Hovedtelefon pinout

Vi fastsætter headsettet eller fem ledninger til fire kontakter

Reparation af hovedtelefonstikket er allerede taget i betragtning en af ​​artiklerne . Men med headsettet er det lidt mere interessant og skylden for tilstedeværelsen af ​​en knap og en mikrofon. Ofte i færd med at reparere headsetstikket er det vanskeligste tidspunkt at bestemme hvilken ledning der skal loddes til. Det er forståeligt, oftest er problemet, at kontakterne på stikket 4 og ledningerne 5. Ja, selvom 4, så hvor. Roen ned 🙂 SchA, vi vil behandle alt i detaljer)

Lad os først se på headset-stikket selv. Det hedder 4-polet jack 3,5 mm, men det gør det på en eller anden måde ikke vejret. Så der er 4 kontakter i den, og hver kontakt har sit eget formål. Der er to standard placeringer for kontakter:

På dette kunstværk forsøgte jeg at skildre formålet med kontakter. M- og M + er mikrofonkontakter. De tre andre er hovedtelefonkontakterne, som du allerede kender fra den første artikel: G - jord, R - højre, L - venstre. De farver, som kontakterne er malet på, er ikke tilfældigt, disse er standardfarver, som oftest bruges af producenterne til at skelne ledningerne. Nu er det meget sjældent at have headset med den første mulighed. Og det er ikke forbundet med det faktum, at det andet trafiklys på kontakterne viser sig at være mere korrekt og ikke engang med rastaman tricolor, men med kompatibilitetsproblemerne med 3-polede stik på bærbare computere. Jeg tror, ​​at alle kom på tværs af hovedtelefoner, som normalt spilles fra den bærbare computer, når de ikke er indsat helt. Dette er den første mulighed.

For ikke at være ubegrundet er der en afskåret ledning til Beats Tour-headsettet. Det klassiske system af maleri af ledninger:

Men desværre, ikke altid, er alt så godt, og ikke altid gør fabrikanten vores liv lettere. At overveje absolut alle varianter af farveskemaer, på en eller anden måde er det ikke tilrådeligt, det er bedre at forstå, hvordan i hvilken som helst ordning for at bestemme, hvilken form for postering der er ansvarlig for hvad. End vi også vil være engageret 🙂

Hovedtelefonerne kom i dine hænder, afbrudte stikket, fjernet fletningen fra ledningen og der så:

Tre passende ledninger og en, som det nu er almindeligt at sige med funktioner. Og hvis du tager af isoleringen, bliver det sådan:

Så den enkleste løsning, især når der ikke findes noget, slet ikke en kniv og et loddejern - åbner headsetkonsollen

På denne side af brættet er nedenstående et loddet rødgult indlæg, og ved siden af ​​det er der en G, som vi kender Ground eller jord. Vi vender kortet

Og vi ser at den blå tråd er R, dvs. Højre er rigtigt, men rød er M eller en mikrofon. Og det er M + eller M-du spørger. Hvis dette blot er M, så er M + underforstået. M- går altid til jorden. Og hvis der er + og - så kender minus vseravno til jorden)

Cool! Men blandt disse indlæg er der ikke de to sammen. Nå, du kan demontere og øreproppen 😛 ( hvordan man kan læse det her )

Ja, her er de))) Men så skal du blive advaret. Ofte er der en mismatch i trådens farver i ledningen før og efter gaffelen. dvs. til konsollen kommer også som på stikket, men videre og den anden øreproppe kan gå til andre farver.

Generelt kan du i dette tilfælde uden at åbne headsettet, tk. Det er logisk, at der ikke er nogen venstre kanal blandt de farver, som du allerede har besluttet. Nå, den gule (guld) snor er altid jorden. Så vi loddemetal (fra ordet lodning, og ikke hvad du troede) sammen gul og gul-rød ledninger og voila har fire ledninger af den klassiske farve 🙂

Desværre er det ikke muligt her og så åbner man let kontrolpanelet og ørestykket. I sådanne tilfælde skal du bruge et multimeter.

Indstil tilstanden som i billedet og smæk en sonde ind i den gule ledning, den anden sonde ind i de andre. De fleste hovedtelefoner har enten 16 eller 32 ohm modstand. Det er standarder. I praksis er nøjagtigt 16 eller 32 en sjældenhed, normalt inden for + - 3 ohm, men der er 10 og 24 og 54 ohm. Det vigtigste er, at højttalerne har samme modstand. Så lad os sige, at højttalerne har en modstand på 32 ohm hver. Hvis multimeterens prober tager fat på jorden og en af ​​kanalerne, så viser han os 32 Ohm. Men hvis en probe i en kanal og den anden kanal efter den anden, vil den vise den samlede modstand (i vores tilfælde 64 ohm), dvs. Dynamics i dette tilfælde er inkluderet i serien. Hvis du ikke kunne finde begge højttalere, så slår ledningen et andet sted.

Ingen multimeter? Bare rolig 🙂 Brug et batteri. Vi har brug for en 1,5 volt tablet. Andre typer batterier bør undgås. Du kan brænde højttalerspolen eller beskadige diffusoren. Jeg råder dig ikke til at holde øretelefoner i øret i processen med at bestemme kanalerne. Farts er ikke meget stille) Det er bedre at hænge på dine ører, men du kan sætte det på bordet.

Kør i ørestykket vil blive hørt ikke i det øjeblik, du holder batteriet, og når du rører og løser det. Og hold ikke længere end et sekund. Det skal være let at røre ved.

Det er på så enkle måder, du hurtigt kan afgøre, hvilken ledning der er ansvarlig for hvad. Og nu vil jeg vise nogle fælles muligheder.

Her kan du uden at kigge og ikke kontrollere, lodde to guldtråde sammen

Kun hver kanal har sin egen ledning til jorden. Fra audiophile synspunkt er denne mulighed mere korrekt end en jordledning.

Generelt viser det sig, at hele problemet med headsettet kommer ned til at bestemme, hvor jorden skal snoet for at få 4 ledninger.

Jeg vil sige det igen - jorden er altid gul. Også blandingen af ​​gul med andre farver er også også jordet.

Det sker stadig, at jorden bruges som en skærm. dvs. Det indpakker enten alle ledninger eller bare en mikrofonledning.

I sådanne tilfælde skal den generelle skærm bare opløse (slappe af), tage indholdet ud og vride sig i en uafhængig udstationering. Sådanne skærme er ret sjældne i hovedtelefoner. Lav en parasitisk kapacitans og ødelæg lyden.

Screening af mikrofonen er meget mere almindelig. Det ser sådan ud:

Som du kan se, er den gule ledning unormalt tyk. Vi spinder:

Under er en blå tud af en mikrofon. Generelt er essensen af ​​screening at beskytte mod interferens. dvs. Støj fra mikrofonen gælder ikke for hovedtelefonkablerne og ekstern forstyrrelse af mikrofonledningen. Det er nødvendigt, fordi Niveauet af signalet fra mikrofonen er lille, og niveauet støj kan være lig med det nyttige signal.

Nå, okay, skærmen er igen på jorden, og sammen med den er en gul og stribet rød ledning. Twist og lodd:

Afslutningsvis vil jeg bemærke, at alt dette er ret simpelt, selvom det virker kompliceret. Bare brug for den erfaring og forståelse, der kommer med erfaring. I som)), så hvis du vil kunne reparere hovedtelefoner - reparer, vær ikke bange) Nye er stadig dyrere at købe, og så bliver det måske: -P

ps Ved bestemmelse af, fortrinsvis straks efter stripping fra fletningen, tændes enderne af ledningerne. I tilfælde af brug af et multimeter eller et batteri uden dette i princippet kan det ikke. Og i hvert fald så til stikket loddet)

Tilføj en kommentar Annuller svar

ARTIKLER OM TOPICS:

 • VARMT SOM PIE MATERIALET DIREKTE PÅ SOAP?

  Fortsættelse af den legendariske MMORPG Dragon Knight

  Ting skal oprettes, ikke købes klar.

  Sådan repareres hovedtelefonstikket selv

  Sædvanligvis er headsettet wire break, egnet til proppen - ifølge eksperter er dette den mest almindelige fejl, der opstår på grund af hyppige bøjninger og forskellige mekaniske skader.

  Inde i kablet er der flere meget tynde og delikate ledninger, der let kan brydes af stærk spænding eller rykk. Er det muligt at reparere hovedtelefonstikket selv, og hvad er det nødvendigt for dette?

  For at reparere hovedtelefoner selv skal vi:

  • ikke-ledende strøm lim eller epoxyharpiks;
  • Et særligt krympeslange er et alternativ til elektrisk tape;
  • gamle springpen;
  • Tester (multimeter);
  • loddejern med et tyndt sting og alle de ledsagende komponenter (tin, kolofonium);
  • sideskærere;
  • monterings kniv;
  • Lighter.

  Det er bedre at bruge klæbemiddel til stoffer, hvis du ikke finder epoxy, som kun behøver få dråber.

  Uafhængigt er det muligt at reparere meget - her er det vigtigste ønske og evne til at arbejde med forskellige værktøjer. Lad os overveje hele processen i etaper.

  1. Med bokorezami bide af stikket, har afvigget fra det med 2-3 cm.

  Nu kan vi se, hvor ledningerne er loddet til stikket - vi tager et billede til hukommelse, så vi senere ikke forveksler noget. Der er dog standard ledninger, gå fra hovedtelefonerne: kobber (gul) farve - almindelig, grøn - venstre ørestykke, rød - højre.

  Vi kontrollerer stikket til kortslutning efter fjernelse af rester af tin. Kanalernes layout er vist på billedet:

 • Bide off bokorezami den nødvendige længde krympeslange, som i stedet for isolerende tape vil beskytte ledningerne fra en pludselig bøjning ved selve udgangen af ​​det nye stik.

 • Før vi pakker alt i røret med varmekrympning, gør vi en check - vi sætter hovedtelefonerne, probes multimeteren vekselvis berører kontakterne på forskellige kanaler, og der skal være rustling eller klik. Du kan prøve at holde et ufuldstændigt design i telefonstik og tænd for radioen. Hvis du tilslutter MP3-afspilleren til at lytte til musik, kan du tjekke balancen, hvordan hver kanal virker.
 • Med et positivt resultat af testen sætter vi på loddestationen røret og bruger cigaretlighterens åben ild, "crush" den, så den fastgør den åbne del af stikket, som vist på billedet.

 • Vi spredte et par dråber epoxy, sætte det på røret, klædte kroppen og sætte det hele i et par timer for fuldstændig polymerisering af komponenterne.
 • Det er hele processen, hvordan du laver hovedtelefoner fra en mobiltelefon eller et bærbart headset.

  Desoldering ordninger for antallet af trådstrenger mere end to

  Brugere er ofte interesserede i, om det er muligt at fastsætte hovedtelefonerne i et mere komplekst design, når der er flere ledninger indeni? Et andet antal ledninger kan være egnet til en stik - dette afhænger af klasse af hovedtelefoner:

  • mono - 2 ledninger, det er svært at blande noget;
  • stereo og mono - tre ledninger og forskellige ledninger;
  • stereo headset - 4 stk.
  • headset eller hovedtelefoner med en mikrofon - 5-6 stk.

  Nu for flere detaljer om hver klasse, undtagen den første.

  Fra hvert ørestykke nødvendigvis gå to årer i en fletning eller i forskellige - det er plus og minus. Nogle gange i slutningen, når de tilsluttes til et stik, kombinerer designerne minus dem i en bundt og får 3 stykker ved udgangen. For at gøre det klart for alle brugere, giver vi en detaljeret plan for ledningsføring af stikket, hvor du kan se præcis, hvor ledningerne skal loddes i henhold til deres farvedesign.

  Der er ingen hård belægning standard med farvet lak. For eksempel kan de venstre kanalledninger være blå, hvid eller grøn.

  Der er to forskellige muligheder.

  1. Almindelige hovedtelefoner uden mikrofon og kontrol knapper. Til stikket er der 4 ledninger: minus fra hver kobberfarvet højttaler og plus (blå med rød eller grøn og rød). For nemheds skyld er minuserne snoet i ét bundt og resultatet er tre vener, som skal loddes til deres bestemte steder.

 • Headset med mikrofon. Her har stikket 4 typer af kontakter: en fra hver højttaler, en til mikrofonen og der forbliver et sted til lodning af den almindelige ledning eller masse. Skematisk er denne lodning som følger:

 • Vigtigt! Mikrofonledningen ved første øjekast ligner en åre, men i virkeligheden er der to af dem: En meget tynd ven i en PVC-jakke er pakket på toppen med en kobbertråd med farveløs emalje til beskyttelse.

  I en anden type headset af sidstnævnte klasse kan findes fra 5 til 10 individuelle årer, så det vil være meget sværere at navigere. Signalvenen fra mikrofonen er altid i en flette af samme farve, og resten er af alle slags nuancer. Ingen ekspert vil fortælle dig præcis hvilken ledning til loddet. Sådan udskifter du ledningen fra stikket på hovedtelefonerne i dette tilfælde? Her fungerer kun denne metode: vi kontrollerer med en multimeter hver vene for at bestemme til venstre eller højre dynamik det går, så finder vi de fælles, vi forener os i et flagellum.

  Loddet til stikket skal være i overensstemmelse med de ordninger, vi viste, eller finde på internettet en separat ordning, der passer til din sag.

  Reparér på denne måde dit headset eller hovedtelefoner til din mobiltelefon og spar penge fra dit hjembudget.

  Pinout af en 3,5 mm jack og stikkontakt til hovedtelefoner med en mikrofon

  Som et resultat, permanente bøje ledninger nær stikket 3,5 "type stik, kan der forekomme støj på hovedtelefonerne, mens vrikke stikket forbindelse med tråd, hvis ikke lyden vil blive tabt på en af ​​ørestykket. Der er undertiden en trådbrud fælles, så lyden er forvrænget: næsten fuldstændig tabt de høje og mid-range frekvenser. Dette skyldes det faktum, at højre og venstre forstærkere telefon inkluderet i modfase, og deres udgangssignaler næsten fuldstændigt ophæver hinanden.

  Det sker også, at stereo effekten bare forsvinder. Eller der er ingen lyd i ørerne, men mikrofonen virker eller omvendt. Og nogle gange, på grund af en brudt mikrofonledning stopper kontrolknapperne på headsetkablet med at arbejde med mikrofonen.

  Hvis du har sådanne symptomer, anbefaler vi dig at finde et diagram over stikket og loddetilslutningen, især under denne instruktion, kan du selv gøre det selv uden særlig lodning.

  Så en aftagelig forbindelse af TRS-typen er beregnet til at skifte mellem enheder, for eksempel hovedtelefoner og en afspiller. Enheden består af en stik og et stik. Ofte bryder dette stik simpelthen på det sted, hvor ledningerne går ind i selve stikket. På grund af dette kan vi ikke arbejde med enten et højre eller venstre ørestykke eller begge dele. Og nogle gange er der utrolige lyde på grund af trådbrud i stikstikket 3,5.

  Generelt er det værd at bemærke, at den meget TRS forkortelse kommer fra det engelske ord: spids (spids), (ring) og en manchet (ærme). Blandt de russisktalende befolkning etablerede den tanke, at "Jack" - er selve stikket, så hvis du bruger i hverdagen det oprindelige navn jackstik, mange ikke er klar over, hvad der er på spil.

  Typer af stik og applikation

  Afhængigt af arbejdsfladens diameter er forbindelsesstykkerne opdelt i:

  1. Micro jack 2.5 mm. De er udstyret med små bærbare enheder, såsom telefoner, afspillere mv.
  2. Mini jack 3.5. Installeret i husholdningsapparater: computere, tv'er osv. Desuden er pinout jack 3.5 ekstremt enkel.
  3. Big jack 6.35. Den bruges hovedsageligt i professionelt udstyr: elektroniske musikinstrumenter, kraftige akustiske forstærkere, men kan indbygges i budgetudstyr, som f.eks. Mikrofoner til karaoke, metaldetektorer.

  Ved antallet af udgange (pin) "jacks" er opdelt i:

  1. To-kontakt (TS). De sender et ubalanceret signal, for eksempel sendes et monosignal til hovedtelefonerne, eller en lydoptagelse laves ved hjælp af en mikrofon.
  2. Tre-kontakt (TRS). Med deres hjælp kan du også sende et ubalanceret signal, mens kontakter 2 og 3 er forbundet med en jumper og symmetrisk.
  3. Firehake (TRRS). De kan straks sende video- og lydinformation. Fire-pin stik er hovedsagelig udstyret med moderne telefoner, tabletter, videospillere mv.
  4. Fem position (TRRRS). Ikke en fælles stik, bruges af Sony-producenten i Xperia Z-smartphone til samtidig drift af to mikrofoner, hvoraf den ene arbejder med støjreduktion. Kompatibel med TRRS.

  Der er også to typer stikkontakter: konventionelle, designet til en bestemt type stik og med en omskifter - Når en stifter indsættes, skifter enheden fra en position til en anden.

  Meget ofte er der situationer, hvor de kinesiske sammenklappelige stik, der blev installeret i stedet for en monolitisk brudt jack, ikke er helt indsat i ærmet eller er dårligt fikseret. Sådanne situationer er mulige, hvis diametrene på ærmet og stikket ikke stemmer overens. Derfor skal du, når du vælger en sådan stik, kontrollere dens ydre diameter med en tykkelse over hele arbejdslængden.

  Hvordan ved jeg, hvad der er galt med stikket

  Sæt de arbejdende øretelefoner i slotten, tænd for musikken. Hvis musikken ikke afspilles i hovedtelefonerne, har du et brudt stik. Også, hvis du hører et hiss, når du flytter stikket - det betyder, at stikket snart bliver helt fejlagtigt.

  Nu er udgangsspalten af ​​hovedtelefonkablerne med mikrofonen vist i det første billede nedenfor brugt overalt, men også der er en anden om, at den primært bruges på gamle telefoner og i telefoner fra nogle producenter. De adskiller sig ved at kontakterne på mikrofonen og jorden ændres.

  Der er to forskellige muligheder.

  1. Almindelige hovedtelefoner uden mikrofon og kontrolknapper. Til stikket er der 4 ledninger: minus fra hver kobberfarvet højttaler og plus (blå med rød eller grøn og rød). For nemheds skyld er minuserne snoet i ét bundt og resultatet er tre vener, som skal loddes til deres bestemte steder.
  2. Headset med mikrofon. Her har stikket 4 typer af kontakter: en fra hver højttaler, en til mikrofonen og der forbliver et sted til lodning af den almindelige ledning eller masse. Skematisk er denne lodning som følger:

  Det skal bemærkes, at farvemærket kan variere afhængigt af fabrikantens fantasi og er meget betinget. Den venstre kanaltråd kan være grøn, hvid eller blå. Den højre kanaltråd er altid markeret med rødt. Den almindelige ledning er kobber (lakeret eller uden isolering), men kan være hvid, hvis den hvide farve ikke bruges under venstre kanal.

  Systemer af pinout af producenter

  • 1 - venstre
  • 2 - højre
  • 3 - jord
  • 4 - mikrofon

  iPod Nano (4. gen.), iPhone (1., 2., 3., 4. gen), iPod Shuffle (3. gen), Mobiltelefonforbindelse iPhone hovedtelefon (håndfri)

  Lenovo Thinkpad Edge & X Series Notebook lyd

  Samsung Galaxy S I9000, S8500 Wave headset EHS60AVNBE / EHS60ANNWEGSTA / EHS60ANNBECSTD / GH59-09752A headsetSamsung Galaxy S2 i9100 headset bør være forenelige med Samsung Galaxy Note N7000, Samsung Galaxy Tab GT-P1000, P7100 Galaxy Tab 10.1, 4G LTE, C3530, Ch @ t 350, Galaxy 551 I5510, Galaxy 550 I5500, E2330, I100 perle, i220 Code, i350 Intrepid, I9003 Galaxy SL, I9100 Galaxy S II, i997 Infuse 4G, Google / Samsung Nexus S I9023 / I9020, Ch @ t 335 S3350, Galaxy mini S5570, Wave 525 S5250, Star II S5260, Wave II S8530, S5780 Wave 578, Wave 533 S5330, Galaxy Gio S5660, Wave 723 S7230, Galaxy Ace S5830, Galaxy Fit S5670, Galaxy S 4G, Galaxy S WiFi 5.0, R910 Galaxy Forkæl, S3850 Corby II, M190 Galaxy S Hoppin, M210S Wave2, M220L Galaxy Neo, M580 Replenish, C6712 Star II DUOS

  Samsung i300, i330, i500, i700 håndfri / headset stik

  Samsung OEM EHS64 Headset til Samsung Galaxy SIII GT-i9305 og nogle andre

  Samsung Series 9 Notebook headset (NP900X3D-A02DE)

  Samsung SPH-A420, A580, A640, M220, M240, M300, M320, M330, M540 Rant, udbryder M550 SCH-R451C headset Samsung headset P / N: AEP010SLEB / STD

  Samsung SPH-A880, SCH-u620, SCH-U540, SPH-M500, SCH-A950, SCH-A870, SCH-A930, SPH-A920, SPH-A940, SCH-A970, SPH-A900 BLADE, A900M, SCH- A990, SCH-U740 AEP204VBEB / STD Headset / Musik

  I nogle Samsung-modeller kan kontakten mellem masse og mikrofon skifte steder!

  Selvudskiftning af stik 3,5

  Vi har brug for en kniv, et loddejern, lodde, kolofonium. 5-10 cm Skær ledningerne fra proppen, fjerne alle isolering af proppen, huske sekvensen af ​​trådene efter farve (sommetider de er forskellige). Stram ledningerne og lodd dem til 3,5 mm stik. Placer lodning bedre hælde varmt smelte og skrumpe skrumpe, så forbindelsen vil vare meget længere. Mere information om reparationen læses her


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  − 2 = 8