Kraner til gevindbord

Sådan skæres en gaffeltråd

Måske er den mest pålidelige forbindelsesmåde en gevindforbindelse. I tilfælde af at en ting går i stykker, er den første tanke, der kommer til at tænke på, at fastgøre den ødelagte del med en bolt. Ud over holdbarheden og styrken af ​​gevindforbindelsen har den egenskaben at afmontere, hvilket ofte spiller en afgørende rolle i valget af denne type forbindelse.

Så, inden du regner med, hvordan man skærer tråden med et tryk, finder vi ud af det med de typer af tråde.

Gevindet er en skrueflade, der påføres på rotationslegemerne, for eksempel på en cylinder, som i tilfælde af en bolt. Der er to typer tråde:

 • højre: skruelinien stiger mod uret;
 • Venstre: skruelinjen går med uret.

Således svarer trådens navn til vridningsretningen. Det skal bemærkes, at trådene ud over vridningsretningen er opdelt i følgende to typer:

 • internt: anvendes i huller;
 • Yderste: Anvendes på stænger.

Hver tråd er også karakteriseret ved sådanne parametre som:

Figur 1 - Skema for trådens generelle overblik

I hverdagen bruges de højre rektangulære og stødtråde, som vist i figuren nedenfor.

Figur 2 - Skematisk af rektangulære og stødtråde

Trådskæreværktøjer

Da vi står over for opgaven med at tråkke os selv hjemme, vil vi bruge en håndhåndtag til arbejde.

Figur 3 - Håndtag til at tappe indvendig gevind

Den arbejdende del af hanen bruges direkte til aftapning. Det er en konstruktion af to elementer: indtag og kalibreringsdele. Indtagspartiet er lavet i form af en kegle og udfører hovedarbejdet på gevindskæring, og kalibreringsdelen - strimler tråden og styrer hanen.

Figur 4 - Håndkonstruktion

At skære ydre tråde bruger dør.

Det første skridt er, hvordan man skærer tråden med en boring med boring. Denne fase er faktisk det vigtigste, fordi hvis du begår en fejl med valget af diameter, vil bolten enten hænge ud, eller hanen kan simpelthen bryde ned fra overbelastning. Diameterne af hullerne vælges bedst fra tabellerne, dog kan et groft skøn foretages: hullets diameter skal svare til forskellen i trådens diameter og dens tonehøjde. For eksempel med en udvendig diameter på 20 mm og et trin på 1 mm er det nødvendigt at bore et hul med en diameter på 19 mm.

Bor et hul med en boring af en passende diameter, fortsæt direkte til at tappe tråden. For at fastsætte hanen anbefales det at bruge "skruenøgle" vist i nedenstående figur. I mangel af en skiftenøgle anvendes en konventionel skiftenøgle.

Figur 5 - Tryknøglenøgle

Figur 6 - Håndtag til haner og runde dyser

Vi fixer delen i skruen, tilføj lidt fedt til hullet. For at skære tråden i hånden udfører vi frem og tilbage bevægelser: to drejninger med uret, en eller halv drejning. At dreje i modsat retning er nødvendigt for at fjerne de chips, der dannes, når de tappes. Efter at have passeret hullet med en grov tryk, udfører vi de ovenfor beskrevne trin med den anden tryk.

Det er værd at bemærke, at der ofte er situationer, hvor det er nødvendigt at lave en udskæring i en temmelig tynd plade af blødt metal, en tykkelse i størrelsesordenen 3-4 mm. I dette tilfælde kan du mekanisere processen ved hjælp af en skruetrækker eller en boremaskine. I stedet for at fastgøre tappen til skruenøglerne, klemmer vi den ind i skruetrækken.

Regler for aflytning med et tryk:

1. Hvis hullet, hvor tråden er skåret, er tilstrækkeligt dybt, er det nødvendigt at rive tappen fra hullet med jævne mellemrum. Følgende regel er nødvendig for at rydde rillerne, ellers kan han let skævt. Dette gælder mere for bløde metaller, såsom kobber, aluminium.

2. Brug successivt alle tappene fra sættet: først ru, derefter midt og endelig efterbehandling. Ellers kan tråden vise sig at være utilstrækkelig, og kraner på grund af brølhed kan briste.

Figur 6 - Sæt med haner

3. Hvis det er nødvendigt at skære tråden i et blind hul, skal hullets dybde være lidt større end den planlagte længde af tråden.

4. Ved behandling af dybe huller spiller smøremiddel en vigtig rolle. Specialister anbefaler at bruge ikke-motorolie, men en emulsion, parafin eller linolie.

Borddiameter for huller til metrisk gevindskæring (GOST 19257-73)

Vi understreger en video, hvor det er vist, hvordan du kan klippe en tråd med et tryk korrekt.

Og en video om, hvordan man skærer den ydre tråd på stangen.

Cool, jeg har 5 på teknologi, ATP kr4)

Fremragende artikel. En masse nyttige og referenceoplysninger på en side. Tak.

Tilføj en kommentar Annuller svar

Delvis eller fuldstændig kopiering af materialer er kun tilladt med et direkte aktivt link.

Dimensioner af huller til tråd: borde, værktøjer, skæreprocessen

For at skære en indvendig tråd på en hvilken som helst detalje er det nødvendigt at forborre et hul. Dens størrelse svarer ikke til trådens diameter, men skal være lidt mindre. Find diameteren af ​​boret under tråden kan være i et specielt bord, men heraf skal du også vide hvilken type tråd.

Trådparametre bestemmer borekronens diameter

Enhver tråd er karakteriseret ved to parametre:

 • diameter (D);
 • trin (P) - afstanden fra den ene omgang til den anden.

De bestemmes af GOST 1973257-73. Et stort trin betragtes som normalt, men det svarer til et par mindre. Et lille trin anvendes, når det afsættes på tyndvæggede produkter (rør med en tynd væg). Lav også en lille spole, hvis den anvendte tråd - en måde at justere eventuelle parametre på. Derudover laves et lille skridt mellem svingene for at forbedre tætningen af ​​leddet og for at overvinde fænomenet selvlæsning af delen. I andre tilfælde skæres et standard (stort) trin.

Trådtyper og deres hovedkarakteristika

Der er mange former for udskæring, da hver har sine egne formningsfunktioner, er diameteren af ​​gevindhullet i hvert tilfælde anderledes. Alle er registreret i GOST'er, men oftest bruger de trekantede metriske og koniske metriske tråde. Vi vil tale mere om dem.

Trekantede tråde vi normalt ser på bolte og andre lignende fastgørelsesdele, koniske tråde på de fleste hygiejneprodukter, der involverer en aftagelig ledd.

Til tråde med egne hænder anvendes små enheder:

 • dør (de kaldes også lercs) til påføring af spoler udefra (normalt et rør eller en metalstang (pin);
 • kraner - til interiøret (det er det, de har brug for at lave et hul til).

Kraner (øverst) og dør (nederst)

Alle disse legeringsanordninger, der er kendetegnet ved deres stærke styrke og slidstyrke, er blevet fremstillet. På deres overflade er der riller og riller, hvorved deres spejlbillede på emnet opnås.

Enhver tryk eller dør er markeret - de har en indskrift, der angiver den type tråd, som denne enhed skærer - diameter og tonehøjde. De sættes i holderen - skruenøgler og pladeholdere - fastgøres der med skruer. Ved at holde trådskæreanordningen i holderen, sættes den på / indsættes til det sted, hvor det er nødvendigt at lave en aftagelig forbindelse. Rulning enheden, formular drejninger. Om, hvor korrekt enheden er udsat for i begyndelsen af ​​arbejdet, afhænger det af om drejningerne bliver "flade". Derfor gør de første drejninger forsøget på at holde strukturen jævnt og undgå skift og forvrængninger. Efter nogle få omgange bliver processen nemmere.

Manuelt er det muligt at skære en udskæring af lille eller gennemsnitlig diameter. Komplekse typer (to- og trevejs) eller arbejde med store diametre med hænder er umulige - for meget indsats er påkrævet. Til dette formål anvendes specielt mekaniseret udstyr - til drejebænke med kraner og døre fastgjort til dem.

At anvende en tråd er det muligt på næsten alle metaller og deres legeringer - stål, kobber, aluminium, støbejern, bronze, messing mv. Anbefal det ikke på det varme jern - det er for svært, det vil smuldre, når du arbejder, og du vil ikke kunne få kvalitetsturneringer, hvilket betyder, at forbindelsen bliver upålidelig.

Værktøj til arbejde

Arbejdet skal være på rent metal - fjern rust, sand og andre forurenende stoffer. Derefter placeres, hvor udskæringen skal påføres, det er nødvendigt at smøre (undtagen støbejern og bronze - med dem er det nødvendigt at arbejde "på tørt"). Til smøring er der en speciel emulsion, men hvis det ikke er muligt, kan du bruge gennemblødt sæbe. Andre smøremidler kan også anvendes:

 • linolie til stål og messing;
 • terpentin til kobber;
 • petroleum - til aluminium.

Metriske trådparametre

Ofte er det muligt at høre tip, når du bruger trådemaskine eller mineralolie eller endda bacon. De fungerer godt, men eksperter siger, at det er bedre ikke at gøre dette - chipsene holder sig til det viskøse stof, hvilket vil medføre hurtig slid på tryk eller dør.

Når du træder i den ydre tråd, skal du placere pladen strikt vinkelret på rørets eller stangets overflade. Når du arbejder, skal det ikke vente, ellers bliver svingene ujævne, og forbindelsen bliver grim og upålidelig. De første spoler er særligt vigtige. På hvordan de "ligger ned" afhænger af, om der vil være forbindelse med skævhed.

Ved anvendelse af den indvendige tråd er delen fastgjort ubevægelig. Hvis det er et lille stykke, kan det klæbes i en skruestik. Hvis en stor plade - sørg for dens umobilitet ved hjælp af tilgængelige metoder, f.eks. Ved at fastgøre stængerne. M

Kranen i hullet indsættes således, at dens akse er parallel med hullets akse. Med lidt indsats begynder man lidt for lidt at vride i den givne retning. Så snart du føler at modstanden er steget, drej tappen tilbage og rengør den fra chipsene. Efter rengøringen fortsætter.

Processen med at skære i billeder

Når der træses i et blindhul, skal dens dybde være lidt større end nødvendigt - dette tip skal omfatte spidsens tip. Hvis dette ikke er muligt konstruktivt, bliver spidsen afskåret fra hanen. Samtidig er det ikke egnet til yderligere drift, men der er ingen anden vej ud.

For at omdrejningerne viser sig at være af høj kvalitet, anvendes to vandhaner eller dyser - ruvning og efterbehandling. Det første pass er lavet groft, det andet pas er færdigt. Der er også kombinerede gevindindretninger. De giver dig mulighed for at gøre alt på én gang.

En anden praktisk rådgivning: at spånerne ikke falder ind i arbejdsområdet, når der skæres, gør en fuld drejning med uret, så drej en halv mod. Derefter returnerer instrumentet til det sted, hvor de stoppede og igen gør en tur. Så fortsæt til den krævede længde.

Valg af boretediametervalgstabeller

Ved udførelse af den indvendige tråd under den er boret hul. Det svarer ikke til trådens diameter, da det under skæring ikke bliver fjernet noget af materialet i form af chips, men presses ud og øger fremspringernes størrelse. Derfor er det nødvendigt at vælge diameteren af ​​boret til gevindbehandlingen inden påføring. Dette kan ske i henhold til tabellerne. De er til hver type tråd, men vi giver det mest populære - metriske, tomme rør.

Endnu en gang henleder vi opmærksomheden på, at borens diameter for gevind er givet til en stor (standard tråd).

Bord af stangdiameter til ekstern gevind

Når man arbejder i en ekstern tråd, er situationen meget ens - metaldelen er presset ud og ikke skåret. Derfor skal diameteren af ​​stangen eller røret, på hvilken gevindet påføres, være lidt mindre. Hvor præcist - se nedenstående tabel.

Trådbord. Den første kolonne. Tråd metrisk. allerede i mm-hun er derfor også metrisk.

Ændringen. Tabel af huller til indvendig tråd, overskrift i 1. søjle

Kraner til gevindskæring. Typer og størrelse diagram

Ethvert teknisk produkt består af individuelle dele fastgjort sammen ved hjælp af fastgørelsesanordninger. Selv om gevindskårene var kendt i oldtidens Rom, Kina og Maya-civilisationen, blev hanen kun brugt som et tråddannende værktøj i slutningen af ​​middelalderen (XV-XVI århundrede). Før dette blev den indvendige spiral af møtrikken fremstillet på andre måder, herunder ved hjælp af en drejebænk.

I begyndelsen brugte vi en tre- eller tetrahedral stang, hvor dentiklerne blev skåret. Enden blev skærpet på en lavkonust. Når man skruer en sådan artefakt i hullet i møtrikken eller kroppen, skærer de tunge broer den indvendige tråd. Det er klart, at et sådant værktøj var langt fra perfekt, fordi de skærende tænder ikke havde et bageste hjørne, og det forreste hjørne var negativt. Imidlertid blev dets design gradvist forbedret, indtil det blev mere rationelt. I dag har enhver tap til aflytning lignende strukturelle elementer:

 • Grooves til chipudgang og kølevæskeforsyning (kølemiddel). Antallet af dem er normalt fra 2 til 6.
 • Profilen af ​​fordybningerne kan være anderledes: en-radiale, retlinede for- og bagflader, retlinet front og radial bageste.
 • Retning af riller: retlinet, spiral højre og venstre. De førstnævnte anvendes i konventionelle universelle vandhaner. Riller med en venstrehåndet skruelinje tjener til at tråde i passagen. I dette tilfælde går spånerne før hanen, for ikke at ødelægge skæringen. De rigtige riller bruges til blinde huller, så chipsene trækkes tilbage, ellers, når de trykkes, bryder det værktøjet.
 • Indtagsdelen er lavet konisk for at lette indsættelsen af ​​skæretænderne i delens materiale. Hældningsvinklen udføres fra 3 til 20 grader afhængigt af formålet med hanen (ruvning, mellemproduktion, efterbehandling).
 • Kalibreringsdelen er cylindrisk, har en omvendt understating op til 0,1 mm, der tjener til at reducere friktionskraften. Til samme formål skygges de kalibrerende tænder i en afstand af 1/3 af fjederbredden fra toppen af ​​tanden. Underdrivelsen er omkring en tiendedel millimeter for tråde fra 12 til 30 mm i diameter.

Efter aftale

 • Håndværktøj (hånd) kraner bruges til at lave tråde ved hjælp af et armbåndsur. For at reducere indsatsen er de lavet med et sæt bestående af 2-3 værktøjer, der hver især kun fjerner en del af kvoten til behandling. Det første tryk er udkast, det sidste er en ren. For at skelne dem indbyrdes markeres markeringen på skaftet i form af linjer (en, to, tre linjer). Låsesmedhaner anvendes hovedsageligt til gevindskæring i kropsdele.
 • Maskine (maskin-manual). De bruges til mekaniseret træsning på maskiner: boring, drejning, aggregat, type bearbejdning center. Strukturelt adskiller de sig ikke fra låsesmede, bortset fra at de har en forkortet hegndel og en højere modstand. Hovedformålet - træsning i detaljer.
 • skruenøgler. Som navnet antyder, bruges de til at skære nødder. De består altid af et tryk med en langstrakt prøveudtagningskegle. Når man arbejder, er hanen fra møtrikken ikke skruet af og den færdige møtrik tråd på den aflange skaft, som har 2 mønstre: retlinet og radialt (buet). Den første bruges til boring og drejebænke. Efter påfyldning af opbevaringsdelen af ​​skaftet tages værktøjet ud af quick-action chuck og skak af de færdige møtrikker. Kurvehane anvendes på gevindmaskiner. I dette tilfælde flyttes møtrikkerne under tryk fra hinanden til værktøjets ende, hvor de falder ind i beholderen.

 • Kraner med korte riller (kæbe). Anvendes til gevindskæring i aluminiumlegeringer, viskøse lavkarbon eller højstyrkelegerede stål.
 • Med skruespor. Anvendes på bearbejdningscentre, når du skærer døvtråde.
 • Med skakarrangementet af tænderne. Sidstnævnte på kalibreringsdelen skæres gennem en, hvilket reducerer friktionsstyrken, hvilket er vigtigt for viskøse materialer.
 • Trinvis. Værktøjets skære del er opdelt i to sektioner, som hver arbejder i overensstemmelse med dens mønsterform. For eksempel skærer den første sektion i henhold til generatorkredsløbet, den anden - på profilen. Eller den første fungerer som et skæreværktøj, den anden fungerer som et udjævningsværktøj.
 • Kombineret. 1. etape er en øvelse, 2. tap. Som de siger - to i en.
 • Tap-rømning. Med sin hjælp, træk enhver diameter og tonehøjde i detaljer med et gennemgående hul på drejebænken. Detaljen er anbragt på værktøjshanken, hvorefter den er fastspændt i maskinchucken, og skaftet er fastgjort i værktøjsholderen. En automatisk tilførsel er indstillet svarende til skærestrinnet, og den tilsvarende rotation af spindlen er inkluderet. Når broeren kommer ud af emnet, er tråden klar.
 • Med intern kølemiddelforsyning. Anvendes på special- eller multibrugsmaskiner for at øge produktiviteten.
 • Bell type. Bruges til at skære gennem tråd med stor diameter (50-400 mm). Værktøjet udføres i en komposit, der består af separate skærebrancher. Indenfor kølevæsken leveres, når antallet af fjer 16, og de rummelige riller indeholder et stort volumen chips.
 • Metrisk, betegnes ved bogstavet M. Dimensioner, herunder trådhældningen, måles i millimeter. Nedenfor er en tabel med parametre for vandhaner med det primære (store) trin. For hver standardstørrelse sætter GOST 8724-2002 adskillige yderligere (små) trin. Tre millimeter - det maksimale, som du kan skære ved hjælp af et armbåndsur.

Betegnelse Mål, mm Hovedtrin Boring til gevind

 • Tommer konisk. Diameteren udtrykkes i engelske enheder med længde - tommer (25,4 mm), og i stedet for et trin er den gensidige mængde skrevet - antallet af drejninger pr. 1 "eller på det tekniske leksikon - antallet af tråde. Jo flere tråde, jo mindre trådhøjde. Den gennemsnitlige trådflade har en hældning på 1 ° 47 '24 ", så hanen i slutningen af ​​klippet kommer til et stop, som man bør huske på for ikke at bryde den.
 • Rørformet cylindrisk. Forskellige tomme tråde, begrænset af sortimentet af standardmetalrør. Pladsen udtrykkes også i tråde på 1 tommer.
 • Rør konisk. Det samme som cylindrisk, men med en skråning. Diameteren af ​​boringen til gevindskæring er flere tiere mindre. Tråden skæres til stop.

Sammendragstabellen indeholder de tappede parametre med en tomme trådhøjde

Betegnelse Trådbredde (tråd pr. Tommer) Huldiameter, mm

Håndkraner på arbejde opvarmes lidt, så de er lavet af kulstofværktøjsstål U10A, U12A. Til maskinkraner, der arbejder ved højere hastigheder, anvendes højhastighedstål P6M5, P6M5K5, P6M5K8. Den bedste cutter er P18. Endelig er højtydende maskiner udstyret med et hårdmetalværktøj. Små haner er lavet udelukkende af en hård legering, de midterste haner er tippet, og store har normalt en præfabrikeret struktur.

Efterlad en kommentar ved hjælp af Vkontakte

søgning

Seneste kommentarer

 • proinstrumentinfo.ru til rekordværktøjet Kraftool. Gulgrøn kvalitet
 • Vladimir til rekordværktøjet Kraftool. Gulgrøn kvalitet
 • Sasha registrerer Hvordan man vælger motorsav til pris og kvalitet?

Alle rettigheder forbeholdes © 2018 ProInstrument. Alt hvad du behøver at vide om et byggeværktøj

Din feedback er blevet modtaget og sendt til administratoren.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 12 = 21