Hvorfor ryger pejsen

Hvad skal man gøre, hvis pejsen ryger

Forfatter: Pechnik Master

For at forstå årsagerne til, at en pejs ryger, og så fjerner dem, er det ikke let. Nedenfor betragter vi de mest sandsynlige af dem. Dette kan være design- og installationsfejl, samt ukorrekt drift.

For en pejs er det meget vigtigt at vælge de rigtige dimensioner, som beregnes ud fra det opvarmede rums område og volumen og at observere deres proportioner. Der bør lægges særlig vægt på skorstensdesign.

 • - Ikke lykkedes design af røgboksen. Med et lille volumen af ​​en røgkasse eller hayla går røgen ikke helt til skorstenen. Det samme sker, når skorstenen er utilstrækkelig. Hvis mængden af ​​hayl er for stor, skabes et utilstrækkeligt vakuum. Behov for at omarbejde røgboksen.
 • - Ovnen. Ovnens dybde skal have et forhold med højden af ​​pejsportalen fra 1/2 til 2/3. Hvis ovnen er for dyb, kan den lægges, hvis den er lille. Hvis røgtanden er for lav, kan pejsen også ryge. En ekstra række mursten stablet på en røgand kan løse problemet.
 • - Skorsten design. Højden af ​​skorstenen til pejsen skal være højere end for en konventionel ovn. Årsagen til røgen kan være et indsnævret rørhoved eller manglen på vindbeskyttelse på den. Afsnittet af skorstenen skal svare til ildstedets dimensioner. Hvis dæmperen indsnævrer passagen til røg, skal den udskiftes.

Skorstenen kan tilsluttes en eksisterende skorsten. I dette tilfælde skal alle tilslutninger og sving ikke have retvinkler og derved skabe yderligere modstand. For at fjerne røg er en skorstenskonvertering nødvendig. I dette tilfælde adskilles leddene i rette vinkler. Lodrette ledninger af rør anbefales at laves i en vinkel på 60 ° fra horisonten. Det kan være nødvendigt at installere ekstra rengøringsmidler for at fjerne sod.

Den mislykkede konstruktion af blæsten kan også være årsagen til, at pejsen ryger. Her handler det om tilbagesendelsen, som et askebæger kan skabe. I dette tilfælde er det nok at lukke det. Hvis pejsen er placeret i et rum, hvor der ikke er tilstrækkeligt luftindtag, er det nødvendigt at levere luftforsyning fra gaden eller bedre fra undergrunden, så om vinteren bliver luften varmere. Måske skal du bore yderligere huller eller slå et par mursten ud af murværket. Ved utilstrækkelig tilførsel af ilt vil brændingen af ​​brænde være træg, og flammen har en mørk farve.

Anvendelsen af ​​substandardmaterialer til murmørtel kan forårsage dannelse af revner i skorstenen eller udbrændthed, især på loftet. Luftpumpen vil gøre traktionen værre. Skorstenen kan tilstoppes med bygningsaffald og mørtel. Ujævne skorstenvægge vil desuden samle sod. Utilstrækkelig isolering af skorstenen på loftet kan også forårsage røg. For eliminering er det nødvendigt at omhyggeligt inspicere røret og forsegle revnerne. Pudsning af røret vil desuden isolere skorstenen.

Årsagen til røgen vil være rå, rotten og snavset brænde eller træk. Åbn ikke vinduerne unødigt og slam dørene. Sandsynligvis er skorstenen ikke blevet rengjort i lang tid, og den er tilstoppet med sod.

Praktiske tips til at fjerne røg

Hvis forholdet mellem dimensionerne af portalen til pejsen og røret ikke er opfyldt, kan du prøve følgende. Tag asbestcementstrimlen, hvis bredde er noget større end bredden af ​​pejsportalen og påføres ovenfra til røg pejsen. Portens område falder, og pejsen holder op med at ryge. Nu er det nødvendigt at løfte strimlen opad og gradvist forøge portens område, før udseendet af røg. Således er der en optimal position af strimlen, når der ikke er røg, og portalen har den største sektion. Nu skal vi i stedet for asbestcementstrimlen installere et stationært dekorativt gardin fra metalstrimlen.

Det er muligt at fjerne røg ved at ændre den øvre del af røgboksen, eller at installere en metalplade på røgtanden. Det er muligt at installere en metal hyla med passende dimensioner. For at øge skorstenens område kan du forsøge at skære tandkanten - denne metode er ret risikabelt og bruges som en ekstrem foranstaltning. For at bestemme, hvor røgen går under forbrænding, anvendes et spejl.

Hvis der er forsynings- og udsugningsventilation i rummet, kan dette være årsagen til rygning. Sluk for ventilation og se resultatet.

For at forbedre udkastet i skorstenen er det muligt at bruge specielle pejsventilatorer. Denne ventilator er installeret på rørhovedet, og betjeningspanelet er placeret ved siden af ​​pejsen. En sådan løsning kan have en virkning med utilstrækkelig rørhøjde, men den har en række ulemper. Faren er, at i tilfælde af strømsvigt vil en ikke-fungerende ventilator skabe yderligere modstand mod udstødningen af ​​røggasserne. Hvis dette sker i løbet af en nats søvn, kan konsekvenserne være meget trist.

Hvorfor ryger en ovn eller pejs: Mulige årsager

Alle bylejligheder og mange huse har centralvarme og gas, men mange bruger ovne og pejse til at opvarme rummet. Der er mange grunde til dette - fjernhed fra byen, efter de gamle traditioner, skaber en hyggelig atmosfære i huset osv. Men når som helst kan der forekomme røg i rummet. I dette tilfælde er det nødvendigt at afgøre årsagerne til som ryger komfuret.

Til at begynde med er det nødvendigt at forstå, på hvilket tidspunkt røgen kommer ind i lokalet. Det er også nødvendigt at tage hensyn til naturlige forhold og vejr. Herefter skal du undersøge skorstenen omhyggeligt klynger af sod og tilstopning. Ash-pit og riser på taget skal også kontrolleres for dannelsen af ​​små revner. Hvis vi kunne forstå hvorfor pejsen ryger og der ikke er noget trækkraft, så kan problemet løses.

Udseendet af røg i huset kan forklares af simple grunde. For eksempel kan et træ vokse over taget, som forstyrrer den normale udstrømning af luftstrømme, hvilket resulterer i en forringelse af trækkraften. I dette tilfælde er det tilstrækkeligt kun at afskære store grene og helt frigøre rummet omkring skorstenen.

Men normal luftcirkulation kan Det er ikke kun eksterne hindringer, der forhindrer. Hvis røgen kommer ind i stuen under en stærk vind, skal du kontrollere skorstenens placering. Hvis det er installeret under ryggen, er luftudbyttet overtrådt. For at fjerne dette problem behøver du bare at øge skorstenens højde.

I dette tilfælde kan årsagen til røg i rummet være naturlig nedbør, rørfugtighed, kondensation, luftlagring. For at undgå dette skal du installere en paraply eller en speciel hætte. De bør være lavet af metal eller tin. Installer beskyttelsesstrukturer i en lille højde fra røret. Det er således muligt at beskytte skorstenen mod fugt og naturlige nedbør.

Hvis det ikke var muligt at afgøre, hvorfor en pejs eller komfur ryger, så skal du tænke på omhyggelig vedligeholdelse af konstruktionen. For eksempel kan afskum ikke udføre grundlæggende funktioner, hvis det er tilstoppet med et lag af aske. Som følge heraf reduceres udkastet, og røgen går til boligkvarteret. Hvis ilt ikke flyder til fast brændsel, så finder man ingen anden afgang, begynder forbrændingsprodukterne at gå ud fra alle mulige huller. Som følge heraf er rummet strødt med skyer af kaustisk røg, hvilket er farligt for menneskers sundhed.

Årsagen til, at ovnen røger er, at der kan være et lag af brænding og sod, der blokerer skorstenens passage. For at slippe af med et sådant problem er det nødvendigt at rengøre ovn, rør og alle eksisterende bevægelser. For at gøre dette skal du købe midler i specialbutik. De er ret enkle at bruge. Det er nødvendigt at tilføje et middel ved tænding. Som følge heraf frigives kemiske elementer, der tørrer ud dampe og sod, og brænder også sod, som så falder ned. Gør denne procedure anbefales i huset med vinduerne åbne, så at ætsende stoffer ikke skader sundheden.

Hvis ildstedet stadig ryger, skal du overveje muligheden for langvarig nedetid af varmeudstyret eller dannelsen af ​​en luftpude i konstruktionen. For at kontrollere dette er det nødvendigt at tænde en chip i ovnen og se, hvor går røgen. Hvis ilden går ud, og røgen begynder at sprede sig, kan årsagen til røg være et luftlag. Det kan dannes på grund af lavt atmosfæretryk, eller når temperaturen i huset er lavere end udenfor. Så skal du varme skorstenen godt. For at gøre dette skal du åbne døren, lukke asken og lette en lille mængde papir. Inden for fem minutter med luft trængsel skal bryde igennem.

Hvis ovnen fortsætter med at ryge, så tjek muren på taget. Over tid kan gipset smuldre, hvilket fører til ødelæggelsen af ​​murværket, hvilket resulterer i udbrud af revner, som forstyrrer luftcirkulationen og trækkraften. Desuden kan en sådan situation føre til brand, da røgen kan gå ud i brændende gnister.

I dette tilfælde skal du forberede lermørtel, dække alle revner og derefter gips. Lav ikke en tyk opløsning, da det efter tørring kan knække. Derfor bør konsistensen være moderat.

Andre årsager: tab af mursten

Hvis der ikke blev fundet nogen grund, og ovnen ved første øjekast er i god stand, så gør ikke hastige konklusioner og ring til en specialist. Vi skal omhyggeligt inspicere udstyret og forstå, hvorfor ryger dukker op i huset. Årsagen kan være den enkleste - et stykke mursten falder bare ud af murværket. Hvis stykket faldt dybt ind i skorstenen, kan det være nødvendigt at demontere røret, at udvinde en mursten.

Hvis ved tændingen pejsen ryger stadig, og alle mulige grunde er blevet kontrolleret, skal du kontakte en professionel kok. Denne specialist vil bestemme årsagen, trykke på skorstenen, derefter hurtigt løse problemet i huset for en vis belønning.

Hvorfor røg pejsen?

Designet af pejsen involverer ofte et åbent rum (en ovn), hvor brændingen af ​​brænde. For at sikre effektiv fjernelse af røg supplerer masteren systemet med specielle udstødningskanaler (skorsten).

Men i nogle tilfælde er de gasser, der udsender i forbrændingsprocessen, ikke ivrige efter at bevæge sig i den rigtige retning, hvilket fører til røg.

Denne situation er meget uønsket, da røgen er giftig for mennesker og er under påvirkning af den skadelig.

Røgprocessen kan ofte forekomme i mange pejse. Det skal bemærkes, at dette fænomen medfører øjeblikkelig skade på kroppen. Røg kan føre til ilt sultning af blodlegemer, som igen er fyldt med besvimelse og mulig død. Derfor bør pejse kun betjenes i god stand.

Specialister opdeler røg-ud i flere grundtyper afhængigt af, hvordan gasen trænger ind i rummet:

 1. Tilbagevendende trækkraft. I pejsens kanal er der en luftstrøm, rettet modsat retning, hvilket fører til indtrængning af røg inde i lokalerne. Årsagen til dette fænomen kan være flere, men det er ofte en overtrædelse af luftudvekslingssystemet i skorstenen.
 2. Vælter trækkraft. Ofte sker dette, når rummet modtager luft fra en anden kilde (vindue, dør osv.). Med denne røg søges ofte røg ikke kun gennem åbningen af ​​ovnen, men gennem de frie kyllinger af pejsen. Det kan ske som i processen med tænding og under brænding.

Røg fra pejsen er ikke et så sjældent fænomen, der kan ske med næsten ethvert design. Årsagerne til dette fænomen kan være flere, men de kan opdeles i 2 store undergrupper:

 1. Konstruktionsmæssige mangler. Ofte den vigtigste årsag til røg er uregelmæssighed i konstruktionen af ​​store dele af pejs (ikke optimale dimensioner flyveaske eller forkert volumenforhold og ovn flue etc.). Dette reducerer ikke kun trang, men kan føre til, at det praktisk talt kan være fraværende. En anden grund er den forkerte placering af pejsen i rummet. Det afhænger af denne faktor, om andre luftstrømme vil påvirke bevægelsen af ​​røg i den rigtige retning.
 2. Mekaniske hindringer. Ofte er hovedårsagen til manglen på trækkraft skorstenen blokerende skorstenen. Når den ikke drives korrekt eller vedligeholdes, kan der dannes mange sod i kanalerne, hvilket forhindrer gassen i at bevæge sig.

Før du begynder at fjerne røg, skal du identificere årsagen. Hvis det er i det forkerte design af selve systemet, så kan du forsøge at rette det på flere enkle måder:

 1. Når forholdet mellem portens størrelse og pejsene ikke stemmer overens, kan det korrigeres med en asbestcementstrimmel. Dens størrelse skal være noget større end portens bredde. Derefter placeres båndet i serie på forskellige afstande for at vælge det optimale niveau af portalen og eliminere røg. Når dette punkt er fundet, erstattes asbestcement simpelthen af ​​et specielt dekorativt gardin af metal, der er fastgjort til pejsen.
 2. En alternativ mulighed for at eliminere dette fænomen er indretningen på røgen af ​​en speciel metalplade, som reducerer røgkassen.
 3. Tvungen ventilation. For at forbedre udkastet er der installeret specielle ventilatorer inde i pejskanalerne, der styrer strømmen i den ønskede retning.

Når disse foranstaltninger ikke fjernede årsagen, behøver du kun at omdanne pejsen helt.

I sådanne tilfælde er det nødvendigt at stole på kun erfarne specialister.

Kvaliteten af ​​pejsen afhænger også af brændstoffet. Det er ikke hensigtsmæssigt at bruge fugtigt træ, da vandet ikke kun fjerner varmeenergien, men også fremmer dannelsen af ​​sod i skorstenen kanal. Også, ikke konstant synke fyr eller gran, hvilket fører til en lignende virkning. Den optimale mulighed er en periodisk ændring af træarter (eg, aspen, fyr, etc.).

Drift af sådanne systemer indebærer manuel opvarmning af brænde. Til sådanne formål vil du have brug for tørflis og logs i overensstemmelse med størrelsen af ​​din ovn. For at smelte ilden korrekt skal du udføre et par enkle operationer:

 1. Først og fremmest skal du sørge for, at skorstenen ikke er tilstoppet, men klappen er åben. Dette vil skabe optimal trækkraft. Det er også tilrådeligt at lukke alle vinduer, så luften ikke forhindrer røgen i at bevæge sig opad.
 2. Derefter skal du nedbryde træet. På bunden af ​​ovnen er der krydsede tynde kviste eller små torsk. Dette sikrer optimal luftstrøm. For at fremskynde forbrændingsprocessen er det ønskeligt at bruge krøllet papir (glans anbefales ikke). Over tynde larver er de allerede stablet i mellemstore logs. Når designet er klar, kan du tænde brænde og nyde branden i brand.

For at sikre, at din pejs er lang og pålidelig, bør du stole på dens byggespecialister.

Det er også vigtigt at konstant overvåge det og bruge kun højkvalitets brændstof, hvilket bringer varme og komfort til huset.

Alle rettigheder forbeholdes, 14+

Kopiering af webstedsmaterialer er kun mulig, hvis du installerer et aktivt link til vores hjemmeside.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 36 = 39