Et rigtigt russisk bad

Russisk sauna på brænde - Bygnings- og designregler

Både den finske sauna og den russiske sauna på skoven har samme formål. De er stedet for vedtagelse af forskellige vandprocedurer, som har en positiv effekt på den menneskelige krop. Deres forskel ligger i sekvensen for at udføre visse handlinger.

Når man besøger et russisk bad, kommer en hvilende person først i omklædningsrummet, ændrer tøjet, tager en kost, bryder urtet, opvarmer sin egen krop og forbereder sig på at besøge dampbadet. I dampbadet, hvor stenene i ovnen allerede er tilstrækkeligt opvarmede, skal de sprøjtes med vand, og der dannes damp.

Når et ægte russisk bad på brænde er bygget af cedertræ, er der en særlig aroma i dampbadet, der trænger ind i hver eneste celle i kroppen. Dette træ har antiseptiske egenskaber, af denne grund, efter at procedurerne er godt helbrede sår og slid på huden.

Enheden i saunaen på brænde forudsætter tilstedeværelsen af ​​en fastbrændselsovn, der er i stand til at opvarme luften i et dampbad til 50-80 grader med et fugtighedsniveau på ca. 70%. Sådanne tilstande opfattes af den menneskelige krop som behageligt.

I saunaen viser dampen i modsætning til badet, at det er tørt, og luftens fugtighed er højst 20%. Da denne form for damp ikke letter bevægelsen af ​​luftmasserne, reagerer kroppen på det selv ved en lav temperatur i rummet ved stress. Læs også: "Hvilke badearter findes der og forskellene mellem dem."

Luften i det russiske dampbad er mættet med fugt, der kan blødgøre varme dampe, så du kan blive længere i dette bad end i en sauna. Det russiske dampbad på brænde fungerer således, at menneskekroppen opvarmes jævnt, og temperaturen i den kan reguleres ved at vandne ovnen.

Varmeapparater i badene er placeret, så de samtidig opvarmer to værelser - et dampbad og et påklædningsværelse. I saunaen er der en swimmingpool eller et brusebad. Ofte i badbygningerne i et rum kombineres vask og dampbad. Modsat ovnen-varmelegeme placere bænke, liggestole, som lægger spande af vand og en skål. Damp begynder at dampe ud i kroppen, og vandet vaskes af med snavs.

I et finsk dampbad kan du ikke bruge en kost, som i et tørt rum kan røre på overfladen af ​​huden forårsage alvorlig forbrænding. Med hensyn til fugtig og varm luft kan i en sådan atmosfære ved hjælp af en kost ikke bare forbedre sundheden, men også forynge.

For fuldt ud at værdsætte det helbredende potentiale for våd damp, skal du korrekt opbygge et russisk bad på brænde. Samtidig er det meget vigtigt, at der altid er en forsyning af damp under loftet, hvilket betyder at det er nødvendigt at oprette et højt rum. Læs også: "Det korrekte arrangement af bade FRA og til."

Hvorfor foretrækker ejere af badehuse i tider med allestedsnærværende forgasning at opvarme saunaen med brænde?

Der er mange grunde til dette:

 1. Varmluft, mættet med fugtighed, er kendetegnet ved høj varmeledningsevne, opvarmer gradvist, virker dybt på huden og brænder det ikke.
 2. Helbredende kvaliteter, der er forbundet med russiske bade, forbedres ved at bruge eg og birkebørser, og i dygtige hænder bliver de et middel til massage.
 3. At vælge den bedste variant af et bad, er det nødvendigt at overveje, at accept af procedurer i russisk par ikke fører til en spastisk strækning af fartøjer. Samtidig anbefales det ikke at besøge en sauna for personer med hjerteproblemer.
 4. Det er ligegyldigt, om en sauna er bygget på træet med egne hænder eller med hjælp fra et håndværksmand. Ovnen i det vil hurtigt opvarme beholderen med sten og du kan begynde at dampe et par timer efter den første brændstofpåfyldning.
 5. En varmeenhed, der arbejder på træ, kan installeres på ethvert sted, og det kræver ikke en særlig tilladelse (læs også: "Hvilken slags tilladelse til at bygge et bad på dit websted - regler og forskrifter"). Den russiske ovn fungerer autonomt, fordi den ikke afhænger af tilgængeligheden af ​​elektricitet i modsætning til saunaudstyret. Derfor vælger mange sommerboere at bygge en sauna på skoven i deres forstæder.
 6. Brænde er forholdsvis billigt. Denne type brændstof betragtes som en af ​​de billigste muligheder. Derudover er brænde miljøvenlig. Brændte kul kan bruges som organisk gødning.
 7. Hvis brænde bruges til at tænde et russisk bad, kan det opbevare varmen i 14 timer, men på betingelse af, at mursten blev brugt til sin konstruktion. For aggregater af støbejern eller stål køles de hurtigere ned, men de har mange ubestridelige fordele.

Opvarmningsstrukturen, der anvendes i et sådant bad, kan være:

 • foret med mursten,
 • fremstillet af støbejern eller stål.

Præcis sige, hvilken enhed der betragtes som den bedste, er ikke let. For at gøre dette skal du i hvert tilfælde overveje både plus og minus af forskellige muligheder.

Det billigste billigere produkt til at arrangere badkomplekser eller saunaer er en stålovn. Dens fordel ligger i hurtig opvarmning, og ulempen er, at enheden også hurtigt afkøles, og derfor vil der være mere brænde for at tænde det.

Ikke det bedste valg til et russisk bad vil være køb af en støbejerns kedel. Denne legering reagerer dårligt på temperaturfaldet, så når du bader på enheden, kan du ikke hælde koldt vand - det vil snart blive dækket af revner og vil mislykkes.

Støbejernskedler, i modsætning til badehuse, er fremragende til finske badstuer, fordi de opvarmer på korteste tid og køler ned i lang tid, da de holder temperaturen i tør luft.

Projektet af en sauna på brænde sørger normalt for opførelsen af ​​en murstenopvarmning.

Nogle eksperter mener, at en sådan ovn mister en stål- eller støbejernsprodukt af flere årsager:

 1. For en god opvarmning er der brug for en stor mængde brænde.
 2. Det er næsten umuligt at bygge en murstenovn med egne hænder - den har en kompleks byggeløsning, og den skal bygges efter ordningen.

Deres modstandere sikrer, at det er muligt at nemt fjerne de ovennævnte ulemper og gøre dem til fordele:

 1. Hvis det er godt at bygge en murstenovn, skal det faste brændstof ikke hældes, da det opretholder termisk energi i lang tid, hvilket giver det gradvis i mindst 14 timer.
 2. Hvis du ikke har erfaring og den nødvendige viden til murværk af enheden, kan du altid ansætte en mester selv. Og selv om hans tjenester er ret dyre, vil professionelt udført arbejde garantere, at badet varer længe, ​​og du behøver ikke bekymre dig om sikkerheden ved at blive i en terma.
 3. Brickovnen er en pænt konstrueret struktur, der kan blive en del af væggen, der tjener til at adskille omklædningsrummet og dampbadet (læs: "Ovnen til et russisk bad - hvad det skal være og hvordan man gør det").

En sådan variant af opvarmningsanordningen i en badbygning er praktisk og praktisk, så mange ejere foretrækker det til ham.

Afslutningsvis skal det bemærkes, at fordelene ved en sauna opvarmet af brænde er indlysende: dets funktion afhænger ikke af tilgængeligheden af ​​el og gas, men i dampbadet lugter det altid naturligt træ.

Hvordan man opbygger et rigtigt russisk bad?

Igen skubbet mig til en teoretisk undersøgelse af spørgsmålet på forummet "Sådan bygger jeg et rigtigt russisk bad?" Jeg foreslår min personlige vision af svaret, baseret på de studerede materialer i badets historie og udviklingen af ​​byggeteknologier. Men først, lad os huske badets oprindelse og hvad er det?

Et rigtigt russisk bad - affald!

Nu skal du ikke bare tænke på det dårlige! Siden vi er begyndt at tale om den gamle (jeg vil notere, ikke obligatorisk russisk) brugerdefineret til at vaske, så brug ikke moderne, men gamle begreber i forbindelse med proceduren for rensning af snavs. Så han tog og krydsede alle handelsparfymer på handelsmedarbejderes ret til at forstå badene. Det er vask og vask, der er grundlaget for opførelsen af ​​badehuse i det antikke Rusland, ikke damp, parrede kager, bagningsprocedurer og massage med aromaer fra oversøiske bergamast-eucalyptus græs. Sump. Nå, jeg valgte ordet. Et normalt ord. Hvis badet var på bredden af ​​en flod, en kløft eller en skråning, var der ingen skrald. Alt der skete efter vask og folk og retter flød ned ad skråningen. Det betyder ikke, at på almindeligt folk ikke vasker og ikke vasker op. De gravede et hul, hvor vandet blev drænet efter vask. Pothole pit - et sted for afløb fra århundredet før sidst og fra nutidens liv på steder, hvor der ikke er spildevand. Du må bare ikke identificere hulen for afløb med affaldsdump! Det var i det mindste sådan, det var før. I dag er et dump og madaffald identificeret med et affaldsdump. Tiden gør sin egen.

Ingen vaskede tidligere i boligkassen af ​​flere grunde. En af dem - den vigtigste, fortyndede ikke fugtigheden i rummet og beskyttede tømmerhuse fra forfald og lugt. I værste fald tog de vand ud i skraldet, i bedste fald byggede de et badehus på en flods eller en badehus med en skraldespande.

Det kommer fra vask, fra vask og vask, fra praslav. * Myti, fra katten. Blandt andet skete der: St.-Slav. mathi, weør (anden-græsk ἀπαντλεῖν), russisk. vask, kr. Mitya, Mia, Bolg. mia, serbohorve. mȉti, mȉy̑m, slovenensk. míti, mȋjem, tjekkisk. mýt, myji, slovakisk. mуť, polsk. myć, myję, in.-pöl. minć, n. mys.

Og hvad var bortset fra badene i de oprindeligt russiske lande - i badelandet?

Bad ... Hvor meget i dette ord investerer vi i dag! Hvor mange innovationer vi forsøger at anvende for at få nogle fantastiske måder at blande ild, vand og sten på! Vores store bedstefædre ville høre på os! De havde ikke engang spørgsmål om, hvilken slags russisk bad, og hvad russisk ægte og hvad er et rigtigt bad generelt? Der var bare bad. Dette er en speciel slags økonomisk rum, hvor den gennemsnitlige familie gik for hygiejneprocedurernes skyld.

Historisk tilbagetrækning: For fans af udtrykket "fra oldtidens tid" vil jeg citere fra værket af "Estate in Russia" Sidorova M. Tal om 17-18 århundrede. Af historiske og badestandarder - ikke så længe siden. Folk vaskes derefter i årtusinder!

Boyarer, adel, adel og simpelthen velhavende mennesker boede i palæet (det er slet ikke Kreml). Vinduerne var dækket af glimmer og meget sjældent glas. Lys til belysning blev brugt i usædvanlige tilfælde og kun rige. Levede om dagen, hvilket er meget vigtigt for at forstå essensen af ​​det russiske bad. Både mænd og kvinder havde støvler! Men størstedelen af ​​befolkningen levede i kyllinghytter - hytter med komfur uden skorsten. Føler hvor jeg får! I hytterne uden rør! Belysning er en stråle, et vindue er en bullish boble. Enkle byfolk havde beskedne kaftaner, fattigere end boysars og adelsfolk. Om vinteren sætter de på pelsfrakker og forskellige hatte - afhængigt af deres velstand. Bondeens garderobe inkluderet - bast sko, bukser, en skjorte; om vinteren - en pels og en tredobbelt. Ortodoksi og kirken - forfatningen og loven dekret: 200 dage om året skal fastes, i disse dage tilfreds med brød og brødprodukter, grøntsager, fisk. Den sædvanlige drink var brød kvass. De brugte også øl, samt "varmvin", men de havde ret til at fremstille og sælge statsejede virksomheder - tavernaer eller blonder. Lovers af drikke blev kaldt pituahs, de blev ikke respekteret.

Føler du, hvor jeg skal hen? Hvad burde have været et bad i 90% af beboerne i bast sko? Det er bemærkelsesværdigt, at lørdag var en badedag for alle gods. Hele dagen! Hvorfor hele dagen?

Hvad lavede sine skabere i badehuset?

Før søndag og kampagnen i kirken var det nødvendigt at vaske snavs og støv. Det er en ren tilfældighed, at vask blev identificeret og identificeret med hvile og afslapning. Familiens leder på denne dag arbejdede hårdt og forberedte et bad. På dagsaften forberedte de sig og gik til det smukkeste sted på gården, den, der ikke blev indviet af præsterne, på det sted, hvor de gik til synden, og hvor den onde ånd blev drevet til badehuset. Lørdag er en familiedag til en særlig type russiske familieforbindelser.

Historisk set har denne type af familiebånd udviklet i Rusland, hvor community folk er blevet totalt nedsænket i familieforhold er grundlaget for den økonomiske aktivitet i den udvidede familie og bonden samfund, og ikke forsøge at skille sig ud fra organisationen til selvstændigt "for at tjene sit brød." Vigtigst er det, hvad forudsat det menneskelige fællesskab - en slags "familie af familier" - var en psykologisk komfort, tillid til "sociale" beskyttelse og for at opnå den nødvendige grad af underhold. Konsekvensen af ​​dette fænomen var den manglende aktivitet på den person uden for samfundet og den deraf følgende smalle iværksætteraktivitet i baggrunden af ​​den generelle mangel på udvikling af kapitalistiske relationer i Rusland.

Og denne familie på 10-15, og nogle gange skal 20 personer vaskes, skiftes til rene tøj, vaskes osv. Nå, hvis det er sommer, og hvis det er vinter? Det ville være nødvendigt at varme badehuset, så varmen overhovedet var nok. Og vandet ville være mere, for ikke blot at vaske, men også at vaske. Så prøv ikke at allokere hele dagen! Vask alle, vask alle, forkæle alle, så at selv for en kvinde kan hans russiske familie hoved holde op. Så gik han hele dagen: sætte brænde, trække vand, tilbered retter til det samme vand, saml linned, så det var vådt for at trække eller bøje til at binde, så der var mere at vaske. Lad være med at bade, men vask! Brooms derefter plejede at vaske, i stedet for brugt vibes og svampe. Og halmen måtte lægges. Halm hvorfor? Husk nu.

Hvis folk boede i huse af høns og bastesko, ville de ikke kunne få hammam og romerske bade til vask! Selvfølgelig ikke. Parodi af de byzantinske kulturer i form af Sanduns var ikke universelt hædret for at dukke op. Så de byggede et badehus ikke bedre end det hus, de boede i.

Det er nødvendigt at begynde at drukne om morgenen, for i løbet af vinteren er badet afkølet til omgivelsestemperaturen hurtigt. Strukturen er lys, ikke alle logbjælkerne er bygget af en solid log, og badehuset har ikke altid været og ikke alle. Estate tillod ikke. Det enkeltstående tag er enklere, gulvet med huller er billigere, og ovnen er ikke en komfur, men et stenhård. Bænkene er lange - langs hele væggen. Hverken bordet - sofaer, du har et massagested, ingen multi-tiered hylder, ingen hygrometre, ingen termometre. Hvordan bade? Jeg kan ikke engang forestille mig ...

Uden røret blev røgen hældt direkte under loftet, gennem revnerne i væggene - overalt fandt jeg stedet. Stenen blev stablet højt, således at ilden, Gud forbyde, ikke brød sig, og at spande og spande ikke faldt. Og der er røg over saunaerne på lørdage, strømmer ud af alle hullerne og meddeler om begyndelsen af ​​sabbatsbaddagen. Familiens leder - en mand - for et bad i svaret. Så løb han rundt i timevis og kastede brænde i gasskålen - et røgrør. Røg - det hele begyndte i et russisk bad. Det er vigtigere end en komfur. Det er røg - grunden til, at dronker ikke blev tilladt i badet - så at fjols ikke bliver brændt under ilden. Når alt kommer til alt skal vi jævnligt løbe op og smide i ilden, så steinen opvarmer hele dagen og køler ikke ned om en time. Sandsynligheden for at indånde carbonmonoxid er stor.

Et par timer med at ryge - og saunaen varmer op, murens sten og træ blev varm og hut-rygerummet var klar til forberedelse. Det er ikke at vaske, men at træne! Fordi udarbejdelsen af ​​bade - den mest beskidte ting: røg gennem døren for at frigøre kul til at gøre, sod fra væggene, lofter afvaskes hvor det er muligt og rent halm under hans fødder, og lå på bænken, så sagen ikke glans over bagefter, og bringe koldt vand og fylde tønden. Og hvad med dampbadet? Med hvilket dampbad? Der var ingen damp værelser. Hvor de druknede, dernede de der, hvor de vasket, hvor de blev slettet og tørret og behandlet, og på strøet "tumblede de".

Skønhed! Alt varmt og varmt, alt lugter af halmgræs og bryst. Soot dræbte alle fremmede lugt, vira og bakterier desinficeret alle hjørnerne af badet, stafylokokker og streptokokker døde i helbredt røg og varme. Ren, steril og nyttig. Lugtene af medicinske urter bragte ikke til aromaer, men for helbreds skyld udfyldes påklædningsrummet, hvor det vil lægge på gulvet i en masse snavsede portings og linned.

Så hvordan man bygger dette mirakel - russisk bad?

Sådan vasker jeg ikke vil skrive, meget er skrevet og meget opfundet, og endnu mere lagt sexuelt angst på internettet. Lad os dvæle på "hvordan man bygger?"

Der er en simpel måde at virkelig opbygge et rigtigt russisk bad på: øks, så, skovl, hjælper, mad og gå til skoven. Glem alt om pergamentpapir og folie, om isoloner og perlitplader, om rustfrit stål, omkring keramiske fliser og imprægneringer. Glem mineralull og bitumenfliser, om rouletter, bulgarier og øvelser, om beton og tagmateriale. Glem alt, og det russiske bad vil vise sig selv. Og vigtigst! - Glem saunaovne, brandstænger, askeplove og metal.

En log hus med mos mellem kroner, pent overliggere, i stedet for loft isolering og dampspærre - bladene med ler, i stedet foring af kalk - golnye væg eller mast sticks stedet skodder af vinduer, lystransmitterende gennem slidserne. Glem ikke at grave ud tømrerarbejdet! Der vil ikke være nogen regimenter. Det vil være halvvilet på benene. Der vil være duftende bryst i sommeren fra birk og gran på vinteren. Og der vil være omhyggeligt arbejde - at sætte en komfur ud af sten til din sauna i sort. Fremragende billede om badene i sort her

Jeg tror, ​​at jeg ikke vil beskrive alle byggematerialer, og alt er klart og tydeligt. Det er også klart, hvorfor russiske bade har noget, der har ændret sig så meget i dag med nye teknologier:

 • en masse sten - så varmen er nok til hundredvis af døråbninger med hele den store familie, så stenen opvarmes med et hul i bygningen mange timer før solnedgang;
 • vandet er varmt, fordi det ikke kan opvarmes - rør er ikke der;
 • ventilation i form af rørledninger og flapper - ikke nødvendig, nok udkast fra revnerne;
 • Der er ikke behov for dampgeneratorer - der vil være nok sten, og ingen specifikt gav ind fordi børnene er omkring. Det var nok, og at en sten ved et uheld falder i løbet af kogende vandkoge. Og det overskydende er ikke nødvendigt af nogen, tøjet hænger ved siden af ​​hinanden, og de gik ikke ind i hytten i 3 minutter, men i timevis!
 • 60 grader / 50 percent, eller omvendt - ingen tog det, gik hidtil var terpezh, ingen vidste dengang, at de fysiske love og luftfugtigheden og temperaturen er forbundet diagram og ingen regulering af disse samme love vil ikke ændre sig i et åbent system

Epilog eller epitaph af et rigtigt russisk bad

Måske er læserne af min blog blevet lidt mere tydelige, at det russiske bad ikke har noget at gøre med moderne ovnproducenter, konvolutions- og volleyventilationskoncepter gennem to temperaturafdelinger af emhætten. Jeg håber, at det russiske bads fornemmelser ikke vil være relateret til hypnose fra termometre og hygrometre i damprummet, fordi et rigtigt russisk bad er en livsstil, som vi aldrig vil føle eller smag igen. Også vi har ændret! Men det er grunden til at elske et badehus, at vi bygger os og deler denne glæde med alle mennesker.

Tilføj en kommentar Annuller svar

 • Marina til posten Glasrensere til komfurer og pejse
 • Andrew til posten Myter om det russiske bad - udsættelse for den hævede subkultur
 • Alice til rekorden Saunaer i Montenegro eller hvor man kan dampe op i Montenegro
 • Elena til posten Myter om det russiske bad - udsætter den opblåste subkultur
 • Forum om bad og sauna

  På din anmodning har vi åbnet et nyt afsnit til diskussion, hvor du kan dele dine tanker om opførelsen af ​​badehus og badetraditioner. Endnu mere bekvemmelighed og information fra alle fans af saunaen og saunaen

  Et rigtigt russisk bad, hvad er det?

  Bad i Rusland blev værdsat fra oldtiden. Desværre er det i dag ganske problematisk at finde et ægte russisk bad. For at redde de rigtige massive ovne næsten overalt blev erstattet af kompakt metal, og kulturen i det russiske dampbad blev næsten glemt.

  I denne artikel vil vi fortælle dig, hvad et ægte russisk bad skal være, beskrive dampbadets design, den optimale temperatur og fugtighed, ovnen arrangementet og andre vigtige øjeblikke.

  De vigtigste træk ved det russiske bad

  Komfortabel temperaturtilstand

  Temperaturen i det russiske bad skal ligge i intervallet fra +60 ° C til +80 ° C, under ingen omstændigheder at nå markeringen på +100 ° C eller derover. Og det er en helt logisk forklaring. Den normale temperatur i den menneskelige krop er +36,6 ° C. Derfor giver stærke afvigelser fra denne indikator ubehag - kulde eller feber. Overophedning i det opvarmede dampbad fører til en hurtig puls, slimhindeforbrændinger, svimmelhed og svimmelhed.

  Samtidig er en moderat og kontrolleret temperaturforøgelse kun gavnlig: blodstrømmen accelereres, organismernes beskyttende egenskaber øges. I det russiske bad opnås en dyb opvarmning af legemet til benet ikke gennem en rekordhøj temperatur, men ved hjælp af varm damp. Det er mere sikkert og effektivt.

  Valget af temperaturregime afhænger af mange faktorer: alder, fysisk tilstand, årstid og endda humør. Forøgelse af temperaturen til +90 ° C eller derover, samtidig med at der opretholdes høj luftfugtighed forårsager alvorligt ubehag. Værdien af ​​den producerede damp afhænger af valg af varmeudstyr og især varmelegemets design.

  • Åben komfur. Hvis du smider vand på stenene med en temperatur på mindre end + 250 ° C, vil temperaturen i dampbadet og fugtigheden i rummet ikke stige. Det kan forekomme, at det er blevet varmt, selvom temperaturen endog en smule faldt.
  • Lukket komfur. Når du lægger vand på stenene, opvarmet til + 500-550 ° C, opnås fint dispergeret damp. Det er lettere at tolerere af kroppen, brænder ikke, opvarmer til meget knogler, så du kan slappe af perfekt.

  Fugtighed i det russiske bad påvirker opfattelsen af ​​temperaturregimet og spiller ikke mindre vigtig rolle for at skabe et behageligt og sundt mikroklima i dampbadet. Normal fugtighed ligger i området fra 30 til 50%. Det giver dig mulighed for at overføre høje temperaturer uden at forårsage stress og ubehag.

  Selve organismen kontrollerer interne processer, tilpasser sig forholdene.

  • Stærk opvarmning medfører øget svedtendens, hvis formål er at afkøle kroppen til normal temperatur.
  • Ved høj luftfugtighed fortsætter sved og udfører sin opgave, ved lavt - fordamper næsten øjeblikkeligt og kan ikke klare overophedning.

  Da alle ovenstående betingelser stort set afhænger af det valgte varmeudstyr, vil vi tale om ovnen yderligere. Lad os starte med opgaverne. Ovnen skal skabe en blød og mættet damp. For at få det, skal du opvarme sten til en temperatur på +350 ° C og derover. I praksis kan kun en komfur med en lukket komfur klare dette.

  • Oftest i opbygningen af ​​den nuværende russiske bad på træ med store mursten ovn med direkte opvarmning af stenene, hvorunder mellem dem, og der er ingen brand partitioner. Den eneste "men" - en fuld protopka vil tage mindst 3 timer.
  • Metalovne kan også bruges i et russisk bad, men de har brug for en mursten eller stenbelægning. Hvis du ikke bruger det, vil rumtemperaturen være for høj, dampen bliver brændende og tung.

  Stråling fra ovnen, foret med mursten eller talochlorit - blød, behagelig, kærlig. Temperaturen i dampbadet kan opbevares på et givet niveau op til 4-6 timer, selv når ovnen er stoppet.

  Når du vælger varmeudstyr, er det vigtigt at huske, at hver ovn er valgt individuelt afhængigt af dampstoffets egenskaber eller omvendt.

  • vægge. Traditionelt bygget af logs eller bjælker, som en isolering bruges interventure isolering. Træet opsamler varme og giver det til rummet, regulerer fugtighedsniveauet, samtidig med at der opretholdes et behageligt mikroklima. Hvis du stadig vil vælge en indvendig polstring, skal du give præference til ubearbejdet log eller tømmer. Anvendelsen af ​​imprægneringer fører til tab af materialets naturlige egenskaber. Derudover udsender behandlingsbrættet med stærk opvarmning kemisk damp, der påvirker kroppen negativt. Hvis du har tænkt dig at bruge en foring, skal du være opmærksom på linden og aspen. Afslutning fra blødtræ kan "flyde" ved høje temperaturer. På samme tid har stigen af ​​fyr, gran og lærk en behagelig aroma.
  • hylder. Lavet af massive træplader. Som regel bruger de linden og asp. Også vinder popularitet er abash - en af ​​de typer af palme. Dets træ har en løs struktur, som holder overfladetemperaturen lav, sikker og komfortabel for en person. Da badet ofte ligger og ikke sidder, skal hylderne være brede, mindst 2,5 centimeter tykke. Dette er også relateret til behovet for at holde varmen, forsigtigt give den til kroppen. Der er ikke grund til at bygge en stige, det er nok at installere 1-2 tier.
  • plads. Værelset skal være rummeligt nok. Området beregnes individuelt afhængigt af den valgte ovn. Mindste lofthøjde er 2,5 meter. I dampbadet skal der være et ventilationsvindue. Det åbnes før dampens begyndelse. Dette giver dig mulighed for at slippe overskydende damp og køre frisk luft. På grund af det store antal overflader der opvarmer varme, når temperaturen hurtigt det indledende niveau.

  Damp i det originale russiske bad er blødt, let og varmt. Derfor er det virkelig nemt at indånde det, men det er rart at være. Damp forsigtigt omsluttes og trænger dybt ind i kroppen, opvarmning ikke kun udefra, men også indeni. Han obzhivaet ikke øjne og hud, forårsager ikke et ønske om at løbe væk fra dampbadet til frisk luft.

  Sagen er, at dampkilden ikke koger, men straks fordamper vand. Det er til dette formål, at stenene opvarmes til den højest mulige temperatur.

  På mange måder afhænger dampens kvalitet af mængden af ​​sten. På samme tid, jo mindre bogmærke, jo hurtigere bliver badet opvarmet. Det er meget vigtigt at vælge de optimale proportioner. Som regel anvendes brickovne op til 500 kg sten til metalovne - ca. 100 kg. Den nøjagtige mængde afhænger af den valgte ovns kapacitet og kapacitet samt rummets rum.

  En af de nødvendige egenskaber ved et russisk bad er en kost. Traditionelt bruges birke-, eg-, eukalyptus- og enebærsbryst. Nogle gange med tilføjelse af mynte og brændsel. Før brug dampes dampen i varmt vand i 5-10 minutter. Vandet, der er tilbage efter sikringen, hældes i ovnen eller bruges til vask.

  Hover kost - ikke kun underholdende proces, fremmer afslapning, men også en form for massage bad, og et stort antal teknikker fitoterapiya.Suschestvuet svæve på hvilke populære skoler skiller sig ud: "Moskva", "sibirisk" og "Leningrad". Lad os se nærmere på dette emne i en af ​​følgende artikler.

  Dette dampbad giver dig stærk sundhed, ro i sindet og sand fornøjelse. Mens du en gang i et klassisk russisk bad, vil du forstå, hvordan blide og blide par kan være.

  Hvis du ønsker at opbygge en sauna eller hente en komfur, skal du være opmærksom på vores anbefalinger. De vil hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning og ikke fortryde dit valg.


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  + 4 = 5