Kælder i huset

Kælder under huset - hvad er forskellen fra kælderen og anbefalinger til enheden

Tilstedeværelsen af ​​en velbygget kælder i et privat hus vil bidrage til at bevare grøntsager og bevarelse indtil næste høst. Der er mange løsninger på opførelsen af ​​sådanne strukturer, men den mest almindelige er kælderen under huset.

Tilstedeværelsen af ​​en velbygget kælder i et privat hus vil bidrage til at bevare grøntsager og bevarelse indtil næste høst. Der er mange løsninger på opførelsen af ​​sådanne strukturer, men den mest almindelige er kælderen under huset.

Det er vigtigt at holde lagre hele vinteren for ejerne af grøntsagerhave, så opbevaring af gulerødder, kartofler og andre grøntsager skal udføres i overensstemmelse med alle regler. For at kartofler ikke spire, og lågene på krukkerne ikke ruster, skal du ikke bare grave et hul. Ventilation, såvel som vandtætning og indvendig efterbehandling skal opfylde visse krav.

Hovedpunktet, hvorfra alle forskellene mellem kælderen og kælderen flyder, er formålet med hver af strukturerne. Kælderen er delvist opvarmet, så den bruges som værksteder, lagerlokaler eller andre hjælpefaciliteter samt garager, som det ses på billedet. Strukturen, der ligger under huset og kaldes en kælder, udfører en anden funktion, som er et lager for:

 • grøntsager og frugter;
 • krukker med syltetøj og pickles;
 • husvin;
 • Trommer med surkål, agurker eller tomater.

Inde i kælderen er det nødvendigt at opretholde den passende temperatur, her er installerede ventilerede kasser, hylder og stativer, hvor den succesfulde placering ofte fotograferes. Kælderen kræver i modsætning til kælderen et mindre område, og dets udsmykning kan være ret simpelt og ukompliceret.

2 Er det muligt at lave en kælder i kælderen?

Hvis der er en kølig kælder under gulvet i huset og temperaturen i den er forholdsvis lav selv om sommeren, kan du vælge den til at lave et lager til grøntsager. En sådan variant er helt acceptabel. Men du kan ikke finde en kælder i kælderen, og selv billeder af sådanne "transformationer" kan ikke findes.

For at udstyre kælderen under huset med egne hænder i kælderen er det nødvendigt at adskille den mindre del af den med en træparti. Indvendigt skal du installere stativer, lave separat belysning og ventilation. For at holde køligt i kælderen skal du udføre enhedens isoleringslag. Det er vigtigt, at indersiden ikke modtager varm luft, og temperaturen holdes på et niveau lige over nul grader, hvilket betragtes som den optimale tilstand til en kælder. Det er bedre, hvis lagerhuset har individuel afstamning og fuld autonomi fra hovedkælderen. Afslutning af kælderen bør omfatte behandling af væggene med en af ​​formuleringerne:

Til isolering vælges skum eller glas. På mange billeder, der er udgivet på denne side, kan du se, at ansigtslaken er lavet af plader fiberboard eller krydsfiner. At lande fra kælderen faldt ikke ind i huset, et lag udvidet ler, småsten eller halm spredes på gulvet.

3 Fordele ved en kælder placeret under huset

Positive øjeblikke, der taler for enheden af ​​vegetabilsk opbevaring direkte under huset, meget. Først og fremmest er der ikke behov for at tildele et særskilt sted til byggeri, hvilket er særligt vigtigt for små husholdningsarealer. Om vinteren behøver du ikke at klæde dig specielt for at få en krukke agurker eller et par kartofler til borscht.

Med et højt niveau af grundvand behøver man ikke at lægge et separat dræningssystem, hvilket vil kræve yderligere materielle investeringer. Ja, og grubet skal kun gøre en. Det skal dog bemærkes, at kælder under huset ikke er anbefalet, da det bliver for fugtigt, og under sneens smeltning vil der sandsynligvis forekomme vand i grøntsagerne. Selvom god vandtætning og enheden af ​​underjordisk dræning kan rette op på en situation.

4 Enheden af ​​en kælder ved bygning af huset

Ansvarlige ejere er bekymrede for spørgsmålet om, hvordan man bygger en kælder under husets gulv korrekt, således at der senere ikke ville være nogen problemer, og hans foto kunne blive vist til venner. Svaret her kan kun være en - det er nødvendigt at gennemgå alle stadier af konstruktion grundigt, fra udgravning til montering af stativer. Denne konstruktion skal opstilles på grund af fundamentet, da det senere ville være vanskeligt og uhensigtsmæssigt at adskille gulvet og grave under en dyb og bred pit. I byggeprocessen vil det være nødvendigt:

 • udgrave udgravningen;
 • oprejste vægge
 • udføre vandtætning, og om nødvendigt - varmeisolering;
 • Monter dækslet og lugen;
 • gøre under kælderens ventilation;
 • fyld med sand eller hæld beton på gulvet;
 • at afslutte indre overflader;
 • installere kasser og hylder;
 • at bygge en stige.

For at undgå en "overraskelse" i form af lækket vand under en oversvømmelse eller en stærk, langvarig nedbør i kælderen, er det nødvendigt at finde ud af, på hvilket niveau grundvandet ligger, inden udgravningen begynder. Du kan se nærmere på de nærmeste brønde, og i deres fravær bor du en brønd på mindst 2,5 meter dyb og vent et par dage for at se om vandet kommer frem i det eller ej.

Dybden af ​​kælderen bestemmes afhængigt af GBS (grundvandsniveau) under hensyntagen til kravene til dens mindste dybde, som er 1,8 meter. På en dybere dybde:

 • i hvelvet vil være ubelejligt at være og bevæge sig rundt;
 • lufttemperaturen vil stige med 7-8 grader, hvilket vil påvirke sikkerheden af ​​grøntsager.

Ideel mulighed er afstanden fra vandbordet i oversvømmelsesperioden til kælderens gulv - ikke mindre end en meter. Ved lavere værdier vil der være behov for forstærket vandtætning af væggene og gulvene i bygningen eller opførelse af en separat stående semi-underjordisk kælder. Billeder af lignende bygninger kan ses her. Den optimale dybde af kælderen under hjemmet er 1,9-2,25 meter.

Opbevaringsområdet for grøntsager, bevaring og solnedgang skal være mindst fem kvadratmeter. Dimensionerne af udgravningen bestemmes under hensyntagen til tykkelsen af ​​væggene (25-30 cm) og bihulerne beregnet til påføring af vandtætning og anordningen udefra af lejeboliget. Væggene i kælderen er lavet af:

Efter at sandpuden er installeret (op til 20 cm høj), hældes laget af knust sten (10 cm tykt) og det forstærkende net af trådstang (0,6 cm i diameter) i kælderen med beton. Det er således nødvendigt at opretholde bundens hældning mod den tekniske pit beregnet til opsamling af kondensat eller i tilfælde af grundvandsforekomst.

Derefter er enheden lavet til varme, damp og vandtætning af gulvet og lugen. Dette vil forhindre forekomst af overdreven kondensering i loftet, indtrængen af ​​kølig luft og en særlig lugt i huset. Den enkle finish af kælderen giver mulighed for at dække vægge med træmaterialer, som flade eller foder. Se på billedet, som det ser ud i virkeligheden. For at undgå udseendet af forme og rottningsprocesser behandles de med sammensætninger indeholdende et antiseptisk middel.

Interessant er det faktum, at kælderens finish kan være dyrt og eksklusivt. For eksempel viser fotoet af vinkældre, at de er foret med naturlige dyre materialer og dekoreret med eksklusive elementer. Indvendige sæt stole, smagning og skakborde, lydsystemer. Og alt dette kan du om ønskeligt gøre direkte og under dit hus.

Hvis vand trænger ind i kælderen, har du ikke den mindste chance for at redde den dyrkede høst. Men vandet kan ikke komme ind i opbevaringen, hvis dets vægge og gulv er kvalitativt isolerede, og alle revner og sømme er hermetisk forseglede.

Som en vandtætning traditionelt anvendt tagpapir, klistret på varmt bitumen. Fra indersiden kan væggene og gulvet også behandles med gennemtrængende vandtætningsmastik og coatingblandinger med god vedhæftning. I moderne vandtætningsforbindelser og murværksløsninger tilføjes særlige tilsætningsstoffer, som øger fugtresistensen og hjælper med at skabe et stærkt lag, der ikke tillader udbrud eller punkteringer. Ved valg af vandtætning anbefales det at give fortrinsvis belægningsmateriale.

I tilfælde af en nærliggende forekomst af grundvand fra jordens overflade er det nødvendigt at udføre et kvalitetsafvandingssystem, der fjerner fugt ikke kun fra kælderen, men også fra hele huset.

Arrangementet af den bedste vandtætning vil ikke redde hjemmet vegetabilske butik fra tilstedeværelsen af ​​øget fugt i fravær af ventilation. Det resulterende kondensat har en negativ indvirkning på grøntsager og frugter i kasser, net og beholdere. For at slippe af med det, skal du have en korrekt foretaget indtag og udstødningsventilation af kælderen, hvis installation skal gives særlig opmærksomhed. Tegn på, at ventilationen ikke opfylder kravene er:

 • forældet, tung luft
 • udseende af skimmel og svampe;
 • følelse af vådhed og fugtighed.

Ventilation er installeret fra to rørstykker, som er placeret i modsatte hjørner af kælderen. En af dem, udstødning, installeret under loftet og den anden, forsyningen, en halv meter fra gulvet. Begge rør skal gå ud på samme niveau, men det er tilladt at toppen af ​​forsyningsrøret er lavere.

For ventilationsanlægget installeres en elektrisk ventilator i udstødningsrøret. Ud over at fjerne unødvendig fugt hjælper quicklime, en spand, som sætter i et af hjørnerne af bygningen.

Kælderen under huset er meget praktisk at bruge og glæder sine ejere i vintersæsonen. På mange billeder, der er publiceret på internettet, kan du se de smukke eksempler på et sådant værelse. Men for at den fungerer korrekt, skal der opfyldes en række krav, herunder opførelse af pålidelig vandtætning og ventilation. Med den rigtige tilgang er det ikke for svært opgave, så ikke bare placere grøntsager under jorden, det vil være mere rimeligt at grave ud en fuld kælder.

Hvordan man laver et hus

Søg på dette websted:

Hvordan man laver en kælder med egne hænder: Vi bygger trin for trin i huset

Kælderen er et sted, hvor du kan gemme næsten enhver mad. Den største fordel ved denne bygning er i sammenligning med et almindeligt spisekammer indlysende - i det kan du holde saltede eller friske grøntsager og frugter og en række bevarelser. Hele året i kælderen temperaturen ikke overstiger 7 ° C, og det er næsten køleskabets temperatur.

Der er flere typer kældre. Den enkleste er jorden. Du kan også opbygge en kælder i garagen. Der er også kældre som jorden, med en kælder, en kælder, en blokeret kælder mv.

Arrangementet af kælderen skal begynde med valg af placering. Ideelt er et tørt område på en bakke. Et sådant sted er ikke fugtigt, og under konstruktionen behøver du heller ikke at være vandtæt i kælderen.

Regnvand vil ikke ophobes nær kælderens vægge, det vil simpelthen træne ned ad bakken. Dybden af ​​kælderen vil også afhænge af dine ønsker. Normalt er det 3 meter.

Du skal også straks bestemme hvilken kælder du vil bygge: Under huset eller i garagen, eller måske vil du opbygge en struktur som en separat struktur. Men det er værd at bemærke, at bygning af en kælder under huset er meget bedre, fordi en separat struktur vil tage meget plads. Og kælderen inde i huset har en meget praktisk indgang, især det er vigtigt om vinteren.

Beslutter at bygge en kælder med egne hænder, tænk på materialerne. For at vælge de rigtige materialer skal følgende vigtige punkter bemærkes: jordtype og grundvandsniveau.

Kælderens vægge kan bygges ud fra en række forskellige materialer, f.eks. mursten sten, rød mursten, træ, beton, asbest-cement ark.

I lodrette skillevægge er vægtykkelsen 15 cm, og hvis du brugte en mursten, er tykkelsen 25 cm.

Tykkelsen af ​​stenbrudets vægge er ligeledes 25 cm. Hvis du vælger at bygge en kælder i jorden, skal du først frakke kælderen indefra med et træ. Anbefal dig ikke at bygge en kælder af metalplader, fordi problemet med at opretholde den ønskede temperatur kan opstå.

Kælder i et privat hus med egne hænder

Den første ting at gøre er at grave en fundament pit. Den bedste tid til byggeri er sommer; Grundvand er på et minimumsniveau. Det er meget vigtigt at vælge tiden så tæt på den non-stop som muligt, din pit skal ikke fyldes med vand.

Pladsen af ​​opbevaringen skal være meget dyb, så du ikke behøver at gå på den og bukke over. Udgravningen aflangt, t. Har brug for et sted for forsigtigt skrånende trin.

Og gropen skal være en halv meter mere end den endelige struktur. Dette er nødvendigt for praktisk gennemførelse af alle byggearbejder. Det er bedst at grave en grube selv for ikke at skade jordlaget. Efter slutningen af ​​første fase skal du dække piten og oprette overlapningen. Til dette formål kan du bruge planker eller logfiler. Træet er dækket med kitt fra hakket halm og ler. Når kittet tørrer, skal du fylde overlapningen med jorden, idet du tidligere har lavet et hul i det og indsætter et rør til naturlig ventilation.

For en billig kælder på stedet er der brug for billige vægbeklædningsmaterialer. Den mest almindelige og enkle er de adobe vægge.

For at gøre dette har du brug for: vand, ler og hakket halm. Rør opløsningen, indtil den er viskøs og viskøs.

Påfør opløsningen i flere lag, hver gang du venter på fuldstændig tørring af det foregående lag. Derefter kan du dekorere væggene med en board-croaker.

Du kan også lægge ud af murene i den gamle mursten, eller hæld dem blot med beton.

Trappe til kælderen med egne hænder

For bedre opbevaring af grøntsager og forskellige produkter, bidrager jordens gulv i kælderen. Grunden af ​​pit er godt tampet mursten fyldt med bitumen. Længere på toppen er lerbundet. En god mulighed er en cementplade.

For en mere bekvem kælder skal du bygge et trin. I første omgang er det nødvendigt at grave en fremtidig stige, og i stedet for trinnene tæmmer jorden grundigt. Dernæst skal du lave krydsfiner forskallingen på sidefladerne af trinnene over vandret plan. Hæld derefter pladerne af plader med cementmørtel. Om trappen skal du pålægge en mursten, og fliserne er lagt ud af stenen.

Tag og kælder dør design

Selve opbygningen af ​​kælderen indebærer beskyttelse af dens øverste del. Du kan bygge et standard gaveltak over kælderen, større i størrelse end kælderen selv med 50 cm på hver side.

Sådanne foranstaltninger vil medvirke til at forhindre, at vand strømmer ind i kælderen under regnen. Døren skal nødvendigvis isoleres med flere lag skumgummi, og derefter top det med dermantinum.

Vandtætning af kælderen med egne hænder

Dette er en ret vigtig proces. Alle vandtætningsmaterialer kan opdeles i to typer: ikke-tryk og anti-tryk. Den anden type materiale anvendes, hvis grundvandet når gulvniveauet fra siden af ​​vandhovedet. Den første type materiale anvendes, hvis grundvandsniveauet ikke når gulvet.

For bedre beskyttelse mod vand, brug et drænlag under konstruktionen. Afløb er som regel forbundet med en særlig brønd, der ligger ved siden af ​​kælderen. Dræning skifter lag med jorden, og når der lægges lagene, er det nødvendigvis ramt.

For at reducere grundvand, bygg et blindeområde - dvs. En særlig beholder med en vis hældning for dræning af vand.

Hvis kælderen er beskyttet mod grundvand, kan vandtætningen udføres med opvarmet bitumen. Før du dækker væggene med bitumen, skal du sørge for at behandle dem med cementmørtel. Vandtætning med bitumen er normalt placeret i to lag. Under tørringen af ​​bitumen er væggene normalt sprinklet med sand.

Ventilation af kælderen med egne hænder

Korrekt ventilation er nøglen til en vellykket opbevaring af produkter. Kælderen kan være af to typer.

Den første mulighed er naturlig ventilation. Det udføres ved hjælp af to rør: udstødning og forsyning. Dette uddrag er baseret på temperaturforskellen mellem rummet og gaden på grund af dette, og der er en kontinuerlig luftcirkulation.

Normalt er udstødningsrøret monteret ved loftet, og dets ende er højere med en halv meter af kælderniveauet. således den opvarmede luft løber ud. Og i bunden af ​​kælderen er der installeret et forsyningsrør 10 cm over gulvlinjen. Den skal beskyttes med et metalnet fra skadedyr og insekter.

Den anden type ventilation er tvunget. Det er skabt ved hjælp af specielle fans. Enheden er den samme som i det første tilfælde. Denne ventilation er nødvendig i sommeren, fordi Der er ingen luftudveksling på grund af en stigning i gaded temperatur.

Iagttager alle de teknologiske forhold, vil du opbygge en kvalitets- og pålidelig kælder, som vil tilfredsstille dig mere end et årti.

Kælder under huset

For at holde emnerne til vinteren lang og sikker, skal du udstyre dem med et specielt rum. Kælderen under huset er et af de populære indkvarteringsmuligheder for grøntsagerne. For at sikre, at lokalerne opfylder visse standarder, er det nødvendigt at udføre arbejdet så kvalitativt som muligt. Det optimale resultat kan kun opnås, når alle byggestadier er afsluttet. At bygge en kælder under huset med egne hænder kan gøres hurtigt og uden store omkostninger.

Den første ting at tage sig af før opførelsen af ​​kælderen er en geologisk undersøgelse af stedet. Dette vil bestemme niveauet for jord vand. I mangel af et hydrologisk kort skal al forskning gøres af egne hænder. Du bør også tegne en tegning af kælderen.

Grundvandets niveau bestemmes i foråret. På dette tidspunkt stiger vandet til dets maksimale værdi. Med en tæt placering af brønden kan vandstanden bestemmes fra afstanden til vandets overflade. Hvis der ikke er nogen, skal du grave et hul på forhånd.

Den mest sikre er niveauet af jord vand stiger til 5 m. Hvis vandet er tættere på jordoverfladen, bør du tænke over enheden til vandtætning kælderen. Det betyder, at når man graver en udgravning til et underjordisk rum, skal man tage højde for det rum, der skal bruges til laget af vandtætningsmateriale.

Hvor korrekt at lave en kælder under huset? Først skal du grave et fundament af tilstrækkelig dybde. I færd med at bruge en skovl og spand. Først er det nødvendigt at beregne størrelsen på den fremtidige pit for kælderen. Udgravningssystemet kan opdeles i flere faser:

 • Hvis kælderen er udstyret under et allerede bygget hus, skal du fjerne gulvet i et af værelserne;
 • grave et hul med nødvendige dimensioner;
 • rydde bunden af ​​pit til kælderen;
 • fylde et lag af murbrokker;
 • niveau den modtagne pude
 • Hæld bunden af ​​kælderen med bitumen, hvilket vil sikre blokering af kapillære partikler af knust sten.

Hvis grundvandet ligger på en dybde større end 5 m, er det nødvendigt at dæmpe fundamentet til en kælder med en anden 0,8 m. For at undgå bundfald af kælderen i huset skal man grave en pit i en afstand af 1 meter fra bygningsgrundlaget.

I processen med at opbygge en kælder under huset opføres vægge ofte fra mursten eller keramiske blokke. Med denne beslutning bliver det sværere at vandtætte værelset udefra. For at undgå komplikationer er det bedre at vælge en kælder med monolitiske vægge. Den armerede beton struktur vil pålideligt beskytte rummet mod fugt. Væggene i kælderen skal laves med en tykkelse på mindst 0,4 m.

Fremgangsmåden er ret simpel:

 • vi installerer en ramme for forstærkning
 • Vi bygger et træværk fra brædder eller krydsfiner;
 • udfylde den konkrete opløsning;
 • Vi udfører værker på vandtætning af kældervæggene.

Sådanne vægge i kælderen vil pålideligt beskytte rummet mod fugt. Derudover vil de være tilstrækkeligt pålidelige til ikke at skære i driften.

Den forstærkende bur er lavet af kviste med et tværsnit på 12 mm. De bør bølges. Stængerne er forbundet med hinanden med en strikningstråd. En sådan forbindelse er mest hensigtsmæssig. Hvis svejsning anvendes, er det senere muligt at knække beton som følge af jordskift.

For at bygge formen til monolitisk konstruktion af kælderens vægge, kan du bruge forskellige materialer. Blandt dem kan der være krydsfiner, brædder, OSB boards. Hvis der er mangel på nødvendigt materiale til forskallingen, er det muligt at omarrangere de forskellige elementer, når opløsningen hældes.

Brug en bedre cement af et bestemt mærke. Mest af alt for vægge i kælderen er egnet M200. Du kan også bruge cement M400. Blandingen skal være i sådanne proportioner - 1 del cement, 3 dele grus og 3 dele sand. Betonen hældes i lag. Efter hvert nyt lag udvises luftbobler fra løsningen. Dette gøres med en dyb vibrator.

Kældervæggene opføres direkte til selve loftet. Når opløsningen er størknet, er det nødvendigt at udføre intern og ekstern vandtætning af rummet. Fra indersiden er kælderens vægge udsat for pudsning. Sandcementlaget påføres 3 cm tykt.

Væggene i kælderen er isoleret indefra og ude. Mellem murens gruber, som er udstyret med en kælder, og bygningsbetonvægge skal anbringes lerborge. Til dette lægges et lag tykt ler ned i lag. Hvert lag er omhyggeligt komprimeret. En sådan foranstaltning vil pålideligt beskytte kælderen mod fugtig penetration udefra.

Derefter kommer omgangen af ​​den interne vandtætning. Til denne opgave kan du købe penetrerende forbindelser. De er i stand til at tilstoppe de mindste porer i kælderens vægge og giver absolut tæthed. De anbringes bekvemt og krystalliseres tilstrækkeligt hurtigt. Budgettet variant af vandtætning kælderens vægge indefra er brugen af ​​bitumen mastik og tagmateriale. Materialarkene overlapper hinanden. Dette giver dig mulighed for at beskytte kælderens vægge mod indtrængen af ​​fugt fra indersiden af ​​rummet.

Oftest bruges beton til at lukke kælderens kælder. Denne løsning er praktisk og holdbar. Ofte beslutter ejerne af et privat hus at forlade kælderens grundbase. Stueetagen har flere væsentlige ulemper:

 • Vinteremner kan forkæles af orme og forskellige insekter;
 • Kælderen vil blive besøgt af gnavere;
 • i jorden indeholder ofte anaerobe bakterier, i hvilken proces metan frigives.

Betongulv ifølge en bestemt teknologi:

 • Først er bunden nivelleret. Dette er nødvendigt for korrekt lægning af yderligere lag.
 • Bunden er dækket af sand. Således dannes en pude. Normalt vil den stige til en højde på 10 cm.
 • Massematerialet er komprimeret. Vand anvendes til dette formål. Sand skal omhyggeligt afgives.
 • Bunden af ​​kælderen er dækket af plastfolie. Det vil hjælpe med at stoppe betonmælken, som dannes, når der hældes opløsningen, og også medvirke til at forhindre grundvand ind i rummet.
 • Stacking af forstærkning. Gitteret har en tykkelse på 6 mm. Celler udføres normalt med dimensioner på 15 cm.
 • Gitteret skal placeres midt i betonlaget.
 • Hældning af beton.
 • Udførelse af den endelige screed. Den er udstyret 3 dage efter, at opløsningen er hældt.

Når gulvet er klar, skal du passe på overlapningen.

Temperaturområdet, der skal opretholdes i kælderen, er normalt mellem +1 og +12 grader. Selv i betragtning af at det opvarmede rum ligger over kælderen, skal loftet pålideligt isoleres.

Opvarmning kælder er udelukket. Der er en række funktioner, der bør overvejes:

 • Temperaturen i kælderen skal være forskellig fra den, der opretholdes i stuen. Dette skyldes det faktum, at grøntsager og frugt kan forringes ved stuetemperatur.
 • Fra stuerne bør ikke forlade varmen.
 • Overlappende bør pålideligt isoleres fra stuer, også fordi en ubehagelig lugt kan stige fra kælderen.

Hvis overlapningen er lavet af træ, er opvarmningsprocessen underlagt en bestemt teknologi. Proceduren for isolering er som følger:

 • Til de eksisterende bjælker fra nedenunder nailed boards. De skal fastgøres tæt.
 • Den resulterende brætplade nedenunder er dækket af en dampspærrefilm. Det vil tjene som beskyttelse for isoleringen. Fugt fra kælderen falder ikke på isoleringsmaterialet.
 • Når fastgørelsen af ​​dampspærren er afsluttet, placeres isoleringsmaterialet i mellemrummet mellem gulvets bjælkebjælker. Som varmelegeme bruges mineraluld ofte i dette tilfælde.
 • Ovenpå sæt et lag af vandtætning. Det beskytter mineralulden mod at blive flydende fra siden af ​​stuen.

Over tid vil overskydende fugt ophobes i kælderen. Der er mange grunde til dette. Vand kan fordampe fra lagrede grøntsager, stige fra jorden eller opstå som følge af temperaturudsving. Men øget fugtighed bidrager til ødelæggelse af produkter. For at beskytte arbejdsstykkerne mod negative virkninger skal du udstyre ventilationssystemet i kælderen.

Grundprincippet i sin konstruktion er behovet for at oprette kanaler, hvorigennem luften ikke kun kommer ind i rummet, men også forlader den. Til dette formål er der installeret et forsynings- og udløbsrør.

For at kælderventilationen under huset skal fungere så effektivt som muligt, vil det være nødvendigt at finde plast eller asbestcementrør i den relevante sektion. Det afhænger af kælderens størrelse:

Sådanne indikatorer er optimale. For at luftcirkuleres naturligt, er rørene placeret i modsatte hjørner af kælderen. Du skal også installere dem korrekt.

Udstødningsrøret ligger i selve loftet. Tilførselsluften er normalt placeret i bunden af ​​30 cm fra kælderens bund. På gaden kan de placeres næsten i samme højde. Det er bedre at installere udstødningsrøret så højt som muligt.

For at forhindre, at små gnavere kommer ind i kælderen, er tilførselsluftkanalen udstyret med et metalnet. En speciel paraply installeres på udstødningskanalen, som styrker trækkraften.

Når alt arbejde på kælderen under huset er afsluttet, kan du fortsætte med opførelsen af ​​en stige og en luge, der lukker indløbet. Du bør også være opmærksom på korrekt installation af elektriske ledninger.

Str. Bolshaya Dorogomilovskaya, 10

Dmitrovskoe motorvej 163a, bygning 1, -1 etage


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

51 + = 58