Firkantet murformel

Hvordan beregner man væggeområdet?

Ved beregning af antallet af nødvendige efterbehandlingsmaterialer til reparationsarbejde skal du kende en sådan værdi som vægernes område. Dette er for at sikre, at forbrugsstoffer ikke er mindre eller meget mere end nødvendigt. For at beregne området af væggene er det ikke nødvendigt at ty til målerenes ydelser. Du kan gøre alt selv og huske skoleprogrammet om geometri, som nævner formler for at finde områder. Hvis forholdet til geometrien ikke er taget hånd om, så vil denne artikel helt sikkert hjælpe med at finde det rigtige beløb, sprede alle hylderne ud.

For at beregne væggeområdet skal du se i lærebogen om matematik og finde formlerne for at finde perimeter og område af geometriske figurer. For at beregne området af væggene i et rum i en rektangulær form, kan du bruge den praktiske algoritme:

 1. Vi måler længden og bredden af ​​rummet. Hvis rummet er rektangulært, skal du måle længden af ​​to tilstødende vægge. Disse mængder vil være tilstrækkelige til at beregne omkredsen.

Hvis rummet er forskelligt fra den rektangulære form, kan du beregne området af husets vægge på en anden måde. For at gøre dette skal du beregne området for hver væg separat og kombinere de opnåede resultater. Træk først vinduernes og dørernes område i væggene. Formlen vil have formen S = S1 + S2 + S3 + S4.

Sådan beregnes vægområdet: metoder og eksempler

Selvom det tekniske pas og boligdokumentationen viser alle de nødvendige mængder, og en plan er vedhæftet, er den ikke altid til stede.

Så er vi nødt til at bære os selv med et målebånd og efter nødvendige målinger, at tælle de nødvendige uafhængigt. I denne artikel lærer vi at beregne området for et huss vægge.

I hvilke tilfælde er det nødvendigt?

Komforten i at bo i et værelse bedømmes som regel af sine dimensioner. Så hvorfor har du brug for et vægområde? Dette er en hjælpemængde, vigtigt for at estimere mængden af ​​forbrugsstoffer, der kræves ved reparation.

At kende væggeområdet i et værelse eller en lejlighed kan du købe den nødvendige mængde forbrugsstoffer, uanset om det er tapet, maling, hvidvask eller fliser.

En rulle med tapet har en kendt bredde og længde det giver dig mulighed for at beregne den krævede mængde materiale På væggeområdet, på banker med maling, er det anbefalede forbrug i gram pr. kvadratmeter også angivet, flisen i visse størrelser har også et kendt område.

Til beregning er det nødvendigt at bruge kendt fra skolefelt formel rektangel.

Selvom rummet selv er "uregelmæssigt", kan væggene "indsættes" (selvfølgelig mentalt), og vi får et rektangel med en længde svarende til rummets omkreds, og en højde svarende til højden af ​​rummet.

Og rektanglet er lig med produktets sider. Den ene side er rummets omkreds, den anden er dens højde. Rummets omkreds er summen af ​​længderne af alle sider af en plan figur, der repræsenterer gulvet, eller mere enkelt længden af ​​alle skirtplader.

Hvis rummet er en simpel form, kan længden af ​​omkredsen måles ved at foretage flere nødvendige målinger. Højden af målt som regel på ethvert hjørne af rummet, fra gulv til loft. Lineære dimensioner skal måles i meter, så vil området blive udtrykt i kvadratmeter.

eksempel: Rummets omkreds er 13,90 m, højden er 2,65 m. Vægernes areal er 13,90 x 2,65 = 36,84 m2. m.

For at beregne omkredsen af ​​et rektangulært rum, måle længden og bredden af ​​rummet, Tilføj dem og formere med 2.

eksempel: længde 4,1 m, bredde 2,85 m. perimeter = 2 x (4,1 + 2,85) = 13,90 (m).

I et rum i form af et trapezium med 4 vægge er de to modsatte parallelle med hinanden, og de to andre er ikke. I dette tilfælde kan du måler længden af ​​alle 4 sider separat og foldet. Dette vil være omkredsen af ​​rummet.

Der er en kompleks formel, der tillader det Beregn den fjerde dimension fra den målte længde på 3 sider, men det er lettere at måle end at beregne.

eksempel: Siderne af rummet med et gulv i form af en trapeze 3, 4, 6 og 5 m. Perimeter = 3 + 4 + 6 + 5 = 18 (m).

Læs også artiklen om størrelsen af ​​standardvinduet til huse af forskellige typer.

Hvis rummet er strengt rundt, kan omkredsen beregnes, Måling af diameter (diameter) og multiplicere det med tallet "pi", lige (med afrunding) 3.14.

eksempel: diameter 2,7 m, omkreds = 3,14 x 2,7 = 8,48 (m).

Pletter af afrundet form bliver nødt til at tælles særskilt måling længden af ​​den runde del med en streng eller fleksibel målebånd og tilføje det til de målte lige linjer af omkredsen.

Omkredsen af ​​et rum med uregelmæssig form kan måles ved omhyggeligt at strække langs omkredsen langs soklerne en streng eller en tråd, vrid alle ledges, bøjninger, og derefter måle længden af ​​garnsektionen svarende til omkredsen med et målebånd.

Vægform kan være kompliceret af tilstedeværelsen af ​​nicher og fremspringende dele. Nogle gange kan disse elementer forsømmes, hvis det er nødvendigt, skal de tages i betragtning ved formlen af ​​rektangelområdet under hensyntagen til alt dette ekstra område.

Hvis du limer væggene i rummet med tapet eller maling med maling, fra området af vægge beregnet ovenfor det er nødvendigt at trække området af vinduer og døre tilbage.

Vinduer og døre er normalt rektangulære i form og til at bestemme deres område det er nok til at måle deres bredde og højde, og formere.

eksempel: i et rum med et vægareal på 36,84 kvadratmeter. Der er et vindue på 1,30 ved 1,40 m og en dør på 0,80 ved 2,05 m. Vinduets areal er 1,30 x 1,40 = 1,82 kvadratmeter. m, døren er 0,80 x 2,05 = 1,64 kvadratmeter. m. Området af væggene uden vinduer og døre er 36,84 - 1,82 - 1,64 = 33,38 sq. M. m.

Hvordan beregner jeg forsyningerne?

På malerkrukken angives udgiften 100 g / m2. Lad os beregne mængden af ​​maling, der er nødvendig for at male rummets vægge med vægområdet 33,38 kvadratmeter. m.

Vi multiplicerer forbruget udtrykt i kg pr. Kvadratmeter af området af væggene uden vinduer og døre, vi opnår 0,1 x 33,38 = 3,34 (kg). Du kan selvfølgelig gøre med en dåse på 3,5 kg maling. Som dette eksempel kan du tælle andre efterbehandling materialer.

Ved at kende kvadratmeter vægge kan du beregne antallet af forbrugsstoffer, der kræves. At beregne området af vægge Det er nok at kende rummets omkreds og dens højde.

For at definere omkredsen i den enkleste form af et rum (rektangulært) måles længden og bredden med en kompleks form værelse Omkredsen måles ved hjælp af fleksibelt tape eller garn. Fra det beregnede område trækkes området af vinduer og døre af.

Se i den følgende video - hvordan man beregner vægområdet:

For ikke at klatre rundt i lejligheden med en regelmæssig roulette, som alene er svær at måle og stadig er der fejl, er det bedst at bruge en laser. Med det kan du måle alt hurtigt og til en.

Sådan beregnes kvadratet af et værelse, vægge, loft, gulv

Med jævne mellemrum skal vi kende rummets rum og rumfang. Disse data kan være nødvendige i udformningen af ​​opvarmning og ventilation, ved indkøb af byggematerialer og i mange andre situationer. Det skal også regelmæssigt kende området for væggene. Alle disse data beregnes let, men på forhånd skal du arbejde med et målebånd - for at måle alle de nødvendige dimensioner. Om hvordan man beregner arealet af rummet og væggene, rummets rumfang og vil gå videre.

Det er ofte nødvendigt at beregne rummets kubiske kapacitet, dets rumfang

Areal af rummet i kvadratmeter

Tælling er let, du behøver kun at huske de enkleste formler og også tage målinger. Dette vil kræve:

 • Roulette. Det er bedre - med en fixativ, men den sædvanlige vil gøre.
 • Papir og blyant eller pen.
 • Regnemaskinen (eller tælle i en kolonne eller i sindet).

Et sæt værktøjer er simpelt, der er i hver husstand. Det er nemmere at udføre målinger med en assistent, men du kan klare det selv.

Først skal du måle længden af ​​væggene. Det er ønskeligt at gøre dette langs væggene, men hvis de alle er lavet med tunge møbler, kan du foretage målinger i midten. Kun i dette tilfælde skal du sørge for at roulettebåndet ligger langs væggene, snarere end diagonalt - målefejlen bliver mindre.

Hvis rummet er den rigtige form, uden fremspringende dele, beregner området af rummet er enkelt. Mål længden og bredden, skriv på et stykke papir. Skriv tal i meter, efter komma, sæt centimeter. For eksempel er længden 4,35 m (430 cm), bredden 3,25 m (325 cm).

Sådan beregnes området af et værelse

De multiplicerede tal er fundet, vi får arealet af rummet i kvadratmeter. Hvis vi vender os til vores eksempel, får vi følgende: 4,35 m * 3,25 m = 14,1375 sq. M. m. I denne værdi forlader du normalt to cifre efter decimaltegnet og derefter rundt. I alt er den beregnede kvadratur af rummet 14,14 kvadratmeter.

Hvis det er nødvendigt at beregne arealet af et rum med uregelmæssig form, er det opdelt i enkle tal - firkanter, rektangler, trekanter. Derefter måler de alle de nødvendige dimensioner, beregner de kendte formler (se tabellen nedenfor).

Før vi beregner rummets område, foretager vi også ændringer. Kun i dette tilfælde vil tallene ikke være to, men fire: længden og bredden af ​​ledgen vil blive tilføjet. Dimensioner af begge stykker betragtes særskilt.

Et eksempel er på billedet. Da begge er rektangler, beregnes området med samme formel: længden multipliceres med bredden. Figuren skal tages væk eller tilføjes til rummets størrelse - afhængigt af konfigurationen.

Området af et komplekst rum

Lad os vise i dette eksempel, hvordan du beregner arealet af rummet med en kant (vist på billedet ovenfor):

 1. Vi betragter en kvadratur uden en kant: 3.6 m * 8.5 m = 30.6 sq. M. m.
 2. Vi overvejer dimensionerne af den fremspringende del: 3,25 m * 0,8 m = 2,6 kvm. m.
 3. Vi tilføjer to værdier: 30,6 kvadratmeter. m. + 2,6 kvadratmeter. m. = 33,2 kvadratmeter. m.

Der er stadig værelser med skrånende vægge. I dette tilfælde skal du bryde det således, at rektanglerne og trekanten er dannet (som i figuren nedenfor). Som du kan se, er det i denne sag nødvendigt at have fem størrelser. Du kan opdele det anderledes ved at placere en lodret linje, ikke en vandret linje. Det er ligegyldigt. Det kræver bare et sæt simple former, og måden at allokere dem på er vilkårlig.

Sådan beregnes området af et rum med uregelmæssig form

I dette tilfælde er beregningsordren:

 1. Overvej en stor rektangulær del: 6,4 m * 1,4 m = 8,96 kvadratmeter. m. Hvis vi vil afrunde, modtager vi 9, 0 kvm.
 2. Beregn et lille rektangel: 2,7 m * 1,9 m = 5,13 kvadratmeter. m. Afrunding, vi får 5,1 kvm. m.
 3. Vi betragter området for trekanten. Da den har en ret vinkel er den lig med halvdelen af ​​rektanglet med samme dimensioner. (1,3 m * 1,9 m) / 2 = 1,235 kvadratmeter. m. Efter afrunding får vi 1,2 kvadratmeter. m.
 4. Nu tilføjer vi alt for at finde rummets samlede areal: 9,0 + 5,1 + 1,2 = 15,3 kvm. m.

Layout af lokalerne kan være meget varieret, men det generelle princip, du forstod: kløft ved enkle former, måle alle de krævede dimensioner, beregne kvadratur af hvert stykke, så alle tilføje op.

Formler til beregning af området og omkredsen af ​​simple geometriske figurer

En anden vigtig note: området af rummet, gulv og loft - alle samme størrelse. Forskelle kan være, hvis der er nogle halvkolonner, der ikke når loftet. Derefter subtraheres kvadraturen af ​​disse elementer fra den generelle kvadratur. Resultatet er gulvområdet.

Sådan beregnes kvadratering af vægge

Definitionen af ​​vægområdet er ofte nødvendigt, når man køber efterbehandling materialer - tapet, gips, etc. Yderligere beregninger er nødvendige for denne beregning. Den eksisterende bredde og længde af rummet vil være nødvendigt:

 • loftshøjde
 • højde og bredde af døråbninger;
 • højde og bredde af vinduesåbninger.

Alle målinger er i meter, da kvadraterne på væggene også måles i kvadratmeter.

Det er bedst at anvende dimensionerne til planen

Da væggene er rektangulære, betragtes området som for et rektangel: længden multipliceres med bredden. På samme måde beregner vi størrelserne af vinduer og døråbninger, deres dimensioner trækkes fra. For eksempel beregner området for væggene vist i diagrammet ovenfor.

 1. Væg med dør:
  • 2,5 m * 5,6 m = 14 kvadratmeter. m. - det samlede areal af den lange væg
  • Hvor meget indtager døråbningen: 2,1 m * 0,9 m = 1,89 kvm.
  • væg uden at tage højde for døråbningen - 14 kvm - 1,89 kvm. m = 12,11 kvadratmeter. m
 2. Væg med vindue:
  1. Kvadratur af små vægge: 2,5 m * 3,2 m = 8 kvm.
  2. hvor meget vinduet indtager: 1,3 m * 1,42 m = 1,846 sq m. m, afrundet, vi får 1,75 sq.m.
  3. væg uden vinduesåbning: 8 kvm. m - 1,75 kvm m = 6,25 kvm.

Find det samlede areal af væggene er ikke svært. Vi tilføjer alle fire numre: 14 kvm + 12,11 kvm. + 8 kvm + 6,25 kvm = 40,36 kvadratmeter. m.

Formlen til beregning af rummets rumfang

For nogle beregninger er rummængden påkrævet. I dette tilfælde multipliceres tre mængder: Bredden, længden og højden af ​​rummet. Denne værdi måles i kubikmeter (kubikmeter), kaldet still-kubik. For eksempel bruger vi dataene fra det foregående afsnit:

Hvis alt bliver multipliceret, får vi: 5,6 m * 3,2 m * 2,5 m = 44,8 m 3. Så rummets rum er 44,8 kubus.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 − = 9