Gulvbelægning til gymnastiksalen

Hvilke gulvbelægninger til motionsrum er bedre at vælge

At føle sig komfortabel og komfortabel under sport og især med intensiv træning er meget vigtigt. Til dette formål skal lokalerne opfylde en række standarder og krav, herunder gulvbelægninger.

Dette materiale vil fortælle læseren, hvad gulvbelægninger til gymnastik er mest foretrukne og hvorfor. Derudover vil vi tale om fordele, anvendelsesmåder og installation, samt de grundlæggende krav til gulvbelægning til sportshaller.

For at udstyre hallen til sports træning er ikke alle gulvbelægninger velegnede, selvom den er høj kvalitet, smuk og holdbar. Så på grund af de strukturelle egenskaber af materialer, bør gulve i gymnastiksalen ikke være lavet af laminat, parket, linoleum eller flise. Optimal til disse formål er egnet sådan en ny innovativ belægning, som et bulk gulv.

Krav til sex i fitnesscentre

Enhver idrætsanlæg, hvad enten det er fitness klubber, fitnesscentre eller almindelige sportscentre og udendørs steder, har en række evalueringskriterier - medarbejderoplevelse, værktøjer, brugervenlighed og kvaliteten af ​​gulvbelægningen. I dette tilfælde påvirker sportsgulvbelægningen direkte træningens komfort samt atletens sikkerhed ved udførelse af visse elementer.

Dette er vigtigt, da det ikke er muligt at træde på gulvet, og hvis dækket ikke overholder visse standarder, risikerer en person alvorlig skade i løbet af klassen. Det påvirker også stressniveauet på dem eller organer og muskler, kvaliteten af ​​at udføre tricks - deres hurtighed og nøjagtighed.

Gulvbelægning til motionsrummet skal svare til en række parametre:

 • bekvemmelighed og sikkerhed;
 • forudindstillet stivhedskoefficient
 • fasthed;
 • dæmpende egenskaber;
 • lyd- og støjisolerende egenskaber;
 • anti-slip effekt;
 • økologisk kompatibilitet, brandsikkerhed og driftstid;
 • niveau for omkostninger til korrekt drift
 • nem vedligeholdelse og hygiejnisk pleje
 • tilgængelighed af certificeringsdokumenter.

Hvor gode er gulve til sportsfaciliteter

Fyldstofpolymerbelægningen er i stand til at absorbere skader godt, hvilket gør det muligt at reducere belastningen på leddene, musklerne og lokomotorisk system for den person, der udfører træningen. Desuden glider et sådant gulv ikke og er helt fladt.

Polyurethan gulv er i stand til at modstå faldet i tunge genstande uden dannelse af buler, har stor modstand mod ridser og andre mekaniske skader. Derfor er denne belægning meget holdbar og mister ikke sin form selv efter flere årtiers drift. Derudover er denne etage ikke bange for virkningen af ​​temperaturudsving, fugtighed eller ultraviolet stråling. Beskadigede dele af polyurethan gulvet er let berettigede til korrektion.

Gulv til fitnessrummet vil være en af ​​de bedste løsninger, da det opfylder alle krav til gulve i dette rum. Et sømløst polymerlag absorberer ikke fugt, akkumulerer ikke bakterier, er let at vedligeholde. Til rengøring af gulvet i gulvet er ethvert kemisk vaskemiddel egnet.

Steder til anvendelse af selvnivellerende gulve i fitnesscentre

Da selvnivellerende gulve opfylder sikkerheds- og miljøstandarder, er deres ansøgning acceptabel for både voksne og børns sportsinstitutioner.

Især et sådant gulv kan gøres:

 • på børns eller teenage legepladser i det fri;
 • på tredemøller;
 • i zoner af stier og gågader;
 • på tennisbaner
 • på udendørs sportsgrunde
 • i zoner omkring poolerne.

For øvrig er påfyldningsgulvet faktisk ikke kun for udstyr til sportsfaciliteter, men også til økonomiske formål, for eksempel til hældning af dæk i laden eller som et blinde område derhjemme.

Varianter og design af sportsgulve

Gulvbelægninger til sportshaller, er af høj kvalitet, har en kompleks struktur, fordi de skal opfylde en række indikatorer.

Sportsgulve omfatter:

 • et afskrivningssystem bestående af et skummateriale indeholdende gummiporuler, polyurethan og andre komponenter;
 • Hovedbelægningen, som er en PVC-membran, eller en af ​​varianterne af påfyldningsgulvet - akryl eller polyurethan.

Nogle forskelle kan være mellem belægninger, der bruges indendørs eller udendørs.

Der er to typer belægninger:

 1. Særligt formål. En sådan dækning anvendes hovedsagelig til udstyr af lokaler, hvor erfarne atleter træner, og der afholdes store sportsbegivenheder, f.eks. I tennis. For tennisturneringen er det meget vigtigt, at bolden hopper godt ud af gulvet og atleten skal bevæge sig komfortabelt.
 2. Multifunktions. Denne type gulv er kendetegnet ved alle de egenskaber, som et gulvbelægning til fitness skal have, det vil sige styrke, sikkerhed og komfort for praktikanterne. De er velegnede til aktive spil samt fitness-, formnings- eller træningssimulatorer.

Dette kriterium gør det muligt at opdele flydende gulve i tre kategorier:

 1. stationære.
 2. Med mulighed for demontering. Disse belægninger kan nemt fjernes og flyttes til en ny placering eller oplagres, fordi de er udstyret med et bekvemt fastgørelsessystem. Aktivt brugt til at drive spil turneringer, for eksempel på badminton og andre.
 3. Med modulært system. Denne type sportsgulve består af et sæt færdige sektioner, der hurtigt kan monteres uden lim eller andre materialer. En sådan belægning anvendes aktivt til udendørs udstyr såvel som i lukkede rum. Et sådant gulv er efterspurgt både under amatørkonkurrencer og til seriøse konkurrencer af sportsfolk.

Det er værd at bemærke, at udendørs sportsbelægninger skal opfylde højere kvalitetsstandarder. Derudover er der behov for et dræningssystem til deres installation, samt en omhyggeligt forberedt base. Til udendørs brolægning er ideelle: kunstigt græs, naturlige græs, snavs, gummi og flydende overtræk.

Indendørs, tæppe til gymnastiksalen samt PVC, gummi eller kombineret belægning har vist sig godt.

Hvilke gulve foretrækkes til udendørsområder

På det moderne marked af byggematerialer er der mange forskellige slags belægninger til rådighed, herunder til sportsfaciliteter, både lukket og åben type. Den innovative coating GUMBIT SPORT er for nylig blevet en øget efterspørgsel. Denne belægning har vist sig at være veletableret til at lægge på åbne områder takket være en særlig struktur.

Den består af følgende elementer:

 • Gummikrum som fyldstof, opnået som følge af genbrug af bildæk;
 • en bindende komponent af polyurethan.

Takket være fyldstofet er et sådant gummi gulv til fitnesscentre i fri luft præget af elasticitet og styrke, det er ikke bange for store belastninger og stød. Et sådant gulv er ikke modtageligt for deformation eller brud. Læs også: "Hvilken slags gummi gulve at vælge og hvordan man monterer."

På samme tid, for at sikre en god forståelse med basen, hvad enten det er beton, asfalt, metal eller træ, tillader bindemiddelkomponenten - polyurethan. Det betyder, at det er næsten umuligt at fjerne denne belægning fra underlaget.

Anvendelsesområdet for dette materiale er ret bredt. Det er ideelt til at arrangere udendørs områder, tennisbaner, racetracks, legepladser, gågader, swimmingpoolområder. Derudover er det den optimale gulvbelægning til gymnastiksalen i huset.

Fordele ved Gambit Sport gulv

Vi kan notere en hel liste over positive kvaliteter af denne belægning:

 1. Den er holdbar, holdbar og præsentabel.
 2. Det har antistatisk virkning og er brandsikker.
 3. Miljøsikkerhed og muligheden for genanvendelse.
 4. Det adskiller sig hygiejnisk og er også let at rengøre med en vandstråle.
 5. Metoden til at lægge en sådan belægning indebærer fravær af sømme, således at snavs ikke ophobes i leddene, og når man går hen til dem, vil ingen få fat i det.
 6. Har dæmpningsegenskaber, der reducerer belastningen på leddene af en person under træning.
 7. Højt støjabsorptionsniveau.
 8. Det behøver ikke ekstra omkostninger under brug, foruden belægningen er resistent overfor kemikalier - vaskemidler, benzin, motorolie. Ikke følsom over for alkaliske eller sure medier og opløsningsmidler.
 9. Ændrer ikke de oprindelige dimensioner, når de anvendes.
 10. Overfladen af ​​gulvet glider ikke og er praktisk til at gå.
 11. I tilfælde af reparation er det ikke nødvendigt at ændre hele belægningen. Det er nok at erstatte enkelte sektioner.

Hvilke belægninger anvendes bedst i lukkede rum

Rubbergulvene til sportscenter Factor Sport er blevet brugt ganske aktivt for nylig. På grund af den specielle sammensætning er denne belægning kendetegnet ved øget dæmpningskvalitet og blødhed.

Derfor er særlig respekt for sådanne tæpper brugt af gymnastik, aerobic og formgivning. Hertil kommer, at gulvet reducerer risikoen for skade under træningen betydeligt.

En sådan belægning består af separate moduler med låsemekanismer, der gør det nemt at samle eller flytte det.

Effektiviteten af ​​atletens træning, såvel som den psykologiske holdning til opnåelse af resultater, er direkte afhængig af de behagelige forhold i gymnastiksalen. Derfor er det meget vigtigt at yde en sådan dækning i enhver sportsvirksomhed, så alle, der kommer der, føler sig trygge, komfortable og sikre. Glem ikke om forebyggelse af skader, som ikke kan undgås, hvis sportsgulvene ikke opfylder visse accepterede standarder.

Sportsdækning til fitnesscentre - de vigtigste sorter

Sportsdækning for sportshaller skal svare til specifikke detaljer. Dens særlige kvaliteter påvirker nødvendigvis komforten hos atletens ophold indendørs. Når belægningen ikke opfylder kravene og standarderne, er der stor risiko for skade. I sidste ende giver et godt gulvbelægning i gymnastikken dig mulighed for at opnå en høj træningseffektivitet.

Hvad er kravene til gulvbelægning i gymnastiksalen?

Idrætshalleniveauet afhænger ikke kun af teknisk udstyr, professionalisme af personale, kvalitet og mangfoldighed af udstyr, men også om tilgængeligheden af ​​god gulvbelægning. Det er denne faktor, der i høj grad påvirker effektiviteten af ​​gruppe- og individuelle sessioner.

Forskellige gulvbelægninger til motionsrum giver dig mulighed for at føle en eller anden belastning på leddene, musklerne, rygsøjlen hos atleten. Belægningens egenskaber påvirker også træningernes nøjagtighed, rotationen, omdrejningstallet for sportsudstyr.

Blandt de grundlæggende krav til gulvbelægninger til motionsrum er:

 • højt sikkerhedsniveau
 • Tilstedeværelse af en vis grad af stivhed og elasticitet;
 • tilstrækkelig afskrivning
 • evne til at absorbere støj
 • miljø- og brandsikkerhed
 • styrke og holdbarhed
 • let vedligeholdelse og hygiejnisk pleje.

De vigtigste typer af gulve til sportshaller

Blandt de almindelige typer gulvbelægninger, der er i stand til at modstå betydelige belastninger, skal følgende bemærkes:

 1. Gummi sportsdække til fitnesscentre er en ideel mulighed for udrustning af tennisbaner, da det har et højt niveau af stivhed og elasticitet på overfladen.
 2. Polyurethan - kræver minimal vedligeholdelse og har det nødvendige sæt egenskaber til brug på indendørs sportsgrunde.
 3. Træ - giver dig mulighed for at gennemføre klasser på en række sports spil med bolden. Øget elasticitet giver en god rebound af bolden, og evnen til afbøjning beskytter mod skade.

Krav til specialbelægninger

En kvalitativ sportsdækning til sportshaller skal nødvendigvis svare til de nødvendige karakteristika. For at opnå den krævede ydeevne lægges moderne belægninger i flere separate lag.

Meget effektive gulvbelægninger bør omfatte et polstringssystem, som normalt er baseret på skumplacering. Det kan være polyurethanbindemidler, gummi granulat, andre materialer med høj dæmpning evne.

Hovedbelægningen består af en arbejdsmembran, som kan være en fyldstof, en belægning af træ, PVC, akryl, polyurethan, andre almindelige materialer. På grund af en flerlagsstruktur er der på nuværende tidspunkt ikke kun lagt gulvbelægninger til indendørs, men også udendørs sportsgrunde.

Klassificering af gulvbelægninger til gymnastik efter formål

Baseret på legepladsens formål er gulvbelægninger traditionelt opdelt i:

 1. Specialiseret - bruges, når det er nødvendigt at udføre regelmæssig træning eller sportskonkurrencer på højt niveau. Disse dæksler er tilladte til at udføre aktiviteter, hvor tilstedeværelsen af ​​de nødvendige karakteristika for atleternes behagelige bevægelse eller effektiv tilbagesendelse af sportsudstyret er det første sted.
 2. Multifunktionel - opfylder de vigtigste sikkerhedskrav, når der udføres træning til en række separate sportsgrene. Gælder for at spille basketball, fitness og aerobic, volleyball, andre populære sport hele året.

Metoder til installation af sportsgulvbelægninger

I øjeblikket er der flere måder at lægge sportsoverflader til gym. Den mest almindelige er den stationære metode, hvor installationen af ​​belægninger finder sted i lang tid uden brug for udskiftning.

Aftagelig sportsdæksel til et motionsrum eller sportsplads kræver bekvemme mekanismer til hurtig demontering og lægning på et nyt sted. I øjeblikket er disse typer af sports gulvbelægninger meget udbredt i spil sport.

En modulær metode til installation af gulvbelægninger bruges ofte, når der er behov for en accelereret tilrettelæggelse af midlertidige sportsgrunde eller strukturer. Der er et sportsdække til fitnesscentre fra individuelle moduler, hvilket kræver minimal indsats og tid.

Tilgængelighed af betingelser for et behageligt ophold i fitnesscentret er et obligatorisk krav hos de fleste atleter. Det tekniske udstyr i hallen samt tilgængeligheden af ​​et passende sportsdæk dækker nødvendigvis kvaliteten af ​​træningen. Og herfra afhænger det direkte af muligheden for at opnå konkrete resultater.

Hvis du vælger en gummibelægning til sportsalen eller en anden egnet mulighed, anbefales det at undersøge materialets produktion og tekniske egenskaber grundigt, hvilket gør det muligt at træffe en rigtig rigtig beslutning.

Hvad kan jeg lave gulvbelægning til et motionscenter i huset og på gaden?

For hver sportshal eller sportsplads har du brug for din egen kvalitetsdækning. Ud fra sine fysiske egenskaber afhænger ikke kun af atletens sikkerhed under træningen, men også på hans resultater ved konkurrencerne.

Hovedsalen kan udstyres med et tæppe, et fitnessrum - et stort gulv eller en sportsparket. Til et sted i fri luft egnede specielle materialer, der giver en anti-slip effekt. Der er universelle belægninger og specielle, der kun er egnede til individuel placering.

Hvilke funktioner skal dække?

Da gulvet på sådanne steder gennemgår enorme belastninger, der kan påvirke belægningen, skal den have specifikke egenskaber:

 • slidstyrke;
 • evnen til at absorbere lyde;
 • nem rengøring, hygiejne
 • økologisk renhed af materialet
 • enkel installation;
 • Traumasikkerhed, i nogle tilfælde skal overfladen være blød;
 • enkelhed;
 • Godt dæmpende egenskaber af materialet, elasticitet.

Forskellen mellem offentlige sportscentre og husstande er for eksempel, at de førstnævnte har brug for daglig rengøring med desinfektionsmidler, og gulvbelægningen skal modstå denne faktor. Derudover skal gymnastiksalen have en mere slidstærk belægning, da den er besøgt af flere personer, og derfor er det mere tilbøjelig at slidte.

Gadebetrækningen er også stærkt udsat for mekaniske indflydelsesfaktorer, det oplever også en belastning fra temperaturfaldet, nedbør og andre fænomener. På gaden kan tæppebord ikke lægges, han kan bare ikke holde den.

Rollcoating af gummikrumber

Når man tæller arbejde med en stor vægt, for eksempel en stang, Belægningens tykkelse skal være mindst 10 cm. Det har dæmpning og støjabsorberende egenskaber.

Hvis der ikke er nogen tung vægt, og hallen kun er egnet til fitness, så kan der anvendes en modulær belægning af gummipropper. Rulleudgave og gummifliser har fremragende egenskaber. Deres fordele:

 • de er miljøvenlige
 • de kan ikke glide;
 • nem at installere
 • have en lille vægt;
 • behøver ikke en base, kan installationen udføres oven på den gamle gulv.

Gummibelægningen er velegnet til både gymnastiksalen og udendørsområdet. Det har en lang levetid, det viser ikke udskæringer fra sko, materialet er i stand til at slukke virkningerne, når den falder. Det har også blødhed, ruhed. På den er modtagelsen af ​​en skade reduceret til et minimum. Pris i gennemsnit - 210 rubler pr. Kvadrat.

Lavet med forstærkende maske af glasfiber, kan materialet stabilisere belastningen. Det kaldes også sports linoleum, så det lader nogle gange i vildledere.

Det har anti-skid egenskaber og giver en god rebound ball. Kan bruges til udendørs og indendørs installation, da den er fastgjort til et dobbeltsidet tape. Har en fremragende sikkerhedsmargen, så den kan være både stationær og aftagelig, hvis den er monteret på gaden.

Det har ingen blødhed, men det har gode afskrivningskvaliteter. Det er monteret på logfiler. Det hjælper med at bevæge sig hurtigt, det er velegnet til volleyball og fodboldhaller.

Hvis det ønskes, kan monteres og på gaden til organisering af volleyball og basketballbaner, hvis konstruktionen er valgt demonterbar. Udgifterne til træparket er ret høje og er 1600 rubler pr. Kvadrat.

Polyuretan gulve er stationære. De er universelle, det skjuler manglen på, at et sådant gulv ikke kan fjernes. Gummikrum med polyurethanbelægning kan være enkeltlag og flerlag.

Særlige kvaliteter af denne belægning:

 • tåler enhver mekanisk og statisk belastning
 • lang levetid
 • overfladens fleksibilitet
 • let vedligeholdelse;
 • Skinner ikke, så velegnet til enhver sport.

Det kan monteres både inde i haller og på gaden. Det eneste krav er en flad overflade. Materialet er også ret overkommeligt - fra 840 rubler.

Materialet bruges kun til fitnesscentre, da det har en anti-slip overflade. Det akkumulerer ikke statisk elektricitet, slidstærk, holdbar og pålidelig. Den har elasticitet, holdbarhed, skaber effekten af ​​et varmt gulv.

Tæppe i efteråret blødgør blæset, er lugtløst, harmløst for mennesker. Det har modstandsdygtighed overfor husholdningskemikalier og fugt, har støjsikker egenskaber. Den består ofte af flere lag (en tredimensionel polymer) og er væsentligt forskellig fra det sædvanlige tæppe, som bruges i lejligheden. Det er limet til bunden, så det skal være rent og jævnt.

Hvad er og hvor man bruger gulvgummibaseret tæppe - se denne artikel.

Hvis du er interesseret i forskellen mellem parket og laminatgulv, læs dette materiale.

Glem ikke at installationen også har sin pris, i gennemsnit svinger den fra 200 rubler per kvadratmeter, men hvis det ønskes, kan du montere gulvbelægningen til gymnastiksalen og dig selv, hvis du har de nødvendige færdigheder til at arbejde. I dette tilfælde er den nemmeste måde at arbejde med en rulle gummikrum eller tæppe, da dette materiale er monteret meget lettere end parket eller gulvet.

Til organisering af en gadeplatform er en plastmodulbelægning også egnet. Det eneste krav er den jævne overflade af overfladen, som modulerne vil blive monteret på. Dette system har en speciel låsforbindelse, som giver dig mulighed for hurtigt at montere det ønskede gulvområde. Fliser er pålideligt forbundet til hinanden og må ikke løsnes selv under tung belastning. Det passer godt på en plan overflade, så det kan fungere som et midlertidigt gulv til at organisere fritidsaktiviteter om sommeren.

Ved valg af gulvbelægning skal man ikke kun styre prisen, men også af kvaliteten og materialets levetid.

Trin-for-trin redigering proces kan du se på følgende video:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 23 = 31