Frontage foran huset

Hvordan opretter man en original forhave foran huset?

Haven foran huset er som regel et stykke land, der ligger mellem bygningen og vejen støder op til den. Den klassiske forhave ser sådan ud: På landet er der blomsterbed, der er indrettet efter ejerens smag, en sti, der fører til huset, sammensætninger af blomster og sten. Afhængigt af fantasien hos ejerne af boligløsninger kan implementeres på mange forskellige måder. Designet af forhaven er altid individuelt - du kan skabe et ægte kunstværk foran huset.

Før du begynder at udforme territoriet foran huset, skal du gøre dig fortrolig med de eksisterende sorter - dette vil medvirke til at træffe enhver beslutning.

Følgende typer af forhave er kendt:

 1. 1 Åben - hegnet i dette tilfælde er fraværende. Rummet, der ligger ved siden af ​​boligstrukturen, er tydeligt synligt fra vejbanen og fra verandaen. I så fald arrangerer de fleste ejere en græsplæne med en pænt trimmet vegetation, og til indgangen ligger en kunstnerisk designet sti.
 2. 2 Closed er en sammensætning, der er adskilt fra gaden ved et hegn. Det kan være lavet af naturlige (hække) eller kunstige materialer (mursten, smedede elementer, træ, sten, metalnet).

Før du udsmykker forhaven med dine egne hænder, er det værd at bestemme, hvad du synes er vigtigst - at skjule for øjnene af forbipasserende personlige territorium eller tværtimod for at gøre alt synligt. Afhængigt af det valgte design kan de forreste haver opdeles i følgende typer:

 1. 1 Dekoration i russisk stil. Alt, der er placeret udenfor vinduerne i boliger, designet primært til at glæde øjnene for ejerne og kun så gæster eller naboer. Hvad der er tættere på vinduerne og mere mærkbart fra huset, er mere attraktivt end hvad der er tættere på vejen. Normalt er webstedet lukket på alle sider med et hegn. Hegnet kan være døvt eller igennem, det er ikke mindre almindeligt at kalde en hæk. Smykker er meget forskelligartede - der kan males træprodukter og tal af ler eller polysten samt frodige talrige blomsterbed. Ofte på denne måde er hele plot kompositioner repræsenteret.
 2. 2 Dekoration i europæisk stil. Der anvendes strengere standarder her. Dette er den verificerede geometri af de arrangerede linjer, træer og buske, pænt trimmet, flade græsplæner. Som regel lægges meget vægt på udformningen af ​​stier og blomsterbed. I dette tilfælde bruges der ofte en åben type forhave, så forbipasserende kan se skønheden og beundre udformningen af ​​området omkring huset.
 3. 3 Landstil eller rustik udført enkelt og original i udseende. En smuk forhave med egne hænder vil blive opnået, hvis du arrangerer på dens område blomstrende haver af flerårige planter, som ikke kræver årlig fornyelse og plantning. Det er interessant at se på et lavt trægærde lavet omkring omkredsen. Det formidler perfekt landstilens ånd og ser godt ud, hvis du tager det alvorligt.
 4. 4 Ved at arrangere en forhave i asiatisk stil i et privat hus, udføres der normalt mixbordere, hvor der findes flerårige blomsterplanter valgt til enhver indikation med bløde farver og diskret udseende. Enheden i flere niveauer giver dig mulighed for at arrangere bestemte afgrænsere, der består af naturlige sten. Andre materialer, når du bruger denne stil, er ikke angivet. Fremragende vil se dværg buske, nåletræer.
 5. 5 Når man vælger middelhavsstil, plantes planter i beholdere og kar, hvorved der opnås unikke mobile sammensætninger. Hvis området tillader det, arrangerer man ganske ofte i en sådan sammensætning et rekreativt område, hvor der er en chaiselong, attraktive udendørs møbler af naturlige materialer. I udsmykningen bruges også miniature figurer og kunsthåndværk, lamper.
 6. 6 Smukke forhavehaver kan skabes i en romantisk stil. Hovedvægten i dette tilfælde er på valget af vegetation, som er designet til at personificere udseendet af skønhed og ømhed. Oftere som et hegn arrangerer metal eller smedede buer, som kan sys med pletenistroser, clematis. Hegn udfører med en lille højde og dekorere med klatreplanter - de ser originale og livlige ud.
 7. 7 I den moderne stil er der mange planter, der har et originalt udseende, forskellige farver og former. I forhaven er der ofte arrangeret kompositioner af naturlige stoffer.
 8. 8 Natursten er også karakteristisk for japansk stil, hvor de oprindeligt kombineres med nåletræer. Når man opretter blomsterhaver, er det tilrådeligt at vælge stauder, for eksempel iriser, dagsløg, interessante accenter fra korn.

For at lave en forgård med egne hænder, skal du først tænke på stilens beslutning og afgøre en generel ide. Så får du en ikke-standard, interessant sammensætning, lavet med fiktion og glædeligt for øjet. De forreste haver på landet ser ud som de mest almindelige muligheder for at dekorere indgangen til beboelsesbygninger.

Hegnet spiller en vigtig rolle i dannelsen af ​​forhaven. Dybest set forsøger de at gøre det af naturlige materialer, men andre muligheder er mulige. Metal eller træ er dyrere, men udadtil vil de se mere luksuriøse ud.

Plast- og stenvarianter bruges ofte - i kombination med planter kan de se godt ud. Hegnene udfører som regel små højder og pæne udseende. Så kun understreger sammensætningens stil og originalitet.

Når man vælger et materiale, bør man stole på selve ideen om en kompositionside. Romantisk stil er godt kombineret med smedede hegn, rustikke - med et træ eller hegn, for en moderne er der solide stenkonstruktioner. Meget afhænger af kombinationen med boligbyggeri og plantede planter. En variant af hegnet anses for at være populært.

Hegn af hegnet til det lokale område

Hvis du ikke ved hvordan du kan dekorere forhaven billigt og behageligt for øjnene, kan du arrangere det ved at skabe et hegn fra et simpelt hegn. Sådanne hegn udføres lavt, de udfører kun betingelsen som et hegn - de er grundlæggende tilfredse med formålet med zoneinddeling og dets udsmykning.

Smukke og smukke forhave, dekoreret med hegn og blomster, er en god mulighed for ejere, der ønsker at lave deres egen selvforbedring af tomter og udføre indretningen af ​​forhaven med egne hænder. De enkleste værktøjer og materialer vil hjælpe uden særlig indsats for at samle en smuk og enkel konstruktion til hegn.

 • brædder 25x80 mm;
 • vandrette lameller til fastgørelseselementer 40X100 mm;
 • bjælker med en sektion på 100 x 100 mm;
 • betonopløsning
 • bolte og møtrikker, skruer med skiver, sang til porten.

For at starte på jorden, lav en markering for installationen af ​​et fremtidigt hegn. I jorden på samme afstand grave søjlerne (start med hjørnerne). Du kan sætte dem på betonede metalankre - for dette skal du grave et hul og derefter installere et rør af tin eller asbestcement i den. Et galvaniseret anker er installeret i røret, så hældes alt sammen med en blanding af cement og sand. Derefter fastgøres tværstænger og brædder til stolpen. Porten er repræsenteret som en del af hegnet, kun forstærket på støttestængen på hængslerne.

Det næste trin er farvningen af ​​kolonnerne og plankerne. Til et hegn af hegn, kan vare længere, er det nødvendigt at gennemføre behandling med dets sammensætning, der giver beskyttelse mod skimmel og svampesygdomme. Derefter påføres farvningssammensætningen med en base af alkydharpikser og mineralpigmenter. Denne kombination hjælper med at beskytte træet fra forfald, mens den naturlige tekstur er helt bevaret. Med de rigtige handlinger vil alt blive meget enkelt og smukt.

Det er ikke svært at bygge et hegn til forhaven. Det er vigtigt at give ham den rette omhu for at holde et godt udseende længere. Det er nyttigt at udføre sådanne råd:

 • træmaterialer absorberer fugt godt, så elementerne skal installeres på en sådan måde, at de ikke rører jorden (bedre - i en højde på mere end 15 cm);
 • hegn fornyes hvert 3-4 år, mens hegnens farve kan ændres;
 • Over tid trænger træet ned, det viser revner, der kræver forsegling - du kan omhyggeligt lukke skaden med kittet, derefter gnide den med smør og male den.

Hvilke planter skal du bruge til græsplæner

Hvordan laver man en forgård med egne hænder uden at bruge dyre materialer og kompliceret i gennemførelsen af ​​byggeteknikker? Det meste af dette kan hjælpe planter. De bør vælges ud fra den generelle stil af den planlagte sammensætning afhængigt af dens type, som den er udtænkt - med praktisk eller dekorativt formål.

Hvis du skal plante buske eller træer i en forhave, skal du vide, at spredningsfrugtsorter er mest egnede til placering i baghaven. I de forreste haver er det bedre at plante stemplingsplanterne, kronerne, dekoreret på et jævnt bagagerum. Ualmindeligt ser hindbær, stikkelsbær eller vinmarker - de kan blive en pæne dekorative touch, der giver forfining til udseendet af forhaven. Det er bedre at købe et velindrettet træ i børnehaven - der eksperter dyrke dem med overholdelse af alle hemmeligheder.

Fra buske og træer med en lille højde er det praktisk at lave en hæk. Velegnet til denne dogrose, hagtorn, barbær. Ved hjælp af delikate blomster om foråret får området nær huset en fantastisk udsigt, om efteråret genoplives det med løv og lyse frugter.

Kegleformet og sfærisk nåletræ hjælper med at skabe smukke sammensætninger af geometrisk korrekt form. Sæt dem ikke i store mængder, ellers vil landskabet blive overbelastet med samme type silhuetter og vil miste sin tiltrækningskraft. Først når hækningen udføres, er undtagelser mulige - træerne plantes foran facaden i træk eller fordeles langs omkredsen af ​​stedet.

For anordningen af ​​en sådan hække skal du vælge racer, der tolereres ved regelmæssige hårklipp. Det kan være yew eller boxwood, thujas, dværggran. De høje træer er ikke egnede til udsmykning af lokalområdet: de lukker huset og de tilstødende kompositioner efter et stykke tid.

Hvordan giver blomsteren en individualitet?

Udsmykning af forhaven foran huset er svært at forestille sig uden blomstrende planter. Hvis klimaet i dit område tillader det, er det bedst at arrangere en blomsterbed med kontinuerlig blomstring. Hun kan nyde øjnene fra det tidlige forår til det sene efterår. Derudover anvendes dekorative blomsterhaver, som er dekoreret med sten eller anbragt i træ eller lerpotter. For at få blomsterbedene til at se mere originale, kombinere plantede blomstrende planter med træfigurer, håndværk fra hjælpematerialer, klipper. På en generel grøn baggrund ser pæoner og mallow, roser, asters, dahlias og phloxes godt ud.

Til zonering eller pikante hegn, er det hensigtsmæssigt at bruge klatreplanter. Du kan sætte clematis og kaprifol, wisteria, kampsis, lianas eller klatrer roser langs trellises. De i kort tid kan skabe en smuk grøn skærm.

Det er selvfølgelig ikke nødvendigt at udforme de forreste haver ved hjælp af traditionelle metoder.

Du kan kombinere og designe teknikker, stilistiske nuancer og materialer.

Hovedprincippet er, at området skal se i harmoni med bygningen og se attraktivt ud.

Har du nogensinde oplevet uudholdelig smerte i dine led? Og du hører ikke hvad det er:

 • umulighed at bevæge sig let og komfortabelt;
 • ubehag når man klatrer og ned ad trappen;
 • en ubehagelig crunch, et snap ikke til vilje;
 • smerte under eller efter træning
 • betændelse i led og hævelse;
 • urimelig og undertiden uudholdelig smertestillende smerte.

Og nu svar på spørgsmålet: Er du tilfreds med dette? Er det muligt at udholde sådan smerte? Og hvor mange penge har du allerede "fusioneret" med ineffektiv behandling? Det er rigtigt - det er på tide at afslutte med dette! Er du enig? Det er derfor, vi har besluttet at offentliggøre et eksklusivt interview med professor Dikul, hvor han afslørede hemmeligheder at komme af ledsmerter, gigt og slidgigt.

Fronthave foran huset: Moderne design med egne hænder

Interessant nok, hvad forbinder du med ordet "forhave"? Personligt har jeg - med min bedstemor. Min bedstemor kaldte sin blomsterhave mellem hegnet og huset. Kommer til at besøge hende i landsbyen, mødte forhavehaven mig først. Forresten var mormors forhave den smukkeste i hele landsbyen.

Video eksempel på arrangementet af området foran huset

Designer råd om udformning af forhave

Ved planlægning af en gårdsplads skal vi være meget opmærksomme på indgangen. Selv om dette område foran huset er lille, kan det let omdannes til en forhave. Udsmykning af forhaven er ikke særlig vanskelig: det er nok at vælge de rigtige planter. Jo mindre område af forhaven, desto lysere og mere ekspressive skal disse planter være. Korrekt at have arrangeret dem, og det er muligt at visuelt udvide pladsen efter at have anvendt nogle designtricks.

Hvis stedet er planlagt, så hele området fra hegnet til huset tager en græsplæne, er pladsen til forhaven taget væk ved siden af ​​verandaen. Smukke brolægningsstier, veranda og forhave vil skabe en enkelt sammensætning. Stilløsningen af ​​hele sammensætningen er nødvendigvis forbundet med husets arkitektur.

Haven i verandaen er godt suppleret med klatreplanter. Viskruen, den sædvanlige kaprifol og campsis er de bedste. De vil genoplive husets vægge og skabe en baggrund for andre planter. For at dekorere verandaen, kan du vælge ampelplanter i vedhængspotter. Blomstrende buske hortensiaer eller lavendel vil give huset en fantastisk udsigt.

Haven-haven vil se ikke mindre malerisk ud. Ved porten kan du bygge en bue eller pergola, som vil pryde klatrerne. Tiltrækningen af ​​en sådan forhave vil være en guddommelig duft, udstrålet af roser under blomstringen.

Moderne design tilgange giver dig mulighed for at arrangere i forhaven alpine hill, rockery og endda en lille dam.

Store træer og buske er usandsynligt at være passende i et så lille rum, men dværgformer af nåletræer til forhaven vil gøre det meget godt.

Jeg tror, ​​at disse tips, plus din ubegrænsede fantasi, vil medvirke til at gøre udformningen af ​​forhaven til et behageligt kreativt arbejde, som du ikke vil klare sig værre end en professionel landskabsdesigner.

Sådan dekorere du en forhave med dine egne hænder

Dekorer forhaven er ikke svært. Tålmodighed, udholdenhed og fantasi er de tre komponenter i din succes. Og også inspiration, uden det alligevel. For at blive inspireret, se bare på billedet af designarbejdet.

Et meget vigtigt element, der udsmykker forhaven er et hegn, uden at fronten ser ufærdige ud. Et højt stenhegn, dog fra tyve og nysgerrige øjne, vil beskytte, men ejendommen vil ikke føje til skønheden.

En god mulighed er også en tæt hække. Det bedst egnede til dette formål er Thuja, en æske med snefnug. Ikke dårligt er et hegn lavet af smedede varer. Men klassikerne i genren betragter et træ hegn.

Et andet, ikke mindre vigtigt element, der supplerer forhaven, er stien, der fører fra porten til huset. Sporens stil skal også matche stilen på hele herregården og arkitekturen i huset. Hvis banen er lang, er det bedre at gøre det snoede.

Når du vælger ornamenter til en forhave, er det meget vigtigt, at tilbehør, der karakteriserer din stil, finder deres plads i det. Sådanne tilbehør bør ikke være meget. Som klassikeren sagde: "Bedre - mindre, ja det er bedre." Lyse accenter i din forhave kan være: en træ eller keramik figur af et dyr, en smuk stor sten, en dekorativ wicket og andre dejlige dekorationer.

I dag er de forreste haver dekoreret ikke kun med haveskulpturer, men også med lamper, der giver hele sammensætningen en særlig charme.

Men den første violin i forhaven spiller stadig smukt og korrekt udvalgte planter.

Hvilke blomster at plante i forhaven

Blomster er plantet i forhaven, idet der ikke kun tages hensyn til deres dekorativitet, men også stilen af ​​landskabsdesign af hele stedet. Et par tips hjælper dig med at vælge de rigtige dekorative planter til forhaven og skabe harmoni mellem blomsterhave og huset:

 • Hvis forhaven er tæt på hjemmet, match farven på planterne med farven på dens vægge;
 • Væggene er malet i en lys farve - Vælg planter med en moderat farve;
 • Grå og mørke vægge giver dig mulighed for at gøre fronthaven lyst og munter;
 • Når du dekorerer en lille forhave, skal du give op med planter med store blade og lyse farver. De begrænser visuelt rummet, tiltrækker opmærksomhed, ser påtrængende. Deres sted i de store fronthaver.
 • vælge en farvepalet af planter, i en lille forhave plante vi blomster med kolde toner: blå, lilla, lilla. Dekorative planter bør fortrinsvis vælges med lette blade;
 • en lille forhave under husets mur kan visuelt udvides ved at lade klatring planter langs husets mur;
 • Den beskedne og koncise facade af huset vil være et glimrende baggrund for forhaven med planter med lyse farver;
 • Hvis facaden af ​​huset er rigt dekoreret, skal forhaven foran huset være beskeden.

Stor betydning for det rette valg af planter er placeringen af ​​haven med hensyn til verdens sider. Hvis forhaven skal brydes fra nordsiden, skal der lægges vægt på skygtetolerante planter: værter, bregner, moser.

Skønhed og harmoni hele året rundt: vinterindretning

Ideelt, hvis forhaven er lige så attraktiv om sommeren og vinteren.

For at opnå denne effekt plant plante nåletræer i forhaven samt planter med lyse bark, for eksempel som ahorn eller barbær. Disse planter bliver de vigtigste accenter i vinterhaven.

I foråret og sommeren bliver rummet mellem dem fyldt med blomstrende mono- og stauder: løg, daylilies, krysantemum, asters, korn.

At kende disse enkle regler, udsmykning af forhaven med egne hænder vil give dig stor fornøjelse, og i din adresse vil du høre mange smigrende ord fra venner og bekendte.

Hvor mange farver i verden, men klart er der dem, vi aldrig har set! . Næste gang

Ejere af forstæder tæller ikke med landskabsdesigners hjælp, men foretrækker at skabe deres egen kreative eventyrhave, som. Næste gang

Efter en lang vinter, hænder og kløe at udstyre et sted for prydplanter på dit landskab - selv. Næste gang

En lys velplejet blomsterhave er et ornament af enhver dacha og infield. I arrangementet af landskabsdesign kan du bruge overkommelige priser. Næste gang

Friske og utroligt søde hoveder af disse blomster rapporterer, at foråret er i fuld gang. De træder på deres hæle. Næste gang

At dekorere en husstand er ikke nødvendigt at ansætte en landskabsdesigner. Du kan nemt lave smukke blomsterbed af dine egne sten. Næste gang

Borte er de dage, hvor man for at dekorere villaen var nok til at plove morgenfugle og asters på kanten af ​​haven. . Næste gang

En interessant effekt er tilvejebragt af en kombination af udskårne figurer og skulpturer med lysbelysning. Sådan indretning er særlig relevant om aftenen, når den begynder at skinne. Små kranser er billige, og blomster er meget forskellige. Et sådant ornament vil være egnet til nytår, hvis du vil fejre en ferie på dacha. Jeg så også, at de solgte færdige figurer, men det er bedre for mig at tilføje "håndlavede" i processen.

endnu flere ideer:

i marts Lad os tale om årstidens værker i denne måned for at holde haven i perfekt stand

En smuk forhave foran huset med egne hænder: designeren selv

Langt væk er de dage, hvor hvert frit stykke jord nær husene besatte sengene. Nu foretrækkes det smukke webstedets smukke design. Og her afhænger alt af ejerens fantasi og præferencer.

De grundlæggende principper for at skabe smukke fronthaver

Enhver udformning af forhaven begynder med planlægningen. I dette tilfælde skal du overveje følgende faktorer:

 • Plotens størrelse, Dette er en af ​​de vigtigste faktorer i valget af design - nogle kompositioner kan simpelthen ikke være muligt at lave i en lille have og omvendt blomst haven vil gå tabt på en stor plot.
 • Tidsomkostningerne. Afhængigt af hvor meget tid ejeren af ​​siden planlægger at bruge på pleje af prydplanter, afhænger af deres sortiment, som vil blive brugt til at dekorere forhaven. Hvis kun minimal vedligeholdelse er planlagt, vælges uhøjtidelige planter.
 • Materialeomkostninger. En god plantemateriale kan være dyrt, så efter en fastlagt liste over planter, er du nødt til at tænke, hvor plantning materialer vil blive taget: købes i børnehaven, med samlere og modtages fra venner og bekendte.
 • Sæsonudsving. Når forhaven ligger ved siden af ​​huset, hvor folk bor eller i det mindste kommer hver weekend selv om vinteren, er det nødvendigt at give planter, der vil dekorere haven om vinteren.
 • Orientering af stedet til verdens sider. I en lille have spiller denne faktor en stor rolle, fordi under havehaven kan tildeles et sted på nordsiden i en dyb skygge eller omvendt i syd under den brændende sol. Dette bestemmer rækkevidden af ​​planter.

Disse er de vigtigste faktorer, der skal overvejes, inden du planlægger en smuk forhave foran huset med egne hænder.

En interessant kombination eller idé kan findes ikke kun i billedet af de forreste haver. Eventuelle designmuligheder for indgangsgruppen (porte, wickets, hegn, blomsterbed) er en kilde til friske tanker. Lad os se, hvad der vil se rigtig frisk ud:

Begonia blomstrende lyserød eller røde nuancer kombineret godt med sølvfarvet cineraria. Tæppe senge, kantiner - disse to planter er nok til effektivt at fylde rummet. I selskab med disse to kulturer kan du tilføje et aheratum af enhver skygge.

Ageratum, saftige rosa begonier og sølvfarvet cineraria.

Ideen er ikke ny, men stadig en win-win. Den forhave, der kun siddes med roser, ser luksuriøs ud. Ved valget af en passende slags klatrerost, der kan dække et hegn eller en mur - læs her.

Buskroser, for eksempel canadiere - ser også godt ud solo.

På billedet nedenfor - en fed kombination af nuancer. Juicy røde og lyserøde farver er en ret farlig kombination, men her er takket være buskernes form harmoni opnået mellem dem. Desuden ser roser og sten sammen forbløffende.

Mange sorter af roser, for eksempel fra David Austin ser godt ud på egen hånd, og behøver ikke engang altid at dekorere jorden i buske.

Roser, digitalis, lavendel, lupiner - en kombination for en ægte engelsk mixborder. Nedenfor ses et billede af den luksuriøse rose Munstead Wood.

Roser og stauder ved siden af ​​det - pergola, hvorunder et rekreativt område er arrangeret. Interessant: Denne gård er også dekoreret med dekorative senge, majs passer helt ind i landskabet og forstyrrer ikke stemningen til hvile.

Containerhave er et populært koncept i vest. Potter, beholdere og gryder er mobile og giver dig mulighed for nemt at oprette en have "tre årstider" uden at skulle grave i jorden. Det er nok at bare erstatte nogle planter med andre i tide. Især original kan se træer i store kar, i form af efterligning af almindelige potter. Disse hypermorer skaber indtryk af en kæmpe have.

To kulturer, der har stor betydning i containere og i gadeforholdene i mellembåndet, er sfæriske krysantemum og coleus.

Blomster er blomster, men en smukt udlagt stensti eller brolagt område - accentet er ikke mindre lyst.

7. Gates og wickets med dekorative baldakiner

På denne baldakin kan du begynde at klatre på planter, og han ser også spektakulært ud og er stadig usædvanlig. En god ide til et lukket hegn.

Have, hvor der lægges vægt på plænen - en sjældenhed, men sådan lokalområde ser velplejet og attraktive, andre dekorationer skal matches - pæne blomsterbede med forskellige grænser.

Lavendel, hortensiaer, dekorative sprinkling af krummer, en kombination af skårne former med naturlige dem - sådan en forhave vil se solid, respektabel og romantisk.

Disse artefakter ofte så smagløst som hjemmelavet lille i harmoni med det omgivende landskab, nogle gange en lys accent opliver landskabet og bryde monotonien i det - de er specielt gode, når de ses fra en afstand.

I stedet for en banal blomsterbed kan du organisere originale kompositioner fra jordbundsplanter.

På samme måde kan du oprette en sammensætning kun af stenene, hvilket gør den ledende pynten af ​​de smukke, godt brudt-sten (i billedet som en accent puslespil føjet til stenen med et billede af en frø), og sukkulenter (unge) - bruges som et supplement.

Juicy blomster og tykt løv gør denne plante til en af ​​de bedste i foråret. Måske er der ikke en enkelt forårsbloem, der ville være så udtryksfuld, blid og frodig. Peonies fade i juni - dette problem er løst ved at skabe blandede blomsterbed. For eksempel kan du supplere pioner:

Mystisk og mystisk - det er nok at vælge blomster udelukkende i hvide nuancer. Det kan være: delphiniums, valmuer, liljer, lupiner og digitalis. Forstyr ikke stemningen og lidt gullige toner.

Dekorativ kål er meget effektiv, hvilket overbevisende beviser billedet nedenfor. Ved at bruge som lyse accenter kun kål (og ingen blomster), kan du skabe imponerende kompositioner. Med succes kan du bruge andre grøntsager.

Sammen med peonies er dette en yderst effektiv kultur, der er i stand til at klare sig alene med opgaven at "lave et indtryk". Kultur (undtagen hydrangea paniculate) er temmelig capricious og krævende, men hvis det "går", så er den store have til hele juli-august leveret.

Det er ikke nødvendigt at lave vandret, fordi forhallen ofte er en meget lille plads og en kedelig mur. Hvorfor ikke fokusere din dekorationsindsats på sidstnævnte?

Du kan spille i overflod af kulturer. Denne tilgang vil selvfølgelig kræve betydelig dygtighed og smag, og er meget mere kompleks end mono-plantager. Men han kan ikke nægtes grandiosity. Huset, der drukner i grønt af forskellige former, linjer og farver, eller i pletter af lyse farver - glæder altid øjet.

På billedet nedenfor er en sammensætning for en skyggefuld forgård: herre, værter, koleusy og charmerende blid trachelium.

Du kan ikke særlig bekymre dig om skygges kompatibilitet, fordi der i naturen ikke findes kunstige farver, det er nok bare for at sikre, at pletterne blev fordelt i ligevægt.

Selv enkle trækanter kan organisere et kaos af grønt og disciplinrum. Mere komplekse varianter, med stenforing, vidje eller andet, især hvis de vedlægger høje rums senge eller senge - indstiller tonen helt. Indtryk fra en sådan gårdhave - fra en gårdhave eller vinterhave. Det er naturen, men med en følelse af hjemme komfort og sikkerhed.

Fremragende udseende og små hække af boxwood.

Et lille område foran huset er indrettet meget laconisk: en brostensbelagt sti, en kant af boxwood og grus backfilling.

19. Værter, bregner og hakonechium

Tre kulturer til skyggefulde og fugtige steder: vært, bregner, hakonehloja. Alt sammen ser de fantastiske ud.

En temmelig banal, omend velplanlagt kilde med cyklamen og primroser, genoplives af søstjerner, delikat arrangeret på væggen.

En standard forhave vil gøre specielt hyggelige baldakiner, buer og gallerier, tvunget med grønt.

Fronthaven i stil med "prærie" eller "steppe" er ikke en hackneyed modtagelse. Dekorative urter til haven kan plantes som solitaires-mange af dem er ret effektive til dette eller i kompositioner - kun fra græs eller i kombination med andre planter.

På billedet nedenfor i de centrale potter - en yderst effektiv plante af kejseren.

Forstuen, der tiltrækker de nysgerrigheder, som du ikke vil se i Rusland i det åbne område - er fristende. Selvfølgelig vil en sådan have kræve indsats. Men du kan forenkle opgaven ved at skabe en baggrund fra almindelige planter, fx ung eller herre, og som dominerende - at bruge kompositioner eller gobeløbsplanter i gryder og potter. Sidstnævnte kan om ønsket forklæbes, idet den har opnået effekten af ​​en tropisk forhave.

24. Veronicastrums og andre "plantains"

Mange planter, på trods af deres uhøjtidelighed og høje dekorativitet, for eksempel veronica, er lidt kendt blandt de brede havefolk. På billedet nedenfor - en kompleks grænse af stauder, lyse crimson blomsterstande er Veronica. Denne kantine kræver kun en omhyggeligt gennemtænkt plan, i fremtiden er det ikke kompliceret at passe på det.

Spektakulære klokker over indgangen til huset, nær hegnet eller nær muren - og beundring af naboerne er sikret.

26. Almindelige træer i en usædvanlig form

Staketræet sætter tonen og tiltrækker den største opmærksomhed for sig selv. På trods af at dannelsen af ​​et sådant træ vil kræve indsats, behøver det ikke nogen komplekse partnere, det er selvforsynende. For at danne en bale kan du alle velkendte lilla, pil eller thuja.

Dekorativ pil - Salix integra 'Hakuro-nishiki'

Til højre og nær døren er luksuriøse fuchsia.

Planlægning hvordan man smukt kombinerer planter, hvor man skal tage ordninger

Før du begynder at legitimere ideen direkte i haven, skal du tegne den på papir, dvs. lave en plan. Du kan helt sikkert undvære det, men denne tilgang vil hjælpe med at identificere eventuelle mangler, som kan fjernes straks. Når planterne allerede er plantet, vil det være meget sværere at gøre.

Planen kan udføres på en skala, men du kan kun grove skitsere blomsterblomstens form og placeringen af ​​planterne på den.

Klar ordninger af blomsterbed kan findes her:

Nogle mere interessante ordninger:

Fersken og lilla toner - En fantastisk romantisk kombination. På ordningen anvendt: Rose Pat Austin (cremet i midten), Rose kronprinsesse Margaretha - det kan findes på den rige guld farve opløbet (til venstre), Rose Grace - abrikos høj rose på højre side, Rosa Crocus Rose - frodige cremet engelsk rose med en ret side. Supplere denne lyserøde overflod: Heuchera, eng storkenæb, sibiriske iris, rør ostrotsvetkovy, uldne Stachys og lavanda- alle formuleret i nuancer af lilla og lilla.

Duftende sammensætninger - I eksemplet nedenfor anvendes temmelig almindelige og velkendte planter.

Planter til forhaven vælges efter flere principper:

 • Krav til pleje
 • Kompatibilitet med hinanden;
 • Periode og varighed af blomstringen;
 • Dekorativt efter blomstring;
 • Vinterhårdhed og kravet til husly.
 • Forventet levetid (årtusinder, toårige, unge eller flerårige).
 • Stil af haven.

Disse principper bør først og fremmest tages i betragtning for at lette pleje af blomster og for at sikre hver enkelt en normal udvikling. Stil tages i betragtning i tilfælde af at en bestemt stil og have er valgt helt svarer til den: Strenge engelsk stil, japansk have, landsstil.

Udformningen af ​​forhaven omfatter et sæt landskabselementer, der vil blive brugt, og vigtigst af alt deres harmoniske placering på stedet og i forhold til hinanden.

Nedenfor er de vigtigste elementer, der bruges i udformningen af ​​haven:

 • græsplæne - Dette er et af de smukkeste elementer, men samtidig kræver det indsats og ved dets skabelse og når man plejer det. Men det passer ind i næsten enhver stil og fremhæver positivt enhver sammensætning. Selv i en lille have kan du tage et lille plot under det.
 • Blomsterbed. For en lille have, den forreste blomsterbed eller mixboard, der ligger langs hegnet. Det vigtigste er ikke at blive båret væk og overbelaste ikke haven. Mange blomster, det er helt sikkert godt, men med deres overskud går de bare sammen og giver haven et dumt udseende.
 • Træer og buske. Selv i en lille forhave er der plads til mindst et træ eller busk. De giver haven en mængde.
 • Køkkenhave. Dette er ikke nødvendigvis endeløse flade senge, du kan lave flere blomsterbed og plante dem med grønne, kål, tomater, peber osv. Smukt kombinerede plante senge kan også laves en have ornament.

Når du dekorerer en have, behøver du ikke bare ordentligt arrangere blomsterhaverne og plante planterne i dem. Det er nødvendigt at kombinere alle sangene sammen og understrege dem, for at skabe en smuk ramme.

For at gøre dette kan du bruge følgende elementer i haven:

 • Track. Uden dette element kan ikke en have, ikke engang de mindste, gøre. Stretched i en stil, vil stierne forene haven i en enkelt helhed. Samtidig kan de tjene som grænser for blomsterbed og græsplæner.
 • Hedges. I dette tilfælde mener vi lave hegn, der er skabt af buske, stauder og om enårige. De kan ramme stier eller blomsterhave. Eller bare tjene som en division for forskellige områder af webstedet.
 • Indkapslinger til blomsterbed. Ligegyldigt hvor smukt blomstersammensætningen blev skabt, skal det understreges. Det er bedst at gøre dette ved at vælge grænserne for blomsterhave.

Udsmykning af haven er en kreativ proces, som burde bringe fornøjelse, men for at haveborgen skal vise sig at være ideel, er det nødvendigt at udstyre med teoretisk og praktisk viden.

Foruden planterne selv kan såkaldte små arkitektoniske former pryder haven. Dette omfatter følgende:

 • Gitter og pergolaer til klatreplanter. De kan være lavet af træ eller plast.
 • Have figurer. De kan købes på specialbutikker eller fremstilles uafhængigt.
 • Pavilioner og bænke. Udover praktiske funktioner er de også udsmykningen af ​​haven.
 • Kashpo med planter.
 • Reservoirer.
 • Dekorative lygter.
 • Stones.

Store klippeblokke udjævner højdeforskellen.

Alle disse elementer vil give et komplet billede af haven, placere accenterne på de rigtige steder og hjælpe zonering af stedet.

Mange af elementerne i dekoration kan gøres af sig selv og med det, til minimal pris.

Her er et par ideer til at skabe yderligere dekorationer i haven:

 • Du kan bruge alle unødvendige beholdere til plantning af planter i dem. Det kan være alt fra gamle dåser til jordkrukker. Selv de gamle husholdningsapparater kan tilpasses i haven. For eksempel, hvis du tager en gammel gaskomfur og sætter en petunia i den, bliver den en af ​​accenterne af blomstersammensætning.
 • Alle beholdere og overflader anvendes til kommercielle formål kan dekoreres: Mal med farver, vedhæft kunstige blomster eller dyr, lav lodrette blomsterbed på dem.
 • Gamle bildæk kan blive et materiale til en uudtømmelig fantasi: fra dem er det muligt at lave en dam, hegn til en blomsterbed eller forskellige dyr og fugle.

Hvordan er de gartnere, hvis forhave består af flere kvadratmeter foran indgangen til huset? De bliver nødt til at vælge kun en af ​​de mange designelementer, som accentet vil blive lavet på.

Det kan være følgende muligheder:

 • Den forreste græsplæne foran huset med blomsterbed langs omkredsen.
 • En stor mixboarder på verandaen, som vil være dekorativ året rundt, også om vinteren.
 • Du kan fokusere på arkitektoniske former. For eksempel en arbor med blomster.
 • Du kan gøre stien til huset ikke lige, men med en jævn kurve og ramme den med krummer af blomster eller en hække.
 • Du kan skabe blomsterbed fra planter af en slags eller farve.

Hovedprincippet i designet af en lille forhave - du skal overholde den valgte stil. I dette tilfælde vil dette være den mest rentable løsning ud fra et æstetisk synspunkt.

Udsmykning af forhaven foran huset er en kreativ proces, og resultatet afhænger kun af ejerens fantasi og dygtighed. Udsmykning af forhaven foran huset er værd at gøre, hvis kun fordi selv det smukkeste hus ikke vil se blandt ukrudt af ukrudt eller på en asfaltplade uden en enkelt plante.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

54 + = 55