Installation af ledninger i lejligheden

Regler og regler for installation af elektriske ledninger i lejligheden

Kabelføring i boliger skal overholde gældende normer i Den Russiske Føderation. At kende reglerne for ledningsinstallation kan du udføre dette arbejde uden at krænke kravene til elektrisk sikkerhed end sikre dit liv og beskytte husholdningsapparater mod brud. Der er tre typer af elektriske ledninger:

Alle tre typer er underlagt generelle krav, som skal tages i betragtning ved udformning af ledningsdiagrammet.

Disse krav vedrører placering af ledningselementer: målere, forbindelsesbokse, stikkontakter, kontakter og placering af elektriske ledninger.

 1. Kasseforbindelser, afbrydere og stikkontakter, elektriske målere placeres på steder, der er tilgængelige for vedligeholdelse (dermed er alle strømbærende dele lukket).
 2. Det anbefales at placere kontakter i hvert værelse på den ene side af døren. Placeringens højde er 1,5 meter fra det rene gulvbelægningsniveau (gulvbelægning). Bemærk: Når du åbner døren ind i lokalet, skal kontakten forblive tilgængelig.
 3. Stikkontakter monteres i en højde på 0,5 - 0,8 m fra det rene gulvniveau. Pladser af deres placering bestemmes af det planlagte arrangement af elektrisk udstyr.
 4. Der er krav til antallet af udløb i lejligheden: I henhold til reglerne for brandsikkerhed er de installeret mindst en pr. Seks kvadratmeter. I køkkenet, uanset sit område, skal de monteres mindst tre.
 5. I våde værelser - toiletter og badeværelser - er det forbudt at installere stikkontakter. Men der er en nuance: For at forbinde hårtørrere og elektriske barbermaskiner, er det tilladt at installere i badeværelsesstikkene, som drives af isolering af transformatorer med dobbelt isolering.
 6. Det er ikke tilladt at installere stikkene tættere end en halv meter fra jordede varmebatterier, gaskomfurer, stålrørledninger og andre metalanordninger.
 7. Stikkontakter på indersiden skal installeres på et punkt på hver side af partitionen. I dette tilfælde er de forbundet parallelt gennem et gennemgående hul i væggen.
 8. Alle grene og tilslutninger af elektriske ledninger i lejligheden er kun lavet i forgrenings- og krydsekasser.

For yderligere i reparationen var der ingen problemer med skaderne på ledningerne, ledningerne skulle kun lægges vandret og lodret. Og du skal holde en netværkslayoutplan. Der er generelt accepterede normer for placering af ledninger:

 • vandrette sektioner placeres i en afstand på 50 - 100 mm fra bjælker og hjørner og 150 mm fra loftet og soklen (i sidstnævnte tilfælde er en afstand på 200 mm tilladt)
 • Lodret placerede dele af elnettet skal henvises fra hjørnerne af rummet og dør- og vinduesåbninger mindst 100 mm. I dette tilfælde er kontakten af ​​ledningen med bygningens metalstrukturer (hvis nogen) ikke tilladt;
 • Hvis varme- eller varmtvandsrør er placeret ved siden af ​​ledningerne, skal det beskyttes med asbestpakninger. En anden acceptabel mulighed er brugen af ​​en ledning med en termisk beskyttelse belægning;
 • Hvis ledningen er placeret parallelt med gasrøret (eller rørledningen med ethvert andet brændbart stof), skal afstanden mellem dem være mindst 0,4 meter;
 • i en lejlighed er det forbudt at lægge elektriske ledninger i bundter. Det er også uacceptabelt at placere dem med et hul på mindre end 3 mm.

Ordningen med de rigtige elektriske ledninger i huset

Ledere af jordings- og jordingsledningerne er sammenkoblet ved svejsning. Elektriske apparater, der skal beskyttes, er forbundet med beskyttelsesledere ved hjælp af bolteforbindelser.

Til neutralisering af stationære elektriske ovne lægges en separat leder fra lejlighedsmåleren. Dets tværsnit skal svare til fasetrådets tværsnit. Denne leder er tilsluttet før elmåleren til strømforsyningsnetets beskyttende leder. Jord- og nulledere må ikke have kontakter eller sikringer. Denne regel skal overholdes, ellers på tidspunktet for beskyttelsen vil alle husholdningsapparater være i det område, der berøres af netværketes farlige potentiale.

Alle ovenstående krav vedrører området for elektrisk sikkerhed.

Monteringskrav afhængig af pakningstypen

Korrekt installation indebærer ikke blot overholdelse af de generelle regler: for hver type af el i lejligheden udvikles specielle krav.

Den enkleste metode er en åben pakning. Det ser selvfølgelig ikke rigtig smukt ud, men det er ikke nødvendigt at gennembore væggene under ledningerne. I lejligheden er denne metode svært at forestille sig, men i baghusene i landhusene er dette billede ikke ualmindeligt. Men selv for sådan en primitiv måde at lægge er der krav:

 • Til ledning af elektriske ledninger i åben tilstand anvendes fladkabler APRV, APR eller APPV. Hvis væggene i rummet er brændbare (f.eks. Lavet af træ), lægges asbestark med en tykkelse på mindst 3 mm mellem ledningerne og bunden. Afstanden fra ledningen til kanten af ​​arket er mere end 5 mm. Asbestpakning er fastgjort til væggen med negle i trin på 200 til 250 mm i forskudt rækkefølge. For flere grupper af ledninger er en fælles pakning af asbest tilladt (afstanden mellem tilstødende ledninger skal være 5 eller mere mm).
 • Tråden er fastgjort til væggen med en tinstrimmel gennem kartonpakningen. Og til dette formål anvendes en særlig pap-elektrisk isolator. Pakningens bredde og længde skal overskride de samme dimensioner af tinremmen med flere millimeter. Ledningen skal fastgøres fast af fastgørelseselementet.
 • Rør ikke de isolerede ender af ledningerne i forbindelsesboksen.
 • Inden kassen er anbragt, er ledningerne fastgjort til væggen. Afstanden fra kassehuset til fastgørelseselementet er 50 mm.

 • Stikkontakter og kontakter, når ledninger på åben måde er monteret på special podrozetnikah: plast eller træ. Deres diameter overstiger den tilsvarende størrelse af udløbene med 8 til 10 millimeter.

Den sikreste måde at opbygge et internt strømnet på er en lukket. Ledningerne er i dette tilfælde inde i det ikke-brændbare materiale. De kan ikke nås ved utilsigtet mekanisk skade, oxideres ikke og truer ikke lejligheden med ild.

Ledningsnet i lejligheden

 • Hvis husets vægge er rejst fra et træ, udføres de lukkede ledninger såvel som den åbne en på asbestark. Disse krav gælder ikke, hvis huset er bygget af mursten eller armeret beton.
 • Må ikke krydse flade ledninger. Hvis dette er uundgåeligt, skal skæringsstedet forstærkes med et isoleringsbånd (3 - 4 lag pr. Tråd).
 • I sting er trådene fikseret med alabaster. Brug ofte specielle plastikklip. Med lukkede ledninger er brug af negle som fastgørelsesanordninger ikke tilladt.
 • Kraner og forbindelser af ledninger udføres ved svejsning, krympning eller lodning. Disse operationer kan udføres ved hjælp af specielle klemmer i mellemrumskassernes rum.
 • Hvis væggene i lejligheden er plasteret med gipsplader, er ledningerne perfekt placeret under den og kræver ikke rillespor i bunden. I gipsokartonnyh arkene bores flere huller med en ret stor diameter - fra 30 til 40 mm i retning af ledningsrørets retning. Gennem disse huller kan du skubbe gennem trådsløjfen, hvorigennem ledningerne trækkes i den rigtige retning. Dette er dog kun relevant, når ledningerne udskiftes i et allerede færdigt rum. Hvis gipskortet endnu ikke er installeret, er det lettere at først lave ledningerne og derefter skære væggene.

Lægning af elektriske ledninger i det interne netværk i lejligheden kan udføres på en kombineret måde ved hjælp af kabelkanaler. Denne metode er et kryds mellem åbne og lukkede ledninger. Kabelkanalen kan være fremstillet af ubrændbar plast, aluminiumslegering eller galvaniseret stål. Det er let at installere, men i dette tilfælde er der nogle krav, bryde som du kan gøre dig selv til uendelig omarbejde:

 • Det første du skal vælge den rigtige type boks. Der er flere versioner af kabelkanaler til rådighed. Denne og vægmodeller, gulvlister, ændring af lofttype osv. Den mest almindelige (og mest praktiske) mulighed er en vægmonteret kabelkanal af plast.

Regler for placering af kabelkanaler

 • Kabelkanalens størrelse skal sikre fri placering af det nødvendige sæt ledninger.
 • Hvis det skal placeres strøm- og lavstrømkabler i en kabelkanal, er det bedre at vælge et snitdesign. Husk på, at linjerne ikke behøver at blive snoet eller overlappe hinanden. Ellers vil der blive observeret støj i lavstrømsledningen, når signalet sendes.
 • Da pakningens kombinerede layout er placeret i synlighedszonen, er de vandrette og vertikale krav til ruten ikke underlagt det. Du kan lægge kabelkanalen og diagonalt. Ikke desto mindre foretrækker flertallet af brugere i deres lejlighed at markere kraftledningen i henhold til loven i en lukket pakning.

Kabelkanaler i det foret klapbordrum

 • Uerfarne hjemmestere rådes til at købe kasser med en margen på 10 til 15% af den krævede samlede længde af netværket. Forsøg ikke at skære materialerne i stykker af den ønskede længde på en gang: Meget ofte kræver ordningen, der udvikles på papir, en vis justering.
 • Undlad at tage grundretningen af ​​hjørner eller konturer af åbninger i lejligheden: for at overvåge den vandrette og lodrette position af kabelkanalen, der er lagt med en lodret ledning (konstruktion) eller niveau.

Måske vil det være interessant for dig

Vandret kabel liggende i en afstand af 150 mm fra loftet - hvad er det normative dokument til at retfærdiggøre?

3,33. Med det skjulte lægning af ledninger under gipslaget eller i tynde vægge (op til 80 mm) skal trådene lægges parallelt med arkitektoniske og konstruktionslinjer. Afstanden af ​​vandret ledninger fra gulvpladerne må ikke overstige 150 mm. I bygningskonstruktioner over 80 mm tykke skal trådene lægges langs de korteste ruter.

Ved indgangen til en 10-etagers bygning genoptages de elektriske ledninger, hvilket består i at ændre kabelføreren fra 1. til 10. etage og tilføje lejligheder til den. Tværsnittet af kabelstigerøret er 16 kvadrat. Det gamle 4-core aluminiumskabel skifter til 5-core kobber. Installationen af ​​et nyt kabel udføres i dele fra gulv til gulv, og i gulvpladerne forbindes klemmeklemmerne med en boltforbindelse. På det kabel, der feeder indgangen, foretages der således ca. 50 forbindelser, der ikke tæller forbindelserne til denne riser. På mig et spørgsmål: om det er muligt at tilslutte en kabelstiger på en sådan måde og om der er nogen SNiP i denne lejlighed. Taknemmelig på forhånd for hjælpen.

Tilføj en kommentar Annuller svar

Mest læste indlæg

 • Alexander til pladen LED-lampen blinker, når lyset er slukket eller tændt, og hvordan man løser det
 • Alexander registrerer Dimmer for LED-lamper til 220 volt: funktioner i arbejde og tilslutning med egne hænder
 • Emma at optage Hvordan man vælger den rigtige sofa
 • Grå til optagelse Blinkende LED-lampe, når lyset er slukket eller tændt, og hvordan det skal løses

Kopiering af materialer er kun tilladt med angivelse af kilden

Elektrikere i lejligheden - Installations- og installationsregler, der sikrer driften af ​​netværket og sikkerheden

Overfladen af ​​moderne husholdningsapparater i lejligheder stiller store krav til elnettet. Ofte har en elektriker i en lejlighed af en gammel boligmasse allerede tjent sin egen og tolererer ikke høje belastninger fra en lang række enheder, der samtidig er forbundet med netværket. For nye bygninger er det ikke så vigtigt, da det er muligt at planlægge alt på forhånd og gøre det med en margin ved hjælp af moderne teknologier. Men hvis man efter at have købt en lejlighed, finder en gammel eller lav strømforsyning, vil udskiftningen kræve hovedstadsreparationen af ​​hele lejligheden. Til installation kan du invitere eksperter eller gøre alt selv.

Ledningsregler ↑

Elektrikere i lejligheden med egne hænder er et spørgsmål, der kræver øget opmærksomhed på det udførte arbejde, streng gennemførelse af sikkerhedsstandarder og regler for installation.

Mindre fejl kan forårsage kortslutning. Der er en række bestemte regler, der overholder hvorpå du kan lave elektriske ledninger af høj kvalitet.

1. Det er nødvendigt at oprette et projekt for energiforsyningen af ​​lejligheden. Dokumentet indeholder ledningslayout, backup power system, hvis nogen, liste over planlagt udstyr og belastningsberegninger. Designdokumentationen angiver typen af ​​kabler, deres installationsplan, antallet af materialer.

2. Til ledningsføring i lejligheden, brug følgende typer kabler med en kobberkerne. skallen af ​​brændbare materialer eller røg-dannende evne af små: VVG-2 * 6 eller VVG-5 * 6 til forbindelse med skjoldet V.R.U., VVG-3 2.5 * for de vigtigste ledninger til klemkassen og udtag VVG-3 * 1,5 til ledninger fra separatorer til kontakter og belysningsenheder. I lejligheden kan der installeres maskiner med følgende kapacitet: 16 A, 20 A og 25 A. 16 A kan installeres til belysning og 20 A - til udtag. 25 A egnet til højspændingsenheder.

3. Separate linjer er lagt til stationære høj-effekt enheder. For at forbedre sikkerheden er det nødvendigt at adskille linjerne for udgange og kontakter.

4. Alle lyspaneler, maskiner, måleinstrumenter, stikkontakter og kontakter skal være på lettilgængelige steder.

5. Afbrydere monteres tæt ved døråbningen ved siden af ​​dørhåndtaget i en højde på 80 cm eller 1,5 m.

6. Sokler placeres i en højde på op til 1 m. Dette gøres for at forhindre kortslutning, når rummet er oversvømmet. Et vist antal stik anbefales: i rummet 1 Outlet 6 m 2, korridorer mindst et udløb per 10 m 2, køkkener - mindst 5, men kan være mere, hvis et stort antal planlagt teknik. Installation af stikkontakter på toilettet er forbudt, i badeværelset er det muligt at sætte på betingelse af, at der er lagt en separat ledning og distributionstransformator. Af sikkerhedsmæssige årsager skal stikkene placeres 50 cm fra gas- og elkomfurer.

7. Kablet kan lægges på skjult eller åben måde. Det bør opfylde de følgende krav: lægning udføres strengt i de horisontale og vertikale skærerillerne eller kanaler, med vandret lægning højden fra gulvet skal være mindst 200 mm fra loftet på 150 mm, og tagudhæng bjælker 50 - 100 mm. Udførelse af en lodret pakning er det nødvendigt at afvige fra dør og vinduesåbninger mindst 100 mm.

8. For muligheden for reparation eller udskiftning af ledninger skal alle ledninger være skjult i en særlig korrugering.

9. Under installationen skal du sørge for, at ledningerne ikke kommer i kontakt med metaldele i bygningskonstruktionerne.

10. Ledningerne udføres i specialdistributionskasser, og de endelige ender er sammenføjet ved lodning, presning eller ved specielle tip af CV'et. Det er forbudt at forbinde kobber- og aluminiumskabler.

11. Med den lukkede installationsmetode er det forbudt at lave dybe hegn i bærende vægge for at bevare deres integritet og overordnede styrke.

12. Alt arbejde udføres i en lejlighed med et energibesparende netværk.

Installation af elektrikere i en boligbyggeri ↑

Det er ikke for svært for en elektriker at kunne klare et instrument. Installation kan ske på to måder. Til den skjulte metode til placering er placeringen af ​​ledninger i væggene, loftpladerne og hulrummerne under gulvbelægningen bag gipspladerne. Den åbne installationsmetode indbefatter kabellægning i specialkasser, kabelkanaler, ved hjælp af klip, klip. Begge disse metoder har deres fordele. For at udføre installationen er det først og fremmest nødvendigt at flytte alle møbler og husholdningsapparater væk fra væggene, hvis lejligheden overhøres, så fjern alt byggeplads.

Denne teknologi er den mest støvede og beskidte, da det er nødvendigt at gutte væggene og loftet eller rive gulvbelægningen. Derfor er det bedst at udføre det under revisionen. Hvis der er planlagt en ledningsplan til væggene, placerer vi dem på ledningerne, tager en punch eller en kværn i vores hænder og skærer riller med en vis bredde og dybde. Dybden vælges ud fra beregningen, at bredden er ubegrænset efter at ledningen eller kablet ligger, hvis gipslaget ikke er mere end 10 mm. Steder til stikkontakter og distributørkasser skæres ved hjælp af en særlig krone. Vi husker de bærende vægge og gør dem ikke for dybe i stroberne.

I lejlighederne i panelhuse har gulvfladerne indvendige hulrum, hvor det er muligt at holde ledningerne. I dag, mere populær monolitiske konstruktion med mursten til indvendige gulve, i sådanne lejligheder Stroebe gøre alle væggene, det vigtigste er ikke at fange bærende monolitisk stråle. Den mest økonomiske mulighed for skjult installation ligger under gulvbelægningen. Det vigtigste er tilstedeværelsen af ​​korrugering for hver ledning. Dette gøres for nemheds skyld i tilfælde af reparation eller udskiftning af ledninger og til yderligere isolering.

Efter at hegnet er udstyret, skal du fortsætte med at installere belysningsfordelingspanelet og lægge kablet. Selve skjoldet kan hængsles eller vægge i væggen. I nye huse, en særlig niche for ham, og i den gamle egozakreplyayut til væggen med skruer. Inden i klappen installerer vi automatiske maskiner, hvorfra VVG-3 * 2,5 ledningerne afgår til stikkontakterne og hovedlinjen. Fra distributionskasserne til belysningsenhederne lå vi VVG-3 * 1.5. For høj effekt stationære enheder foretages individuelle linier af kabel VVG-3 * 2.5.

På steder, hvor forbindelsespunkterne er monteret, producerer vi en produktion på 15-20 cm. Nu i distributionskasserne forbinder vi ledningerne til et enkelt netværk. Den højeste kvalitetstilslutning vil være brugen af ​​CV. For at forhindre forvirring under forbindelsen kan du hænge tags med en bestemt markering på dem. Herefter kontrollerer vi hele netværket for skade og fejl ved hjælp af en tester. Hvis alt er normalt, så zamorovyvaem, installer på stedet switches, stikkontakter.

For lokaler, hvor det er forbudt eller umuligt at lægge ledninger skjult, anvendes åben installation. Til dette formål skal du bruge bokse, kabelkanaler eller specielle klip. Pakningen er ret simpel og udføres kun på vægge og loft. Det første, du skal gøre er skitsere sted pakninger og zasverlivaem monteringshuller i intervaller på 40 - 50 cm, hvis pladsen til ledningerne er mindre end 0,5 m, så tag et skridt på 15 cm for de to fastgørelsespunkter. Derefter fastgøres kassen, kabelkanalerne eller klipene til væggen eller loftet. I ledningsstederne installerer vi eksterne distributionskasser, og ledningsforbindelser, ledninger og installation af forbindelsespunkter udføres på samme måde som i den skjulte installationsmetode. Fordelen med åben installation er let adgang til alle ledninger, og ulempen er ikke for æstetisk udseende.

Video lektion for hjem elektrikere ↑

Installation af elektrikere i lejligheden kan betragtes som komplet. Det forbliver at forbinde til det generelle net. For at gøre dette skal du kontakte elektrikere fra boliger og kommunale tjenester, kun de har fuld ret til at oprette forbindelse til måleren. Hvis alt blev gjort korrekt og uden krænkelser, vil elektrikeren uden ekstra spørgsmål give fremskridt til forbindelsen.

Instruktioner til at arrangere ledningerne fra klappen i lejligheden med egne hænder

Præsentere en moderne lejlighed uden elektricitet er umuligt. Men at montere ledninger af egne kræfter er ret ægte.

For at gøre dette skal du være tålmodig og lære lidt om metoder og procedurer for udførelse af elektrisk installationsarbejde.

I denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan du gør, ændrer eller udfører (fra bunden) ledningerne fra skjoldet i lejligheden med egne hænder.

Grundlæggende regler for installation af elektriske husholdninger

Det væsentligste normative dokument, der regulerer aktiviteterne i forbindelse med opstilling af elektriske netværk - Regler for installation af elektriske installationer (PUE). Før du fortsætter til selvforsyningen af ​​de elektriske ledninger, er det nødvendigt at gøre dig bekendt med PUE og især omhyggeligt studere de afsnit, der er relateret til valg af udstyr, installationsregler og sikkerhedsforanstaltninger.

De grundlæggende regler, der skal følges ved installation af elektriske ledninger:

  • Distributionskasser, tæller, indledningsskærm, kontakter, stikkontakter og andre Nøgleelementelementer er monteret på lettilgængelige steder.
  • Afbrydere er placeret på siden af ​​verandaen, inde i rummet. Installationshøjden er 60-150 cm fra gulvet. Ledninger til kontakterne bliver fodret ovenfra.
  • Sockets har I en højde på mindst 50 cm fra gulvet er den maksimalt tilladte afstand 80 cm. Ledningerne til stikkontakterne fodres fra bunden. Stikkontakter skal placeres mere end 50 cm fra de stærke strømforbrugere, gaskomfur og jordforbindelse med andre kommunikationer.
  • Sockets er installeret med en hastighed på 1 stk. på 6 m² lokaler, undtagen køkkenet. I køkkenet svarer antallet af afsætningsmuligheder til antallet af elektriske apparater. På toilettet kan stikkontakten ikke installeres, udgangsgruppen i badeværelset er tilsluttet via en separat transformer eller en stationær forlængerledning installeres med en stikkontakt, der om nødvendigt er forbundet til en af ​​udgangene i køkkenet. I dette tilfælde er det ønskeligt at allokere det til en separat forbindelsesgruppe.

 • Ledningsruter skal være strengt lodrette eller vandrette. Drejninger udføres kun vinkelret. Placeringen af ​​alle kabler er altid markeret på planen.
 • Kabellægningsledninger er placeret i en strengt afgrænset afstand fra lejematerialerne i loftet, rørene, kanterne af åbningerne.
 • Ledninger er lagt så de ikke kommer i kontakt med metalelementerne bygningskonstruktioner.
 • Afstanden mellem ledninger i en kanal er ikke mindre end 3 mm, eller hver af dem skal have individuel beskyttelse (kanal eller korrugering).
 • Ledninger og ledningsforbindelser er lavet i forbindelsesbokse. Alle forbindelser er nødvendigvis isolerede, kobber og aluminium ledninger er ikke tilladt.
 • Bolte bruges til at fastgøre beskyttelses- og nulledere til enheder.

Trin-for-trin ledningsdiagram

Lad os analysere i detaljer, hvordan man laver elektriske ledninger i lejligheden med egne hænder. Korrekt design og et gennemtænkt ledningsdiagram garanterer sikkerheden for lejere. I processen med at udvikle ordningen er det muligt at optimere layoutet af de interne netværkselementer, korrekt beregne det krævede antal materialer og vælge typen af ​​ledning. Tilgængeligheden af ​​kredsløbet og ledningsplanen beskytter dig også i tilfælde af fremtidige reparationer, hvilket eliminerer risikoen for utilsigtet skade under reparationer.

Et eksempel på et ledningsdiagram i en lejlighed med egne hænder, se billedet:

Med mangel på erfaring på dette stadium er det bedre at kontakte en autoriseret elektriker, men det er helt muligt at lave en forbindelsesordning selv. Planen og beregningen af ​​det indre elnettet er underlagt aftale i energibesøg, så hvis der er grove fejl, skal det ændres.

Sådan organiseres ledningerne i lejligheden med dine egne hænder fra bunden, se i videoen:

For at forberede ordningen skal du have en tegning og en lejlighedsplan. Planen skal angive den forventede placering af møbler og store husholdningsapparater. I overensstemmelse med kravene i PUE planlægges lyspunkter, stik og kontakter i tegningen.

I moderne praksis forbindelsen udføres af punktgrupper. I hvert værelse (undtagen køkkenet) er der to sådanne grupper: belysning og udgang. I forbindelsesgruppernes køkken kan der være mere, da det anbefales, at el-komfuret og nogle andre kraftige elektriske apparater forbindes som en separat gruppe.

For at spare materialer kan grupper af forbindelser se anderledes ut:

 • Belysning gruppe af værelser, korridor og køkken;
 • Belysning gruppe badeværelse;
 • Korridorets og roets roetsegruppe;
 • Outlet gruppe køkken;
 • El-komfur.

På ledningens designstrin beregnes strømforbruget og den estimerede strøm i netværket. Dette er nødvendigt for korrekt valg af RCD og tværsnittet af ledningerne. Ved beregning af den samlede kapacitet tages alle elektriske apparater i betragtning, tilgængelig i lejligheden, herunder en hårtørrer og elektrisk barbermaskin. Ledninger skal modstå samtidig inddragelse af alle nuværende forbrugere. For at bestemme den beregnede strøm, divideres resultatet med 220.

For at forbinde distributionspanelet med hovedet i huse med trefaset effekt anbefales kabel VVG-5 med et tværsnit på 6 mm², i huse med tofaset strømforsyning - to-core ВВГ-2 med tilsvarende tværsnit.

Belysningsdelen af ​​ledningerne er lavet af ledninger ВВГ-3 * 1,5 (tre-kerne, sektion 1,5 мм²), For den kvindelige del anbefales en ledning med et tværsnit på 2,5 mm². For at forbinde de elektriske ovne skal du bruge ledninger med et tværsnit på 4 mm².

Antallet af afsætningsmuligheder, omskiftere, forbindelseskasser og andre elementer beregnes direkte på diagrammet. Derudover vil det være nødvendigt at bruge instrumentbrættet, klemmer, PPE-hætter, bånd, kabelkanaler, korrugeringer eller kasser.

Værktøjssættet omfatter:

 • Bulgar med en cirkel omkring sten eller shtroborez;
 • Puncher;
 • mejsel;
 • Faseindikator;
 • Skruetrækkere med isolerede håndtag (kryds og spids);
 • Indikator skruetrækker

Du skal bruge et niveau, roulette, kridt eller blyant til mærkning. På steder, hvor stikkontakterne er installeret, skal du tegne firkanter på 7x7 cm, Hvis der skal installeres en dobbeltsokkel, anbringes et rektangel med en bredde på 14 cm på mærket. Derefter lægges kabellægningsruterne på væggen i overensstemmelse med planen.

Det sidste sted er placeringen af ​​kontakterne, mærker dem med firkanter, samt rosetter. Under krydsekasserne trækker rektangler 9x20 cm.

Stikkontakter til stikkontakter og afbrydere er markeret med en kroneboring, og sporene skæres gennem de bulgarske planlagte linjer.

Dybden af ​​rillen er ikke mindre end 20 mm, bredden af ​​skrotroden afhænger af antallet af ledninger, der skal lægges i et bestemt område. Alle ledninger skal passe perfekt frit.

Efter at have skåret igennem rillerne forbliver det at fjerne stroberne og alle de planlagte huller. Strobing er en besværlig, beskidt og støjende proces, Arbejde skal planlægges i arbejdstiden og advare naboerne på forhånd.

Ledninger og beslag

Først og fremmest monterer de et skjold og en RCD, hvoraf antallet svarer til antallet af forbindelsesgrupper. Inden i klappen såres en ledningsafsnit på 5 mm². Blå - fastgjort til nul, hvid - til maskinens øvre kontakt, jordforbindelse (gul med grøn stribe) - jordforbindelse. RCD'er er forbundet i serie med et stykke hvidt wire.

Installation af nye ledninger i lejligheden med egne hænder anbefales at starte fra det fjerneste punkt af forbindelsen.

Ledningen skæres i længder af den krævede længde med tillæg for leddene, på gulvet strækkes ind i korrugeringerne og derefter stablet i strober.

For at tilslutte stikkene anvendes en 2,5 mm² ledning, fra belysningsenheder og afbrydere - ledning 1,5 mm². Ved enden af ​​hver ledning er det ønskeligt at vedhæfte et mærke, der angiver destination og placering af forbindelsesgruppen (erne).

Ledningerne i forbindelsesbokse er forbundet med PPE eller simpelthen velisolerede. Hovedledningen inden i klappen er tilsluttet som følger: blå leder - til nulbussen, fase, rød eller brun isolering - til RCD fra bunden, jordforbindelse - til jorden nederst.

Derefter kaldes ledningerne, og hvis installationen er udført korrekt, forbliver det at ringe til en elektriker for at forbinde til tavlen. Sådan installeres og installeres elektriske ledninger korrekt i lejligheden med egne hænder, du kan se nærmere på videoen:

Alt arbejde udføres kun af et arbejdsredskab, Håndværktøjer bør isoleres. For yderligere beskyttelse kræves der gummierede handsker, der udføres vægskærende operationer i beskyttelsesbriller og åndedrætsværn. Shtroblenie i højden er lavet af en ged eller fra en stige med en lateral stop.

I denne video vil en erfaren specialist fortælle og vise hvordan man kan ændre ledninger i lejligheden med egne hænder:

Tilføj en kommentar Annuller svar

Ul. Zoe og Aleksandra Kosmodemyanskikh, 26 +7 (499) 350-26-73


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 24 = 34