Håndværk fra geometriske former

Håndværk fra geometriske former

Denne artikel er beregnet til ansættelse ved ansøgning med børn. Geometrisk anvendelse introducerer unobtrusivt barnet til de grundlæggende egenskaber ved objekter: størrelse, farve, form. Tegningen består af simple geometriske former. Ansøgningen er forbundet med kognitiv aktivitet og har stor indflydelse på udviklingen af ​​barnets kreative og mentale evner. Vil bringe store fordele, bidrage til at udvikle arbejdskompetencer.

Når barnet begynder at introducere applikationen, skal vi huske de tre hovedregler:

1) barnet kan ikke holde sin opmærksomhed for længe

2) det burde være interessant

3) barnet har brug for ros for det udførte arbejde.

Hvis barnet stadig er meget lille, bliver applikationen bedre udført af fælles indsats. Placer blomsten på papiret og bede barnet om at gentage for dig. Vis hvordan man bruger lim og lim billedet.

Først skal du bruge 2-3 geometriske figurer i applikationen, for bedre at huske, sige navne og kommentar mens du laver deres handlinger.

Blomsten er lavet af cirkler og firkanter. Cirkler - Blomsters kronblade og kvadrater udformet som en rhombus - Stammen af ​​en blomst.

Caterpillar er lavet helt af cirkler, og kun en lille trekant er nødvendig for munden.

Butterflyens ansøgning bliver mere kompliceret, den indeholder nye geometriske former. Størrelsen og størrelsen af ​​delene øges.

Det er værd at forsøge at gøre med barnet et generelt billede af geometriske former. At begynde at arbejde gennem hvert element af fremtiden billede individuelt (blomst, sommerfugl, larve), i fremtiden for at indsamle det generelle billede.

Gør en børneansøgning, spørg ham, hvem han skildrer? Hvem er larverne og til hvem er de forvandlet? Ved at udføre klasser på denne måde udvikler barnet et perspektiv.

Hvis vinduet er vinter, så er det værd at forsøge at lave en simpel vinter geometrisk applikation.

Først forsøger vi at lægge et hus ud af figurerne og derefter indsætte det på grundlag af ansøgningen.

Vi samler sildben fra grønne trekanter, og fra små cirkler laver vi perler på et juletræ.

Snømanden er også enkel, den består af cirkler af forskellig størrelse, en trapezform og to forskellige små trekanter.

Vores opgave er at lære barnet at holde nøjagtigt geometriske figurer: cirkler og ovaler, rhombusser og trekanter, kvadrater og rektangler, der skifter i farve og form. Vis barnet, hvordan man laver en applique fra papir, efterligner en krans på en tråd fra cirkler og flag.

Geometrisk applikation skal være interessant, ikke meget kompliceret og ikke så enkel, kun da kan du interessere barnet med arbejde. Skær forskellige geometriske former ud af farvet papir og udform forskellige skibe fra dem. Det kan være et stort skib eller flere små, med sejl eller med et rør. Ponravivshiysya resultat lim på papir.

Håndværk fra geometriske former - variation og muligheder

Forældre begynder ved fødslen. Han vokser op og begynder at kende verden omkring sig. Ca. 3-4 år går barnet til en børnehave. I haven får han den nødvendige viden, færdigheder og evner, som barnet udvikler gennem en systematisk gentagelse af de nødvendige øvelser.

I børnehaven er barnet trænet indtil syv år. Herefter sendes barnet i skole, i første klasse. I haverne læres børn arbejde, elementære færdigheder, de giver den nødvendige viden.

I løbet af 3-4 år lærer børn at holde penne, blyanter, skeer mv., Se for dig selv og for dit tøj, få kendskab til tal og bogstaver samt med geometriske figurer. For at konsolidere viden og generalisere den allerede tilgængelige, gennemfører læreren didaktiske spil.

I 5-6 år begynder børn at forberede sig på adgang til skole. I denne alder, de lærer at tælle op til 10, for at sammenligne objekter, navigere i rummet, til at skrive grafiske diktater og breve, læse, gør håndværk lavet af geometriske former, lære om geometriske legemer.

Ud over viden og færdigheder er det nødvendigt at udvikle logisk tænkning blandt børn. Lær dem at tænke uden for boksen, find ekstra objekter eller ord. Logik skal udvikles ved hjælp af visse didaktiske spil rettet mod dette emne.

Repræsentationer om geometriske figurer

Først og fremmest introduceres børn til sådanne figurer som en firkant, en cirkel, en oval, et rektangel, en trekant. Når forskolebørn er velorienterede i dem og ubetinget kan nævne hver, er det nødvendigt at introducere nye begreber: en polygon, en trapezoid og en rhombus.

Efter at have kendskab til de eksisterende tal gentager læreren ikke blot deres navne med børn, men lærer dem også at udføre håndværk fra geometriske figurer, for eksempel: et hus, et træ, en høne, en kanin osv.

I fremtiden møder geometriske figurer i opgaver i matematik, tegning, applikationer.

Så snart børnene husker alle figurerne, introducerer læreren begrebet "geometriske organer". Geometriske figurer afviger fra geometriske kroppe, så læreren skærper opmærksomheden hos børnebørn på deres forskelle og funktioner. Det er meget vigtigt at lære børnene at repræsentere figurer på et ark, og også at skære dem ud af farvet papir.

Udførelse af papirhåndværk, geometriske figurer skal placeres foran dig for sammenligning eller en prøve. I de første faser kan du bruge skabeloner til klarhed.

Hvis børnene i begyndelsen kun bliver bekendt med geometriske kroppe, skal de i 5-6 år være i stand til at tegne den rigtige figur, kunne klippe den. Alt arbejde skal ske uden hjælp fra voksne eller jævnaldrende.

Også i en alder af 5-6 år bør børn være i stand til at udføre håndværk fra tredimensionale geometriske figurer. Arbejdet foregår under underviseren og med trinvise instruktioner.

 1. Preschoolers gennemgår og analyserer arbejdsprøven (angive hvilke geometriske figurer de vil tegne).
 2. Tegn den ønskede form på farvet papir.
 3. Sørg for at alle tallene er afbildet korrekt, skåret ud.
 4. Brug lim til at forbinde alle dele i en enkelt enhed.
 5. Arbejdet er klar, du kan tage vejlederen.

Som følge heraf får børnene det nødvendige volumenarbejde.

Håndværk fra geometriske former

Ethvert objekt kan repræsenteres ved brug af farvet papir i form af geometriske figurer. Det vigtigste er din fantasi. For eksempel, hvis du vil skildre et hus, så væggene, vil vinduerne være i form af en firkant, taget er en trekant, skorstenen og døren er et rektangel. "Tegn" bjørnen: hovedet, poterne, ørerne - en cirkel, næsen - en trekant og stammen - en firkant. I en fisk: bagagerummet er trekanter, øjnene er cirkler.

Fartøjets rækkefølge bestående af geometriske former

 1. Først skal du beslutte dig for ansøgningen.
 2. Efter at have valgt den ønskede figur, ser børnene og kalder alle de geometriske figurer, der er placeret på billedet.
 3. Pick up bestemte farver og tegne de ønskede former.
 4. Klip hver form ud langs omridset.
 5. Begynd at lim dele. Det er vigtigt at huske at i begyndelsen er de største detaljer limet sammen, og de små er overlejret oven på det.
 6. Ved udførelsen af ​​arbejdet viser børn et håndværk til vejlederen.

Således udvikler børn håndværk fra geometriske figurer, og de udvikler gode motorkompetencer såvel som færdigheder i at arbejde med geometrisk materiale. Ved hjælp af din fantasi kan du skildre enhver applikation fra de rigtige former.

Applikationer fra geometriske former er skabeloner.

Når et barn laver en ansøgning fra geometriske figurer, træner den først og fremmest logisk tænkning, forbedrer farveopfattelse, fantasi, hukommelse. Fra geometriske figurer: cirkler, ovaler, rektangler, kvadrater, trekanter, får du fantastiske billeder. Hvilket er egnet til en gave til mor, far, bror eller søster, bedstefar, bedstemor.

RaketenBåd i det blå hav: The ladybird, hun kravler på græsset: Sommerfugl og blomst: Huset nær det grønne træ: Hus i byen: Sildben og svampe: Nytår snemand: På legepladsen: Huse fra fremtiden:

Fisk i akvariet: kanin: En lastbil med sand: Maskine med korn: Fugle, pecking korn: skabeloner fra papir №1: Papirskabelon # 2: Sådanne tal kan nemt skæres med egne hænder fra farvet papir.

Disse vidunderlige børn applikationer du kan komme op med barnet.

Klik på "Like" og få kun de bedste indlæg på Facebook ↓


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

21 − 18 =