I hvilken højde skal vi hænge emhætten

I hvilken højde vil du hænge emhætten?

Køkkenet er ikke meget behageligt uden tegning - under madlavning spredes lugter i hele lejligheden, gennemblødt i tapet, i gardiner og helt ophører med at virke duftende. Derfor kan spørgsmålet om hensigtsmæssigheden af ​​at købe hætter ikke stå, det er indlysende, at det er umuligt at undvære det. Men efter købet er der andre vigtige spørgsmål, hvoraf den ene - i hvilken højde at hænge emhætten?

Hvad er den optimale højde på hætteinstallationen?

Til at begynde med er højden af ​​hætteinstallationen over pladen altid angivet i beskrivelsen af ​​den specifikke model. Dette er selvfølgelig ikke et klart mærke, men et bestemt område, hvor du kan variere, f.eks. Fra køkkenets design eller fra værtens vækst. Men hvis instruktionen går tabt, eller du ikke stoler på det, er der standarder, der bestemmer afstanden fra emhætten til komfuret. Først og fremmest for den korrekte installation er det vigtigt at overveje kogepladen:

 • Højden af ​​emhætten over gaskomfuren varierer fra 75 til 85 cm;
 • Højden på emhætteinstallationen over el-komfuret er 65-75 cm.

I tilfælde af skrå strækning, højde på nederste del:

 • over gaskomfuret skal være ca. 55-65 cm;
 • over den elektriske - 35-45 cm.

Afstanden mellem komfuret og emhætten kan også variere inden for disse 10 cm afhængigt af luftrensningsapparatets kapacitet. For eksempel, hvis low-end køkkenet hætte er fastsat til den maksimale afstand tilladt af standarderne, er der ingen garantier for, at det fuldt ud vil klare sin opgave.

Hvorfor er det vigtigt at overholde begrænsninger?

Den anbefalede højde på hætteinstallationen er en indikator, der ikke kan forsømmes, fordi den påvirker maskinens og sikkerhedens kvalitet. Hvis du går ud over den øvre grænse for den angivne afstand, vil hoodens effektivitet falde betydeligt, det vil ikke fange al dampen. Hvis du går ud over den nederste grænse, øges det sandsynlighed for brand. I tilfælde af en gaskomfur kan det fede støv, der ligger på ekstraktionsfiltrene, blive en kilde til antændelse fra åben ild. I sidste ende vil et lavt ekstrakt simpelthen forstyrre madlavningsprocessen.

Hvor kan jeg installere stikkontakten til hætte?

Højden af ​​stikkontakten til tegning er normalt 2-2,5 meter. Den er installeret over køkkenskaberne (10-30 cm fra den øvre grænse). Det er vigtigt at overveje, hvordan kanalen passerer, den bør ikke blokere udgangen. Dvs. stikket skal forskydes 20 cm til venstre eller til højre for midten af ​​emhætten.

Kopiering af oplysninger er kun tilladt med en direkte og indekseret reference til kilden

Beregning af afstanden fra pladen til emhætten

Ren luft, uden forbrænding og fremmed lugt i køkkenet, afhænger af ventilationen. I moderne køkkener uden et luftrensningssystem kan det ikke gøres. Og flere og flere mennesker installerer nye køkkenmøbler, undrer sig over, hvad der er de optimale parametre i enheden, og i hvilken højde at hænge emhætten. Den korrekte afstand fra pladen til emhætten spiller en vigtig rolle og påvirker ikke kun ventilationssystemets effektivitet, men også dets sikkerhed generelt.

Eksperter anbefaler at anvende de etablerede regler for placering af udstødningsenheder. De bør ikke forstyrre husmoren, der arbejder i køkkenet. Samtidig skal systemet rense alle lugt og dampe kvalitativt uden at skabe det brand situation.

Der er standarder for installation af ventilationsenheder:

 • direkte udvinding over gaskomfuret skal installeres i en højde på 75-85 cm;
 • Ved direkte installation af enheden er afstanden til emhætten over det elektriske panel 65-75 cm;
 • En model med et skrånende panel anbringes over gaskomfuret i en højde på 55-65 cm fra bunden.

Disse standardintervaller beregnes ikke tilfældigt. Ved beregning af parameteren, på hvilken afstand skal enheden hænge, ​​skal der tages højde for tre faktorer:

 1. Enhedseffekt.
 2. Design og konfiguration funktioner i rummet.
 3. Vækst hos den person, der bruger ovnen.

Beregn strømmen af ​​hætter til køkkenet, formlen hjælper: L x B x H x 10 (eller 12) = produktivitet i m 3 / h. hvor:

Et eksempel på, hvordan tegneffekten beregnes: L x B x H x 10 = 4,5 x 3 x 2,7 x 10 = 364,5 m3 / h. Det betyder, at det vil være i stand til at behandle 364,5 m 3 luft om en time.

Men det skal huske på, at koefficienterne 10 og 12 hjælper med at finde den maksimale ydeevne, og der er ingen strømreserve. I nødsituationer er strømmen af ​​enheden muligvis ikke tilstrækkelig. Også beregningsfaktorerne kan variere afhængigt af hvilken plade du skal bruge:

 • For gaskomfurer kan dette tal stige til 20 (på grund af den øgede strøm af gasforbrændingsprodukter i sammenligning med den elektriske madlavning, over hvilken der kun er fordampning fra fødevaren tilberedt);
 • over el-komfuret - op til 15.

Derfor vil effektværdien for et køkken med en gasovn være: L x B x H x 10 = 4,5 x 3 x 2,7 x 15 = 546,75 m3 / h. Det anbefales at lave en lille magtmængde ud over designet, når ventilatorerne kører med maksimal belastning.

Eksempler på hvordan man beregner de ovennævnte emner er egnet til at lukke en lukket type, hvis den har en lukkedør.

Når der ikke er nogen dør, og der er installeret en bue, eller værelset støder op til stuen (spisestue), skal de beregnede data korrigeres under hensyntagen til disse funktioner. For hurtigt at beregne strømmen kan du bruge tabellen.

Moderne ekstrakter er opdelt efter deres funktion i 2 typer:

Gennemstrømningsventilationsanordningerne udleder udstødningsluften ind i ventilationssystemet hjemme eller uden for bygningen. I flere lejlighedskomplekser har man allerede udluftningskanal, hvor det er bekvemt at installere hanen.

Men det skal bemærkes, at enheden kun fungerer effektivt, når denne kanal er individuel for hver lejlighed. Hvis ventilationsakslen er almindelig, kan højkapacitetsenheden ikke virke ved fuld effekt. I dette tilfælde er det bedre at lave et separat tryk på gaden med installation af en kontraventil (tillader ikke luft at strømme fra gaden) ved stikkontakten.

Denne type udstyr omfatter apparater, som filtrerer luften indendørs uden at lade det være udenfor. Luften trækkes ind af fansen, passeret igennem dobbelt rengøringsfiltre. I det første filter er store partikler fanget: fedt, brændt, sod og så videre. Passerer gennem den anden, bliver koldluften oftere af lugt og kommer tilbage til samme rum. Læs mere om princippet om arbejde i artiklen om recirkulationshætter.

Ventilationsanordningerne til køkkenet er opdelt efter den måde, de er installeret på:

Suspended (flat) enheder installeres direkte over kogepladen. De indeholder fans til luft sugning og filtre til rengøring det. Hængning af dem er ret nemt: ikke nødvendigt indskæring og lægge kanaler. Afstanden fra flad hætte til madlavningsgas eller elektrisk overflade svarer til standarden. Højden på emhætten over gaskomfuret varierer mellem 75-85 cm (65-75 cm for elektrisk).

I nogle modeller er der tilsluttet en ventilationskanalforbindelse til udluftning.

Denne type hood skal installeres i vægskab, placeret over ovnen. På grund af dets design bliver knuden usynlig i indretningen. Enheden skal svare til bredden af ​​kogepladen og kabinettet, i hvilket det vil gå ned. Afstanden fra pladen til emhætten beregnes ved hjælp af de samme standarddata. Men samtidig er det værd at overveje, i hvilken højde er de hængende frysere (hvis du vil bygge en struktur i de færdige møbler). Ved bestilling af nyt køkken foretager møbelproducenterne beregningerne selv, i henhold til standarderne, og også baseret på bredden af ​​kogepladen.

Indlejrede enheder omfatter også noder, der skæres ind køkkenbordet, bag kogepladen. De kaldes også skrivebord. Afstanden mellem kogepladen og aggregatet reduceres til et minimum. Bordpladen til denne kombination af teknikker skal være omkring 900 mm bred.

Ø udstødningsenheder installeres, når ovnen står midt i rummet. Enheden er fastgjort til loftet, direkte over el-komfuret eller gaskomfuret. Højden af ​​emhætten over pladen skal være inden for minimum og maksimum, lige fra 75 til 85 cm før gaskomfuret. Til el - disse tal er mindre med 10 cm.

Beregn højden af ​​installationen er nødvendig, så husmoren ikke når hendes hoved til enhedens krop, nær ved komfuret.

Kokeventilationstyper er fastgjort over komfuret efter installation af køkkenskabe. Fordelene ved denne type er, at de kan indrettes til forskellige stilarter i interiøret. Arrangementets højde er standard.

Den hældende type ventilationsanordninger er fastgjort til væggen. Afstanden mellem pladen og emhætten måles fra dens nederste kant. Mindste afstand til fikseringspanelet skal være 35 cm, og maksimumet (til produktivt arbejde) - 45 cm.

T-formede ventilationsanordninger passer godt ind i indersiden stil Hi-tech (Hi-Tech). De kan være lavet af forskellige materialer ved hjælp af forkromede dele, glas og rustfrit stål. Afstanden fra komfuret til emhætten beregnes i henhold til vejledningen til denne teknik, men i de fleste situationer falder den sammen med standardkravene.

I henhold til reglerne er stikkontakter til hætter placeret over hængekabinetterne, i en afstand af 5 cm fra topdækslet. Sammen med dette er det nødvendigt at tage højde for hvor bølgepap til ventilationsakslen. Adgang til stikkontakten skal være fri, og korrugeringen må ikke blande sig.

Hvis teknologien er indbygget i kabinettet, så kan stikkontakten være placeret på samme sted. Ledninger anbefales at lægges over skabene og gemmer dem i et plastikhus. Flere detaljer om alle de nuancer, du kan finde i artiklen om tilslutning af emhætten.

Så det er meget vigtigt at vælge ventilationsinstallationens højde for at skabe et mikroklima i køkkenet. Hvis enheden er hængt for høj, vil rengøringen være utilstrækkelig, hvis positionen er for lav, kan der forekomme brand.

Bedømmelsen af ​​de ti bedste modeller af hætter til køkkenet i 2017, anerkendt af brugerne den højeste kvalitet og funktionelle. Beskrivelse, hovedegenskaber, fordele og ulemper, prisklasse.

I hvilken højde skal du hænge emhætten: installere en hætte, tips og tricks

Funktionelle evner af husets udstødningsventilationskanaler forlod næsten altid meget at ønske. De kunne ikke klare deres vigtigste opgave - at trække udstødsluften og ubehagelige lugt fra køkkenlokalet. Derfor blev så nyttige og nødvendige enheder som hætter, der fungerede meget mere effektivt end kanaler, opfundet. Når man kommer til at montere nyt køkkenudstyr, spekulerer mange mennesker på, hvilken højde der skal hænge emhætten på? Og det betyder noget. Fra den højde, som enheden vil blive rettet på, afhænger ydeevnen og kvaliteten af ​​dens drift ofte.

Standard hætte design

Nærmere bestemt kan placeringen af ​​emhætten være, hvis endda en lille forståelse af dens enhed. Standardsættet består af følgende elementer:

Du kan indstille tilstande til udvinding. Der er kun to af dem - filtrering (recirkulation) og luftudledning i ventilationskanalen.

Der er fire hovedtyper af køkkenhætter:

 1. Væg hætter;
 2. Øen hætter;
 3. Indbyggede konstruktioner;
 4. Desktop enheder.

Den første type ligner en paraply med et rør, som er fastgjort på væggen, hvor det er tydeligt synligt. Derfor bør dens design være passende til køkkenets indvendige indretning. Udadtil ligner det meget en skorsten fra pejsen.

Indretninger af en ø type er oftest knyttet til loftet. De bruges i tilfælde af at indretningen af ​​køkkenet er tænkt ud, så ovnen er i midten af ​​rummet. Denne model fungerer kun i en tilstand, i henhold til princippet om udledning af luft.

Indbyggede apparater er placeret inde i frysere. De er skjulte for øjnene, så de kan ikke trimmes for omhyggeligt. Deres tekniske egenskaber er ikke værre end andre modeller, men de er lidt billigere.

Skrivebordskonstruktioner er indbygget i selve kogepladen. De ligner et andet panelafsnit. På grund af at denne model er i umiddelbar nærhed af kilden til snavset luft, er kvaliteten af ​​rengøringen sædvanligvis i en højde.

Sådan bestemmer du højden af ​​hættefikseringen

Meget ofte, for at bestemme den optimale højde af emhætten, er det nok at se på vejledningen til denne model af enheden. Normalt angives en vis afstand, men det område, inden for hvilket udtrækningsudstyret til køkkenet skal placeres.

I dette tilfælde er det nødvendigt at tage hensyn til så vigtige fakta som væksten af ​​værtinden i lejligheden og indretningens indretningsegenskaber. Men selvom der mangler instruktioner, er der en anden vej ud. Der er standarder, hvormed du mere tydeligt kan bestemme den højde, hvor køkkenhætte skal placeres over kogepladen eller komfuret.

Det er nødvendigt at tage hensyn til kogepladen, for hver type er der egne målinger. Så i hvilken højde anbefales det at hænge emhætten:

 • Over gaskomfuret placeres den i en højde på 75-85 cm,
 • Over de elektriske ovne - i en højde på 65-75 cm.

Hvis du har valgt en tilbøjelig model, skal afstanden fra dens nederste del til kogepladen være ca. 55-65 cm til gaskomfurer og ca. 35-45 cm til elkomfurer.

Højden kan variere, men kun inden for de angivne 10 cm, og også afhængigt af den pågældende model og dens tekniske egenskaber. Undlad at overse disse begrænsninger, disse indikatorer påvirker ikke kun kvaliteten af ​​arbejdet i teknologi, men også arbejdets sikkerhed, især brandsikkerhed.

Grundlæggende regler for installation af emhætten

Et bedre arbejde på enheden er kun mulig under forudsætning af, at emhætten helt dækker overfladen af ​​pladen. I dette tilfælde vil den forurenede luft næsten absorberes, og dens lækage vil være minimal. Dette er hovedårsagen til, at købere foretrækker modeller med en bredere paraply, fra 60 til 90 cm. Denne størrelse svarer til størrelsen af ​​en standardplade eller et panel.

Højden på emhætten bestemmes i overensstemmelse med ergonomiske regler og brandsikkerhedsstandarder. Jo mindre afstanden fra paraplyen til kogepladen er, jo bedre absorberede køkkendamp og dårlige lugte. Men samtidig bør højden ikke være for lille, ellers er risikoen for skade på ventilationssystemet høj. Dette kan ske på grund af overophedning eller endog brænding af den fedtede film, der dannes på overfladen af ​​filteret.

Af sikkerhedsmæssige grunde skal minimumsafstanden fra pladen til paraplyen derfor være ca. 50-65 cm. Værdierne kan variere lidt. Ofte er den optimale monteringshøjde på emhætten angivet i databladet. Af ergonomiske årsager bør det arrangeres for ikke at forstyrre tilberedningen af ​​mad.

Der er flere måder at montere. Den første indebærer at placere udstødningsanordningen inde i et ophængt skab, der mangler bund. Hætten er fastgjort til den centrale hylde. På samme hylde samt i kabinets loft skal der laves huller til udtagning af slanger.

En af enderne af slangen er fastgjort til emhætten, og den anden trykkes ind i hullerne og udledes til udluftningen. I filtreringsfunktionen skæres slangen, når du forlader hullet i kabinetloftet.

Den indbyggede hætte type er monteret i henhold til ordningen, som er angivet i instruktionerne til den. Modellen er designet til installation i en kasse eller i et ophængt skab.

En hætte fastgjort til bunden af ​​kabinettet

I bunden af ​​køkkenskabet, såvel som i lofthylderet, laves et hul til slangen. Til udluftning ledes slangen til selve udluftningshullet.

Til filtreringsfunktionen afskæres det, når loftet af kabinets lofthylde forlades. Emhætten er skjult bag panelet, materialet til det er det materiale, der er identisk med det, hvorfra skabsdørene er lavet.

Montering af emhætten i et hængende skab

I bunden af ​​kabinettet laves et hul, hvis størrelse svarer til størrelsen af ​​køkkenhætten. Island hætter er gemt i skabet. Fastgørelsen udføres ved hjælp af huller i underkanten, hvorved hætten skrues til bunden af ​​kabinettet.

I hyllen placeret i midten af ​​kabinettet, samt i loftet, laves huller til passage af slangen, hvis ene ende er fastgjort til hætten, og den anden trykkes ind i hullet i den centrale hylde og i loftet. I tilstanden, når luft udledes i ventilationsventilen, ledes slangen ind i den, og i filtreringsfunktionen afbrydes omvendt nær hullets udgang.

Regler for montering af hætte med kanal

Denne type installation giver en luftkanal af større diameter og uden folder. Luftkanaler skal være af folie med større tykkelse, en tynd folie vil rustle, når luften bevæger sig. En PVC-kasse er mere fleksibel, deres brug er endnu mere rentabel. Det er bedre, hvis deres form er rund og uden bøjninger. De har fremragende støjisolering og modstår ikke luft.

Under ingen omstændigheder må du ikke indsnævre passagen til luft, tag ikke de adaptere, der holder den fast. Det nødvendige luftmængde skal passere i en vis periode. I tilfælde af at der på vej er forhindringer og smalle områder, vil udstødningsmotoren tilføje omdrejninger. På grund af dette slides det mere ud, der skabes overskydende støj i kanalen.

Ved at forbinde hætten til ventilationsakslen anvendes en filtreringsmodus til at overvinde disse forhindringer. For at den snavsede luft skal forlade køkkenet mere effektivt, er der en ekstrem måde - at lave et gennemgående hul i væggen over overfladen af ​​emhætten.

Desværre husker man ikke altid, at dampkålerne også skal rengøres, så der opstår fedt og støv på dem. I tilfælde af at højden ved montering af hætten ikke når op til 80 cm, kan der opstå en brand fra ovnenes åbne ild.

Under alle omstændigheder skal husholdningsovnen af ​​sikkerhedsmæssige årsager sikre en god grundforbindelse. På grund af de konstante strømforstyrrelser i netværket kan dens motor eller elektroniske styreenhed brænde ud. Et andet problem er, at der på grund af opvarmning kan ske spontan på udstødningsudstyret. De fleste mennesker beslutter stadig om køb af en moderne hætte, som bliver en af ​​de vigtigste apparater i køkkenet, hvilket lindrer rummet af ubehagelige lugt og damp.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + = 5