Justering af et varmt gulv med flowmåler

Justering af det vandopvarmede gulv, idriftsættelse

At indføre et vandopvarmet gulv i drift består af flere trin. Det første skridt er at starte cirkulationen af ​​vand langs konturerne og udvise luften. Til dette har du brug for:

 1. Hvis systemet er fyldt med vand, og derefter kontrollere, at alle haner er blevet åbnet for cirkulationen var muligt ikke blot i gulvvarmekredsen, men også uden for systemet, fordi shunten vil forsøge at tage varmt vand fra systemet.
 2. Indstil knap- eller termostathovedet på blandeventilen til minimumstemperaturpositionen.
 3. Start cirkulationspumpen på gulvvarmekredsløbet. Det er bedre, at kedlen er slukket, fordi kedelpumpen vil forstyrre operationen.
 4. Hvis manuelle luftventiler installeres på kollektorens endeelementer, blæser den akkumulerede luft fra tid til anden.
 5. Kontroller gennem flowmålere, at cirkulationen er gennem alle kredsløbene. Ofte fra kollegeren af ​​det varme gulv på første sal, går grenen til anden sal på badeværelset. Hvis der ikke er tapping af den automatiske luftudluftning øverst, vil det være svært at skubbe luften ud af det. Til dette er det nødvendigt at blokere de resterende kredsløb og indstille pumpen til maksimal hastighed, således at alt trykket kan sættes opad. Hvis dette ikke virker, skal du stoppe pumpen og køre kredsløbet med ledningsvand. For at gøre dette skal du lukke tilførselshanen til opsamleren, alle solfangerkredsløbene er lukkede, undtagen den øverste, og åbne aftapningskranen skarpt på returgrenrøret. Det tryksatte vand vil forskyde luft, det kan være nødvendigt at åbne systemet fra vandforsyningen.
 6. Frigør luft fra hele varmesystemet. Det får en del af luften fra konturerne på det varme gulv.

Figur 1 og 2 viser samlere uden flowmåler og henholdsvis flowmåler. Tallene angiver de tilsvarende elementer:

Hydraulisk udjævning af det vandopvarmede gulv

Vi har et system med vandopvarmning, som omfatter vandvarme gulve, arrangeret på basis af en pumpeapparat og en konventionel manifold med eller uden flowmåler. Dette er et pålideligt, sikkert, komfortabelt og velstyret system med varme gulve. For at det bliver sådan i praksis, og ikke kun i reklamebrochurer, skal det justeres.

For et vandgulv i et privat hus er det bedre at bruge manifolds med flowmåler, i så fald vil det være meget nemmere at styre systemet. Hvis du læser denne artikel, men du har sådan et varmt gulv i en lejlighed eller et hus med centralvarme, så være opmærksom på det maksimale driftstryk af solfangeren, som du har valgt, som regel i solfangeren med flow er 6 bar. Dette er måske ikke nok til et centralt system.

Hvis du har servo-drev på samleren, som styres af automatiseringen, så vil de om nødvendigt justere kølevæskestrømningen. Du skal imidlertid foretage en indledende indstilling af strømmen i kredsløbene. Hvis du har en samler uden drev (i de fleste tilfælde), er en sådan indstilling bare nødvendig.

Strømmen af ​​kølevæske gennem kredsløbet kan beregnes ved hjælp af formlen:

For at opnå den krævede konstruktionsstrømningshastighed for varmebæreren gennem kredsløbet kan en specifik strømningshastighed Gbeats ((l / h) / m 2) multipliceret med gulvarealet S (m 2), som betjenes af dette kredsløb.

Så den nemmeste måde at producere en hydraulisk udjævning af det varme gulv er:

 1. Beregn vandstrømmen gennem hvert kredsløb, multiplicer gulvområdet, hvormed denne kontur passerer med 8,6; Således får vi strømmen i l / h;
 2. tænd pumpen på det varme gulv, sæt det på den første hastighed (for det gennemsnitlige private hus);
 3. indstil blandeventilens termiske hoved eller knap til ca. 30 ° C;
 4. Sørg for, at vandet cirkulerer frit langs grenene og luften udvises;
 5. justere kennel på en sådan måde, at der ved hver flowmåler opnår de i punkt 1 opnåede strømningshastigheder

De angivne handlinger giver den såkaldte "forudjustering". Hvis alt er korrekt beregnet, så er det nok. Men under drift af gulvvarme kan det være nødvendigt at justere, baseret på følelser af komfort. Ved tuning er det nødvendigt at forstå, at konturerne er hydraulisk indbyrdes afhængige, "fastgørelse" man kan øge strømmen gennem den anden. Du skal også være forberedt på det, kedelpumpen og den varme gulvpumpe vil påvirke hinanden. Det er ikke skræmmende, men når kedlen er tændt, er det umuligt at justere det varme gulv, du skal vente til det stopper.

Temperaturudligning af det vandopvarmede gulv

Ved hjælp af et varmt vand gulv er det muligt at justere temperaturen på gulvfladen og temperaturen på luften i rummet. I de lokaler, hvor der ud der er gulvvarme og radiatorer, radiatorer give bedre evne til at opretholde lufttemperatur og gulvvarme vil sikre en komfortabel overfladetemperatur.

Det skal huskes, at standarderne begrænser temperaturen på varmeanlægets overflade, inkl. for gulvvarme i en konstant tilstedeværelse af mennesker (soveværelse, en stue og lignende) af overfladetemperaturen bør ikke overstige 26-29 ° C I rum med midlertidig tilstedeværelse af mennesker (badeværelse, entre) - ikke mere end 35 ° C i virkeligheden, ofte Husboere overtræder disse normer på grund af deres manglende viden eller manglende evne til at bruge systemet. Derudover er der en temperaturgrænse for gulvfabrikanter. Så hvis du ikke har en flise, så skal du løse dette problem og se i den tekniske dokumentation for gulvbelægningen.

Overfladetemperaturen af ​​en gulvvarme er vanskelig afhængig af kølemidlets temperatur i fremløbs- og returrør og strømningshastigheden og specifik varmekapacitet, og navnlig ved gulvkonstruktionen og gulvbelægningen. Lad os fremhæve hovedtræk: Med følgende beregnede eller aktuelle indikatorer skal du være bange for at hæve temperaturen på gulvfladen over normen:

 • vandtemperaturen i tilførselsgrenrøret er over 45 ° C;
 • Den beregnede specifikke termiske effekt af det opvarmede gulv er mere end 120 W / m 2

Dine individuelle parametre af gulvvarme kan du vælge i onlineprogrammet til beregning af gulvet. Indtast dine originale data og forsøg at eksperimentere med indikatorerne.

Så temperaturreguleringen af ​​det vandopvarmede gulv muligt at udføre i manuel tilstand med et termisk hoved eller en drejeknap på blandeventilen. Husk begrænsningen af ​​overfladetemperaturen. Det er nødvendigt at være opmærksom på, at temperatur kontrol kølevæske i varmesystemet som helhed Ved hjælp af kedlen er der praktisk talt ingen effekt på kredsløbet på det varme gulv. Også muligt automatisk kontrol Både overfladen af ​​gulvet og lufttemperaturen i rummet. Derfor anvendes automatisering baseret på servodrev, lufttemperaturfølere, gulvtemperaturfølere og regulatorer.

Udvælgelse, installation og justering af flowmålere

Det vandopvarmede gulv består som regel af flere konturer af plastrør. Varmt vand, der bevæger sig igennem dem, giver sin varme op og vender tilbage gennem den bagudførende del af systemet. Opvarmningsanlægget (varmtvandsbund) er beregnet til opsamling af afkølet vand, blanding og opvarmning. Med andre ord - det er en knude, der styrer gulvvarmesystemets arbejde.

For at regulere temperaturen er flowmåler tilvejebragt i manifolden. Disse enheder styrer strømmen af ​​kølevæsken, i dette tilfælde vand.

Teoretisk kan du gøre uden at installere et flowmåler i manifolden. Men hvis du ikke installerer denne enhed, skal du:

 • I forskellige rum vil temperaturen være anderledes;
 • Overforbrug af el til opvarmning af vand i systemet er muligt;
 • Forskellige konturer opvarmes ujævnt.

Du kan give et simpelt eksempel: et badeværelse og et soveværelse. En gas- eller el-kedel opvarmer vandet ligeligt for et bad og til et soveværelse. Men badeværelset er mindst 3 gange mindre end soveværelset. Derfor bliver badeværelset varmt, og soveværelset er køligt med samme vandforsyning til gulvvarmesystemet. Denne situation skyldes, at der i soveværelset er meget mere samlet længde af plastrør i området. Det er for at justere komfort temperaturregimet i hele lejligheden, og det er ønskeligt at installere en sådan enhed.

Tip! Ved installation af et vandopvarmet gulv skal man stræbe efter at lave konturer af rør med omtrent samme længde. Dette vil spare energiomkostninger og muliggøre mere præcis temperaturkontrol.

Enheden er installeret på returforskydningsbøjningerne. Når den indstillede temperatur er nået i opsamlingsventilsystemet, er energiforsyningsgabet indsnævret eller helt blokeret. Dette funktionsprincip er muligt med fuld automatisering af systemet. Til dette formål er samleren udstyret med en temperatursensor.

Selve strømningsmåleren består af flere dele:

Pæren er normalt lavet af holdbart glas, kroppen kan være plast eller messing. Float er inde i pæren, det tjener som en indikator for kølevæskens hastighed. Flowmåleren kaldes også et floatrotameter.

I den automatiske samler på det vandopvarmede gulv udføres balanceringen af ​​kølemiddelstrømmen ved anvendelse af en temperatursensor. Hvis sidstnævnte ikke er angivet, kan rotameteret justeres manuelt.

Trinvise installations- og justeringsinstruktioner

Rotameteret installeres strengt lodret. For at væskeniveauet i kolben skal være præcis, er samleren selv også monteret på et niveau. Hvis rørledningskammen er installeret i en kurve, vil temperaturjusteringen ikke være korrekt.

Da efterbehandling af efterbehandlingsarbejder ofte sker efter installation af samleren, er det nødvendigt at beskytte enheden og dens komponenter mod mulig skade. Den bedste mulighed er at lave en niche eller et særligt skab i væggen til det.

Installation og justering:

 1. Ved hjælp af en nøgle skal flowmåleren skrues ind i den teknologiske indgang på kollektorens returlinie.
 2. Drej membranen (kolben) mod uret for at åbne hovedet;
 3. Fjern beskyttelsesringe;
 4. Drej messingkroppen rundt med uret til det ønskede niveau. Dette er balanceringen af ​​energistrømmen. Float på skalaen angiver den indstillede værdi;
 5. Luk messingringen med et overlag. Dette bør gøres for at undgå beskadigelse af enheden, især hvis varmtvandsbeholderen ikke er lukket i en forsænkning eller et skab;
 6. Kontroller systemets funktion.

Under driften af ​​forsamlingen forbliver pæren åben, så vandfladens niveau er synlig. Hvis du har brug for balance i løbet af arbejdet - drej blot membranen i den ønskede retning.

Valg af flowmåler til vandopvarmet gulv

Kvalitative rotametre skal ledsages af en garanti for 5-7 års stabil drift. Det anbefales at vælge flowmålere med en messinglegeme. Det er også nødvendigt at være opmærksom på kolben, den skal være lavet af gennemsigtigt glas med en god synlighed af vandstanden. Der er imidlertid en opfattelse, at det er bedre at vælge produkter med en membran af slagfast plast.

Når du vælger en enhed, er det nødvendigt at tage højde for rørledningens område. Det er også vigtigt at automatisere noden eller ej. I det første tilfælde vil balancering være meget sjældent nødvendigt, og mekaniske samlere kræver mere opmærksomhed.

Justering af temperaturen på det vandopvarmede gulv

For at erstatte den traditionelle radiatoropvarmning af lejligheder, private ejendomme, kontorer og andre faciliteter kom varme gulve. Varmebæreren her er væskens energi opvarmet til driftstemperatur (vand, ethylenglycolopløsning, frostvæske) eller elektrisk strøm, der passerer gennem et specielt kabel, infrarød film eller carbonstænger.

I de fleste tilfælde arrangerer de sådan opvarmning og kombinerer den med radiatorvarmesystemet. Ofte er gulvvarme den eneste måde at opvarme værelser til en behagelig temperatur. Den mest populære er varmt vand gulvet.

Vandgulv fra radiatorvarme

Princippet om vandet er som følger:

 • Under gulvets afslutning installeres et rørsystem med et sæt af nødvendige anordninger og komponenter, hvorved vand cirkulerer opvarmet til en bestemt temperatur. Det opvarmer overfladebeklædningen og giver dermed varme til rummet.
 • Da varmen kommer fra neden, giver den det nødvendige luftfugtighedsniveau, hvilket positivt påvirker en persons behagelige væsen i et sådant rum.

Ifølge medicinsk forskning er det fastslået, at gulvets minimumstemperatur ikke skal være mindre end 26 ° C og maksimum - 35 ° C. Dette afspejles i hygiejne normer og regler. Begrænsningen til maksimum skyldes den kendsgerning, at en højere varmetemperatur kan påvirke mange afslutningsbelægninger, såvel som trivsel for en person, negativt.

At skabe en sådan etage er en ret vanskelig opgave. Det er nødvendigt at kunne foretage beregninger, udarbejde diagrammer, specifikation af nødvendige materialer og komponenter. Derudover skal du have færdigheder til at arbejde med mange værktøjer til korrekt og kompetent installation. Hvis du vil, kan du selv udføre det varme gulv og tilpasse sit arbejde uafhængigt, bevæbnet med den nødvendige viden.

Opførelse af et varmt vand-gulv

Hovedelementerne i vandet er:

 • Kedel af vand opvarmning type. For varmesystemet udføres dets valg efter strøm. Det bør være 20% mere end den samlede kapacitet af de opvarmede gulve, der serveres.
 • Pumpe af udladningstype (cirkulerende). Det kan indgå i kedlens design, være en del af det, eller det skal købes separat og installeres i varmesystemet.

Hvis det opvarmede genstands areal er mere end 120 m 2, skal cirkulationspumpen være til stede i systemet på gulvvarmestuen.

 • Ekspansionstanken. Skal være til stede i varmesystemet for at kompensere for termisk ekspansion. Udvælgelsen udføres efter kapaciteten. Det afhænger af varmebærerens volumen i gulvets rørsystem. Normalt er volumenet af ekspansionstanken 10% af volumenet af kølevæsken, som skal fyldes ind i systemet.
 • Manometeret. Enheden overvåger trykket i systemet.
 • Ventiler er kugle og afbrydelse. Kugleventiler er placeret ved indgangen til kedlen, og aflukkeventilerne er placeret ved indløb og udløb. Aflukkeventiler bruges til reparations- og vedligeholdelsesarbejde uden at dræne vand fra hele systemet.
 • Rør. Til konstruktion af sporet under finishen anvendes produkter fremstillet af polypropylen, herunder glasfiberforstærket, tværbundet polyethylen eller metalplast. Diameteren er 16 ÷ 20 mm. De krav, der pålægges dem, er som følger: De skal modstå en temperatur på mindst 95 ° C og et tryk på 10 bar. Normalt har sådanne rør indskriften "til opvarmning". De aflejrede rør er fastgjort til et specielt forstærkningsnet. Klæbet med klemmer lavet af plast med et trin på 100 til 300 mm. Varianter af rørlægninger er meget forskellige. De kan stables i form af en slange, en spiral, sløjfer, dobbeltsnegler mv.

Eksempler på rørlægning

Et kredsløb til opvarmning af to eller flere rum af et objekt er ikke ønskeligt, for hvert rum skal dets kredsløb beregnes og udføres.

 • Collector. Det er en anordning ved hjælp af hvilken vand fordeles gennem rør (varmesystemets kredsløb), og temperaturen på opvarmningsvand reguleres og justeres. Dette er et grenrør med flere udtag (op til 12 stk.). Det bruges til at forbinde alle monterede konturer på objektet til en hovedforsyningsledning til et varmt og afkølet kølemiddel. Samlerens opbygning omfatter elementer, der anvendes til justering af varme gulve. Producenter producerer produkter i en bred vifte. De enkleste af dem har kun lukkeventiler, de mere sofistikerede er udstyret med reguleringsventiler, og de mest avancerede og moderne ventiler har servostationer. Dette gør det muligt at justere temperaturen ved at blande varmemediet opvarmet med væsken, der vender tilbage fra kredsløbet og allerede er afkølet. De nyeste enheder opererer i automatisk tilstand uden menneskelig indgriben.

solfanger

Opsamleren skal installeres i et specialskab, som skal installeres over gulvfladen, og rørene fra det må ikke fjernes ovenfra.

 • Fittings crimp eller Eurocone systemer. Ser til at lægge en rørledningsrute og forbinde reservoiret med det.

Typer af regulering af et varmt gulv

Under regulering af gulvet i vandtypen menes kontrol af 2 parametre: gulvtemperatur og stuetemperatur. Desuden, hvis det første koncept kan indstilles og overvåges i forbindelse med arbejdet, afhænger den anden direkte af selve gulvet.

Reguleringsprincipperne er adskillige metoder, der afhænger af udstyr, udstyr og instrumenter, der anvendes til disse formål.

Alle metoder er opdelt i disse typer:

Manuel justering udføres ved brug af termiske hoveder monteret på retur- og tilførselsmanifoldene. Kræver erfaring og tid. Resultatet manifesteres i 3-4 timer. Det er eksperimentelt fastslået, at hvis temperaturen når 40-55 ° C ved indgangen til systemet, er der 20-25 ° C i rummet.

Individuel kontrol udføres ved at installere sensoren i det varme gulv. Dette giver dig mulighed for at styre den nødvendige temperatur i hvert værelse.

Gruppejustering består i at opnå en gulvtemperatur, som vil være den samme i alle værelser.

Kompleksjustering - en kombination af individ og gruppe samt kompetent udvælgelse og installation af nødvendigt udstyr.

Varmtvandsanlægets temperatur reguleres af opsamleren. Det er ønskeligt, at det skal være med et flowmåler, hvis målet ikke kun er at få den rette temperatur i rummet, men også at spare. Enheden overvåger strømmen af ​​vand eller andet kølemiddel. Når det er nødvendigt, virker det og blokerer væsketilførslen.

Justering afhænger af enhedens design. Anbefalinger til indstilling af gulvvarmeren er altid angivet i brugsanvisningen til vedligeholdelse og vedligeholdelse af opsamleren samt de pasdata, som den samvittighedsfulde producent altid finder anvendelse på produktet.

Montering af solfangeren, hvor der anvendes radiatorvarme, og samtidig er systemet med vandopvarmet gulv tilsluttet, kræver ikke kun den korrekte installation, men også den korrekte indstilling. Temperaturen på rørsystemet monteret i gulvet kan ikke være det samme som i batterier. Der når den 70-90 ° C, og det skal ikke være i rørene på gulvets varmekreds. Det er to gange lavere. De anbefalede gulvtemperaturgrænser ligger i området 30-45 ° C.

Varm gulvopsamlingsjusteringsmetoder er som følger:

Indstilling af gulvvarmeren fra producenten er en mulighed, når temperaturen justeres i henhold til fabrikantinstruktionens anvisninger. Normalt er det en automatisk metode, hvor opvarmning af opvarmning udføres i automatiske eller manuelle tilstande ved hjælp af specialmoduler. De er samlet på en trevejsventil.

Trevejsventil

Modulet består af et termometer, der overvåger temperatur, relæ, bypass og cirkulationspumpe. Ved at dreje ventilens knap / termostat, er det muligt at reducere eller øge temperaturværdien. En cirkulationspumpe er nødvendig for at køre vandet gennem rørkredsen og trække en del af varmeoverføringsmediet fra dette kredsløb gennem ventilen.

Submersion modul

Der er mere moderne modeller af samlere, i udformningen af ​​hvilke der er en termostat eller servo.

En speciel linje, kaldet bypass, bruges til at levere kølevæskesystemet med de nødvendige parametre. Det er en bypass-linje udført på manifolden. En trevejsventil passerer ikke gennem hele kølevæsken, men kun en lille mængde. Den resterende del strømmer gennem bypassen. Der er blandet med koldt vand, der kommer fra opsamleren, og bevæger sig derefter til vandvarmeren. Uden en bypass-linje er det ikke muligt at anvende det normale gulv.

Med en ukonventionel måde at indstille den ønskede temperatur i kredsløbet, vil installation af et termostatrelæ på returlinjen hjælpe. Den er installeret på samleren. Cirkulationspumpens funktion (tændt og slukket) monteret på manifolden (på forsyning eller returlinje) sker, når den indstillede temperatur er nået, eller når den falder under den krævede værdi. På relæet indstilles en temperatur på 30-35 ° C ved hjælp af håndtaget.

Pumpen leverer væske i et rørsystem, opvarmet til 70 0 C og derover, overføres varme til basen gulvvarme, som et resultat, der passerer gennem rørsløjfen, termostaten fungerer, og pumpen er slukket. Køling af væsken sker i reservoiret. Når temperaturen er nået under den indstillede temperatur, vil omvendt proces forekomme: pumpen tændes og kølevæsken opvarmes.

Den nemmeste og billigste måde er at installere et system til tilførsel af kølemiddel cirkulationspumpe og ventilen, og på returledningen til kollektoren sæt regningen termostat. Under det varme rum (dette vil sige temperaturstigningen i rørsystemet over den indstillede værdi), stopper termostaten levere varme væsker og lukke pumpen. Hvis temperaturen falder, tændes pumpen igen og leverer et varmt termisk medium til rørsystemet. Arbejdet udføres i 2 tilstande - arbejder og venter.

Det varme gulv er også reguleret ved installation af en blandeventil. Normalt reguleres dette af temperaturen på det vandopvarmede gulv i en lejlighed beliggende i en fleretages bygning. Det er forbundet med husets centrale varmeanlæg. Her er en cirkulationspumpe installeret på forsyningen, en trevejsventil eller blandeventil kan monteres foran den.

Det varme og kolde kølemiddel blandes til den ønskede temperatur. Det er nødvendigt at være opmærksom på justeringen af ​​blandeventilen i modsætning til trevejsventilen, som kan drejes som du vil.

Den dyreste og rationel fremgangsmåde til temperaturkontrol er ved hjælp af en særlig montering på aktuatoren ventil, kaldet servo, og indendørs - termostat. Den sidste enhed reguleres af servoens drift. Den åbnes og lukker, da temperaturen falder eller stiger i automatisk tilstand.

Servo drev

Efter at have valgt vand (hydrauliske) varme gulve som den vigtigste eller ekstra variant af opvarmning, er det nødvendigt at huske, at en sådan etage skal installeres korrekt. Eventuelle fejl i installationen kan medføre funktionsfejl. Derfor er det bedst at henvende sig til fagfolk og være opmærksom på kvaliteten af ​​sine komponenter for at få et langvarigt varmesystem. Meget afhænger af opvarmning af fundamentet. Kun i dette tilfælde vil der være et behageligt ophold i værelset.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

95 − = 91