Interstage trappe

Typer af mellemstore trapper i et privat hus og deres størrelser

Mellemliggende trapper i moderne private huse har ikke kun utilitaristisk betydning i form af kommunikationsmidler mellem tier af bygningen. De er selvfølgelig en integreret del af den udvendige dekoration af bygningen eller interiøret i interiøret. Derfor er der en direkte forstand at forstå, hvad disse arkitektoniske elementer er.

Mellemstore stiger, i henhold til betingelserne for at fungere, er som regel stationære genstande. Bærbare og omskiftelige muligheder som middel til kommunikation mellem de forskellige medier er upraktiske. De bruges til reparationsformål, for at give adgang til loftet eller kælderen. Derfor vil vi kun tale om stationære trapper.

Kort beskrivelse af strukturelle typer af trapper

Den mest populære type mellemstore stiger og det synes at være den mest bekvemme. sådan objekter kan bestå af et span (single-marsh, straight), oftere er der multi-moske med en tur. Dette skyldes størrelsen af ​​rummet og behovet for at sikre den optimale vinkel for hældningsledningen, da det store rum, der kræves til installation af flytrappen, er næsten den eneste ulempe. Men hvad du ikke tager væk fra disse designs, så er dette deres fuldstændige korrespondance med den menneskelige bevægelsers mekanik i den blide tilbøjelige bevægelse. Med andre ord giver sådanne faciliteter optimal ergonomi, komfort og sikkerhed.

Beton, der anvendes i opførelsen af ​​denne type trappe, vil sikre anlæggets økonomi og holdbarhed samt en lille mængde arbejde, når den oprettes. Men under hensyntagen til den stabile tendens til at sikre et privat hjem miljøvenlighed er træ som materiale til fremstilling af trapper mest efterspurgt i dag og det er usandsynligt, at de vil miste popularitet i den nærmeste fremtid.

Denne type er fordelagtig, hvor kompaktitet er specielt nødvendig. Derudover er sådanne Design er lunefuld og smuk, i form af kan være runde, firkantede, ottekantede. Den centrale metalstang med glasstrin ser for eksempel imponerende ud. Særlig, men utroligt vanskeligt at fremstille en sten spiral trappe.

På samme sted, hvor der er monteret en vindeltrappe, er det muligt at opnå strukturer af enhver ønsket højde. Det er, kompaktitet er uovertruffen og fantastisk. Om udseendet, som et sådant objekt kan have, siger designere: "Rabid kreativ".

Men disse gadgets, på trods af deres imponerende udseende, vil gøre ejeren af ​​et privat hus og hans familiemedlemmer glemme komfort. Så for at passere hvor trinets bredde er optimal, en person skal glemme sin sædvanlige gang og bevæge sig som en model på podiet. Selvom det med en sådan gang og professionelle modemodeller sker, falder de. Ikke meget smuk vil ligne damer i aftenkjoler blandt gæster inviteret af husets ejere, når de kører på en vindeltrappe.

Transport af møbler og store husholdningsapparater i en sådan struktur er udelukket. Hvis designet passer til højrehåndtagere, vil venstrehånden på det være ubehageligt og omvendt. Hertil kommer, Stigens hældningsvinkel ændres, når du bevæger dig langs trinets bredde. Det er nødvendigt at krydse venstre og højre ben med forskellig trinstørrelse. Træthed, når du går på en skrue, er højere end ved brug af andre muligheder.

Konklusionen er åbenbar. En skruestruktur, hvis den ikke kan dispenseres, skal bruges, hvor familien bruger det meste af tiden på den nederste del og stiger op kun til at sove. Det vil sige, når behovet for at bruge spireltrappen ikke overskrider frekvensen 3-4 gange om dagen.

Bolzen på tysk betyder "bolt". Dette ord gav også navnet på hele gruppen af ​​trapper. Bolternes konstruktioner (vægge med metalbolte eller stænger, der tjener som understøtninger til den ene kant af stigen) er den næstmest populære. De er kendetegnet ved høj bæreevne (bærende kapacitet). De er kompakte, økonomiske med hensyn til mængden af ​​materialer, der kræves til deres fremstilling. Manglende en-til at installere smerter der skal være en solid væg, Det støder op til strukturen langs hele kanten.

Af den måde kan alle tre typer være på ydeevne både internt og eksternt.

Design funktioner i interstore trapper

Det er klart, at den stil, hvor trappehuset er indrammet, skal være i perfekt harmoni med indretningen af ​​lokalerne i huset. For at oprette en prøve i minimalistisk stil, anvendes metal og glas, åbner metalforfalskede håndlister en følelse af elegance og raffinement. Træ strukturer ser godt ud i enhver stil.

Sortimentet af byggematerialer er enormt. For eksempel:

Ofte anvendes der ved fremstilling af trapper en kombination af forskellige materialer. Men i hvert fald afhænger valget af dette eller det pågældende materiale af kundens smag og økonomiske muligheder, stilen på trappen, indretningen i huset. Ansøgningen af ​​tjenester fra professionelle designere er velkomment.

I henhold til kravene i SNiP er den maksimale hældningsvinkel for marchets trappe i huset 42 grader. Den optimale vinkel ligger i området 30-40 grader. Under disse forhold giver bekvemmelighed og sikkerhed ved løft og nedstigningen mellem gulvene.

Højden og bredden af ​​trinene for marcherings- og boltkonstruktioner skal ligge inden for grænserne henholdsvis 14-20 og 28-30 cm.

Træets længde anbefales ikke mindre end 90-120 cm (optimalt op til 150 cm) for at sikre passage af en person. Hvis pladsen på lokalerne og ejerens økonomi er tilladt, så Du kan lave bredere stiger, hvor mange gæster kan passere frit. Hvis trinene er større eller lavere end de angivne, vil opstigningen og nedstigningen enten være for stejl eller ubehagelig (for bredt et trin fra rytmen) og endda farligt.

Antallet af åbninger i de mellemstore etager i huset skal være:

 • 100 x 250 cm - til direkte marchestrukturer;
 • 210 x 1050 cm - til at dreje marchestrukturer;
 • runde åbninger med en diameter på 170 cm - til skruestrukturer.

Højden fra ethvert trin op til loftet over det skal ikke være mindre end 2 m. Bredden af ​​mellemplatforme skal ikke være mindre end 80 cm.

Hvis der opbygges en klassisk vindeltrappe, varierer trinet på forskellige steder. Den ydre kant anbefales at gøre en bredde på 45 cm, og i midten skal denne parameter have en værdi på 25 cm. Minste bredde på vindeltrappen skal være 100 cm.

Når du vælger det optimale design, skal du altid huske, at det vigtigste i huset - sikkerhed og bekvemmelighed for alle familiemedlemmer.

Trapper interstorey: typer, design funktioner

Siden oldtiden har folk bygget huse på flere etager. En integreret del af dem er mellemstore trapper.

Trappen i huset spiller nu ikke kun en funktionel rolle, som det var før. Det udfører stadig en vigtig designfunktion, som er en af ​​de vigtigste dekorationer i rummet.

Moderne trapper er kendetegnet ved deres designfunktioner, materialer til fremstilling, typer.

Trappe interstorey kan være af flere typer:

 • Modulære, som består af forskellige elementer. Denne type kendetegnes ved et mindre forbrug af byggematerialer, øget styrke og lang levetid. Du kan vælge forskellige former og farver, paneler og dekorative elementer.
 • Skrue, egnet til små områder. Ulempen ved sådanne trapper er fremstillingens kompleksitet samt det faktum, at det er umuligt at løfte store genstande på det, og kun en person kan bevæge sig langs den på samme tid.

 • Marching, som kan bestå af et andet antal marches (en, to, tre eller flere). Det anbefales at lave en mellemliggende platform hvert 10. trin. Kører langs væggen eller som et selvstændigt element. Det rummer et stort område. Kan svinge og lige.
 • Kombineret, forbindende elementer af forskellige typer. De har et komplekst design, som kræver seriøse beregninger for fremstilling. Som regel kræver de et stort område.

Ved udformningen er trapperne i interkvarteret opdelt i følgende typer:

 • Bolted, som er fastgjort til væggen ved hjælp af metal stænger. Derudover er der ikke behov for yderligere understøttelser for styrken af ​​strukturen. På grund af dette er trappen mellem gulve luftige og lyse. På trods af dette er designet meget holdbart.
 • På Kosauret (bjælker). Kosowers er installeret fra bunden i form af hele strukturen. Trin er knyttet til dem. Bjælkerne kan enten være lige eller buede.
 • På strengene. Steg er fastgjort fra begge sider til bjælkerne. Designet er fastgjort på væggen eller fastgjort til specielle understøtninger. Bogstangen er oftest lavet af metal eller træ.
 • På kappen, der er karakteristisk for spiraltrapper.
 • Loftet, som om nødvendigt kan foldes eller trækkes ud.
 • Kombineret, herunder elementer af forskellige typer.

Til fremstilling af trapper er egnet til næsten alle typer byggematerialer:

 • Beton.
 • Metal.
 • Træet.
 • Spånplade.
 • Marmor.
 • Glas.

I mange tilfælde kombineres materialerne, hvilket gør hver enkelt trappe unik.

Mellemliggende trappe med egne hænder

Du kan ikke kun købe en trappe, men også gøre det selv. For at gøre dette skal du tage højde for rummets størrelse og højde, den maksimale belastning, hvor ofte den bliver brugt, hvilke ekstra funktioner den vil bære. Alt dette skal overvejes i bygningens designfase.

I mangel af erfaring bør du ikke vælge komplekse og indviklede design af trapper. Fra materialer er det bedst at foretrække træ. I dette tilfælde kan mangler under arbejdet gemmes eller korrigeres uden væsentlige problemer. Et andet plus til træ er letvægt.

Byggeri begynder med design og beregninger. Der lægges særlig vægt på sikkerhed og komfort. Til sikkerhedskrav skal trappen nødvendigvis have rækværk. Og afstanden mellem balustrene skal være sådan, at barnets hoved ikke passerer mellem dem. Den anbefalede højde på håndlængden er 90 cm.

Trinets trin anbefales ikke mindre end 25-30 cm, så foden er helt anbragt på dem. Den ønskede højde er 20 cm. For at beregne antallet af trin er gulvarealet divideret med deres bredde.

Trappens vinkel er 30-40 grader, hvilket giver komfort og bevægelsesbevægelse.

Efter fremstilling og installation er trappen mellem gulve dækket af dekorative og beskyttende midler, hvilket gør det mere attraktivt.

Bygg dine hænder

Vi bygger et hus, et badhus, en garage og vi udstyrer stedet med egne hænder.

 • Hjem
 • hus
 • Mellemliggende trapper i et privat hus med egne hænder

Mellemliggende trapper i et privat hus med egne hænder

Landejendomme er i stigende grad rejst i 2, 3 etager, hvilket i sig selv indebærer konstruktionen mellem trapperne (foto). Med tilsyneladende ekstern enkelhed er disse design vigtige funktionelle og dekorative elementer, der ikke tolererer uagtsomhed og selvaktivitet. Der er klare love, der skal overholdes, når man bygger en trappe i et privat hus:

1. Det skal være praktisk for alle mennesker, der bor i bygningen, uanset alder og sundhedstilstand.

2. Stigen skal overholde sikkerhedsstandarderne og samtidig passe ind i rummets design.

Sikkerhed og bekvemmelighed i dette tilfælde står i første omgang. For at opbygge selv den enkleste trappe i et hus skal man kende de normer, der pålægges denne konstruktion, kunne beregne sine beregninger korrekt, samtidig med at man forstår og tager højde for mekanikken i personens trin. Dette vil bidrage til at undgå traumatiske situationer og vil i høj grad udvide stigenes levetid.

Herfra kan du lave en mellemstore stige med egne hænder

Materialer, der er egnede til opførelse af en trappe i et privat hus, skal overholde sådanne egenskaber:

- være stærk nok til nemt at klare den byrde, der pålægges dem

- at have lang levetid, fordi trappen i ethvert hus ikke er bygget i et år eller to

- være modstandsdygtig over for udsving i luftfugtigheden i rummet og ikke deformere fra dem

- Vær komfortabel nok til rengøring med en støvsuger og ethvert andet moderne rengøringsmiddel.

De mest populære og almindelige materialer til opførelse af trapper er træ, metal og beton. Disse materialer bruger nogle gange solo, men kombinerer oftere (foto), hvilket giver maksimal styrke og komfort.

Trætrappe (foto) bruges oftest i to-etagers bygninger. Dette er påkrævet i henhold til brandsikkerhedsstandarder: I en brand skal man have mulighed for at gå ned fra tredje og højere etage til brænding af trappen. Uanset hvordan du vil lave en trætrappe i dit tre-etagers hus, anbefaler vi stærkt, at du ikke bukker under for denne fristelse for at beskytte dine folk.

Et andet problem, der vedrører ejere af private huse, vedrører træk af træ. Det er umuligt at garantere 100%, at selv den bedste kvalitet trætrappe ikke kommer i vejen med tiden. Træet reagerer på rummets fugtighed / tørhed, ændrer dets volumener og som følge heraf tætheden af ​​adhæsion mellem de funktionelle elementer. Derfor knuser.

For at minimere denne ubehagelige effekt anbefaler vi dig at vælge til opførelse af trapper en slags træ. I så fald svarer hele strukturen på samme måde til ændringer i eksterne forhold. Kombinationen af ​​forskellige typer træ inden for en enkelt stige vil medføre signifikante forskelle i deres volumen og stærke knirkende.

Det andet punkt, som skal tages i betragtning, hvis du har besluttet at gøre alt selv - graden af ​​tørring af råmaterialet til byggeri. Træet skal være helt tørret! Det rå træ vil efterhånden krympes og blive alvorligt deformeret. Trinnene eller revnerne i de øvrige elementer i strukturen kan nedbrydes.

Til en trætrappe lavet af dig selv, varede i lang tid, skal du overholde 2 betingelser:

1. Placer ikke varmeapparater under eller i nærheden af ​​det.

2. Hold stigen fra oversvømmelse med vand.

I et privat hus kan du lave din egen metalkonstruktion (fotos). Følgende materialer anvendes:

- tykt rustfrit stål

- forkromet stål (mindre holdbart)

- Anodiseret aluminium eller messing (mindre hyppigt anvendt end andre materialer).

Metal har særlige fordele på grund af plasticiteten og tilgængeligheden af ​​forskellige måder at behandle. Du kan bruge dette materiale forskelligt i interiøret. For eksempel ved hjælp af pulver sprøjtning, kan du opnå effekten af ​​marmor belægning. Meget imponerende udseende og chrome overflader. Især i interiøret i stil med high-tech.

Hvis du vil gøre sådan noget i dit eget hjem med egne hænder, men ikke ved, hvordan man korrekt anvender alle disse metaloptioner, kan du ty til en professionel designer. Erfarne specialist vil fortælle dig, hvilken stige der med stor succes passer ind i det indre af dit hjem.

Trapper lavet af sten er dyre, men også den mest pålidelige løsning. Mennesket har brugt dem i tusindvis af år. Nu er sådanne konstruktioner også rejst som regel i store palæer og i et meget dyrt interiør. Trappens bund kan være lavet af armeret beton (foto), men beklædningen er allerede lavet af sten.

Fordelene ved sådanne faciliteter er deres usædvanlige holdbarhed og skønhed. Men der er en ulempe. Hvis trappen blev konfronteret med marmor eller en kunstig marmorsten, ville de være glatte. For at undgå skade under brug anbefaler vi dig at dække trinene med en speciel glidende film.

Trapper af forskellige materialer er de mest praktiske og holdbare. Grundlaget er bedre at lave af beton eller metal, og trin og gelændere - fra varme og komfortable til fødder og hænder af træ.

Trappe Trappe

I et privat hus kan du lave flere typer trapper med dine egne hænder. Den mest almindelige - marchering (foto).

Meget imponerende se skrue eller spiral trapper (foto).

Men uanset hvor smukt de så i indretningen, viser de sig i praksis meget ubelejligt.

Mange kategorier af brugere - ældre, syge mennesker, børn, gravide - brug en skrue eller vindeltrappe er ekstremt vanskelig. Vi råder dig til at overveje dette, hvis du vil lave en af ​​disse strukturer i dit hus.

Beregninger er vigtige!

Hvis du beslutter dig for at lave en mellemstore stige i dit hus, skal du altid begynde med beregninger. Der er klare normer for bekvemmelighed og sikkerhed, som skal overholdes. De er blevet gennemtænkt af menneskeheden i lang tid, testet af mange generationer af brugere, så det er ubrugeligt at argumentere med disse normer. I deres egen sikkerhed og komfort er det bedre at tage dem for givet og nøje observere under opførelsen af ​​deres trapper.

Den første ting at orientere dig på er bekvemmeligheden af ​​stigning og nedstigning. Det er vigtigt at observere trinets korrekte højde og bredde, stigenes nummer og stejlhed. Den optimale længde af stigen march er ikke mere end 10 trin. Hvis der er flere af dem, oplever en person træthed under opstigningen.

For stejle trapper er også uacceptabelt. Det kan stadig klatre op, men det er næsten umuligt at gå ned! Dette er næsten umuligt opgave ikke kun for børn og handicappede, men også for ret sunde og stærke beboere i huset. Så det må undgås på alle mulige måder, ellers bliver det i en bygning simpelthen uudholdeligt. Den ideelle vinkel på stigen er 45 grader.

For at gøre det mere fladt og reducere antallet af trin, skal du lave to eller tre march designs. Mellem marser er det ønskeligt at forlade nok rummelige trapper, så en person, der klatrer ovenpå, kan hvile på dem og tage et ånde (foto). Et march skal gribe ind 8-10 trin. Må ikke gøre i dit hjem Potemkin stige.

Meget vigtigt er dimensionerne af trinene og selve trappens bredde. Bredden skal være mindst 80-90 cm. Det er bedre, hvis det er 1,2-1,5 m. Men her må man gå videre fra parametrene i rummet selv. Nøjagtigt beregne hvilken trappe til det maksimale (!) Du har råd til, og prøv at gøre det ekstremt rummeligt. I fremtiden vil du sætte pris på denne bekvemmelighed.

Det andet vigtigste spørgsmål vedrører trinets bredde og højde. Det beregnes tydeligt af længden af ​​personens ben og mekanikken i hans trin. Slidbanens bredde (foto) skal være 27 cm. Dette er den gennemsnitlige længde af en persons ben. Hvis trinene allerede er, vil det være nødvendigt at klatre / ned langs dem sidelæns eller langs væggen. Dette er ikke kun ubelejligt, men også ekstremt usikkert.

Den optimale højde af trinnene er 14-20 cm. Ikke lavere eller højere! Hvis trinene er lavere, skal personen gøre mange flere trin, hvilket er ekstremt trættende. Højere niveauer vil være en reel test for alle indbyggere i huset, hvilket også er uacceptabelt.

Og sidste øjeblik, som er værd at være opmærksom på, er størrelsen af ​​åbningen, hvor trappen selv vil være placeret. Åbningen skal være stor nok til at rumme den mest komfortable og komfortable trappe til personer, der bor i bygningen (foto). Dette punkt skal tages i betragtning ved designets fase af huset.

Hvis åbningen ikke blev udført og var for smal, skal den udvides. Med betongulve er dette meget svært at gøre, ikke kun på grund af materialets styrke, men også fordi der er stor risiko for at bryde forstærkning. Og det skal stadig gøres, for ellers vil du ikke være i stand til at bruge din stige normalt.

Før du bygger noget - et helt hus eller en stige i det - altid i forvejen tælle omhyggeligt. Med hensyn til interfloor trapper er dette især vigtigt. Og søg ikke at redde i denne sag! Kvalitet er den vigtigste betingelse for din sikkerhed.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 28 = 38