Gipsforbrug pr. 1 m2

Gipsforbrug: forbrug pr. 1m2

I forbindelse med reparationsarbejde, bestemmelse af den nødvendige mængde gips er forbundet med normerne for sine udgifter, som direkte afhænger af tykkelsen af ​​laget påført på lejeoverfladen, de tekniske karakteristika for blandingen og belægningsmaterialets areal.

De faktorer, der påvirker forbruget af gips

I deres klassificering er der to hoved der har størst indflydelse på mængden af ​​forbrugsmateriale.

Under beregningerne tages følgende i betragtning:

Fra indekserne af væggenes afvigelser i lodret og vandret plan afhænger det af, hvor meget plastering er nødvendig for at maksimere nivelleringen af ​​overfladen. Krumningen kan nå op til 2-2,5 cm -en indikator for typiske nye bygninger.

Dette er er negativ på byggemateriale omkostninger. Huse af det gamle humør skelnes af enten glatte vægge eller hyppige uregelmæssigheder.

Hver type gipsopløsning har sin egen forbrugsmængde afhængigt af producenten eller sammensætningen.

Før arbejdet begynder, afhænger resultatet af reparationen af ​​bestemmelsen af ​​gipsforbruget. Det er værd at overveje at gipsløsningen indeholder en vis procentdel af væsken, reaktive med astringente komponenter. Dette forøger blandingens specifikke tyngdekraft.

For en kompetent beregning skal du:

 1. Overfladen, der skal bruges til plastering, rengøres grundigt fra støv.
 2. Væggen er suspenderet - der er bakker på niveau eller specielle skinner (for et ansigt skal der være mindst 3).
 3. Nøglepunkterne bestemmes. Af disse måles målinger af afvigelser langs ansigterne - resultatet bliver mere præcist, hvis der er flere sådanne punkter.
 4. Måling af flyafvigelser foretages, de opnåede værdier summeres. Beløbet er divideret med antallet af bakker.

Hvis du eksempelvis tager en mur med et areal på 10 kvm. med beacons på tre steder og afvigelser på 2, 4, 6 cm, viser det sig (2 + 4 + 6): 3 = 4. Lagets tykkelse, som påføres overfladen, skal være 4 cm.

Normer for forbrug pr. Kvadratmeter

Ca. forbrug af gipsblandingen til 1 kvm. og belægningstykkelsen på 1 cm er allerede bestemt af fabrikanten. På pakken med gips forbrug pr. lag på 10 mm - ca. 8,5 kg, som afhænger af materialets mærke.

Til beregning i poser med deres sædvanlige påfyldningsevne på 30 kg, skal du have 8,5 divideret med 30 kg - vi får 0,28. For 1 kvm Overfladen med en belægningstykkelse på 1 cm vil næsten gå tredje af gipsposen.

Beregning for belægningstykkelse 2 cm:

Vi styres af de data, der er angivet af producenten på pakken med materialet. Hvis normen for 1 m2 er 8,5 kg med en belægningstykkelse på 1 cm, multiplicer 8,5 kg med 2 og vi får mængden af ​​materialeforbrug til en tykkelse på 2 cm - 17 kg.

Bestem, hvor meget det er i sækkene ved standardfrigivelsen 1 taske = 30 kg. For dette deler vi 17 kg med 30 og får 0,57 poser.

Beregning for belægningstykkelse 3 cm:

Vi ser på de tekniske specifikationer vist på pakken med gips. Ved en strømningshastighed på 8,5 kg for 1 m2 og en belægningstykkelse på 1 cm kan en norm for en tykkelse på 3 cm beregnes. Vi multiplicerer 8,5 kg med 3 og vi får 25,5 kg - forbrugshastigheden for en lagtykkelse på 3 cm, det er næsten hele posen af ​​blandingen.

Ved udførelsen af ​​beregninger er det værd tage hensyn til det faktum, at en del af materialet vil gå i fejl, og det vil faktisk have brug for lidt mere.

Måske er du interesseret i at vide om fibercementpaneler til færdiggørelse af facaden. Læs denne artikel.

Beregningsmetoden for forskellige typer af blandinger

Forbrugshastighederne afhænger ikke kun af producenten og materialematerialet, men også på dens type og tekstur. Ved udførelse af beregninger anbefales det at fokusere på deres egenskaber, herunder.

Dekorativ stucco "Bark beetle" til vægge:

Her er beregningsmetoden anderledes end den anden art. Værdien vil ikke kun afhænge af lagets tykkelse, men også på fyldstofens dimensioner. Det er ikke helt korrekt - det nummer du har brug for er multiplicere med 5-10% for at få det rigtige beløb:

 • for brøkdelen 1 mm - 2,4-3 kg / m2;
 • fraktion 2 mm - 5-6 kg / m2;
 • fraktion 3 mm - 7-9 kg / m2.

Arbejdsoverfladens tykkelse vil være fra 10 mm til 30 mm.

Cement gips til facaden af ​​barken "Barkadeh":

Gipsmørtel på en cementbaseret barkbille tekstur bruges som færdiglag til færdiggørelse af facadedelen af ​​bygningen. Den anerkendelse, hun fortjente takket være Godkvalitetsindikatorer - styrke og fugtighedsbestandighed, og økonomisk forbrug.

For at dække 1 m2 af arbejdsfladen med teksten af ​​"barkbille" er 3 kg blanding nødvendig for en lagtykkelse på 1 cm. Hvis det er nødvendigt at udføre en beregning for en større værdi, multiplicere 3 kg ved lagtykkelse i mm og få den ønskede numeriske værdi.

Gipsgips "Rothband":

Anvendelse og forbrug af gips.

Forbruget af tør gipsblanding med gipsbindende "Rotband" bestemmes af fabrikanterne og angivet på emballagematerialet.

Til manuel anvendelse er der brug for 8,5 kg gips pr. 1 m2 overflade med en tykkelse på 10 mm. Hvis lagets tykkelse er større - formere den i mm med 8,5 kg og få den krævede værdi.

Venetian stucco blanding:

Det bruges sjældent, men det ser smukt ud takket være marmor tekstur. Forbruget pr. 1 m2 afhænger af lagets tykkelse:

færdigheder den rigtige beregning af materialet - Din evne til at bruge det økonomisk for at spare tid og økonomiske ressourcer.

Kompetent. Når du pakker kittet og nivellerer væggene, skal du ikke glemme at købe en gnist med støvfjernelse "Heather Bober". Undgå indånding af støv, dette er forrige århundrede, selv med en åndedrætsværn i lungerne, der er meget fint støv, så er der sundhedsmæssige problemer. Tro mig ikke, google det.

Forbruget af gips til 1m2. Gips og cement gipsforbrug

Væggene på væggene gør det muligt at gøre dem lige og pæne samt beskytte mod ugunstige miljøfaktorer. Før arbejdet påbegyndes er det vigtigt at beregne mængden af ​​den nødvendige tørre blanding korrekt. Færdig gips efter tilsætning af vand fryser meget hurtigt. Derfor korrekt beregnet og efterfulgt af batchmængder af batch. Alt dette vil undgå unødvendigt affald og forbedre ydeevnen til efterbehandling.

Der er flere faktorer, der påvirker forbruget af gips til 1m2. Først og fremmest afhænger mængden af ​​den krævede tørblanding af dens mangfoldighed. Til vægafslutning kan bruges:

 • Gipsplaster. Denne slags blandinger anvendes hovedsagelig til udjævning af vægge og lofter fra indersiden af ​​lokalerne. Fra siden af ​​gaden og til færdiggørelse af værftet faciliteter, kan de ikke bruges, da de ikke tåler luftens høje fugtighed og pludselige temperaturændringer. Et af de mest populære mærker af denne type er gipset "Rothband9raquo;
 • Cementblandinger. Sådanne materialer anvendes til efterbehandling værelser med høj fugtighed eller gade strukturer.
 • Dekorative plaster. Påfør normalt et tyndt lag og tjen som finish.

Dette er en anden vigtig indikator, der påvirker forbruget af gips. For at afslutte absolut glatte vægge, vil blandingen få brug for mindre. Hvis der er afvigelser fra vandret eller lodret plan, skal overfladen være nivelleret under plastering. Selvfølgelig vil der i dette tilfælde være behov for en blanding mere. Øger forbruget af gips ved afslutning og i tilfælde af at væggene har ujævnheder: pits, store revner, chips osv.

Tør gipsforbrug

Dette er en forholdsvis økonomisk type blanding. Til udsmykning af vægge og lofter på samme område af gipsplaster tager det normalt 2-3 gange mindre end cement. Den anbefalede tykkelse af laget ved brug af dette værktøj er 1 cm. Gipsforbruget pr. 1 m2 i dette tilfælde vil være ca. 9 kg. Men hvis der ikke er ujævnheder på væggene, er det tilladt at belægge dem med et lag 0,5 cm tykt. Forbruget i dette tilfælde vil også blive halveret.

Den mest populære gips gips i dag er middelet "Rothband9raquo ;. Sammensætningerne af dette mærke er produceret hos indenlandske virksomheder investeret af det tyske selskab Knaufraka. Gipset "Rothband9raquo;, hvis forbrug er 8,5 kg pr. 1 m 2, er et kvalitetsprodukt og samtidig ret økonomisk.

Gipsforbruget pr. 1 m2 i dette tilfælde vil være omkring 16-18 kg. Disse tal gælder for både færdige butikker og for dem, der fremstilles uafhængigt. Sammensætningen af ​​disse plaster omfatter normalt cement og sand. Deres volumenforhold er 1: 3. Følgelig vil cementen kræve omkring 4,5 kg pr. M2. For plaster er det bedre at tage højkvalitets materiale, for eksempel M400. Sandet pr 1 m 2 vil kræve 13,5 kg. Før æltning skal det sigtes.

Sommetider gøres plaster på basis af cement med tilsætning af en kalkholdig blanding. Normalt købes de i færdiglavet form. For at opnå en glat overflade anvendes cementplastgipset ofte med to lag: forspray og omslag. Derfor er forbruget betydeligt.

Til færdiggørelse af et overfladeareal på 1 m 2 af materiale af denne type kræves et gennemsnit på ca. 8 kg. Men i dette tilfælde afhænger alt af den specifikke type dekorative blanding. Meget populært i øjeblikket er for eksempel hovedsagelig beregnet til dekoration af facader betyder "Barkbille 9raquo; Gips (forbruget er noget mindre) af dette mærke er meget høj kvalitet. For at afslutte 1 m 2 af overfladen bliver der brug for ca. 2,5-3 kg "Bark beetle9raquo; med en lagtykkelse på 1 mm.

Gipsløsningernes levetid er meget lille: i gennemsnit fryser massen om 20-25 minutter. Derfor skal æltningen gøres på en sådan måde, at den i løbet af denne tid er fuldt udviklet. Normalt fremstilles gips i en spand under den vandbaserede maling. For at udvikle en sådan kapacitet (ufuldstændig) er det muligt kun få minutter til 20. Dekorative gips (bekostning som er lidt mindre end gips og cement) af de fleste slags fryser også ret hurtigt. Derfor er du nødt til at forberede den i små portioner.

Cementplaster fryser ikke i omkring to timer. Når man bruger sådanne midler, fremstilles der derfor en ret stor del ad gangen (normalt i en kapacitet på 10-15 liter, hvis en person gør arbejdet).

For at finde ud af, hvilken tykkelse der skal være et lag på overfladen, er det først nødvendigt at gøre murene stencil, det vil sige, se deres afvigelse fra flyet.

Obstruktionen kan bestemmes ved hjælp af bygningens niveau og lodret. Afvigelse skal måles på flere kontrolpunkter. Jo mere de er der, desto bedre. Endvidere tilføjes resultaterne og divideres med antallet af point. På denne måde kan du finde ud af den krævede lagtykkelse. At kende forbruget af gips på en kvadrantmåler er ikke svært at udføre beregninger af den krævede mængde materiale.

Lad os sige, at du har fastslået, at vægblokken er 50 mm, og afvigelsen er på to andre punkter: 30 og 10 mm. Tilføj de opnåede resultater 50 + 30 + 10 = 90 mm. Opdelt efter antallet af punkter 90/3 = 30 mm. Det vil sige, at tykkelsen af ​​laget ikke skal være mindre end 3 cm. Gipsforbruget pr. 1 m2, hvis det er lavet på basis af gips, er som vi konstaterede 9 kg. Derfor vil det for et lag på 3 cm kræve 9x3 = 27 kg. Cement - henholdsvis 16x3 = 48 kg. Det resulterende tal multipliceres med det samlede areal af væggene. For eksempel i et 6x4 m værelse med en lofthøjde på 2,5 m vil området med to lange vægge være 15 + 15 = 30 m 2, to korte - 10 + 10 = 20 m 2. Loftet i et sådant rum er 6x4 = 24 m 2. Som følge heraf får vi et samlet tal på 50 + 24 = 74 m 2. Det vil sige at for at færdiggøre alle overflader med gipsplaster skal et lag på 1 cm kræve 74x9 = 666 kg. Cementgips har brug for mere: 74h16 = 1184 kg.

Det faktiske forbrug af blandingen er altid lidt højere end den beregnede. Gipset kan falde på gulvet, forblive i blandetanken og på redskaberne. Derfor er det værd at købe materiale med en margin (ca. 5-10%). Gipsblandinger sælges sædvanligvis i poser på 30 kg. Ved beregning af deres nummer skal afrunding ske i en større retning. Det er i vores tilfælde forbruget af gipsgips 666/30 = 22,2 poser. Derfor skal du købe 23 poser. Under hensyntagen til lager - 24. Cement gips skal 1184/30 = 39,5, det er 40-41 taske.

Mindste tykkelse af bakker er 6 mm. Et tyndere lag er lavet uden dem. Plastering af overfladen nøjagtigt i dette tilfælde, uden at have en vis erfaring, vil næppe opnås. Derfor er der sjældent lavet et lag på mindre end 6 mm til selvindretning af vægge. En undtagelse er kun cementkalkgips, som (ved sprøjtning) ofte trimmer vægge i tekniske rum.

Hvis du ikke vil tabe tid på et selvstændigt beregningsarbejde, kan du bruge online-kalkulatoren. Alt du skal gøre i dette tilfælde er at indtaste de krævede tal i felterne (længden og bredden af ​​væggene, tykkelsen af ​​laget osv.).

Beregning af gipsforbrug pr. En kvadratmeter

Udførelse af færdiggørende værker i en lejlighed omfatter ofte udjævning af vægge ved hjælp af en plastering. For at bestemme i forvejen mængden af ​​indkøbt materiale, skal du vide størrelsen af ​​gips, der kræves til denne operation. En sådan bevidsthed vil ikke blot hjælpe med at undgå nedetid forårsaget af manglen på en tør blanding, men også for at undgå unødige omkostninger. Lønarbejdere, der ønsker at tjene ekstra penge, overvurderer ofte mængden af ​​den forbrugte tørblanding, og en sådan beregning vil tillade dem at blive taget til rent vand.

Vigtigt! For at beregne bekostning af gipset, som kræves for at opnå en flad overflade, er det ikke tilstrækkeligt blot at forøge forbruget af tørblanding med 1 m2, der er angivet på posen med stucco-blandingen, på det område af væggen der behandles. I beregningen skal der tages højde for sådanne parametre som væggens krumning og typen af ​​materiale, der anvendes i plastering.

For at lave en foreløbig beregning og finde ud af, hvor meget materiale der kræves pr. Kvadratmeter dækning, skal du bestemme tykkelsen af ​​det påførte gips. For det første er det at rengøre overfladen af ​​væggen så grundigt som muligt.

Fladvægge i lejligheder, især dem, der blev bygget i sovjetperioden, er sjældne. For at bestemme væggenes afvigelse er det nødvendigt at lægge flere bakker på den. Beregningen af ​​lagets tykkelse er som følger:

 • Afvigelsen fra flyet for hvert fyrtårn måles.
 • Alle resultater er opsummeret og divideret med antallet af målinger. Den resulterende værdi og vil være den gennemsnitlige tykkelse af laget, på hvilket forbrug af gips, der er nødvendigt for at udligne det eksisterende antal kvadratmeter af væggen, vil afhænge.

For eksempel skal du plaster væggen med et areal på 12 m2 med en maksimal afvigelse på 6 cm. Der er fire beacons, der viste afvigelser på 1,2, 4 og 5 cm. Den gennemsnitlige tykkelse af laget i dette tilfælde er som det aritmetiske gennemsnit:

I gamle lejligheder er det ikke ualmindeligt, at væggene bliver blokeret ujævnt, og det vil være svært at installere fyrtårne. Men ellers er det ikke muligt at beregne, hvor meget materiale der kræves pr. Kvadratmeter overflade.

I nye bygninger afviges vægge sjældent fra lodret plan med mere end 20-25 mm. I disse tilfælde vil der kræves et ujævnt nivelleringslag, derfor bliver gipsforbruget pr. 1 m2 lille.

Vær opmærksom! Underlaget kan under alle omstændigheder ikke være mindre end tykkelsen af ​​fyret. Standardlysprofilen har en tykkelse på 6 mm, og dette skal tages i betragtning ved beregning af den nødvendige mængde af gipsblandingen.

Afhængighed af blanding forbrug på typen af ​​gips

Efter at have bestemt gennemsnitsværdien af ​​nivelleringslaget, kan du beregne den krævede mængde materiale afhængigt af den anvendte type gipsblanding. Emballagen skal angive, hvor meget materiale der kræves for at danne et udjævningslag på 1 cm på overfladen af ​​1m2. Denne værdi multipliceres med den gennemsnitlige tykkelse af gipset, der er opnået tidligere, og antallet af kvadratmeter overflade, der skal udjævnes.

Karakteristik af forskellige typer af plaster og omtrentlige forbrugsmængder

Hver type gipsblanding har sine egne egenskaber, og forbruget af materiale på 1m2 af overfladen kan variere betydeligt.

 • Gips - stærk, hurtigt tørrer, meget praktisk at bruge, men det meste ikke egnet til våde rum. Det omtrentlige forbrug er 9 kg pr. Kvadratmeter i en tykkelse på 1 cm.
 • Cement - universal, fugtbestandig, kan påføres på beton, mursten og endda på gammelt gips. Passer til ethvert værelse, herunder badeværelse, køkken og åben balkon. Det største forbrug er 17 kg / m2.

At arbejde med cement er svært nok, så mange ejere foretrækker at stole på specialister, der tilbyder tjenester til at anvende stucco mørtel ved maskine.

 • "Rothband" - en populær, overkommelig og høj kvalitet gipsblanding, der er optimal til manuel applikation. Lagets tykkelse må ikke overstige 5 cm. Den mængde, der kræves til behandling af 1 m2 med et lag på 1 cm, er 8,5 kg.

 • "Volma" - en anden kendt i kredse af finishers gips, høj kvalitet og billig. Sammensætningen baseret på cement anvendes til roughing, materialet forbrug når 12 kg / m2. Gipsblanding "Volma" bruges til behandling af vægge og lofter til maling eller vægpapir og kræver ikke efterfølgende plastering. Forbrug - 8-9 kg / m2.

 • Dekorativt gips "Barkbille". Den bruges kun som et efterbehandlingslag, hvilket giver overfladen en lighed med træ, der har karakteristiske spektakulære furrows efterladt af en skovbillebug. Det omtrentlige forbrug er fra 2 til 5 kg pr. 1 kvadratmeter (afhængigt af fabrikanten) med en tykkelse på 1 mm.

 • Venetian - dyre, elite dekorative gips, anvendes meget tyndt lag, det kan erstatte tapet. For 1 kvadratmeter er der kun 70-200 g materiale nødvendigt.

 • Tekstureret - En anden type dekorative belægning varierer den krævede mængde afhængigt af materialets sammensætning og anvendelsesmåden og starter fra 1,2 kg.

Endelig beregning af den krævede mængde materiale

Ved hjælp af de data, der er placeret på pakken, er det ikke svært at beregne mængden af ​​tør blanding, der skal købes.

Så for vores eksempel med en væg på 12 m2 og en beregnet gennemsnitslagtykkelse på 3 cm, ved hjælp af gipsgips får vi:

3 x 9 x 12 = 324 (kg)

 • Hvis den tørre blanding leveres i poser på 30 kg, vil 11 poser være nødvendige.
 • Til pakning 25 kg - 13 poser.
 • Til materiale i 50 kg poser - 7 stk.
 • Små 10 kg pakker bliver nødt til at købe 33 stk.

Forbrugsmateriale er bedre at købe med en lille margen, så du behøver ikke at gå hurtigt til butikken, hvis ikke nok gipsblanding. Og materialet fra den ønskede producent kan simpelthen ikke være tilgængelig. Det er bedre at købe en ekstra taske, overskuddet kan altid bruges andre steder.

Således har du korrekt beregnet alle beregningerne, kan du bestemme det nødvendige budget for reparationsarbejde, mængden af ​​indkøbt materiale og ikke bruge ekstra penge.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 7 = 3