En bred vifte af kaktusfoto og navn

Originale kaktusarter: populære arter og deres fotos med navne

Cacti optager stadig et værdigt sted i mange blomsterbutikker og anses for at være en af ​​de mest usædvanlige planter. For at bestemme valget af originale succulenter til dyrkning, foreslår vi først at se, hvilke former for kaktus og deres fotos med navne.

Kort beskrivelse og typer af kaktus

Homeland af disse eksotiske planter er Amerika, selvom de i naturen findes i ørkenzonerne i Afrika, Asien og endda Europa. Vildkaktus har normalt store størrelser. De vokser i de varme områder af planeten, bredt udbredt i Argentina, Mexico og Chile. Nogle kaktusarter vokser i troperne, såvel som i kystområderne i Middelhavet og Sortehavet.

De naturlige forhold for deres vækst er slående, hvilket er ret almindeligt for kaktus:

 1. Mange arter vokser i ørkenregioner med lav luftfugtighed. Selvom der findes sorter, der foretrækker vådområder, bor de udelukkende i troperne.
 2. Cacti er tilpasset til pludselige temperaturændringer, som undertiden udgør op til 50 ° C i ørkener.
 3. De fleste planter lever på løs grus og sandet jord, med et lavt indhold af humus, men med et stort antal mineraler.

Cacti har en usædvanlig struktur - en kødfulde stilk og en tæt skræl. Denne funktion hjælper planten med at tilpasse sig fugtmangel. For at forhindre tab i kaktus er der specifikke beskyttende egenskaber:

 • spines i stedet for blade
 • et hårdæksel, der nyder planten fra den brændende sol;
 • Voksbelægning beskytter mod fordampning af fugt;
 • Ribbet stængel, på rillerne, hvor morgenduggen dråber til rødderne;
 • lange rødder er beskyttet mod udtørring.

For at kompensere for manglen på blade, har kaktuserne fortykkede kødfulde stilke. De fleste af dem er sfæriske, så de absorberer lys i omtrent samme mængde som bladene. Nogle kaktuser har ribben, som bidrager til en lille skygge fra solen.

Fleshy plante, mættet med vand - det er et fremragende bytte for ørkendyr. For at beskytte sig mod dem har den vanlige kaktus torner. I nogle arter er de et naturligt dække fra solens stråler.

I udseende er kaktuserne opdelt i følgende grupper:

Vi foreslår at du gør dig bekendt med de mest almindelige typer af kaktus blandt blomsterhandlerne på billedet med navnene.

Afhængig af vækststedet skelnes der to hovedgrupper af kaktus: ørken og skov (tropisk).

I naturen vokser kaktussen af ​​ørkener i varme ørken- eller halvødeleggende zoner i Amerika og Afrika. De er præget af en høj grad af tilpasning til miljøforholdene, de har massive skud og aflange, stærke rygsøjler.

Ørken kaktus kan opdeles i tre typer:

 • Echinopsis - har tykke stænger af sfærisk form, hvorpå spines er ensartet fordelt;
 • Opuntia - kendetegnet ved fladede stilke, som i udseende ligner pandekager;
 • astrophytums - de har ribbet stængler med tykke rygsøjler.

I hjemmet i perioden oktober til marts er ørkenkaktuserne bedre til ikke at vandde overhovedet. De har brug for konstant sollys, ellers vil de ikke blomstre. Derfor er planter bedre placeret på sydlige vinduer.

Nedenfor er de mest populære typer af kaktus på billedet og deres navne på russisk.

De fleste kaktus er indbyggere i særligt tørre områder af ørkener og halvøken. Men der er arter, der vokser i tropiske våde regioner. Det naturlige miljø for vækst af skovkaktus er tropiske zoner i Sydamerika, Afrika og Australien.

Placeret på træer, leveres de med organiske nedbrydning. Og på klipperne klamrer sig til stenbrodernes rødder og er tilfreds med en ubetydelig andel af humus. Næsten alle tropiske kaktusarter er præget af en formelig form og lange, blade, hængende stilke. I stedet for almindelige torner har de tynde hår.

I hjemmet i en kold vinterperiode anbefales begrænset vanding til skovkaktus. Og i den varme sommer har de brug for obligatorisk skygge. Det er bedst at placere dem på de østlige eller nordlige vinduer.

Ca. halvdelen af ​​alle sorter af blomstrende kaktus kan forventes at blomstre, når de når 3-4 år. I fremtiden er de i stand til at glæde alle sammen med deres blomster hvert år. De fleste kaktusblomster blomstrer i foråret. Men du kan med succes vælge flere typer, hvis blomster vil være indretningen af ​​interiøret hele året rundt.

Usædvanlige blomster der blomstrer i nogle kaktusarter er præsenteret på billedet med navnene.

For at kaktus blomstrede hurtigt, skal han skabe de mest naturlige forhold. De fleste blomster vises kun på en ny vækst. Og for sit udseende behøver en kaktus tilstrækkelig pleje om sommeren og fred om vinteren.

 1. Det er nødvendigt at tage vare på planter meget omhyggeligt, fordi selv en beskadiget rygsøjle kan reducere muligheden for blomstring betydeligt.
 2. I efteråret er det nødvendigt at reducere antallet af vanding, og tættere på vinteren stopper de helt. Du kan begynde at vandes kun i marts, først sprøjte kaktus med vand.
 3. Om vinteren er det værd at holde planter i et køligt rum med svag belysning.
 4. Når knopper fødes, er det umuligt at transplantere og befrugte kaktus, ellers er der en chance for at forblive uden blomstrende.

Dyrkning af en kaktus i en lille krukke fremskynder blomstringen. Det er tilrådeligt ikke at vende det til solen ved forskellige sider, ellers vil det tabe chancen for at blomstre.

Typer af blomstrende kaktus med billeder og navne

Kaktus Mammilaria har en sfærisk form af stammen, grøn med en blå farve, op til 25 cm høj. Den karakteristiske egenskab er hvide tynde tråde, der binder lange rygsøjler. Blomster af lyserød eller lilla farve anbringes på toppen af ​​kaktussen. Ofte ligner dets blomstring en krans af blomster.

Kaktus Opuntia har flade skud, dækket med skarpe torner. Derfor skal du være forsigtig med at passe på planten. Dens rygsmerter brydes let af og sidder fast i en persons hud. Om sommeren blomstrer Opuntia med orange store blomster. Frugter kan bindes, hvorfra forskellige retter er tilberedt i Amerika. Opuntia vokser i meget forskellige naturlige forhold: i tropiske og nåletræskove, ørkener og halvøkener, savanne, på havets kyster.

Kaktus Peyote fra slægten Lofofor lille størrelse grå-grøn farve uden rygsøjler. I naturen vokser i Mexico og nogle amerikanske stater. Dit yndlingssted er lille grus. Spidsen af ​​kaktussen ligner fladede molarer, og den nedre del af stilken er under jorden. Blomster vises på toppen, hvid eller pink. Frugter er aflange bær af rød farve, dannet gennem hele sommeren.

Dyrkning af Peyote i Rusland er forbudt ved lov siden 2004 på grund af det hallucinogene stof mescalin, som er indeholdt i massen af ​​plantestænger.

Cactus Cereus - dette er mange blomsterbutters stolthed. Coloniform stilk med tykke fremspringende ribben har nogle gange en højde på 1 m. På ribbenene er der lange og skarpe torner. Om sommeren begynder Cereus at blomstre. Nogle af dens arter har blomster op til 15 cm i længden. Det er interessant, at blomstringen i forskellige sorter af Ceres ikke er den samme. Nogle sorter blomstrer om dagen, mens andre - om natten.

Cactus Echinopsis I oversættelse fra græsk betyder den samme. Planten er præget af en grøn globulær stilk med kraftige ribben og korte rygsøjler. I fremtiden kan stammen blive cylindrisk. Store tragtformede blomster kan have en diameter på op til 20 cm, de kan være hvide, røde eller rosa. De begynder at blomstre om aftenen, og ved midnat bliver deres sarte duft meget stærk. Blomstringen begynder om foråret og slutter om efteråret. Blomster holder på stilken i 2-3 dage.

Cactus Gymnokalitsium oversat fra græsk, som en nøgen calyx. Kaktusen er sfærisk, for hvilken apikale blomster med et langt rør uden hår og rygsøjler er karakteristiske. I stængerne er der ingen klorofyl, derfor sker de gule, røde, lyserøde farver. På den ribberede overflade er der tværgående tuberkler. Kaktus begynder at blomstre relativt tidligt 3-4 år.

Separat er det nødvendigt at fortælle om en succulent Euphorbia fra familien Euphorbia, som også kaldes kaktus Euphorbia. Dette er en busk med små blade og lyse originale blomsterblomster. Hvis det passer godt til planten, kan den samtidig blomstre omkring 25-30 blomsterstand. I naturen er Molochia almindelig på alle kontinenter. I Rusland kan det ses langs bredden af ​​floder, nær veje og i markerne.

Mælk indeholder giftig mælkeagtig juice. Det kan fremkalde forbrændinger i huden og slimhinderne samt en krænkelse af fordøjelseskanalen, når den kommer ind i maven.

Euphorbia er uhøjtidelig for forholdene med tilbageholdelse, hele tiden har et dekorativt udseende. Om vinteren skal planten placeres i et køligt rum og ikke vandes for at forhindre rotting af rødder.

44 arter af kaktus med navne, fotos og en kort beskrivelse

Kaktus er en ekstremt almindelig kultur i indendørs blomsteravl. Der er et stort antal arter af familien kaktus. Hvad er kaktussen og navnene på arter kan findes nedenfor.

Klassificering af kaktus efter gruppens egenskaber

Alle repræsentanter kan opdeles i tre grupper:

Disse arter er forskellige i struktur. For eksempel Perekowski har stængler af rund form og flade blade, som er dækket af lige rygsøjler. blomstrer ofte enkelte blomster. Det skelnes af spiselige frugter.

Opuntia kaktus kendetegnes af små blade dækket med rygsøjler. Udover torner har de også glochidia. Glochidia er de modificerede blade af en plante. Blomstring af store størrelser. Farveringer varierer i sort. Frugter er mest spiselige.

Cereus blade og glochidia er fraværende. Dette er den største familie, som omfatter en række arter. Nogle repræsentanter for frugt er spiselige. Cereus-kaktuserne foretrækker i princippet tørre områder.

Blomstre alle sorter, men ikke alle repræsentanter vil nyde deres blomstring derhjemme. For en kultur at blomstre, skal du skabe de rigtige betingelser for hende.

Blomstrende kaktus

Blomstring afhænger af sorten. Der er repræsentanter med små blomster (Mammillaria). Og for andre arter - store størrelser. For eksempel gælder dette for Echinopsis. Størrelsen af ​​sin blomst kan nå 15 cm.

Farverige blomster er forskellige: hvid, lyserød, rød. Så for eksempel natblomster (det vil sige dem der blomstrer om natten) er forskellige i lys farve - hvid, fløde eller lyserød. Dagtid - kan have næsten enhver farve. Undtagelsen er blå og sort.

Hovedvarianter og deres navne

Alle kaktuser kan betingelsesmæssigt opdeles i grupper:

Værelse kaldet kaktus, som er tilpasset boligbetingelserne for dyrkning.

Værelset kan tilskrives:

Disse arter sameksisterer perfekt i rumsforholdene og blomstrer med ordentlig pleje af dem. Nogle kan blomstre for det første år af livet, for eksempel nogle Mammillaries.

De mest populære repræsentanter for skovkulturer omfatter:

Decembrist og ripsadolipsis er ens i udseende. Men kronbladene af ripsalidopsis vokser lige uden at bøje sig tilbage. Farve - rød.

Epiphyllum er ikke meget pænt. Art epiphyllum er kendt for blomster af røde nuancer. Imidlertid blev mange sorter med en række farvestoffer afledt.

Decembrist er kendetegnet ved blomstring om vinteren. Dette er et meget almindeligt udvalg. Blomster med hvide, lyserøde, lilla og røde blomster.

Også til skoven bør tilskrives:

 1. discocactus. Har en rund form af stilken, blomster en enkelt hvid blomst;
 2. figenkaktus. Bemærkelsesværdige er ikke kun appelsinblomster, men også spiselige frugter. Nogle af dem har en behagelig smag og nyttige egenskaber;
 3. Pereskia;
 4. Melocactus.

Ørkenens art prickly:

De fleste repræsentanter blomstrer i rumsforholdene med smukke blomster. Nogle af dem har evnen til at blomstre for det første år af livet.

Definition af en art ved ydre kvaliteter

Vok en kaktus, men ved ikke, hvad den hedder? Identificer sorten ved hjælp af eksterne data.

Alle kaktusblomster, men ikke alle kan blomstre hjemme. I dette tilfælde blomstringen varierer afhængigt af sorten.

Blomstrer for det meste små blomstrende. Mulige farver: gul og pink. Der er flere blomster, de kan åbne ikke samtidigt, men igen.

Det har mange sorter. derfor farver af blomster er forskellige: hvid, gul, rød, lyserød. Blomstrer i mange blomster.

Bemærkelsesværdigt er det kun en blomst blomstrer. Det er dog stort og gult.

Bemærkelsesværdigt er det blomstrer om vinteren. Decembrist kaldes fordi det blomstrer under nytår. Blomstringen er stor og har en rød farve.

Generelt har alle repræsentanter blade. Imidlertid er de repræsenteret af torner. Hvis vi taler om kaktus, hvilket virkelig der er kendte blade til alle, så kan du ringe til Pahipodium.

figenkaktus har blade i form af aflange flade kager, hvorpå rygsøjlen er placeret.

julestjerne adskiller store blade med lysegrøn farve med dentikler ved kanterne.

Den højeste er Cereus. Højden af ​​nogle repræsentanter når 20 meter. Derhjemme når de selvfølgelig ikke sådanne højder. Men de kunne, hvis lofter af lejligheder ikke blandede dem. Cereus kendetegnes ikke kun af dens højde, men også af den smukke blomstring af stor hvid med en cremefarve. Derudover har de en utrolig smag.

Op til 2 meter i højden kan vokse Molochai.

Lange nåle kan prale Echinocactus (Echinopsis hvidblomstret), Carnegy, nogle sorter af Mammillaria, Feroccactus. Dette er ikke en komplet liste.

De fleste sorter er forskellige i dekorative kvaliteter. Dekorative som blomster, så stængler og blade af denne kultur. Blandt de hyppigst opdrættede i huset skiller sig ud:

 • Mammillaria (de adskiller sig i smuk blomstring);
 • Decembrist (det tildeles ved storslået blomstrende i vinterperioden);
 • julestjerne (en slags mælkeblomst, smukt blomstrer i store blomster);
 • spurge (alle typer mælkebede varierer ikke kun i dekorative egenskaber, men også i lægemidler);
 • pachypodium (en meget original repræsentant med lange blade);
 • Epiphyllum (dekorative lange skud og store blomster);
 • Astrophytum (en kultur med en original sfærisk stilk med en stor hvid blomst).

espostoa kaldte en fluffy cactus. Denne kultur er af Perun oprindelse. Fluffy, denne art kaldes på grund af hårene, som spiller en beskyttende funktion. Højden af ​​denne kultur i rumforhold overstiger ikke 70 cm , i naturlige forhold kan vokse op til 5 meter.

At cacti det Har ikke torner, inkludere nogle arter af Ariocarpus. Dette er en original kultur med en usædvanlig stilk og en stor enkeltblomst. Også kan tilskrives Astrophytum Asterias. Denne art er kendetegnet ved en smuk og meget stor enkeltblomst i form af kamille, som er placeret på spidsen af ​​stammen.

Således er der i naturen et stort udvalg af forskellige kulturer. Alle kaktuserne varierer i højde, blomst, nåle. Alle kan vælge en plante til deres smag. Kaktus er en original kultur med den mest utrolige blomst. Hvad kunne være mere interessant end en blomstrende kaktus?

De bedste typer blomstrende kaktus med fotos og navne

Kaktuserne er meget populære i huset af blomsterhandlere og amatører. Der er utallige sorter af kaktus. Der er repræsentanter for forskellige arter og slægter, blomstrende, ikke blomstrende, forgrenede, høje, meget stikkede. Vi understreger en farverig samling af 20 arter af blomstrende hjemmekaktus.

Kaktusens krop er oftest en svag, mørkegrøn farve. Det er sfærisk eller cylindrisk, ribbet med hyppige små buskede rygsøjler. Kaktusens højde kan være 10-60 centimeter. Blomsterne er hvide, lyserøde, lyserøde, tragtformede, vidt åbne, 3-6 centimeter lange. Blomster på korte, pubescente ben ligger i den øverste del af kaktusens krop.

Epifytisk kaktus. Stængler krybende, kan nå 5 meter lange og 2 centimeter i diameter. Dann et stort antal lyse grønne skud. Areola prickles ligger tæt og dækker næsten alle stilke. Planten blomstrer pragtfuldt i begyndelsen af ​​foråret. Blomster i kaktus er crimson eller pink, zygomorphic, langstrakt 6-10 centimeter i længden og 4-6 centimeter i diameter.

Kaktusens krop er en mørkegrøn farve. Formen af ​​kroppen er sfærisk eller cylindrisk, ribbet med små hvide pletter og krøllede, buskede bløde torner. Kaktusens højde kan være 20-60 centimeter. Blomsterne er gule, zygomorfe til 7 centimeter i diameter.

Succulent plante. Kaktusens krop er sfærisk og fladt. Højden på en voksen plante kan ikke nå mere end 15 centimeter, i diameter 4-10 centimeter. Kaktusens krop er grå-grøn farve. Spines op til 3 centimeter i længden, samlet i bundter og symmetrisk arrangeret. Blomsterne er hvide, zygomorfe, op til 10 centimeter i diameter.

Rigelig forgrening kaktus busk. Grenene er flade, artikulerede, uden rygsøjler, med skæve kanter. Blomster zygomorphic, rørformet, placeret i enderne af grene. Blomster kan være crimson, pink, rød og orange.

Kolonformet kaktus med indgivelse eller oprejst stengel. Kan nå en højde på 30 centimeter til 2 meter. Kaktusens krop er ribbet, grågrøn i farve, torner tynde og hyppige. Udadtil synes kaktusen ikke stikkende, men pubescent. Blomsterne er røde, i form af rør, 2-9 centimeter lange.

Kaktusens krop er kugleformet til 25 centimeter i højden, en grå-grøn farve. Et kendetegn ved mammilia er tilstedeværelsen af ​​en hvid edderkop mellem rygsøjlen. Spines lang, op til 3 centimeter, samlet i bundter og symmetrisk arrangeret langs kaktusens krop. Blomster zygomorphic, pink eller lavendel, placeret øverst i kaktusens krop. Ofte blomstrer kaktussen i form af en krans.

Kaktusens krop er oftest en svag, mørkegrøn farve. Kaktusens krop er sfærisk, med hyppige små buskede rygsøjler. Udadtil virker kaktusens krop fluffy. Kaktusens højde kan være 10-60 centimeter. Blomsterne er gule, tragtformede, vidt åbne, 3-6 centimeter i diameter. Blomster er placeret i den øverste del af kaktusens krop.

Succulent plante. Det kan vokse til et helt lille træ op til 2 meter. Planten er i form af skudd af en oval flad form. Planten er meget tæt dækket med klaser og små rygsøjler. Blomster er rørformede, gule eller røde.

Kaktusens krop er en strålende mørkegrøn farve. Kaktusens krop er sfærisk eller cylindrisk i form, ribbet med hyppige små buskede rygsøjler. Kaktusens højde kan være 10-60 centimeter. Blomsterne er hvide, lyserøde, lyserøde, tragtformede, vidt åbne, 3-6 centimeter i diameter. Blomster på korte, pubescente ben. Blomster er placeret i den øverste del af kaktusens krop.

Kaktusens krop er oftest en svag, mørkegrøn farve. Kaktusen er sfærisk, med hyppige små buskede rygsøjler. Spinesne er symmetrisk placeret i hele kaktusens krop. Kaktusens højde kan være 20-60 centimeter. Blomsterne er gule, orange, pink, tragtformede, vidt åbne, 3-6 centimeter i diameter. Blomster er placeret på cirklen af ​​toppen af ​​kaktusens krop.

Succulent plante. Betegner familien af ​​kaktus, men det er ikke en kaktus. Planten er buskagtig, består af mange mørkegrønne skinnende skud. Skuddene er tynde, lidt stikkende på ribbenene. Blomsterne er gule eller orange, små, rørformede. Der er blomster på enderne af skudene.

Kolonformet kaktus med indgivelse eller oprejst stengel. Kan nå en højde på 30 centimeter til 1 meter. Kaktusens krop er ribbet, grågrøn i farve. Torner tynde, op til 3 centimeter lange, hyppige, symmetrisk fordelt langs kaktusens krop. Blomster er hvide, zygomorfe, på en pubescent ben 2-6 centimeter lang, op til 10 centimeter i diameter.

Epifytisk kaktus. Stængler tynde, oprejst, kan nå op til 3 meter og 2 centimeter i diameter. Dann et stort antal lyse grønne skud. Areola prickles ligger tæt og dækker næsten alle stilke. Planten blomstrer pragtfuldt i begyndelsen af ​​foråret. Kaktusens blomster er hvid-pink, zygomorf, langstrakt, op til 6 centimeter lang og 4-6 centimeter i diameter.

Succulent plante. Kaktusens krop er sfærisk og fladt. Højden på en voksen plante kan ikke nå mere end 15 centimeter, i diameter 4-10 centimeter. Kaktusens krop er grå-grøn farve. Spines op til 1,5 centimeter i længden, samlet i bundter og symmetrisk arrangeret. Blomsterne er gule, zygomorfe, ensomme, op til 10 centimeter i diameter. Blomster er placeret i toppen af ​​kaktusens krop.

Epifytisk kaktus. Stængler tynde, oprejst, korte højst 20 centimeter, vævning. Kaktusen vokser med en busk. Kaktusens krop er grågrøn, tæt dækket af små torner. Blomster zygomorphic, regular, rød, pink, hvid eller gul. Blomster på små pubescentben, kan nå 3-5 centimeter i diameter. Blomstrer tæt.

Kolonformet kaktus med oprejst stængel. Kan nå en højde på 20-80 centimeter. Kaktusens krop er ribbet, grågrøn i farve. Torner tynde, op til 3 centimeter lange, samlet i bundter, arrangeret symmetrisk langs ribbenene i kaktusens krop. Blomsterne er hvide eller rosa, zygomorfe, på en pubescent ben 2-6 centimeter lang, en blomst med op til 10 centimeter i diameter.

Epifytisk kaktus. Stængler er lange, forgrenede, krybende eller hængende, ofte med bølgete marginer. Stængler kan være enten flad eller trihedral. Der er ingen pigge i voksne planter på skud. Blomster stort, hvidt eller rødt, tragtformet. Vises om foråret eller sommeren. Både blomstrøret og æggestokken er dækket af skalaer, hår og små torner.

Kaktusens krop har en sfærisk form, med år noget aflange eller kolonneformet. Kroppen er symmetrisk, med skarpe ribben, glat og skinnende, fra lysegrøn til mørkegrøn. Spinesne er bundtet og jævnt fordelt i hele kaktusen. Blomsterne er hvide, lyserøde, lyse lilla, tragtformede, vidt åbne, 3-10 centimeter i diameter. Blomster på lange pubescentben. Blomster er placeret i den øverste del af kaktusens krop.

Kaktusens krop er lavt søjlet og frigiver mange skud. Stænglerne er cylindriske, 15-60 centimeter høje. Stænglerne kan bushes og forgrenes. Kroppen er ribbet, spiral. Spines er bundtet og symmetrisk arrangeret langs kroppen. Blomster af forskellige farver (grønlig, gul, lyserød, lilla), stor, tragtformet, bred åben, 2-6 centimeter lang ved foden og 4-9 centimeter i diameter. Blomster vises på den laterale overflade af kaktusens krop.

Tilføj en kommentar Annuller svar

Ischias - en meget smertefuld fornemmelse i lumbosakralet.

Hver gennemsnitlig familie bruger næsten halvdelen af ​​det.

Snefnug og spire fra candy wrappers er forældede.

For at opdatere boliginteriøret er det ikke nødvendigt at gøre ombygningen.

Den konvulsive sammentrækning af kalvemusklerne om natten er.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

45 − = 40