Gulvfliser til badeværelse

Gulvfliser til badeværelse - udvælgelseskriterier

Gulvfliser i den moderne verden af ​​avancerede teknologier besætter et særligt sted. Ikke alle har råd til at købe gulvfliser fra eksklusive producenter. Men denne mangel kompenseres let af markedet for billige samlinger af russiske producenter. Enhver stil på badeværelset ved hjælp af gulvfliser bliver forvandlet, tilføj originalitet. Og fremragende kvalitet vil kun behage og vil ikke forårsage unødvendige problemer. Alle elskede drømme kan realiseres i farvepaletten og i tegningen eller mosaikken. Selv de geometriske figurer på badeværelset gulvet vil fremhæve det unikke interiør.

Keramiske fliser er ganske stærke og vandtætte til færdiggørelse af væggene og gulvet og er præget af hygiejne og er et miljøvenligt produkt. Markedet for byggematerialer giver et stort udvalg af fliser til gulvet, så alle køberne kan købe keramiske fliser, der udelukkende baserer sig på deres egen smag.

Gulvfliser til badeværelset er blevet så efterspurgte, at hver bygningsbutik giver et stort udvalg. Men fire hovedtyper kan dog adskilles:

 • klinker er den mest holdbare type flise, fordi den er fremstillet ved hjælp af ekstruderingsmetoden. Denne flise er kendetegnet ved en jævn og jævn overflade, men farveskemaet leveres kun i naturlige nuancer. Klinkeren kan dækkes med glasur.
 • Cotto er også et ret stærkt materiale, hvis hovedtræk er porøsitet. Hvis der på et gulv i et badeværelse for at få denne slags flise, skal den nødvendigvis være dækket af særlige hydrofobe stoffer. Dette forhindrer udseende af pletter på belægningen fra vandindtrængning.
 • Monokottura er en flise, der er dækket af glasur og har passeret en fyring. De vigtigste egenskaber er høj slidstyrke og lav vandabsorption. Det kan sikkert bruges til badeværelset.
 • Porcelæn fliser er meget populær. Dette er den mest pålidelige gulvbelægning, så det bruges ikke kun til badeværelser, men også i bunden af ​​puljerne. Det har trods alt en høj modstand mod ændringer i temperaturregimer og absorberer ikke vand.

Hvis der blandt de ovennævnte typer af fliser vælges det mest egnede til badeværelset, så i første omgang vil være granit og klinker. Selvom det ofte bruges og monokoatur, takket være dets dekorative design.

Hovedkarakteristika og krav

Gulvbelægningen på badeværelset skal have særlige egenskaber for at kunne have en lang levetid.

Til gulvfliserne fremsætter visse krav:

 • Modstand af gulvbelægningen til absorption af vand. Denne betingelse er grundlæggende, da vandet ofte falder på gulvet i badeværelset. For at forhindre vandabsorption passerer keramikfliser en speciel fyringsteknologi. På denne måde bliver flisen mikroporøs, så vand ikke kommer ind.
 • Modstand mod brugen af ​​kemikalier. At rengøre badeværelset, der anvendes af forskellige husholdningskemikalier, især til kønnene. Og der er også en stor mulighed for, at hygiejneprodukter kommer ind i gulvet.
 • Modstand mod pludselige ændringer i temperatur og høj luftfugtighed i rummet.
 • Høj glidebestandighed. Gulvbelægningen skal være skridsikker. På emballagen, efter bogstavet R, er et nummer altid angivet. Hvis tallet er mere end 9, så er denne type gulvflise perfekt til brug på badeværelset. Eksperter anbefaler at stoppe deres valg på en matte flise, fordi overfladen bliver lidt ru.
 • Modstandsdygtighed over for slibemidler.
 • God modstand mod bøjning.
 • Glat overflade på bagsiden af ​​den keramiske flise. Nogle gange er der en gulvflise, som har en lille depression i midten. Denne flise vil ikke vare længe, ​​da der vil være et hulrum, hvor lim ikke falder. I denne tomhed vil fugt ophobes over tid, hvilket vil påvirke limens adhæsion til flisen.
 • God kvalitet på forsiden af ​​flisen. Keramiske fliser skal være glatte. Hvis du følte en ruhed på den glatte overflade, betyder det at fliserne blev fremstillet ved hjælp af forældede teknologier. Pas på ikke at have bobler på emaljen. Teglens farve skal være ensartet. Hvis du ser selv små unøjagtigheder i farveskyggen, så har denne flise en dårlig kvalitet, det er ikke værd at købe.
 • Gulvfliser til badeværelset skal karakteriseres af en stabil farve, så det er et resultat, at belægningen ikke vasker ud eller brænder ud.

For at bestemme, hvor stærk flisen er til kemikalier, er det nok at læse etiketteringen af ​​materialet på pakken. Bogstaverne AA repræsenterer den mest stabile flise, så går A og B for midten, C og D for den laveste kemikaliekvalitet.

Klassificering af gulvfliser varieret ud fra flere kriterier. Hvis du forstår det godt, kan du nemt vælge den rigtige indstilling med de relevante parametre til badeværelset.

På fliseemballagen er der altid information om frostbestandighed. AI eller BI betyder at flisen kan bruges udendørs. Mærkning AIII eller BIII er kun mulig for lægning af fliser i rummet.

Ud fra kriteriet om holdbarhed eller slid er der en vis mærkning af flisen:

 • gruppe PEI I - det er mindre modstandsdygtig over for sletning, så det anbefales at bruge det til badeværelset, fordi der ikke går folk i sko, der bruges til gaden;
 • gruppe PEI IІ - er også ustabil, så det bruges i lokaler, hvor patenten er lille. Dens anvendelse er umulig for køkkenet og korridoren;
 • gruppe PEI IІІ - designet til køkkengulv, korridor eller glas balkon, fordi den har gennemsnitlige værdier
 • PEI IV gruppe - indebærer brug i indkøbscentre eller kontorer, hvor folk går i gadesko
 • gruppe PEI V - er designet til områder med et stort antal mennesker og i det fri. Flisen i denne gruppe har ingen begrænsninger, så det er den bedste mulighed for gulvet på badeværelset.

Ved køb af keramiske fliser er det værd at overveje sin klasse. Fliser af den første klasse tillader fejl i partiet op til 5%; den anden gruppe - op til 25% Den sidste gruppe - mere end 25%. At vide om de mulige mangler ved hver markering, kan du nemt beregne, hvor meget mere du skal købe flisen på gulvet.

Vi læser de konventionelle symboler på pakken

Før du køber keramiske fliser til ethvert værelse, skal du omhyggeligt studere emballagen, fordi der er mange nyttige oplysninger, der vil fortælle alt om flisen selvfølgelig, hvis du kender de konventionelle tegn.

Og så lad os beskrive nogle af dem:

 • håndtrækning - fliserne bruges kun til vægge
 • tegning af et ben mod en sort baggrund - fliserne er acceptable til lægning på gulvet;
 • snefnug - fliserne er frostbestandige, det er muligt at bruge udendørs;
 • tegner et ben på streger - stærkt slidstyrke
 • figur i nærheden af ​​ildstedet - hvor mange gange fliserne var modtagelige for stegning
 • tegning en pære - er ikke bange for kemiske påvirkninger
 • sko på en skrånende linie - friktionskoefficient på en våd overflade
 • krystal billede - Hårdheden af ​​keramiske fliser.

På emballagen kan du også finde oplysninger om tykkelsen af ​​flisen, hvor stærk den er på bøjningen, antallet af stykker i pakken og det område, hvor du kan bruge, hvilken modstandsdygtighed over for slid.

Den mest praktiske mulighed for gulvbelægning er fliser i lyse farver. Når vanddråberne bliver tørre, vil de ikke være praktisk mærkbare. Et sådant gulv kræver ikke grundig, regelmæssig vask af gulvet. Det vil være nok bare at tørre gulvet efter at have taget et bad eller bad, og rengøring ved hjælp af kemikalier kan ske en gang om ugen.

Fliser af mørke farver kræver særlig pleje, da det er meget synlige spor, stænk og endda dråber vand. Selv om det mørke gulv ser meget originalt og luksuriøst ud, men hvis du ikke har tid til omhyggelig pleje, er det bedre ikke at købe det.

Nogle kendskabsmænd i skønhed bruger glatte sorte gulvfliser til badeværelset. Men du bør være forberedt på, at hver spray vil efterlade en skilsmisse på flisen. Derfor skal du helt sikkert vaske gulvet efter at have taget et bad eller et brusebad.

Selvom det er muligt at rette de ovennævnte toner lidt og kombinere forskellige nuancer i en enkelt helhed. For eksempel læg mørke fliser hvor det mindst er muligt at komme ind i vandet. Lysplader skal placeres i nærheden af ​​bad, håndvask og bruser. Denne kombination hjælper med at få et originalt gulvbelægning, og det bliver ikke nødvendigt at vaske gulvet hele tiden.

Den bedste mulighed for gulvbelægning på badeværelset er brugen af ​​en mosaik. Det optisk øger rummet på badeværelset, og maskerer også alle ujævnhederne på gulvet. Mosaic vil dekorere rummet i ethvert design.

Meget populær var glasmosaikken til badeværelser, fordi den er kendetegnet ved en høj grad af modstand mod kemiske påvirkninger, er ikke bange for pludselige ændringer i temperaturforholdene og er vandtæt.

Keramiske fliser fremstilles af mange virksomheder fra forskellige lande:

 • Italienske fliser har længe været et godt ry, fordi det er kendetegnet ved fremragende kvalitet og luksuriøst design. Mange virksomheder beskæftiger sig med produktion af fliser med hvidt og rødt ler;
 • keramiske fliser lavet i Spanien er også meget efterspurgt på markedet for byggematerialer. Sammenlignet med italienske fliser er det billigere, men i kvalitet er ikke ringere. Fliserne er kendetegnet ved et specielt design, da der primært bruges lyse farver, samt et spil af kontrastmønstre;
 • tyrkisk flise er også ret kendt blandt mellemindkomstkøbere, fordi det er meget billigere end fliser fra Italien eller Spanien. Kalebodur - et mærke af tyrkiske fliser, der har fremragende kvalitet;
 • keramiske fliser af russisk oprindelse har gode kvalitetsegenskaber, da næsten alle produktionsfaciliteter kun bruger italiensk udstyr. Prispolitikken vil behageligt overraske forbrugerne;
 • fliser fra Ukraine har en god kombination af pris og kvalitet. Ukrainsk ler er populært ikke kun hjemme, men er også efterspurgt i italiensk og tyrkisk produktion af fliser.

Ud over de ovennævnte producenter af keramiske fliser er det stadig nødvendigt at tilføje den belarussiske flise, fra Litauen og Slovakiet.

Polske fliser er meget populære på grund af det optimale forhold mellem pris og kvalitet.

I øjeblikket vælger mange købere fliser til italienske eller spanske producenter. I hver butik kan du se et stort antal plakater og reklamebøger med fremmede navne til virksomheder, der producerer gulvfliser. Alle disse lande er førende inden for salget af elite efterbehandling materialer. Også, Kina ligger ikke bagud med at producere et fremragende produkt.

Indenlandske keramiske planter producerer også produkter af høj kvalitet. Produktion foregår på italiensk udstyr ved hjælp af dokumenterede vestlige teknologier. Prisen på russiske producenter er væsentligt anderledes, og kvaliteten er på ingen måde dårligere end udenlandske fabrikker. Ved køb af fliser skal du være opmærksom på standardiseringen i overensstemmelse med GOST.

Populær er flise, som simulerer forskellige teksturer af materialer, for eksempel træ, læder, plast og andre. Mange købere vælger en flise, der ligner metalplader, der er fastgjort til gulvet ved hjælp af negle.

For at skabe harmoni i badeværelset skal du bruge væg- og gulvfliser fra en samling.

Til dato er meget fashionabelt en storformet flise, for eksempel 30x60 cm eller 60x60 cm. Det har mange fordele. For det første tager en firkantet flise ikke meget tid og kræfter. For det andet skaber en sådan flise ikke mærkbare led, overfladen ser solid ud. For det tredje er det let at vaske.

Forskellige producenter tilbyder mange keramiske fliser samlinger til at skabe et særligt badeværelse design. Designere begyndte at bevæge sig væk fra rolige farve nuancer, lyse, kontrasterende og aggressive farver blev fashionable. For eksempel bruger samlinger af italiensk produktion en kombination af rød og sort, rød og blå eller rød og grøn.

En højkvalitets gulvflise er ret dyr. Men spar ikke på det, fordi reparationer udføres hver 10 eller 15 år. Hvis du køber en billig flise til badeværelset, vil levetiden ikke vare lang, og om tre år skal du igen købe en keramisk flise til gulvet.

Modeller af gulvfliser, der er billige, kan nemt brydes af stød. Derudover tolererer de ikke forskellen i temperaturforhold, der ofte opstår i badeværelset, overfladen forsvinder let fra hurtig slid.

Selv om udseendet af en sådan flise ikke synes at være noget anderledes end dyrt, være opmærksomme.

For at bestemme kvaliteten af ​​flisen ved øjet, bør du kontrollere dens glathed, glathed, fravær af revner eller spild, farven på bagsiden skal være ensartet og minde den naturlige farve af ler.

Eksperter ved, at der er mange måder at lægge gulvfliser på, men der er kun to hovedveje:

 • Direkte metode eller kaldes også "søm i sømmen". Hver række af fliser placeres lige over den foregående flise. Således kan du ved hjælp af en keramisk flise med forskellige farveskalaer oprette farvebånd eller placere fliserne i forskudt rækkefølge.
 • Vejen til "runaway". For ham er den næste række fliser forskudt i forhold til den række, der allerede er lagt på gulvet.

Processen med at lægge keramiske fliser på gulvet i badeværelset skal ske i følgende rækkefølge:

 • For at kunne producere gulvfliser skal du først lave et gulvmærkat, hvilket vil hjælpe med at kende den nøjagtige placering af hver flise. Først måles midten af ​​badeværelset, og der trækkes en lodret og vandret linje gennem den.
 • Fra linjerne er det nødvendigt at tegne placeringen af ​​hver solid flise, såvel som den der skal skæres. Fliser med skåret kanter er bedst placeret i skjulte steder.
 • Så kan du flytte til den umiddelbare installation af fliser på gulvet. Første lim påføres på et lille firkant af gulvet med en spatel med dentikler. Og så skal du straks lave en fliseplacering. Når firkanten er færdig, gentages handlingen på samme måde på en ny lille del af gulvet.
 • Når flisen falder på limen, skal den være trykt på gulvet. Når du lægger gulvfliser, skal du ikke glemme at holde fast i mærkningslinjerne. Stak stakken gradvist i træk.

Se den næste video om lægning af keramiske fliser på gulvet.

 • Nogle gange skal du bruge ekstra skillevægge til fliserne til at danne lige sømme.
 • Først skal du lave flisebelægningen på den ene halvdel af badeværelset, kun da kan du flytte til den anden halvdel.
 • Når hele flisen er lagt, kan du gå til de udskårne stykker for at fylde alle hullerne i nærheden af ​​væggene.

Køberen er ofte interesseret i spørgsmålet om, hvor mange fliser der skal vare. Hvis du vælger den rigtige type flise, der afhænger af det rum, hvor det ligger ned, og også gør installationen i henhold til vejledningen, så vil keramikfliserne tjene i meget lang tid.

Vandtæt laminat - tip til valg og lægning

Trægulv på badeværelset - funktioner og installation

Flise på gulvet i badeværelset - vælg det bedste

Lægning af fliser på et trægulv - rådgivning af håndværkere

Selvniveauende gulve til badeværelset

Alle rettigheder forbeholdes, 14+

Kopiering af webstedsmaterialer er kun mulig, hvis du installerer et aktivt link til vores hjemmeside.

Gulvfliser til badeværelser

Blandt en bred vifte af badeværelsesmaling er der et særligt sted besat af keramiske fliser. Det har nået et sådant niveau af popularitet på grund af det faktum, at det har været brugt i mange år. Rummets æstetiske udseende afhænger af kvaliteten og rigtigheden af ​​installationen af ​​keramiske fliser.

Før du begynder at lave reparationer på værelset, skal du armle dig med det nødvendige materiale og værktøj. Valget af fliser og lim er af særlig betydning.

Typer af gulvfliser

Gulvfliser til badeværelse, foto, hvis design kan ses i denne artikel, på grund af det store sortiment er opdelt i grupper. Hver af dem er kendetegnet ved en række funktioner.

 1. Klinker. Denne gruppe omfatter en flise, der har et tilstrækkeligt styrkeniveau. Det opnås ved at anvende ekstruderingsmetoden i produktionsprocessen. Fliser af denne type er kendetegnet ved en glat og glat overflade, som som supplement kan glaseres. Da farven kun anvendte naturlige farver, nemlig fra gul til mursten rød.

Til badeværelser er en fremragende mulighed for porcelæn stentøj og klinker. På grund af et stort udvalg af dekorativt design er monocotture populært.

Kvalitet badeværelse design er umuligt uden forudgående valg af farvning af keramik. For at estimere alle mulige varianter er det muligt at have set dem i butikker - produktfoto er præsenteret i en given artikel.

Det mest praktiske og praktisk at bruge materiale er de lyse toner af fliser på gulvet i badeværelset, et foto af det kan findes på vores hjemmeside. Dette valg er begrundet i praktiske anvendelsesmuligheder.

For eksempel viser det ikke spor af dråber vand, der er faldet på det og har allerede tørret op. Således er denne type materiale det mest bekvemme i plejen, da det ikke kræver yderligere brug af særlige midler, og til rengøring er det tilstrækkeligt kun at tørre gulvet efter vandprocedurer er taget.

Fliser på gulvet i et mørkt farvet bad er præget af mere grundig pleje.

Dette er begrundet i, at spor af vand er meget mærkbare på denne belægning. Og som følge heraf er gulvbelægninger meget hyppigere.

I modsætning til de tidligere typer af fliser er det mest "problematiske" blankt, da hvert dråbe, der rammer gulvet, efterlader et meget synligt spor. Som følge heraf, efter hver procedure i badeværelset, er det nødvendigt at foretage en nem rengøring.

Til dato er der et stort udvalg af fliser til en lang række modeller. For eksempel kan produkter have farvede indlæg, forskellige kombinationer mv. Således, inden du vælger en bestemt slags, skal du beslutte dig for badeværelset, og derefter skal du vælge layoutet af fliserne.

Før du begynder at lægge fliserne, skal du først købe det, forberede arbejdsfladen og derefter bestemme, hvordan arbejdet er færdigt.

En af de vigtigste muligheder er den grundlæggende metode. Denne mulighed er karakteriseret som udbredt, fordi den er enkel. Den grundlæggende metode kaldes "søm på sømmen".

Dette navn er opnået på grund af vejen. Det er implementeret i form af en lige serie, hvor hvert element er placeret ved siden af ​​hinanden og samtidig parallelt med væggene og gulvet. Med denne metode skal du styre afstanden mellem fliserne med et værktøj som en trekant og en lodret linje.

Den grundlæggende metode til lægning er perfekt til keramisk udsmykning af firkantede og rektangulære former. En sådan gulvflise på badeværelset, hvis foto er i galleriet på vores hjemmeside, er ret stærkt og praktisk i brug. Den største fordel ved den grundlæggende metode er dens økonomi, begrundet i en forholdsvis lille mængde overskydende materiale.

Fordelen ved denne mulighed er også let at lægge. Med denne metode ser flotte møbler lyse farver, en række indretning, tilbehør.

Den næste mulighed er "unraveling". Denne metode svarer meget til teglværk: Fastgørelsen af ​​hver flise række forskydes med halvdelen af ​​flisen i forhold til den foregående.

For "rip-off" varianten er produkter, der er lavet i den rektangulære form af en skygge, velegnet. For forskellige typer fliser, både i tekstur og farve, vil denne metode ikke være effektiv. I dette tilfælde er resultatet af arbejdet ikke særlig attraktivt, da der opstår en ujævn virkning.

Denne metode er acceptabel til vandret stabling nær, men ikke for lodret retning.

Der skal tages hensyn til produktets størrelse. De burde være de samme.

Blandt lægemetoderne kaldes også "diagonalt". Denne metode er karakteriseret som arbejdskrævende, men samtidig interessant og bizar. Fordelen ved denne lægemetode betragtes som muligheden for at udvide rummet og justere vægternes placering i forhold til hinanden.

Varianten "diagonalt" tillader ikke afvigelser, der vedrører dimensioner. Som følge heraf skal alle fliser være glatte og af god kvalitet.

Egenskaben ved montering i henhold til denne metode er et diagonalt layout, og samtidig skæres fliserne. Med denne metode er en høj procentdel affaldsmateriale. Hvad angår sømme, skal de være vinkelret på væggene. For at undgå mangler i lægning af produkter anbefales det at bruge et niveau eller gon.

Den næste måde at lægge er "skak" indstillingen. Den særlige egenskab ved denne metode er, at gulvfliserne på badeværelset anvendes i to farver.

Farvestoffer kan være forskellige, alt afhænger af folkets præferencer og ønsker. Skakmetoden kan udføres i henhold til den grundlæggende eller diagonale variant. Det er perfekt til enhver overflade, uanset om det er gulv eller vægge.

En anden metode er modulær. Det er typisk for en sådan mulighed, når der anvendes mere end to farver og typer af fliser. Takket være denne tilgang til layoutet kan du oprette et originalt og unikt mønster.

Når der lægges særlig vægt på valget af produkter. Dette gælder både størrelserne selv og farvetonen. Det anbefales at bruge flise fra en samling.

Brugen af ​​forskellige farver giver dig mulighed for at oprette en original sammensætning i rummet. Brugen af ​​flere nuancer giver en form for tilfældighed, men samtidig udformet fliser vil vise et unikt mønster.

Vejen til "Line" er at skabe en sammensætning i form af bands.

Denne metode er kendetegnet ved brugen af ​​produkter af to eller flere farver, forudsat at de er af samme størrelse. Metoden for "Line" giver mulighed for at indføre i sit interiør sin individuelle designbeslutning.

Ordren med at lægge keramiske produkter

Før du fortsætter med lægningen, er det nødvendigt at forberede overfladen. Til at begynde med skal du justere gulvet, fordi det vil afhænge af retningen af ​​lægningen. Dette trin er vigtigt, da skabelsen af ​​ideelle forhold tillader ikke kun at reducere materialekostnaderne, men at udføre alt arbejde nemt og uden ledsagende problemer.

Inden pålægning af keramiske produkter skal de lægges på gulvet og skabe det nødvendige mønster. For at gemme materiale skal du starte med hele fliser og tilpasse dem allerede ved hjælp af de øvrige beskårne.

Fastgørelse af produkter til overfladen skyldes brugen af ​​lim. Det påføres direkte på flisen og til overfladen, der skal færdiggøres. Limen skal tages med et specielt værktøj - en kamspatel.

For at sikre, at alle rækker er flade og ikke forvrænger billedet, skal layoutet udføres under kontrol af laserstrålen.

Hele læggeprocessen starter fra bunden. Den allerførste række udføres rundt om rummets omkreds, og gennemsigtigheden af ​​interlace hullerne kontrolleres. Fjernkryds er gode til dette formål. De installeres midlertidigt, indtil limen tørrer, og fliserne ikke er permanent fastgjort.

I sidste instans er ufuldstændige fliser genstand for lægning. De bruges i slutningen af ​​rækken og i hjørnerne af rummet. Skær dem om nødvendigt med fliser eller en bulgarsk.

Når du er færdig med badeværelset, kan det være nødvendigt at lave huller til udragende genstande, nemlig kraner, stikkontakter. Sådan arbejde udføres ved hjælp af et specielt værktøj. Som det kan bruges en boremaskine, wolframsave eller elektrisk stiksav.

Efter lægværkerne er det næste skridt mashing af leddene, der dannes mellem de keramiske produkter. Eliminering af fejl udføres ved hjælp af en speciel løsning og en gummi spatel.

Når der udføres læggearbejder alene, er der mange spørgsmål, en af ​​dem - hvor meget fliser tørrer på gulvet i badeværelset. Den hastighed, hvormed fikseringstilstanden er normal afhænger af det materiale, der bruges til at stude artiklerne. Så, når du bruger lim, bør der være en instruktion i sin pakning.

Generelt afhænger tørretiden af ​​temperaturen. Hvis den er over 20 grader, så er denne periode 24 timer. Også for et stykke tid påvirker fugtighedsniveauet i rummet også. Således jo højere temperaturen og jo lavere fugtighed er, desto hurtigere er fastgørelsesprocessen for de flisebelagte produkter.

Afslutning af badeværelset indebærer et omhyggeligt valg af materialet, fordi kvaliteten afhænger ikke kun af komfort, men også om levetiden og kompleksiteten af ​​produktets pleje.

Badeværelse gulvfliser. Oversigt over løsninger og typer af gulvfliser

Badeværelse - et rum hvor trafikken hele tiden intensiveres intensiteten om morgenen og tættere på aftenen. Vask dine hænder eller tag et brusebad? Velkommen til badeværelset! Dekoration af indretningen af ​​rummet er et fascinerende og stramningsfelt. Forfatteren af ​​reparationen har trods alt en chance for at arbejde med forskellige materialer og vise hele hans fantasi. Men fliser gulv til badeværelset - tager ikke let holdning til valg og køb, alt for meget afhænger af materialets kvalitet, anvendelighed og brugervenlighed, korrekt installation.

Gulvflise: ofte stillede spørgsmål

For design af badeværelset er en enorm mængde af beklædning. Mosaik, fliser lavet af naturlige materialer, efterligninger og ting. Der er mange designmuligheder, forskelligartede, ikke kun i tekstur, men også i form, tekstur, farve og stilistiske egenskaber. Gulvfliser til badeværelset kan blive et link i hele interiøret eller en ædel baggrund, der understreger hele charmen i stilen.

Flise på gulvet i badeværelset - dette er et svært valg, herunder mange nuancer. Det vigtigste er at løse designet af belægningen under hensyntagen til kombinationen med vægbeklædning, loftindretning og indvendige genstande, der er i rummet. Det er lige så vigtigt at beregne antallet af trimelementer korrekt og købe dem. Men der vil hjælpe med at klare regnemaskinen, som ofte er på fabrikantens hjemmesider. Beregninger vil også hjælpe, når gulvfliserne i badeværelset forbliver i små mængder, og du skal forstå, hvor meget du skal købe.

Tip! Mange designere anbefaler ikke at kigge efter en samling, der er identisk eller perfekt matchet med, hvad der er tilbage hjemme. Valget af kontrasterende teksturer, tone og tekstur til side for linerne vil yderligere diversificere interiøret og hjælpe med at spare økonomi.

Flise til gulvbelægning: hvordan vælges det?

Med det faktum, at gulvet betjenes meget mere intensivt, er alle købere enige, derfor skal badeværelsetfliserne opfylde de etablerede krav:

 1. styrke;
 2. modstand mod slid
 3. høj kvalitet belægning;
 4. manglende overholdelse af mekanisk handling
 5. høj afvisning af fugt og damp;
 6. minimal tendens til deformation;
 7. lang levetid
 8. æstetik og miljøvenlighed
 9. Enkelhed af stabling.

Vigtigt! Gulvfliser i badeværelset bør ikke have en glidende overflade! I kombination med høj luftfugtighed i rummet vil overdreven slipperiness føre til skader. Derfor kan de glaserede segmenter indgå i udsmykningen, men meget omhyggeligt og i små mængder (paneler, indbyrdes mønstre eller små elementer i layoutet som dekoration).

Valget af dækning skal også tage højde for niveauet af kemikalieresistens, så hvor godt og simpelt er flisebelagt i badeværelset rengjort. Du bør vide, at det på en mørkere overflade ikke er så mærkbar som på en let belægning.

Gulvfliser: mere om at vælge

 • hårdhed (styrke) af overfladebelægning og slidstyrke - de to hovedindikatorer for driftens varighed. Gulv keramiske fliser til badeværelset har en vis skala MOSA, som bestemmer hårdheden ved handling af et naturligt mineral på materialet. Især er 1 det blødeste materiale (talkum), og 10 er en diamant. Men slidstyrken kan bestemmes af PEI-skalaen, hvis konventionelle enheder er betegnelser I-V.

Vigtigt! Jo højere betegnelsen slidstyrke er, desto bedre og længere vil gulvbelægningen vare. Men alle indikatorerne er relativt relative og har stor indflydelse på prisen, så dækningen V klassen bruges i værelser med ekstremt høj intensitet af drift, fordi det er dyrt. Det er ikke altid nødvendigt at lægge gulvfliser i badeværelset med en sådan høj styrke, så du kan vælge en belægning, der er billigere.

 • Bemærk på symbolets emballage AA - betegnelsen om, at flisegulvfliserne på badeværelset tåler effekten af ​​kemikalier og har øget indikationer på manglende overholdelse af kosmetiske præparater, husholdningskemikalier og så videre. Yderligere indikatorer er: A, B, C, D - de er placeret i faldende rækkefølge. Evnen til at modstå materiale falder med afstanden fra det første bogstav i det latinske alfabet.

Tip! Hvis dit badeværelse ikke har brug for hyppig rengøring, er det ikke nødvendigt at købe et klassedæksel AA. Men når der er dyr i huset, er små børn eller din familie talrige, ikke skimp på hårdheden og holdbarheden af ​​belægningen.

 • Farveløsningen forbliver køberens ansvar. Men hvis præferencen gives til mørke nuancer, nyere med sort farve - det viser altid chips, ridser og endda minimale effekter af kemi. I dette tilfælde blinker den glansede mørke flise hurtigt, og restaureringen af ​​glans er dyr og ikke altid vellykket.
 • Dækningsformen afhænger også kun af kundernes ønske. I dag tilbyder producenterne et stort udvalg af beklædning. Der er både rektangulære, firkantede (klassiske) fliser og polygonale, mosaikfliser eller samlinger af paneler, mønstre.

Mosaik på gulvet i badeværelset: hurtigt og nemt

Dette er en mulighed for dem, der sætter pris på skønhed og originalitet af gulvet. Ved hjælp af en mosaikflise, som sælges som i indsamlede samlinger, og fremstilles uafhængigt, kan du opnå skønheden i mønsteret. At lægge fliser på badeværelset gulvet (mosaik) er meget simpelt og praktisk taget ikke anderledes end vægbeklædningen. Og det faktum, at det er meget nemmere at udforme layoutet og forme mønsteret på gulvet gør opgaven endnu nemmere. Og hjemmeherren vil kunne klare sagen.

Typer af gulvfliser til badeværelset

 1. Klinker. Den mest holdbare og populære type. Overfladebelægningen er meget glat, den kan være glaseret eller ubelagt. Farven på segmenterne er ofte naturlig, tæt på den gule og mursten nuancer.
 2. Otto - gentager næsten helt den type klinker, men har en større porøsitet af materialet. Aldrig dækket med glasur. Det er vigtigt at sikre, at segmenterne har alle hydrofobe egenskaber, ellers vil der meget snart være pletter på overfladen af ​​belægningen.
 3. Monocotture er en enkeltfyret flise dækket med glasur. Denne gulvflise til badeværelset er særligt stærk, lav vand og dampabsorption og er derfor den mest anbefalede til styling på badeværelset.
 4. Porcelæn fliser. Har det højeste indeks for styrke, er ikke udsat for temperaturændringer, absorberer ikke fugt og er en ideel belægning, ikke kun for badeværelser, men også for svømmebassiner, udendørs friluftsområder.

Tip! Når man vælger en flise på gulvet i badeværelset, er det værd at stoppe ved typer af klinker eller porcelæn stentøj. Den første type er mere overkommelig, og sidstnævnte er bedre med hensyn til dens praktiske indikatorer. Men monocoature er også velegnet til at vende mod gulvet, fordi det har et stort udvalg af indretning og dekoration. Det er kun vigtigt at gennemgå instruktionerne for hydrofobicitet, og du får et rigtig godt produkt af høj kvalitet.

Før du beslutter dig for installationen af ​​beklædningen, skal du vælge dimensionerne af gulvfliserne på badeværelset. Normalt vælges segmenter med en tykkelse på 15-20 mm og dimensioner på 10 cm. Jo mere "begrænset" budgettet og jo mindre badeværelsesarealet er, desto mindre er flisens størrelse, du skal vælge. Sådan en lille gulvflise til et badeværelse er ikke værre end en stor, kun installationen er lidt mere økonomisk og der er ikke så mange affald. Derudover er det meget nemmere at samle mønstre fra små figurer, hvilket bekræftes af billedet af de designløsninger, der præsenteres nedenfor. Enkelhed med arbejde med en lille flise kræver mindre færdighed, hvilket betyder at du kan spare på at tiltrække arbejdstagere.

Tip! Når man vælger gulvbelægning for første gang, er det let at lave fejl og afhente et vægpanel. Se derfor piktogrammerne, der er malet på pakken: stop betyder at dette kun er en gulvflise!

Forskellen med vægfliser er indlysende: Gulvkonstruktionen er meget mere fed. På en sådan foring er det behageligt og nemt at gå barfodet uden risiko for at glide.

Ved installation af gulvbelægning skal følgende arbejdsbestilling overholdes:

 1. Udvælgelse af dækning: efter kvalitet, farve, størrelse og pris;
 2. Tæller dækningsenhederne. For at gøre dette skal du estimere rummets størrelse, størrelsen af ​​det valgte dæk og beregne det ønskede nummer.

Tip! Skim ikke på et lille lag af fliser. Under arbejdet ofte fejl: Forkert incision, chips og ridser af materialet.

 1. Klargør gulvet til installation. At lægge gulvfliser i badeværelset kræver en fuldstændig rengøring af overfladen fra den gamle belægning, støv, snavs;
 2. At købe de nødvendige værktøjer og tilbehør: spatel, krydsninger af plast, gummi kyunk, skærekniv;
 3. Layout er et andet vigtigt punkt. Tænker over placeringen af ​​dækslet og elementerne, du kan lidt justere dine oprindelige intentioner. Ved at markere de vigtigste accenter i layoutet kan du tage højde for den nødvendige bredde af hullerne;
 4. Forbered mørtel til installation. Som regel anbefaler fabrikanter af foringsmateriale en sammensætning eller en bestemt løsning. Det vil kun være nødvendigt at købe, opløse og røre;

Tip! Normalt har 5 kg tørblanding til limning af fliser 1 liter. vand, men ikke forberede hele sammensætningen og straks. Påfør på gulvet hele massen er umulig, men fordi limen tørrer ud i spanden. Det er bedre at fortynde stoffet i små dele.

Anvendelse af flise klæbemiddel på overfladen

 1. Sæt sammensætningen på gulvet med en spatel, startende fra en forudbestemt placering. Hvis dette er en tegning af billedet fra midten, vil du fremme gulvet på forhånd og udpege alle segmenter af mønsteret, så det bliver lettere at ikke blive forvirret;
 2. Direkte fliser på badeværelset er det næste skridt. Lay ud elementerne en efter en, ved hjælp af kryds for sømmenes glathed. Anvend ikke for tykt et lag af sammensætning, hvilket vil komplicere installationsprocessen. Korrekt forberedt og anvendt blanding giver forskel i højder på 1-2 mm for flere meter område;
 3. Den endelige fugning af leddene opstår, efter at opløsningen tørrer ud og er lavet med en speciel trowel.

Det er stadig at vaske fliserne, arrangere møbler og bruge badeværelset. Hvis du har til hensigt at installere et mosaik gulv eller udarbejde komplekse mønstrede kompositioner, kan du altid læse artiklen, husk, hvordan man lægger en flise på badeværelset og håndterer sagen selv. Efter at have sparet på at tiltrække en mester, er der mulighed for at købe en lidt dyrere og høj kvalitet gulvbelægning, hvilket er rart.

Kopiering af materialer er kun mulig med en indikation af den aktive, ikke lukket fra indekseringsforbindelser til kilden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

84 − 77 =