gelænder

Trappe rækværk, udvendige og interiør til hjem og hytter

Den anden sal i huset kræver en trappe. Det er ikke nok at bestemme, hvor det vil blive placeret, hvilken type trinene skal være, du skal stadig vælge hvilken type og type der skal være rækværk til trappen. Dette omsluttende design sætter udseendet og stilen, hvilket er meget vigtigt for at skabe et harmonisk interiør.

Design, afstande, dimensioner

Skinner til trapper er nødvendige for sikker brug, da de er en beskyttende struktur, der forhindrer skader. Der er modeller af trapper, der ikke giver nogen hegn. De ser måske interessant ud, men at bruge en sådan ladder skræmmende. Normalt består trappeskinner af flere elementer:

 • Understøttende stillinger. De er en obligatorisk del af konstruktionen, de er installeret i begyndelsen og i slutningen af ​​hver spænding og mellem dem i trin på 50-60 cm. Støttestængerne er også placeret på hjørnet af drejeskiven. Skal være stærk, sikkert fast, da de bærer hovedbelastningen.

Strukturelle elementer af trappe skinner

Sådan et simpelt design, men det har et stort udvalg af muligheder. Og det er rækværket til trappen, der giver dem en særlig charme og unikhed, sæt stilen.

De vigtigste strukturelle elementer i rækværket til trapper - racks - er lavet af træ af forskellige racer og metal. Håndlister kan være lavet af metal, træ og plast. I tilfælde af påfyldning tilsættes yderligere materialer som glas, plast, reb, tekstiler og mange andre. Men endnu oftere laves rækværkene til trapper kombineret - forbinder to eller tre materialer i ét produkt.

De fleste trapper til et privat hus er lavet af flere materialer

Træ trappe rækværk

Træ til fremstilling af skinner på trapper er blevet brugt i meget lang tid. Det er godt, at du kan lave elementer i enhver stil. Det er muligt med en række udskæringer, mønstre - til interiør i den klassiske stil. Du kan enkle geometriske former - til interiør af en strengere stil. Der er stadig en mulighed på forskellige måder at dekorere / male / lakse.

Træbelægninger til trapper kan ikke kun være af traditionelt design.

Hvad der stadig er godt er, at træstængerne til trappen kan laves med hånden. Hvis der er lidt erfaring inden for tømrerarbejde, kan du finde en enkel indretning. Træ selv - på grund af farve, tekstur - er ret æstetisk, så selv enkle produkter ser godt ud.

Hvis vi taler om hvilke trætyper der er bedre at lave skinner til trapper, så foretrækkes flere hårde kvaliteter med en udtalt struktur: bøg, eg, kirsebær. Fra nåletræ - ceder, lærke. Gør trappeskinner og fyr og gran, men fyrprodukter er for bløde, du skal være forsigtig, og gran er svær at håndtere. Resten af ​​ovennævnte racer er i princippet heller ikke en drøm i forarbejdning, men de er meget smukke, så kompleksiteten normalt lukker øjnene.

Metal rækværk til trapper

Skinnerne af metal er måske endnu mere forskelligartede. Der er tre måder at lave metal hegn til trapper: svejsning, smedning, samling af rør og fittings.

Metal rækværk af rør og fittings og smedet ... forskel i stil og ... pris

Og "smedning" er ikke nødvendigvis en varm proces. Der er maskiner til kold smedning, hvilket gør det muligt at lave et bredt udvalg af snoet og buede elementer. Derudover er der mulige "varme" processer. Dette giver i sig selv et stort rum for fantasi. Og du kan bruge forskellige metaller og rullende:

 • Runde eller firkantede stang.
 • Runde eller profil (firkantet eller rektangulært) rør.

I dette tilfælde kan metalet være: almindeligt sort eller strukturelt stål, efterfulgt af maling med en række forskellige malinger, rustfri, nikkelbelagte, forkromede rør med forskellige tværsnit. Der er endda muligheder med bronze- eller kobberelementer.

Da metallet er mere duktilt, er der ikke noget deraf. Vegetabilske ornamenter, geometriske, fantasi, dem, der endda vanskelige at definere.

I sædvanlig forstand er glas en skrøbelig ting, men for trappeskinner anvendes en speciel - farvet eller lamineret. Lamineret glas - duplex eller triplex. Dette er et glasark, limet med en gennemsigtig polymerfilm. Teknologien er sådan, at glasets gennemsigtighed slet ikke lider, og styrken stiger til tider. Et lignende materiale anvendes til maskiner. Selv hvis det rammer et stærkt slag, vil det ikke bryde op, men fragmenterne vil hænge på filmen.

Der er to typer trappeskinner lavet af glas: stelrammer (kun fra glas) og når glasset blot fylder

Det varme glas er lavet af en anden teknologi. Det opvarmes til en høj temperatur, så blæser luft fra begge sider, hurtigt bringe til normal temperatur. Efter en sådan behandling bliver det stærkere til tider, det kan klare stødbelastninger godt, bryde op, smuldre i fragmenter med glatte, ikke skarpe kanter.

Generelt er begge typer glas sikkert. Derudover ser de godt ud, fordi disse mønstre ikke ser massive og tunge ud. Glas kan være gennemsigtigt, tonet, farvet. Hvis det ønskes, kan du lave et billede af typen af ​​farvet glas. Da påfyldningen er kontinuerlig, kan denne slags hegn anses for helt sikker. De resterende teknologiske huller på få centimeter er ikke farlige selv for små husdyr.

Der er glasskinner, der har træ eller metal søjler, der er også håndlister. Disse modeller kan snarere kaldes kombineret. Det meste af glasset er placeret mellem søjlerne, håndlisterne er lavet af samme materiale på toppen. Disse skinner er næsten vægtløse, lukker ikke anmeldelsen. De kan bruges både indendørs og udendørs. Især er de gode til balkoner, loggier eller terrasser, da de ikke forstyrrer undersøgelsen.

Der er også "rent glas" hegn til trapper, hvor der kun er glas. En interessant mulighed for ikke-standardinteriør. Til disse strukturer anvendes en duplex eller triplex med en tykkelse på 10 mm, hvilket øger deres omkostninger i sammenligning med "ramme" versionerne, hvor billigere hærdet glas kan sættes.

I trappeholdere kan plastik anvendes i form af håndlister. Runde, ovalt rektangulære plastiklister er et budget og praktisk valg. Budget - fordi disse skinner er billige, praktiske - fordi glat plast er let at tørre, og det tørrer det ikke, kræver ikke udskiftning af lakering. Det eneste der kan beskadige det er en betydelig belastning. Men det er kritisk for alle slags perler.

Stadig kan der laves af plastikbaluster. I dette tilfælde indsættes en metalkerne i plastik (sædvanligvis PVC). Det vil bære lasten og plastik - kun et dekorativt element. Trapper med plastelementer er billigere, men ikke mindre holdbare. PVC, som normalt er lavet af trappeforhæng, tåler ikke, taber sine egenskaber gennem årene. Materialet er ikke naturligt, men praktisk.

Kombineret rækværk til trapper: smukke muligheder

En masse usædvanlige og dekorative trapper opnås ved at kombinere to eller endda tre materialer. Kombinationen af ​​træ og metal, træ og glas, metal og glas giver alle disse tre materialer et utænkeligt antal muligheder og variationer.

Trappernes placering er intern og ekstern. Både dem og andre er udstyret med håndlister. Normalt har rækværkene til indvendige trapper en mere raffineret påfyldning end for udvendige trapper, men det er ikke altid tilfældet. Der er meget smukt smedet eller træ rækværk til verandaen, trappe til anden sal.

Glasskinner på gaden forstyrrer ikke landskabet

Hvis huset har en balkon, en terrasse, er det logisk, hvis deres hegn præcist gentager billedet af rækværket til den ydre trappe. Undtagelsen er normalt trappen til loftet. De forsøger at gøre mindre mærkbar i dette tilfælde, oftest bruger de en simpel stige, der kan fjernes eller lægges langs bunden.

Skinner til trapper og balkon hegn, terrasser bør være i en stil

Hvis der er behov for en stabil stigning, kan den blive slået, lavet med en skrue eller med drejende platforme og et smukt rækværk. Den anden mulighed er at lave en simpel lodret stige, svejsning små håndlister langs siderne. For så vidt som denne mulighed passer ind i designen af ​​huset, spørgsmålet om arkitektur, men det er bestemt billigere.

Plast og glas til gadelænder

Hvis vi taler om materialer til rækværk udvendige trapper, så kan du bruge noget: træ, metal, glas og plast. Når man vælger en plastikskrot eller påfyldning, er det nødvendigt at afklare, om det kan modstå drift ved minus temperaturer og udsættelse for ultraviolet stråling. Hvis ja, kan du sætte det uden tøven.

Hvis du er bange for, at glasskinnerne på gaden kan blive beskadiget, skal du bruge panseret glas: selv tåle skud ved stop

Med glas er det endnu nemmere - det reagerer ikke på temperatur eller ultraviolet. Det eneste der kan stoppe er dets skrøbelighed. Men hvis du bruger et hærdet eller lamineret glas, er denne skrøbelighed tilsyneladende. Men glasskinnerne på verandaen, balkonen, terrassen interfererer ikke helt med anmeldelsen.

Med metal er ikke alt klart, men alt er klart. Hvis trappelister vælges fra rustfrit, galvaniseret eller forniklet rør, skal du først spørge om de er beregnet til udendørs brug. Ja, der er et sådant "rustfrit stål", som kun er til intern brug.

Metal skal periodisk male på en ny måde

Hvis rækværket til stigen er lavet af sort metal, skal de males. Og du skal bruge maling til udendørs arbejde. Hvert element skal rengøres grundigt for at rengøre metal, rengøres af rust eller skala, primet og derefter malet. Så der vil være en garanti for, at gadenes rækværk for trappen i flere år vil se normal ud. Den dårlige nyhed er, at malingen snart eller senere overgiver sin position, den skal rengøres, primeres og males igen. Men det er uundgåeligt, og der er ikke noget nyt for nogen.

Bearbejdning af træskinner til udendørs brug

Med træ er alt enklere og mere komplekst. Som du ved, det føles godt på gaden, men også som sort metal kræver omhyggelig behandling. Før installationen / monteringselementerne i træstænger til trapper er imprægneret med beskyttelsesforbindelser til ekstern brug. Bemærk, at nogle af dem male træet i en ukarakteristisk farve (rød, grønlig, gråagtig). Hvis du planlægger at male rækværket med maling, er det ikke så vigtigt. Men hvis du kun vil ændre tonen, gør den mørkere eller lettere, forhindrer denne "fremhævning" stærkt, især for lyse toner.

Sådan ser træet ud, imprægneret med olie til træ

Efter at den beskyttende belægning tørrer, kan man anvende lak / lak / træolie. Med maling og lak er der få spørgsmål: det er nødvendigt, at de passer til udendørs arbejde. Tone, graden af ​​glans du vælger efter din egen smag.

Om olie til træ (kan skrives "til terrasser" og sådan noget) er det værd at sige et par ord særskilt. Det skaber ikke en beskyttende film på overfladen, men trænger ind mellem fibrene og skaber en beskyttende barriere et par millimeter tykt. Denne type beskyttende belægning er god, da der ikke er behov for at slette den gamle ved opgradering. Du skal blot lægge et nyt lag oven på det rene, tørrede træ. Alt, ingen fjernelse af gammel maling eller lak. Slibning - kun om nødvendigt, hvis nogle steder tørres eller beskadiges under drift. Minus olie til træ - det er dyrt. Men det er det værd.

skinner

Forklarende ordbog Ushakov. DN Ushakov. 1935-1940.

Se hvad der er "PERILA" i andre ordbøger:

skinner - (at læne, at flytte) ons, pl. rækværk (bail, armbånd), håndliste, kroer, albue, balustrade, hegn i bæltet, oversættelse på indlæg, balustre. Jeg lægger mig ikke på dig, lægg dig ikke på mig. Perilla balustere. Perilla veranda. Overgange ... ... Forklarende ordbog af Dahl

gelænder - håndlister, balustrade, håndlister, hegn, gunwale, hegn, parapet Dictionary of Russian synonymer. skinner n., antal synonymer: 8 • balustrade (3) • ... Ordbog af synonymer

gelænder - - hegn af forskellige konfigurationer. Perilami beskytter trappen, balkoner, terrasser, dæmninger, broer. Skinnerne har som regel en højde på ca. en meter ... Byggerens ordbog

gelænder - Sikkerhed hegn langs kanten af ​​trappen, balkonen, fortovet osv. [Ordliste til opførelse af 12 sprog (VNIIIS USSR State Construction udvalget)] Gelænder Emner elementer af bygninger og konstruktioner DA banistershandrailrailrailing DE ... ... Henvisning teknisk oversætter

skinner - PERILA, il. Fægtning langs kanten af ​​trappen, balkon, bro. Træ, støbejern n. At læne på emnet | Reducer. lænestole, lader. | | adj. flerårig, th, th. Fare hegn. Forklarende ordbog af Ozhegov. SI Ozhegov, N.Yu. Shvedova. 1949 1992 ... Den forklarende ordbog af Ozhegov

gelænder - rækværk, stang rækværk (forkert rækværk) ... Ordbog om vanskelighederne med udtale og stress i moderne russisk

gelænder - - En anden konfiguration af indkapslingen af ​​trapper, balkoner, terrasser, dæmninger, broer omkring en meter høj. [Ordliste for arkitektoniske byggevilkår] Rubrik: Encyclopædiere i trapper: Slibemidler, Slibemidler, ... ... Encyklopædi af termer, definitioner og forklaringer af byggematerialer

gelænder - Trappe med metalhåndlister Håndledsdesign på trapper og balkoner i form af vertikale elementer med en håndliste øverst, højde fra fødderne til mandens underliv ... Wikipedia

gelænder - 3.2 Vagtskinne: Apparater til beskyttelse mod utilsigtet fald eller uheldig adgang til farezonen, der kan udstyres med trapper, platforme, broer og gangbroer. Typiske elementer i håndlisterne er vist i figur 2 og er beskrevet i 3.2.1 ... ... ordbog-referencestandarder for normativ og teknisk dokumentation

gelænder - Klatring eller nedstigning af trappen, vi stoler på rækværket, hegnet, som løber langs kanten. Vi læner os, vi trykker på hånden. Fordi dette hegn hedder et rækværk ... Underholdende etymologisk ordbog

Del et link til den valgte

Wir verwende Cookies for den bedste Præsentation unserer Website. Wenn Sie diese Website weiterhin nutzen, stimmen Sie dem zu. OK

gelænder

Morfologiske og syntaktiske egenskaber

 • MFA: [pʲɪrʲiɫə]

værdi

 1. lav hegn langs kanten af ​​trappen, balkoner, broer, terrasser, beskytter mod at falde ned ◆ Jeg har engang set: gammel kvinde med besvær op ad trappen, der klynger sig til tørre hænder til gelænder . Sergei Thorzhevsky, "Late Records", 2002. // Zvezda (citat fra det russiske sprogkorpus, se referencer) ◆ Jeg krydsede til den anden side af floden, en pukkelbro uden gelænder ryste under mine fødder. A. N. Apukhtin, "Mellem liv og død", 1892. (citat fra det russiske sprogkorpus, se referencer) ◆ Andrei Ivanovich, sidder ned på lavt træ gelænder kaj, ubevægelig stirrer i afstanden ... V. V. Veresaev, "To ender", 1899-1903 (citat fra det russiske sprogkorpus, se referencer) ◆ Under det chuyalos tilstedeværelsen af ​​mennesker, og at de er tavse, når alt omkring var vand og nat, inspireret af Alexei Stepanovich ubestemt frygt og angst, han kørte båden op tæt og stoppede ved en lille, gratis gelænder , balkon, nu helt liggende på vandet. LN Andreev, "På floden", 1900 (citat fra det russiske sprogkorpus, se referencer) ◆ Efter vågen, når folket torden ud af kirken, kom mandag til gelænder og højlydt fortalt regent. Wanderer (SG Petrov), Octave, 1900 (citat fra det russiske sprogkorpus, se referencer) ◆ På Thomas ondt hjerte sank, og efter et par timer, grusning sine tænder, bleg og tvær, stod han på galleriet af skibet afgår fra kajen, og, knugede sine hænder i gelænder , ubevægelig uden at blinke øjnene, kiggede på sit søde ansigt, svømmede væk fra ham i afstanden sammen med havnen og kysten. Maxim Gorky, Foma Gordeyev, 1899 (citat fra det russiske sprogkorpus, se referencer)

modsætninger

seppuku

Meronimy

 • umensh.-kæle. former: rækværk
 • Adjektiver: brystværn

Phraseological enheder og stabile kombinationer

 • engelskda: skinne (rækværk); (trappe) håndliste
 • Hviderussiskevære: hånd, parenchy
 • spanskes: barandaNå., barandillaNå.; balaustradaNå.
 • ukrainskuk: håndliste, biltsya, håndliste
 • tjekkiskcs: zábradlí; brlení
 • Tilføj synonymer til afsnittet "Semantiske egenskaber"
 • Tilføj etymologi oplysninger til afsnittet "Etymology"


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

44 − 38 =