Korkgulv plus og minusser

Cork gulv fordele og ulemper, anmeldelser

Naturmaterialer er nu på toppen af ​​popularitet, folk begyndte at forstå, at det er moderigtigt, smukt, naturligt.

Teknologiske resultater kan ikke længere konkurrere med, hvad selve naturen i sig selv har skabt. I stigende grad anvendes en kork som gulvbelægning.

Du fejler ikke, vi vil lære tættere den samme stopper, hvilke flasker er flasker op. Korken er lavet af bark af middelhavs eg.

Det er meget let - dette er et af de karakteristika, som dette materiale anses for at være attraktivt til efterbehandling. Kork lydisolering og lav varmeledningsevne er også værdsat.

Det antages, at egen er egnet til brug, hvis den er omkring 30 år gammel. Derefter fjernes barken for første gang, men den er ikke klar til fremstilling af kork, fordi den er for stiv.

For gentagen fjernelse af "hovedbunden" fra eggen skal passere et sted 8 år, kan dette lag anvendes til det tilsigtede formål. Hvis barken er fjernet korrekt, vil det slet ikke skade træet.

Nu fortælles fordelene ved kork på hvert hjørne. Faktisk er dette materiale bemærkelsesværdigt for gulve, men det har også ulemper.

Selvom de næppe kan kaldes fejl, vil disse sandsynligvis være specifikke træk, som i hvert enkelt tilfælde kan være vigtige eller ikke spille absolut ingen rolle.

For at forstå, om korkgulvet passer til dig, skal du kende til fordele og ulemper.

 1. I modsætning til fliser og linoleum absorberer korken menneskelig varme, derfor er det meget behageligt at gå på det barfodet. Den passerer ikke varme gennem sig selv, men ophobes på overfladen, og når den berører de menneskelige fødder igen, vender den tilbage.
 2. Lydisolering ved korken er fremragende. Hvis huset er planlagt ankomst af gæster og sjov - korkgulvet vil drukne støj, så det ikke høres af naboer fra bunden. Men hvis buzz er i lejligheden af ​​de samme "lavere" naboer, vil gulvbelægningen ikke beskytte dig mod det.
 3. Cork har en bemærkelsesværdig egenskab, der skal forvandles efter deformationer. På et sådant gulv kan du lægge tunge møbler, flytte det. Dents forsvinder meget hurtigt og genopretter det gamle udseende.
 4. Dette er et holdbart gulv, han er garanteret 10-20 år, men praksis viser, at korken kan tjene længere. Det glider ikke, derfor er det helt sikkert i badeværelser, i køkkener og trapper, såvel som i børns, stuer, kontorer og korridorer - absolut overalt.
 5. Kork gulv fungerer som støddæmper, reducerer belastningen på fødderne og rygsøjlen, når du går.
 6. Statisk elektricitet akkumuleres ikke på gulvfladen, så det danner ikke støv. For folk med allergi er dette en rigtig gave.
 7. Rengøring af korkgulvet er meget nemt, Smøremidlet kan rengøres med en støvsuger eller en normal klud og vaskemiddel.
 8. Materialet er økologisk, Beskytter mod radioaktive emissioner, indeholder ikke skadelige stoffer, rotner ikke, angreb gnavere. Korkprodukter blokkerer effekten af ​​hepatogene zoner.
 9. Attraktivt udseende, Det er muligt at vælge forskellige strukturer og typer (lim, chateau). Det er bevist, at korkgulvets farve påvirker de menneskelige øjne positivt, så du kan slappe af og lindre stress.

 1. Hvis korken er lagt på limen, skal du vide, at den har meget ubehagelig lugt. Om vinteren gør lugten det umuligt at installere gulvet. Værelset skal være konstant ventileret, og det er kun ægte om sommeren. Og limen er i stand til at antændes, så rygning og efterladning uden opsyn er kilden til ild i rummet forbudt.
 2. Slottedækslet kan blive vådt af beton, hvis installationen af ​​gulvet var forkert. Derfor bør installationen kun betragtes af erfarne fagfolk, fordi ingen ønsker at bruge penge og ikke få det ønskede resultat.
 3. Stikket er følsomt for vand, Det overskydende fugt påvirker det negativt. På grund af den øgede luftfugtighed svulmer belægningen op, så du skal sørge for, at der ikke bliver spildt noget på gulvet, især i badeværelserne.
 4. Selvom korken er naturlig og naturlig, anvendes syntetiske lakker og lim til gulvet, for uden et sådant beskyttende lag bliver korkgulvet meget hurtigt ubrugeligt.
 5. På trods af deformations frygtløshed kan korkgulve blive beskadiget på grund af hæl-studs, dyrklør, skarpe hjørner af møbler.
 6. Omkostningerne. Selvfølgelig har denne type dækning mange fordele, men det er dyrt og ikke alle har råd til.

Korkgulve erstatter gradvist det sædvanlige trædæksel. De har mange positive egenskaber, der er ulemper.

Et særpræg ved denne gulv er den specifikke brug. For eksempel i de huse, hvor der er katte, er det bedre at ikke stikke en kork.

Den vigtigste kvalitet af sådanne gulve - de er universelle for ethvert rum, de kan installeres absolut i ethvert rum.

Men som altid bliver prisen en afgørende faktor i valget af materialer, og korkprodukterne er ret dyre.

Fordele og ulemper ved kork gulve - hvad de siger om belægning forbrugere

Cork - hvad er dette materiale? Alle ved, at det er vant til at tilstoppe vinflasker, at gøre vinterdæk med egne hænder, i produktion af fodtøj. Men kun få kender til kork som byggemateriale. Cork cover - en nyhed inden for færdiggørelse af gulvene, som ikke svækker debatten, fordi materialet er eksotisk og ikke billigt. Hvad er fordele og ulemper ved korkgulve? Er denne belægning bedre end et laminat? Er den anvendelig i dit køkken og badeværelse?

Korken hedder barket af korkeg, der vokser i middelhavslande med et varmt og fugtigt klima. De mest omfattende plantager af sådanne eg er i Spanien og Portugal, derfor er disse lande verdens førende inden for korkforarbejdning og produktion af byggematerialer fra den. Træet vokser også i asiatiske lande, men på grund af kvaliteten af ​​f.eks. Den kinesiske kork, som er forskellig fra Middelhavets klimaforhold, er det værre.

Korkgulve er opdelt i tre typer:

Gulve, som der kræves en klæbestof på, er helt naturlige. De er fast komprimerede paneler af forskellig størrelse (30x30, 45x15, 45x45, 60x30), deres tykkelse er fra 4 til 6 mm. Dobbeltlagsfliser:

 • Nederste presset kork,
 • Den øverste er en høj kvalitet finer.

Korkbelægningen af ​​denne type er stærkt fugtbestandig, tolererer temperatursvingninger på grund af imprægnering med en speciel sammensætning. Typisk anvendes glutinøse korkgulve i gangen, badeværelse, toilet, altan og køkken.

Sådan dækning er et kreativt rum for designere. Ved hjælp af en kork i forskellige nuancer kan du anvende en mosaik på gulvet og derved udføre en helt unik finish.

At lægge gulvet kræver en omhyggeligt forberedt base. Det skal være fladt og renset for snavs. Paneler kræver ikke et substrat og er fastgjort til et konventionelt universalklæbemiddel.

Låse gulve kaldes kork laminat. Det er et flerlagsmateriale, hvor der er et agglomerat (kork fra komprimeret smul) fra bunden, i midten er MDF, og over er korkfaner eller flere lag agglomerat. Pladens samlede tykkelse kan nå 12 mm, dimensioner - 90x18,5 cm.

Ligesom det sædvanlige laminat er korkgulvet udstyret med låse, hvilket i høj grad letter installationen. Ingen lim base, ingen tætningsmidler, kun et substrat på 2-3 mm er påkrævet. Efter gulvet er lagt, er det dækket i flere lag med lak. Generelt anbefaler cork gulvproducenter de formuleringer, der bedst anvendes.

Tekniske korkgulve anvendes ikke til færdiggørelse af gulvene, fordi de ikke er mere end restproduktionen. Den tekniske belægning af kork fremstilles i plader, ruller eller granulater. Deres primære formål er at udfylde basisfejlene eller substratet under laminatet.

På trods af at korkgulvet er dyrere end linoleum og laminat, er materialet meget rentabelt. For at vurdere dens attraktivitet er det nødvendigt at overveje fordele og ulemper ved korkgulvet.

 • Korken er absolut økologisk. Naturligt er ikke kun materialet, men også den måde, den udvindes på, lider træet ikke på samme tid.
 • Belægningen er antistatisk. På grund af dette tiltrækker overfladen ikke støv, hvilket er meget vigtigt i køkkenet, såvel som til småbørn og allergikere.
 • Det er sikkert for menneskers sundhed. Udsæt ikke skadelige stoffer ved opvarmning.
 • Forhindrer dannelsen af ​​skimmelsvamp og svamp, hvilket er et ret almindeligt problem på badeværelset.
 • Det har god lydisolering. Isolerer støj ikke kun på gulvet, men også når det bruges på vægge og loft. Selv i lydoptagestuer anvendes kork. Hvis noget falder på korkgulvet, vil der ikke være noget rumlende.
 • På korkgulvet er det rart at gå barfodet. Det er meget blødt og holder varmen godt. Under en sådan belægning behøver du ikke at installere et "varmt gulv" system.
 • Nyttigt for personer med muskuloskeletale problemer. Bedømmelse af anmeldelser, springer den elastiske korkgulv når du går, hvilket reducerer belastningen på kroppen. Manglende slip vil være uundværlig for ældre.
 • Korkgulvet er let at stable. Princippet om at installere belægningen er det samme som for et laminat med låse. Limplader kræver ikke særlige færdigheder og værktøjer.

Teknologien til at lægge korken på gulvet er tilgængelig for enhver husmester

 • Let at rengøre. Overfladen kan støvsuges, tørres med en fugtig klud. Undgå opløsningsmidler og rengøringsmidler med en hård overflade.
 • Styrke og holdbarhed. Overfladestrukturen i form af honningkasse gør det muligt at reducere friktionen og reducere den ydre påvirkning. Serverer en korkgulv i ca. 10 år;
 • Låsekorkgulvet kan anvendes umiddelbart efter installationen. Men for sikkerheden anbefales det at imprægner overfladen med et specielt beskyttende stof.
 • Evnen til at lave tegninger på gulvet, selv bestående af flere farver.
 • Evne til at slippe af med lister og tærskler. Du kan oprette et monolitisk gulv eller stramme det fast på en belægning af et andet materiale.
 • Forlad ikke huller mellem dækslet og væggen.
 • Der er et valg af graden af ​​overfladeglans. Til limproppen kræves en endelig lak, som kan være mat eller blank.
 • Tolererer perfekt temperaturændringer, som ikke kan siges om et laminat. Derfor er det velegnet til sommerhuse og balkoner.

Overfladestrukturen i form af honningkager hjælper med at undgå glidning i vådrum

På trods af mange fordele er korkens gulv ikke uden mangler, blandt hvilke:

 • Helt høj pris. Glutinous kork gulv er dyrere end den færdige kork gulv. Men på grund af simpel placering i sidste ende er prisen meget lavere end parketets.
 • Lav fugtighedsbestandighed. Men denne minus er elimineret ved hjælp af yderligere voksimprægnering.
 • En kritisk mangel er brandbarhed og sårbarhed overfor eksterne påvirkninger. Under tunge møbler korkbøjninger er der spor fra møbelbenene. Derfor anbefales det at sætte pakninger på sådanne steder, hvilket vil reducere belastningen på gulvet.
 • Glutinous kork gulv i modsætning til laminat er ret vanskeligt at montere med hånden. En helt flad overflade er påkrævet.
 • På glutinøse korkgulvet kan du ikke straks gå og arrangere møbler. Drift af gulvet er muligt på en dag, kun fuldstændig tørring af lakken.
 • Kork tolererer ikke direkte sollys. Med langt og intens sollys brænder naturlige dekorative elementer ud over tid.
 • Vanskelig demontering af klæbebelægningen. Hvis pladerne limes til skræftet, vil de være vanskelige at rive af, fordi der bruges en meget stærk klæbemiddel.

Nogle følger mode og er klar til at prøve alt, hvad der vises i verden af ​​reparation og konstruktion, mens andre er kritiske over for nyhederne og ikke skynder sig for at træffe et valg. Hvis du tilhører den anden kategori af forbrugere, så lyt til udtalelser fra dem, der allerede har korkgulve i deres hjem.

Som nævnt ovenfor adskiller Middelhavets korkek fra asiatisk kork. Tro ikke på annoncen, hvor det modsatte er angivet. Der er virkelig en forskel. Klimatiske forhold i Middelhavet og Kina varierer dramatisk, og det påvirker materialets kvalitet. Så den kinesiske kork er sprød, så den tilføjer et større antal forskellige organiske bindemidler. Som et resultat bliver gulvet mere holdbart, men det bliver ikke mere behageligt at røre ved, elastisk og varmt.

Korkgulvet fra Portugal, Spanien eller landene i Nordafrika er fortjent at betragtes som det bedste. De mest populære blandt forbrugerne nyder glutinøse gulve, som mange positive anmeldelser siger. "Stille", naturlig dækning - det er det der tiltrækker de fleste mennesker. På parket eller laminat støv akkumuleres, fliserne er kolde, linoleum lugter ubehageligt - børn på gulvet vil ikke genere under sådanne forhold. Men hvis du har en kork, er der intet at være bange for!

Hvis du stadig er i tvivl om at lægge på gulvet, skal du overveje en korkdæksel, som kan bruges i ethvert rum, herunder badeværelset og køkkenet. Til sidst giver vi igen fordele og ulemper ved dækningen, og du bliver bedt om at forlade din mening om artiklen. Og hvis du har erfaring med at bruge sådanne køn, så del med os i kommentarerne!

Alt er klart med fordele og ulemper ved korkgulvet. Det er velegnet til soveværelser og børneværelser, men den dyreste i sin form, men når fremstillingsindustrien gør det billigt, er det kun at vente.

Hvad er korkgulvet med hensyn til fagfolk

Blød, varm, smuk eksternt, nem at betjene - så korkgulvet er karakteriseret. Plader lavet af bark af en egspecial race kom til Rusland fra Europa, hvor de formåede at bevise sig som et fremragende materiale. Udtalelserne fra fagfolk fortæller om den vellykkede brug af belægningen i et børnehave, et soveværelse, et badeværelse, i køkkenet, hvor som helst du har brug for at skabe en særlig hygge.

Belægningen er lavet af barken af ​​eg, der vokser i Middelhavet. Korkgulv i badeværelset opnås ved at male råmaterialerne, opvarme i ovnen og derefter trykke. Som et resultat dannes der en porøs understøtning. Celler fyldt med luft tjener som dæmpningsfjeder. Materialet køber fremragende varme- og lydisoleringsegenskaber. Forsiden er dækket af lak eller vinyl. Sidstnævnte mulighed er mere modstandsdygtig overfor slid, det anbefales at montere et gulv, der udsættes for store belastninger.

Korkgulvet er lagt af plader af forskellig tykkelse. Det moderne marked tilbyder gulvbelægning på klæbemiddel og med låsekobling. De første plader har en tykkelse på op til 6 mm, fastgøres ved hjælp af en bindemiddelsammensætning på en hvilken som helst flad overflade. Belægningen med låsesystemet er lavet op til 12 mm tykt. Materialet er lagt på et trægulv, betonplade, linoleum. Pladerne er fastgjort til hinanden, de er ikke fastgjort med lim.

Den glutinøse korkgulv i køkkenet består af flere lag. Nederst er det pressede agglomerat, der er forbundet med en klæbemiddelforbindelse. Pladen er lavet af træfiner. Efterbehandling er et tyndt lag af vinyl eller lak. Belægningen giver korkbrættet opacitet eller glans.

Låseproppen på gulvet har en flerlagsstruktur. Nederst er et komprimeret agglomerat. Herefter følger MDF, HDF, hvorpå låsforbindelserne er fastgjort. Næste kommer korklaget, som udfører beskyttelsesfunktionen for MDF. Overdelen af ​​pladen er en træfiner, dækket af en tynd vinylfilm eller lak.

Korkgulvet i lejligheden består af individuelle plader med fremragende tekniske egenskaber. Gulvet er anderledes:

 • holdbarhed;
 • Modstandsdygtig mod deformation;
 • antistatisk;
 • Miljøsikkerhed;
 • Baktericid virkning.

Materialet er behageligt, skridsikkert, modstandsdygtigt over for mug, svampe. Korkgulvet i børnehaven absorberer ikke flydende, ætsende lugt. Belægningen er harmløs for menneskers sundhed, som helhed er perfekt egnet til efterbehandling af gulvet i boligområder. Forskere forsøger at udvikle en kunstig erstatning for naturmateriale, hvilket vil reducere prisen på produktet fra korken. Ikke desto mindre er problemet uopløst.

God modstand mod ydre påvirkninger er en utvivlsom fordel ved korkgulvet. Belægningen er ikke bange for slid, mekaniske stød, husholdningskemikalier. Materialets overflade viser ikke spor af møblernes hjul. Øget dæmpning af pladerne hjælper med at undgå buler dannet ved højtrykstryk. Takket være disse fordele konkurrerer stiften med andre efterbehandlingsmaterialer, fx med parket.

Evnen til at skabe fremragende varmeisolering er en anden egenskab af korkgulvet. Kundefeedback angiver gode termiske egenskaber ved belægningen. Pladerne bliver varme om vinteren, kølige om sommeren, hvilket reducerer behovet for opvarmning. Cork giver dig mulighed for at spare på strømforbruget. Denne ejendom er typisk for naturlige materialer.

Stikket reducerer perfekt mængden af ​​gennemtrængende støj. Lydabsorberende materiale er perfekt til afslutning af et børnelokale, et musikstudio, ethvert rum hvor der er hjemmebiograf, akustisk udstyr. Dækningen er god til at gå barfodet, sidde. Materialet udgør ikke en trussel mod menneskers sundhed og fortjener kun positiv feedback.

Sikker afdækning

En række interessante teksturer, tegninger giver dig mulighed for at gennemføre ethvert designidé. En naturlig økologisk stik er perfekt kombineret med andre materialer. Dækning er nem at installere, det er ikke svært at passe på korkgulvet. Materialet har utvivlsomt fordele, der ikke bør ignoreres, når man planlægger reparationsarbejde.

Er der nogen ulemper ved korkgulvet? Tunge møbler efterlader mærker på omslaget. Materialet tårer, "bange" med skarpe hæle, slibemidler af metalbørster. Hvis korken er dækket af hele lejligheden, er det tilrådeligt at lægge en snavsbevarende sti ved indgangen, et tæppe. Sagen bør ikke have en latex eller gummibase, ellers vil der være mærker på gulvet. Af samme grund anbefales det ikke at tillade materiale og sko at komme i kontakt med gummisål eller gummisko.

Svetlana, 36 år gammel

De ledte efter gulvbelægning, de tog en polsk kork af en lys skygge. Jeg kunne godt lide den brede palette af farver, teksturerne er forskellige - pletter, specklede, med mørkere, oplysning. Valgte materialet på grund af dets miljøvenlighed, evnen til at absorbere lyde. Dette er især vigtigt, fordi vi har to børn. Gulvet var blødt, varmt og behageligt, men belægningen er bange for vand, det kræver omhyggelig omhu.

Polsk lys materiale

For flere år siden lavede de reparationer hjemme, de valgte omhyggeligt materialet, ikke sparsomme penge. Vi besluttede at købe en kork gulv, vi lavede sengen os selv, og i første omgang var alt fint og smukt. Senere bemærkede, at samlingerne mellem panelerne begynder at svulme, som det viste sig, fra fugt. Så var der huller på gulvet, som om revnede stykker. Jeg var nødt til at ændre pladerne.

Har stoppet, mens det er lykkeligt. Dækning ser moderne, smuk ud. Børn kan lide at gå på gulvet barfodet, det var ikke hørligt, hvordan hunden bevæger sig omkring lejligheden, og før der var meget støj. Hvis noget falder, så er brølet ikke længere der. På os på kontoret for en stopper, bliver noget for hende ikke allerede det tredje år. Paul sengede for en måned siden, nu ser vi, hvor meget det vil være nok.

Hvorfor er gulvet lavet af kork så populært?

Cork er et unikt materiale af naturlig oprindelse. Råvarer er fremstillet af barken af ​​middelhavs eg. Den naturlige belægning er blød og holdbar. Stikket kan genoprette den oprindelige form efter klemning, hvilket adskiller det fra andre træråmaterialer. Pladerne er varme, behagelige at røre ved, passer perfekt ind i ethvert interiør. Samtidig er materialet til sin pris tæt på et simpelt laminat.

End at vaske en kork gulv? Overfladen rengøres med en støvsuger, tørres med en fugtig klud. Det er acceptabelt at bruge vaskemidler. Plader er ikke bange for vand, men overdreven fugtning er uønsket. Dette gælder ikke kun for vask af gulve, men også ved ulykker spildt væske. Overskydende fugtighed skal tørres straks. For kork er det bedre at bruge milde vaskemidler, der ikke indeholder aggressive opløsningsmidler.

Pleje af overfladen

Brug ikke hårde børster, slibemidler, metalskraber til at rengøre korkgulvet. Anmeldelser siger overfladen er beskadiget af ridser i dette tilfælde. Svære pletter fjernes med fintkornet sandpapir. Sådan rengøring kan efterlade fejl, der fjernes ved hjælp af voks eller lak. Midlerne anvendes kun på beskadigede områder.

Sex med fotoudskrivning

Korkgulvet med fotografisk udskrivning er ikke evigt, behov for periodisk opdatering. Overfladen kan behandles med polyurethanlakker. Produktet påføres på en tidligere rengjort overflade. Den gamle lak fjernes med et sandpapir eller en mølle. Derefter skal du rengøre overfladen med en støvsuger, dække gulvet med en frisk sammensætning. Lakken tørrer om 12 timer, hvorefter pladerne er fuldstændigt omdannet.

Cork vil vare længere, hvis du følger enkle regler. For at forlænge gulvets levetid skal du gøre følgende:

 • Lim på benene af tunge møbler specielle pletter af kork eller filt. Dette forhindrer gulvet i at danne buler;
 • Brug en måttet til at beskytte dækslet i gangen. Undersiden af ​​gulvtæppet bør ikke være lavet af gummi eller latex, ellers vil der være mærker på pladerne;
 • Vedligeholde en temperatur på 20-25 grader, fugtighed 50%. Om vinteren kan befugtere bruges til at undgå for tidlig revner af pladerne.

Smuk tekstur

Prisen på byggematerialer er på ingen måde den sidste faktor, der påvirker valget af en bestemt belægning. Omkostningerne afhænger af kvaliteten af ​​pladen, dens densitet, producenten. Generelt er korkgulvet dyrt. Omkostningerne ved materiale til installation af flydende belægning varierer fra 700 til 2000 rubler pr. M2. Limplader er mere tilgængelige til en pris - fra 600 til 1200 rubler per m2.

Korklægning af mesteren koster forskelligt afhængigt af niveauet af kompleksiteten af ​​arbejdet. Installation af låsegulv koster fra 250 til 350 rubler per m2. Lægning af limduk er dyrere - fra 350 til 500 rubler per m2. Installation af plader på en diagonal forudsætter endnu højere omkostninger.

Skal jeg isolere korkgulvet?

Korken selv er en god isolering. Men inden reparationen opstår spørgsmålet om behovet for yderligere varmeisolering. Hvis korklægningen er planlagt i en lejlighed eller i et allerede velholdt hus med et godt gulv, er der ikke behov for yderligere isolering. Termisk isolering er nødvendig, hvis den hårde overflade er kold. Som varmelegeme på gulvet anvendte polypropylenfilm, korkunderlag 3 mm, andre materialer afhængigt af smag og pung.

Varm, behagelig, miljøvenlig korkgulv har sine plus og minus. Belægningens egenskaber gør det muligt at bruge gulvet i en bolig. Brugen af ​​et korkdæksel vil selvfølgelig fylde huset med sollys, varme, hygge.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

38 + = 40