Fodbold felt størrelse i meter

Fodbold felt størrelse

Hvis du beskriver fodboldbanen, er dens dimensioner som følger.

Feltet for spillet har form af et rektangel. Sidelinjen skal være længere end mållinjen.

Længde: mindst 90 m (100 meter), maksimum 120 m (130 meter)

Bredde: minimum 45 m (50 meter), maksimum 90 m (100 meter)

Feltstørrelser til internationale kampe:

Længde: minimum 100 m (110 meter), maksimum 110 m (120 meter)

Bredde: minimum 64 m (70 meter), maksimum 75 m (80 meter)

Længde - 105 meter

Bredde - 68 meter

I henhold til UEFA-kravene skal feltet orienteres, så dets længdeakse så meget som muligt for at lede retning mod nord. Dette gøres for at minimere indflydelsen fra solen på spilholdene. Uden et sådant krav vil stadion aldrig komme ind i UEFA Stadium Rankings [source?].

Der er dog ingen obligatoriske krav i forhold til retningen af ​​feltet, reglerne i spillet er ikke angivet.

Markeringen af ​​feltet er lavet af linjer, der ikke er bredere end 12 cm (5 inches); disse linjer indtaster de områder, de begrænser.

To lange linjer, der afgrænser spilleområdet, kaldes sidelinier; to korte linjer - portens linjer.

Feltet er opdelt i to halvdele ved hjælp af mellemlinjen. Midt på midtlinjen er markens centrum markeret, hvoraf en cirkel med en radius på 9,15 m (10 meter) er tegnet. Fra marken af ​​midten af ​​feltet i begyndelsen af ​​hver af tiderne af hoved- og ekstra tid, og efter hvert mål scoret, foretages en første strejke.

På hver halvdel af feltet er området for porten markeret.

Af punkterne i en afstand af 5,5 m (6 yards) fra indersiden af ​​hvert målpost, i rette vinkler til mållinjen, trækkes to linjer ind i feltet. På en afstand af 5,5 m (6 yards) er disse linjer forbundet med en anden linje parallelt med mållinjen.

På hver side af feltet er markant straffesparksfeltet - det område, hvor målmanden kan spille hænder, og portene til hold, der er begået i straffesparksfeltet overtrædelse, straffes med et direkte frispark, at 11 minutters straffespark udpeges.

Fra punkterne i en afstand på 16,5 m (18 meter) fra indersiden af ​​hvert målposter, i rette vinkler til mållinjen, trækkes to linjer ind i feltet. På en afstand på 16,5 m (18 yards) er disse linjer forbundet med en anden linje parallelt med mållinjen. Inden for straffesparket, i midten af ​​mållinjen og i en afstand af 11 m (12 meter) fra den, er et elleve meter markeret. Udenfor er straffesparket en cirkelbue med en radius på 9,15 m (10 meter), hvis centrum er på en 11 meter mark.

I hjørnerne af marken er flag monteret på flagstænger på mindst 1,5 meter høj, som ikke har cusps øverst. På samme sted er en kvart cirkel markeret med en radius på 1 meter - vinkelsektoren, hvor bolden skal være i svingningen.

Flagpoler kan også installeres i en afstand på ikke mindre end en meter fra skæringspunktet mellem midter- og laterallinjerne (praktisk taget ikke anvendt i praksis).

Porte skal placeres i midten af ​​hver af portlinjerne.

De består af to vertikale stativer, der er placeret i lige afstand fra hjørneflagspolerne og forbundet øverst ved en vandret tværstang.

Afstanden mellem stillingerne er 7,32 m (8 meter), og afstanden fra den nederste kontur af tværstangen til jorden er 2,44 m.

Bredden og højden af ​​tværsnittet af både stativer og tværbjælker er de samme og må ikke overstige 12 cm. Bredden på mållinjen er lig med bredden af ​​stativene og tværstangen. Til porten og jorden bag porten kan der fastgøres gitter, som skal fastgøres sikkert og placeres for ikke at forstyrre målmanden.

Portens indlæg og tværbjælker skal være hvide.

Teknisk zone - Et markeret sted uden for feltet, i umiddelbar nærhed af det, hvorunder kampens trænere og reserve spillere af holdet skal være placeret.

Fodboldbane: dimensioner og mærkning

I dag er fodboldbanen ikke kun et sted, hvor kampe mellem hold finder sted direkte. Dette er et meget komplekst ingeniørprojekt, der strengt overholder de etablerede standarder for placering, størrelse og arrangement af forskellige støttesystemer. De første krav til platform standarder for fodbold dukkede op i 1863 i et enkelt sæt regler, der er fastsat af The Football Association, der blev grundlagt den 26. oktober samme år. Det var den allerførste fodboldforening i verden. Det var hun, der gjorde et særligt bidrag til dannelsen af ​​moderne fodboldregler og -standarder, hvilke stadioner skal matche til at udføre officielle kampe på nationalt og internationalt plan. I øjeblikket er kravene til fodboldbaner foreskrevet i FIFA Game Rules. I henhold til disse regler er feltet for fodboldspil et rektangulært område, hvor mållinierne nødvendigvis skal være kortere end sidelinjen.

Klart etablerede størrelser af et fodboldbane eksisterer ikke, men der er grænseværdier.

For nationale kampe:

Længden af ​​sidelinien skal være mindst 90 og ikke mere end 120 meter

Længden af ​​mållinjen er fra 45 til 90 meter.

For internationale kampe:

Længden af ​​sidelinjen er 100-110 meter

Bredden af ​​feltet er 64-75 meter

Den anbefalede størrelse på fodboldbanen: 105 meter i længden og 68 meter i bredden.

Markeringen af ​​marken udføres ved hjælp af linjer, hvis bredde er den samme og må ikke overstige 12 centimeter. Linjer skal indtaste det område, de beskriver. Mellemlinjen forbinder to sidelinier, hvorved feltet skilles i to lige store halvdele. Midt i denne linje er der et mærke i form af en solid cirkel, der måler 30 cm, hvilket er midten af ​​feltet. En cirkel med en radius på 915 centimeter er trukket rundt om dette mærke. Målmandens felt er i hver halvdel af feltet. Mærkning udføres i en afstand af 5,50 meter udefra målposen. Vinkelret på mållinjen er to bånd 5,5 meter lange, rettet ind i dybden af ​​feltet. Deres endepunkter er forbundet med en linje parallelt med mållinjen. Fra grænserne af denne zone udføres et spark fra porten. I straffesparket kan målvagter lege med sine hænder. Mærket udføres i en afstand på 16,5 meter fra målposten. Vinkelret på mållinjen er to 16,5 meter lange strimler rettet mod dybden af ​​feltet. Deres endepunkter er forbundet med en linje parallelt med mållinjen. I zone i straffesparksområdet i centrum på en afstand af 11 meter fra mållinjen er et mærke i form af en solid cirkel med en diameter på 30 cm. Straffe er stanset fra dette punkt.

For straffen er tegnet bue med en radius på 915 cm, og straffen er midt i denne cirkel. For denne bue skal spillerne være på tidspunktet for straffespark. I fire hjørner af marken er der lavet et 1 meter bue mark for at bestemme vinkelspændingszonen. Feltdækningen kan være syntetisk eller naturlig (naturlægemidler), men nødvendigvis grøn. Fodboldbanen består af flere lag: dræn- og varmeledninger, ruderne og sandsubstraterne, græsplænen. Græsplæne har brug for konstant vanding, befrugtning og plantning af skaldede pletter. Meget ofte bliver græsset ikke direkte dyrket på stadionerne, men bringes i ruller.

Mange tak for den udvidede kommentar, og så ser vi fodbold på tv alle vores liv, men vi har ingen ide om størrelsen og layoutet af feltet)))))

Fodboldbanen er i sin essens en lige platform omgivet af sin omkreds af en sikker zone samt fri for eventuelle overskydende varer.

og segmentet af cirklen før straffen skal være

radius på 20 meter fra portens centrum

ret venligst disse af fifa

Radens radius er 10 meter, dvs. 9144 cm. Og den er tegnet med midten ved 11 meter markeringen.

Tip 1: Hvad er størrelserne på en standard fodboldbane

  • Hvad er størrelserne på en standard fodboldbane
  • Sådan indtastes login og adgangskode
  • Hvordan laver man en krakker til spillet

Hvorfor bruger teams forskellige feltstørrelser?

Tip 2: Krav til fodboldbane: dimensioner og dækning

Især i overensstemmelse med reglerne for året 1863 er længden af ​​et fodboldbane i sin form - et rektangel, en afstand på ikke mindre end 100 og ikke mere end 130 engelske værfter. Med hensyn til målere - fra 90 til 120. Bredden af ​​feltet er fra 45 til 90 meter (50-100 meter). Optimale forhold mellem længde og bredde - 105x68 m.

Hvor der stilles strengere krav til stadionerne, hvor internationale kampe finder sted med deltagelse af de bedste professionelle klubhold og landshold. Overholdelse af kriterierne overvåges ikke kun af nationale, men også af internationale forbund. I Europa er det f.eks. UEFA, Union of Continental Football Associations. Den tilladte længde af feltet er fra 100 til 110 m (110-120 meter). Bredden er fra 64 til 75 m (70-80 meter).

Der er også en gennemsnitslinie, der forbinder de to sider, hvor marken af ​​midten af ​​feltet med en diameter på 0,3 m (1 ft) er lavet. Det er omgivet af en cirkel 9,15 m i diameter (10 meter). Det er herfra, at startsparket er lavet på bolden ved begyndelsen af ​​det første og alle efterfølgende spil, i tilfælde af ekstra tid i cupkampene, halv tid. Med det genoptager holdet kampen, som savnede målet.

Dimensionerne af det første område, hvor udfører alle de såkaldte mål (7,32h2,44 m), lige 18,32h5,5 meter (yards 20X6). Dimensionerne af den anden, hvor "point" en afstand på 11 meter (12 yards) fra mållinien er at udføre en straf omfatter 40.32 til 16,5 m (yards 44h18).

En anden speciel fodboldzone er teknisk, placeret en meter fra bænken i hvert hold. En meter fra den tekniske zone blev udført og feltets sidelinje. Denne zone bruges primært af holdbusser til at formidle instruktioner til spillere.

Naturligt og kunstigt

En sådan urteblanding skal have et kvalitetsgreb med støvlerne og have en god fjederhed både for fodboldspillere og for bolden. Spilplænen er bygget på to måder - vokser græs direkte på stadion eller bringer det i form af ruller af græs og ruller rundt om marken.

Ikke det varmeste russiske klima giver dig mulighed for at spille fodbold, især i forår og efterår, i stadioner med naturlig græsplæne. Derfor er mange af de grundlæggende eller udskiftning, samt fodboldtræning felt i vores land er lavet med enten et varmesystem af et felt lagt under drænrørene, eller ved kunstig "græs".

Den består af plastfibre af grøn farve, fastgjort til hinanden og udgør et syntetisk tæppe med tætningsmiddel lavet af sand og gummiflis. Derudover er der også en blandet belægning, når kunstgræs er syet ind i den naturlige græs - for bedre kvalitet og længere brug.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 + 3 =