Konvektorvarmeren

Sådan vælges en konvektorvarmer

For opvarmning af huset i perioden for slukning af centralvarmen, hvis batterierne ikke fungerer effektivt, anvendes der en olie- eller konvektorvarmer, som supplerer eller erstatter radiatoren. For en sikker og langvarig drift er modeller af den anden type velegnet. Enheden er designet til at opretholde et behageligt mikroklima i et lille område.

Hvad er en konvektorvarmer

En kompakt enhed, hvis driftsprincip er baseret på naturlig luftkonvektion fortjener opmærksomhed. Omformervarmeren er udstyret med et varmeelement, en termostat og i nogle modifikationer en ventilator. Denne mulighed er enkel og billig. Varme konvektorer er rektangulære. Designet kan sørge for både gulvbelægning og vægmontering - der er passende fastgørelsesdele.

Processens funktion er som følger: Kold luft falder ned, og derfra går den igennem åbningerne i kroppen. Strømmen opvarmes ved at passere gennem en varmeveksler eller varmeveksler, der leveres af designet. For at øge kontaktområdet er enheden forsynet med fladrevne ribber af metal. Gennem gitterfladen øverst på produktet lader varmluftstrømmene forlade anlægget - dette er varmeprincipens princip. Denne type kan øge temperaturen i lokalet til behageligt i løbet af få minutter.

I butikker i Moskva og Skt. Petersborg tilbydes flere typer varmelegemer - gulv, suspenderet på en væg eller endda under et loft. De mest effektive konvektoranordninger er dem, der er installeret på gulvet, nyttige - høje, de øger ikke kun temperaturen, men rummer også rummet. Valg af model afhænger af det opvarmede rums område og den ønskede temperatur.

Forskellen mellem typer af konvektoranlæg er i forskellige kilder til varme. skelne:

Dette valg hjælper med at reducere belastningen på det elektriske netværk. Enheden klare opvarmning. Efterspørgslen skyldes en række funktioner:

 • Model: Electrolux ECH / AG-1500 MFR;
 • pris: 3259 rubler;
 • Specifikationer: beregnet for opvarmning og luftrensning fra støv via Air Gate-system, to versioner af samlingen - væggen og gulvet, får lov til at bruge badeværelset (kapslingsklasse IP24), er den indstillede temperatur opretholdes ved mekanisk termostat enhed fra Electrolux bemandet monolitiske varmeelement X -DUOS, har et forstørret dækningsområde - op til 20 m2
 • Fordele: Indbygget beskyttelse mod spændingsfald, enhedens ubetydelige temperatur, selvdiagnosefunktion;
 • ulemper: kort ledning; tapping på opvarmning / afkøling; Hold den indstillede temperatur kun i rummet ikke mere end 15 m2.

Figur konvektor i vurderingen af ​​varmeapparater, tager det ærede sjette plads. Varmeapparatets version er beskyttet mod overophedning og faldende. Det tjener som et eksempel på udstyr af fremragende kvalitet:

 • Model: Ligning Victory 1500 W;
 • pris: 2278 rubler;
 • Specifikationer: elektrisk varmelegeme udformet til opvarmning af et område med 15 m2, er en mekanisk termostat indrettet til at vælge driftsparametrene, konvektion varmelegeme leveres med vægbeslaget og en ledning med et stik - det anbefales at placere den nær udløbet for at eliminere brugen af ​​borekraven;
 • Fordele: garanti for konvektor 10 år, blokering fra børn, klik ikke ved køling;
 • ulemper: høj pris; Der er ingen programmeringsfunktion, den aktuelle temperaturindstilling vises ikke.

Blandt de andre ændringer skiller Hosseven's teknik sig ud. En sådan anordning er klar til at fungere som den primære varmekilde, hvor der ikke er centralvarme:

 • Model: Hosseven HBS- / 1;
 • pris: 21700 rubler;
 • Specifikationer: Luftindtag foregår i rummet og udstødningsgasserne udluftes udenfor gennem en lodret skorsten, design tilvejebringer et vindue af varmeresistent glas, gas konvektor varmelegeme 9 kW, ordre, som kan være via online butik, er udstyret med en åben forbrændingskammer, er der indbygget termostat og pezorozzhigom på betjeningspanelet er der en håndtag til indstilling af temperaturen;
 • plusser: behøver ikke rørledninger, minimal støj under drift, brænder ikke ilt;
 • ulemper: omfangsrige, du kan opvarme kun et rum, ikke designet til at opvarme vand.

Kernen i varmeapparatet - luftcirkulationen, baseret på den naturlige proces at løfte det varme til loftet. En pålidelig enhed er god til både hjem og brug, og til et koldt kontor:

 • model: gas konvektor Alpine luft NGS-30;
 • pris: 23400 rubler;
 • Features: fra elektronezavisimoy automatisering og elektronisk tænding af AA-batterier, der kræves forbindelsen til netværket, er designet til installation i boligområder og industribygninger til 70 m3 område varmelegeme lavet af høj kvalitet støbejern, garanterer lang levetid, lukkede en forbrænding cyklus, i konfigurationen konvektionsgasvarmer - vandret gasrør og termoregulator;
 • plusser: arbejder med flydende gas, forbrændingskammeret er isoleret fra luft i rummet, alle forbrændingsprodukter fjernes til gaden;
 • ulemper: store, tunge - kun egnet til hovedvægge, dyre.

Et premiumprodukt vil interessere mange. Den stilfulde form af konvektoren lavet af sort glaskeramik vil dekorere interiøret, så det passer let ind i det dekorative design af stuen, soveværelset eller kontoret:

 • Model: Noirot Verlys Evolution 7717-7;
 • omkostninger: 60850 rubler;
 • Karakteristika: Model keramik, er frontpanelet ikke opvarmes over 60˚C, har et klasse II Elektrisk behøver ikke jordforbindelse og kan fungere 24 timer uden pause, fordelen af ​​automatisering e - modstå spændingsfald fra 150 V til 242 V, princippet om det infrarøde varmelegeme af konvektor - overførsel af den varme, som infrarød stråling, konvektionsstrømme bløde;
 • Fordele: det kan bruges i fugtige rum, der er ingen støj, når den opvarmes og afkøles, efter at elforsyningen genoptages, fungerer auto genstart funktionen;
 • ulemper: høj pris, det er ikke altid muligt at indstille den ønskede temperatur.

En stilfuld, praktisk og pålidelig konvektor er den bedste løsning til hjemmebrug og kommerciel brug. Dette hører til en ny generation af mikrotermiske opvarmningsanordninger:

 • model: infrarød varmeapparat Polaris PMH 205;
 • pris: 4690 rubler;
 • karakteristika: lille Micatermic konvektor, der kombinerer funktionerne af den infrarøde radiator og konverteren, elbetjent 1500 W, indretningen er hurtigt opvarmet, en temperaturforskel mærkes inden for adskillige minutter, topisk til områder, hvor der ikke er nogen centralvarme, lavt varmelegeme strømforbrug, beskyttelse af værelser fra frysning , automatisk tur, når vi vælter
 • plus: overfladetemperaturen stiger ikke over 60˚C, fuldføre stille drift, bevarelse af ilt;
 • ulemper: kort ledning, det er svært at justere komfort temperaturen.

Den mobile moderne enhed er kendetegnet ved dets innovative design. En simpel løsning til kolde rum:

 • model: Ballu Classic BOH / CL-05WRN 1000 (5 sektioner);
 • pris: 2148 rubler;
 • Features: Der er tre energibesparende tilstande: 1000w, 400w og 600w, mobile olie varmeapparater behandles korrosionsbestandig sammensætning, og har en mat tekstureret belægning for øget varmeafledning med 20%, hjælper termostaten indstillet den optimale temperatur, og en ny generation termostat Opti-Heat vil gøre det muligt at opretholde et konstant niveau , egnet til dacha eller garage;
 • Plusser: Et stabilt design af benene, øget levetid;
 • ulemper: varmeapparatet har et lille område af dækning, det tørrer luft.

Har du brug for en klassisk olievarmer? Praktisk og praktisk:

 • model: Zanussi Espressione ZOH / ES-09W 2000W (-sektion);
 • pris: 4703 rubler;
 • Egenskaber: designet til et areal på 25 m2, beskyttelse mod stænk, kompakte dimensioner, udstyret med et pålideligt kontrolsystem, der hurtigt opvarmer rummet
 • plus: lav pris, effektivitet;
 • ulemper: det er uønsket at installere på badeværelset.

Oprettelsen af ​​norske ingeniører vil glæde forbrugeren. Kvalitet og effektivitet, som altid, forbliver på toppen:

 • Model: varmeapparat nobo NFC4W05;
 • pris: 6490 rubler;
 • Funktioner: økonomisk pris model for Noboa værelse er udstyret med beslag effektiv rumopvarmning et lille område, energieffektiv konvektor til vægmontage og en aftagelig termostat. til udendørs installation ben købes separat, hvis electroconvector købe denne type, er det muligt at opretholde et behageligt klima, varmelegeme beskyttet mod overophedning er mekanisk, elektronisk termostat og en aluminium varmelegeme;
 • Fordele: lydløs konvektor drift, vandtætning, beskyttelse mod strømstigninger;
 • ulemper: lille område af dækning.

Ideel til boliger og erhvervslokaler er en mulighed. Meget budgetmæssigt samtidig produktiv modifikation:

 • model: energibesparende varmeapparat MEGADOR;
 • pris: 2798 rubler;
 • harateristika: arbejde konvektor er en 40% energibesparelser, efter opvarmning faciliteter tilvejebragt manuel justering af kapaciteten fra 400 W til 50 W, det princip, at arbejde konvektor varmelegeme - "varm mur" installationsarbejde er ikke nødvendigt, selv varme i hele varmeoverfladen, strålingen på grund af konvektion og infrarøde komponenter;
 • plusser: fugtbeskyttelse, kvalitet, bekræftet af et certifikat, enkel forvaltning
 • ulemper: opvarmer langsomt rummet op.

Helt klar til montering på væggen, er indstillingen egnet til lokaler med ethvert formål. Praktisk og praktisk, med lavt strømforbrug:

 • model: varmann PlanoKon 170.400.600 med en-trins varmeveksler;
 • pris: 16099 rubler;
 • Feature: model klar til vægmontage og har til dette formål alle de nødvendige kompatible med enhver anden varmekilde konvektor væg udstyret med en ideelt glat frontpanel med en høj styrke pulverlakering. Produktet er produceret i en bred vifte af størrelser, som gør det muligt at vælge den bedste mulighed for rummet, konvektoren er velegnet til enkeltrør og to-rørs lukket vandvarmesystemer;
 • plus: høj tilladt temperatur af kølevæsken i konvektoren op til 130 ° C; egnet til enhver form for lokaler;
 • ulemper: installationens kompleksitet.

Løs problemet med yderligere opvarmning af lejligheden i den kolde årstid er en yderst effektiv mulighed med mange positive funktioner:

 • model: konvektor Irit IR-6208;
 • pris: 2360 rubler;
 • karakteristisk: billig elektrisk varmelegeme konvektortype. design funktion - varmefordelingen er baseret på princippet om naturlig konvektion, enheden opererer i 900 W og 1800 W, når det spørgsmålet, hvordan konvektor bedre købe for hytterne, er svaret indlysende - en enhed er i stand til at varme op til 18 m2, suppleret med en tørretumbler, og luftfugter ;
 • plus: lave omkostninger, du kan købe ved aktier og spare; væg- og gulvmontering;
 • ulemper: klik ved afkøling.

Sådan vælges en konvektorvarmer

Hver model tjener som en ekstra eller akut varmekilde. Køb en konvektorvarmer type, baseret på tilgængeligheden af ​​energikilden, omkostninger og varighed af kontinuerlig drift. På hytten anbefales det at tage den mulighed, som opvarmer rummet godt. Boliger behøver konvektor effektiv, med minimalt energiforbrug og maksimal sikkerhed med evnen til at arbejde 24 timer uden nedlukning, og uden risiko for overophedning. Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en ekstra eller grundlæggende enhed?

For at købe en konvektor til opvarmning af huset, skal du kontrollere følgende egenskaber:

 • nominelt strømforbrug;
 • varmeapparat materiale;
 • dimensioner og parametre af konvektoren;
 • type placering - gulv, væg, skørt, vindue.
 • grad af driftssikkerhed - beskyttelse af varmeren mod overophedning, lukning, tipping over, sprøjtning;
 • hvor meget vil det koste at betjene og vedligeholde konvektoren samt eventuelle reparationer;
 • Energikilden er el, gas, systemet med tilgængelig vandopvarmning.

anmeldelser

Анатолий, 40 år

Brugte meget tid på at kigge efter en konvektor. Jeg kiggede på als, studerede sortiment, læste meninger. Jeg forstod forskellen mellem konvektorvarmere. Han stoppede ved gulv elektrisk pejs: for hans arbejde vil der være nok af en normal strømkilde, som er hjemme og på dacha. Mobilitet og let vægt spillede en positiv rolle.

Jeg købte en lille oliekonvektor til levering på salget med levering via post. Tiltrukkede kompakte parametre, letvægt. Det blev hurtigt indelukket, selv om værelset var opvarmet i et par timer. Teplokonvektor opfyldte tilstrækkeligt hele varmesæsonen. Jeg tænker på at købe en vægkonvektor i et badeværelse med stænkbeskyttelse.

Jeg fik en baseboard convector i lejligheden, det er fremragende. Soveværelset er på 20 m2, hjørneværelse, om vinteren er en væg kold. Jeg var på udkig efter en passende konvektor i lang tid. Det var billig at sælge den nødvendige model med rabat. Allerede i et par timer efter at have tændt netværket følte jeg en stigning i temperaturen. Tænd for hele natten og ikke bange.

Konvektorvarmere

For ikke at fryse i et land hus eller lejlighed, når koldt vejr udenfor, kan du bruge konvektor varmelegeme, sine fordele, ulemper og bedste modeller af disse enheder vil blive beskrevet i denne artikel. Sådanne enheder kan anvendes ikke kun til opvarmning af lokaler i vådt koldt vejr, men også som en alternativ kilde til opvarmning, og give et landsted i vinteren på den betingelse, at bygningen har ingen centralvarme.

Konvektoren fungerer i henhold til en simpel algoritme. Nederst på denne enhed er et varmeelement (det hedder også en varmeveksler). For at øge mængden af ​​luft, der passerer igennem, er denne del fremstillet i form af en radiator med flere flade ribber. Vinklen af ​​deres hældning justerer retningen af ​​opvarmede luftstrømme. Varmeveksleren lukker det beskyttende metalhus.

Ifølge den anvendte energi kan alle konvektorer opdeles i følgende typer:

 • Enheder, der arbejder med elektrisk strøm;
 • Gas konvektorer;
 • Vand.

Konvektorvarmer

På toppen såvel som i den nedre del af konvektorhuset er der flere åbninger til sugning af kold og transport af opvarmet luft. Strukturelt lavet således, at vores enhed ikke har direkte kontakt med køleskabet, så huset ikke opvarmes og overfører ikke varme. En sådan overførsel af varmeressourcer forekommer i vand såvel som oliekøler.

I hverdagen bruges den elektriske type konvektorer hovedsageligt. Vand enheder har mindre indikatorer, adskiller de sig fra analoger betydelige dimensioner, så de er placeret på steder med installation af traditionelle vandvarmere i nicher under vinduerne. Gasudstyr, på trods af muligheden for at spare energi, er af en eller anden grund ikke populær blandt forbrugerne.

Alle modeller af ovne, der overvejes, uanset hvilken type, kan have forskellige overordnede dimensioner. Nogle af dem er udstyret med indbyggede sensorer og mange ekstra funktioner. De vigtigste fordele ved konvektorer er:

 • Roligt arbejde. Denne egenskab skyldes manglen på en ventilator i enheden, der hums;
 • Evne til at installere enheden på forskellige overflader (på gulvet eller væggen er der modeller, der kan installeres selv på vindueskarmen);
 • Smukt design, der giver dig mulighed for at "passe" installationen i ethvert interiør;
 • Den lave temperatur i kroppen opvarmning, i gennemsnit 60 grader, de maksimale parametre - 90 grader;
 • I de overordnede modeller er der hjul til bekvem bevægelse rundt i lokalet, lette enheder kan installeres på væggen;
 • Når rummet er opvarmet, brænder konvektoren ikke ilt;
 • Enheder kan efterlades uden opsyn
 • Kontinuerlig drift. Mange producenter giver 10 års garanti på varerne.

Konvektorens princip

På trods af det store antal fordele er der også negative kvaliteter for konvektorer. Ulemperne ved sådanne indretninger indbefatter:

 • Et lille lydniveau når opvarmning
 • Det umulige at udskifte varmeelementet derhjemme;
 • Manglen på en ventilator påvirker rummets opvarmningshastighed.

Hvilket er bedre: olie eller konvektion

Vi har allerede beskrevet princippet om drift, fordele og ulemper ved konvektorer, og nu vil vi blive bekendt med oliekølerens vigtigste tekniske egenskaber. Sådanne indretninger bruges oftest til at opvarme luft i et privat hus, i en dacha eller i en by lejlighed. For at komme i gang skal du tilslutte enheden til en strømkilde og indstille den ønskede temperatur på termostaten.

Denne varmeapparat består af et metalhus fremstillet i form af en radiator. I midten af ​​tanken er fyldt med mineralolie, som opvarmer og overfører varme fra varmeelementet. Enheden er udstyret med en reostat, som giver dig mulighed for at slukke for enheden, når du indstiller en bestemt temperatur.

Varmeapparatet er beskyttet mod utilsigtet vending. I dette tilfælde er varmeelementet afbrudt.

Fordele ved oliekøler inkluderer:

 • Stille;
 • Lavpris;
 • Evne til at flytte enheden gennem lejligheden for at opvarme det ønskede rum.

Når du vælger en radiatorvarmer i butikken, lægges særlig vægt på apparatets kraft. I dette tilfælde beregnes 1 kW forbrugt elektricitet for 10m2 af det nyttige område i rummet. Strømforbrugets rækkevidde ligger i området fra 1 til 2,5 kW. Nogle modeller har en timer, som giver dig mulighed for at opvarme værelserne på det rigtige tidspunkt.

En række olievarmere

Og nu vil vi kende de komparative egenskaber ved disse to varmelegemer:

 • Den første vigtige nyance er valgbarhed. Her er det nødvendigt at give konvektorer en fordel, fordi de bruger 25% mindre elektricitet;
 • Den anden parameter er opvarmningstiden. Når den er tændt, opvarmer konvektoren straks luften, dens effektivitet kan overstige 95%. Den anden enhed opvarmer først tene, derefter olien, metalhuset og endelig luften i rummet;
 • Den næste vigtige egenskab er den nemme funktion (bevægelse). Konvektorer har små overordnede dimensioner, de kan ikke kun placeres på gulvet, men også på væggen. Olie radiatorer er massive, deres vægt kan nå op til 25 kg, de er uegnede til montering på en væg. Enheden har hjul til mere behagelig bevægelse, og hvis det er nødvendigt at bringe enheden til 9. etage i et hus med en ikke-fungerende elevator;
 • Driftsperiode. Ifølge de tekniske egenskaber kan konvektoren vare mindst 5 år, men i praksis er det mere. Kvalitet oliekølere har også en enorm levetid, men billige kinesiske modeller kan producere revner i metallet, hvilket resulterer i olie siver fra huset;
 • Og den sidste karakter er prisen på enheden. Her vil den utvivlsomme leder være olievarmere.

Convector - den bedste løsning i sammenligning med en oliekøler

Hvilket er bedre: infrarød eller konvektor

Infrarøde varmeapparater viste sig for nylig på hjemmemarkedet. Sådanne indretninger virker på princippet om transmission af termiske bølger. I dette tilfælde opvarmer ikke infrarød stråling luften i rummet, men de omgivende genstande. Yderligere varme overføres fra opvarmede overflader. De beskrevne varmelegemer kan være glimmer, gas eller lampe.

Den mest populære version er en lampinstallation. Sådanne indretninger kan fastgøres på vægge eller loft. Gasprodukter opvarmer metalbeholderen, indtil det begynder at overføre varmebølger til det omgivende rum. I glimmer modeller er størrelsen på metalpladerne, hvis overflade er dækket af glimmer, betragtes som kilden til opvarmning.

Med fordelene ved konvektorer har vi allerede regnet ud, og nu skal vi snakke om fordelene ved infrarøde varmeapparater:

 • Stille arbejde;
 • Hurtig opvarmning af overflader af objekter;
 • Økonomisk forbrug af elektricitet;
 • Sikkerhed for menneskers sundhed, undtagen gasapparater.

Ved sammenligning af disse to varmelegemer skal du være opmærksom på lignende kvaliteter, f.eks. Lydløs drift, muligheden for at fastgøre enheden på væggen. Og de og andre modeller passer perfekt ind i designet af ethvert rum, men der er forskelle:

 • For små værelser med god varmeisolering er den ideelle mulighed en konvektor;
 • IR-varmelegeme kan bruges i store rum, som ikke kan opvarmes helt. Brugen af ​​en sådan enhed vil muliggøre lokalisering af varme i visse områder.

Ved valg af den opvarmede enhed, der er under overvejelse for drift i landet, skal der tages hensyn til følgende parametre:

 • Sikkerhed ved brug af enheden;
 • Indikatorer for lang levetid;
 • omkostninger;
 • Økonomisk brug af el eller andre varmebærere.

Konvektorvarmeren i det indre af rummet

Når man vælger mellem en væg- og gulvmodel, er det nødvendigt at tage højde for, at man bruger enheden. Mange typer elektriske konvektorer er fastgjort på vægoverfladen, hvis der er behov for at flytte varmeren, vil det være nødvendigt at købe ekstra udstyr (hjul, varmebeskyttelse under utilsigtet vending).

Gulvkonvektørernes højde overstiger ikke 20 centimeter, de er smalle og lange. Vægmodeller når 50 centimeter i højden. Ifølge eksperter er de mest effektive enheder dem, der er så tæt som muligt på gulvfladen, fordi opvarmet luft bevæger sig fra toppen nedad. I den henseende er det bedre ikke at købe vægmonteret udstyr eller installere sådanne enheder så tæt på gulvfladen som muligt.

Når du køber sådanne enheder, skal du være særlig opmærksom på materialet og kvaliteten af ​​kroppen, dens overordnede dimensioner, design. Her er det nødvendigt at tage hensyn til skrogets højde: Jo større det er, desto større er luftstrømens hastighed eller varmelegemets konvektoregenskaber.

Skørtkonvektorer op til 20 centimeter i højden opvarmer luften godt på bekostning af betydelige dimensioner, deres længde kan nå op til 2,5 meter. Mere kompakt vil være en høj (op til 60 centimeter) varmelegeme, hvor luftens hastighed øges.

Det er bedre at montere konvektoren tættere på gulvet

Dernæst vil vi beskrive flere populære væg- og gulvmodeller af konvektorvarmere. Der vil blive lagt særlig vægt på deres tekniske egenskaber, fordele og ulemper, som er taget fra reel forbrugernes tilbagemelding.

varmelegeme Ballu BEC / EZER-1500 Med en to-niveau strømjustering og indbygget display varmes værelset op til 20m2. En sådan anordning har en timer, indbygget rollover beskyttelse. Om nødvendigt kan fabrikanten medtage specielle hjul til konvektor på gulvet.

Konvektorvarmer Ballu BEC / EZER-1500 med hjul inkluderet

De vigtigste fordele ved Ballu BEC / EZER-1500 er lydløs drift, hurtig opvarmning af rummet, bekvem drift, overkommelig pris. Ulemper: klik controller, stram knapper, umuligheden af ​​at opvarme rummet over 20 grader af varme. Der er fejl: Forkert montage af varmeelementet. Prisen på modellen er 2500 rubler.

Vægmonteret konvektorvarmer Stiebel Eltron CNS 150 S blev meget værdsat af forbrugerne. Denne enhed opererer fra et 1,5 kW drivværk, dets drift styres i manuel tilstand. Termostaten er til stede på det fugttætte hus. Varmeapparatet er udstyret med beskyttelse mod overophedning og påvirkning af negative temperaturer. Omkostningerne ved 6330 rubler

De vigtigste fordele ved denne konvektor er: tavs betjening, dæmpede klik på regulatorrelæet, højvarmehastighed for rummet. Der blev ikke fundet nogen mangler.

Stiebel Eltron CNS 150 S

En anden model af vægkonvektor Timberk TEC.E3 M 2000 Det er beregnet til opvarmning af lokaler med et areal på 24 m2. Denne enhed opererer på et 220-volt strømnetværk, der er en tre-niveau strømstyring ved at inkludere flere 2, 1,15 og 0,85 watt. Konvektoren har et fugttæt kabinet, vejer 5,3 kg.

Fordele ved Timberk TEC.E3 M 2000 er den overkommelige pris på 2912 rubler, et lille forbrug af elektricitet, muligheden for hurtig opvarmning af rummet, stille drift. Ulemper: kort kabel, dårlig byggekvalitet, varmelegemet tørrer luft.

Timberk TEC.E3 M 2000

varmelegeme Ballu BEP / EXT-1000 med en tre-niveau strømstyring. Denne lille enhed vejer kun 5,8 kg, der er beskyttelse mod overophedning og eksponering for negative temperaturer. Konvektoren er designet til opvarmning af små værelser med et areal på 15m2. Omkostningerne ved enheden er 3300 rubler.

De vigtigste fordele ved Ballu BEP / EXT-1000 er: fjernbetjening af enheden, små dimensioner, funktionalitet, hurtig opvarmning af rummet. Nogle købere peger på en ulempe ved denne model - det er skabelsen af ​​lave temperaturer i rummet.

Ballu BEP / EXT-1000

konvektor Ballu BEP / EXT-1500 Det er beregnet til opvarmning af lokaler med et areal på 20 m2. Denne enhed fungerer fra 220 volt strøm, har flere strømafbryder tilstande, som giver mulighed for at opnå den optimale rumopvarmningstemperatur. Modellen er udstyret med specielle hjul til nem bevægelse rundt i rummet, der er beskyttelse mod overophedning og utilsigtet vending, der er et kontrolpanel og en timer. Prisen på modellen er 4220 rubler.

Fordelene ved modellen er: Fremragende udseende, tilstedeværelsen af ​​en 3 års garanti på produktet, et lille forbrug af elektricitet. Lows: Der høres klik, når termostaten virker, en ubehagelig lugt på den første opvarmning, en lys skærm.

Ballu BEPEXT-1500 afviger fra den tidligere model i størrelse og effekt

konvektor Electrolux ECH / AG-1000MFR med en kapacitet på 1 kW er beregnet til opvarmning af små, herunder våde værelser med et areal på 15m2. Kontrollen i denne enhed er mekanisk, der er mulighed for temperaturkontrol, der er et støvfilter, samt beskyttelse mod overophedning. Varmeapparatet har et fugttæt hus, prisen på modellen er 2450 rubler.

Fordelene ved Electrolux ECH / AG-1000MFR er: fremragende funktionalitet, hurtig opvarmning af rummet, små overordnede dimensioner, fravær af fremmede lugt under driften af ​​enheden. Der blev ikke fundet nogen mangler.

Convector Electrolux ECH / AG-1000MFR

Thermor Evidence 2 Elec 1500 med en effekt på 1,5 kW er designet til at opvarme værelser på 15m2. Denne model har elektronisk styring, det er muligt at justere temperaturen i automatisk tilstand. Enheden har et vandtæt hus, der er beskyttelse mod overophedning og frost. Prisen på Thermor Evidence 2 Elec 1500 er 4400 rubler.

De vigtigste fordele ved denne konvektor er: smukt udseende, brugervenlighed, hurtig opvarmning af værelser, kan modstå betydelige spændingsfald. Ulemperne omfatter de høje omkostninger ved ekstraudstyr.

Thermor Evidence 2 Elec 1500

varmelegeme Hyundai H-HV14-20-UI540 med to tenes på 1,25 og 0,75 kW kan fungere i tre tilstande. Ved maksimal kapacitet er det muligt at opvarme værelser med et areal på 24m2. Enheden er tilsluttet 220 volt elektricitetsnetværk, er udstyret med et digitalt display, har en mekanisk styring. Enheden har indbygget beskyttelse mod overophedning, sin pris er 1590 rubler.

Fordelene ved Hyundai H-HV14-20-UI540 inkluderer den overkommelige pris, muligheden for at spare strøm ved at slukke temperaturrelæet under intensiv opvarmning, hurtig opvarmning, små dimensioner og vægt. Ulemper: fremmed lugt ved første start af enheden, høj kropstemperatur, klik på termostaten.

Kopiering af materialematerialer er tilladt, forudsat at en aktiv indekseret backlink er indsat.

Sådan vælges en konvektorvarmer

Varmeapparater opvarmer rummet på to måder: ved hjælp af termisk stråling og ved konvektion - ved gradvist opvarmning af luften i værelserne. Sidstnævnte metode er blevet udbredt, og i dag er konvektionsvinduer til stede selv i konventionelle opvarmningsbatterier. Og hvad er en konvektorvarmer til opvarmning af private huse, lejligheder, små hytter og andre lokaler?

I denne gennemgang vil vi overveje:

 • konstruktion af konvektorvarmere og deres driftsprincip
 • Grundlæggende kriterier for valg af konvektorer;
 • fordele og ulemper ved disse varmelegemer.

Afslutningsvis vil vi gøre dig bekendt med feedback fra vores brugere, så du kan få en ide om den faktiske anvendelse af varmeapparater i hverdagen.

Hvad er en konvektorvarmer

Den termiske stråling, der kommer fra det opvarmede metal, gør det muligt at fylde huset med varme. Men effektiviteten af ​​sådan opvarmning er ikke den mest imponerende. Hvad angår konvektion, er den kendetegnet ved en højere effektivitet, opvarmning af luften selv. Som et resultat er rummet hurtigt fyldt med varme, jævnt fordelt i hele volumen. Konvektorer anvendes i vid udstrækning, og anvendes som basis- eller hjælpevarmeudstyr.

Hvad er en konvektor typevarmer? Dette er en lille elektrisk enhed bestående af flere dele:

Konvektoren består af et varmeelement og en styreenhed. Alt dette er pakket i et metalhus.

 • metallegeme med nedre og øvre huller / slots;
 • varmeelement - opvarmer luften
 • styreenhed - mekanisk eller elektronisk.

De øvre huller i metalhuset tjener som udløb for varmluft - det er herfra, at det kommer ind i de opvarmede rum. De kan ikke lukkes, da dette forårsager overophedning af udstyret. Varmeapparatet er baseret på et varmeelement, der udfører opvarmning af luften - det er en klassisk rørformet TEN med ribbing eller en monolitisk konstruktion med indbygget varmelegeme. Under varmeelementet er der en anden række huller gennem hvilken kold luft tages.

Alt dette er pakket ind i en lille metal sag, som lukker entrails fra fri adgang. Varmeapparatet styres af en mekanisk termostat eller elektronik - så snart lufttemperaturen når en vis grænse, slukkes varmen. Antallet af kontroller indeholder ofte en timer, der gør det muligt at slukke for varmen efter en vis tid, for eksempel om aftenen eller om morgenen.

Principen for konvektorvarmeren

Med konvektoropvarmning i rummet er der en cirkulation af luft. Kold luft kommer ned fra konvektoren, og når den opvarmes, forlader den den øvre rist.

Konvektorvarmere opererer på et meget enkelt princip - opvarmet luft stiger. Dette fænomen kaldes konvektion, samt en enkel arbejdsprincip muligt at skabe en billig og effektiv opvarmning udstyr. Hvordan er opvarmning af lokaler med konvektorer?

 • Når varmeren tændes, begynder varmeelementet at fungere i den.
 • Luften, opvarmning fra varmelegemet, tendens opad og forlader gennem de øvre åbninger.
 • I stedet for opvarmet luft kommer en anden del af kold luft, som tages gennem de nedre åbninger.

Fremragende varmluft ryster opad, hvorfor de køligere luftmasser begynder at blive tvinget ud mod gulvet. Der er en lille luftcirkulation - om en halv eller to timer i værelserne bliver det mærkbart varmt.

Konvektion er en slags vertikal udkast. Det er dette udkast, som sikrer fordelingen af ​​varme i rummet, hvilket skaber en følelse af volumetrisk varme. Det er på forskellige punkter i lokalet, at lufttemperaturen er omtrent den samme, bortset fra forskellene i højden. På grund af ensartet opvarmning i hele rummet er konvektorer blevet så udbredt.

Sådan vælges en konvektorvarmer

Når du planlægger at købe en konvektorvarmer i en online butik, billigt og med stor rabat, skal du sørge for, at den foreslåede model har de tekniske specifikationer, du har brug for. Sagen er, at onlinebutikker, der sælger sådanne enheder, er fulde. Men ikke alle produkter er præget af effektivitet og økonomi (især den der tilbydes med rabatter og aktier). Lad os se, hvordan du vælger den mest egnede model og hvad du skal orientere i købet.

Gulv-, væg- og universalkonvektorer er de mest almindelige varmelegemer af denne type.

Der er følgende typer konvektorvarmere:

 • væg - de er designet til montering på vægge;
 • gulv - disse er klassiske bærbare modeller;
 • Universal - kan fastgøres til vægge eller stå på gulvet;
 • sokkel er elementer af moderne sokkelopvarmning;
 • In-floor - designet til installation i gulvene.

Har du planer om at oprette et elvarmesystem til permanent brug? Brug vægkonvektorer - de vil give et anstændigt niveau for opvarmning af lokalerne, glædeligt med dens kompakte og effektivitet. Til installationen anvendes der specielle monteringer, der ligner dem, hvor plasma- og flydende krystal-tv'er er hængt.

Gulvkonvektorer varmelegemer bruges som ekstraudstyr og grundlæggende udstyr. Hvis du føler, at det centraliserede kedelhus ikke altid klare sine funktioner, skal du købe en simpel varmeovn med en effekt på 1-2 kW og installere det på et hvilket som helst passende sted, f.eks. Nær en væg eller sofa. De samme varmelegemer anbefales til brug i landet - på hverdage kan de tages med dem til byen, da landhus ofte bliver stjålet.

Skirt konvektorer har en meget lille højde og ser godt ud med store panoramavinduer.

Hvis du ønsker at opnå en mere jævn fordeling af varmen i hele mængden af ​​lokaler, så prøv at skabe i dit hjem skirting elvarme. Sokkelkonvektorvarmerne har små dimensioner og kan nemt gemme sig under specielle tavler. Planlægger du panoramavinduer? Så anbefaler vi at købe indbyggede eller gulvkonvektorer varmere.

Vi beregner den krævede effekt

Beregning af effekten af ​​konvektorvarmere er baseret på termisk effekt i volumen på 100 W pr. 1 kvm. m område af rummet. For eksempel til opvarmning et værelse på 20 kvadratmeter. m, en konvektor på 2 kW er nødvendig. Ved beregning er det nødvendigt at tage hensyn til følgende ændringer:

 • vægtykkelse og deres varmeisolerende egenskaber;
 • forholdet mellem vinduer til gulvområdet;
 • Tilstedeværelse af loftet isolering;
 • struktur af vinduer (enkeltglas, dobbelt eller tredobbelt glas vinduer);
 • klimatiske træk i dit område.

Om dette har vi skrevet meget i anmeldelser på vores hjemmeside - kraften af ​​konvektorvarmere beregnes på samme måde. Hvis du laver en solid reserve, vil det ikke føre til for stort forbrug af elektricitet, da overskydende kapacitet kompenseres ved termostatens drift.

Måder at justere temperaturen

Konvektorer med elektrisk styring foretrækkes i lyset af mere præcis temperaturregulering.

Ønsker du at købe energibesparende konvektorvarmere til dit hjem? Så råder vi dig til at se på modellerne med elektronisk kontrol. De er præget af højere effektivitet og jævnere temperaturregulering - med en nøjagtighed på 0,5 grader. Til brug for brugerne er sådanne enheder udstyret med informative digitale indikatorer. Elektronisk styring tillader:

 • give et mere bekvemt valg af driftsformer
 • energibesparelse på grund af mere præcis temperaturovervågning;
 • give brugerne forskellige servicefunktioner (for eksempel arbejde på et givet program).

Men den vigtigste fordel er udstyrets øgede økonomi.

Med hensyn til mekaniske styresystemer er der ikke behov for at stole på speciel nøjagtighed - termostaterne giver et spredning på ca. plus / minus to eller tre grader, så det er simpelthen umuligt at indstille den præcise temperatur her. For nogle forbrugere er det dog ret nok, og så mange bruger konvektorer som hjælpevarmer.

Elektriske konvektorvarmere kan installeres i badeværelset, det vigtigste er, at de har beskyttelse mod fugt og spray.

Hvis du vælger en konvektorvarmer til et sommerhus, et privat hus eller en lejlighed, skal du se på tilstedeværelsen af ​​nogle sikkerhedssystemer:

 • beskyttelse mod frysning - nyttigt for ejere af forstæder boliger, giver mulighed for at yde støtte til en lille positiv temperatur i tilfælde af et langt fravær af husstandens medlemmer;
 • overløbsbeskyttelse - sikrer, at varmeelementet er slukket, når ovnen falder ved et uheld. Dette forhindrer varmeren i at blive overophedet på grund af en konveksions overtrædelse;
 • beskyttelse mod fugt - dette sikkerhedssystem er nyttigt ved brug af konvektorer i våde rum, f.eks. i badeværelser;
 • beskyttelse mod overophedning - sikrer, at varmeelementet er slukket, hvis den kritiske temperatur overskrides.

Dette er nok for de fleste varmelegemer.

Konvektorvarmere - fordele og ulemper

Dernæst vil vi overveje fordele og ulemper ved konvektorvarmere - dette er en vigtig information for dem, der stadig er beslægtede med valget af varmeudstyr. Lad os starte med en liste over fordele:

Under konvektorens drift er der skabt luftcirkulation i rummet, hvilket bidrager til den hurtigste opvarmning af sidstnævnte.

 • hurtig og effektiv opvarmning af værelser;
 • små dimensioner;
 • god økonomi (især ved brug af modeller med elektronisk kontrol);
 • absolut lydløst arbejde;
 • fjernbetjening (gælder for nogle modeller med elektroniske styreenheder);
 • nem installation (selv til vægmonterede modeller);
 • overkommelig pris;
 • der er strøm og temperatur justering;
 • et imponerende udvalg af effekt TEN - op til 2,5-3 kW.

Herefter skal du overveje listen over mangler:

 • konvektorer hæver støv i luften (dette er ikke værdsat af allergikere);
 • ikke særlig god temperaturfordeling over rummets højde;
 • lav effektivitet i store lokaler (og højt til loftet);
 • varmeapparater skaber udkast (men få mennesker bemærker dem).

Ikke desto mindre er konvektor type varmeapparater i stor efterspørgsel blandt hjemme forbrugere.

Tilbagemelding på konvektorvarmere

Bekendtgørelse med brugernes feedback giver dig mulighed for at få et mere præcist billede af konvektorernes egenskaber og egenskaber. Men du skal tage højde for det faktum, at mange brugere forlader ikke helt korrekte og passende anmeldelser, uden at tage hensyn til nogle faktorer.

Jeg besluttede at købe en konvektorvarmer i en onlinebutik. Især gik til "Yandex.Market" og valgte i lang tid butikken og selve apparatet. Værelset jeg lejer er ikke det største - kun 15 "firkanter". Så jeg troede, at en 1,5 kW varmelegeme ville være nok. Ligegyldigt hvordan det er, det er stadig koldt i lokalet, selv når centralvarme fungerer (det er forfærdeligt i vores område). Jeg er nødt til at blive kold hele tiden, jeg er bare rasende. Luften er varm fra revnerne, men der er ingen mening af det. Og butikken virkede ikke - jeg tog det ikke tilbage. Venstre uden varme og uden penge.

Konvektorer blev et ideelt køb til vores familiehus. Vi har to værelser med 15 kvm. m, og i betragtning af de dårligt opvarmede vægge købte vi i hvert værelse en enhed med en kapacitet på 2 kW. Vintre i vores region er varme, så denne kapacitet er ret nok. Hvis det bliver meget koldt, klæder vi varmere - en let sweater eller en badekåbe hjælper. Kontrol af vores varmeovne er elektronisk, så de kan let justeres selv fra sædet. I den koldeste måned løber omkring 5 tusinde rubler ind, da vi meget gerne vil bo i landet, og der er altid nogen der. Og i vores fravær indbefatter vi en økonomisk tilstand med anti-frysning - meget praktisk.

Kedelrummet i nærheden af ​​vores hus kræver klart overhalning. Vi har allerede nægtet varmt vandforsyning, fordi det ikke er varmt. Men at nægte opvarmning virker ikke (selv om det er tilladt i andre huse i byen). Derfor besluttede vi at købe i hvert værelse med en ekstra varmelegeme. I salen gik en model til 2 kW, i soveværelset og i stuen - to enheder på 1,5 kW. I køkkenet lagde de ikke noget, da der er en gaskomfur. Vi sætter den rigtige temperatur, og her er hele vinteren i vores værelser en behagelig atmosfære. Når der er opvarmning, er varmeovnen helt slukket. Det er synd, at du ikke kan skifte omkostningerne til forsyningsselskaber, som ikke giver os nok varme!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

22 − = 15