Forbrug af bitumen mastik til 1 m2 vandtætning

Forbrug af bituminøse mastik pr. 1 m2 tagdæmpning: beregninger og rådgivning

Bitumenmastik i moderne konstruktion anvendes til forskellige typer vandtætningsarbejder. Derfor er mange begyndende bygherrer interesseret i specialister: Hvor meget skal materialet have brug for 1m 2? Vores eksperter svarer: For dette skal vi lave en simpel matematisk beregning.

Funktioner af anvendelsen af ​​bitumen mastik

Bitumenmastikat refererer til fugtbestandige materialer og bruges hovedsagelig til at beskytte betonbygningskonstruktioner for at beskytte deres øgede eksponering for fugt. De kan producere vandtætning, både tag på huse og deres fundament.

 1. Stabil under påvirkning af aggressive miljøforhold, herunder oxidanter og ultraviolet.
 2. Letvægt.
 3. God elasticitet.
 4. Høj styrke.
 5. Antikorrosion.
 6. Vand- og vandmodstand.
 7. Lang driftstid.

Disse vandtætningsegenskaber af bitumenmastik afhænger af sammensætningen - en blanding af organiske stoffer, der har astringerende egenskaber, og yderligere naturlige tilsætningsstoffer eller fyldstoffer (f.eks. Antiseptika). I udseende er dette vandtætningsmateriale en viskøs masse med en homogen konsistens af mørk farve. Ved størkningsprocessen mister den sin viskositet og bliver hård.

Bituminøs mastik, afhængig af sammensætningen, er af to typer:

 • kold (det er klar til at bruge produkt, adskiller sig ved at det er lavet på basis af et flygtigt opløsningsmiddel - når denne komponent er fordampet, vil materialet størkne og blive fast eller vand);
 • Varmt (tilberedt umiddelbart før mest brug af fast råmateriale ved opvarmning).

Baseret på den type vandtætningsmateriale, du har valgt at bruge, skal du udføre beregningsoperationerne for at bestemme forbruget pr. 1m 2.

Som nævnt afhænger forbruget og beregningen af ​​dette materiale til 1m 2 direkte af dets type - kold eller varm. Faktum er, at belægningen i den varme form ikke krymper, det vil sige, at tykkelsen af ​​det påførte lag forbliver uændret.

Forbruget af dette materiale afhænger også af, hvilken type arbejde der er med:

 • til limning af overflader
 • til vandtætning.

Så i det første tilfælde, på 1m 2, i gennemsnit fra 800 gram til 1 kilo bituminøs mastik, og i det andet - fra 2 til 3 kilo. Men dette har en mindste lagtykkelse på 1 millimeter.

For at beregne strømningshastigheden for tykkelsen af ​​et større lag skal der tages hensyn til den tørre rest af det anvendte materiale. Hvad menes med udtrykket "tørre rester"? Dette er en vis mængde af det anvendte stof, som kan forblive efter fuld hærdning på overfladen, der skal belægges.

Forskellige typer af mastik har en anden og tør rest. I gennemsnit er det fra 20 til 70% af materialets indledende masse. Hvad skal forstås som denne procentdel? Med en 20 procent tør rest vil forbruget være tre gange større end 70 procent. Således har et materiale med et højt tørresidensindeks et minimum af arbejdskraftindgang og et lavt forbrug.

Lad os overveje mere detaljerede forbrug af bitumenmastik (afhængig af dens art og tykkelse af det påførte lag):

Lad os give et eksempel på, hvordan du kan beregne forbruget af sådant materiale for et bestemt område ved hjælp af dataene angivet i tabellen. Det er nødvendigt at lave en vandtæt bitumenmastik i et område på 5 × 3 m 2 i et lag på 1 mm:

 1. Vi beregner hele dækningsområdet: 5 × 3 = 15 m 2.
 2. Vi leder efter nødvendige standarder for en bestemt type mastik i bordet:
  • kold - 2 kg;
  • varmt - 3 kg.
 3. Vi laver en simpel matematisk beregning:
  • til kold: 15 × 2 = 30 kg;
  • for varmt: 15 × 3 = 45 kg.
 4. Hvis du skal behandle overfladen i to lag, multipliceres den resulterende vægt med 2:
  • kold - 30 × 2 = 60 kg;
  • varmt - 45 × 2 = 90 kg.

Der er også en anden tabel, hvor der allerede er indsendt data om udgifterne til dette materiale afhængigt af hvilken type arbejde der udføres:

Ved hjælp af enkle aritmetiske beregninger og referencetabeller kan du nemt finde ud af, hvad bitumenmastik forbrug vil være nødvendigt for et bestemt område. Sådanne beregninger er nødvendige for bygherrer i arbejdet, fordi overholdelse af alle regler for anvendelse af dette materiale vil gøre det muligt at udføre vandtætningsarbejder kvalitativt.

Valg af bitumen mastik

Blandt de vigtigste faktorer, der påvirker valget af bitumenmastik, bør du overveje:

(potentielt levetid)

 • bitumen mastik forbrug pr 1 m2

  (lagtykkelse);

 • omkostninger til mastik og arbejdsomkostninger

  på opførelse af tag eller vandtætning

  (pr. 1 m2, under hensyntagen til forbrugsmængden af ​​mastik)

 • tilladt temperatur

  miljø under

  udførelse af værker

 • arbejdsplads

  (ydre eller indre side af rummet);

 • Arbejdsbetingelser.
 • Bituminøse mastik er kold og varm, på opløsningsmidler og vandbaseret. De fysiske og mekaniske egenskaber ved bituminøse mastik kan se ud som følger (se tabel).

  Ved montering af et mastageltag med forstærkende glasfibermaterialer skal reglen følges - antallet af mastiklag ≥ 3 (forstærkningsdukker fremstillet af glasfiber eller glasfiber ≥ 2).

  Lagene af varm bituminøs mastiks i tagdækket skal have en tykkelse på 2,0 mm,

  og kold - 1,0 mm.

  Mindste antal lag af mastiks, når fundamentet er vandtæt, er ≥ 2.

  Forbrug af bitumen mastik til 1 m2

  Et af de vigtigste kendetegn ved mastik er indikatoren tørstofindhold, dvs. mængden af ​​materiale, der forbliver på isoleringsfladen efter påføring og hærdning (eller tørring) af frisk flydende kold mastik (på opløsningsmidler eller på vandbasis). Indikatoren er udtrykt i% af massen af ​​den påførte mastik og betyder, at forbruget af den oprindelige mastik med en lille tørrester forøger en film med en given tykkelse.

  For de fleste mastikser, der er tilgængelige på markedet, ligger den tørre rest fra 20 til 70%. For at danne den samme belægningstykkelse er mastiksforbruget på 70% næsten tre gange mindre end ved 20%. Dette er gavnligt både hvad angår omkostninger og arbejdskraftintensitet.

  Holdbarhed er den potentielle vedligeholdelsesfri levetid på en tag- eller vandtæt belægning.

  En parameter af stor praktisk betydning er materialets fleksibilitet ved negative temperaturer, hvilket estimeres som trækstamme ved minimumstemperaturen. Denne parameter viser, hvor elastisk materialet forbliver under stærk køling og faktisk bekræfter den nedre grænse for driftstemperaturområdet. Fleksibilitet (frostresistens) bestemmes ved at sammenligne to værdier: barens radius, hvilke test og temperaturer der udføres.

  Den minimale temperatur, ved hvilken materialet forbliver fleksibelt under bøjning og ikke revner, er fleksibilitetens temperatur.

  Deformation af materialet (forlængelse) vedtaget som en grundlæggende operationelt, således at det påvirker brudsejhed og dermed vandtæthed imprægnering.

  Styrken af ​​adhæsion til basen

  Vandtæt belægning med høj vedhæftning til substratet bliver mere slidstærk, eksfolierer ikke, knækker ikke.

  Fleksibilitet, elasticitet, styrken af ​​adhæsion på substratet (vedhæftning) er de vigtigste kvalitative indikatorer for bitumenmastik.

  * I test for udsættelse for ultraviolette stråler, varme, vand og frost bestemmes ændringerne i fleksibilitetsindekset for materialets prøver under cykliske påvirkninger af atmosfæriske faktorer; Samtidig bestemmes materialets potentielle levetid af ændringen i materialets fleksibilitet til grænseværdien af ​​dette indeks, der er lig med 10. 15 ° С. Denne grænse er taget ud fra betingelsen om praktisk tab af anvendelighed i tag med klæbende bituminøse formuleringer med en fleksibilitet på + 15 ° C, og sådan fleksibilitet er etableret i naturlige undersøgelser af smuldrede tage.

  ** For mere information om holdbarhed af vandtætning, se side

  valg af vandtætning (se afsnittet rullevandsisolering).

  Det skal også bemærkes, at mange producenter ikke giver detaljerede egenskaber ved de fremstillede materialer (i bedste fald refererer de til GOST).

  Disse materialer har som regel lave kvalitetsindikatorer og kort levetid.

  De mest holdbare og pålidelige belægninger er fra bitumen-polymer mastik (med høje og detaljerede kvalitetsindikatorer).

  Når man vælger bitumenpolymermastik, skal man først og fremmest fokusere på kvalitet, ikke pris og give præference for stærkt modificerede mastikere, hvis ydeevne og levetid er meget højere end lavmodificeret mastik. Billige materialer har en lav modstandsdygtighed over for ugunstige temperaturer, hvilket resulterer i, at vandtætningen kan mislykkes i de tidlige driftsfaser og selv under konstruktionen.

  En stor fordel ved materialet forbrug er bituminøs mastiks uden opløsningsmidler (hot bituminous mastic). Det danner et lag, der ikke formindsker tykkelsen efter hærdning. Om denne mastik er talt om som ikke-krympende. I nogle designs kan denne indikator spille en vigtig rolle i materialevalget.

  Mastisk bituminøs hot karakteriseres oftest af den laveste pris pr. Kvadratmeter.

  Ulempen ved denne type mastik er behovet for at anvende varmeudstyr til at overføre mastik til en flydende masse.

  Vandbaseret mastiks indeholder ikke opløsningsmidler, har en neutral lugt og er ideel til indendørs drift.

  Mekaniseret applikationsmetode (sprøjtetæt vandtætning) af en to-komponent bitumen-polymersammensætning ("flydende gummi"), der består af en bitumenpolymeremulsion (sammensætning 1) og hærder (sammensætning 2), anvendes, når det er nødvendigt at arbejde på store områder på kort tid.

  Forbrug af bitumen mastik til 1m2

  Bitumenmastik er et af de mest almindelige moderne materialer til vandtætning. Den kan bruges til vandtætning af bygningens fundament og tag samt til fremstilling af individuelle strukturelementer, f.eks. Til søjler, som er grundlaget for barrierer eller små arkitektoniske former.

  Handelsnavne af bitumenmastik er flere dusin, men faktisk en slags mastik kun få eller mere præcist - tre. De adskiller sig i den måde, de anvendes på, og også i sammensætningen. Den første version af mastikken bruges sammen med aggressive kemiske opløsningsmidler. Deres grundlag er oftest syntetiske materialer, som når de blandes giver en opløsning, der kan påføres overfladen, der behandles uden først at opvarme den. Et særpræg ved sådanne mastik er deres høje fare, derfor er det kun nødvendigt at arbejde kun med dem, når man bruger midlerne til beskyttelse af åndedrætssystemet.

  Den anden mulighed virker i modsætning til den første, selvom den består af syntetiske materialer, det almindelige vand fungerer som et opløsningsmiddel til det. Dette til tider øger sikkerheden ved dets brug. Det eneste problem ved at bruge dem er behovet for at overholde miljøets temperaturindikatorer. De bør ikke overstige et område på +5 til +30 grader.

  Den tredje mulighed bruges i lang tid. Det er traditionelt, men samtidig skaber en sådan mastic en masse vanskeligheder. Til brug skal den opvarmes, og der anvendes specielle værktøjer til dette. Mastik af varm applikation er farlig for mastere, mens de arbejder med dem, fordi deres smeltetemperatur er høj nok, hvilket øger faren for termisk forbrænding.

  Forbrug af bitumen mastic per 1 m2 til vandtætning fundamentet

  Med fundamentets vandtætning kan alle hovedtyper af bituminøse mastik anvendes. Dog er forbrugsraten noget anderledes. Mastics kold metode til anvendelse forbruges i et volumen på 1-1,5 kg pr. 1 m2, forudsat at tykkelsen af ​​et lag er i størrelsesordenen 0,5-1 mm. Strømningen forøges proportionalt med stigende antal lag.

  Varme mastik på grund af teknologiske vanskeligheder påføres med et tykkere lag - 2 mm. Derfor øges forbruget af råvarer henholdsvis 2 kg pr. 1 m2. Det skal tages i betragtning, at antallet af lag i grundtætningen af ​​fundamentet ikke må være mindre end to, dvs. forbruget skal øges mindst to gange.

  Forbrug af bitumen-polymer mastic for 1 m2

  Bitumen-polymermastik anvendes ofte ikke kun til vandtætning, men til limning af et lag af vandtætning med en base, så deres forbrug er lidt anderledes end de vigtigste parametre. Afhængigt af producentens mærke, den kemiske sammensætning og formålet med en sådan mastiks, kan forbruget variere fra 0,8 til 3 kg pr. 1 m2.

  Forbruget af bitumen mastic Technonikol pr 1 m2

  Bitumenmastik Technonikol er også forskellig i deres sammensætning, og deres forbrug adskiller sig. For eksempel kan en bitumenlignende type mastiks kaldet Technomast, der anvendes til behandling af tagdækning, forbruges i et volumen på 1 til 3,5 kg pr. 1 m2. Bitumen-polymermastik fremstillet af firmaet Tehnonikol, nemlig Vishera og Fixer, forbruges i et volumen på ikke mindre end 0,8 kg pr. 1 m2.

  Forbrug af bituminøse gummimastik AquaMast

  En anden type mastik fremstillet af Technonikol er bitumen-gummiblandingen AquaMast. Den bruges ikke til udendørs, men til internt vandtætning af lokaler, for eksempel til behandling af badeværelser. Dens strømningshastighed varierer fra 0,5 til 1,5 kg pr. M2

  Sig mig, hvis der er en smule hvidvask på væggen? og under det er 40mm adobe, om det vil blive flisebelagt.

 • 12.12.2011 »Jord i et privat hus med egne hænder

  Velkommen! Allerede på hvilket forum jeg forsøger at finde ud af, men jeg får ikke noget klart overalt.

 • 11/11/2017 »Lydisolerende skærme lavet af polycarbonat

  Jeg beder om at oplyse, hvor meget hegnet kan koste på taget af en industribygning. Støjniveau er ikke.

 • 11/22/2017 »Snowpliers Patriot (Patriot)

  Jeg har en model 721 E, en fremragende snowplower, det starter både med en starter og en elektrisk starter er.

 • 10.10.2011 »Jord i et privat hus med egne hænder

  Beskyttelseslederen må ikke stå åben. Spørg hvorfor: Jeg vil svare på det.

  • kategorier
   • Vandforsyning og kloakering (43)
   • Materialer (96)
   • Udstyr (69)
   • Belysning (21)
   • Opvarmning (73)
   • Nyttige råd (64)
   • Byggeri og reparation (79)
   • Regnemaskiner (1)

  Copyright © 2013-2017. Emery - et magasin om konstruktion og reparation.

  Udskrivning af materialet er forbudt uden et aktivt og indekseret link til webstedet NAGDAK.RU

  Kontakter til kommunikation med webstedsadministratoren:


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1 + 4 =