Flise fra gips under en sten

Contents

Gipsplader til dekoration under stenen

Ideelt materiale til at vende fundamentet "under stenen" er selve stenen og have dekorativ værdi, for eksempel granit, marmor, sandsten, skifer. Fliser af naturmateriale har mange fordele, fx styrke, hårdhed, frostmotstand og andre egenskaber, der gør det muligt at anvende det til varig ekstern efterbehandling af baser. Men brugen af ​​natursten til indvendig efterbehandling er begrænset af visse af dens fordele.

Gipsplader bruges kun til indvendig efterbehandling, da det absorberer vand

For eksempel gør hårdheden af ​​dette materiale det vanskeligt at behandle foderet, når det lægges, overfladen er altid koldt at røre på grund af dens høje densitet, farveområdet er forskelligt, men dårligere end den keramiske flise i mætning. Hertil kommer, at den høje pris på natursten gør det utilgængeligt for mange forbrugere, eller i bedste fald indebærer en permanent finish i mange år.

Imidlertid er der kunstige materialer, der muliggør efterligning af indretningen til natursten, samtidig med at man forhindrer store omkostninger og ulemper ved at bruge en hård sten designet til udendørs brug. En af disse facetter er gipsfliser "under stenen", der tilbydes af producenter i en bred vifte af kunstnerisk design og prisklasse.

Overvej dette dekorative materiale, dets egenskaber, typer, samt måder at lægge dig selv på.

Karakteristik af gipsplader

Egenskaberne ved denne beklædning bestemmes af fremstillingsmaterialet og adskiller sig ikke fra kvaliteterne af nogen gipsprodukt (alabaster, selenit), som har både positive og negative egenskaber, der bestemmer anvendelsesområdet.

Hver egenskab af et materiale, afhængigt af situationen, kan være både dets fordel og ulempe. Overvej egenskaberne ved gipsplader, hvilket er dens fordele med hensyn til indretning.

 • Relativ lille specifik vægt - muligheden for at lægge på bunden med en begrænset bæreevne (gipsplader) og montering på klæbemiddelblandinger med moderat styrke.
 • Blødhed - lette justering og skæring, som gør det muligt at bruge improviserede værktøjer til dette.
 • Varme- og lydisoleringsegenskaber - høj komfort i et gipsrum.
 • Økologisk kompatibilitet - Produkter fra alabaster udsender ikke skadelige stoffer i miljøet.
 • Sikkerhed: Gips - dielektrisk Sandsynligheden for, at der kommer skade fra faldende fliser, der er slået fra bunden, er minimal på grund af dens lave tyngdekraft og blødhed.

Flise stiliseret under stenen, giver dig mulighed for at opnå elegance og raffinement af interiøret

 • Brandmodstand og brandmodstand - modstå virkningen af ​​høje temperaturer, alabasterforing beskytter basen mod brand.
 • Evnen til at anvende dekorative og beskyttende belægninger på flisen - giver æstetik og beskyttelse mod skader.
 • Egenskaber ved restaurering med egne hænder - Skader på mållinjen elimineres let af gips på basis af gips. Alabasterbeklædningsværdien er den rimelige pris, hvilket gør det lettere at reparere stedet.
 • Lav hårdhed og slagfasthed - manglende evne til at bruge til gulvbelægning, slibende eller endda lyspåvirkning, vil efterlade et spor på foringen i form af ridser, chips, dræn.
 • Hygroskopicitet - Gipsprodukter akkumulerer fugt fra luft eller en fugtig base.
 • Lav fugtighedsbestandighed - Gipsplader er ikke designet til virkninger af damp eller vand.

Ulemper ved dette færdiggørelsesmateriale bestemmer området for dets optimale anvendelse - indretning af vægge i tørre lokaler, der ikke anvendes til produktionsformål.

Klar selenitovaya fliser, der tilbydes af producenter, har særlig beskyttende imprægnering og belægning, hvilket minimerer hygroskopisk isolerende gips og trim fra bunden vand og miljø, men det gør det ikke egnet til udendørs brug.

Alle dekorative fliser fra selenit "under stenen" har de samme egenskaber, bortset fra format, størrelse og kunstnerisk udførelse af fronten. Disse tre egenskaber bestemmes kun af den form, der anvendes til at skære foringselementerne.

En af de mest populære typer af fliser anses for at være "vild sten"

Simulering af lagring af natursten indebærer brugen af ​​alabast dekoration, hvis forreste del visuelt har en struktur af naturligt naturmateriale. På trods af kompleksiteten af ​​profilen af ​​en sådan overflade er det også muligt at gøre gylle fremstillet af gips for hånd.

Hvilken flise at vælge - afhænger af rummets størrelse, den kunstneriske løsning og smag af kunden.

Processen med at vende fundamentet med gips "under stenen" kan opdeles i følgende faser:

 1. Overfladebehandling.
 2. Montering af beklædningen.
 3. Fyldning af sømme.
 4. Dekorativ dekoration af gips finish.

Lad os overveje hvert trin mere detaljeret.

Den indvendige overflade, der er planlagt til at vende, hvis der er afvigelser fra designplanet med mere end 1 cm langs hele længden, skal udjævnes. Som forberedelse til efterbehandling alabast tilpasning, afhængigt af graden af ​​krumning, er det muligt at fremstille ikke blot pudsning eller installerer gipsplader (gips gipspladelag), men også gips-baserede kit. Efter udjævningens afslutning skal substratet tørre helt.

En tør, jævnet overflade til at skabe en beskyttende barriere med hygroskopiske gipsplader og øget vedhæftning med klæbemiddelsammensætningen med egne hænder, er primet med to lag vandtæt primer. Efter tørring er væggene klar til dekoration.

Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at vælge en klæbemiddelblanding, hvilken slags afhænger af typen af ​​substrat.

For gipsbelagte plasterede overflader, vægge af skum og belukket beton, murværk, der er forsynet med cementbeklædning, anvender tørre klæbemidler på cementbasis.

Tør glutinøs blanding på alabast basis giver høj vedhæftning

Hvis væggene er udstyret med en gipsplank, anvendes tørlimblandinger på alabast basis. På glatte og ikke-porøse baser af GCR er selenitfliserne godt fastgjort med flydende (dispergerede) klæbemiddelblandinger.

Gips, der står under "sten", fremstillet i industrielle forhold og kunstnerisk indrettet, er helt klar til brug.

Selenitfliser, fremstillet med hånd og uden dekorative belægninger, skal være tørre, før de begynder at blive lagt. Derudover udfører de hydrofobering af selvfremstillet foring - de er dækket af vandtætnings primer, neutralisering af gipsens hygroskopiske egenskaber, og belægningerne tørrer.

Værktøj til limning af alabasterforing

For at lægge fliserne har du brug for en flad og flækket trowel, og at skære og tilpasse materialet bekvemt med en træhammer med mellemlange tænder, en skokniv og hårdt sandpapir.

At lægge gipsplader med dine egne hænder, skal du vælge den rigtige lim

Selenit-klistermærke

Processen med at lægge gips vendt med egne hænder adskiller sig ikke principielt fra installationen af ​​keramiske fliser.

Fremstillet i overensstemmelse med instruktionerne på emballagen påføres klæbemidlet med en flad spatel på bagsiden af ​​fliserne og fordeles jævnt over overfladen, hvorefter overskuddet af blandingen fjernes med en indhakket trowel.

Ved kontinuerlig vægafslutning lægges fliserne fra midten af ​​hver bund, så de trimmede produkter er placeret symmetrisk ved hjørnerne.

Med en selektiv foring, når flisen har separate områder kombineret med færdiggørelsen af ​​andre materialer, er klistermærket lavet på en tidligere lavet hånd, mærkerne.

Tile Selenite har en naturlig økologisk kompatibilitet, let vægt, høj styrke

Interlacing suturer danner afhængig af den kunstneriske udførelse af finishmaterialet. Hvis hvert produkt simulerer et uafhængigt element af murværket, mellem dem efterlader en fast spaltebredde på omkring 1 cm. I det tilfælde hvor gips flise er i form af fragmenter med billeddelen af ​​murværk af flere sten bredde sømme gøre det samme som i billedet, eller leddene holdes til en mindste værdi.

Arrangement af intertitches

Leddene i gips fliser "på en sten," fyldes med mørtel, cement eller alabast base, picking up farve, der simulerer den naturlige cementmørtel eller matchende med farven på leddene, afbildet på væggen. Grout grout for at forhindre skade på bløde alabaster produkter produceret gummi eller gummi spatel. Hvis sømmen er bred og dyb, skal du fylde dem lettere med en monteringssprøjte eller cellofanpose med et udskåret hjørne.

Fordybning efter flislægning - den sidste fase af arbejdet

Periodisk, hver 15-20 minutter operere fliser rene for overskydende murske blandingen og en spatel-form peger konveks eller konkav overflade af klæbemidlet i leddene, hvilket giver lighed med natursten.

Dekorativ dekoration af gips finish

Gipsplader, der er købt, er færdige, efter at fugerne er føjet sammen, behøver kun en polering. Men hvis farven zatortyh sømme efter hærdning af klæbemidlet skal korrigeres, kan leddene male over latex male ønskede farver og emulsions- forurenede områder vender straks ren våde skum. Efter at malingen tørrer, er sømmen dækket af et lag farveløst akryllak.

Afslutningsmateriale, der er lavet af egne hænder, har brug for dekorative dekorationer, som udføres ved hjælp af akrylmaling af forskellige farver. Først skal du male "stenene", anvende en baggrund og på toppen af ​​det pletter eller en spray af maling af en anden farve, og derefter to lag pletter sømene.

En dag efter, at malingen tørrer, er belægningen færdig med to lag farveløs akryllak, der beskytter fliserne mod ridser og letter periodisk vedligeholdelse.

Manglen på styrke af gipsfliser, når de anvendes korrekt, manifesterer praktisk taget ikke sig selv. Samtidig er fordelene ved det færdige materiale ubestridelige, især den acceptabel pris og muligheden for langvarig drift med den lethed at udføre småskala restaurering med egne hænder.

Kopiering af webstedsmaterialer er kun tilladt, hvis du angiver et aktivt og indekseret link til vores websted.

Sådan vælges og korrekt limes gipsplader til en mursten eller sten med egne hænder

Universal gipsflise til mursten eller sten hjælper med at lave billige reparationer med interessant design. Men som noget materiale har denne indretning sin egen specificitet. Han er lunefuld, undertiden upassende og i slutresultatet i stedet for et luksuriøst interiør viser sig at være latterligt. For at undgå skuffelse skal du omhyggeligt studere principperne om brug og valg, installationens finhed, reglerne for behandling af fliser før og efter lægning og for at få et eksklusivt design - gør det selv.

Egenskaber af valget og omfanget af fliser fra gips ↑

Naturstenen gør designet raffineret og stilfuldt. Men det er ikke altid muligt at bruge det. Gipsflise under stenen overfører de fineste detaljer af natursten. Dette gør det uundværligt, når man udsmykker et værelse.

Designmuligheder for nyt materiale ↑

Dekorative gipsplader til sten bruges til at dekorere værelser med normal luftfugtighed. Da dette materiale nemt absorberer vand, er brugen heraf i badeværelset og forklædningen i køkkenet uønsket. Hvis du virkelig vil, skal du passe på at reducere materialets porøsitet, som vil blive diskuteret nedenfor.

Ved hjælp af sten tapet, kan du placere accenter i design af lejligheder, kontorer, cafeer, hoteller.

Afslutningsmateriale fremstilles i to hovedtyper: mursten og vild sten. Valget af nogen af ​​dem er et smagsspørgsmål, men der findes stadig nogle regler.

Gipsfliser til mursten anvendes hyppigere:

 • i små rum, fordi det er tyndere end vild sten og reducerer ikke et lille område;
 • når du opretter en baggrund for billeder, tv, møbler osv.
 • når de står over for store områder eller alle vægge i rummet.

Efterligning af vilde, især revet sten giver dynamik til interiøret. Han ser godt ud:

 • når væggen er et uafhængigt element af indretning
 • ved et stel af pejse, tv'et, et panel;
 • når dekorere store rektangulære områder.

Overvej lysets evne til visuelt at forøge rummet og de mørke - for at reducere det. En særlig højdepunkt er en kombination af kontrasterende farver.

Hvordan man ikke tager fejl ved valg og hvad man skal kigge efter ↑

Valg af en dekorativ sten fra gips, være opmærksom på sådanne egenskaber:

 • Komposition. Samvittighedsfulde producenter bruger højstyrke gips GVVS-16. Det er yderst ønskeligt at have en blødgøringsmiddel i sammensætningen. Vi vil tale om dens egenskaber nedenfor.
 • Styrke. Prøv at afbryde og smuldre et stykke flise. Hvis indsatsen er ubetydelig, er produktet for skrøbeligt. Gnid bagsiden af ​​flisen. Det bør ikke smuldre.
 • Farve. Farvepigmentet tilsat direkte til blandingen, i modsætning til det ydre maleri, falder ikke med årene. At købe dekorative fliser under stenen, kan du holde på standardfarver. Men til eksklusivt design er det bedre at male det selv. I dette tilfælde bliver produktets fabriksfarve baggrunden, og kun nuancerne anvendes. For at gøre dette skal du bruge en airbrush eller børster. Airbrush sprayer malingen mere jævnt, og takket være børsten viser mønstret sig at være naturligt ujævnt.

Fordele og ulemper ved dekorative sten fra gips ↑

Som noget materiale har gipsfliser fordele og ulemper.

 • Økologisk kompatibilitet. Her kan du ikke argumentere. Gips blev skabt af naturen selv.
 • Let at behandle. Til trimning behøver ikke et specielt værktøj.
 • Lydisolering - finishen absorberer eksternt og forsinker interne lyde.
 • Fire modstand. Dette materiale kan modstå temperaturer på op til 600-700 grader i 6-8 timer.
 • Holdbarhed. Med korrekt lægning vil vendingen vare i mange år.
 • Vægt. På grund af den lave vægt kan læggingen af ​​den dekorative sten udføres på tynde vægge uden forstærkning og med næsten enhver lim.
 • Fugtabsorption. Denne mangel har faktisk et stort plus. På grund af let absorption af fugt kan gipsen redde huset fra fugt. Det var til dette formål, at gipsplader blev brugt i det gamle Rom. Når luften er for tør, giver materialet væk al tilgængelig fugt, der normaliserer mikroklimaet i rummet.
 • Prisen. For små penge vil du skabe effekten af ​​natursten og kun en professionel vil se forskellen.
 • Termisk ledningsevne 0,259 kcal / m dl / h. Væggen, dækket med gipsindretning, vil altid være varm.

 • Skrøbelighed. Gipsplader til mursten og sten kræver omhyggelig behandling. Der er mange tilsætningsstoffer, der er designet til at fjerne denne mangel så meget som muligt. Selvfølgelig vil de ikke give styrken af ​​betonpladen, men de vil spare dig for overdreven brølhed. Om disse tilsætningsstoffer i næste afsnit.
 • Fugtabsorption. På grund af denne ulempe anvendes kun gipsprodukter indendørs. Selv om der er en gipscementplade, der kan bruges til eksterne værker.

Sådan håndteres svagheder og svagheder ↑

Gipsprodukterne har to hoved ulemper, som jeg gerne vil slippe af med. Kampen mod dem begynder på produktionsstadiet. Der er stoffer, der tilsættes direkte til gipsblandingen. Men for at forbedre styrken og reducere vandabsorption, kan du og dig selv efter købet.

Hvordan man laver skøre fliser stærkere ↑

I fremstillingsprocessen bruger fabrikanter tilsætningsstoffer:

 • Superblødgørere. Denne komponent øger indstillingstiden og reducerer behovet for gips i vand. Disse egenskaber giver dig mulighed for at blande en opløsning med et højt indhold af tørstof, hvilket igen gør det endelige produkt stærkere. Blødgøringsmidlet gør blandingen homogen, hvilket ikke gør det muligt for gipspartiklerne at slå sig ned på bunden.
 • Modifikatorer. I en lille mængde øge styrken og modstanden mod ødelæggelse på gaden. Hvis denne komponent er rigelig, forbedres vandmodstanden, frost og slidstyrken.

Hvis du allerede har købt en gipsflise og vil gøre den holdbar, så brug for yderligere beskyttelse med de tilgængelige behandlingsmetoder:

 • Imprægnering. Problemet med gips er øget porøsitet. Dette er årsagen til brummeløshed og overdreven fugtabsorption. For at lukke porerne skal der anvendes imprægneringen af ​​dyb penetration på en akrylbase før påføring af gipsfliser.
 • Maleri. Toppen af ​​produktet er dækket af akryllak på vandbasis. På grund af dette er der dannet en film på flisen for at forhindre ridser og fugt ind i produktet.
 • Opblødning i vitriol. Kobber og jernvitriol har en positiv effekt på styrken af ​​gipsprodukter. For at gøre dette, blød fliserne i en løsning af en til to timer. Glem ikke kun, at vitriol er et farvestof, og hvis jern giver en gullig farve, så er kobber blå.

Sådan reduceres vandabsorptionen af ​​porøst materiale ↑

Hvis du planlægger at installere i fugtige områder, så spørg sælgeren om tilstedeværelsen af ​​modificerende additiver, der øger modstanden mod fugt. En sådan gipsflise er egnet til efterbehandling af badeværelser, men det er bedre at nægte kontaktstederne med vand fra det.

Til behandling af facader er det også muligt at anvende en hydrofobizator til imprægnering eller farve af overfladen. Det reducerer effektivt vandabsorptionen, samtidig med at dampgennemtrængelighed opretholdes. På grund af denne egenskab forhindres kondensering, forekomsten af ​​skimmelsvamp og svamp, og klæbende snavs vaskes let fra finishen.

Stacking en dekorativ sten med dine egne hænder ↑

Kvalitetsbelægning af gipsstensten kan ødelægge det endelige resultat, selv når du bruger de bedste materialer. Derfor gør alt det indledende arbejde så præcist som muligt.

Forberedelse af område og materiale til arbejde ↑

Før du lægger gipsplader på væggen med dine egne hænder, udfør en række handlinger:

 1. Overfladen af ​​væggen eller andet område skal rengøres fra sporene fra den tidligere indretning og justere.
 2. Prime med imprægnering.
 3. Kontroller fliserne for tilstedeværelse af afvisninger, smid ud slibepapirkanterne, i nogle få sekunder, læg dem hver i primeren og lad dem tørre i henhold til vejledningen.
 4. Læg gipspladen med et par rækker på gulvet. Baseret på det resulterende mønster, lav mærkerne og skær de stykker, du har brug for.
 5. Beskæring er lavet med en hacksav eller en kværn til metal, men altid i en vinkel, så forsiden er lidt bredere.

Sådan markeres overfladen af ​​en væg eller et andet objekt korrekt ↑

For at opnå den ideelle udjævning af murværket skal du bruge bygningens niveau og 12 mm choppere.

Ellers skal du tegne en overflade med vandrette linjer, inden du limer de dekorative fliser på væggen med dine egne hænder. Afstanden mellem dem er lig med højden af ​​en flise plus sømmen eller højden på tre rækker og tre sømme. De trukket linjer tjener som et niveau.

Når man markerer højden af ​​en flise, udføres lægget langs bundkanten, og stedet på sømmen forbliver ovenpå (hvis lægningen starter fra gulvet). Hvis der tages tre rækker for landemærket, limes første eksterne og derefter den midterste række. Sømme er justeret med øje. Glem ikke at forlade et sted til nederdel, gulv og bundsøm.

Et kompetent valg af lim til gipsplader ↑

Valget af lim til gipsplader afhænger af metoden til lægning:

 • I den sømløse metode til lægning i midten af ​​fliserne anvendes flydende negle, silikoneforseglingsmiddel, monteringsskum eller andre kontaktlimmer i punktvis retning.
 • Ved installation dekorative fliser under mursten optrævle under anvendelse af en speciel gips klæbemiddel eller polymere fyldstof, som påføres ensartet på hele overfladen, der skal dekoreres, og flisen. Tør lim inden avl skal helst sigtes, så små småsten ikke kommer ind i den færdige mastiks.
 • Cementmørtelet er uønsket. Det tørrer længere og i løbet af denne tid absorberer gipsen overskydende fugt. Hvis du stadig bruger denne lim, har du absolut brug for et primingstrin for høj kvalitet styling.

Regler og finesser af limningsprocessen ↑

Fliser på væggen limes hovedsageligt vandret. Limningen udføres både fra oven og nedenfra. Arbejdet starter fra hjørnet. Kanten af ​​møblerne, der støder op til pakningsstedet, er dækket af malingstape. Det fjernes i små stykker umiddelbart efter limning af to eller tre fliser, indtil limen er tørret.

Nuansens nuancer afhænger af den valgte metode:

 • Sømløs murværk. Før du limer gipsfliser på væggen på denne måde, skal du kontrollere dens geometri. Ofte adskiller partiklernes dimensioner sig fra hinanden. I dette tilfælde er midten af ​​væggen lagt så perfekt som muligt. Det er trods alt altid i syne.
 • Murværk under baren uden at fylde sømmen. Ofte er sømene ikke fyldte, da limning af gipssten på væggen ved denne metode er billigere og hurtigere. Det største problem - meget jævnt og tyndt påføring af klæbemiddel på væggen. Brug en spatel uden tænder til dette. Hvis limen kommer ud fra under fliserne, skal du straks fjerne den.
 • Liggende under baren med påfyldning af sømmen. Ved brug af et klæbemiddel til gipsplader kan der dannes mikrokasser under teglstenen. Slip af dem vil hjælpe flydende akryl: bare male spalterne med en børste.

For at fylde leddene skal du bruge en speciel mørtel til gipsstenstenen. Fortynd pulveret ifølge instruktionerne, læg det i en konisk pose og fyld alle sømme. Bredden af ​​hullet i posen er lig med sømmenes bredde.

Efter påføring, lad det tørre indtil konsistensen af ​​blødgjort plasticin. Fjern derefter overskydende med en speciel spatel. En lettelse karakteristika for en sådan murværk skal være dannet. Efter tørring skal du rengøre fliserne med en mellemhård børste fra fugerestenen.

Gør fliser til mursten eller sten med egne hænder ↑

Selvfremstillede gipsplader til mursten eller sten har to væsentlige fordele: økonomiske fordele og kvalitetssikring.

Instruktioner til fremstilling af en opløsning og påfyldning i forme ↑

Gør selv en blanding, du styrer mærket af gips og tilstedeværelsen af ​​en blødgører. Da gips af høj styrke, som professionelle kosttilskud, ikke sælges i hver butik, kan du prøve alternative midler.

Konstruktion Lim PVA - en fremragende erstatning for blødgører. For det første tørrer blandingen med dette additiv længere, og det er evnen til at tilføje mere tørstof, hvilket gør produktet stærkere. For det andet forhindrer det adskillelsen af ​​blandingen i henholdsvis gips og vand, styrken af ​​flisen er den samme over hele området.

Opskriften er enkel:

 1. For 1 kg gips skal du tage 150 ml flydende lim og 400 ml vand.
 2. Efter at have sovet i et vand, lad det svulme i et par minutter. Dette vil reducere mængden af ​​luftbobler betydeligt.
 3. Hæld derefter blandingen i en silikoneform, ryst bordet for at udlade luftbobler og lad det hærde.
 4. Tilsæt i forholdet mellem en til ti slagtende kalk, det øger styrken af ​​den øvre bold. Et godt resultat er sammen med blødgøring af færdige produkter i kobber eller jernsulfat.
 5. For større styrke brug forstærkende mesh eller bandage. Hæld blandingen i forme, ryste bordet for at udsætte luftboblerne, drukne masken i opløsningen skåret i formens størrelse og ryst igen.
 6. Efter fuldstændig tørring nedsænkes ikke hærdningen i form, nemlig tørring, produktet under imprægnering som beskrevet ovenfor.

Alle tips om proportioner er meget omtrentlige. Gipsen fra forskellige fabrikanter adskiller sig fra hinanden, fordi den ideelle opskrift vil vyrisuetsya med tiden.

Hvordan male hjemmelavet indretning ↑

I opløsningen tilføjes et farvet pigment, hvis det ønskes. En sådan farve i en farve kan efterlades som den primære eller lavede en baggrund. Skygge med airbrush eller pensel. Malingen kan påføres bunden af ​​støbeformen, inden der hældes opløsningen, men resultatet er uforudsigeligt.

Beskyttelses- og dekorative lakker til dækning af gipsfliser under en sten eller mursten er bedre efter installationen, når løsningen endelig går i stykker.

Dekorative fliser under sten fra gips, på trods af manglerne og mulige vanskeligheder ved installationen, er en uundværlig egenskab af moderne stilfuldt design. Hvis der ikke er tid og manglende tillid til din egen styrke til at reparere dig selv, skal du kontakte fagfolk. Men for at styre sit arbejde skal man først og fremmest undersøge spørgsmålet om teoristens niveau.

Du læser selv selv hvad du er ved at skrive. Ifølge punktet i den revet tekst fra forskellige kilder ...

Gipsplader til sten: 7 fordele ved materialet

Gipsplader til en sten passer perfekt ind i ethvert interiør, uanset stil. Gips er et blødt, plastisk og letvægts byggemateriale, og med sådanne kvaliteter er det naturligvis forsynet med popularitet såvel som materialer fremstillet af gips. Flise under sten er meget populær, også sådan flise har en bred vifte af former og teksturer, og den er lavet af gips. Når man vælger et fliseplade af fliser, stilles der spørgsmålstegn ved hvilken producent der skal vælges, er det muligt at lave en sådan flise med egne hænder, hvordan kan man lægge og grout?

Gipsgips: hvorfor få dette materiale

Gipsplader har et stort antal fordele, men der er også ulemper. Efter at have kendskab til alle de positive og negative sider, har du valget om at købe en sådan sten lavet af gips eller foretrække almindelige fliser.

Blandt fordelene ved fliser fra gips er værd at bemærke fremragende operationelle og æstetiske egenskaber

7 fordele ved fliser af gips:

 • Installation er meget let og kræver ikke særlige færdigheder;
 • Har dekorative funktioner, såsom at skabe en effekt af ægte mursten og sten;
 • Overkommelig pris;
 • En sådan flise har en lille vægt, som gør det muligt at klæbe det selv på en gipsvæg;
 • Gips er et miljøvenligt materiale;
 • Øget varmeoverførsel af byggemateriale;
 • Det er muligt at lave det nødvendige element alene.

Men som noget andet materiale har gipsen sine ulemper, som også bør være bekendt med, før de køber.

Ulemper ved dekorative fliser fra gips:

 • Gipsplader har en høj procentdel af vandabsorption og lav frostbestandighed, hvilket tvinger brug af en sådan flise kun til indvendige overflader og i tørre rum;
 • Sådanne dekorative fliser har også en reliefflade, hvor støv, snavs, der er vanskeligt at rengøre, akkumuleres, og flisen er dækket af lak til mere bekvem rengøring;
 • Ved at købe en sådan flise risikerer du at købe et produkt af høj kvalitet, og kvaliteten af ​​et sådant produkt afhænger af producentens valg, der foretrækker kvalitetsprodukter til fremstilling.

Sådan behandles fliser fra gips under en sten

Produkter fremstillet af gips er let skåret og bearbejdet. En sådan flise skæres udelukkende med en hacksav, en stol, en firkant og de nødvendige huller bores med en boremaskine. Til reparationsarbejde med gipsplader er det største problem ved docking af ydre hjørner. For at dockingen skal se perfekt ud, er det nødvendigt at skære gipspladen med en bulgarsk i en vinkel på 45 grader. Efter trimning skal pladen slibes.

Ulempen ved denne teknologi er en stor del støv og støj.

Du kan male fliser fra gips i enhver farve

Det vil også være nødvendigt at skære i de steder, hvor installationen af ​​afsætningsmuligheder og afbrydere skal udføres, og også på de steder, hvor væggene møder gulvene. I tilfælde af krøllede strukturer er det nødvendigt at udføre en snoet trimning og om nødvendigt at male.

For at reducere de økonomiske omkostninger betydeligt og mængden af ​​skåret fliser er det nødvendigt at mærke på overfladen, hvor trimningen finder sted, og de produkter, du ikke har pakket ud, skal sorteres i form, tykkelse og skygge.

Dekorative fliser fra gips: Vi udfører den korrekte installation

Facing arbejder med gipsfliser udføres på en forberedt flad overflade og på et tørt substrat.

For at gøre dette skal du gøre følgende:

 • Det er nødvendigt at fjerne den gamle finish, lim, mørtel;
 • Derefter skal du fjerne snavs og støv;
 • I tilfælde af ujævnheder skal de elimineres;
 • Behandl overfladen med en grundemulsion.

For at koblingen skal være pålidelig, anvendes en akrylprimer.

Gipsplader er dekorative, og derfor er de ikke brugt til at vende på træflader og på beskadigede baser. Produktionen af ​​klæbemidlet er strengt i overensstemmelse med instruktionerne. Før klargøring af lim er det nødvendigt at kontrollere udløbsdatoen. Da blandingen hurtigt størkner, bør den knyttes ikke i store mængder.

Installation af dekorative fliser fra gips kan gøres ved hjælp af lim til keramik

Der findes følgende typer klæbemiddelblanding:

 • Tætningsmiddel - giver høj kvalitet greb;
 • Lim baseret på cement, det er universelt og velegnet til ethvert ansigtsarbejde;
 • Gipslim, ideel til overfladebehandling med gipsprodukter;
 • Konventionelle PVA lim;
 • Passende til parametrene af klæbemidlet er også mastik.

Når alle de nødvendige materialer er indsamlet, kan du fortsætte med installationen.

 • Arbejder med modstående udføres i tilfælde af, at rumtemperaturen ikke er lavere end 10 grader;
 • Påfør lim til overfladen behøver ikke et stort lag på ca. 5 mm pr. Plot på ca. 5 - 6 plader;
 • Den bageste del af gipspladen skal også limes med lim;
 • Tryk flisen til basen og rediger dens position;
 • For at sømene kan vise sig at være ideelle, skal du bruge afstandsstykker;
 • Startlinjen skal lægges ved hjælp af bygningens niveau.

Former til gipsplader: hvordan man laver et produkt selv

For at kunne begynde arbejdet med produktion af fliser fra gips er det nødvendigt at købe en form til fremstilling af gipsprodukter, der er fremstillet af silicone eller polyurethan på forhånd. Formularer lavet af polyurethan er meget dyrere til kostpris end silikoneforme, og årsagen til denne prisforskel er, at polyurethanformen ikke kun kan anvendes til gipsprodukter, men også til andre byggematerialer. Selvfremstillet organisation er mulig, hvis der er specielt udstyr - silikoneforme.

Former gør det muligt at producere gipsplader af samme størrelse i enhver mængde

Den ideelle og billigere løsning til produktion af plader i hjemmet er silikoneformen.

I tilfælde af tilstedeværelse af flere elementer af de allerede fremstillede plader kan formularen til fremstilling fremstilles med egne hænder ifølge prøven af ​​allerede fremstillede fliser. For at gøre denne formular skal du tage et bad, der skal være stramt, så til bunden for at fastgøre prøven og hæld form med flydende polyurethan, det kan købes på ethvert tidspunkt for salg af byggematerialer. For at sikre, at formen ikke klæber til bunden af ​​bakken og til prøven før hældning med polyurethan, er det nødvendigt at smøre disse komponenter med et fedtholdigt middel. Herefter kan maleri udføres. Maleri er lavet på særlige måder. At lære at korrekt producere fliser og figurer til det kan være i træningsfotoet og videoen. Derudover oprettes denne måde, selv en modstående mosaik. I nogle tilfælde skaber folk selv deres egen virksomhed.

Silikoneforme til gips med egne hænder (video)

Gipsplader under stenen, dette er en fantastisk erstatning for en rigtig dyr sten, som ikke alle har råd til at købe. Men gips, dette er en ideel mulighed, jo flere produkter kan du oprette, uafhængigt af vores anbefalinger ovenfor. Ved at gøre dette vil du reducere dit økonomiske affald betydeligt. Ud fra ovenstående kan man sige, at gipsplader er den bedste løsning, som kan købes og opstilles til en overkommelig pris.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 + 5 =