, hvis der er mangel på fugt i luften, kan den udskille det.

Flere ulemper ved gipsfiberplader:

 • Den væsentligste ulempe ved materialet er dens vægt. I sammenligning med gipsplader er det tungt. GVL 10 og 12,5 mm tykt vejer henholdsvis 36 og 45 kg.
 • Gipsfiber kan ikke bøjes, det modstår ikke sådanne deformationer.
 • Materialet er 2 gange dyrere end gips.

Gipsfiberark fremstilles af mange udenlandske producenter, men Knauf-produkter er de mest almindelige på det russiske marked. Det har to typer dimensioner, der svarer til GOST:

 • Standardark - 2,5 × 1,2 m, tykkelse 10 eller 12,5 mm.
 • Det lille formatark er 1,5 × 1 m, tykkelsen er den samme.

Størrelsen af ​​arket vælges ud fra det formål, hvormed de vil blive brugt.

Udover almindelig ark "Knauf" producerer tørre elementer til gulvafretningslag "Knauf Superfields", som har en størrelse på 1,2 x 1,2 m og en tykkelse på 2 cm. De er en plade fremstillet ved at binde to ark GVLV offset for hvoraf der af de to tilstødende sider af hvert element er dannet folder 5 cm brede.

Tekniske egenskaber ved gipsfiberark og produktionsteknologi skal opfylde kravene i GOST R 51829-2001. Købsmateriale, du skal sørge for, at dette ikke er en falsk: den skal have et overensstemmelsescertifikat. På hvert ark skal der være en markering, hvor størrelsen, typen af ​​kant, GOST.

GWL har mange fordele i forhold til gipsplade:

 1. Meget mere holdbart. Deformér ikke under vægten af ​​en mand, der står på hans hæle, i modsætning til GKL. Gipspap kan brydes med hånden, med et gipsfiberark vil det ikke fungere.
 2. Må ikke smuldre, når du skærer, som gips.
 3. Vandtæt GVL er meget bedre modstandsdygtig over for fugt end GCR med lignende egenskaber.
 4. GVL-pladeets støj- og varmeisoleringsegenskaber er højere end gipsplader, selv uden brug af ekstra materialer.
 5. GVL tolererer smertefrit 15 cyklusser med frysning, kan GCR begynde at knække efter 4 cyklusser.
 6. Brandsikkerheden af ​​gipsfiber er også meget højere end gipspladerne.

GVL-pladen har en mere sofistikeret produktionsteknologi end GCR. Derfor er prisen meget højere. Men den høje pris er begrundet i de fremragende præstationsegenskaber.

GVL bruges til vægge med det formål at udjævne overfladen, støj og varmeisolering. Dette materiale er monteret på to måder.

GWL er fastgjort til væggene med speciel lim. Monteringsmetoder:

 • Ved små fejl af en overflade på plader lægge en gips lim og trykke dem på en væg.
 • For store bump på listerne speciel lim påføres langs kanten og midtpunktet hver 30 cm. Hvis GVL så vil hænge hylder og skabe, så lim smurt hele overfladen for at kunne modstå en masse vægt monteret designs.
 • Hvis ujævnheden af ​​væggen er mere end 4 cm, så klæber smalle striber af GVL sig i en afstand på 50-70 fra hinanden, og et enkelt ark limes til dem.

Før limning af et ark GVL holdes materialet i rummet i 2-3 dage, så det tilpasser sig fugtigheden og temperaturen i rummet.

Detaljeret teknologi til limning kan du se på billedet.

Dimensionen af ​​gazen er valgt ud fra størrelsen af ​​rummet. I pladerne skæres åbninger til stikkontakter og ledninger.

Til denne metode monteres først en metalramme af stærke galvaniserede profiler, der er i stand til at modstå tung vægt. I dette tilfælde er det muligt at anvende glasuld eller andet materiale til isolering og lydisolering. GVL er fastgjort til profilen med specielle skruer med dobbelt række gevind. Arbejdsfaser:

 • Overfladebehandling.
 • Markering af væggen ved hjælp af niveauet.
 • Installation af profiler.
 • Fastgørelsesark.

På billedet kan man se, at det er nødvendigt at starte installationen af ​​GWL fra hjørnet af rummet, fra bunden opad. Efter afslutningen af ​​installationen er alle leddene dækket med kitt.

Septum fra GVL vil vise sig stærk og lyd. Teknologien i dens produktion er den samme som for skillevæggen fra GKL.

Efter installationen af ​​GVL på væggene, kan du gå videre til gulvfinishen.

 • Gulvniveauet er markeret.
 • Dampbarrieren er lagt.
 • Et skumgummibånd limes langs væggene.
 • Det forberedte fundament er lagt med udvidet ler og er udjævnet.
 • Fra gipsovoloknistyh elementer, der går til det hårde gulv, er sømmen smurt med lim, elementerne er fastgjort med skruer gennem folderne.
 • Samlinger shpaklyuyutsya.
 • Derefter på gvl er det muligt at stable et efterbehandlingsmateriale - en flise eller linoleum.

Fabrikanten anbefaler i tilfælde af at man bruger en tynd elastisk belægning til at hælde over gipsfiberbelægningen udjævningsblandingen med et lag på 2 mm.

Af gipsovoloknistogo ark kan ikke lave et komplekst buet design design. Men du kan være sikker på, at den ikke går i stykker under installationen og under driften.

Nu ved du, hvad GWL er, og hvordan man monterer det. Feedback fra herrerne siger, at dette er et pålideligt materiale til færdiggørelse af væggene i lejlighederne. GOST forudsætter manglende giftige stoffer, der er skadelige for mennesker, så du behøver ikke bekymre dig om dit helbred. Den eneste væsentlige ulempe er en stor vægt.

Hovedkarakteristika og størrelse af GVL ark

Et af de mest bekvemme byggematerialer til indendørs arbejde er et gipsfiberark. GVL anvendes til vægbeklædning, beskyttelse og beklædning af strukturelle elementer.

Gipsfiber er en analog gipsplader, men den har bedre præstationsegenskaber. På grund af den homogene struktur er dette materiale kendetegnet ved højere styrke og pålidelighed.

Først og fremmest har gipsfiber bedre styrkeegenskaber i sammenligning med gipsplader. På grund af denne ejendom har GWL et bredere anvendelsesområde og anvendes i tilfælde, hvor partitionens pålidelighed og stivhed er påkrævet. Derudover giver materialets høje viskositet dig mulighed for at se lærredet praktisk talt uden affald, og også skruer uden skruer.

Derudover giver en homogen struktur materialet god slidstyrke og øget modstandsdygtighed mod mekaniske skader. Derfor anvendes plader af GVL ofte som et substrat til overlappende eller tørre plade. Denne fremgangsmåde gør det muligt at niveauere gulvfladen kvalitativt og uden overskydende snavs. En korrekt matchet størrelse af GVL-ark vil ikke kun accelerere arbejdet, men også reducere materialets omkostninger væsentligt.

Ulemper ved gips fiber web

Materialets forøgede stivhed har sin egen ulempe: at lave strukturer med buede former er ret vanskeligt i dette tilfælde. Styrken af ​​gipsplader til bøjning er ret lille selv i våd tilstand, og derfor er brugen af ​​dette byggemateriale i krøllede strukturer i modsætning til gipsplader begrænset.

Vigtig værdi har også kostet GVL. Prisen pr. Gipsfiberplade er lidt højere end gipspladens. Denne ulempe kompenseres imidlertid af bedre ydelseskarakteristika og en længere levetid.

Fordele ved gipsfiberark før andre efterbehandlingsmaterialer

På grund af dets sammensætning, som ikke indeholder syntetiske komponenter, GVL-linned, samt gipsplader, er absolut miljøvenligt materiale.

Gipsfiberark har et højt niveau af lyd- og varmeisolering. Og på grund af den hygroskopiske karakter af materialet i rummet med finish af plader af GVL, er den optimale luftfugtighed for mennesker altid opretholdt.

Fremragende brandsikre egenskaber tillader brugen af ​​GVL som beskyttelse af træ og andre brandfarlige strukturer.

GVL lærred kan let savnes med en almindelig hacksav eller jigsaw. Derfor kan dette byggemateriale bruges til at konstruere næsten enhver konfiguration.

En anden fordel ved GWL er den lette transport og installation af byggematerialer. Den relativt små vægt af selv de samlede ark gør det muligt at installere lærredet med en eller to personer. Samtidig udføres arbejdet på kortest mulig tid uden tab af kvalitet.

Vandtæt gipsfiberplade

På trods af at gipsfiberen er hygroskopisk nok og absorberer fugt fra luftbrønden, producerer producenterne af dette byggemateriale i dag et specielt vandtæt udseende. Gipsfibreplader fugtbestandige (GVLV) kan bruges i lokaler med høj luftfugtighed, f.eks. På et badeværelse eller et badeværelse.

Dette materiale er let at bestemme selv i udseende: arkene har som regel en grønlig eller gråagtig nuance. For yderligere beskyttelse behandles det ofte med forskellige antiseptiske og fugtighedsbestandige midler.

Uanset fabrikanten har størrelsen på GVL ark standardværdier, hvilket letter installation og justering af plader til forskellige typer af strukturer. For mere bekvemmelighed præsenteres alle parametre i form af et bord.

Til privat konstruktion anvendes hovedsagelig småformatark 1500 x 1200 mm med en tykkelse på 10 eller 12,5 mm. Dette er den mest bekvemme mulighed for montering af begrænsede værktøjer. Denne størrelse GVL-ark giver dig mulighed for hurtigt og præcist at justere væggene, skabe interne partitioner, nicher og gardinvægge, selv alene.

Flere dimensionelle sengetøj GVL bruges til efterbehandling af store områder og industrielle lokaler. Størrelsen af ​​GVL ark i 2500 x 1200 mm og mere forudsætter tiltrækningen af ​​yderligere arbejdshænder og bruges som byggemateriale af professionelle brigader.

På grund af deres gode præstationer anvendes GVL-ark i konstruktion til væggirvning, opførelse af skillevægge og skabelse af forskellige strukturer og også som et tørt gulvbelægning:

 • hovedsageligt gipsfiber anvendes til efterbehandling og bygning i bolig- og industribygninger med normal og lav luftfugtighed;
 • hvis der er god ventilation, er det tilladt at bruge dette byggemateriale i kælderen og loftsrummet.
 • Til badeværelser, badeværelser, køkkener og andre værelser med høj fugtindhold i luften anbefales det at anvende fugtbestandigt GVL-klud;
 • fremragende frostbestandighed gør det muligt at påføre gipsfiber til dækning af væggene i økonomiske bygninger - garager, skure og andre uopvarmede bygninger;
 • For at sikre brandbeskyttelse af vægge og strukturelle elementer anvendes der også et gipsfiberark; brugen af ​​dette materiale er særligt vigtigt, hvis det skal arbejde med trækonstruktioner, da det i dette tilfælde ikke er nødvendigt at anvende klæbemiddelløsninger.

Omkostninger til gipsplader

Afhængigt af producent GWL kan prisen pr. Ark være lidt anderledes. En anden faktor der påvirker omkostningerne er salgsområdet og selvfølgelig størrelsen på arket. Den anslåede pris for typiske plader (1500 x 1200 mm, 2500 x 1200 mm) varierer mellem 390-600 rubler.

I dette tilfælde er en gipsfiberplade fra en russisk producent som regel billigere. Men mange fagfolk opfordrer ikke til at spare på dette materiale og købe for byggeri dyrt, men samtidig og en bedre kvalitet GVL import produktion.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 + 1 =